Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 23:39   #3781
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Jestem z niego niesamowicie zadowolona
a powiedz mi ile Ci trzyma bateria? Jak z obsługą Windows Phone?

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
O, też się muszę za batkami porozglądać
A jutro może do Silesi pojadę..

Nienawidzę astronomii
ja nic się nie uczyłam, tak mnie boli brzuch, że nie mam siły

teraz poszukuje telefonu, który mogę sobie kupić
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:39   #3782
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ale przynajmniej jest

z Lidla podobno, ale tak naprawdę to mamie zabrałam

Karotka Fortuny ma jakieś 60-70% przecieru i nie ma cukru

nie no czekaj, nie domyć to można odżywki. szamponu chyba się nie da

to i nawet w dżinsach można pójść na upartego

ja też byłam w czerwcu i ostatnio mam tak przyklapnięte włosy u nasady, że znowu kusi mnie skrócenie... ale z drugiej strony szkoda, bo na długości miękkie, pięknie się kręcą...

Nie piję soków przecierowych za to uwielbiam
Tarczyna 'porzeczkowego'

Ale ten, ja mówiłam o niedopłukanym szamponie nigdy nie nakładałam odżywki ani maski na skalp. A od ostatnich dwóch myć już zaraz po wyschnięciu mam na nim jakby łupież. Nie domywam szamponu? Chyba tak walę za dużo i potem mam problem

Ależ byłam dziś twórcza, 4x55 przysiadów i nic więcej przynajmniej się wyspałam!
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:43   #3783
kascysko
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43920616]a powiedz mi ile Ci trzyma bateria? Jak z obsługą Windows Phone?
[/QUOTE]
2 dni, tyle, że ja korzystam z telefonu non stop - ostatnio weszłam na level hard, jedną ręką trzymając kolumnę magnetyczną z magnesami, a drugą pisząc maila

Jestem wierną antyfanką Androida, a WP8 mi bardzo odpowiada

W ogóle trzymajcie kciuki - w piątek mam konferencję, (chyba) randkę i imprezę urodzinową współlokatorki (na którą z okazji randki się spóźnię ). Ale kciuki wystarczą mi trzymane za sprawę środkową
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:48   #3784
Konto usunięte

Cytat:
ale przynajmniej jest

z Lidla podobno, ale tak naprawdę to mamie zabrałam

Karotka Fortuny ma jakieś 60-70% przecieru i nie ma cukru

nie no czekaj, nie domyć to można odżywki. szamponu chyba się nie da

to i nawet w dżinsach można pójść na upartego

ja też byłam w czerwcu i ostatnio mam tak przyklapnięte włosy u nasady, że znowu kusi mnie skrócenie... ale z drugiej strony szkoda, bo na długości miękkie, pięknie się kręcą...
no tak, najważniejsze, że jest, ale i tak idę do lekarza

ooo mam fazę na słodkie, więc może jutro skoczę się do Lidla
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 00:02   #3785
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43920616]a powiedz mi ile Ci trzyma bateria? Jak z obsługą Windows Phone?

ja nic się nie uczyłam, tak mnie boli brzuch, że nie mam siły

teraz poszukuje telefonu, który mogę sobie kupić [/QUOTE]
też by mi się przydało mój 6 letni wymienić, ale działa nadal, a kasy nie ma na nowy, no ewentualnie 200zł mogłabym wydać, ale za tyle to pewnie nic fajnego nie znajdę
Z resztą mój laptop też byłby doo wymiany i TŻtowy komp i oba telefony nasze i klawiatura mu się marzy bezprzewodowa i mysz takaż i tak by można wymieniać
Właśnie myślę, czy by nie kupić mu na gwiazdkę takiej klawiatury i myszy ale nie znam się na tym, to i nie wiem co warte uwagi i ile na to to by wydać trzeba
Stary 2013-11-28, 00:02   #3786
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Z tego, co kojarzę to myjesz Alterrą, a ona zarówno mnie jak i kilku osobom z mojego otoczenia robiła przyklap. Więc zanim podejmiesz decyzję o cięciu spróbuj innego szamponu I może płukanek - mnie unoszą włosy u nasady, a mam je za cycki.
Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Ale ten, ja mówiłam o niedopłukanym szamponie nigdy nie nakładałam odżywki ani maski na skalp. A od ostatnich dwóch myć już zaraz po wyschnięciu mam na nim jakby łupież. Nie domywam szamponu? Chyba tak walę za dużo i potem mam problem
Dłużej płucz szampon
Cytat:
W ogóle trzymajcie kciuki - w piątek mam konferencję, (chyba) randkę i imprezę urodzinową współlokatorki (na którą z okazji randki się spóźnię ). Ale kciuki wystarczą mi trzymane za sprawę środkową
Kciuki są!
Stary 2013-11-28, 00:17   #3787
versatille
Zakorzenienie

Cytat:

A ja w piątek w końcu będę mogła w spokoju poczytać 'Inferno'
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43920725]ooo mam fazę na słodkie, więc może jutro skoczę się do Lidla [/QUOTE]No. Ja miałam dzisiaj taką fazę, że już nie dałam rady obiadu zjeść

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 00:18   #3788
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Ja byłam w sumie trzeciego dnia dopiero wcześniej nie miałam możliwości, poza tym pewnie była masa ludzi

Zaraz idę zmywać olej później pójdzie aleppo Zmuszona jestem je wysuszyć na prosto, bo fale po koczku znów rozpadły się po godzinie od rozpuszczenia a przed wyjściem wyglądały tak jak w załączniku
Przepiękne

Cytat:
2 dni, tyle, że ja korzystam z telefonu non stop - ostatnio weszłam na level hard, jedną ręką trzymając kolumnę magnetyczną z magnesami, a drugą pisząc maila

Dzisiaj wróciłam z uczelni koło 20, umyłam włosy szamponem Natura Siberica i rozpoczęłam testy arganowej odżywki Alverde. A teraz się kładę, bo padam na twarz. Dobranoc
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 00:26   #3789
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Nie piję soków przecierowych za to uwielbiam
Tarczyna 'porzeczkowego'

Ależ byłam dziś twórcza, 4x55 przysiadów i nic więcej przynajmniej się wyspałam!
no ja piję karotkę bo zapycha i liczę, że poprawi koloryt mojej trupiobladej twarzy

nadal mnie ta hipoteza nie przekonuje. jak nawalisz płynu do mycia na talerz to nawet jak nawalisz za dużo to jest on umyty ewentualnie szampon może Ci jakimś składnikiem nie pasować, robić przyklap, ale nie wchodzi w grę niedomycie wg mnie

podziwiam, ja nic

Cytat:
no to jasne że kciukasy są

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43920725]no tak, najważniejsze, że jest, ale i tak idę do lekarza

ooo mam fazę na słodkie, więc może jutro skoczę się do Lidla [/QUOTE]

a weź, kosmicznie dobry jest jakby z takimi pokruszonymi kawałkami korzennych ciasteczek z Ikei...

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Z tego, co kojarzę to myjesz Alterrą, a ona zarówno mnie jak i kilku osobom z mojego otoczenia robiła przyklap. Więc zanim podejmiesz decyzję o cięciu spróbuj innego szamponu I może płukanek - mnie unoszą włosy u nasady, a mam je za cycki.
jej, to jest jednak niesamowite jak my się na tym wątku znamy, a raczej swoje włosy

ostatnio na promocji kupiłam inną Alterrę, tę z bambusem, a ta podobno działa już lepiej i unosi włosy... ale może masz rację, że to problem dotyczący całej serii. wolałabym nie, bo uciekłam do Alterry przed BD, którego przestałam tolerować
a jakich płukanek używasz? ja mam doświadczenie tylko z lnianą

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 00:31   #3790
Konto usunięte

Cytat:

ok dzięki za info

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
też by mi się przydało mój 6 letni wymienić, ale działa nadal, a kasy nie ma na nowy, no ewentualnie 200zł mogłabym wydać, ale za tyle to pewnie nic fajnego nie znajdę
Z resztą mój laptop też byłby doo wymiany i TŻtowy komp i oba telefony nasze i klawiatura mu się marzy bezprzewodowa i mysz takaż i tak by można wymieniać
Właśnie myślę, czy by nie kupić mu na gwiazdkę takiej klawiatury i myszy ale nie znam się na tym, to i nie wiem co warte uwagi i ile na to to by wydać trzeba
ja właśnie nie wymieniam telefonu do momentu kiedy mi nie padnie, więc na ten już powoli przychodzi pora

właśnie! Bratu kupię klawiaturę do kompa

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość

A ja w piątek w końcu będę mogła w spokoju poczytać 'Inferno'
No. Ja miałam dzisiaj taką fazę, że już nie dałam rady obiadu zjeść
w piątek to ja idę na imprezę w sobotę poczytam

ok poszukiwania w miarę ogarnięte, wybrałam jak na ten moment dwa telefony, tera tylko zbieram kase
Stary 2013-11-28, 06:52   #3791
Inkus97
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Dobre podejście ma koleżanka, sama bym się pobawiła
Dopiero teraz, I Liceum, zaczęłam chodzić na imprezy czasami czy nocować u koleżanki bądź ona u mnie bo w gimnazjum miałam tylko 6 dziewczyn w klasie i przez te 3 lata nie zżyłam się z nimi tak, jak teraz z kilkoma dziewczynami przez okres wrzesień-listopad. To dzięki koleżance wychodzę do ludzi i zaczęłam żyć, a nie siedzę całymi dniami przed laptopem.
Pewnie pojawi się sporo opinii, że mam jeszcze czas na imprezowanie, ale piszę już z góry, że chodzę posiedzieć, porozmawiać ze znajomymi od czasu do czasu potańczę ( ), a nie zalewam się piwskiem jak 3/4 populacji w moim wieku

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Witam się z Wami
Na wstępie zaznaczam, że nie wiem z jakiego powodu, ale mam dziś dobry humor chociaż pewnie gdy zrobi się jasno na dworze ( bo jak na razie widzę ciemność i nic poza tym ) i ujrzę pochmurne niebo, padający deszcz i mgłę to zmienię swoje nastawienie do świata
Jestem dziś złą uczennicą i nie idę do szkoły ( tak, ominie mnie praca w grupach na ocenę z chemii. Całe szczęście bo nic nie umiem, a przez ostatnie dni nie miałam weny na naukę tego właśnie przedmiotu ). Za to czeka mnie wizyta w szpitalu i założenie Holtera na serce. Zawsze pielęgniarka mi mówi, że mam ograniczać spędzanie czasu przed laptopem gdy mam to urządzenie no ale ja siedzę jeszcze dłużej niż zawsze na Wizażu czy innych stronach bo co tu robić cały dzień gdy masz podłączone kabelki ze wszystkich stron klatki piersiowej i nie możesz wykonać swobodnego ruchu?

Wyczuwam lenistwo na dziś

Edytowane przez Inkus97
Czas edycji: 2013-11-28 o 06:53
Inkus97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 07:48   #3792
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
no ja piję karotkę bo zapycha i liczę, że poprawi koloryt mojej trupiobladej twarzy

nadal mnie ta hipoteza nie przekonuje. jak nawalisz płynu do mycia na talerz to nawet jak nawalisz za dużo to jest on umyty ewentualnie szampon może Ci jakimś składnikiem nie pasować, robić przyklap, ale nie wchodzi w grę niedomycie wg mnie

podziwiam, ja nic

no to jasne że kciukasy są

a weź, kosmicznie dobry jest jakby z takimi pokruszonymi kawałkami korzennych ciasteczek z Ikei...

jej, to jest jednak niesamowite jak my się na tym wątku znamy, a raczej swoje włosy

ostatnio na promocji kupiłam inną Alterrę, tę z bambusem, a ta podobno działa już lepiej i unosi włosy... ale może masz rację, że to problem dotyczący całej serii. wolałabym nie, bo uciekłam do Alterry przed BD, którego przestałam tolerować

Porownanue z płynem dobre, ale dalej mnie źle chyba zrozumiałaś skalp mam domyty z łoju itp, ale zostaje mi szamponu trochę i o to kaman po prostu muszę dłużej płukać. I nue walić tyle szamponu chociaż zużywam ilości standardowe... przy szamponie Isany pomarańczowym takie rzeczy wychodziły dość często. Ale i tak do niego wracam w najbliższym czasie <3 szczególnie że promocja
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:21   #3793
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
Napisane przez Inkus97 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj na historii ściągnęłam pierwszy raz od trzech lat. W gimnazjum nigdy nie ściągałam, a jeśli już to od wielkiego dzwonu bo nie lubię być nieuczciwa. Nawet jeśli nauczyciel jest straszny i nie da się u niego dobrze napisać sprawdzianu bo daje zagadnienia wykraczające poza materiał przerabiany na lekcjach to wolę dostać tą 1 ale wiedzieć, że byłam uczciwa i lojalna wobec nauczyciela. Poza tym, nie rozumiem osób ( chociażby z mojej klasy ), które w ogóle nie zaglądają do książek przed sprawdzianami, ale zaliczają je na chociażby 3 poprzez ściąganie. Ja jeśli się uczę to robię to z myślą, że przyda mi się to w życiu ( chociaż w sumie nie wiem po co mi do życia wyrażenia algebraiczne czy funkcje ), a co z tego, że przelecę całe Liceum na pozytywnych ocenach za pomocą ściąg skoro w przyszłości będę tępa jak dzida
Popieram Cię, bo mam takie samo zdanie . Jedynie uważam, że jeżeli wiem, że w życiu mi się to nie przyda (objętość puszki mózgowej człowieka pierwotnego np. - swoją drogą wykułam i pamiętam do dziś ) to chętnie bym zerżnęła
Cytat:
Ja byłam w sumie trzeciego dnia dopiero wcześniej nie miałam możliwości, poza tym pewnie była masa ludzi

Zaraz idę zmywać olej później pójdzie aleppo Zmuszona jestem je wysuszyć na prosto, bo fale po koczku znów rozpadły się po godzinie od rozpuszczenia a przed wyjściem wyglądały tak jak w załączniku
ŚLICZNE !
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość

To chyba we wszystkich tak, bo u mnie też piasków nie ma.
!
U mnie były granatowe, czerwone i beżowe Dziś idę obczaić, czy coś nie przyszło

Cytat:

Trzymam za wszystkie trzy z naciskiem na środkową

Zjadłam śniadanko i zaraz mykam do szkoły Tak bardzo się cieszę ..
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:46   #3794
Inkus97
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Popieram Cię, bo mam takie samo zdanie . Jedynie uważam, że jeżeli wiem, że w życiu mi się to nie przyda (objętość puszki mózgowej człowieka pierwotnego np. - swoją drogą wykułam i pamiętam do dziś ) to chętnie bym zerżnęła
No więc właśnie, ja to samo mówię o chociażby wyrażeniach algebraicznych, funkcjach, układach równań czy krzyżówkach genetycznych z biologii. Co jak co, ale gdy urodzi mi się dziecko z kręconymi, brązowymi włosami i odstającymi uszami to nie będę sprawdzać za pomocą krzyżówek po kim to dziecko odziedziczyło wyżej wymienione rzeczy
Stary 2013-11-28, 09:30   #3795
Konto usunięte

hejka
Stary 2013-11-28, 10:05   #3796
Kaveri
Spaceroholiczka

Melduję się z olejem sezamowym na włosach
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:09   #3797
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

a ja właśnie zmierzam zmyć lniany z isaną granatową
Stary 2013-11-28, 10:21   #3798
201704240919
Konto usunięte

Dzień dobry

Cytat:
Tak to ja byłam tą złą kobietą dziś też go używałam i nadal się nim zachwycam więc polecam
Zamówienie już poszło, ale nie otworzę ich zanim nie zużyję chociaż jednego balsamu Babuszki Agafii ( a mam cztery). Teraz mam małe wyrzuty, bo oszczędzałam na zakupy na ZSK, ale promocja zrobiła swoje...

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Idź idź idź! taaaka impreza! tylko pilnuj gorzoły, mi się wydaje, że ktoś podpijał mojej

Życie takie ciężkie, gdy sąsiedzi Cię dobrze znają i ciągną do złego ale się dzisiaj nie ruszymy, jutro z rana kolos
Mi zniknęła wódka i w dodatku kieliszek, chyba kogoś poniósł melanż

Dziewczyny, mam do Was pytanie. Mam jedynie budyń śmietankowy,a jest mi potrzebny wiśniowy, czy mogę dolać do mleka soku wiśniowego i?
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:31   #3799
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie pojawi się sporo opinii, że mam jeszcze czas na imprezowanie, ale piszę już z góry, że chodzę posiedzieć, porozmawiać ze znajomymi od czasu do czasu potańczę ( ), a nie zalewam się piwskiem jak 3/4 populacji w moim wieku
Ale o so chozi? Ja w Twoim wieku (a było to 7 lat temu ) bawiłam się na imprezach grubo i wracałam z megaodgniatami na stopach
Cytat:
No więc właśnie, ja to samo mówię o chociażby wyrażeniach algebraicznych, funkcjach, układach równań czy krzyżówkach genetycznych z biologii. Co jak co, ale gdy urodzi mi się dziecko z kręconymi, brązowymi włosami i odstającymi uszami to nie będę sprawdzać za pomocą krzyżówek po kim to dziecko odziedziczyło wyżej wymienione rzeczy
O, krzyżówki genetyczne z biologii, jedyne, co pamiętam i po dziś dzień potrafię zrobić, czysta matematyka
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:18   #3800
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Zamówienie już poszło, ale nie otworzę ich zanim nie zużyję chociaż jednego balsamu Babuszki Agafii ( a mam cztery). Teraz mam małe wyrzuty, bo oszczędzałam na zakupy na ZSK, ale promocja zrobiła swoje...

Mi zniknęła wódka i w dodatku kieliszek, chyba kogoś poniósł melanż

Dziewczyny, mam do Was pytanie. Mam jedynie budyń śmietankowy,a jest mi potrzebny wiśniowy, czy mogę dolać do mleka soku wiśniowego i?
a gdzie promocje, gdzie? i co na ZSK się dzieje?

z tym budyniem bym uważala, bo sok się może zwarzyć i przypał. znaczy mleko się zwarzy. wiesz o co mi chodzi

jestem totalnie nieogarnięta dzisiaj. dzięki Bogu już w bibliotece, ale jak wychodziłam z bloku to przypomniałam sobie, że odpowiedzi na pytania na dzisiejsze zajęcia zostały na komputerze, więc biegiem po nie, ostatecznie nie wzięłam rękawiczek i recepty, którą włożyłam do podręcznika który ostatecznie wyjęłam z torby masakra... ale mam za to dzisiaj podejrzanie ładne włosy, nawet bez przyklapu

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:29   #3801
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

co do budyniu to do niektórych ciast robi się masę na budyniu ugotowanym na soku, więc ja bym robiła
Stary 2013-11-28, 11:43   #3802
Inkus97
Rozeznanie

Cytat:
Ale o so chozi? Ja w Twoim wieku (a było to 7 lat temu ) bawiłam się na imprezach grubo i wracałam z megaodgniatami na stopach

O, krzyżówki genetyczne z biologii, jedyne, co pamiętam i po dziś dzień potrafię zrobić, czysta matematyka
Chodziło mi o to, że podejrzewałam iż niektóre z Was mnie zlinczują, że imprezuję w tak młodym wieku więc wolałam z góry się usprawiedliwić coby nie było niedomówień

Ja krzyżówki jako tako rozumiem i myślę, że dobrze napiszę z nich sprawdzian za tydzień, ale naprawdę nie rozumiem tego po co mi to skoro nie będę się tym zajmować w przyszłości. Wolałabym nauczyć się czegoś ważniejszego dogłębnie, tego, co będzie mi przydatne w życiu, a nie takie pierdoły

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Melduję się tutaj prosto z łóżeczka, spod cieplutkiej kołdry

Zjadłam już garść ciasteczek maślanych, drożdżówkę i słodką bułkę. Jak żyć i wyglądać wystrzałowo na Połowinkach?
Stary 2013-11-28, 12:54   #3803
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
a gdzie promocje, gdzie? i co na ZSK się dzieje?

z tym budyniem bym uważala, bo sok się może zwarzyć i przypał. znaczy mleko się zwarzy. wiesz o co mi chodzi

jestem totalnie nieogarnięta dzisiaj. dzięki Bogu już w bibliotece, ale jak wychodziłam z bloku to przypomniałam sobie, że odpowiedzi na pytania na dzisiejsze zajęcia zostały na komputerze, więc biegiem po nie, ostatecznie nie wzięłam rękawiczek i recepty, którą włożyłam do podręcznika który ostatecznie wyjęłam z torby masakra... ale mam za to dzisiaj podejrzanie ładne włosy, nawet bez przyklapu
Na ZSK nic nie ma, ale miałam robić zakupy. A promocje są na SkarbySyberii

Dodałam soku wiśniowego i budyń wyszedł pyszny, nic się nie zważyło, wszystko jest ok
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:17   #3804
dilula
Rozeznanie

Cytat:

Na dodatek ja mam pamięć absolutną
Ziołowych i z kawy. Najbardziej włosy unosi mi kawowa
Cytat:
Zjadłam już garść ciasteczek maślanych, drożdżówkę i słodką bułkę. Jak żyć i wyglądać wystrzałowo na Połowinkach?
Mam radę na takie dylematy: nie jeść takich rzeczy

Przypomina mi się koleżanka ze szkoły, która wiecznie się odchudzała. Na drugie śniadanie do szkoły brała suchary... i batona
Stary 2013-11-28, 13:26   #3805
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Przypomina mi się koleżanka ze szkoły, która wiecznie się odchudzała. Na drugie śniadanie do szkoły brała suchary... i batona
Równowaga musi być. Nie zjem kolacji, bo zjadłam wafelki
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:28   #3806
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
W takim wypadku kupiłabym nożyczki za kilka złotych i poprosiła kogoś o podcięcie. Jeśli ma to być ciachnięcie na równo to prosta sprawa

Moja metoda wygląda tak: rozdzielam włosy na dwie partie i przerzucam z pleców do przodu. Biorę pasemko np. z lewej strony, ale to od środka głowy i podcinam tyle centymetrów ile chcę. Ściągam na plecy następne pasemko i podcinam względem tego pierwszego. Tak tnę wszystkie włosy aż do ostatniego pasma po lewej stronie. Następnie zabieram się w ten sam sposób za prawą stronę. I nie ma możliwości krzywego obcięcia. Przy tym cięciu cały czas ma się kontrolę nad tym, o ile skraca się kolejne pasmo włosów i czy jest tak samo równe, jak to poprzednie
Najważniejsze to mieć linię włosów na wysokości oczu. Wtedy wszystko dobrze widać. I przy cięciu naciągam włosy, bo każda mała fala to potem nierówności.

Od lat mama podcina mi włosy w ten sposób. Jak mam ochotę na odświeżenie końcówek to idę do niej z nożyczkami, rach-ciach i podcięte. Kiedy chcę i ile chcę. Także polecam znaleźć wśród bliskich swojego "fryzjera". To duża oszczędność pieniędzy i nerwów
Może rzeczywiście wypróbuję tą metodę

Cytat:

ja miałam takie połączenie ostatnio na uczelni ale to dlatego, ze nie chciało mi się kanapek robić to sucharki sobie wziełam
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:00   #3807
versatille
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43921041]w piątek to ja idę na imprezę w sobotę poczytam [/QUOTE]E, ja wolę dzisiaj, bo w czwartki prawie wszędzie studenci mają wolny wstęp Tylko jak pójdziemy na koncert Łąki Łan i będę musiała wybulić 40 zł..
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Równowaga musi być. Nie zjem kolacji, bo zjadłam wafelki
Robię tak często czasem jogurt, czasem jabłko...

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:08   #3808
EdizA
Zakorzenienie

Znajomy mnie dzisiaj poklepał po brzuchu "Ło Matko, ale schudłaś ! " No, pamięta mnie sprzed 2 lat czyli +20kg

Jutro kolejny dzień z motorkiem w tyłku, tym razem w wersji hard.
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:14   #3809
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Nie farbuj ale jakieś podcięcie, wycieniowanie i mnie kusi wizytę u fryzjera mam 13.12 więc mam czas na namyślenie
wszyscy mi odradzają farbowanie, no i pewnie nie pofarbuję dopóki siwych włosów nie będę miała
A z cieniowaniem poczekam do wiosny, bo teraz i tak chodzę najczęściej w związanych i jeszcze czapka dojdzie

Cytat:
Problemów okołocukrzycowych zazdrościsz?
eee niee tego to nie zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Tylko te drugie podkłady - kryjące, mają paletę barw jak dla murzynów.
Kiedyś myślałam,że podkład z Bell tak sobie kryje, ale po moich kilku ostatnich stwierdziłam, że krył dobrze. Miałam oczywiście lepiej kryjące, ale nie wiem czy to przez mocne krycie, wyglądały ciężko na twarzy. Podkład matuje, ale na chwilę. Trzeba używać pudru, ale u mnie nic nie matuje na długo.
Kupiłam na promce Lirene za 15zł i jeszcze wczoraj Rimmela o tego klik mam nadzieję, że fajny będzie

A ja dziś robię sobie małe spa od 11 na skalpie siedzi sesa, a na długości kokos, muszę wyregulować brwi, zrobić jakąś maseczkę i pomalować pazurki, tylko nie mam pojęcia jak za duży wybór w lakierach skutkuje u mnie brakiem pomysłów
Stary 2013-11-28, 14:20   #3810
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
wszyscy mi odradzają farbowanie, no i pewnie nie pofarbuję dopóki siwych włosów nie będę miała
A z cieniowaniem poczekam do wiosny, bo teraz i tak chodzę najczęściej w związanych i jeszcze czapka dojdzie

eee niee tego to nie zazdroszczę

Kupiłam na promce Lirene za 15zł i jeszcze wczoraj Rimmela o tego klik mam nadzieję, że fajny będzie

A ja dziś robię sobie małe spa od 11 na skalpie siedzi sesa, a na długości kokos, muszę wyregulować brwi, zrobić jakąś maseczkę i pomalować pazurki, tylko nie mam pojęcia jak za duży wybór w lakierach skutkuje u mnie brakiem pomysłów
kupiłam go na promocji w rossie ten podkład i chyba troszkę różowieje na twarzy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości