Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 10:31   #3301
babku
Zadomowienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Tak sie teraz zastanowilam ze moze ja tego pokarmu mam za malo bo i ja za malo jem?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Myślę, że to bardzo pradopodobne
Ja jestem ciągle glodna, więc nawet więcej niż 5 posiłków zjadam.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
O to faktycznie zaszalał. Ale chyba bym mu wybaczyła ten jeden jedyny raz. Mój mężul alko nie lubi, przez 9 lat to się raz opił
Zazdroszczę. Mam nadzieję, że mój po wczorajszym obrzydzi się na minimum 9 lat
Dzisiaj jak zwykle zamiast być na niego wściekła, to jest mi go żal. Aj szkoda słów.

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2013-11-28 o 10:38
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:33   #3302
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Dobry, dobry!
Ale dzisiaj zimnie na dworze brrrrrrr.... byłam u nas na bazarku i zmarzłam pierońsko.
Dzisiaj zaciskam nogi przynajmniej do wieczora aż mąż wróci. W sumie dalej mam lekuteńko podbarwiony na brązowo śluz ale w małych ilościach i troszkę mnie kłuło w szyjce. Nocka spokojna i bardzo udana.

Mam już prawie wszystkie prezenty na święta Jeszcze dwa tylko muszę zamówić - dla męża i mamy. Świetnie mi poszło z tym tematem tego roku
Co kupujesz mamie?? Ja dalej nie mogę się zdecydować a w sumie wymyślić czegoś fajnego dla teściowej.

Wiem że mała przybiera i wiem że może mieć swoje tempo ale wydaje mi się że coś jest źle że tak pomalutku i tylko po troszeczke

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:42   #3303
nasturcja7667
Zadomowienie

Dziewoje dzięki za wsparcie!!

Mya, trzymam mocno kciuki! Będzie szybko i niemal bezboleśnie!! Zobaczysz

Anoula - jestem z Tobą myślami!!

Trele- no taki Aniołek to on nie jest, potrafi wpaść w nastrój "noś mnie i bujaj przez 2 godziny, albo usłyszą mnie od Tatr do morza", ale zdarza mu sie to może 2-3 razy w tygodniu

Ogólnie mój syn ma charakterek po mamusi albo stawia na swoim, albo zło Teraz np. odwidziało mu się spanie w łóżeczku. My mamy tak, że w ciągu dnia on sobie spał w naszej sypialni, w wydzielonym dlań kąciku, w łóżeczku. W nocy- spał na nasyzm "zapiecku" [wrzucałam kiedyś, że śpimy na takim podwyższeniu, to taka nadbudówka, biedniejsza siostra antresoli ]- tam, oprócz naszego materaca było jeszcze kawałek wolnego miejsca. Więc wstawiliśmy tam taki "kosz"- wkładkę ze starego wózka, z gondoli. Wymiary jak kosz mojżesza, jeno z materiału usztywnianego. I on tam w nocy śpi. Zaraz za naszymi głowami. I od wczoraj popołudniu chce spać tylko w tym. Łóżeczko niet Nie wiem, czy tam jest za cicho w jego kącie, czy światło mu nie pasuje [ma okno dachowe nad sobą] czy jak... Śpi zatem w salonie, na kanapie, w tymże "koszu". Salon mamy łączony z kuchnią, więc jak gotuję/ sprzątam/ oglądam tv- on jest obok i go widzę.

Wrzucam jego fotkę z zeszłego tygodnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0070.jpg (82,9 KB, 33 załadowań)
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:44   #3304
Mya1989
Zakorzenienie

Hejka, tu Piotrek (Pocięty na forum :P) Mya właśnie będzie szła na cesarkę jednak także proszę ślicznie trzymać kciuki dalej bo zaraz już Ula pojawi się na tym świecie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:46   #3305
anulka2205
Wtajemniczenie

Mya Anoula trzymam kciuki

Kabriela a Małej temp. może źle czułaś, bo Ty byłas rozgrzana z gorączką może wcale nie była chłodna

Basia zuch jesteś mamusia

Rybka współczuję,że taka fajna ta neuro, idzcie do innej, Kacperek ślicznie dzwiga łepek

Dzastin Kamilek sliczny

Dziewczyny po sn ile czasu krwawiłyście??? Mi już pięć tyg minęło i dalej nie mogę się pozbyć podpaski, teraz już bardziej taka brunatna wydzielina niż krew, ale jednak. To nie za długo?

A dziś w nocy taki mnie ból połowy prawego cyca obudził,że o rany! trzeba rozmasować, bo się jakiś kanalik przytkał, a Mała coś nie daje rady, już trzy razy cycoliła i dalej to samo

ooo Mya trzymam

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:47   #3306
sorento
Rozeznanie

lubieolowki jak tam po wizycie??

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ogólnie mój syn ma charakterek po mamusi albo stawia na swoim, albo zło

Miłoszek

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:50   #3307
anulka2205
Wtajemniczenie

jaki słodki Miłek

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-12-01 o 13:42
Stary 2013-11-28, 10:51   #3308
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Hejka, tu Piotrek (Pocięty na forum :P) Mya właśnie będzie szła na cesarkę jednak także proszę ślicznie trzymać kciuki dalej bo zaraz już Ula pojawi się na tym świecie
zaraz będzie Lula
Dziewczyny, co znaczy, że Myi Piotrek jest pocięty na forum??

nasz synek
Stary 2013-11-28, 10:53   #3309
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
jaki słodki Miłek

Aaaa Domi Twój Jaśko to widać ma święta w tyłeczku
Przypomniało mi się, ze pytałaś o wibracje w bujaczku. Mnie położna powiedziała, ze 2h w bujaczku może być. Potem minimum 3h przerwy. I kolejny raz już tylko na 1h i nie więcej, póki nie skończy 6 tygodni. Jak skończy 6 to druga tura może być 2h A wibracje nic nie skracają, może siedzieć cały ten czas z wibracjami pod tyłkiem
On bez wibracji to swego tronu nie akceptuje zupełnie
Stary 2013-11-28, 10:54   #3310
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Przypomniało mi się, ze pytałaś o wibracje w bujaczku. Mnie położna powiedziała, ze 2h w bujaczku może być. Potem minimum 3h przerwy. I kolejny raz już tylko na 1h i nie więcej, póki nie skończy 6 tygodni. Jak skończy 6 to druga tura może być 2h A wibracje nic nie skracają, może siedzieć cały ten czas z wibracjami pod tyłkiem
On bez wibracji to swego tronu nie akceptuje zupełnie
dzięki

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-11-28, 11:00   #3311
ktosiula
Wtajemniczenie

Niech to gęś kopnie, usunęłam sobie całą moją odpowiedź. No to jeszcze raz...

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Mam nadzieję, że mój po wczorajszym obrzydzi się na minimum 9 lat
Dzisiaj jak zwykle zamiast być na niego wściekła, to jest mi go żal. Aj szkoda słów.
Na 9 lat to może nie, ale napewno na jakiś czas mu zbrzydnie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Co kupujesz mamie?? Ja dalej nie mogę się zdecydować a w sumie wymyślić czegoś fajnego dla teściowej.

Wiem że mała przybiera i wiem że może mieć swoje tempo ale wydaje mi się że coś jest źle że tak pomalutku i tylko po troszeczke
Kupuję stację pogodową z barometrem, bo narzekała, że nie ma termometru w domu. A z barometrem bo mamcia jest zawałowiec i nadciśnieniowiec (Boże daj zdrówka ) i czasem ma dni kiedy bardzo źle sie czuję i trzeba by zaobserwowac czy ma to jakiś związek z ciśnieniem atmosferycznym. Kupiłam jej jeszcze fartuszek kuchenny bo miała już taki lichy ale dam jej wcześniej, bez okazji żeby mogła sobie używać Mogłabym jej jeszcze kupić torebkę, bluzeczkę jakąś, pościel bo też już ma starą i zniszczoną poprostu a z kasą krucho, albo jakiś kosmetyk, książkę...

Cytat:

Trele- no taki Aniołek to on nie jest, potrafi wpaść w nastrój "noś mnie i bujaj przez 2 godziny, albo usłyszą mnie od Tatr do morza", ale zdarza mu sie to może 2-3 razy w tygodniu

Ogólnie mój syn ma charakterek po mamusi albo stawia na swoim, albo zło Teraz np. odwidziało mu się spanie w łóżeczku. My mamy tak, że w ciągu dnia on sobie spał w naszej sypialni, w wydzielonym dlań kąciku, w łóżeczku. W nocy- spał na nasyzm "zapiecku" [wrzucałam kiedyś, że śpimy na takim podwyższeniu, to taka nadbudówka, biedniejsza siostra antresoli ]- tam, oprócz naszego materaca było jeszcze kawałek wolnego miejsca. Więc wstawiliśmy tam taki "kosz"- wkładkę ze starego wózka, z gondoli. Wymiary jak kosz mojżesza, jeno z materiału usztywnianego. I on tam w nocy śpi. Zaraz za naszymi głowami. I od wczoraj popołudniu chce spać tylko w tym. Łóżeczko niet Nie wiem, czy tam jest za cicho w jego kącie, czy światło mu nie pasuje [ma okno dachowe nad sobą] czy jak... Śpi zatem w salonie, na kanapie, w tymże "koszu". Salon mamy łączony z kuchnią, więc jak gotuję/ sprzątam/ oglądam tv- on jest obok i go widzę.

Może mu lepiej jak ma mniej przestrzeni. Ale próbuj odkładać do łóżeczka, przyjdzie taki dzień, że nie będzie marudził
Mały jest słodziak!

Cytat:

Hejka Piotrku! Trzymamy, trzymamy!!!!! Zaraz będziecie tulić Lulkę!!!!!!!!
Czemu pocięty???? Bo powycinany na zdjęciach?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:05   #3312
Kociak85
Zadomowienie

Mya i jej mężu - trzymam kciuki czyli rozumiem, że oksy nie podziałało jak trzeba skoro decyzja o cc. To przynajmniej bardzo długo Was nie trzymali i nie kazali rodzić przez 20 godz.

ryba
, ja tak tylko jeszcze a propo wczorajszej wizyty - właśnie chciałam pisać, żebyś się przeszła do innego neurologa, bo dla mnie ta babka raz że przesadza, a dwa, że nie ma podejścia do dzieci. Ale widzę, że już sami tak zdecydowaliście z mężem. No i pamiętaj, że jak będziesz cokolwiek czytać - każde dziecko rozwija się trochę inaczej

babku, odpuść mężowi i tak będzie sam żałował że się tak zrobił. W końcu nie codziennie rodzi się pierworodny syn

mao, a tak myślę o tym prezencie dla teściowej - jakaś biżuteria? To dla kobiety zawsze dobry prezent - czy kolczyki czy bransoletka. Może jakaś książką - obyczajowa albo biografia jakiejś znanej kobitki.

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Głownie śpi,je i rośnie.Mało co ma czasu czuwania,głównie ok.17-18 ej tak z 1h obserwuje,głownie lampę.A tak to cały czas śpi.
to tak jak ja moja mama zawsze mi mówiła, że ja strasznie nudnym dzieckiem byłam, bo tylko jadłam, spałam i robiłam kupę/siku. Rodzice podobno już czekali aż zacznę być bardziej aktywna

Ja dzisiaj obudziłam się w lepszym trochę nastroju niż wczoraj. Co prawda, pogoda do d*** ale zaraz się zbieram przejść do Rossmanna, to może trochę rozruszam akcję, bo jak tak będę tylko w domu siedzieć to się nie zacznie. A wieczorem może zmolestuję męża (najgorsze jest to, że wieczorem zazwyczaj mam brzuch twardy i mi się nie chce przytulanek, a rano jak mi się chce to mąż w pracy ). No i ćwiczę przysiady
Stary 2013-11-28, 11:07   #3313
anulka2205
Wtajemniczenie

Ktosiula jak Ty dobrze kombinujesz- jaj mama dostanie fartuszek wcześniej, to ile pyszności w nim zrobi na swięta i oczywiście dużo zdrówka dla Niej. A pomysłami sypiesz jak z rekawa, ja to mam odwieczny problem co komu

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-11-28, 11:08   #3314
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Mya Anoula trzymam kciuki

Kabriela a Małej temp. może źle czułaś, bo Ty byłas rozgrzana z gorączką może wcale nie była chłodna

Basia zuch jesteś mamusia

Rybka współczuję,że taka fajna ta neuro, idzcie do innej, Kacperek ślicznie dzwiga łepek

Dzastin Kamilek sliczny

Dziewczyny po sn ile czasu krwawiłyście??? Mi już pięć tyg minęło i dalej nie mogę się pozbyć podpaski, teraz już bardziej taka brunatna wydzielina niż krew, ale jednak. To nie za długo?

A dziś w nocy taki mnie ból połowy prawego cyca obudził,że o rany! trzeba rozmasować, bo się jakiś kanalik przytkał, a Mała coś nie daje rady, już trzy razy cycoliła i dalej to samo

ooo Mya trzymam
Ja przestałam krwawic do konca 3 dni przed skonczeniem 6 tygodnia. Ostatnie dwa tygodnie mialam tak ze krwawienie znikalo na trzy dni I znowu na dwa sie ponawialo.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:10   #3315
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
tak szybko opisze co u nas... bo idziemy jeść.

Kacper ma super bioderka, bardzo grzeczny, uśmiechał sie ładnie do Pana doktora, który był bardzo delikatny i miły. Nie robił nic na siłe (tak jak neuro) i chwilke odczekał aż mały przestał sie tak spinać, żeby rozłożyć nózki na "żabę". tAK WIęc wizyta bardo fajna, lekarz przesympatyczny. mały bardzo grzeczny.. nie zapłakał ani razu, tylko raz zapiszczał jak przykładał mu aparat do bioderka..

potem poszliśmy do neurologa i powiem tak, nie wiem czy mam płakać, śmiać się, czy co.. Ogólnie serce mi sie krajało jak lekarka wzięła małego na te badania , nie wiem.. ruchów itd. Po ostatniej rozmowie z dzidzią, przeprosiłam lekarkę za moje wczesniejsze zachowanie... powiedziała ze ona wie co robi.. no wiec spoko, stałam obok i łzy miałam w oczach. Mały tak przeraźliwie płakał, zapowietrzał sie.. a ona nawet nie przerwała badania, przewracała nim ( musiała sprawdzić napięcia) to za jedną nózkę, za drugą, do góry nogami, bokiem, kazała "chodzić" pukała młotkiem itd..). Położyła na brzuszku i od tego sie zaczęło.. Powiedziała ze mały za słabo podnosi główkę ( wrzucam zdj. z wczoraj, powiedzcie mi czy faktycznie tak źle?? ), nie wodzi wzrokiem, nie uśmiecha się, nie otwiera rączek, nie trzyma głowki.. wtedy aż mi łezka poleciała bo własnie mały sie uśmiecha, otwiera rączki i wodzi wzrokiem a nawet już powoli "gaworzy" ale on przez całe badanie strasznie płakał, był "wściekły bo w gabinecie było chłodno (a przynajmniej mi było) a on w samym pampersie przez 30 minut siedział (10 zanim ona go zaczełą badać) wiec jak on miał sie uśmiechnąć czy wodzić wzrokiem?? powiedziałam tej lekarce, że jak ja płacze to też sie nie uśmiecham.. no ale ona tego nie zrozumiała. Dla niej mał źle sie rozwija. ubrałam go i przytuliłam ( buźkę miał przy mojej piersi zeby czuł bliskość i "słyszał" serce ) uspokoił się na chwile.. wzięłam jakąś zabawkę i pokazałam tej babce ze wodzi wzrokiem, skupia sie na niektórych rzeczach, wiec z książeczki wykreśliła tę nieprawidłowość. Ona znów go zaczeła "tarmosić" a mały w płacz, uspokoiłam go, nie uśmiechnął sie, popłakiwał do końca wizyty i powiem Wam że to był najgorszy płacz jaki słyszałam u mojego syna .. jak już go trzymałam na rękach to ona zaczęła gadać ze źle nosze dziecko, że to ja jestem winna nieprawidłowemu rozwojowi no więc okazuje sie ze ja wszystko robiłam źle. Kazała mi go trzymać przodem do otoczenia, tak by mały mógł zobaczyć swoje kolanka ( tak prawie ze mały ma miec kolana na linii z buźką.. ), bokiem zeby karczek opierał sie na moim zgięciu łokcia, kręgosłup wygięty w koci grzbiet i tą ręką co na niej sie opiera trzymać jego jedne udo( to blizej ręki, nie ciała ), a druga noga ma zwisac.. i ostatnie to mam mu ściskać barki zeby nie miał rozklepionych barków ( jakoś to nazwala, ale nie moge sobie przypomniec słów, ale chodzi o to zeby miał ściśnięte barki ) na brzuszku mam go trzymać 20x dziennie po min. 20 minut. wyszlam z tego gabinetu z łzami w oczach, mały cały zimny i zapłakany .. uspokoił sie jak wyszliśmy z tego szpitala. Kontrola za 2 miesiace, jak nie "poprawie swoich błedów" i mały nie bedzie trzymał głowki itd.. to wtedy rehabilitacje) . w ksiażeczce zdrowia napisała tylko że mał ma zaburzenia rozwojowe, ale ze moze być zaszczepiony na krztusiec.. a w ogóle najbardziej mnie wkurzył tekst tej baby jak mały sie zaczął zapowietrzac- co te dziecko tak ryczy? jeść mu pani nie daje????????

Nie wiem co o tym sadzic mi sie wydaje ze on wysoko tą głowkę daje, moze źle?? Jak płakał to miał mocno piąstki zaciśnięte i fakt, nie chciał ich otworzyć.. nie uśmiechnął sie do niej, ale na codzien sie uśmiecha.. nie trzyma jeszcze głowy sztywno, ale już jak go podnosze do siadu to podnosi ze mną i za chwile mu "opada" ale on ma dopiero 7 tygodni.. TRELE ile Twoja potrafi Majeczka? robi to wszystko perfekcyjnie? trzyma już głowe ciągle sztywno? I czy faktycznie tylko tak mogę nosić malego? bo ja jeszcze go przytulam, albo jak karmię to tak, że główkę mam na "dłoni" /główkę+karczek/ dupka na mojej nodze. A ona mi kazała karmić tak, że mały siedzi, głowa na moim zgięciu łokcia i butelka prawie pionowo.. Pomóżcie, jak umieci
Bez przesady- kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. Ma czas do konca trzeciego miesiaca by zdobyc te umiejetnosci. ak czytam jak wasza lekarka was potraktowala..wspolczuje. Tu pediatrzy i inni dzieciecy to do rany przyloz.Delikatnie sie z dziecmi obchodza i bardzo zwracaja uwage co mowia rodzice. Usg i inne badania ktore mieli moi chlopcy robione dlugo i bardzo dokladnie, caly czas rozmawiajac z dzieckiem.

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Pokażesz naszyjnik ?

Witam wieczorem,

Nadrobiłam, ale nic nie pamiętam.
Gratuluję porodów, życzę szybkich akcji porodowych przespanych nocy.
Tak chwaliłam moje maluszki, to teraz to odszczekuje jak się polożą spać to na pare minut i zaraz ryk, cały czas na cycu wiszą. Bałam się że może moje mleko nie jest wartościowe, skoro tyle czasu potrafia jeść, ale mały przybral w 5 dni 200 g, trochę dużo, ale Pani doktor nie kazała sie martwić.
I nie ukrywam w nocy już miałam mały kryzys, chciałam podać butle z mm, ale sie nie dałam. Mam nadzieje, że to karmienie sie jakoś unormuje.
Noworodki niestety wisza na cycu czasem i 24/h. U mojego 5 tygodniowego dopiero sie wszystko normuje i zaczynaja byc przerwy a tak to by wisial none stop

Cytat:
Za wcześnie na 5 minut werandowania Miesiąc powinnam się wstrzymać. Ale była u mnie dzisiaj i nawet powiedziała, że dobrze mu się śpi po tym dworze, więc już jej wybaczyłam

A cioteczki całują mocno

Dobrze, że tż jest z Tobą i

To może tym razem coś się ruszy

Matko jak strasznie Ci współczuje. Okropnie musiałaś się tam czuć
Lekarzem nie jestem, więc ciężko mi się wypowiedzieć, ale mam nadzieje, że wszystko to gruba przesada. Po za tym do miłych, to ta lekarka nie należy na pewno. żeby wszystko się unormowało, albo okazało nieprawdą.

Piękny łobuziak

Ale super. Ja dostałam od męża naszyjnik za męczarnie porodowe i nosze go non stop. Przypomina mi cały czas jakiego wspaniałego mam synka i męża. A taki ze zdjęciem, to już w ogóle by mnie rozczulał

Dziękuje za odpowiedzi odnośnie obcinania paznokci. Wstrzymam się jeszcze trochę.

Mój cudowny mąż, którego tak tu wychwalałam stawiał dzisiaj pępkowe w pracy. Szkoda nawet gadać w jakim stanie przyszedł. Wygoniłam go do innego pokoju spać, ale łatwo nie było. Oj współczuje mu jutro.
Super!Moj sie wykazal w tamtej ciazy bo dostalam bransoletke pandory z wozkiem i chlopcem oraz serduszkiem.Teraz dostalam drugiego chlopca jako zawieszke.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Ryba, ale ja wodę studzę no bez przesady ale ona nie chce i tyle

super że z bioderkami wsio w porządku!

a lekarka... szkoda gadać
a Kacperek ładnie główkę podnosi

swoją drogą moja Nelka skończyła wczoraj 3 tygodnie i ona przy odbijaniu to praktycznie przez cały czas trzyma główkę sztywno ja się z nią delikatnie siłuję a ta dalej swoje, dzisiaj moja mama ją na ręku trzymała to ta się podnosiła jak do siadu , nie wspomnę o tym że udało jej się ze 2 razy przekręcić na boczek

Moj tez sie przewraca i ma napiecie miesniowe,prawostronne, wiec zbadaj. Na szczescie u nas nie potrzeba rehabilitacji, jedynie tylko wlasciwe polozenie do spania.
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Pòki pamietam De !
Dziekuje za zdjecia Daniela. Majka ma duzo mniejsza ta wysypke, drobniejsze wypryski I bardziej takie skupiska. Jutro rano postaram sie cyknac fotke.

Przy okazji : caly dzien wpychała piastki do buzi , strasznie sie sliniła , puszczala babelki ze sliny.
7 tyg dziecku nie moga wychodzi zęby prawda?

Nie ale to normalne.Zeba zaczynaja bolec juz kilka miesiecy przed wyjsciem.Moj tez w drugim miesiacu sie slinil i wkladal raczki,zabki wyszly w 5 miesiacu.A co do wysypki- moj tez na poczatku mial wlasnie taka jak opisujesz.To ze zdjecia to juz kolejna faza.
Cytat:
O 7.30 dostane oksy, boje sie jej. Wiem juz czym smakuja te mocne skurcze i jak pomysle ze rozwarcie wolno pojdzie((

Wczoraj mialam moja pierwsza w zyciu kolizje-a jezdze duzo po Niemczech i Francji. Ale to ze zmeczenia plus oslepienie sloncem i wyjechala mi ciezarowka. Musialam uciekac na prawo a tam stalo juz auto, notabene,zaparkowane czesciowo na chodniku a nie na miejscu parkingowym. Tz sie chyba wystraszyl, bo dzis przejal w nocy malego a ja wstalam o 3 i 6 tylko odciagnac mleko.ALe i tak jestem padnieta, bo 5 godzin snu z przerwami to nie duzo. A auto lekko obtarte, wiec czeka nas polerowanie, bo na szczescie wiekszych szkod nie ma.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:11   #3316
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Pewnie juz macie córeczkę czekamy na potwierdzenie narodzil Luli
Stary 2013-11-28, 11:12   #3317
maomami
Wtajemniczenie

No to Mya bardzo mocne kciuki i czekamy na zdjecie Luli

Stary 2013-11-28, 11:13   #3318
Kabriela
Zadomowienie

Mya trzymamy kciuki ja też trzymam. Bardzo bardzo mocno.

Anulka to jest bardzo dobre pytanie, właśnie kiedy się skończy krwawienie po naturalnym porodzie, bo ja mam podobnie, nie mogę się pozbyć podpaski. A co gorsze czasami jest mocniej a czasami słabiej i kompletnie nie wiem o co chodzi.

Z ostatniej chwili Agata odsypia nockę, którą strasznie zarwała na płacz. Nie wydaje mi się, że to przez to, że ja miałam gorączkę, bo jak mój mąż do Niej przyszedł to nawet zadecydował o założeniu czapki. Teraz Mała podjadła cycka i śpi i jest ciepła, więc mam straszną nadzieje, że to tylko jednorazowa przygoda.
A co do odparzeń to właśnie mam zamiar tak zrobić, że będę ją myć. Już mi się parzy rumianek a wieczorem kąpiel w nadmanganianie potasu będzie. Może się szybko zagoi.
Co do mojej piersi, na razie nie ma ropy ale wczoraj próbowałam z kapustą to ból rzeczywiście był mniejszy, ciepła woda też była zbawieniem na ból ale nie udało mi się tego rozmasować, gule jak były tak są. Teraz spróbuję coś odciągnąć.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:15   #3319
nasturcja7667
Zadomowienie

Pytanie do Mamuś kp:

chcemy sobie w weekend z mężem zrobić romantyczny wieczór i chciałam napić się winka. I teraz tak: po jakim czasie ono przenika do pokarmu? Które mleko mam wylać, a kiedy już mogę karmić? Bo pojęcia nie mam
Stary 2013-11-28, 11:17   #3320
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Bez przesady- kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. Ma czas do konca trzeciego miesiaca by zdobyc te umiejetnosci. ak czytam jak wasza lekarka was potraktowala..wspolczuje. Tu pediatrzy i inni dzieciecy to do rany przyloz.Delikatnie sie z dziecmi obchodza i bardzo zwracaja uwage co mowia rodzice. Usg i inne badania ktore mieli moi chlopcy robione dlugo i bardzo dokladnie, caly czas rozmawiajac z dzieckiem.

Wczoraj mialam moja pierwsza w zyciu kolizje-a jezdze duzo po Niemczech i Francji. Ale to ze zmeczenia plus oslepienie sloncem i wyjechala mi ciezarowka. Musialam uciekac na prawo a tam stalo juz auto, notabene,zaparkowane czesciowo na chodniku a nie na miejscu parkingowym. Tz sie chyba wystraszyl, bo dzis przejal w nocy malego a ja wstalam o 3 i 6 tylko odciagnac mleko.ALe i tak jestem padnieta, bo 5 godzin snu z przerwami to nie duzo. A auto lekko obtarte, wiec czeka nas polerowanie, bo na szczescie wiekszych szkod nie ma.
uważaj na siebie
Stary 2013-11-28, 11:17   #3321
sorento
Rozeznanie

De28 dobrze, że Wam się nic nie stało
Może tż coż zrozumiał, szkoda tylko, że nie sam z siebie

Kabriela odciągnij i sama też sobie pośpij
Będzie lepiej

nasz synek
Stary 2013-11-28, 11:29   #3322
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze, że tak szczęśliwie się skończyło.

I tak mężul się postarał, że dokupił kolejną zawieszkę

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:34   #3323
maomami
Wtajemniczenie

Rybko co do noszenia dzieciaczka a propo wczorajszej waszej wizyty u neurologa, ja Zuze często nosze w ten sposób
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20131128_104428_0.jpg (95,6 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20131128_104456_0.jpg (91,6 KB, 56 załadowań)

Stary 2013-11-28, 11:35   #3324
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna praleczka! Pierwsze pranie już za Wami?
niestety jeszcze nie bo w poniedziałek teść przyjedzie podłączyć dopiero
Cytat:
Myślę, że to bardzo pradopodobne
Ja jestem ciągle glodna, więc nawet więcej niż 5 posiłków zjadam.
muszę to jedzenie ogarnąć w końcu
Cytat:

trzymamy z Nelką!
Cytat:
mi leciało jakieś 2,5 tygodnia teraz jest taka wydzielina jak na końcówce okresu
Cytat:

jaki fajny
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
zaraz będzie Lula
Dziewczyny, co znaczy, że Myi Piotrek jest pocięty na forum??
może ma konto na wizażu i nick "Pocięty" ?

De, dzięki! a to do jakiego lekarza trzeba iść do neurologa co nie?

dostaliśmy od znajomych zawieszke z FP do wózka i ona brzęczy i zawiesiłam ją do wózka i Nele to zainteresowało bo się wpatrywała i coś mruczała no i za mną wzrokiem tu któregoś dnia wodziła
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:41   #3325
De28
Wtajemniczenie

lineczka- u was chyba neuroglog bo u nas pediatra to bada. Wczoraj mielismy wlasnie te badania.Maly wazy juz 3640 a wiec zmuszanie go do jedzenia przynioslo rezultaty.Powoli zaczyna sam sie dopominac.
Nie rozumiem, jak u was dziecko w pampersie lezy pol godziny.My czasem pare minut czekamy, ale dzicku zapalaja lampe grzejna, coby nie zmarzlo.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:45   #3326
domii29
Zakorzenienie

Dzien dobry
Ale sie wyspalam zostalam na noc u rodzicow, moje dziecko w nocy zachowywalo sie tak jakby go nie bylo. Wstawal tylko na karmienie i szedl spac dalej

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:53   #3327
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cześć
Maja na klacie śpi po jedzonku ale zaraz ją odkładam do łózia W nocy ładnie nam spała tylko wieczorem maruda jej się właczyła...od rana ciśnie ale jeszcze kupki brak.

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Sorento, specjalnie dla Ciebie!

W różowym jest sprzed ponad tygodnia, drugie przed kilkunastu sekund

słodziak

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny cześć z rana padam na twarz, mam gorączkę, mam zapalenie prawego cycka boli jak nie wiem co, pokarm ściągam na siłę leci tak, że głowa mała- tak słabo i strasznie boli.
A w dodatku Mała dzisiaj nie spała prawie w ogóle, jestem przerażona, ponieważ zauważyłam dzisiaj w nocy, że ma zimny kark, zimne czoło i w ogóle była strasznie chłodna. Nie mam bladego pojęcia dlaczego?! I strasznie ale strasznie ulewa, strasznie się martwię, że ma refluks...
nie no dzisiaj to jestem strzępkiem nerwów...
gratuluje nowym Mamusiom. Idę postarać się zjeść śniadanie ale to nie będzie łatwe, bo mnie odrzuca na samą myśl. Chce mi się ryczeć z tej bezsilności.
współczuję tego zapalenia, oby szybko przeszło
bidula mała

Cytat:

ale już pewnie po i tulicie się z Uleńką czekamy na wieści!

Cytat:
Ojejciu dobrze, że nic Ci się nie stało!

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Rybko co do noszenia dzieciaczka a propo wczorajszej waszej wizyty u neurologa, ja Zuze często nosze w ten sposób
śliczna Zuzia

Nasturcja Miłek przystojniak
Stary 2013-11-28, 12:01   #3328
maomami
Wtajemniczenie

dziewczyny co sądzicie o takim zaproszeniu na chrzest?? http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...722131181.html

Stary 2013-11-28, 12:17   #3329
lubieolowki
Raczkowanie

Po pierwsze - gratuluję nowej mamusi
Po drugie Mya - żeby wszystko poszło cudnie
Po trzecie ryba - z tą lekarką coś jest chyba nie w porządku. Moim zdaniem pomysł z konsultacją u innego neurologa jest dobry. Tak to się tylko będziesz martwić niepotrzebnie. Koleżanka urodziła synka co prawda w sierpniu, ale na fotkach trzyma główkę dokładnie tak jak Kacper, więc chyba jest ok!
Po czwarte - PIĘKNE maluchy!! Wszystkie zdjęcia mnie rozczulają teraz

Wczoraj byliśmy u ginki ok. 16:30, a do domu wróciliśmy na dobre chwilę przed 22
Na badaniu powiedziała, że czopa już nie mam, rozwarcie na 1,5cm i macica napięta, szyjka skrócona. Kazała jechać do szpitala na KTG i dać jej znać co tam wyszło. No więc zapakowaliśmy się do domu na obiad (bo nic nie zdążyliśmy zjeść wcześniej), wzięliśmy moją torbę w razie "W" i pojechaliśmy na ip. Tam zeszło nam mega dużo czasu na czekaniu na nie wiadomo co ;p Lekarka mnie zbadała i potwierdziła wszystko to, co ginka mówiła. Do tego zrobiła USG i 3 razy sprawdzała ile Kubuś waży Za pierwszym razem wyszło jej równe 3kg, ale powiedziała, że wygląda na większego. To mówię jej, że dwa tygodnie temu na USG wychodziło ponad 3300g. Zmierzyła jeszcze dwa razy i dwukrotnie wyszło 3200g (więc można dopisać nas 3200g - 39t0d), co jej pasowało do tego, co widziała i zbadała
Potem miałam KTG i pół godziny kazały mi leżeć na lewym boku. Tak mi biodra zesztywniały, że myślałam, że nie wyjdę z tego szpitala o własnych siłach Skurcze były niby regularne, ale bardzo słabe, więc lekarka spytała czy chcę zostać na oddziale czy jechać do domu. I wróciliśmy sobie na spokojnie do domku
Jutro jeszcze raz na KTG rano, a jak nic się nie będzie działo to ponoć za tydzień już mam się zgłaszać do szpitala, ale zobaczymy co mi moja ginka powie po tym KTG
A dzisiaj noc za mną okropna - kość ogonowa to mnie tak boli, że mam ochotę walnąć baranka w ścianę;p Nie mogłam się przez to ułożyć do spania...
Właśnie kończę pranie robić i łóżeczko ubraliśmy z TŻtem Sprawdziliśmy też jak się fotelik zapina w aucie i jak na pierwszy raz poszło nieźle
A teraz siedzę sobie i nadrabiam wszystko z wczoraj co pisałyście

Do tego chwalę się zaczęliśmy wczoraj 40 tydzień!!

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Edytowane przez lubieolowki
Czas edycji: 2013-11-28 o 12:21
lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:17   #3330
Lilith890502
Zakorzenienie

my po wizycie u pediatry, badania zrobione teraz czekamy na wyniki, a waży już nasz klusek 3045g więc ładnie przybiera

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości