|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Gosiiaczek też mam czym oddychać i na czym siadać
i się z tego cieszę i mój tż też mnie za to kocha ... a u nas to jest rodzinne,każda kobieta w rodzinie ma krągłości Też nigdy najszczuplejsza nie byłam,a kiedyś musieli mnie nafaszerować antybiotykami ... w ciągu roku miałam kilkanaście zmienianych aż wykryli wadę serca i od tej pory miałam problemy wtedy,kilka lat probówałam schudnąć i się udało wtedy jakoś troszkę ... ale się cieszę z tego jaka jestem.
|
#2282 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Coodmalina hehe, no czyli jak widać wpadki są najlepsze :P
Monijaaa w takim razie gratuluję 13 tygodnia ![]() Martuszka0 no ja za jakiś czas będę się mogła wypowiedzieć jak to jest z taką mała różnicą wieku A słuchaj w jakiej Ty dzielni mieszkasz? Nikii89 to ja czekam na ten dzień kiedy napiszesz, że zamawiacie pizze haha Bo póki co na wątku tu takiego nie pamiętam Kasiab91 to bardzo dobrze! Wygrzewaj się tam Gosius91 ehh, co za lewary :/ Dark lady w takim razie ja poproszę o te linki Na pw, albo w klubie JJJustynAAA oj taak, zobaczysz, że tak jest Pamiętam, jak czasem rano wstawałam o godz 6, przespałam np tylko 4 godziny (oczywiście z przerwami) i słyszę, że Mila już gotowa do zabawy. Pierwsza myśl.."nieeee, błagam, nieee, nie wstaję, no nie ma bata, dajcie mi wszyscy święty spokój!!". Mila płacze. No dobra..wstaję. Wchodzę do niej do pokoju, podchodzę do łóżeczka wściekła jak osa...a ta kruszynka na mnie patrzy i nagle uśmiech od ucha do ucha. Mijało mi wtedy wszystko. Całe zmęczenie. Brałam ją na rączki, całowałam i tuliłam z radości, że ją mam. Noo, a co do tej pracy to naprawdę bardzo to sobie cenię, że tak właśnie mogę pracować, a resztę czasu spędzać z Milą |
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straczy Ci to badanie, jest dobrze
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, ja tak na szybko, przecież byłam prywatnie na prenatalnych po tym jak mnie prowadzący gin nastraszył, ale nawkręcałam sobie stres, że mi coś wymyśli ta lekarka z kliniki
trzymajcie i za mnie kciuki o 16 ![]() A ja ściskam kciuki za dzisiejsze wizyty, wyjątkowo ich dużo ![]() ![]() : kciuki: szczególnie za Kasian, bo chyba właśnie wchodzi do gabinetu
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przed chwilą próbowałam znieść komodę na dół, ciężkie to dziadostwo, odpuściłam, uszłam kilka metrów, mam nadzieję, że nic dzidzi nie będzie |
|
|
|
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
(nie) dziękuję
![]() Poza tym doczytałam, że się rozchorowałaś biedulko, leż i kuruj się!!! Dobrze, że Małżonek sam się wymienił na lepszy model ![]() ![]() Cytat:
![]() Kochana, nie znoś niczego sama!! Jesteś zdrową ciężarówką, ale lepiej nie prowokować losu i nabawić się jakichś plamień
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
agaaga
![]() Ramona nie wolno przenosić ciężkich rzeczy ![]() Ja ostatnio tylko łóżko przesunęłam i dostałam niezły ochrzan od TŻta dla mnie to nie był żaden wysiłek bo odepchnęłam je tylko piszczelami ale on omal nie wyszedł z siebie
|
#2290 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To widzę, że Nikii daje przykład z tymi obiadami ona to matka Polka jest hihih Cytat:
|
||
|
|
|
#2291 |
|
BAN stały
|
Agaaga89 kciuki zaciśnięte
Daj znać po wizycie ![]() Ramona ojj, takie ciężkie rzeczy to sobie odpuść moja droga
|
|
|
|
#2292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem jak wygląda, ale masz najlepszą grupę krwi do rodzenia dzieci
|
|
|
|
|
#2293 |
|
BAN stały
|
Martuszka0 oo, to właściwie mieszkacie w centrum
My koło ul. Grabiszyńskiej..ale tutaj bliżej pl. Legionów.---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Gosius91 ale masz tam w kwadraciku po prawej napisane że przeciwciał nie stwierdzono. Więc przecież jest wynik ![]() Coodmalina a czemu to jest najlepsza grupa krwi do rodzenia dzieci? Pytam, bo ja mam taką samą
|
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem
![]() już będę grzeczna ![]() póki co jest ok, żadnych plamień, po jakim czasie może coś się dziać? Ale proszę męża 2 dni o zniesienie tego i wciąz nie ma czasu, no ile mozna czekać |
|
|
|
#2295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie znam sie , ale wydaje mi sie, ze bo bardzo krotkim czasie powinno sie cos pojawic.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
tyle się opisałam i jak dałam wyślij to akurat nie pojawiła sie strona i rozłączyło mnie z netem.. wrrrrrrrrr!!!!
w skrócie: wczoraj szybko zasnęłam wiec nawet nie wiem co sie działo na wątku.... popołudniu wszytsko nadrobie, teraz jeszcze musze coś ugotować i ogarnąć chałupe >> wiercenie dziur w ścianach było, przeciąganie kabli, i jeszcze poprawa anteny na dachu będzie... --------- pozwolicie że " pochwale " się wam moimi dzisiejszymi zdobyczami z lumpka/ wszytko po 1 zł włącznie z zabawkami/, i nawet męża udało mi się wyciągnać i kilka fajnych rzeczy znalazł dużo rzeczy nowiutkich, nie zniszczonych, zreszta po 1 zł mam kilka razy w tyg u siebie więc byle czego nie ma co kupować... starałam sie wybierać rzezcy uniwersalne, ale i tak widze że większość jest na niunie hehe ![]() pojedyńcze zdjęcia to kilka ' perełek" 1. pajac w panterke, 2. body Disney'a. i na lato niebieskie w białe kropki cudeńko >> SELENITI: jak sie okaże że u mnie chłopak będzie to ci to wyśle w liście dla twojej niuni bo jest po prosu urocze,,, / nie jest to dzins tylko lekki matreiał w sam raz na lato/ - jako dla pierwszej niuni na wątku hehe od ciotkiponiżej fotki >> w sumie zapłaciłam 37 zł / po cenach z metek wyszło by 2600zł/ ========================= ==== EDIT : OCZYWIŚCIE NIE 2600 TYLKO 260 HEHEHE Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-11-27 o 14:20 |
|
|
|
#2297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale cudeńka
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje Wam za kciuki jestescie niezastapione
My juz po wizycie, dzidzius ma sie dobrze, przeziernosc w porzadku, kosc nosowa tez, konczyny sa wszystkie, zoladek, nerki wszystko sie pieknie rozwija Plec na razie nieznana, bo z jednej perspektywy wygladalo na chlopca a z drugiej na dziewczynke ![]() Nastepna wizyta 23.12 wtedy poznamy plec - dzien przed Wigilia ![]() Mam nadzieje ze pozostale wizyty tez tak pozytywnie, ja wpadne do Was jak zwykle wieczorkiem i wtedy wszystko nadrobie teraz wracamy szybko do domu do Hanusi bo zostala sama z dziadkiem i pewnie wciaga teletubisie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
kasian86 >> Super że wszytko w porządku!!! ciesze się. ps. w którym tyg, dzies jesteś?
to było połówkowe juz? Ramona_85, paulka0212 dziękuje
|
|
|
|
#2301 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Poszłam po czujnik czadu, wracam do domu, załączam a tam stężenie ponad 30ppm, przy maksymalnym dopuszczalnym w mieszkaniu 3,2ppm
wywietrzyłam mieszkanie, wyzerowało mi, teraz czekam co dalej...na razie nic się nie dzieje!!!A czułam, że mi ćmi w głowie od rana, ale myślałam, że to wina pogody że też mi nie ma kto zabronić ![]() Cytat:
![]() mam piec kaflowy. Dzięki za propozycje ![]() Cytat:
o reszcie co tam się dzieje w połogu, o kolkach to już nie gadam ![]() Też mam obawy, tyle, że mój synuś starszy, więc i łatwiej będę miała niż ty pewnie z przypilnowaniem mojej dwójki. Cytat:
![]() chyba pomyłeczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
asiulka świetne są te ubranka,któregoś dnia musze też zdjęcia porobić i pokazać wam kilka pięknych łupów
![]() kasian super,że z dzidziusiem wszystko dobrze to będzie milutki prezent na święta
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Carmenaa_88 >> to dobrze że kupiłaś, my też sie musimy zaopatrzyć w niego... kilka lat temu / jeszcze jak mieloiśmy stary piecyk junkers/ to zemdlałam.... nalałąm sobie do wanny oczywiście gąrącej zamknęłam drzwi i jak się woda lała to ja zmywałam makijaz,,, siedziałąm w łazience całej zaporawnej.... weszłam do wanny / mamy podwójna to tż też sie zmna kąpał..... i po chwili ja wstaje che otworzyć okno/ a na zewnatrz minusowa tep, bo akurat zima był/ mozj się pyta co jesst????? a ja mu mówie że chyba umieram... dosłownie tak powiedziałam, bo nigdy wcześniej omdlenia nie miałam.... i ciemno mi przed oczami , nogi się uginaja i pózniej już pamietam tylko urywki jak leżałam w przedpokoju pózniej mój mnie położył do łóżka.... i przeszło .... ale masakra to było,,, jak bym była sama i to kto wie jak by to się skończyło i zemdlałąbym np. w wodzie,,,, i wogóle mamy taka zasade by nie zamykac dzwi od łazienki na klucz jak się kapięmy/ czy bierzemy prysznic....
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- meniaa94 >> to z Ciebie też " szmaciarka" / jak to mówi moja babcia /jest?? hehe. pewnie... takie miśki do pralki pózniej wirówka i czyściutkie. Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-11-27 o 14:28 |
|
|
|
#2304 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to na święta Wam prezent zrobi i się ujawni ![]() Cytat:
![]() ![]() może zadzwoń po jakiegoś specjalistę!!!!! asiulka ale łowy super ciuszki wyczaiłaś |
||
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Wtajemniczenie
|
asiulka ubranka cudowne też muszę sie wybrać na połowy ale jeszcze poczekam chwilkę
![]() kasian bardzo fajnie że wizyta udana i że z dzidziusiem wszystko dobrze ![]() A dzień przed Wigilią może już będzie wiadomo, świetny prezent na gwiazdkę A ja dzisiaj ogarnęłam łazienkę i kuchnie Teraz po obiedzie czas na mały odpoczynek. Trochę mnie drzemka zbiera ale może uda sie wytrwać do wieczora
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
Asiulka ale upolowalas
świetne a jakie to usg miałaś bo sie pogubiłam?4d czy genetyczne?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
asiulka - piękne te ciuszki
kasian - superancko, że wszystko u dzidziusia oki ![]() Jaki jest u nas wiatr okropny... Zjadłam talerz rosołu na rozgrzanie się i leżę dalej... Jeszcze 3,5 godz
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze jestem w pracy po 16 bede uciekac do lekarza, wlasnie zrobilam sobie liste pytan jakie mam do lekarza.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
sylvuniaa84 >> ja nie miałam dzisiaj wizyty,,,na zwykłym usg mi sprawdzał kość nosową, i przezierność. 4 d nie miałam ani genetycznego.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

i się z tego cieszę i mój tż też mnie za to kocha ... a u nas to jest rodzinne,każda kobieta w rodzinie ma krągłości
Też nigdy najszczuplejsza nie byłam,a kiedyś musieli mnie nafaszerować antybiotykami ... w ciągu roku miałam kilkanaście zmienianych aż wykryli wadę serca i od tej pory miałam problemy wtedy,kilka lat probówałam schudnąć i się udało wtedy jakoś troszkę ... ale się cieszę z tego jaka jestem.

A słuchaj w jakiej Ty dzielni mieszkasz?
Na pw, albo w klubie 

i Rysiu 

dla mnie to nie był żaden wysiłek bo odepchnęłam je tylko piszczelami 

wywietrzyłam mieszkanie, wyzerowało mi, teraz czekam co dalej...na razie nic się nie dzieje!!!