Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 18:14   #3721
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Ja też, ja też! I zgadzam się z Tobą. Mój TZ od zawsze całuje się z psem, jakkolwiek głupio by to nie zabrzmiało. I jakoś grzyba nie mamy Śpimy też z psem, w łóżku. A jak będzie junior to pewnie będą sytuacje że będziemy spać wszyscy razem, łóżko mamy szerokie bo 1,8m to się zmieścimy
A tak na serio, to bakterie są wszędzie. I więcej ich jest na banknotach, telefonach komórkowych czy poręczach autobusowych niż na zwierzętach. I to że pies poliże dziecko uważam jako coś normalnego.
No ale ja jestem pewnie inna pod tym względem.
Ważne, żeby zwierzę było zadbane, czyli szczepione, zdrowe, dobrze wyszkolone, w miarę posłuszne [nie dotyczy kotów i bullterierów hehe...] i wszystko się da pogodzić.

Znalazłam takie cóś:
http://www.snugglebundl.co.uk/snugglebundl-cream
Kocyk z uszami jak torba na młode I mnie najszła ochota Tylko jakiś tańszy zamiennik by można znaleźć
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 18:14   #3722
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny od rana

Przyznam się, ale nie bijcie, że nie nadrobiłam Za dużo napisałyście, a ja mam do załatwiania wiele spraw na mieście więc lecę. Mam nadzieję, że potem dam radę
Ja wybaczam, zdarza mi się to co 2 dzień
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

Streszczenie - wszystkie wizyty udane, wczoraj byly studniowki dziewczyny bez zmian szaleja w lumpkach, jedza tony mandarynek, nowych cukrzyc nie ma, wiekszosc rozmowy byla o fotelikach, maggie powinna odpoczac i juz isc na l4, bo ginowi nie podoba sie szyjka, ale czeka do poniedzialku, czbasia bedzie miala coreczke a elunka od dzisiaj cieszy sie mezem
Zuch Mamuśka
Już wiem, kto będzie moją ostoją przez ten tydzień jak mąż jest
Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Ja dziś pracuję od 13, a co u Was?
A ja od 8
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Kupiliśmy wózek! Używany mutsy evo. Przyszedł dzisiaj, ale pod mój adres zameldowania więc zaraz jadę do ojca i obejrzę wszystko
Do tego mam już też chustę, od tej samem babki, tkana Nati. Będziemy się uczyć na lalce. Bo mam taką lalkę z mojego dzieciństwa, wielkości prawdziwego noworodka
Super!
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Wylicytowałam własnie łóżeczko dla małej :
Taakie: http://www.ebay.de/itm/Roba-Safari-S...item43c2837ebc
Ładne łóżeczko
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
mój mąż męczy mnie o buldoga francuskiego i podrzuca takie sweet focie żebym się złamała, ale nie ma siły niemowlak i szczeniak i ja sama w centrum miasta

http://bibainfo.pl/wrzutka,pokaz,99801.html
Podobne te dzieci do tych małych buldogów
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny liczycie ruchy?
Ja nie liczę, nie mogłabym sie skupić w pracy
Na razie wieczorami mocno daje czasu więc jest ok.
Cytat:

A mi wlasnie dzwonil maz, ze mam nie gotowac bo zaprasza mnie na urodzinowa kolacje do restauracji to lubie
Też to lubię

I sto lat

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Powiedzcie dziewczyny jak to jest ze dopoki mój tz jest w pracy to mam humor a jak wraca to mam ochote wyjsc :/
Powiem Ci po 19 jak mój wróci

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 18:21   #3723
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
ostatnio (wiele z was pisało ze to oglądało) w Faktach TVN mówili o wcześniakach przy okazji tego wzruszającego filmu o wcześniaczku który tu był wklejany i powiedzieli że wg statystyk ponad 80% dzieci urodzonych w 26 tygodniu przeżyje. To bardzo piękna prognoza wg mnie bo 26 tydzień to niezwykle wcześnie
Nie wyobrażam sobie, że miałabym urodzić za 2/3 tygodnie
Ech, teraz mieszkam z ciocią, która urodziła dwójkę dzieci w 26tc - lekarze nawet nie ratowali maluchów, bo było to na początku lat 90-tych... Nie chcę nawet sobie wyobrażać, co przeżyła, bo wtedy nawet nie wydawali ciała dziecka

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Znalazłam takie cóś:
http://www.snugglebundl.co.uk/snugglebundl-cream
Kocyk z uszami jak torba na młode I mnie najszła ochota Tylko jakiś tańszy zamiennik by można znaleźć
Ojaaa... torba na dziecko
Lepsze od wiaderka do kąpieli

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 18:21   #3724
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
ag9, koniecznie wstaw zdjęcia wózka!
No właśnie kurcze najpierw obiecałam Wam zdjęcia, a potem sobie uświadomiłam że wózek zostawiłam u ojca bo u nas nie ma gdzie trzymać. Więc jak się tam wybiorę znów to zrobię zdjęcie.

Tak w skrócie mogę napisać, że prowadzi się naprawdę lekko, jest bardzo zwrotny, rozkładanie i składanie bardzo proste. Jedyne co mi się nie podoba to sposób składania budki od gondoli - trzeba wcisnąć dość mocno po obu stronach i popchnąć (chyba zębami? jeszcze nie opanowałam tej techniki).

Mamy też w zestawie fotelik Maxi Cosi Cabriofix, dokupiłam też chustę Natibaby a w gratisie dostaliśmy zabawkę sensoryczną - o taką http://allegro.pl/zabawka-edukacyjna...709969014.html
Stary 2013-11-28, 18:33   #3725
uparta8210
Raczkowanie

no a ja siedzę cały dzień w domu, na polu byłam jeden raz, pogoda do du.py. tylko z rana zrobiłam oponki z córcią (cała kuchnia w mące ale córcia zachwycona). a na obiad chińszczyzna z kurczakiem. Posprzątałam tylko tak z wierzchu a tak to zabawy z córi.
No nic, jutro za to zakupy jakieś muszę zrobić bo mi już lodówka świeci pustkami

Cytat:
Napisane przez mmhym
Babka mówiła, że uszka myjemy tylko to co widać i za uszkiem - patyczki potrzebne ewentualnie do czyszczenia wokół pępka.
przypomniało mi się odnośnie uszów. Moja córcia jak się urodziła to lewe uszko miała całkiem płaskie i przyklejone wręcz do główki a mój Tż brał wacik, odklejał ucho i je tak zakręcał aby ładnie wyglądało. mała ma teraz ładne uszy ale jak sobie przypomnę Tż pochylającego się nad małą i z taką czułością przy tym uchu to mi się śmiać che
I ja tak jak piszesz, patyczków używałam do czyszczenia miejsc przy pępku

Trisdom fajne to łóżeczko, nie widziałam jeszcze takiego

ladylazarusIE pokaż kołderkę jak skończysz
Cytat:
Napisane przez leydylazarusIE
Strasznie!! Potrafię trzymać kluczyki od samochodu w ręce i szukać ich w torebce i wnerwiać się na TŻ, bo mi nie powie, z czego się tak histerycznie śmieje... Potrafię iść do kuchni i zapomnieć po co tam poszłam. Potrafię iść do Lidla a wylądować w Aldim i zorientować się dopiero w domu, że kupiłam marchewkę zamiast ziemniaków...
Mam nadzieję, że to przechodzi, bo się czuję, jakby małe mi połowę mózgu zarekwirowało na własny użytek...
ja też tak mam, rozmawiam na skeypie z Tż i po chwili nie wiem co on mi mówił, udaję że zasięgu nie miałam

asienka213 to sto lat

mara86 Bronek jest boski, już sobie wyobrażam jak go wołasz

któraś tutaj wspominała o kopniaczkach w żeberka, są cudne z początku a potem trzeba trzymać żebra ręką aby się nie powyginały

Cytat:
Napisane przez side85
Piorę w proszkach wysokiej jakości, zamawiam sobei u osoby która przywozi je z Niemiec bo (niestety) wiadomo są lepsze co by mi ktokolwiek nie powiedział i zobaczymy
ja też zamawiam niemieckie proszki, najpierw u szwagra a teraz to tż mi przywozi w takim mega dużym pudełku x2 lub w płynie też x2 . I też jestem tego zdania że są lepsze

teklaaa trzymaj się cieplutko
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 18:39   #3726
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
a wlasnie mialam napisac, zeby wam czasem nie przyszlo do glowy kazac mi to robic codziennie

maggie takie szefowej to tylko pozazdroscic

gratki

A mi wlasnie dzwonil maz, ze mam nie gotowac bo zaprasza mnie na urodzinowa kolacje do restauracji to lubie

Najlepsze życzenia tylko się nie upij

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 18:45   #3727
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość

ja też zamawiam niemieckie proszki, najpierw u szwagra a teraz to tż mi przywozi w takim mega dużym pudełku x2 lub w płynie też x2 . I też jestem tego zdania że są lepsze
A jakieś dla Dzidziusia specjalne? Podpowiedzcie jakie to ścignę TŻ jak pojedzie żeby kupił

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-28, 18:57   #3728
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
próbuję Was nadrobić i widzę, że o zwierzakach dyskusja. Z nami mieszkają dwa koty- cornish rexy. Jest to bardzo przyjazna i pozbawiona agresji rasa jednak bardzo żywiołowa. Potrafią ganiać po całym mieszkaniu i nic nie jest wtedy w stanie ich uspokoić. Trochę się martwię jak zareagują na małe i płaczące niemowlę. Teraz są przyzwyczajone, że "rządzą" w domu

LadylazurusIE podaj patent na kota, będę Ci bardzo wdzieczna
Ech, cornishe to moje marzenie ale z moimi to by była mieszanka wybuchowa - w sensie cornishe by mi moje miśki zamordowały Zupełnie dwa różne temperamenty

Więc z kotami jest tak...:

1. Już teraz przyzwyczajaj, że masz mniej czasu. Nie reaguj na każde miauknięcie czy każdą zachętę do zabawy. Wiem, że to trudne zgonić kota z kolan, ale warto. Jeśli to Ty się nimi zazwyczaj opiekujesz, powiedz TŻ-towi, żeby zaczął je karmić i więcej głaskać zamiast Ciebie, żeby Twojego braku czasu jak się małe pojawi nie kojarzyły właśnie z pojawieniem się małego. Mojego Alexa musiałam przestawić na spanie na TŻ-cie, a nie ma mnie Nie udało się do końca - przeniósł się w nogi za to , więc połowiczny sukces. Dostał specjalny kocyk do spania i generalnie teraz już śpi tam, gdzie ma kocyk położony.
2. Przyzwyczajaj do hałasu w domu. Puszczaj różne dźwięki z netu, najlepiej dziecięcy śmiech albo płacz. U mnie w domu zawsze jest cicho, bo ja lubię ciszę, więc jak coś spadnie nagle albo ktoś trzaśnie drzwiami, to koty wariują, więc miałam problem z tymi hałasami. TŻ się cieszy, bo ma dyspensę na słuchanie muzyki głośniej
3. Zapraszaj znajomych z dziećmi, ale niech koty same zdecydują, kiedy mają ochotę podejść. Zrób tak, żeby to było pozytywne doświadczenie dla kota.
4. Daj kotom do wąchania, miziania i pacania łapą, jeśli trzeba, wszystkie nowe sprzęty - łóżeczko, wózek, zabawki... Żeby mu zmiany wprowadzać stopniowo. Jeśli nie chcesz kotów w pokoju dziecka, to niech się teraz tam nie rozgaszczają. Nasze generalnie już teraz mają zakaz wstępu do pokoju małego - w sensie drzwi są zamknięte. Mogą wejść tylko z nami albo w ogóle.
5. Niech TŻ weźmie ze szpitala kocyk z zapachem dziecka dzień wcześniej na przykład - zapoznają się z zapachem.
6. Ważne, by nagle nie zacząć kota kompletnie ignorować dopiero w dniu pojawienia się małego, bo zacznie łączyć te dwa wydarzenia. No i koty lubią rutynę, więc jak chcesz coś w niej zmienić to teraz. A potem staraj się wrócić do poprzedniej w miarę możliwości oczywiście [dlatego u nas TŻ robi wszystko przy kotach - nie zauważą różnicy , jak ja się nimi nie będę zajmować]
7. Jak przywieziesz małego, warto żebyś najpierw sama weszła do domu i się przywitała - chyba, że zastaniesz obrażone koty - a potem przyniosła małego z samochodu. Będziesz nim pachniała, ale jego samego jeszcze nie zobaczą.
8. Nigdy, przenigdy nie zmuszaj kota do przywitania się z dzieckiem, nie przynoś go do dziecka, nie przystawiaj dziecka do niego - kot sam podejdzie jak nabierze odwagi . No i wiadomo - na początku wszystko pod nadzorem
9. Jeśli kot jest przyzwyczajony, że można się bawić ręką albo stopą ludzia, to koniecznie teraz go oducz.
10. Warto poświęcać kotu uwagę w obecności dziecka - jak już małe jest oporządzone i nakarmione - wtedy kot wie, że dziecko nie jest konkurencją tylko jakby etapem przez zajęciem się nim No i będzie wiedział, że dziecko jest pierwsze.
11. Przygotuj się, że ze stresu może posikiwać po domu przez parę dni - szczególnie jeśli jest niewykastrowany [kot oczywiście - jak nie jest, to warto pomyśleć o tym, żeby kocurka ciachnąć...]. To powinno przejść po kilku dniach. Żeby zmniejszyć stres, zapytaj weta o Feliway. Wsadza się do kontaktu i kocio ma domowe spa nieszkodliwe dla kotów, pomaga się zrelaksować - wsadź do kontaktu na tydzień przed powrotem z małym.

Więcej grzechów nie pamiętam...
Jak sobie przypomnę to naskrobię.

Edytowane przez ladylazarusIE
Czas edycji: 2013-11-28 o 18:58
Stary 2013-11-28, 18:58   #3729
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A jakieś dla Dzidziusia specjalne? Podpowiedzcie jakie to ścignę TŻ jak pojedzie żeby kupił
Dla dzidziusia to nie ma u nas za dużego wyboru, większość pierze w persil sensitive, takim białym, a wcześniej w tym samym tylko płynie. Płyn do płukania jest z tej samej serii. Wczoraj znalazłam jeszcze płyn z NUKa, ale jest dość drogi, 12 pran bodajze 5,75 euro. Ja piore w persil sensitive. Używane rzeczy, które były przybrudzone większość się doprala, te co nie, to wygotowalam, w tym samym proszku

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 19:03   #3730
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:

ladylazarusIE pokaż kołderkę jak skończysz
ja też tak mam, rozmawiam na skeypie z Tż i po chwili nie wiem co on mi mówił, udaję że zasięgu nie miałam

...

Pokażę, jak się nie będę wstydzić za to, co wyjdzie
I powiedzcie jakie te proszki takie dobre są, bo mam mamę w DE to może mi wyśle.
Stary 2013-11-28, 19:04   #3731
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Cytat:
Ech, cornishe to moje marzenie ale z moimi to by była mieszanka wybuchowa - w sensie cornishe by mi moje miśki zamordowały Zupełnie dwa różne temperamenty

Więc z kotami jest tak...:

1. Już teraz przyzwyczajaj, że masz mniej czasu. Nie reaguj na każde miauknięcie czy każdą zachętę do zabawy. Wiem, że to trudne zgonić kota z kolan, ale warto. Jeśli to Ty się nimi zazwyczaj opiekujesz, powiedz TŻ-towi, żeby zaczął je karmić i więcej głaskać zamiast Ciebie, żeby Twojego braku czasu jak się małe pojawi nie kojarzyły właśnie z pojawieniem się małego. Mojego Alexa musiałam przestawić na spanie na TŻ-cie, a nie ma mnie Nie udało się do końca - przeniósł się w nogi za to , więc połowiczny sukces. Dostał specjalny kocyk do spania i generalnie teraz już śpi tam, gdzie ma kocyk położony.
2. Przyzwyczajaj do hałasu w domu. Puszczaj różne dźwięki z netu, najlepiej dziecięcy śmiech albo płacz. U mnie w domu zawsze jest cicho, bo ja lubię ciszę, więc jak coś spadnie nagle albo ktoś trzaśnie drzwiami, to koty wariują, więc miałam problem z tymi hałasami. TŻ się cieszy, bo ma dyspensę na słuchanie muzyki głośniej
3. Zapraszaj znajomych z dziećmi, ale niech koty same zdecydują, kiedy mają ochotę podejść. Zrób tak, żeby to było pozytywne doświadczenie dla kota.
4. Daj kotom do wąchania, miziania i pacania łapą, jeśli trzeba, wszystkie nowe sprzęty - łóżeczko, wózek, zabawki... Żeby mu zmiany wprowadzać stopniowo. Jeśli nie chcesz kotów w pokoju dziecka, to niech się teraz tam nie rozgaszczają. Nasze generalnie już teraz mają zakaz wstępu do pokoju małego - w sensie drzwi są zamknięte. Mogą wejść tylko z nami albo w ogóle.
5. Niech TŻ weźmie ze szpitala kocyk z zapachem dziecka dzień wcześniej na przykład - zapoznają się z zapachem.
6. Ważne, by nagle nie zacząć kota kompletnie ignorować dopiero w dniu pojawienia się małego, bo zacznie łączyć te dwa wydarzenia. No i koty lubią rutynę, więc jak chcesz coś w niej zmienić to teraz. A potem staraj się wrócić do poprzedniej w miarę możliwości oczywiście [dlatego u nas TŻ robi wszystko przy kotach - nie zauważą różnicy , jak ja się nimi nie będę zajmować]
7. Jak przywieziesz małego, warto żebyś najpierw sama weszła do domu i się przywitała - chyba, że zastaniesz obrażone koty - a potem przyniosła małego z samochodu. Będziesz nim pachniała, ale jego samego jeszcze nie zobaczą.
8. Nigdy, przenigdy nie zmuszaj kota do przywitania się z dzieckiem, nie przynoś go do dziecka, nie przystawiaj dziecka do niego - kot sam podejdzie jak nabierze odwagi . No i wiadomo - na początku wszystko pod nadzorem
9. Jeśli kot jest przyzwyczajony, że można się bawić ręką albo stopą ludzia, to koniecznie teraz go oducz.
10. Warto poświęcać kotu uwagę w obecności dziecka - jak już małe jest oporządzone i nakarmione - wtedy kot wie, że dziecko nie jest konkurencją tylko jakby etapem przez zajęciem się nim No i będzie wiedział, że dziecko jest pierwsze.
11. Przygotuj się, że ze stresu może posikiwać po domu przez parę dni - szczególnie jeśli jest niewykastrowany [kot oczywiście - jak nie jest, to warto pomyśleć o tym, żeby kocurka ciachnąć...]. To powinno przejść po kilku dniach. Żeby zmniejszyć stres, zapytaj weta o Feliway. Wsadza się do kontaktu i kocio ma domowe spa nieszkodliwe dla kotów, pomaga się zrelaksować - wsadź do kontaktu na tydzień przed powrotem z małym.

Więcej grzechów nie pamiętam...
Jak sobie przypomnę to naskrobię.
ślicznie dziękuję z większością zaleceń problemów nie będzie. Muszę zacząć puszczać filmiki z płaczem niemowlaka zobaczę jak zareagują.

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 19:10   #3732
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
Właśnie się zorientowałam, że już widnieję na pierwszej stronie nie w mamusiach zaginionych tylko marcowych - dziękuję teQiba Tylko widzę, że mam wpisaną dziewczynkę, a ja się synka spodziewam Więc jakbyś mogła zmienić, to będę wdzięczna
Może teQiba miała wizję i będziesz w gronie tych osławionych pomyłek na usg

Cytat:
Ja się tam urażona nie czuję. Przeciwnie, zgadzam się, jestem za wprowadzeniem jakiejś licencji na posiadanie zwierząt - dzieci tym bardziej!
Generalnie potrzebni są ludzie pomagający bezdomnych psom i kotom i ludzie pomagający dzieciom i ludzie pomagający kryminalistom i ludzie pomagający lwom w afryce... Jeśli bym miała jedną kanapkę i stała przed decyzją, czy dać ją dziecku czy psu - to wybór jest prosty. Ale... jakoś jestem z tych, co działają na forach dla zwierząt, a nie dla ludzi.
Przybij piateczkę Wszystkich boli znęcanie się człowieka nad dzieckiem, ale nie wszystkich jeżeli ofiarą jest zwierzę. A mnie własnie bardzo boli.

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Co do ruchów bo któraś się zamarwiała.
W moim przypadku tak "bogiem-a-prawda" ruchy takie wyrazne których jestem pewna i swiadoma ze to kopniaki czuję regularnie od niecałego tygodnia. A wczesniej i owszem cos tam czułam ale do końca nie byłam przekonana, że to to.. I dodam, ze lozysko na scianc tylnej wiec nic mi nie amortyzuje ruchow i otyła nie jestem. Każda czuje inaczej. I właśnie to slynne liczenie róchów nie na darmo też po 28 tygodniu..
Ja się martwię. Tylko że to moja kolejna ciąża i od początku odróżniam ruchy dziecka od bulków pochodzących z moich jelit. A najbardziej martwi mnie to, że od za kilka dni minie miesiąc od pierwszych ruchów, a nie zmieniło sie nic w ich częstotliwości i natężeniu ich odczuwania przez mnie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Bebe97 no mozna by tez tak to tłumaczyć gdyby nie fakt ze siedzi i wiecznie narzeka ze jest zmeczony i niewyspany, a jesteśmy w trakcie przeprowadzki i wszytko ja musze pakować, myc i wg
Powiedz mu, żeby sie przyzwyczajał bo po narodzinach dziecka stan zmęczenia i niewyspania będzie permamentny może da mu to coś do myslenia

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Skoro o czworonogach mowa, przedstawiam wam mojego Bronka
Siemka Bronek! śliczna masz mordkę zapoznaj się z Reksiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000691a.jpg (138,8 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-28 o 19:12
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 19:16   #3733
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dla dzidziusia to nie ma u nas za dużego wyboru, większość pierze w persil sensitive, takim białym, a wcześniej w tym samym tylko płynie. Płyn do płukania jest z tej samej serii. Wczoraj znalazłam jeszcze płyn z NUKa, ale jest dość drogi, 12 pran bodajze 5,75 euro. Ja piore w persil sensitive. Używane rzeczy, które były przybrudzone większość się doprala, te co nie, to wygotowalam, w tym samym proszku

a ten persil ile kosztuje średnio?

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Ale ma hipnotaizing spojrzenie

Zajadam sie właśnie czekoladą krówkową magnetic ale muszę sobie jeszcze zostawić miejsce na mandarynki

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-28, 19:23   #3734
teQiba
Moderator

Cytat:
a ja owszem zemdlałam jeden raz, w kościele.Stałam pod ścianą i parzyłam na główny ołtarz, robił się jakiś taki jasny i nic wkoło nie widziałam tylko ołtarz złocisty
Nie powinnam sie smiac, ale nie potrafie sie ogarnac

Cytat:
ostatnio (wiele z was pisało ze to oglądało) w Faktach TVN mówili o wcześniakach przy okazji tego wzruszającego filmu o wcześniaczku który tu był wklejany i powiedzieli że wg statystyk ponad 80% dzieci urodzonych w 26 tygodniu przeżyje. To bardzo piękna prognoza wg mnie bo 26 tydzień to niezwykle wcześnie
Wow - to super. Od razu jakos tak bezpieczniej mozna sie poczuc

Cytat:
Może teQiba miała wizję i będziesz w gronie tych osławionych pomyłek na usg
A moze
Stary 2013-11-28, 19:23   #3735
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Mi na szkole rodzenia wczoraj mówili, że główkę dziecka codziennie oliwkujemy i czeszemy szczotką - oczywiście jeśli nie ma potówek. A nie tylko, jeśli pojawi się ciemieniucha.
warto czesać nawet główkę bez włosków, bo bardzo dobrze działa taki masaż na skórę główki. co do oliwkowania to różne opinie są. Zuzi nie oliwkowałam w ogóle ale czesałam regularnie.
Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
krótkie bardzo, ale... poród widziany od wewnątrz (nie TAKIEGO wewnątrz, ale jak ze skanu :P ) http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/p...trz-video.html
i właśnie dlatego pozycje wertykalne są lepszymi do sn bo działa siła grawitacji i dziecku łatwiej się wydostać. a nie jak w horyzontalnej na samym końcu pod górkę
Cytat:
za streszczenie nic dodać nic ująć

A ja mam dzisz studniówkę!!!
gratulacje!
Cytat:

Będę ta mamuśką, która przez 6 pierwszych miesięcy będzie miała małe blisko- potem wypad z pokoju rodziców. Po prostu nie będzie mi się chciało w nocy wstawać i łazic przez pół mieszkania.
sliczne łóżeczko
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
mi się kojarzy że trzeba liczyć 10 ruchów w ciągu dnia. W sensie - (o ile dobrze pamiętam) to pomiędzy kolejnymi ruchami musi być przerwa ok 30-60 min. Nie liczy się serii kopniaczków (one sa traktowana jako 1)
od 29tc powinno się liczyć uchy, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć jaka była zasada. kojarzy mi się te 10 ruchów, ale co i jak skleroza!
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Kiedyś czytałam, że w dniu, w którym wrócimy do domu z dzieckiem zwierzak powinien przebywać poza domem np. na spacerze i wpuścić do domu należy go dopiero wtedy gdy dziecko w nim już będzie, wtedy nie zareaguje na niego jak na intruza. I rzeczywiście mój pies inaczej reaguje na gosci, którzy są juz w domu- wbiega, obwąchuje ale nie szczeka, a inaczej gdy słyszy dzwonek do drzwi i od razu biegnie do nich obszczekując wchodzących.
Poza tym podobno warto wcześniej dać psu do powąchania jakąs rzecz od malucha, np. pieluchę tetrową, wtedy zapamięta zapach.
Macie jeszcze jakieś rady?
zgadzam się ze wszystkim. z Zuzią tak zrobiliśmy. Psinka jest o mnie zazdrosna (rozpieściłam mojego shitsaka okropnie), ale wie, że najpierw mała, a dopiero później on. na Zuzankę nawet nie warknie. grzeczniutkie i kochane to moje psie stworzonko
Cytat:
oczywiscie, ze sie nie da Kiedys ogladalam w galileo, ze dzieci powinny sie rozwijac w normalych warunkach, jak mu cos w domu spadnie i wlozy do buzi to rodzce maja nie siac paniki, bo temu dziecku nic nie bedzie A mam kolezanke, ktora chodzi za swoim synem z chuteczkami wilgotnymi i non stop go wyciera, to buzie, to raczki, nosek Jak raz przedluzyla im sie wizyta a maly zasnal to prawie sie poplakala, ze go dzis nie wykapie to juz jest gruba przesada Organizm sie tak nauczy a potem byle bakteria i jest cyrk
o matko
we wszystki zdrowy rozsądek ważny. harmonogram dnia, mniej więcej stałe pory np. wieczornych czynności - jak najbardziej, ale bez przesady. pół godziny czy godzina w jedną/drugą stronę to nie tragedia. przecież nie będziemy tresować dziecka
Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Skoro o czworonogach mowa, przedstawiam wam mojego Bronka

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
fajnie isę prerzentuje dostojnie

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 19:28   #3736
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
3. Jak to przez woreczek??
normalnie wkłada na rękę jak rękawiczkę. To samo jak je kanapkę, a jak zje jabłko to wywala ogryzek najpierw do woreczka który szczelnie zawiązuje, potem dopiero do kosza żeby nie wydawał zapachów
Na prawdę szkoda mi ludzi którzy mają już tak daleko posunięte fobie, ale lepiej z nią na ten temat nie rozmawiać bo uważa że robi dobrze i nie zmienię jej przyzwyczajeń.

aga9: jaki kolor kupiliście? Gdy rozważaliśmy Evo czy Igo to chcieliśmy kupić srebrny Evo. Pani mówiła że jest jedynym wózkiem w całym sklepie który mają w takim kolorze i czyści się go mydłem Palmolive i ciągle jest jak nowy a ązden inny tak nie ma. Nie wiem czy to prawda. Strasznie podobał mi sie też niebieski intensywny. Ale w końcu kupiliśmy Igo i stanęło na turkusie (aqua lite) się w nim zakochałam

asienka213 koniecznie musisz pobierać opłaty za streszczenia jak ten koleś z Tarnowa o którym pisałam myhmm który stoi za kasę w kolejkach

Trisdom to łóżeczko jest maga ciekawe które kupiłaś. Bardzo mi się podoba taki wynalazek. Mój mąż ma teorię że dziecko w łóżeczku ze szczebelkami to dziecko w celi więziennej więc to by go na pewno zainteresowało

justine_87 nawet nie wyobrażam sobie tragedii jaką przeżyła twoja ciocia

uparta8210 jesteś z okolic Krakowa? przepraszam że pytam ale zwróciłam uwagę że piszesz że nie byłaś na polu a tak to chyba tylko Krakusy mówią

elunka88 ja nie kupowałam specjalnych dla dzidziusia tylko zawsze kupuję Persil w różnych wariantach w takich wielkich pudłach. Jest też taki proszek który jest wg mnie równie dobry nazywa się Weisser Reise https://www.google.pl/search?q=weise...ml%3B551%3B660

bebe97 super Reksio!

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-11-28 o 19:35
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 19:33   #3737
maggie123
Zakorzenienie

asienka213 wszystkiego najlepszego!!

Cytat:

Co do bakterii - też się zgadzam. Nie da się mieć sterylnego domu jak się ma zwierzęta. Ale... na tym cały wic polega Ponoć właśnie dlatego dzieci szybciej nabierają odporności i są mniej skłonne do alergii. Obecnie choroba matki [typu przeziębienie] nie jest już przeciwwskazaniem do karmienia. Jak jesteś chora i karmisz piersią, to małe dostaje Twoje przeciwciała i się uodparnia. Także, nie demonizowałabym bakterii. Są bo być muszą. Ale to tylko moje zdanie
nie tylko Twoje. zgadzam się ze wszystkim, co napisałaś
Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mam mały problem jutro idę do położnej boli mnie całe spojenie łonowe i pachwiny jak dłużej chodze wstaje ale to jest tak masakryczny ból że same mi łzy lecą miała tak któraś ja w 1 ciąży czegoś takiego nie miałam i w sumie sama nie wiem co robic..
mam nadzieję, że to nic poważnego. może maluszek uciska Cię na jakieś nerwy i stąd ból w pachwinach? skontrolować na pewno nie zaszkodzi. a teraz może staraj się poleżeć w jakiejś innej pozycji? z nogami w górze i poduszką pod pupą, żeby dzidzia mogła się łatwiej inaczej ułożyć?
Cytat:
to prawda. mój bratanek Antoś (z mojego podpisu) jest na to świetnym przykładem. teraz ma 4 lata i co prawda zaczyna chodzić ale intelektualnie nie odstaje od rówieśników. niestety ciągłe rehabilitacje, masaże to ich chleb powszedni.

przedstawiam Wam Todiego w wersji po fryzjerze i przed.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 385609_414892501868410_740111508_n.jpg (76,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1375805_684847318206259_471193082_n.jpg (43,9 KB, 24 załadowań)

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-11-28 o 19:35
Stary 2013-11-28, 19:38   #3738
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

genialne są Wasze psiaczki!
Reksio ma tak piękną błyszczącą sierść chciałąbym, żeby moje włosy tak błyszczały

Zapraszam
Stary 2013-11-28, 19:40   #3739
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Wy tak pokazujecie zdjęcia, nie chce mi się wierzyć, te mordki takie grzeczne i kochane

Cytat:
normalnie wkłada na rękę jak rękawiczkę. To samo jak je kanapkę, a jak zje jabłko to wywala ogryzek najpierw do woreczka który szczelnie zawiązuje, potem dopiero do kosza żeby nie wydawał zapachów
Na prawdę szkoda mi ludzi którzy mają już tak daleko posunięte fobie, ale lepiej z nią na ten temat nie rozmawiać bo uważa że robi dobrze i nie zmienię jej przyzwyczajeń.

uparta8210 jesteś z okolic Krakowa? przepraszam że pytam ale zwróciłam uwagę że piszesz że nie byłaś na polu a tak to chyba tylko Krakusy mówią
Moja znajoma z pracy ma córkę 20letnią i jak ona pierwszy raz przyprowadziła swojego chłopaka, to ta znajoma wzięła i powąchała mu buty, bo jakby mu śmierdziało z butów, to znaczy, że sie nie myje
Ludzie mają naprawde różne fobie...

Ja też mówie na polu

No i ja się pochwalę moimi smrodami a co ! Będę miała dziecko, to sie nim będę chwaliła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 393695_282549468463550_100001254989171_838223_168633417_n.jpg (57,3 KB, 32 załadowań)

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 19:42   #3740
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Todi jaki uśmiech

Stary 2013-11-28, 19:47   #3741
kate1623
Zadomowienie

Hej

Przepraszam, ale nie dam rady zacytować 5 stron to tak w skrócie:

Asia o ile dobrze pamiętam 100 lat

Jeśli chodzi o przystosowanie psa to trzeba przynieść mu wcześniej rzecz która pachniała dzieciaczkiem i na czas gdy wracamy ze szpitala trzeba psa wyprowadzić z domu, żeby to on przyszedł do dziecka nie na odwrót. Sprawdzone na paru przykladach działa

Powiem Wam dzisiaj miałam dzień mega załatawiania różnych spraw od rejestracji samochodu poprzez zmianę umowy z upc, aż do odbioru wózka. Dodatkowo jak wróciliśmy to byliśmy umówieni ze znajomymi także dopiero w tej chwili odetchnełam i mogłam Was nadrobić.

Dodam tylko że dziś znowu całe śniadanie i tak latałam po mieście głodna bo bałam się żebt znowu mi się nie przydarzyło

Postaram się pokazać Wam mojego psa i nasz wózek jak mi się uda to zaraz

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 19:48   #3742
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Moja znajoma z pracy ma córkę 20letnią i jak ona pierwszy raz przyprowadziła swojego chłopaka, to ta znajoma wzięła i powąchała mu buty, bo jakby mu śmierdziało z butów, to znaczy, że sie nie myje

Kurcze, jak juz nie jestem przy kompie to zdjecia wklejacie
Jutro bede podgladac
Stary 2013-11-28, 19:49   #3743
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ludzie mają naprawde różne fobie...
Ciekawe czy przy nim czy jak młodzi poszli do pokoju

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-28, 20:00   #3744
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Mina na I zdjęciu cudna Wygląda trochę jak pluszowy, taki mięciutki ech, uwielbiam psy

Cytat:
Wy tak pokazujecie zdjęcia, nie chce mi się wierzyć, te mordki takie grzeczne i kochane
No i ja się pochwalę moimi smrodami a co ! Będę miała dziecko, to sie nim będę chwaliła
Fajne szczurki to parka jest? nie znam się na fretkach, czemu mówisz na nie smrody, wydzielają jakiś niemiły zapach? a może to takie pieszczotliwe nazewnictwo

Mój pies grzeczny i kochany jest głównie na focie. Teraz co prawda jest juz nobliwy w wieku i jedyne jego przewinienia to ukradkowe polegiwania na łóżkach i wypatraszanie pluszowych miśków, ale jako szczeniak zeżarł mi kilka par kapci, buta, kilka dywaników i mat łazienkowych, obgryzł listwy w przedpokoju i szafki nocnej, o gazetach nie wspomnę i notorycznie wyciągał z kosza na pranie bieliznę i roznosił ją po całym mieszkaniu. Niezły był z niego agent
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 20:02   #3745
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam dzisz studniówkę!!!
Wybierasz się? Jeśli tak - baw się wyśmienicie!
(studniówka, kiedy to było? )

Cytat:
Fajowskie

Cytat:
a wlasnie mialam napisac, zeby wam czasem nie przyszlo do glowy kazac mi to robic codziennie
czemu nie? Wyraźnie jesteś do tego stworzona!!!!
Dziś są Twoje urodziny?

ladylazarus, nie, nic nie robię, jak pisałam mam dwie lewe ręce do robótek ręcznych ale teraz mnie jakoś tchnęło, chciałabym zrobić coś dla maluszka, tym bardziej, że przy moich zdolnościach byłoby to nie lada wyzwanie . A Ty jesteś samouczkiem czy korzystasz z czyjejś pomocy?
Co do Irlandii, pewnie masz rację. Zresztą minął już chyba ten szał wyjazdów za granicę. Tam też nie ma lekko. Jednak o Irlandii dalej będę marzyć, mam nadzieję, że kiedyś wybiorę się chociaż na krótkie wakacje .
A co do Irlandczyków słyszałam, że oni charakterologicznie są podobni do nas, Polaków. Tzn. są dość otwarci, towarzyscy. Źle słyszałam?
A czym się zajmujesz , jeśli mogę spytać?
I absolutnie NIE piszesz za dużo, mi się akurat Twój styl pisania i poczucie humoru bardzo podoba .

Widzę, że chwalicie się swoimi pupilkami - wszystkie przeurocze!

Dziewczyny, czy Wam też tak wysychają usta? Smaruję 100 razy dziennie wazeliną/balsamami i nic .
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2013-11-28 o 20:05
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 20:04   #3746
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Mój Mąz zaraz będzie zapoznam go z poduszką motherhood, bo teraz każdą noc spedzi z nami

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-11-28, 20:12   #3747
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Kurcze, jak juz nie jestem przy kompie to zdjecia wklejacie
Jutro bede podgladac
Mogę Ci tylko powiedzieć, że zwierzaki są cudne Jutro sama zobaczysz
Mnie się marzy berneński pies pasterski... Uwielbia dzieci i jest taki... taki... do kochania

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 20:15   #3748
kate1623
Zadomowienie

Przedstawiam Wam Brodiego, wózek i fotelik Majki (kolor wyszedł dziadowo )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (61,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (57,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (125,1 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (85,0 KB, 21 załadowań)

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 20:17   #3749
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Piękne te Wasze futrzaki. Pokazuję i moje szkutniki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maniaa.jpg (34,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bruno.jpg (29,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg parka.jpg (44,8 KB, 28 załadowań)

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 20:19   #3750
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dodam tylko że dziś znowu całe śniadanie i tak latałam po mieście głodna bo bałam się żebt znowu mi się nie przydarzyło

Postaram się pokazać Wam mojego psa i nasz wózek jak mi się uda to zaraz
Ojej oby już więcej wymiotów nie było
Dawaj foty

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Ciekawe czy przy nim czy jak młodzi poszli do pokoju
Jak poszli do pokoju, bo się pytaliśmy. Ona w ogóle jest dziwna i dużo o niej by pisać

Cytat:
Fajne szczurki to parka jest? nie znam się na fretkach, czemu mówisz na nie smrody, wydzielają jakiś niemiły zapach? a może to takie pieszczotliwe nazewnictwo
Tak parka. Mówię smrody, bo dla niektórych fretki śmierdzą, chociaz ja przyznam, że bardziej śmierdza mi psy To nie jest w sumie smród, tylko zapach zwierzęcia i już, ale smrodu freciego bąka nic nie pokona Porównywalne do skunksa stąd ta "pieszczotliwa" nazwa

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Wybierasz się? Jeśli tak - baw się wyśmienicie!
(studniówka, kiedy to było? )
Nie wiem czy dobrze zrozumiałaś, ale chodzi o 100 dni do porodu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości