|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Ja jestem ciągle glodna, więc nawet więcej niż 5 posiłków zjadam. Cytat:
![]() Dzisiaj jak zwykle zamiast być na niego wściekła, to jest mi go żal. Aj szkoda słów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-11-28 o 10:38 |
||
|
|
|
#3302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Wiem że mała przybiera i wiem że może mieć swoje tempo ale wydaje mi się że coś jest źle że tak pomalutku i tylko po troszeczke
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Dziewoje dzięki za wsparcie!!
Mya, trzymam mocno kciuki! Będzie szybko i niemal bezboleśnie!! Zobaczysz ![]() Anoula - jestem z Tobą myślami!! Trele- no taki Aniołek to on nie jest, potrafi wpaść w nastrój "noś mnie i bujaj przez 2 godziny, albo usłyszą mnie od Tatr do morza", ale zdarza mu sie to może 2-3 razy w tygodniu ![]() Ogólnie mój syn ma charakterek po mamusi albo stawia na swoim, albo zło Teraz np. odwidziało mu się spanie w łóżeczku. My mamy tak, że w ciągu dnia on sobie spał w naszej sypialni, w wydzielonym dlań kąciku, w łóżeczku. W nocy- spał na nasyzm "zapiecku" [wrzucałam kiedyś, że śpimy na takim podwyższeniu, to taka nadbudówka, biedniejsza siostra antresoli ]- tam, oprócz naszego materaca było jeszcze kawałek wolnego miejsca. Więc wstawiliśmy tam taki "kosz"- wkładkę ze starego wózka, z gondoli. Wymiary jak kosz mojżesza, jeno z materiału usztywnianego. I on tam w nocy śpi. Zaraz za naszymi głowami. I od wczoraj popołudniu chce spać tylko w tym. Łóżeczko niet Wrzucam jego fotkę z zeszłego tygodnia
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, tu Piotrek (Pocięty na forum :P) Mya właśnie będzie szła na cesarkę jednak także proszę ślicznie trzymać kciuki dalej bo zaraz już Ula pojawi się na tym świecie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3305 |
|
Wtajemniczenie
|
Mya Anoula trzymam kciuki
Kabriela może wcale nie była chłodna Basia zuch jesteś mamusia ![]() Rybka współczuję,że taka fajna ta neuro, idzcie do innej, Kacperek ślicznie dzwiga łepek Dzastin Kamilek sliczny Dziewczyny po sn ile czasu krwawiłyście??? Mi już pięć tyg minęło i dalej nie mogę się pozbyć podpaski, teraz już bardziej taka brunatna wydzielina niż krew, ale jednak. To nie za długo? A dziś w nocy taki mnie ból połowy prawego cyca obudził,że o rany! trzeba rozmasować, bo się jakiś kanalik przytkał, a Mała coś nie daje rady, już trzy razy cycoliła i dalej to samo ooo Mya trzymam |
|
|
|
#3306 | |
|
Rozeznanie
|
lubieolowki
Cytat:
Miłoszek
|
|
#3308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, co znaczy, że Myi Piotrek jest pocięty na forum??
|
|
#3309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wibracje nic nie skracają, może siedzieć cały ten czas z wibracjami pod tyłkiem ![]() On bez wibracji to swego tronu nie akceptuje zupełnie
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3311 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Niech to gęś kopnie, usunęłam sobie całą moją odpowiedź. No to jeszcze raz...
Cytat:
Cytat:
) i czasem ma dni kiedy bardzo źle sie czuję i trzeba by zaobserwowac czy ma to jakiś związek z ciśnieniem atmosferycznym. Kupiłam jej jeszcze fartuszek kuchenny bo miała już taki lichy ale dam jej wcześniej, bez okazji żeby mogła sobie używać Mogłabym jej jeszcze kupić torebkę, bluzeczkę jakąś, pościel bo też już ma starą i zniszczoną poprostu a z kasą krucho, albo jakiś kosmetyk, książkę...Cytat:
Mały jest słodziak! Cytat:
Zaraz będziecie tulić Lulkę!!!!!!!! Czemu pocięty???? Bo powycinany na zdjęciach?
|
|
#3312 | |
|
Zadomowienie
|
Mya i jej mężu - trzymam kciuki
czyli rozumiem, że oksy nie podziałało jak trzeba skoro decyzja o cc. To przynajmniej bardzo długo Was nie trzymali i nie kazali rodzić przez 20 godz. ryba, ja tak tylko jeszcze a propo wczorajszej wizyty - właśnie chciałam pisać, żebyś się przeszła do innego neurologa, bo dla mnie ta babka raz że przesadza, a dwa, że nie ma podejścia do dzieci. Ale widzę, że już sami tak zdecydowaliście z mężem. No i pamiętaj, że jak będziesz cokolwiek czytać - każde dziecko rozwija się trochę inaczej babku, odpuść mężowi i tak będzie sam żałował że się tak zrobił. W końcu nie codziennie rodzi się pierworodny syn ![]() mao, a tak myślę o tym prezencie dla teściowej - jakaś biżuteria? To dla kobiety zawsze dobry prezent - czy kolczyki czy bransoletka. Może jakaś książką - obyczajowa albo biografia jakiejś znanej kobitki. Cytat:
moja mama zawsze mi mówiła, że ja strasznie nudnym dzieckiem byłam, bo tylko jadłam, spałam i robiłam kupę/siku. Rodzice podobno już czekali aż zacznę być bardziej aktywna Ja dzisiaj obudziłam się w lepszym trochę nastroju niż wczoraj. Co prawda, pogoda do d*** ale zaraz się zbieram przejść do Rossmanna, to może trochę rozruszam akcję, bo jak tak będę tylko w domu siedzieć to się nie zacznie. A wieczorem może zmolestuję męża (najgorsze jest to, że wieczorem zazwyczaj mam brzuch twardy i mi się nie chce przytulanek, a rano jak mi się chce to mąż w pracy ). No i ćwiczę przysiady
|
|
#3313 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktosiula jak Ty dobrze kombinujesz- jaj mama dostanie fartuszek wcześniej, to ile pyszności w nim zrobi na swięta
i oczywiście dużo zdrówka dla Niej. A pomysłami sypiesz jak z rekawa, ja to mam odwieczny problem co komu
|
|
|
|
#3314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3315 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale to normalne.Zeba zaczynaja bolec juz kilka miesiecy przed wyjsciem.Moj tez w drugim miesiacu sie slinil i wkladal raczki,zabki wyszly w 5 miesiacu.A co do wysypki- moj tez na poczatku mial wlasnie taka jak opisujesz.To ze zdjecia to juz kolejna faza.Wczoraj mialam moja pierwsza w zyciu kolizje-a jezdze duzo po Niemczech i Francji. Ale to ze zmeczenia plus oslepienie sloncem i wyjechala mi ciezarowka. Musialam uciekac na prawo a tam stalo juz auto, notabene,zaparkowane czesciowo na chodniku a nie na miejscu parkingowym. Tz sie chyba wystraszyl, bo dzis przejal w nocy malego a ja wstalam o 3 i 6 tylko odciagnac mleko.ALe i tak jestem padnieta, bo 5 godzin snu z przerwami to nie duzo. A auto lekko obtarte, wiec czeka nas polerowanie, bo na szczescie wiekszych szkod nie ma. |
|||||
|
|
|
#3316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na potwierdzenie narodzil Luli
|
|
#3317 |
|
Wtajemniczenie
|
No to Mya bardzo mocne kciuki i czekamy na zdjecie Luli
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
Mya trzymamy kciuki ja też trzymam. Bardzo bardzo mocno.
Anulka to jest bardzo dobre pytanie, właśnie kiedy się skończy krwawienie po naturalnym porodzie, bo ja mam podobnie, nie mogę się pozbyć podpaski. A co gorsze czasami jest mocniej a czasami słabiej i kompletnie nie wiem o co chodzi. Z ostatniej chwili Agata odsypia nockę, którą strasznie zarwała na płacz. Nie wydaje mi się, że to przez to, że ja miałam gorączkę, bo jak mój mąż do Niej przyszedł to nawet zadecydował o założeniu czapki. Teraz Mała podjadła cycka i śpi i jest ciepła, więc mam straszną nadzieje, że to tylko jednorazowa przygoda. A co do odparzeń to właśnie mam zamiar tak zrobić, że będę ją myć. Już mi się parzy rumianek a wieczorem kąpiel w nadmanganianie potasu będzie. Może się szybko zagoi. Co do mojej piersi, na razie nie ma ropy ale wczoraj próbowałam z kapustą to ból rzeczywiście był mniejszy, ciepła woda też była zbawieniem na ból ale nie udało mi się tego rozmasować, gule jak były tak są. Teraz spróbuję coś odciągnąć. |
|
|
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie do Mamuś kp:
chcemy sobie w weekend z mężem zrobić romantyczny wieczór i chciałam napić się winka. I teraz tak: po jakim czasie ono przenika do pokarmu? Które mleko mam wylać, a kiedy już mogę karmić? Bo pojęcia nie mam
|
|
|
|
#3320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3321 |
|
Rozeznanie
|
De28 dobrze, że Wam się nic nie stało
Może tż coż zrozumiał, szkoda tylko, że nie sam z siebie Kabriela odciągnij i sama też sobie pośpij Będzie lepiej
|
#3322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak mężul się postarał, że dokupił kolejną zawieszkę
|
|
#3323 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybko co do noszenia dzieciaczka a propo wczorajszej waszej wizyty u neurologa, ja Zuze często nosze w ten sposób
|
#3324 | |||||
|
Zakorzenienie
|
niestety jeszcze nie bo w poniedziałek teść przyjedzie podłączyć dopiero
![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymamy z Nelką!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() De, dzięki! a to do jakiego lekarza trzeba iść do neurologa co nie? dostaliśmy od znajomych zawieszke z FP do wózka i ona brzęczy i zawiesiłam ją do wózka i Nele to zainteresowało bo się wpatrywała i coś mruczała no i za mną wzrokiem tu któregoś dnia wodziła
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#3325 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka- u was chyba neuroglog bo u nas pediatra to bada. Wczoraj mielismy wlasnie te badania.Maly wazy juz 3640
a wiec zmuszanie go do jedzenia przynioslo rezultaty.Powoli zaczyna sam sie dopominac.Nie rozumiem, jak u was dziecko w pampersie lezy pol godziny.My czasem pare minut czekamy, ale dzicku zapalaja lampe grzejna, coby nie zmarzlo. |
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ale sie wyspalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3327 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Maja na klacie śpi po jedzonku ale zaraz ją odkładam do łózia W nocy ładnie nam spała tylko wieczorem maruda jej się właczyła...od rana ciśnie ale jeszcze kupki brak.Cytat:
Cytat:
bidula mała Cytat:
ale już pewnie po i tulicie się z Uleńką Cytat:
Cytat:
Nasturcja Miłek przystojniak |
|||||
|
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny co sądzicie o takim zaproszeniu na chrzest?? http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...722131181.html
|
#3329 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze - gratuluję nowej mamusi
![]() Po drugie Mya - żeby wszystko poszło cudnie ![]() Po trzecie ryba - z tą lekarką coś jest chyba nie w porządku. Moim zdaniem pomysł z konsultacją u innego neurologa jest dobry. Tak to się tylko będziesz martwić niepotrzebnie. Koleżanka urodziła synka co prawda w sierpniu, ale na fotkach trzyma główkę dokładnie tak jak Kacper, więc chyba jest ok! Po czwarte - PIĘKNE maluchy!! Wszystkie zdjęcia mnie rozczulają teraz ![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy u ginki ok. 16:30, a do domu wróciliśmy na dobre chwilę przed 22 Na badaniu powiedziała, że czopa już nie mam, rozwarcie na 1,5cm i macica napięta, szyjka skrócona. Kazała jechać do szpitala na KTG i dać jej znać co tam wyszło. No więc zapakowaliśmy się do domu na obiad (bo nic nie zdążyliśmy zjeść wcześniej), wzięliśmy moją torbę w razie "W" i pojechaliśmy na ip. Tam zeszło nam mega dużo czasu na czekaniu na nie wiadomo co ;p Lekarka mnie zbadała i potwierdziła wszystko to, co ginka mówiła. Do tego zrobiła USG i 3 razy sprawdzała ile Kubuś waży Za pierwszym razem wyszło jej równe 3kg, ale powiedziała, że wygląda na większego. To mówię jej, że dwa tygodnie temu na USG wychodziło ponad 3300g. Zmierzyła jeszcze dwa razy i dwukrotnie wyszło 3200g (więc można dopisać nas 3200g - 39t0d), co jej pasowało do tego, co widziała i zbadała Potem miałam KTG i pół godziny kazały mi leżeć na lewym boku. Tak mi biodra zesztywniały, że myślałam, że nie wyjdę z tego szpitala o własnych siłach Skurcze były niby regularne, ale bardzo słabe, więc lekarka spytała czy chcę zostać na oddziale czy jechać do domu. I wróciliśmy sobie na spokojnie do domku ![]() Jutro jeszcze raz na KTG rano, a jak nic się nie będzie działo to ponoć za tydzień już mam się zgłaszać do szpitala, ale zobaczymy co mi moja ginka powie po tym KTG ![]() A dzisiaj noc za mną okropna - kość ogonowa to mnie tak boli, że mam ochotę walnąć baranka w ścianę;p Nie mogłam się przez to ułożyć do spania... Właśnie kończę pranie robić i łóżeczko ubraliśmy z TŻtem Sprawdziliśmy też jak się fotelik zapina w aucie i jak na pierwszy raz poszło nieźle ![]() A teraz siedzę sobie i nadrabiam wszystko z wczoraj co pisałyście ![]() Do tego chwalę się zaczęliśmy wczoraj 40 tydzień!!
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-11-28 o 12:21 |
|
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
my po wizycie u pediatry, badania zrobione teraz czekamy na wyniki, a waży już nasz klusek 3045g więc ładnie przybiera
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

Jeszcze dwa tylko muszę zamówić - dla męża i mamy. Świetnie mi poszło z tym tematem tego roku 

) i czasem ma dni kiedy bardzo źle sie czuję i trzeba by zaobserwowac czy ma to jakiś związek z ciśnieniem atmosferycznym. Kupiłam jej jeszcze fartuszek kuchenny bo miała już taki lichy ale dam jej wcześniej, bez okazji żeby mogła sobie używać 
). No i ćwiczę przysiady 
, nie wspomnę o tym że udało jej się ze 2 razy przekręcić na boczek
((