Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 13:41   #3361
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Nela w końcu usnęła nie spała od godziny 10 a nawet ciut wcześniej
Mój Kamil właśnie zasypia... mam nadzieje,że pośpi chociaż z 2 godziny
bo dziś coś na raty śpi.. uśnie i po 30 min się wybudza...

Lusesita, 3mam kciuki za wizytę ;-*

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-11-28 o 13:42
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:46   #3362
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Mya gratulacje

Sorento pytalas o mojego meza... poki co nie mam co narzekac bo spisuje sie calkiem niezle. Wczoraj zostalam u rodzicow na noc i mial niby jakies tam pretensje ze nie wracamy z Jaskiem do domu ale mu na spokojnie wytlumaczylam ze on ma mame na codzien a ja bym chciala spedzic troszke wiecej czasu z rodzicami . Oczywiscie tesciowa jak rano przyjechala (bo szla z moja mama do lekarza) pierwsze co dostawila do moich rodzicow ze nie wrocilam do domu ze Damian przeciez mogl po mnie przyjechac itd, gowno ja to powinno obchodzic, przeciez to sprawa moja i Damiana. Mam zamiar ja o☠☠☠☠☠☠☠ic jak tylko poruszy ten temat przy mnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:07   #3363
Miss Triss
Zadomowienie

Hej Laseczki!

Mya - serdecznie Ci gratuluję, że już masz Uleczkę przy sobie!

Idę poczytać co się u Was działo od wczoraj.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:16   #3364
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Hej ja jestem w domu z córeczka, mała waży 2950 dł.52 napisze póżniej więcej)
Stary 2013-11-28, 14:45   #3365
Mya1989
Zakorzenienie

Ogolnie Ulka wazy 3180 i mierzy 55 cm. Obie czuhemy się świetnie a tatus spisuje się na medal. Nie wiedziałam ze moge kocgac go bardziej. A jednak*.*

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę tego domu nadchodzącym ndz prawdopodobnie wypuszcza.

Mamusue po cc - jak "opiekowalyscie" sie rana?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:54   #3366
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ogolnie Ulka wazy 3180 i mierzy 55 cm. Obie czuhemy się świetnie a tatus spisuje się na medal. Nie wiedziałam ze moge kocgac go bardziej. A jednak*.*

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Póki miałam opatrunek, pilnowałam, by go nie zamoczyć [tak mi kazano], po tym, jak mi zdjęli opatrunek- przemywałam normalnie żelem do higieny intymnej i raz dziennie psikałam octaniseptem [tak mi kazano w szpitalu].
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:54   #3367
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Mya jeszcze raz gratuluje!

Z tego co pamietam to dziewczyny pisaly ze przemywaly rane woda z bialym jeleniem

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 14:55   #3368
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Rybko co do noszenia dzieciaczka a propo wczorajszej waszej wizyty u neurologa, ja Zuze często nosze w ten sposób
Ja tez tak nosze tylko wlasnie ta zewnetrzna noge trzymam.
Tak przy okazji to jest pozycja w ktorej robie wszystko procz siku

Cytat:
dziewczyny co sądzicie o takim zaproszeniu na chrzest?? http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...722131181.html
Jest super.!!
W sumie to troszke mnie zaskoczylam z tym zaproszeniem. Ja wogole o tym nie pomyslalam
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
my po wizycie u pediatry, badania zrobione teraz czekamy na wyniki, a waży już nasz klusek 3045g więc ładnie przybiera
No to faktycznie klusek
za ptzybieranie - to najwazniejsze
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie że ja tak wybiórczo, ale jestem padnięta. Malutka dała mi popalić śniadanie zjadłam o 12.30 Nastrój i samopoczucie woła o pomste do nieba..I kupy nie ma nadal.
Mya pewnie tulisz już Lule

Postaraj się pod prysznicem rozmasować pierś. Nałóż na rękę trochę oliwki i masuj od góry na dół, aby odetkać kanaliki..nie poddawaj się!!

przystojniak

Dobrze że nic poważniejszego się nie stało, a teraz to może i TŻ się zbierze do kupy..
maomami dzięki za fotkę, nie trzymałam mojej małej tak jak Ty na 1 zdjęciu ale dziś zacznę Swoją drogą jest śliczna!

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

I czy tylko ja nic nie dostałam od męża za trud porodu?
Ja tez nie dostałam nic. A jak zapytałam gdzie dla mnie prezent to powiedzial ze Majeczka jest moim prezentem Od niego jak i jego odemnie

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:55   #3369
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

W szpitalu oni się zaopiekują Twoją raną- bynajmniej u mnie tak było. A podczas prysznicu,przemywałam samą wodą i po wyjściu od razu kazali osuszać...
W domu piskałam octeniseptem i później jeszcze smarowałam maścią-cepan. (cały czas to robię w sumie :P)

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-11-28 o 14:59
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:12   #3370
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
drobną dziewuszkę masz
Cytat:
Mamuśkaaaaaaaaaaaaaa

w sumie wietrzenie, i ocenisept, jak rana się podgoiła to smaruję mascia na blizny, i juz ładnie wyglada, a jestem prawie 2 miesiące po cc. I oby znieczulenie łądnie schodziło i nie bolało za bardzo

Lutesita za wizytę
Stary 2013-11-28, 15:12   #3371
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Mój Kamil właśnie zasypia... mam nadzieje,że pośpi chociaż z 2 godziny
bo dziś coś na raty śpi.. uśnie i po 30 min się wybudza...

Lusesita, 3mam kciuki za wizytę ;-*

Cytat:

Cytat:

super
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja tez tak nosze tylko wlasnie ta zewnetrzna noge trzymam.
Tak przy okazji to jest pozycja w ktorej robie wszystko procz siku

Jest super.!!
W sumie to troszke mnie zaskoczylam z tym zaproszeniem. Ja wogole o tym nie pomyslalam

No to faktycznie klusek
za ptzybieranie - to najwazniejsze

Ja tez nie dostałam nic. A jak zapytałam gdzie dla mnie prezent to powiedzial ze Majeczka jest moim prezentem Od niego jak i jego odemnie

spryciarz

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
drobną dziewuszkę masz

w sumie wietrzenie, i ocenisept, jak rana się podgoiła to smaruję mascia na blizny, i juz ładnie wyglada, a jestem prawie 2 miesiące po cc. I oby znieczulenie łądnie schodziło i nie bolało za bardzo

Lutesita za wizytę

mam nadzieje,ze usłyszę dobre wiadomości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 15:15   #3372
89Beatka
Wtajemniczenie

Ryba Pani doktor nawiedzona, ja wprawdzie Liwii nie nosze przodem do świata, za mała mi sie wciąż wydaje, ale na zdjęciach ładnie podnosi główkę, także nie przejmuj sie

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

mam nadzieje,ze usłyszę dobre wiadomości
oczywiście że będa dobre a czego sie boisz?
Stary 2013-11-28, 15:18   #3373
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie że ja tak wybiórczo, ale jestem padnięta. Malutka dała mi popalić śniadanie zjadłam o 12.30 Nastrój i samopoczucie woła o pomste do nieba..I kupy nie ma nadal.
Mya pewnie tulisz już Lule

Postaraj się pod prysznicem rozmasować pierś. Nałóż na rękę trochę oliwki i masuj od góry na dół, aby odetkać kanaliki..nie poddawaj się!!

przystojniak

Dobrze że nic poważniejszego się nie stało, a teraz to może i TŻ się zbierze do kupy..
maomami dzięki za fotkę, nie trzymałam mojej małej tak jak Ty na 1 zdjęciu ale dziś zacznę Swoją drogą jest śliczna!

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

I czy tylko ja nic nie dostałam od męża za trud porodu?
ja też nic byłam (w sumie dalej jestem) o to bardzo zła

Matko i córko, ale zimno na dworze Musiałam iść z małym pozałatwiać kilka spraw i przemarzłam porządnie
Po 19. idę do dermatologa i zobaczymy jaki jest plan leczenia

Mój TŻ pojechał w delegację i dopiero jutro wraca, a nie ma go od wtorku Już zaczyna mi być mega ciężko psychicznie tak samej z Leośkiem, no ale co poradzę i tak jest super grzeczny i większość czasu śpi, za co mu chwała, bo mam chwilkę żeby coś poogarniać w tym czasie

Miki, świetny opis porodu
Mya wielkie gratulacje!!
Stary 2013-11-28, 15:19   #3374
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ryba Pani doktor nawiedzona, ja wprawdzie Liwii nie nosze przodem do świata, za mała mi sie wciąż wydaje, ale na zdjęciach ładnie podnosi główkę, także nie przejmuj sie

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

oczywiście że będa dobre a czego sie boisz?
boję się wagi małej i komplikacji przez to przy porodzie. u nas od 4 kg robi się cc,a tego jednak wolałabym uniknąć...

10 dni temu ważyła 3600...nie wiem czemu duża waga kojarzy mi się z komplikacjami.

ale to pewnie takie "strachy" przyszłej mamy
Stary 2013-11-28, 15:23   #3375
De28
Wtajemniczenie

ryba- zdejmij mu jedynie niedrapki-wazne by mogl swobodnie ruszac raczkami.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-11-28 o 15:27
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:25   #3376
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Od 14:40 Kajtek jest juz z nami. 54 cm, 3,4 kg. Rodzilam ok 3 godz. Boli mnie teraz odbyt. Mały teraz leży przy mnie i śpi.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
tak szybko opisze co u nas... bo idziemy jeść.

Kacper ma super bioderka, bardzo grzeczny, uśmiechał sie ładnie do Pana doktora, który był bardzo delikatny i miły. Nie robił nic na siłe (tak jak neuro) i chwilke odczekał aż mały przestał sie tak spinać, żeby rozłożyć nózki na "żabę". tAK WIęc wizyta bardo fajna, lekarz przesympatyczny. mały bardzo grzeczny.. nie zapłakał ani razu, tylko raz zapiszczał jak przykładał mu aparat do bioderka..

potem poszliśmy do neurologa i powiem tak, nie wiem czy mam płakać, śmiać się, czy co.. Ogólnie serce mi sie krajało jak lekarka wzięła małego na te badania , nie wiem.. ruchów itd. Po ostatniej rozmowie z dzidzią, przeprosiłam lekarkę za moje wczesniejsze zachowanie... powiedziała ze ona wie co robi.. no wiec spoko, stałam obok i łzy miałam w oczach. Mały tak przeraźliwie płakał, zapowietrzał sie.. a ona nawet nie przerwała badania, przewracała nim ( musiała sprawdzić napięcia) to za jedną nózkę, za drugą, do góry nogami, bokiem, kazała "chodzić" pukała młotkiem itd..). Położyła na brzuszku i od tego sie zaczęło.. Powiedziała ze mały za słabo podnosi główkę ( wrzucam zdj. z wczoraj, powiedzcie mi czy faktycznie tak źle?? ), nie wodzi wzrokiem, nie uśmiecha się, nie otwiera rączek, nie trzyma głowki.. wtedy aż mi łezka poleciała bo własnie mały sie uśmiecha, otwiera rączki i wodzi wzrokiem a nawet już powoli "gaworzy" ale on przez całe badanie strasznie płakał, był "wściekły bo w gabinecie było chłodno (a przynajmniej mi było) a on w samym pampersie przez 30 minut siedział (10 zanim ona go zaczełą badać) wiec jak on miał sie uśmiechnąć czy wodzić wzrokiem?? powiedziałam tej lekarce, że jak ja płacze to też sie nie uśmiecham.. no ale ona tego nie zrozumiała. Dla niej mał źle sie rozwija. ubrałam go i przytuliłam ( buźkę miał przy mojej piersi zeby czuł bliskość i "słyszał" serce ) uspokoił się na chwile.. wzięłam jakąś zabawkę i pokazałam tej babce ze wodzi wzrokiem, skupia sie na niektórych rzeczach, wiec z książeczki wykreśliła tę nieprawidłowość. Ona znów go zaczeła "tarmosić" a mały w płacz, uspokoiłam go, nie uśmiechnął sie, popłakiwał do końca wizyty i powiem Wam że to był najgorszy płacz jaki słyszałam u mojego syna .. jak już go trzymałam na rękach to ona zaczęła gadać ze źle nosze dziecko, że to ja jestem winna nieprawidłowemu rozwojowi no więc okazuje sie ze ja wszystko robiłam źle. Kazała mi go trzymać przodem do otoczenia, tak by mały mógł zobaczyć swoje kolanka ( tak prawie ze mały ma miec kolana na linii z buźką.. ), bokiem zeby karczek opierał sie na moim zgięciu łokcia, kręgosłup wygięty w koci grzbiet i tą ręką co na niej sie opiera trzymać jego jedne udo( to blizej ręki, nie ciała ), a druga noga ma zwisac.. i ostatnie to mam mu ściskać barki zeby nie miał rozklepionych barków ( jakoś to nazwala, ale nie moge sobie przypomniec słów, ale chodzi o to zeby miał ściśnięte barki ) na brzuszku mam go trzymać 20x dziennie po min. 20 minut. wyszlam z tego gabinetu z łzami w oczach, mały cały zimny i zapłakany .. uspokoił sie jak wyszliśmy z tego szpitala. Kontrola za 2 miesiace, jak nie "poprawie swoich błedów" i mały nie bedzie trzymał głowki itd.. to wtedy rehabilitacje) . w ksiażeczce zdrowia napisała tylko że mał ma zaburzenia rozwojowe, ale ze moze być zaszczepiony na krztusiec.. a w ogóle najbardziej mnie wkurzył tekst tej baby jak mały sie zaczął zapowietrzac- co te dziecko tak ryczy? jeść mu pani nie daje????????

Nie wiem co o tym sadzic mi sie wydaje ze on wysoko tą głowkę daje, moze źle?? Jak płakał to miał mocno piąstki zaciśnięte i fakt, nie chciał ich otworzyć.. nie uśmiechnął sie do niej, ale na codzien sie uśmiecha.. nie trzyma jeszcze głowy sztywno, ale już jak go podnosze do siadu to podnosi ze mną i za chwile mu "opada" ale on ma dopiero 7 tygodni.. TRELE ile Twoja potrafi Majeczka? robi to wszystko perfekcyjnie? trzyma już głowe ciągle sztywno? I czy faktycznie tylko tak mogę nosić malego? bo ja jeszcze go przytulam, albo jak karmię to tak, że główkę mam na "dłoni" /główkę+karczek/ dupka na mojej nodze. A ona mi kazała karmić tak, że mały siedzi, głowa na moim zgięciu łokcia i butelka prawie pionowo.. Pomóżcie, jak umieci
Ale przeboje z tą lekarką, ja bym zmieniła na inną bo przypadek beznadziejny, szkoda sobie nerwów szarpać

Cytat:
a u mnie :
w styczniu na USG piersi i jak @ nie przyjdize to na wywołanie, chyba ze kp sie utrzyma

dostałam tabsy a pytałam np. o wkładkę i mi powiedział ze taka na 5 lat to 1000 zł kosztuje to podziekowałam bo owszem opłąca sie ale hasju to nie mam teraz na takie rzeczy.

Dostałam tez prezent- naszyjnik ze zdjęciem Kacpra. Wiecie jaki jest cudny PRZEPIĘKNY, z moim Synem
Wywoływanie okresu? a dlaczego? o co chodzi?

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Cora, moja tez juz wazy prawie 5 kg :p chyba ze nas waga oszukala bo wazylismy na takiej lazienkowej Nelke w foteliku a potem sam fotelik i wyszla nam waga malej :P

Forum.
Fajny pomysł z tym ważeniem , chyba podkradnę

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Moj tez sie przewraca i ma napiecie miesniowe,prawostronne, wiec zbadaj. Na szczescie u nas nie potrzeba rehabilitacji, jedynie tylko wlasciwe polozenie do spania.

.
A jakie to położenie?

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Pytanie do Mamuś kp:

chcemy sobie w weekend z mężem zrobić romantyczny wieczór i chciałam napić się winka. I teraz tak: po jakim czasie ono przenika do pokarmu? Które mleko mam wylać, a kiedy już mogę karmić? Bo pojęcia nie mam
Mój pediatra mówił, że można pić dwie godziny przed karmieniem. Sam z siebie mnie poinformował, nie żebym o to pytała, bo akurat za alkoholem za bardzo nie przepadam

Cytat:
lineczka- u was chyba neuroglog bo u nas pediatra to bada. Wczoraj mielismy wlasnie te badania.Maly wazy juz 3640 a wiec zmuszanie go do jedzenia przynioslo rezultaty.Powoli zaczyna sam sie dopominac.
Nie rozumiem, jak u was dziecko w pampersie lezy pol godziny.My czasem pare minut czekamy, ale dzicku zapalaja lampe grzejna, coby nie zmarzlo.
A jakie to badania?

Mój pediatra też coś tam małą wykręcał na wszelkie sposoby ,ale nie wiem tak właściwie co badał
Peszysko wielkie, że tego samego dnia po wizycie mała zaczęła się przekręcać z brzucha na plecki więc nie miałam możliwości o to zapytać, bo nie było tego problemu wcześniej

Cytat:
Od 11.04 Lulka jest juz z nami. Jest malenka*.* i cudowna. Zrobili cesarkę bo tetno skakalo baaardzo

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:26   #3377
Eluvtus
Zakorzenienie

Mam dla niego płaską poduszkę więc mu dam, bo śpi na razie z nami. Nie chce mi się do łóżeczka wstawać w nocy, bo szwy 'rozpuszczalne' ciągną.
Przynajmniej nie będę się już martwić i w końcu z niego robi się grubasek!

Dziękuję wam za informacje

Porodów sporo coś widzę

Stary 2013-11-28, 15:28   #3378
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
boję się wagi małej i komplikacji przez to przy porodzie. u nas od 4 kg robi się cc,a tego jednak wolałabym uniknąć...

10 dni temu ważyła 3600...nie wiem czemu duża waga kojarzy mi się z komplikacjami.

ale to pewnie takie "strachy" przyszłej mamy
czyli boisz sie po prostu cc, i naprawdę nie ma czego. Pomyśl ze tak czy innaczej będziesz mamusią i to się liczy
Stary 2013-11-28, 15:28   #3379
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
babku, odpuść mężowi i tak będzie sam żałował że się tak zrobił. W końcu nie codziennie rodzi się pierworodny syn
Odpuściłam, ale musiał obiecać, że zadzwoni do swoich rodziców, przeprosi ich i powie, że już więcej tak się nie zachowa. Nie pisałam, ale wpadli na chwilę i akurat zdążyli zobaczyć synka w stanie agonalnym. On nie umie rozmawiać z rodzicami, raczej zawsze wszystko przemilczane, więc to dla niego dosyć trudne zadanie. Czekam na wieczór. Zobaczymy czy się wywiąże.
Cytat:
Super!Moj sie wykazal w tamtej ciazy bo dostalam bransoletke pandory z wozkiem i chlopcem oraz serduszkiem.Teraz dostalam drugiego chlopca jako zawieszke.
Właśnie takie prezenty lubię Super to mąż wymyślił.
Odnośnie pierwszej kolizji współczuję. Ja swoją miałam na jeździe egzaminacyjnej Ale nie z mojej winy Niby draśnięcie, a człowiek przeżywa. Dobrze, że nic Wam się nie stało

Cytat:
Rybko co do noszenia dzieciaczka a propo wczorajszej waszej wizyty u neurologa, ja Zuze często nosze w ten sposób
To trzymanie z pierwszego zdjęcia w szpitalu nam pokazywali jako zalecane Do odbicia też kazali nam tak trzymać i jeszcze nóżkami ruszać w górę i w dół.

Cytat:
dziewczyny co sądzicie o takim zaproszeniu na chrzest?? http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...722131181.html
Bardzo fajne. Ja albo ściągnę od Ciebie pomysł, albo coś podobnego znajdę Tylko my chyba dopiero w czerwcu zrobimy chrzciny, więc jeszcze mam masę czasu.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
my po wizycie u pediatry, badania zrobione teraz czekamy na wyniki, a waży już nasz klusek 3045g więc ładnie przybiera
Byliście już u pediatry? Ja niby pierwszą wizytę mam po sylwestrze, ale korci mnie żeby iść wcześniej, zważyć maluszka i ogólnie zobaczyć czy wszystko jest ok. za przybieranie.

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
tylko ostgatnio jak siedziałam na bioderka w kolejce to miałam przed sobą jakąś planszę ze zdjęciami i dobrze mi w pamieć zapadła, bo wezwali lekarza na blok operacyjny i dwie godz. tam z małą kwitłam i obie te pozycje były na czerwono przekreslone, ale pojęcia nie mam czemu, wszystkie które były na zielono pokazane, to dziecko z buźką w stronę rodzica. ale sama tez tak noszę czasem, tak tylko się staram teram mniej jak te zdjęcia zobaczyłam
No właśnie i tak jest ze wszystkim. No oszaleć można. Jedni polecają, drudzy zakazują i weź tu nie zgłupiej. Ciekawe czemu tam była ta pozycja na czerwono

xxxMikixxx za opis. Najlepsze "Dawaj kotek" i picie z wanny

Cytat:
czekamy na więcej.

Cytat:
Gratulacje!!!!! Pogrubione wiem dokładnie o czym piszesz. Piękne uczucie
babku jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 15:31   #3380
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Zdjęcie-0339(1).jpg
moja Ania
Stary 2013-11-28, 15:31   #3381
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
to czekamy na Ciebie i zdjecie Anulki
Cytat:

w szpitalu Ci beda/powinni/ przemywac i zakladac oatrunek. ja juz po wyciagnieciu tego sączka mialam zagojona rane i przemywalam tylko woda+bialy jelen
Stary 2013-11-28, 15:34   #3382
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
jak będziesz miała kiedyś zdjęcie z rodzeństwem to pokaż
Stary 2013-11-28, 15:38   #3383
babku
Zadomowienie

A jeszcze może pochwalę się moim Filipkiem, w końcu udało mi się zrobić parę zdjęć z otwartymi oczkami.

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2014-03-19 o 20:35
Stary 2013-11-28, 15:38   #3384
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

a wszystko ok?
Stary 2013-11-28, 15:38   #3385
De28
Wtajemniczenie

taszanta-wykrecala mu glowe i patrzyla jak ja uklada i on spowrotem kladl ja na prawo, pomimo jej prob ulozenia na lewym boku.Po polozeniu na brzuszku, przewrocil sie na prawa strone.

babku-ja mam prawko od 13 lat a jezdze od lat ...15 i to duzo. Wczoraj byl pech i zmeczenie.
Twoj synek podobny do mojego. Czy on ma czerwone poliki?

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-11-28 o 15:40
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:39   #3386
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
A jeszcze może pochwalę się moim Filipkiem, w końcu udało mi się zrobić parę zdjęć z otwartymi oczkami.
ale że prawie nago?? toż to pornografia

Słodziak
Stary 2013-11-28, 15:39   #3387
babku
Zadomowienie

Cytat:
Piękne imię i piękna dziewczynka
Stary 2013-11-28, 15:40   #3388
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Zmężniał i pościel w barany
Stary 2013-11-28, 15:41   #3389
babku
Zadomowienie

Cytat:
ale że prawie nago?? toż to pornografia

Słodziak
nawet nie zwróciłam na to uwagi. Przytnę w takim razie
Stary 2013-11-28, 15:42   #3390
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Od 11.04 Lulka jest juz z nami. Jest malenka*.* i cudowna. Zrobili cesarkę bo tetno skakalo baaardzo

Brawo brawo
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Eluvtus moja też strasznie ulewa ale dzisiaj od lekarki się dowiedziałam, że jest na to sposób, mianowicie pod łóżeczko wsadzić dwie cegłówki, albo pod materac w łóżeczku położyć koc, tak, żeby zrobił się taki spad... żeby głowa była wyżej niż żołądek. I nawet jeżeli coś się z żołądka zacznie cofać to do gardła nie dojdzie albo dojdzie w mniejszej ilości.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Współczuje Lineczka, moja też się budzi a ja padam na twarz. Nie zdążyłam zrobić miliona i jeszcze jednej rzeczy...w tym przespania się.
My mieliśmy tak podniesiony materac pzrez około miesiąc niestety jak sie dziecku dużo ulewa to mało to daje, a po drugie jak dziecko zaczyna sie ruszać to zjeżdża na dół pod kołderkę lub kocyk

Cytat:
Drobniutka córusia, gratulacje
My już po szczepieniu, mała popłakała, ale przeszło szybko. Teraz leży u mnie na rękach. Waży 4,050 g, główka ładnie urosła.I mamy troszke potówki- mamy przemywać rumiankiem

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości