|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
i wszystko się da pogodzić.Znalazłam takie cóś: http://www.snugglebundl.co.uk/snugglebundl-cream Kocyk z uszami jak torba na młode I mnie najszła ochota Tylko jakiś tańszy zamiennik by można znaleźć
|
|
|
|
|
#3722 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już wiem, kto będzie moją ostoją przez ten tydzień jak mąż jest ![]() A ja od 8 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nie liczę, nie mogłabym sie skupić w pracy Na razie wieczorami mocno daje czasu więc jest ok. Cytat:
![]() I sto lat Cytat:
|
|
#3723 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ech, teraz mieszkam z ciocią, która urodziła dwójkę dzieci w 26tc - lekarze nawet nie ratowali maluchów, bo było to na początku lat 90-tych... Nie chcę nawet sobie wyobrażać, co przeżyła, bo wtedy nawet nie wydawali ciała dziecka ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Lepsze od wiaderka do kąpieli |
||
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie kurcze najpierw obiecałam Wam zdjęcia, a potem sobie uświadomiłam że wózek zostawiłam u ojca bo u nas nie ma gdzie trzymać. Więc jak się tam wybiorę znów to zrobię zdjęcie.
Tak w skrócie mogę napisać, że prowadzi się naprawdę lekko, jest bardzo zwrotny, rozkładanie i składanie bardzo proste. Jedyne co mi się nie podoba to sposób składania budki od gondoli - trzeba wcisnąć dość mocno po obu stronach i popchnąć (chyba zębami? jeszcze nie opanowałam tej techniki). Mamy też w zestawie fotelik Maxi Cosi Cabriofix, dokupiłam też chustę Natibaby a w gratisie dostaliśmy zabawkę sensoryczną - o taką http://allegro.pl/zabawka-edukacyjna...709969014.html
|
#3725 | |||
|
Raczkowanie
|
no a ja siedzę cały dzień w domu, na polu byłam jeden raz, pogoda do du.py. tylko z rana zrobiłam oponki z córcią (cała kuchnia w mące ale córcia zachwycona). a na obiad chińszczyzna z kurczakiem. Posprzątałam tylko tak z wierzchu a tak to zabawy z córi.
No nic, jutro za to zakupy jakieś muszę zrobić bo mi już lodówka świeci pustkami Cytat:
I ja tak jak piszesz, patyczków używałam do czyszczenia miejsc przy pępku Trisdom fajne to łóżeczko, nie widziałam jeszcze takiego ![]() ladylazarusIE pokaż kołderkę jak skończysz ![]() Cytat:
![]() asienka213 to sto lat mara86 Bronek jest boski, już sobie wyobrażam jak go wołasz ![]() któraś tutaj wspominała o kopniaczkach w żeberka, są cudne ![]() Cytat:
teklaaa trzymaj się cieplutko |
|||
|
|
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze życzenia tylko się nie upij ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale z moimi to by była mieszanka wybuchowa - w sensie cornishe by mi moje miśki zamordowały Zupełnie dwa różne temperamenty ![]() Więc z kotami jest tak...: 1. Już teraz przyzwyczajaj, że masz mniej czasu. Nie reaguj na każde miauknięcie czy każdą zachętę do zabawy. Wiem, że to trudne zgonić kota z kolan, ale warto. Jeśli to Ty się nimi zazwyczaj opiekujesz, powiedz TŻ-towi, żeby zaczął je karmić i więcej głaskać zamiast Ciebie, żeby Twojego braku czasu jak się małe pojawi nie kojarzyły właśnie z pojawieniem się małego. Mojego Alexa musiałam przestawić na spanie na TŻ-cie, a nie ma mnie Nie udało się do końca - przeniósł się w nogi za to , więc połowiczny sukces. Dostał specjalny kocyk do spania i generalnie teraz już śpi tam, gdzie ma kocyk położony.2. Przyzwyczajaj do hałasu w domu. Puszczaj różne dźwięki z netu, najlepiej dziecięcy śmiech albo płacz. U mnie w domu zawsze jest cicho, bo ja lubię ciszę, więc jak coś spadnie nagle albo ktoś trzaśnie drzwiami, to koty wariują, więc miałam problem z tymi hałasami. TŻ się cieszy, bo ma dyspensę na słuchanie muzyki głośniej ![]() 3. Zapraszaj znajomych z dziećmi, ale niech koty same zdecydują, kiedy mają ochotę podejść. Zrób tak, żeby to było pozytywne doświadczenie dla kota. 4. Daj kotom do wąchania, miziania i pacania łapą, jeśli trzeba, wszystkie nowe sprzęty - łóżeczko, wózek, zabawki... Żeby mu zmiany wprowadzać stopniowo. Jeśli nie chcesz kotów w pokoju dziecka, to niech się teraz tam nie rozgaszczają. Nasze generalnie już teraz mają zakaz wstępu do pokoju małego - w sensie drzwi są zamknięte. Mogą wejść tylko z nami albo w ogóle. 5. Niech TŻ weźmie ze szpitala kocyk z zapachem dziecka dzień wcześniej na przykład - zapoznają się z zapachem. 6. Ważne, by nagle nie zacząć kota kompletnie ignorować dopiero w dniu pojawienia się małego, bo zacznie łączyć te dwa wydarzenia. No i koty lubią rutynę, więc jak chcesz coś w niej zmienić to teraz. A potem staraj się wrócić do poprzedniej w miarę możliwości oczywiście [dlatego u nas TŻ robi wszystko przy kotach - nie zauważą różnicy , jak ja się nimi nie będę zajmować]7. Jak przywieziesz małego, warto żebyś najpierw sama weszła do domu i się przywitała - chyba, że zastaniesz obrażone koty - a potem przyniosła małego z samochodu. Będziesz nim pachniała, ale jego samego jeszcze nie zobaczą.8. Nigdy, przenigdy nie zmuszaj kota do przywitania się z dzieckiem, nie przynoś go do dziecka, nie przystawiaj dziecka do niego - kot sam podejdzie jak nabierze odwagi . No i wiadomo - na początku wszystko pod nadzorem ![]() 9. Jeśli kot jest przyzwyczajony, że można się bawić ręką albo stopą ludzia, to koniecznie teraz go oducz. 10. Warto poświęcać kotu uwagę w obecności dziecka - jak już małe jest oporządzone i nakarmione - wtedy kot wie, że dziecko nie jest konkurencją tylko jakby etapem przez zajęciem się nim No i będzie wiedział, że dziecko jest pierwsze.11. Przygotuj się, że ze stresu może posikiwać po domu przez parę dni - szczególnie jeśli jest niewykastrowany [kot oczywiście - jak nie jest, to warto pomyśleć o tym, żeby kocurka ciachnąć...]. To powinno przejść po kilku dniach. Żeby zmniejszyć stres, zapytaj weta o Feliway. Wsadza się do kontaktu i kocio ma domowe spa nieszkodliwe dla kotów, pomaga się zrelaksować - wsadź do kontaktu na tydzień przed powrotem z małym. Więcej grzechów nie pamiętam... Jak sobie przypomnę to naskrobię. Edytowane przez ladylazarusIE Czas edycji: 2013-11-28 o 18:58 |
|
|
|
|
#3729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I powiedzcie jakie te proszki takie dobre są, bo mam mamę w DE to może mi wyśle. |
|
|
|
|
#3731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobaczę jak zareagują.
|
|
|
#3732 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkich boli znęcanie się człowieka nad dzieckiem, ale nie wszystkich jeżeli ofiarą jest zwierzę. A mnie własnie bardzo boli. Cytat:
Cytat:
![]() Siemka Bronek! śliczna masz mordkę Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-28 o 19:12 |
||||
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ma hipnotaizing spojrzenie ![]() Zajadam sie właśnie czekoladą krówkową magnetic ale muszę sobie jeszcze zostawić miejsce na mandarynki
|
|
#3734 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3735 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje! ![]() Cytat:
Cytat:
skleroza!Cytat:
Cytat:
we wszystki zdrowy rozsądek ważny. harmonogram dnia, mniej więcej stałe pory np. wieczornych czynności - jak najbardziej, ale bez przesady. pół godziny czy godzina w jedną/drugą stronę to nie tragedia. przecież nie będziemy tresować dziecka Cytat:
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie wkłada na rękę jak rękawiczkę. To samo jak je kanapkę, a jak zje jabłko to wywala ogryzek najpierw do woreczka który szczelnie zawiązuje, potem dopiero do kosza żeby nie wydawał zapachów
![]() Na prawdę szkoda mi ludzi którzy mają już tak daleko posunięte fobie, ale lepiej z nią na ten temat nie rozmawiać bo uważa że robi dobrze i nie zmienię jej przyzwyczajeń. aga9: jaki kolor kupiliście? Gdy rozważaliśmy Evo czy Igo to chcieliśmy kupić srebrny Evo. Pani mówiła że jest jedynym wózkiem w całym sklepie który mają w takim kolorze i czyści się go mydłem Palmolive i ciągle jest jak nowy a ązden inny tak nie ma. Nie wiem czy to prawda. Strasznie podobał mi sie też niebieski intensywny. Ale w końcu kupiliśmy Igo i stanęło na turkusie (aqua lite) się w nim zakochałam asienka213 koniecznie musisz pobierać opłaty za streszczenia jak ten koleś z Tarnowa o którym pisałam myhmm który stoi za kasę w kolejkach Trisdom to łóżeczko jest maga ciekawe które kupiłaś. Bardzo mi się podoba taki wynalazek. Mój mąż ma teorię że dziecko w łóżeczku ze szczebelkami to dziecko w celi więziennej więc to by go na pewno zainteresowało justine_87 nawet nie wyobrażam sobie tragedii jaką przeżyła twoja ciocia ![]() uparta8210 jesteś z okolic Krakowa? przepraszam że pytam ale zwróciłam uwagę że piszesz że nie byłaś na polu a tak to chyba tylko Krakusy mówią ![]() elunka88 ja nie kupowałam specjalnych dla dzidziusia tylko zawsze kupuję Persil w różnych wariantach w takich wielkich pudłach. Jest też taki proszek który jest wg mnie równie dobry nazywa się Weisser Reise https://www.google.pl/search?q=weise...ml%3B551%3B660 bebe97 super Reksio! Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-11-28 o 19:35 |
|
|
|
#3737 | |||
|
Zakorzenienie
|
asienka213 wszystkiego najlepszego!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przedstawiam Wam Todiego w wersji po fryzjerze i przed.
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-11-28 o 19:35 |
|||
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
genialne są Wasze psiaczki!
Reksio ma tak piękną błyszczącą sierść
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Wy tak pokazujecie zdjęcia, nie chce mi się wierzyć, te mordki takie grzeczne i kochane
![]() Cytat:
![]() Ludzie mają naprawde różne fobie... Ja też mówie na polu ![]() No i ja się pochwalę moimi smrodami a co ! Będę miała dziecko, to sie nim będę chwaliła
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
Todi jaki uśmiech
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Przepraszam, ale nie dam rady zacytować 5 stron to tak w skrócie:Asia o ile dobrze pamiętam 100 lat Jeśli chodzi o przystosowanie psa to trzeba przynieść mu wcześniej rzecz która pachniała dzieciaczkiem i na czas gdy wracamy ze szpitala trzeba psa wyprowadzić z domu, żeby to on przyszedł do dziecka nie na odwrót. Sprawdzone na paru przykladach działa Powiem Wam dzisiaj miałam dzień mega załatawiania różnych spraw od rejestracji samochodu poprzez zmianę umowy z upc, aż do odbioru wózka. Dodatkowo jak wróciliśmy to byliśmy umówieni ze znajomymi także dopiero w tej chwili odetchnełam i mogłam Was nadrobić.Dodam tylko że dziś znowu całe śniadanie i tak latałam po mieście głodna bo bałam się żebt znowu mi się nie przydarzyło ![]() Postaram się pokazać Wam mojego psa i nasz wózek jak mi się uda to zaraz |
|
|
|
#3742 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Kurcze, jak juz nie jestem przy kompie to zdjecia wklejacie ![]() Jutro bede podgladac
|
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mina na I zdjęciu cudna
Wygląda trochę jak pluszowy, taki mięciutki ech, uwielbiam psyCytat:
to parka jest? nie znam się na fretkach, czemu mówisz na nie smrody, wydzielają jakiś niemiły zapach? a może to takie pieszczotliwe nazewnictwo![]() Mój pies grzeczny i kochany jest głównie na focie. Teraz co prawda jest juz nobliwy w wieku i jedyne jego przewinienia to ukradkowe polegiwania na łóżkach i wypatraszanie pluszowych miśków, ale jako szczeniak zeżarł mi kilka par kapci, buta, kilka dywaników i mat łazienkowych, obgryzł listwy w przedpokoju i szafki nocnej, o gazetach nie wspomnę i notorycznie wyciągał z kosza na pranie bieliznę i roznosił ją po całym mieszkaniu. Niezły był z niego agent
|
|
|
|
|
#3745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wybierasz się? Jeśli tak - baw się wyśmienicie!
(studniówka, kiedy to było? )Cytat:
Cytat:
![]() Dziś są Twoje urodziny? ladylazarus, nie, nic nie robię, jak pisałam mam dwie lewe ręce do robótek ręcznych ale teraz mnie jakoś tchnęło, chciałabym zrobić coś dla maluszka, tym bardziej, że przy moich zdolnościach byłoby to nie lada wyzwanie . A Ty jesteś samouczkiem czy korzystasz z czyjejś pomocy?Co do Irlandii, pewnie masz rację. Zresztą minął już chyba ten szał wyjazdów za granicę. Tam też nie ma lekko. Jednak o Irlandii dalej będę marzyć, mam nadzieję, że kiedyś wybiorę się chociaż na krótkie wakacje .A co do Irlandczyków słyszałam, że oni charakterologicznie są podobni do nas, Polaków. Tzn. są dość otwarci, towarzyscy. Źle słyszałam? A czym się zajmujesz , jeśli mogę spytać? I absolutnie NIE piszesz za dużo, mi się akurat Twój styl pisania i poczucie humoru bardzo podoba Widzę, że chwalicie się swoimi pupilkami - wszystkie przeurocze! Dziewczyny, czy Wam też tak wysychają usta? Smaruję 100 razy dziennie wazeliną/balsamami i nic
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2013-11-28 o 20:05 |
||
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Mąz zaraz będzie
zapoznam go z poduszką motherhood, bo teraz każdą noc spedzi z nami
|
#3747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro sama zobaczysz ![]() Mnie się marzy berneński pies pasterski... Uwielbia dzieci i jest taki... taki... do kochania
|
|
|
|
|
#3749 |
|
Rozeznanie
|
Piękne te Wasze futrzaki. Pokazuję i moje szkutniki
|
|
#3750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby już więcej wymiotów nie było ![]() Dawaj foty ![]() Jak poszli do pokoju, bo się pytaliśmy. Ona w ogóle jest dziwna i dużo o niej by pisać ![]() Cytat:
To nie jest w sumie smród, tylko zapach zwierzęcia i już, ale smrodu freciego bąka nic nie pokona Porównywalne do skunksa ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

Śpimy też z psem, w łóżku. A jak będzie junior to pewnie będą sytuacje że będziemy spać wszyscy razem, łóżko mamy szerokie bo 1,8m to się zmieścimy
i wszystko się da pogodzić.
Tylko jakiś tańszy zamiennik by można znaleźć 

a wlasnie mialam napisac, zeby wam czasem nie przyszlo do glowy kazac mi to robic codziennie
tylko się nie upij 

Teraz są przyzwyczajone, że "rządzą" w domu
żonka swojego męża
Więc jakbyś mogła zmienić, to będę wdzięczna
skleroza!

całe śniadanie
i tak latałam po mieście głodna bo bałam się żebt znowu mi się nie przydarzyło 
oby już więcej wymiotów nie było