|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
W końcu
![]() Dzisiejsza na szczęście była nieco lepsza. Cytat:
![]() Zgadza się Mam wrażenie, że Nasze dzieci są bardzo do siebie podobne ![]() Cytat:
Położna kazała jak najwięcej zabawiać w ciągu dnia, żeby dziecko zaczęło odróżniać dzień od nocy. W dzień wystawiać ją na sporo bodźców - odsłonięte rolety, muzyka, głośne rozmowy. Za to jak nadchodzi noc to zapalać lampkę, włączyć muzykę relaksacyjną, nie mówić do dziecka. Mówiła, że to kwestia krótkiego czasu, żeby dziecko załapało o co chodzi. A jak ![]() Maksymalnie do 10 dni Strasznie mi się ten model podoba. Widziałam na żywo Najgorzej jak dziecko płacze i nic nie można z tym zrobić Ja już mogę siedzieć i całą noc z małą, oby tylko nie płakała. |
||
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Taka jestem grzeczna .... ale tylko jak śpię
|
|
|
|
#3183 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie rady
Podniosłyście mnie na duchu, jutro pójdę do dermatolog i zobaczymy jak zaplanuje leczenie .. ![]() Ale mroźno na dworze.. byliśmy tylko godzinkę na spacerze, a uszy mi zamarzły ![]() Wie któraś jak zdemontować adaptery w x-move? zamontowałam i nie umiem ich ściągnąć
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Być może, bo to raczej kwestia kakao. Też pytałam swoją o dietę. Bałam się, że coś źle robię skoro mała ma kolki. Pozwoliła jeść nabiał na jeden posiłek (twarożek, budyń na mleku, kaszę manną, serki homogenizowane), za to zabroniła kefiru, maślanki, jogurtów. Z owoców póki co tylko jabłka. Na obiad najlepiej zupy - jarzynowa, rosół, krupnik, barszcz czerwony. Na drugie absolutnie nic smażonego. Do tego mam pić herbatę z kopru i rumianek, pół filiżanki rano a drugie koło godziny 16.
Pozwoliła podawać Espumisan - 3 kropelki 4 razy dziennie, najlepiej w trakcie posiłku. |
|
|
|
#3185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my z ssaniem piersi mimo karmienia mm problemów nie mamy my mamy karmienie mieszane i podaję Nelce herbatkę z koperku, próbowałam dac jej wodę ale pluje nią i się krzywi więc jej nie smakuje
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#3186 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra czas na mój opis porodu.
Jak wiecie często miałam przepowiadacze, i w sumie już nawet przyzwyczaiłam się do bólu. W nocy z piątku na sobotę, obudził mnie znowu skurcz. Ale nic sobie z tego nie zrobiłam. Wstałam, poszłam do toalety, wróciłam, ale skurcze się powtarzały. Leżałam sobie i poczułam że coś mi cieknie. Wstałam i zobaczyłam jakąś jakby wodę. Oprócz tego zobaczyłam że odchodzi mi czop. Wcześniej ściągnęłam sobie aplikacje na telefon liczącą skurcze, liczyłam i skurcze były co 12, co 8 co 5 minut, i…?zaczęły się wydłużać. Czyli w sumie skurcze przyszły i sobie poszły.Nad ranem czułam że nadal brzuch mnie ćmi, za namową męża i przyjaciółki (która przydreptała do mnie już po 7 )zdecydowałam się pojechać do szpitala, zbadać sprawę czy to wody zaczęły się sączyć. Stwierdziłam że nie ma co panikować i zrobiłam naszej trójce śniadanko i poczęstowałam tortem tiramisu który zrobiłam dzień wcześniej![]() W szpitalu wzięli mnie na samolocik, tam się okazało że to nie były wody (nie wiem do tej pory co to było) i lekarz stwierdził że do porodu daleko, ale zostawiają mnie na oddziale. Myślałam żeby się wypisać na własne żądanie, ale odwiedli mnie od tego pomysłu. Zostałam. Nadal czułam się średnio, w nocy skurcze znowu przyszły, przyzwyczajona do nich nikogo nie informowałam. I tak się męczyłam z nimi dosłownie całą noc, nie spałam ani chwili, bo co chciałam przysnąć, to pojawiały się znowu, o 6 powiedziałam położnej że mam regularne skurcze, podłączyła mnie pod ktg coś tam się pisało ale skurcze nie za duże. Lekarz zdecydował się mnie zbadać. Okazało się że mam 5 cm rozwarcia. Kazali jeszcze rozchodzić. Po godzinie już ledwo chodziłam skurcze się bardzo nasiliły, zdecydowali się zabrać mnie na salę porodową. Szybko zadzwoniłam do męża żeby przyjeżdżał. Lewatywka (którą sobie chwalę wcale nie ma tragedii a pozbawiło mnie strachu przed robieniem pod siebie )Prysznic i leeedwo doszłam do Sali porodowej. Okazało się że rozwarcie się powiększyło do 7 cm. Mąż zdążył już przyjechać, bardzo mnie wspierał, trzymał za rękę i powtarzał że jest ze mnie zuch dziewczyna Ale od 8 cm się zaczęło..skurcze były okropne!Poprosiłam wcześniej położną o gaz bo szpital dawał taką możliwość ale odmówiła mi bo stwierdziła że nie jest jego zwolenniczką..Malutka nie mogła się wpasować w kanał, rozwarcie nie chciało postępować dalej. Parłam na boku, w końcu na stojąco ale nic z tego. Przyszedł lekarz i przebił mi wody płodowe się posączyły. Skurcze były bardzo częste ale za krótkie, więc podłączyli mnie pod Oksy. W końcu rozwarcie się powiększyło i zaczęły się parte. Ciężko było ale jakoś dałam radę, tylko w momencie gdy główka wychodziła czułam że pękam…i dopiero wtedy położna mnie nacięła. Wyciągnęli malutką i zobaczyłam moją cudowną córeczkę |
|
|
|
#3187 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe ile będzie wazyc faktycznie Cytat:
Cytat:
![]() dzięki Cytat:
no to super!!! mnie tez nie bolało jak gin mnie badal, moja kolezanka za to zwijala się z bolu na fotelu. oby to znaczylo latwy poród ![]() ![]() Cytat:
trzymamy ![]() ![]() pochodziłam po miescie godzine mala jest nisko![]() ale mysle,ze jednak będzie Mikołajkowym prezentem |
|||||
|
|
|
#3188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze u mnie dziś nici ze spaceru, jest tak zimno, i tak brzydko i kropi że boję się małą zabierać.
Cytat:
Ja tak robię właśnie. Nabiał ograniczyłam, zup nie zabielam, ewentualnie raz dziennie coś z nabiałem zjem albo mleczko do inki i tyle.Nic smażonego też absolutnie nie jem.Owoce to tylko jabłka. Rano piję rumianek i herbatkę dla matek karmiących z koprem. I jest dalej tak samo. Pięknie sobie królewna śpi! |
|
|
|
|
#3189 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz nawet sama zauważyłam, że brzuch mi opadł. Jak sobie go dotykam to wypukłość zaczyna się tak ok. 2 palce nad włosami łonowymi, a wcześniej miałam znacznie wyżej. Mam nadzieję, że twoja córcia będzie terminowa i babcia jeszcze zdąży ją zobaczyć przed operacją. Trzymam także kciuki za Twoją mamę, oby dobrze zniosła operację. Super! Zawsze to coś słodkiego. A taką zwykłą mleczną np możesz czy nie? Cytat:
To od dzisiaj stosujesz rady położnej. Mam nadzieję, że szybko wypracujecie z Małą układ dzień-noc. Wygląda słodziutko. Piękne ma usteczka!
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Babka zbadala mnie na pddziale i juz palec wklada .. zalozyli mi cwnik f. I od razu mam skurcze. Raz mocne raz slabsze.. jak dzisiaj nie urodze to jutro na porodowke i tak. Boli ale coraz mniej...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3191 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Na początku muszę napisać,że ubolewam nad tym że nie mogę tu zaglądać tak często jak przed urodzeniem Kamila... ale nie wyrabiam się czasowo, czasami wejdę,trochę podczytam i wracam dalej do obowiązków... U Nas pobudki z powodu bólu brzuszka i wzdęć są praktycznie codziennie rano, czasami już o 5 a czasami o 7... i wtedy nie ma już spania... no chyba,że udami się z Nim zasnąć to wtedy jeszcze trochę go przeciągnę... Od 3 dni jestem na diecie,mam zamiar doprowadzić się do ładu Codziennie praktycznie z małym sobie spacerujemy (jak jest pogoda),wtedy to dopiero mi ładnie śpi![]() Wszystkim nowym mamusią gratuluję!!! ![]() ![]() za rodzące!!!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-11-27 o 15:44 |
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
taaaaaak?
Cytat:
![]() mała nie śpi od 10, miałam tyle zrobić, wkurzałam się że cały czas płacze myślałam że jest głodna i dlatego ten płacz a ona się chciała po prostu do mnie poprzytulać a ja mam wyrzuty sumienia że się wkurzałam i teraz siedze i wyje przez to
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-27 o 15:48 |
|
|
|
|
#3193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może u mnie będzie podobnie, bo przepowiadacze mam bardzo często... Cytat:
idę do mojej koleżanki i jej Leosia pewnie się trochę pociesze,ze Mała jest jeszcze w brzuszku,bo on jest popołudniami marudliwy strasznie
|
||
|
|
|
#3194 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3195 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zeby go nie skrzyczećCytat:
czyli dobrze będziesz wspominać
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
mam pralkę, suszarkę i deskę do prasowania w końcu
![]() a no i rolety przyjechały i zapomnieli mi wysłać jednej tarasowej mimo że w zamówieniu była, pierdoły ale już napisałam maila że mają mi wysłać i dodatkowo na swój koszt jeszcze, niech nie myślą że ja będę płaciła za ich błędy bo 20 zł to to nie kosztowało ![]() Nela usnęła w końcu po 6 godzinach swojej aktywności
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje,ze nasza tez się będzie trzymać z daleka od małej ![]() ale dobrze,ze lozeczko jest już zlozone i wozek stoi - niech się przyzwyczaja do nowych sprzętów
|
|
|
|
|
#3198 |
|
Rozeznanie
|
Ale Leoś się ładnie wyspał
Od razu inne dziecko ![]() Jakie MM polecacie??
|
#3199 |
|
Rozeznanie
|
Od 14:40 Kajtek jest juz z nami. 54 cm, 3,4 kg. Rodzilam ok 3 godz. Boli mnie teraz odbyt. Mały teraz leży przy mnie i śpi.
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję
|
|
|
|
|
#3201 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
:roz a: |
||
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Asist gratuluje
|
#3204 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a końcówka najlepsza Cytat:
witamy Kajtusia i czekamy na zdjęcie Kurcze nie wiem co jest z małą, leży w łóżeczku, zasypia, śpi jakieś 5 minut i nagle przebudzenie, poleży poleży i za 2 minuty znowu śpi na jakieś 5 minut. I jak ona się ma wyspać??!! Już nie wiem co się dzieje
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
amen Nela jadła Bebiko- widać że jej smakowało, ale musieliśmy zrezygnować z niego z racji ulewania, Bebilon też jej smakuje i któraś tu pisała że lekarze go polecają, a od siebie mogę dodać że nie polecam Enfamilu, chyba że Leonowi by podpasowało ![]() ale jestem pierdoła
|
|
|
|
#3206 |
|
Wtajemniczenie
|
Asist gratulacje wielkie
![]() Kyte ![]() Zwariowane nam polecono Bebiko szkoda, że to u Was nie za częsty widok (zwłaszcza nockami ) , bo zdecydowanie piekny |
|
|
|
#3207 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaaaa jutro popołudniu mamy szczepienie
|
#3208 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
10 kg to chyba idealnie ![]() Odnośnie masażu nie pomogę, bo nie miałam. Cytat:
![]() Ślicznota kyte brawa za opis. A my się dzisiaj werandowaliśmy. 10 minut przygotowań i 5 minut werandowania Ale chyba małemu się podobało, bo zaraz usnął.Oczywiście teściowa głęboko zbulwersowana ![]() I jeszcze powiedzcie mi w sprawie paznokci. Mój cały czas jest w niedrapkach i strasznie mnie to drażni, bo wydaje mi się, że to krępuje jego ruchy i ogólnie, że mu kisną tam te rączki |
||||
|
|
|
#3209 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
|
|
#3210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odnośnie zwierząt, to muszę pochwalić moją psinkę. Nasze zabawy z lalką chyba przyniosły skutek i jest bardzo ostrożny do Filipa. Tylko widać gołym okiem, że jest smutny i zazdrosny Właśnie się przytulamy, bo mnie serducho boli jak na niego patrze.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:00.

dla fajnej położnej i za wypasioną furkę. Ale będziecie się wozić. 

Podniosłyście mnie na duchu, jutro pójdę do dermatolog i zobaczymy jak zaplanuje leczenie ..
ooo

Zabrali mnie na patologię i kazali odpoczywać, po chwili przychodzi położna i mówi, żeby na 7.00 rano się przygotować, pójdziemy na porodówkę bo będą ciąć
Oczywiście nocka nieprzespana.
Godzina 8. 24 leżę już stole, anestozjolog (fajna babka) zaczyna coś podśpiewywać pod nosem - aż zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem nie wzionęła sobie jakiegoś gazu czy coś.

Właśnie się przytulamy, bo mnie serducho boli jak na niego patrze.