|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Cytat:
|
|
#3212 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3213 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A ja akurat nie lubie
Cytat:
Zaraz sobie przypomniałam te piekne oczyska , to pierwsze spojrzenie Ah sie wzruszyłam . Cytat:
czekamy !A kto by pomyślał wczoraj że to dziś co nie? Cytat:
za diete! Jaka stosujesz? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja obciełam po nie calych dwoch tygodniach. Tak jak ktos pisal , jak nie ma tych błonek pod paznokciami to mozesz ciachac .. Ja jak zaczelam obcinac Paznokcie to zrezygnowalam z niedrapek bo byly nie wygodne dla niej I dla mnie tez. Oczywiscie nie raz przez to miala podrapana buzke , az zaczełam obcinac regularnie I teraz nie ma czym sie podrapac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Witam się!!
Dzięki za kciuki za laktacje... Piję herbatki, ściągam systemem 7-5-3... Może będzie lepiej. Miłek nie ssie z piersi- nie chce. Cały czas karmię go odciąganym. Asist, Issia- gratuluję!! Chciałam Wam powiedzieć, że schudłam już... 15kg Jak szłam do szpitala ważyłam 67kg, w dniu porodu 70 kg [ach te kroplówki]... W sumie miałam 23kg na plusie. Jeszcze 8 zostało, ale jak zrzucę 4,to będzie idealnie. Mam plan zostawić Miłka z dziadkami na 3-4h i jechać z mężem na świąteczne zakupy. Oby tylko się zgodzili. On jest kochany i prosty w obsłudze. Bardzo rzadko płacze bez powodu [chyba, ze ból brzuszka, ale dziś jest już super, więc może ten espumisan faktycznie pomaga] Dzidziu- wracaj szybko!! Co do paznokci- ja mojemu jeszcze nie obcinałam. Niedrapek nie znosi, więc nie nosi. Jest lekko podrapany, ale jego komfort psychiczny jest dla mnie ważniejszy. ![]() Ciekawe jak tam Anoula... |
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
U mjie nadal nic. Pi 3h skurczy zaczelam wymiotowac i lekarz mjie zbadal. Okazalo sie ze nie mam nawet rozwarcia. ..a ordynatorka i popozna mowily ze jest. .. dostalam jakies czopki ab bylo lepiej... i jest, bo miałam apogeum...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze że u Was ok ![]() Dzwoniłaś gdzieś o USG bioderek???
|
|
#3217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3218 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3219 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie!
Przychodzę z relacją z wizyty. Widzę, że mnie Mya i Asist opuściły w niedoli! Asist wielkie gratulacje dla Ciebie! Szybko poszło To musi być cudowne uczucie móc przytulić swojego syneczka. Dobre miałaś przeczucia dzisiaj z rana.Mya trzymam kciuki, żeby u Ciebie też szybko i sprawnie poszło ![]() U mnie na KTG przeraźliwa cisza, nawet ćwierć skurczybyka nie było - NIC, a do tego mały spał i ani razu sie nie poruszył. A po KTG jak poszłam na spacerek przed wizytą to wariował. Na wydruku miałam dosłownie 2 linie proste - tętno na poziomie 135 i macica na 5 ![]() Jak to stwierdziła moja pani doktor szyjka właściwie gotowa - zgładzona i na luźny palec, tylko jeszcze skurczy potrzeba. Chociaż mówiła, że ta szyjka jeszcze trochę do tyłu jest - już sama nie wiem ![]() Jeśli się przez weekend nic nie wydarzy to dostałam na poniedziałek skierowanie do szpitala - tam mnie zbadają i zdecydują czy zostaje na wywołanie czy jeszcze do domu. Torbę kazała zabrać. W związku z tym ustaliliśmy z mężulem, że jutro jedzie do tej Wawy a ja zaciskam nogi. No i tak wróciłam o domku i tu się nagle okazało, że po badaniu leciutko plamię... pierwszy raz mi się to zdarzyło no ale pewnie nic z tego nie będzie. Coś mi się kojarzy, że ktoś w zeszłym tygodniu po badaniu też plamił i nic z tego się nie rozwinęło, chyba Asist ??? No ale Asist mi teraz nie odpowie bo tuli Kajtusia Cytat:
Cytat:
Oj ale się umęczysz... chyba też bym tak radziła jak reszta - musisz się podleczyć. Szkoda, że tak wyszło, ale Twoje zdrówko też jest bardzo ważne. Ciekawe ile takie leczenie potrwa. Mam nadzieję, że uda się utrzymać laktację i wrócić do karmienia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wygląda na to, ze masażyk Ci się trafił więc pewnie niedługo urodzisz i oby z tym progiem bólu była prawda ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3220 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Ciebie i wiktorii---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacjeeeeeeeeeeCytat:
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Świąteczny Jaśko pozdrawia wizażowe ciotki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:32 |
|
|
|
#3222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, rozwarcia brak. Doktor mi wytlumaczyl, ze szyjka jest uparta i sie napina na ren cewnik a dostalam czopki na rozmemlanie tej szyjki
Ogolnie mialam takie apogeum ze wymiotowalam, latalam do kibelka i prawie zemdlalam.. A lekar mnie tak w☠☠☠☠ik że szok....ale zrehabilitowal sie. Wykupilismy pokoj vip i jestem z tz. Skurvze sa slabe co 10min... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
siedze jak na igłach Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa i czop mi odszedł
![]() I gratuluje nowym mamusiom. ktodiula jeszcze mozesz dolaczyc do mnie jutro!![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3226 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki , żeby nie bolało ![]() Cytat:
![]() Kyte, piękny opis. ![]() Lineczko zdolniacha z Ciebie , ale grunt to przyznać się do pomyłki
|
||
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałan dluga wiadomość i jej nie widac; (
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3228 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczornie
Nockę mieliśmy przespaną a i w dzień nie było najgorzej Teraz trochę się wierci i budzi co chwila a jak ją wezmę na klatę to ładnie i spokojnie śpi....Maomami - dzięki za odpowiedź Jak jeszcze było tego mleka więcej to się jakoś się przemęczałam a teraz już mam dość. Sutka Maja też nie chciała jak już to w nakładce ale to przez to, że od początku nie była przystawiana do piersi...całe szczęście, że mm jej smakuje i wcina aż się uszy trzęsą Muszę zakupić szałwię, herbata w saszetkach może być?Cytat:
Cytat:
Bidulek mały, dużo zdrówka dla niego!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już niedługo utulisz swój skarb Ale słodzinka luziowa Cytat:
Witamy Kajtusia na świecie ![]() Cytat:
pierwsze słyszę o tym occieDe |
||||||||
|
|
|
#3229 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, nie ma bata - nie kończymy tego wątku póki wszystkie nie urodzą bo faktycznie przy tym tytule porody jakieś takie szybciutkie ktosiula, ja Cię jeszcze nie opuściłam ![]() Co do plamienia po wizycie - to Asist je miała chyba, a ja wcześniej też miałam. Przez 2 dni ( to mi wyglądało na kawałki czopa), ale później przeszło. To i tak dostałaś na szybko to skierowanie. Ja mam się zgłosić dopiero po tygodniu od przeterminowania w razie czego. Mya, to nadal trzymamy kciuki ciekawe czy to dziś czy jednak dopiero jutro urodzisz. Trzymaj się tam ![]() Ja mam dzisiaj chyba zły dzień. Od kiedy mąż z pracy wrócił to tylko warczę na niego, do tego oglądałam zdjęcia z początku ciąży i stwierdziłam, że wyglądam teraz jak wieloryb i że już nie chcę tak wyglądać. Hormony mi chyba buzują bo generalnie wszystko jest dzisiaj ŹLE
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny. Nawet nie wiecie jak yo pomaga jak Was czytam kochane
**Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowym mamusiom
![]() Mya trzymam mocno ![]() Przepraszam ale nie mam sił Was dzisiaj nadrabiać |
|
|
|
#3232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mya powodzenia!!!!!!!!!! Czekamy na Lule!!
|
|
#3233 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi znow odszedl czop tym razem z niteczka krwi...skurcze nieregularne..
|
#3234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3235 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3237 |
|
Rozeznanie
|
Maya trzymam
Kyte fajny opis byłaś dzielna
|
|
|
|
#3238 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wizyte i piękną wagę!!Cytat:
a wode to moze osłudź troche :P My pijemy zmiennie- koperek wode i wode z gluzkozą. Wode z glukozą kazała nam pediatra pić, koperek na kupki itd zeby nie miał problemów, bo przy mm boje sie takiego 'zapchania' ( swoją drogą, wczoraj puszczał bączki i mały kleksiki robił,a dzisiaj już 2 porządne od rana były i nie czerwienił sie aż tak, produkując je:P ) a wode zwykłą to czasem jak nie mam czasu robić herbatki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
kyte- za opis. Super że mąż ise tak spisał! Issia- GRATULACJE!!! ![]()
|
|
#3239 |
|
Rozeznanie
|
Issia
Asist Gratulacje
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
tak szybko opisze co u nas... bo idziemy jeść.
![]() Kacper ma super bioderka, bardzo grzeczny, uśmiechał sie ładnie do Pana doktora, który był bardzo delikatny i miły. Nie robił nic na siłe (tak jak neuro) i chwilke odczekał aż mały przestał sie tak spinać, żeby rozłożyć nózki na "żabę". tAK WIęc wizyta bardo fajna, lekarz przesympatyczny. mały bardzo grzeczny.. nie zapłakał ani razu, tylko raz zapiszczał jak przykładał mu aparat do bioderka.. potem poszliśmy do neurologa i powiem tak, nie wiem czy mam płakać, śmiać się, czy co.. Ogólnie serce mi sie krajało jak lekarka wzięła małego na te badania , nie wiem.. ruchów itd. Po ostatniej rozmowie z dzidzią, przeprosiłam lekarkę za moje wczesniejsze zachowanie... powiedziała ze ona wie co robi.. no wiec spoko, stałam obok i łzy miałam w oczach. Mały tak przeraźliwie płakał, zapowietrzał sie.. a ona nawet nie przerwała badania, przewracała nim ( musiała sprawdzić napięcia) to za jedną nózkę, za drugą, do góry nogami, bokiem, kazała "chodzić" pukała młotkiem itd..). Położyła na brzuszku i od tego sie zaczęło.. Powiedziała ze mały za słabo podnosi główkę ( wrzucam zdj. z wczoraj, powiedzcie mi czy faktycznie tak źle?? ), nie wodzi wzrokiem, nie uśmiecha się, nie otwiera rączek, nie trzyma głowki.. wtedy aż mi łezka poleciała bo własnie mały sie uśmiecha, otwiera rączki i wodzi wzrokiem a nawet już powoli "gaworzy" ale on przez całe badanie strasznie płakał, był "wściekły bo w gabinecie było chłodno (a przynajmniej mi było) a on w samym pampersie przez 30 minut siedział (10 zanim ona go zaczełą badać) wiec jak on miał sie uśmiechnąć czy wodzić wzrokiem?? powiedziałam tej lekarce, że jak ja płacze to też sie nie uśmiecham.. no ale ona tego nie zrozumiała. Dla niej mał źle sie rozwija. ubrałam go i przytuliłam ( buźkę miał przy mojej piersi zeby czuł bliskość i "słyszał" serce ) uspokoił się na chwile.. wzięłam jakąś zabawkę i pokazałam tej babce ze wodzi wzrokiem, skupia sie na niektórych rzeczach, wiec z książeczki wykreśliła tę nieprawidłowość. Ona znów go zaczeła "tarmosić" a mały w płacz, uspokoiłam go, nie uśmiechnął sie, popłakiwał do końca wizyty i powiem Wam że to był najgorszy płacz jaki słyszałam u mojego syna Nie wiem co o tym sadzic mi sie wydaje ze on wysoko tą głowkę daje, moze źle?? Jak płakał to miał mocno piąstki zaciśnięte i fakt, nie chciał ich otworzyć.. nie uśmiechnął sie do niej, ale na codzien sie uśmiecha.. nie trzyma jeszcze głowy sztywno, ale już jak go podnosze do siadu to podnosi ze mną i za chwile mu "opada" ale on ma dopiero 7 tygodni.. TRELE ile Twoja potrafi Majeczka? robi to wszystko perfekcyjnie? trzyma już głowe ciągle sztywno? I czy faktycznie tylko tak mogę nosić malego? bo ja jeszcze go przytulam, albo jak karmię to tak, że główkę mam na "dłoni" /główkę+karczek/ dupka na mojej nodze. A ona mi kazała karmić tak, że mały siedzi, głowa na moim zgięciu łokcia i butelka prawie pionowo.. Pomóżcie, jak umieci
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-03-19 o 19:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

leci coraz mniej i teraz ściągnęłam z obu piersi tylko 60ml a mała na raz zjada około 100ml...I tu mam pytanie jak sprawić, żeby mleko się nie produkowało?? Wystarczy, że przestanę ściągać i zaniknie? Czy coś trzeba robić w tym temacie??

a końcówka najlepsza 

Ale chyba małemu się podobało, bo zaraz usnął.

Nie spałam całą noc przez to.. I zamiast być lepiej z dnia na dzień jest gorzej. Skórę mam paskudnie suchą, aż bolącą.
ooo
pierwsze słyszę o tym occie