Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 08:44   #1711
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
BERBIE! ale dałąs popis dzis z samochodem. Dobrze ze skończyło się bez większych konsekwencji. a w czwartek będziemy świetowac dobre wieści od lekarza. Co do pracy to przez 2 dni zobaczysz jak się będziesz czuła i lekarz się wypowie. z tego co wiem masz fajny układ z przełożonymi wiec mysle ze nie będą robic problemów jakby wróciła a potem jakby było potrzeba poszłą na l4. czy Ty masz duzy kontak z ludzmi? bo teraz czas infekcji:cmok :
te infekcje mnie trochę martwią, bo mam kontakt z ludźmi, ale zobaczymy. wczoraj tz wrócił chory z pracy to on mnie szybciej zarazi niż inni.
Cytat:
Napisane przez margot_2012 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u innej lekarki, i ona niestety nie znalazła pecherzyka w macicy, wysłała mnie do szpitala z podejrzeniem ciązy pozamacicznej. Wadera, Ty chyba mialas taką sytuację - czego mam się spodziewac? Jak sie diagnozuje taka ciaze? Bo mi lekarka tylko powiedziała, ze tego na USG nie widac, a z nerwów nie spytałam co dalej - czy tylko laparoskopia cos powie? Ile czasu trzymali Cie w szpitalu? Jestem przerażona....
bardzo mi przykro
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Idę jednak dzisiaj do gina - dzwoniłam z rana.
dobrze robisz, będziesz spokojniejsza

ja chcę żeby już był czwartek 16.20
Stary 2013-11-27, 08:45   #1712
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Hosenko wraz ze wzrostem ciąży tetno dziecka maleje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:52   #1713
Luna0
Zakorzenienie

Hej, znów nadrabiam ale nie wiem ile zdąże
no więc u nas ok, Kamilek zrobił się mamusiny i nic tylko do mnie i na mnie. Wdrapuje mi się ciągle na nogi, albo na kolana i sobie skacze jak konik nie wiem skąd ja mam takie dziecko, przecież ja miałam noworodka
No i najważniejsze jest zdrowy, tzn wszystkie kaszle przeszły. Prawdopodobnie dlatego że mam ten pomiar wilgoci i dużo nawilżam
ja i TŻ też w koncu wyzdrowieliśmy.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mi dopiero niedawno przestały tak strasznie wypadać, czyli wypadały 6-7 m-cy po porodzie.
A mi wypadały od około 6 miesiąca i powoli przestają, ale wypadały okrutnie szybko i dużo. Chyba pomogła mi kuracja z rzepy bo teraz dużo mniej i są silniejsze.

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny dzień dziś z synem miałam . Było dużo emocji bo troszeczkę śniegu spadło
oto nasz mały bałwanek
ale piękny już nie mogę się doczekać Kamilka na śniegu a tu jak na złość nie chce padać, najwyżej lekko sypie i koniec

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43887626]Adaś waży już ponad 5 kg i za 2 tygodnie prawdopodobnie wrócą do domku Cynamonki!!!!!![/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Z tego wszystkiego nie napisałam, że z moim Maleństwem wszystko dobrze Pięknie rośnie - waży już prawie 380g i widziałam wczoraj buźkę na usg Wielkościowo mój Mały Wielki Człowiek przypakował i wg. usg jest o ponad tydzień do przodu niż wynikałoby z terminu OM
No i szyjka pięknie trzyma, więc cud-miód
Tylko ten mocz - muszę zrobić posiew i zobaczymy czy coś wyjdzie.

No i wiem już kto mieszka pod moim sercem
Dosłownie Cud-miód!
mam nadzieje że zaraz doczytam kogo tam masz

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Lekarz uważa że od soboty(37 tc)moge już rodzić bo mały będzie donoszony z odpowiednią wagą urodzeniową.
aż mi się łezka kręci... nie wierzę że to już, zaraz...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 08:57   #1714
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Hej

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
wdech-wydech. może pójdzie po rozum do głowy...
Mój Koala
Sliczny koala
Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

ELIZKA! wspólczuje nieporozumień z Tz . może on atki drażliwy bo nie pracuej. a faceci to często maja takie myslenie ze nie pójde do byle jakiej pracy. ja tam uważam ze jak jest możliwość to pracować gdzie się da i szukac dalej. Mam nadzieje ze Maluchy już Cie skopały
Masz racje, na razie mamy ciche dni i nie chce mi sie z nim gadac. Moze pojdzie sam po rozum do glowy

Cytat:
Eliza
I jak dzieciaczki?
Moze w nocy z raz pukneło.. Albo mi sie zdawalo.. Moje dzieci chyba ostro spią albo strajkują.. Bo w weekend pare lekkich kopniaczkow a teraz nic
No ale zjadlam slodkie pomelo i ide lezakowac, moze cos sie ruszy

Cytat:

W nocy znowu twardniał mi brzuch, a między twardnieniami przeważnie był bardziej twardy niż miękki. Pewnie przeczekałabym do jutra, ale sprawdzałam rano serduszko Kacperka i zmieniało się w granicach 130-140 (do tej pory nie miał tak niskiego). Gin niby powiedział, że jest w porządku, ale żebym przyjechała do szpitala to mnie zbada i sprawdzimy dzidziusia.

Jade ok 11, bo teraz gin ma kilka operacji.
Bedzie dobrze, najwazniejsze ze jestes pod opieka

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:01   #1715
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43905797]Hosenko wraz ze wzrostem ciąży tetno dziecka maleje.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
To wiem, ale chyba nie tak z dnia na dzień?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:01   #1716
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Berbie już jutro nasze wizyty... Jupi.......
Mnie od rana gardło drapie. Takie przesuszone. Chyba musze kupić nawilżacz powietrza, chociaż taki kamionkowy. Ja się panicznie boje infekcji. Unikam skupisk ludzi A w piątek robimy urodziny tż na 15 osób. A w sobotę roczek siostrzenicy męża. Nie wiem czy pójdę bo nie dawno mononukleoze mieli.. Szwagierka powiedziała że rozumie. Najwyżej teściowej prezent przekażę dla małej.

Hosenka kciukasy za Was. Dobrze że idziesz dzisiaj na wizytę

Margot przykro mi...

Berbie widać już coś brzuszek u Ciebie? Bo ja mam zaznaczony i wciągnąć go nie mogę już. Ale narazie nic nie przytyłam.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:03   #1717
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Berbie widać już coś brzuszek u Ciebie? Bo jak mam zaznaczony i wciągnąć go nie mogę już. Ale narazie nic nie przytyłam.
wiesz ja przed ciążą przytyłam kilka kg więc brzuch od jakiegoś czasu mam okrąglutki, ale to ciąża spożywcza. od ostatniej wizyty schudłam 2 kg, ale się nie przejmuję bo miałam lekką nadwagę.
Stary 2013-11-27, 09:14   #1718
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam trochę stresujący wieczór - dopadło mnie twardnienie brzucha, niezbyt często, co ok 45min - godzinę, ale mimo ciągłego leżenia, no spy i dodatkowego magnezu nie przeszły tak szybko było ich 5 czy 6.
W nocy znowu obudził mnie twardy brzuch no i od rana znowu to samo, 6 skurczy w ciągu niecałych 5 godzin w różnych odstepach - co 30 min, 45 min lub godzinę.
Hosenka pisze bo od 18tc miałam ciągle te twardnienia i cuda wianki aż do końca i najbardziej pomagało mi leżenie na boku. Na plecach zawsze mi twardniał, zawsze! Nie było szans żeby był miękki.
także jakby co to kładź się na boku zwinięta, kolana do brzuszka. No i trzeba się uspokoić to pomaga ale jest prawie niemożliwe
Trzymam kciuki, daj znać po wizycie. Dobrze że jedziesz bo stres wpływa na twardnienia a tak może sie uspokoisz

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
ehem.. ehem..
Będziemy mieli
córeczkę

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Oj, jak zwykle za malo kasy i nie wiadomo na co wydac... Pewnie mnie zrozumiesz, jak ciezko sie zyje z jednej pensji.. I w dodatku zepsul nam sie samochod i musze zaplacic mechanikowi 2,5 tys QWA MAĆ

Zła jestem, bo nawet nic nowego dzieciakom nie moge kupic.. Bo nas nie stac Eh wstretny los.. W przeszlosci mialam tyle kasy ze nei wiedzialam na co ja wydawac, a teraz jak marzenia sie spelniaja, to inne rzeczy nawalają
Nie mozna miec wszystkiego...
Chłopowi trzeba dużo tłumaczyć, o każdej rzeczy z listy dla dzieci mów mów i mów. Bo dla nich to czarna magia i widzimisie kobiety
a my pod koniec ciąży mieliśmy mega ciężko bo TŻ stracił pracę, ja bez pracy, zmienialiśmy mieszkanie. masakra. Dla dziecka mieliśmy pieniążki tylko dlatego że odkładaliśmy do skarbonki - polecam

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43893740]Eliza ja bujaczek dostałam od kolegów z pracy TŻa, ale to jest cudowny wynalazek... Na początku Młody w nim się bujał i spał, teraz sadzam go, przypinam, on sobie macha do jaszczurki, a ja się mogę umyć czy ogarnąć bajzel. Czasami go w tym karmię, jak mi za bardzo fika. Oboje bardzo lubimy bujaczek, więc nic się nie przejmuj, to jest bardzo dobry zakup, za dobrą cenę, nówka to jakieś 250-350 zł.[/QUOTE] bujaczek niezbędnik, Kamil ze mną się myje, gotuje, bawi, czytam mu, je kaszkę i mleczka, usypia-wszystko w bujaczku
ale bujaczek też musi być odpowiedni bo w tych takich bardziej płaskich Kamil by już dawno nie usiedział

Cytat:
Eliza
A połoz się na plecach-na mojego Kacperka bardziej dziala ta pozycja niz bok.
o to będzie Kacperek, nie wiedziałam

Cytat:
\
Mój Koala
Michaś... jesteś piękny. Twoja wierna fanka.

Cytat:
Niedawno zdalam sobie sprawę, czy może przypomnialam sobie, że na tym etapie ciazy inaczej czułam Kamilka niż teraz Kacperka. Kamilek mniej kopał, a częściej mogłam zobaczyc i "dotknąć" kolanko czy łokieć-takie górki robiły mi się już ok 28 tyg. Kacperek wystawia jedynie pupe, za to ogólnie jest bardzo ruchliwy.
I tu się chyba sprawdza powiedzenie że każda ciąża jest inna

A ja odliczam dni do Mikołaja... wtedy mamy wizytę u neurologa. Boję się jak cholera...

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-11-27, 09:16   #1719
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dla dziecka mieliśmy pieniążki tylko dlatego że odkładaliśmy do skarbonki - polecam
my tak robimy już od roku, według receptury Magdy. każde 5 zł ląduje w skarbonce. aktualnie jest taka ciężka, że ledwo podnoszę ją dwoma rękami. ciekawe ile tam jest?
Stary 2013-11-27, 09:25   #1720
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenka pisze bo od 18tc miałam ciągle te twardnienia i cuda wianki aż do końca i najbardziej pomagało mi leżenie na boku. Na plecach zawsze mi twardniał, zawsze! Nie było szans żeby był miękki.
także jakby co to kładź się na boku zwinięta, kolana do brzuszka. No i trzeba się uspokoić to pomaga ale jest prawie niemożliwe
Trzymam kciuki, daj znać po wizycie. Dobrze że jedziesz bo stres wpływa na twardnienia a tak może sie uspokoisz
Leżenie na plecach może wzmagać twardnienia - fakt, mówili mi o tym w szpitalu, ale mi najczęściej twardnieje jak leżę na boku, czuję napięcie, wypychanie, twardnienie i jak chcę się przewrócić na drugi bok, to jak jestem chwilę na plecach to widzę i czuję, że jest cały twardy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-11-27 o 09:26
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:38   #1721
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

A ja odliczam dni do Mikołaja... wtedy mamy wizytę u neurologa. Boję się jak cholera...
Będzie dobrze

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 09:45   #1722
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Leżenie na plecach może wzmagać twardnienia - fakt, mówili mi o tym w szpitalu, ale mi najczęściej twardnieje jak leżę na boku, czuję napięcie, wypychanie, twardnienie i jak chcę się przewrócić na drugi bok, to jak jestem chwilę na plecach to widzę i czuję, że jest cały twardy.
Tak w 7 miesiącu to już własnie przy każdej zmianie pozycji mi twardniał, jak siadałam, wstawałam i przewracałam się na boki. Ale własnie na plecach najbardziej i najmocniej, czasami to miałam cały zniekształcony brzuch albo dwie duże wypukłości, zależy jak mały był ułożony.
Dobrze że idziesz do lekarza, ciekawe co poradzi skoro fenoterol wycofany

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-11-27, 09:51   #1723
fiolusiek
Zakorzenienie

Eliza Rozumiem, że macie podwójne wydatki, ale wiesz nie wszystko musicie mieć od razu. My kupowaliśmy wszystko nowe, więc sporo kasy poszło i na leżaczek już brakło, a gdy chciałam już kupić neurolog zakazała korzystania. A Twojego TŻta nie rozumiem...

Barbie Może i dobrze, że chcesz wrócić na chwilę do pracy Póki będziesz się dobrze czuć wydaje mi się ok, bo pamiętam jak ja byłam w domu i ciągle jakieś schizy wymyślałam
Ale obiacaj, że nie będziesz się przemęczać, bo inaczej

Luna Skoro mówisz, że Kamilek aktywny to wydaje mi się, że wszystko w porządku, a co już potrafi

Esko I jak przygotowania do Roczku Zosi

Iza
Kiedy planujesz rozpakowanie Wszystko gotowe To już tak blisko
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:01   #1724
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Iza[/B] Kiedy planujesz rozpakowanie Wszystko gotowe To już tak blisko
W sobote rano biore ostatnią dawke fenoterolu,a potem to już wszystko zależy od młodego kiedy będzie chciał wyjść
Wszytko gotowe-pokoik przygotowany,torby spakowane

Stary 2013-11-27, 10:03   #1725
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Barbie Może i dobrze, że chcesz wrócić na chwilę do pracy Póki będziesz się dobrze czuć wydaje mi się ok, bo pamiętam jak ja byłam w domu i ciągle jakieś schizy wymyślałam
Ale obiacaj, że nie będziesz się przemęczać, bo inaczej
obiecuję. mam zamiar zająć się przede wszystkim zaległymi papierami i wprowadzić nową, żeby jeśli znowu mnie nie będzie, wiedziała jak nie robić zaległości.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
W sobote rano biore ostatnią dawke fenoterolu,a potem to już wszystko zależy od młodego kiedy będzie chciał wyjść
Wszytko gotowe-pokoik przygotowany,torby spakowane
czekamy!
Stary 2013-11-27, 10:03   #1726
fiolusiek
Zakorzenienie

2 grudnia mamy dzień darmowej dostawy w sklepach internetowych Więc może się komuś przyda
Stary 2013-11-27, 10:05   #1727
Luna0
Zakorzenienie

Fiol Kamil aktywny bardzo, siedzi, raczkuje, wstaje, przechodzi np z łóżka do stołu trzymając się jedną ręką także ok. Ale ciągle ma wysunięty języczek i nie gaworzy. Tego się boję...

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-11-27, 10:10   #1728
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Fiol Kamil aktywny bardzo, siedzi, raczkuje, wstaje, przechodzi np z łóżka do stołu trzymając się jedną ręką także ok. Ale ciągle ma wysunięty języczek i nie gaworzy. Tego się boję...
A jak dasz mu smoczek to nie mija Może ma obniżone napięcie i dlatego tak robi? Masz w okolicy neurologopede
Stary 2013-11-27, 10:15   #1729
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
A jak dasz mu smoczek to nie mija Może ma obniżone napięcie i dlatego tak robi? Masz w okolicy neurologopede
Tzn jak mija? Domyka buzię normalnie ale jednak często ten jęzor jest wysunięty czasami bardziej czasami mniej. Wygląda tak jakby miał troche za dlugi i ciężej mu utrzymac w buzi sama nie wiem.. ale potrafi normalnie mieć też zamkniętą buzię.
Tez mi to "śmierdzi" obniżonym napięciem żuchwy czy jakoś tak.
A o neurologopedzie nie słyszałam, ale nie szukam bo najpierw idę do neurologa i zobaczymy co powie

Aniołek 25.05.2012

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 10:19   #1730
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn jak mija? Domyka buzię normalnie ale jednak często ten jęzor jest wysunięty czasami bardziej czasami mniej. Wygląda tak jakby miał troche za dlugi i ciężej mu utrzymac w buzi sama nie wiem.. ale potrafi normalnie mieć też zamkniętą buzię.
Tez mi to "śmierdzi" obniżonym napięciem żuchwy czy jakoś tak.
A o neurologopedzie nie słyszałam, ale nie szukam bo najpierw idę do neurologa i zobaczymy co powie
Może w takie sposób się bawi języczkiem i ćwiczy go
Mam nadzieję, że wszystko w porządku

Prosimy o nowe zdjęcia Kamilka
Stary 2013-11-27, 10:21   #1731
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Berbie już jutro nasze wizyty...
czekam z Wami

Cytat:
Michaś... jesteś piękny. Twoja wierna fanka.

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ciekawe ile tam jest?
wczoraj wymieniałam kitrane od września i było 310 zł

Cytat:
Ale ciągle ma wysunięty języczek i nie gaworzy. Tego się boję...
ejjjjjj! cieszyć się z postępów. mój tak samiutko. coś tam sobie zawodzi ale na pewno nie gaworzy. językiem wygibasy robi, ale nie łączę to z "obnizonym napięciem" (skąd wzięłaś to? :P) a raczej z zamieszaniem ząbkowym w buzi

Właśnie mnie T. stuka po zegarku mój mały czyta ze zrozumieniem () i jak tylko widzi gdzieś zegarek to piąstkuje twardo

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:49   #1732
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Koala
Cudowny

Cytat:
te infekcje mnie trochę martwią, bo mam kontakt z ludźmi, ale zobaczymy. wczoraj tz wrócił chory z pracy to on mnie szybciej zarazi niż inni.
Przede wszystkim najważniejsze, żebyś się nie przemęczała. Jeśli czujesz potrzebę wyjścia do ludzi i lekarz nie będzie miał przeciwwskazań, to pracuj. A zarazić można się wszędzie, wystarczy że do sklepu wyjdziesz

Cytat:
my tak robimy już od roku, według receptury Magdy. każde 5 zł ląduje w skarbonce. aktualnie jest taka ciężka, że ledwo podnoszę ją dwoma rękami. ciekawe ile tam jest?
My już 3 skarbonkę jedziemy

Luna, Fiol ja też się martwię o Olka. Byliśmy w piątek u pani rehabilitantki zobaczyć, jak Olka postępy. Ona stwierdziła, żeby dać mu czas, że nie musimy go rehabilitować. Ale jest opóźniony ruchowo o jakieś 2 miesiące, ponoć przez to, że był dużo noszony, a mało na ziemi... Ma 10,5 miesiąca, pełza, siedzi, troszkę sobie gada po swojemu, ale nie naśladuje, nie próbuje wstawać, podciągać się, ząbków brak. A ja głupia zaczęłam czytać w necie i oczywiście się przeraziłam

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:54   #1733
fiolusiek
Zakorzenienie

Maga Stasio też był opóźniony, a teraz to wulkan energii Nie usiedzi nawet na sekundę, nawet kąpie się na stojąco
Skoro rehabilitantka mówi, że jest ok, to pewnie tak jest

Pani Skąd Koala ma taką czadową czapę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 11:00   #1734
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
A ja głupia zaczęłam czytać w necie i oczywiście się przeraziłam
też jestem taka głupia...

i przedwczoraj zapisałam sobie w kalendarzu:
"Kiedy dziecko powinno już chodzić i mówić? Wtedy, kiedy chodzi i mówi. Kiedy powinny się wyrzynać ząbki? Akurat wtedy, kiedy się wyrzynają. I ciemiączko wtedy powinno zarosnąć, kiedy właśnie zarasta. I niemowlę tyle godzin spać powinno, ile mu potrzeba, aby było wyspane." (J. Korczak)

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Pani Skąd Koala ma taką czadową czapę
ciocia mu kupiła. dziewczyny na mamuśkomym wydetektywowały www.broel.com.pl (piękne dziewczęce... szkoda że na mnie za małe )

ech te kąpiele na stojąco... mnie stresują ogromnie...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:07   #1735
iza243
Zakorzenienie

Zaczynam się troche stresować..Z jednej strony nie moge się doczekać a z drugiej strach.Dziewczyny czy cukry pod koniec ciąży się wam normowały?Ja od tygodnia nie mam żadnych przekroczeń i nie musze zwiększać insuliny.

Stary 2013-11-27, 11:09   #1736
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka;43907964[COLOR=Silver
[/COLOR]ech te kąpiele na stojąco... mnie stresują ogromnie...
U nas kąpiel trwa max 10 minut. Choć ostatnio Stasio siedzi przy spłukiwaniu głowy-postęp. Ale za to podoba mu się chodzenie w wannie
Stary 2013-11-27, 11:13   #1737
czarnula 1982
Rozeznanie

Witam

Czy do tych skarbonek odkładacie tylko 5 zł???Chyba też kupie skarbonke i zaczne tak odkładać .

Maga-nie czytaj głupot w internecie,Oli jest zdrowy i to najważniejsze,nawet się nie obejrzysz jak Oli zacznie biegać i gadać ,także wszystko w swoim czasie,buziaki dla Olusia
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 11:16   #1738
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
postanowiłam napisać kilka słów bo mało mnie tu ostatnio. Może i nikt nie zauważył, ale od 1.5 roku czytam Was codziennie i do urodzenia małego, miałam więcej czasu, aby się udzielać
Kocurku "nie pamięta" - nawet tak nie żartuj!!! Ja często myślę o co u Ciebie, ale tak jak piszesz przypuszczałam, że Marcelek absorbuje większość Twojego czasu, co przecież jest naturalne. Kochana wbijaj się jak najczęściej i pokaż nam swojego synka

Cytat:
Mój Koala
Śliczny ależ ma śliczną, gładką cerę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43905266]
W każdym razie pieluchy OK, więc kontynuujemy dziś jabłko. Dziękuję za kciuki w tej sprawie
[/QUOTE]
Perse no to alleluja i do przodu współczuję nocki.

Cytat:
Hosenko

Elizka co do kopniaczków, to tak jak Hosenka wczoraj Ci pisała, ja też lepiej czuję ruchy mojej Malutkiej jak się położę na plecach z wyprostowanymi nogami.
Umiem odróżnić kiedy moja Córeczka mnie kopie a kiedy robi fikołki

Luna, Maga na pewno i Kamilek i Oluś rozwijają się ok i są zdrowi, tylko każde dziecko ma po prostu swój własny rytm. Trzymam kciuki za wizyty u specjalistów!!!

Iza
czujesz jakieś emocje przed sobotą, czy raczej podchodzić do tego na spokojnie?

Jojla czekamy na fotkę fryzurki

No właśnie przed świętami koniecznie muszę się wybrać do fryzjera, bo moje włosy sięgają już prawie lędźwi (ostatnio taką długość miałam w gimnazjum) więc najwyższa pora się ich pozbyć
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:18   #1739
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
Zaczynam się troche stresować..Z jednej strony nie moge się doczekać a z drugiej strach.Dziewczyny czy cukry pod koniec ciąży się wam normowały?Ja od tygodnia nie mam żadnych przekroczeń i nie musze zwiększać insuliny.
Izuś,wszystko będzie dobrze zobaczysz,jak położą ci tą małą kruszynke na brzuchu-piękne uczucie. co do cukrów to nie pomoge

Wzięło mnie na wspomnienia, pamiętam jak rodziłam,jak położna położyła mi niunke na brzuchu,pocałowałam ją ,ona złapała mnie za palec,do męża powiedziałam-w końcu ją mamy
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:19   #1740
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro rehabilitantka mówi, że jest ok, to pewnie tak jest
I tego się próbuję trzymać. Tym bardziej, że rehabilitantka jest naprawdę dobra. Pracuję w szkole specjalnej z dziećmi, ma duże doświadczenie. Bo z neurologa byłam niezbyt zadowolona

Cytat:

ciocia mu kupiła
Czapka świetna

Izuś spokojnie

Czarnula my odkładamy tylko 5zł, ale faktycznie każdą 5zł, nie wydajemy.

Ja próbuję się nie denerwować, ale wiecie jak to jest. I do tego jeszcze dochodzą czerwone suche plamy na rączkach, nóżkach i teraz jeszcze buźce. I nikt nic konkretnego nie potrafi powiedzieć. Pediatrzy, że skaza, ale to raz jest, raz nie ma, a ja jem cały czas tak samo. Olek w ogóle nie je nabiału. Znalazłam teraz dermatologa w sąsiednim mieście, ponoć dobry, może on coś powie konkretnego

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości