|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
Cytat:
dobrze robisz, będziesz spokojniejsza ![]() ja chcę żeby już był czwartek 16.20 ![]()
![]() |
#1712 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Hosenko wraz ze wzrostem ciąży tetno dziecka maleje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1713 | |||
Zakorzenienie
|
Hej, znów nadrabiam ale nie wiem ile zdąże
![]() no więc u nas ok, Kamilek zrobił się mamusiny i nic tylko do mnie i na mnie. Wdrapuje mi się ciągle na nogi, albo na kolana i sobie skacze jak konik ![]() ![]() No i najważniejsze jest zdrowy, tzn wszystkie kaszle przeszły. Prawdopodobnie dlatego że mam ten pomiar wilgoci i dużo nawilżam ![]() ja i TŻ też w koncu wyzdrowieliśmy. Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43887626]Adaś waży już ponad 5 kg i za 2 tygodnie prawdopodobnie wrócą do domku Cynamonki!!!!!![/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje że zaraz doczytam kogo tam masz ![]() aż mi się łezka kręci... nie wierzę że to już, zaraz... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1714 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sliczny koala ![]() Cytat:
![]() Moze w nocy z raz pukneło.. Albo mi sie zdawalo.. Moje dzieci chyba ostro spią albo strajkują.. Bo w weekend pare lekkich kopniaczkow a teraz nic No ale zjadlam slodkie pomelo i ide lezakowac, moze cos sie ruszy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43905797]Hosenko wraz ze wzrostem ciąży tetno dziecka maleje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To wiem, ale chyba nie tak z dnia na dzień?
#1716 |
Zakorzenienie
|
Berbie już jutro nasze wizyty... Jupi.......
Mnie od rana gardło drapie. Takie przesuszone. Chyba musze kupić nawilżacz powietrza, chociaż taki kamionkowy. Ja się panicznie boje infekcji. Unikam skupisk ludzi ![]() ![]() Hosenka kciukasy za Was. Dobrze że idziesz dzisiaj na wizytę ![]() Margot przykro mi... ![]() Berbie widać już coś brzuszek u Ciebie? Bo ja mam zaznaczony i wciągnąć go nie mogę już. Ale narazie nic nie przytyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
wiesz ja przed ciążą przytyłam kilka kg więc brzuch od jakiegoś czasu mam okrąglutki, ale to ciąża spożywcza. od ostatniej wizyty schudłam 2 kg, ale się nie przejmuję bo miałam lekką nadwagę.
#1718 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
także jakby co to kładź się na boku zwinięta, kolana do brzuszka. No i trzeba się uspokoić to pomaga ale jest prawie niemożliwe ![]() Trzymam kciuki, daj znać po wizycie. Dobrze że jedziesz bo stres wpływa na twardnienia a tak może sie uspokoisz ![]() ![]() Cytat:
![]() a my pod koniec ciąży mieliśmy mega ciężko bo TŻ stracił pracę, ja bez pracy, zmienialiśmy mieszkanie. masakra. Dla dziecka mieliśmy pieniążki tylko dlatego że odkładaliśmy do skarbonki ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43893740]Eliza ja bujaczek dostałam od kolegów z pracy TŻa, ale to jest cudowny wynalazek... Na początku Młody w nim się bujał i spał, teraz sadzam go, przypinam, on sobie macha do jaszczurki, a ja się mogę umyć czy ogarnąć bajzel. Czasami go w tym karmię, jak mi za bardzo fika. Oboje bardzo lubimy bujaczek, więc nic się nie przejmuj, to jest bardzo dobry zakup, za dobrą cenę, nówka to jakieś 250-350 zł.[/QUOTE] bujaczek niezbędnik, Kamil ze mną się myje, gotuje, bawi, czytam mu, je kaszkę i mleczka, usypia-wszystko w bujaczku ![]() ale bujaczek też musi być odpowiedni bo w tych takich bardziej płaskich Kamil by już dawno nie usiedział Cytat:
![]() Michaś... jesteś piękny. Twoja wierna fanka. Cytat:
A ja odliczam dni do Mikołaja... wtedy mamy wizytę u neurologa. Boję się jak cholera... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-11-27 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że idziesz do lekarza, ciekawe co poradzi skoro fenoterol wycofany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
Eliza Rozumiem, że macie podwójne wydatki, ale wiesz nie wszystko musicie mieć od razu. My kupowaliśmy wszystko nowe, więc sporo kasy poszło i na leżaczek już brakło, a gdy chciałam już kupić neurolog zakazała korzystania. A Twojego TŻta nie rozumiem...
Barbie Może i dobrze, że chcesz wrócić na chwilę do pracy ![]() ![]() Ale obiacaj, że nie będziesz się przemęczać, bo inaczej ![]() ![]() Luna Skoro mówisz, że Kamilek aktywny to wydaje mi się, że wszystko w porządku, a co już potrafi ![]() Esko I jak przygotowania do Roczku Zosi ![]() Iza Kiedy planujesz rozpakowanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszytko gotowe-pokoik przygotowany,torby spakowane ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1726 |
Zakorzenienie
|
2 grudnia mamy dzień darmowej dostawy w sklepach internetowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Fiol Kamil aktywny bardzo, siedzi, raczkuje, wstaje, przechodzi np z łóżka do stołu trzymając się jedną ręką także ok. Ale ciągle ma wysunięty języczek i nie gaworzy. Tego się boję...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez mi to "śmierdzi" obniżonym napięciem żuchwy czy jakoś tak. A o neurologopedzie nie słyszałam, ale nie szukam bo najpierw idę do neurologa i zobaczymy co powie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wszystko w porządku ![]() Prosimy o nowe zdjęcia Kamilka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
czekam z Wami
![]() ![]() ![]() ![]() wczoraj wymieniałam kitrane od września i było 310 zł ![]() ejjjjjj! cieszyć się z postępów. mój tak samiutko. coś tam sobie zawodzi ale na pewno nie gaworzy. językiem wygibasy robi, ale nie łączę to z "obnizonym napięciem" (skąd wzięłaś to? :P) a raczej z zamieszaniem ząbkowym w buzi ![]() Właśnie mnie T. stuka po zegarku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1732 | ||
Zakorzenienie
|
Cudowny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Luna, Fiol ja też się martwię o Olka. Byliśmy w piątek u pani rehabilitantki zobaczyć, jak Olka postępy. Ona stwierdziła, żeby dać mu czas, że nie musimy go rehabilitować. Ale jest opóźniony ruchowo o jakieś 2 miesiące, ponoć przez to, że był dużo noszony, a mało na ziemi... Ma 10,5 miesiąca, pełza, siedzi, troszkę sobie gada po swojemu, ale nie naśladuje, nie próbuje wstawać, podciągać się, ząbków brak. A ja głupia zaczęłam czytać w necie i oczywiście się przeraziłam
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Maga Stasio też był opóźniony, a teraz to wulkan energii
![]() ![]() Skoro rehabilitantka mówi, że jest ok, to pewnie tak jest ![]() ![]() Pani Skąd Koala ma taką czadową czapę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
też jestem taka głupia...
![]() i przedwczoraj zapisałam sobie w kalendarzu: "Kiedy dziecko powinno już chodzić i mówić? Wtedy, kiedy chodzi i mówi. Kiedy powinny się wyrzynać ząbki? Akurat wtedy, kiedy się wyrzynają. I ciemiączko wtedy powinno zarosnąć, kiedy właśnie zarasta. I niemowlę tyle godzin spać powinno, ile mu potrzeba, aby było wyspane." (J. Korczak) ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- ciocia mu kupiła. dziewczyny na mamuśkomym wydetektywowały www.broel.com.pl (piękne dziewczęce... szkoda że na mnie za małe ![]() ech te kąpiele na stojąco... mnie stresują ogromnie...
![]() |
#1735 |
Zakorzenienie
|
Zaczynam się troche stresować..Z jednej strony nie moge się doczekać a z drugiej strach.Dziewczyny czy cukry pod koniec ciąży się wam normowały?Ja od tygodnia nie mam żadnych przekroczeń i nie musze zwiększać insuliny.
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Rozeznanie
|
Witam
Czy do tych skarbonek odkładacie tylko 5 zł???Chyba też kupie skarbonke i zaczne tak odkładać . Maga-nie czytaj głupot w internecie,Oli jest zdrowy i to najważniejsze,nawet się nie obejrzysz jak Oli zacznie biegać i gadać ,także wszystko w swoim czasie,buziaki dla Olusia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1738 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Śliczny ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43905266] W każdym razie pieluchy OK, więc kontynuujemy dziś jabłko. Dziękuję za kciuki w tej sprawie ![]() [/QUOTE] Perse no to alleluja i do przodu ![]() Hosenko ![]() ![]() ![]() Elizka co do kopniaczków, to tak jak Hosenka wczoraj Ci pisała, ja też lepiej czuję ruchy mojej Malutkiej jak się położę na plecach z wyprostowanymi nogami. Umiem odróżnić kiedy moja Córeczka mnie kopie a kiedy robi fikołki ![]() Luna, Maga na pewno i Kamilek i Oluś rozwijają się ok i są zdrowi, tylko każde dziecko ma po prostu swój własny rytm. Trzymam kciuki za wizyty u specjalistów!!! Iza czujesz jakieś emocje przed sobotą, czy raczej podchodzić do tego na spokojnie? Jojla czekamy na fotkę fryzurki ![]() No właśnie przed świętami koniecznie muszę się wybrać do fryzjera, bo moje włosy sięgają już prawie lędźwi (ostatnio taką długość miałam w gimnazjum) więc najwyższa pora się ich pozbyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wzięło mnie na wspomnienia, pamiętam jak rodziłam,jak położna położyła mi niunke na brzuchu,pocałowałam ją ,ona złapała mnie za palec,do męża powiedziałam-w końcu ją mamy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
I tego się próbuję trzymać. Tym bardziej, że rehabilitantka jest naprawdę dobra. Pracuję w szkole specjalnej z dziećmi, ma duże doświadczenie. Bo z neurologa byłam niezbyt zadowolona
Czapka świetna ![]() Izuś spokojnie ![]() Czarnula my odkładamy tylko 5zł, ale faktycznie każdą 5zł, nie wydajemy. Ja próbuję się nie denerwować, ale wiecie jak to jest. I do tego jeszcze dochodzą czerwone suche plamy na rączkach, nóżkach i teraz jeszcze buźce. I nikt nic konkretnego nie potrafi powiedzieć. Pediatrzy, że skaza, ale to raz jest, raz nie ma, a ja jem cały czas tak samo. Olek w ogóle nie je nabiału. Znalazłam teraz dermatologa w sąsiednim mieście, ponoć dobry, może on coś powie konkretnego
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.