|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 2,70% |
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
0 | 0% |
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
3 | 8,11% |
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
6 | 16,22% |
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
2 | 5,41% |
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
7 | 18,92% |
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
1 | 2,70% |
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
3 | 8,11% |
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
0 | 0% |
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
3 | 8,11% |
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
11 | 29,73% |
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1651 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 |
BAN stały
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/kocyk-minky-od-mol...4404061.html:-)
![]() |
#1654 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1655 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Dziewczyny mojej malej ropieje oczka i leca jej z niego łzy.Jak mozna z tym walczyc?z tego co wiem,to rumianek nie jest polecany? |
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
BAN stały
|
Tak narzekacie na facetów, że nie pomagają, że chodzą do pracy i są zmęczeni, że chcą sie wyspać.Naprawdę chciałybyście się z nimi zamienić?Bo ja nie, zdecydowanie.Na pewno bym padła po robocie na pysk i nie miała siły się ruszyć.
Ostatnio stwierdził, że on na moim miejscu nie dał by sobie rady. Ja na jego miejscu też ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Czy wypada nosić legginsy jak się ma rozmiar 42 ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Zakorzenienie
|
bajka sprawdziłaś te pudry?
Cytat:
![]() i w ogóle jaja bo przypadkiem mam ten sam wzór ze zwierzątkami co ten pierwszy,tylko z różem i fioletem. przy czym ja wybierałam osobno materiały i mama mi uszyła ![]() podobnjo lepiej nie działać rumiankiem bez konsultacji lekarskiej. ja przecierałam tylko gazikiem nasaczonym solą fizj.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
rusałko mój mąż wczoraj przywiózł ten śpiworek,super jest
![]()
#1660 | |||
Zakorzenienie
|
Hej!
![]() Julek nie potrzebuje już rehabilitacji! ![]() ![]() Ale matka durna! Nakarmiła, odbiła i trzymała do góry, a Julek cisnął brzuszkiem, a matce odwaliło i bujnęła nim. I co? I big chlust ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1661 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki wyprobuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. wpada, ja nosze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mąż poszedł na zabieg o 10.00 i do tej pory się nie odezwał. Mam nadzieję, że wszystko ok ![]() Po 16 pojade do niego, siostra zostanie z Filipem ![]() Cytat:
![]() Wiem, że moja siostra składała ![]() Cytat:
![]() Moja teściowa od następnego roku idzie na wcześniejszą emeryturę. Ale myśle, że nie zostałaby z Filipem, bo nie ma cierpliwości do dzieci- sama tak mówi. Zresztą chyba bałabym się z nią zostawić Małego, bo ona moher taki na maksa ![]() A w sumie moim mężem i jego bratem jak byli mali zajmował się teściu a ona chodziła do pracy. A dlaczego niby patologią miałabyś być? Ja też się starałam, alem za bogata ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kupowałam m.in. linomag, wit. d, żelazo, cebion, balsam i oliwkę dla Filipa, mąż wziął np. dla siebie rutinoscorbin, coś na katar, przeziębienie, gardło. Kupiłam dla Filipa katarek (teraz też będę zamawiać dla sis), podkłady na łóżeczko, dla siebie coś na wypadanie włosów, bo teraz wypadają mi masakrycznie, wkrótce łysa będę ![]() Teraz chce zamówić coś na ząbkowanie, ochronę na żołądek, i na pewno coś jeszcze wymyślę ![]() To trzeba mu paznokcie obciąć ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
dzis pierwsza noc od tygodnia bez krzykow natalki. rano tylko baki puszczala ale juz 5:30 byla to niech jej tam bedzie, bo i tak w miare wyspana bylam. no i pierwszy dzien kiedy spala w lozeczku z reszta rodzenstwa - przenioslam je i testujemy czy sie rpzyjmie. spi w dzien przynajmiej lepiej, ma tu kolorowo i chyba nawet takie zwykle lezenie jej sie bardziej podoba
ja o rodzinne bym sie mogla starac chyba jakbym miala z 6 dzieci... te kryteria sa dla mnie do bani, powinna byc jakas kwota jak w de - masz dziecko to dostajesz. dobrze ze chociaz rozliczajac pit mozna odliczyc troche... |
![]() ![]() |
![]() |
#1665 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziwczynki
![]() Wczoraj cały dzień nie miałam neta, ale już nadrobiłam wszystko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
jak ktos ma newsletter hm to 20% od jutra do 10grudnia na caly paragon
Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
#1667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Filip dzisiaj pierwszy raz całą noc ze mną spał. Ma tą biegunkę (chociaż nie wiem na sto procent czy to biegunka), ale dzwoniłam do mojej super farmeceutki i powiedziała że mogą pojawić się przy tym wymioty i żebym miała go na oku. Więc spał ze mną. A i że panuje grypa żołądkowa. Dzisiaj miałam z nim iść do doktora ale chyba jest lepiej. Więc na razie nie będę go ciągła do przychodni. Jeszcze go poobserwuje. Daje mu na razie ochronę na żołądek. A jaką mogłabym mu dać herbatkę, rumiankową? Czy jakąś z hipp? Wody przegotowanej się nie tknie, płaczę wręcz jak wsuwam mu butelkę do buzi ![]() Ogólnie wczoraj miałam najgorszy wieczór odkąd Filip się urodził. Płakał niesamowicie. Już go nie kąpałam, bo samo przebranie go było dla mnie traumatycznym przeżyciem. Filip na ogół jest spokojnym dzieckiem, więc współczuje niektórym mamuśkom gdy na co dzień mają takie krzyki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rusałko, a próbowaliście BioGai? Cytat:
![]() ![]() Lekarze za to chwalą najbardziej BioGaię. Cytat:
![]() Cytat:
Byłam w ciąży, pracowałam po 8h, sprzątałam, gotowałam i chodziłam z Zuzią po południu na place zabaw/spacery/rower i miałam dość ![]() ![]() Takie małe jak nasze to na ogół bezproblemowe jeszcze, później się zacznie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1669 | ||
Zakorzenienie
|
ten z Tako który wczoraj pokazywałyście?
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() moja też ma trochę zielone kupki, ale nie robię nic narazie bo ani jej nie boli ani nie płaczę więc może nic się nie dzieje. a ciemieniucha to albo specjalne środki na to, ja miałam olejuszkę, ale po paru dniach odstawiłam bo nie mogłam znieść tego zapachu (że mi dziecko śmierdzi ![]() ![]() dziewczyny tutaj też mówiły o linomagu zielonym ![]() albo też polecały dziewczyny ziaję na ciemieniuchę Cytat:
![]()
![]() |
#1670 | |
Zakorzenienie
|
Boja - ja też parzę zwykla z apteki w saszetkach (rumianek)
Cytat:
![]() Dzięki za info ![]()
![]() |
#1671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I dzięki za link ![]() Dzięki za odp. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | ||||
dryfuję słowami
|
Cytat:
u nas tym cyrkom nieustannie towarzyszą zmiany mm, więc to musi mieć jakiś związek wg mnie. co nie wyklucza, że uczula go też coś z zewnątrz. az spytam z ciekawości czy takie maluchy mają już alergię wziewną. gdzieś czytałam, że jedynie pokarmową (no ewentualnie na kosmetyki itp), a nieleczona pokarmowa przechodzi we wziewną, ale nie wiem na ile to prawda. ale zapisze i zapytam następnym razem ![]() Cytat:
![]() nie mam, ale se zrobie ![]() Cytat:
![]() hmm, ale przy AZS? Bo ona mi mówiła, że przy AZS najlepiej Dicoflor. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- a ja się zapomniałam pochwalić, że mój "dryblas" smiga już w rozm 68 ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Larysko, ale co innego zielone kupki przy kp a co innego przy mm. Przy kp może się zdarzyć, na mm nie ma prawa (no chyba, że dziecko pije Nutramigen - wtedy zielona kupa to norma). ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- I ponownie polecam maść cholesterolową - zwłaszcza jeśli dziecko jest alergikiem. Jest świetna na wszystko - na ciemieniuchę, na suchą skórę, na odparzenia... Ja zamierzam prosić o recepty na nią dalej, sama Miłoszowi podkradam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja wróciłam do pracy jak Marysia miała 8,5 miesiąca i choć początkowo wyrzuty sumienia mnie męczyły, to bardzo sobie później to chwaliłam ![]() ![]() i tak, czasami chciałabym sie z mężem zamienieć. nie dlatego że on ma lżej (bo raczej nie ma), ale po to by sobie dzień/życie urozmaicić ![]() Inwersja - na harcerzy zatorowców ![]() ![]() Kaska, ale jak pójdzie jako 3-latek, to raczej i tak będzie chorował ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Tassiu, zgadzam się z tym co jest w tych artykułach ![]() szkoda tylko że nikt mi nie chciał wierzyć jak o tym tu pisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Rozeznanie
|
Hej,
My dziś po pierwszym szczepieniu ( dwa wkłucia+ doustnie rota). Mały wył wniebogłosy a ja razem z nim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
TASSIA!
![]() Czy masz taki laktator? http://allegro.pl/laktator-elektrycz...719631015.html Na gwałt muszę kupić elektryczny, a pamiętam, że go chwaliłaś ![]() Właśnie rozmawiałam z moją położną a propos świrowania Julka przy cycu i po moim opisie stwierdziła, że to pierwsze objawy zanikania pokarmu! ![]() ![]() ![]() ![]()
#1677 | ||
dryfuję słowami
|
Bo np. ten jeden specyfik, co wczoraj Madziuchna dla Julka dostała, to zwykły probiotyk jest, który w przeciwwskazaniach ma nadwrażliwość na białko mleka krowiego.
Cytat:
![]() na opakowaniu nawet jest napisane, ze stolce mogą być częstsze, luźniejsze i mieć ciemny i (lub) zielony kolor ![]() jak są zielone, to takie zgniło zielone - po prostu mogą się zdarzyć i jak to piszą na opakowaniu "jest to naturalną konsekwencją stosowania tego produktu" ja już na kolor jego kupek nie zwracam w ogóle uwagi, bo na prawdę jest on różny ale nie mogą być zbyt luźne - strzelające, ze śluzem, krwią - jak u nas Natala - dziękować ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
ja kupiłam elektryczny i potem żałowałam najpierw nie dał rady, a na końcu się zepsuł i nie mogłam go sprzedać ![]() poza tym w "języku niemowląt" twierdzi ta babka, że laktator nie utrzyma laktacji tylko właśnie dziecko że przy odciąganiu prędzej czy później pokarm zaniknie, a dziecko sprawia, że się dalej produkuje więc coś mi śmierdzi ta teoria, tej położnej w sensie...
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | ||
Zakorzenienie
|
i właśnie tutaj przypomniałam sobie sytuację z wczoraj przy szczepieniu.
oczywiście lekarka pytała czym się karmimy, odpowiedziałam że już głównie mm a ta z taką miną jakbym Oli robiła krzywdę i tak na nią popatrzyła i mówi "ooooo nie, to szkoda!!!!" jednak widząc moją minę i tż, skomentowała "bo wiadomo, że mleko mamy najlepsze!" ja odpowiedziałam, że no wiadomo a tż na szczęście dodał, żeby to takie proste było i dziecko chciało. potwierdziłam no właśnie, a ta powiedziała, że z reguły przy drugim jest łatwiej i że wtedy dłużej się karmi ta, z reguły ;p (po co takie komentarze... że szkoda, wiadomo szkoda, bo chciałam karmić do 8mc ale wyszło jak wyszło, są różne sytuacje, nie miałam wsparcia, dużo problemów i stresu i zmęczenie i nie jedzenie bo brak czasu było żeby sobie zrobić i niestety karmiłam tak wsumie z 2 miesiące piersią a 3 miesiąc to już mieszany był i teraz wsumie już mało kp., ale są też problemy takie jak u dziewczyn tutaj że mleka dużo a dziecko jednak nie może go pić, to wtedy na pewno bym się odezwała jakby mi takim tekstem strzeliła) w ogóle nie lubię tej lekarki, dziwna jest. jak Ola miała 6 tyg przy pierwszym szczepieniu podniosła ją do góry biorąc ją pod paszki, ja zdziwiona patrzę na nią, i ona mówi żeby tak ją podnosić, nie pod główkę, że już teraz tylko tak, ja w szoku ale no nic, zapytałam czy już rzeczywi,ście tak można, ona że tak. (jak dobrze że jest wizaż i to forum i że Natala wkleiła tutaj artykuł i zdjęcia jak nie nosić maluchów!) a wczoraj powiedziała, żeby skończyć już podawać witaminę D (wtf?) i żeby kupić zestaw witamin i to jej podawać już skoro ona na mm głównie :/ yyy zapamniętałam że mówiła m.in. o cebion multi czy któraś z Was podaje zestaw witamin? czy rzeczywiście trzeba? bo chyba nie... i mówiła że teraz w grudniu, bo to 4 miesiąc podawać soczki, deserki :/ ja tym bardziej zszokowana, pytam jakie, ta no te na których piszę od 4 miesiąca hmmmmm. ale najpierw mogę jabłko starte dać, obserwować i wprowadzać te nowe rzeczy. mam nadzieję że będziecie się tu dzieliły informacjami co i kiedy wprowadzacie, bo ja nie jestem za bardzo zorientowana a ona chyba trochę dziwnie to wszystko jakoś proponuje Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale nie boli nic więc nie wiem
![]() |
#1679 | |
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() generalnie ciężko zdiagnozowac co moze byc przyczyną przy mieszanym karmieniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.