|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
wika - no to wiemy tyle, że trzeba czekać. Nie jest nic przesądzone w żadną stronę, także pozostaje czas. Jeśli masz się niecierpliwić to lepiej zrobic betę. Może coś wyjaśni. Kiedy nast.wizyta?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
A ja mam z lekka doła bo dostałam @
![]() ![]()
#1893 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, mam taką wątpliwość co do bólu brzucha po #...
powiem Wam że rano jak się budzę to ledwo mogę dojść do łazienki, ale zaczęłam wiązać to z pęcherzem, zrobiłam dziś badanie moczu, kupiłam furaginum. Mam jednak takie bóle w podbrzuszu, ćmiące ale narastające do nieznośnego momentu, i puszcza... co jakiś czas tak miewam. Dziś już mnie tak rozbolał że dostałam potwornego, bolesnego rozwolnienia. Nie wiem. Może to przez antybiotyk... choć dziś już nie brałam. Przypomniałam sobie, że dzień przed moim # też miałam rozwolnienie. Kiedyś owszem czytałam że to organizm kobiety oczyszcza sie przed porodem, powiązałam to że może już wtedy było coś nie tak.. ale teraz dopadła mnie wątpliwość że może złapałam jakiegoś wirusa ![]() dzisiaj ból był masakryczny, teraz czuję ulgę ale zakładam, że to nie koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1895 |
Zakorzenienie
|
hope a masz temp?
wika nieogarniam tego wszystkiego ![]() wadera szacun, ja bym nie wytrzymała z teściami
#1896 |
Konto usunięte
|
Wadera - 100 lat
|
![]() ![]() |
![]() |
#1897 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Berbie ale ja mam naprawdę kochanych teściów ![]() Jutro jadę na szwy i doprowadzić mikołajkowy prezent do końca ![]() ![]()
#1898 |
Zakorzenienie
|
wierzę, ja też. ale jakbym z nimi mieszkała to by doszło do masowego mordu
![]() ja uciekam do łóżeczka ![]()
#1899 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Raczkowanie
|
dziewczyny! Jestem mamusią lipcowa 2013 i biorę udział w konkursie organizowanym przez kampanię społeczną "Przytulenie ma znaczenie" - w związku z tym byłabym bardzo wdzięczna za polubienie zdjęcia w podpisie!
Z góry dziękuję ![]()
#1901 | |
Zakorzenienie
|
Berbie,
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43931219] Pooglądała go ze wszystkich stron, powiedziała, że ma nieznaczne opóźnienia, na ćwiczenia mamy chodzić...[/QUOTE]hmmm... będziecie? ![]() ![]() (nie wiem dlaczego myslałam, że nas to ominie ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1902 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1903 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jest pęcherzyk, zbliża się weekend - więc trzeba działać. ![]() Cytat:
![]() |
#1904 |
Wtajemniczenie
|
Berbie, Kucyk cieszę się z udanych wizyt. Niech dzidzie rosną zdrowo.
wadera spełnienia marzeń ![]() ![]() wika ![]() ![]() pani kurujcie się, nie zbyt przyjemny ten Mikołaj ![]() hope takie bóle o których piszesz ja mam, byłam dziś u ginekologa myślałam, że przyplątało mi się jakieś zapalenie ale według niego wszystko w porządku, nie wiem skąd ten ból ![]() pozdrawiam Wszystkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | ||||||||
Zakorzenienie
|
WITAJCIE KOCHANE!!!!!!!!!
Bardzo bardzo dziękujemy z Zosią za zyczenia! Kochane jesteście ![]() ![]() ![]() ![]() WADERKO!!!!!!!!!!!! spełnienie najskrytszych marzen!!!!!!!! to poswiętowałas z tesciówką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43931219] Ja również nigdy nie miałam do czynienia z maluszkami, nigdy przenigdy nie miałam na rękach dziecka, oprócz własnego. Artur ma 5 miesięcy, jest ubrany, nakarmiony, czysty i jakoś funkcjonuje :P Wszystko wychodzi w praniu i najważniejsza jest oczywiście: INTUICJA! My po neuro, szkoda gadać. Pooglądała go ze wszystkich stron, powiedziała, że ma nieznaczne opóźnienia, na ćwiczenia mamy chodzić...[/QUOTE] PERSE! kochana a co dokładnie powiedział. Niewielkie opóźnienie to szybko nadrobicie ![]() IZA! każda się bała. U mnie w szpitalu na początku pielęgniarki ubierały Małą a potem kazały bym przebierała przy nich a one ewentualnie cos podpowiadały. a jak kiedyś moja mam chciała Zosia przebrać to ją okrzyczały ![]() ![]() WIKA! tak mi przykro!:-( a liczyłam na inne wieści. kochana Ty nic już sobie nie wyrzucaj i nie szukaj winy w sobie. Przytulam Cie bardzo mocno ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki wrzucam na chwile link ze zdjęciem roczniaczki http://img36.imageshack.us/img36/1470/2gu.JPG
a i ostatnio poczytałam co działo się na forum rok temu (oprócz narodzin Zo ![]() PANI była po założeniu szwu - a teraz Tores stoi na barykadzie :-D WIKA dolaczyła dzień wcześniej do naszego forum wiec jesteś już nami rok i 1 dzień PERSE wygrała obstawianie (pamiętacie dawniej robiłyśmy obstawianko kiedy cięzarówka na wylocie urodzi- może do tego wrócimy?), nie mogla się doczekać lipca i była na etapie pawików ![]() MEASIA! straciła głos ADUNIA! (ciekawe gdzie ona jest) odebrała wynik z których wynikąło ze dziecko zdrowe CYNAMONOWA miała plamienie i balas się czy nie będzie powtórki - ale my już wiemy ze ADAŚ to silny chłop i bardzo chce wszystkim pokazac jaki jest waleczny IZA miała ciągłe plamienie i nie wiedziała co z tym robic a za chwile będzie się rozpakowywac ![]() ALFA! miaął 3 rocznice slubu, o której przypomniała sobie wieczorem wiec dziś ma 4 - wszystkiego naj ![]() AGATKA! (która tez gdzies przepadła) przekazała Wam wiadomość ze Zo jest a swiecie |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie męczyło mnie ok 2 tygodnie.
![]() |
#1908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 |
Zadomowienie
|
Berbie, Kucyk-.super wieści
![]() Kamień z serca! Wika- trzymam kciuki za nast cykl! Działajcie! ![]() Pani, Zeberko- zdrowia dla Michaia i Kasi! Pani- wybaczcz, ze Cie zawiodlam. ![]() Jak hormonalna huśtawka pójdzie precz to sie okaże czy na całej lini. Mam obawy ze jednak tak ![]() Dziecko wszystko zmienia... Dzisiejsza spokojnanoc sponsoruje espumisan. Normalnie kocham trn lek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 |
Zakorzenienie
|
W nocy spać nie mogłam. Obudziłam się o 5 i dupa z dalszego spania. A dzisiaj impreza urodzinowa TŻ pewnie do 2-3 rano. Nie wiem jak dam rade.
Berbie tak bardzo się cieszę!! Zobaczysz jak to zleci. Bedziemy razem wyczekiwać skurczy ![]() Wika przykro mi... To okropne nabrać nadziei i ją stracić. Ale ja raczej obstawiam że testy były felerne. No bo przy pozytywnej becie na pewno blokowana jest owulacja i pęcherzyka dominującego by wczoraj gin w jajniku nie znalazł.. Tak mi się wydaje... Iza te spotkania z położna to dobra rzecz. Może zadzwoń do przychodni do której należysz i sie dopytaj. Patrze na mój brzuch i nie mogę uwierzyć... Leże na płasko a tam taka piłka się zrobiła której wciągnąć już nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Eseska fajnie tak powspominać co się działo na wątku. Kubek głowa do góry. Będzie dobrze. Ciężkie dni ale jednocześnie najpiękniejsze. Hope może to macica się obkurcza? W końcu już sporo urosła do 17 tygodnia... |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 |
Zakorzenienie
|
wika- bardzo mi przykro, że tak sie sprawy mają ale wierzę, że za kilka tygodni podzielisz sie z nami radośniejszymi nowinami!
BERBIE- super, oszczędzaj się proszę ![]() Perse- nie wiem czemu mam takie wrazenie, że każdy neurolog coś znajdzie nawet jak wszystko jest ok iza- polecam weekendowe spotkanie w szkole rodzenia lub spotkanie z położną z rejonu, fajna sprawa jak poznasz wcześniej bebkę- nie będziesz zdenerwowana czego się spodziewać jak pojawi się w domu po Waszym powrocie ze szpitala- masz prawo do bezpłatnych konsultacji prze porodem, możesz zadzwonić i podpytać jak to jest u Ciebie w rejonie i umówić się na termin z kobietą ![]() waderka- dobre teście to Skarb ![]() pani- witaj towarzyszko niedoli naszych dzieci, u nas kolejna noc z płaczem nawet na rękach i bez snu...(pomijam fakt, że o 22 wróciłam z pracy i od rana znowu w niej jestem) esesia- świetna lista zeszłorocznej aktywności a gdzie ja byłam??? (coś mi się przypomina, że spóźniłam się na Twój poród ![]() ZO- urocza dziewczynka! maksi- ból ustąpił? co u Was? Kubeczku- z kazdym tygodniem będzie łatwiej ![]() mam już cześć prezentu mikołajkowego ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-11-29 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1912 | ||||
Zadomowienie
|
Bryy...
widzę że nie tylko ja miałam ciężką noc. Kurcze nie wiem co mi jest. W nocy obudziłam się i było mi strasznie niedobrze, wstałam do łazienki no i po drodze tak mnie naciągało, że ledwo zdążyłam do kibelka. Do rana jeszcze jakieś dwa razy wymiotowałam i teraz już cisza, ale czuję się bardzo kiepsko, jak na mega kacu. Gorączki na szczęście nie mam, a Maleńka porządnie mnie skopała rano, więc mam nadzieję, że "tylko" czymś się przytrułam i będzie ok.. Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43931219] My po neuro, szkoda gadać. Pooglądała go ze wszystkich stron, powiedziała, że ma nieznaczne opóźnienia, na ćwiczenia mamy chodzić...[/QUOTE] ![]() Cytat:
Wika ![]() Hope te bóle o których piszesz też od razu skojarzyłam jak dziewczyny z obkurczaniem się macicy. Jak wynik moczu?? Izka tak z ciekawości - chodziłaś do szkoły rodzenia?? bo jakoś nie kojarzę. Cytat:
A brzuszek z każdym tygodniem będzie rosnąć i rosnąć ![]() ![]() Cytat:
![]() Niech te choróbska spadają czym prędzej!!! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Zakorzenienie
|
Zeberko Jak się Kasia czuje
![]() Esko Wszystkiego Najlepszego dla Zosi.. Duża pannica urosła ![]() Barbie Widzisz wszystko w porządku. Zapisz sobie te słowa i powtarzaj jak mantrę. Kiedy masz kolejną wizytę? Który tydzień u was leci ![]() Inutil Matko ja bym chyba zawału dostała gdyby takie coś się u nas wydarzyło. Julek to prawdziwny facet ![]() Anita Ja też miałam takie nocne wymioty,ale potem wszystko było ok, może zjadłaś coś ciężkostrawnego na noc? Kucyku Jak poczujesz się zmęczona to się połóż, masz prawo do tego, nikt nie powinien mieć nic przeciwko. Wika Przykro mi ![]() Perse I będziecie chodzić na rehabilitacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
Perse a co konkretnie powiedział neurolog? W czym macie opóźnienie?
Esia wszystkiego najlepszego dla Zo. Śliczna jest
#1915 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie chodziłam bo nie było za co... Dziś w nocy miałam dziwne uczucie rozpierania w samym dole brzucha.Jakby mały cisnął główką na szyjke,troche to bolało.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-11-29 o 08:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1916 |
Zakorzenienie
|
i tyle? nic co u Was? jak się mieszka????
![]() współczuję boleści ![]() hehe wtedy - poniekąd - też był ![]() ![]() zastanawiałam się kiedyś jak "to" odbierzesz. w sumie teraz 24/24 z maluchem, ale dla Ciebie to nic nowego... u nas na szczęście OK. Michał spał 12 godzin z 4 przerwami na cyca w letargu... Masz opiekę nad Kasią? czy babcia czuwa? obstawiam ciążę ![]() tyż miałam takie hitowe noce... ![]() ![]() położna MUSI do Ciebie przyjść. moja była przed porodem dwa razy - zrobiła mi mini-SR. nie zapałaciłam za to nawet grosza...
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
Ooo to nie wiedziałam o tym.Wiem że musi przyjść po porodzie,ale nie słyszałam że przed też.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Zakorzenienie
|
1. Piękna Zosia
![]() 2. IZA - jeśli masz takie obawy i nie chodziłaś do szkoły rodzenia przejdź się do przychodni i popytaj o opiekę położnej środowiskowej (pewnie taką masz bo chyba standardowo przy zapisywaniu się do przychodni wypełnia się deklarację lekarza rodzinnego i położnej środowiskowej, tylko nie zawsze się o tym pamięta). obiło mi się o uszy, że kobiecie w ciąży jeszcze przed porodem przysługują jakieś wizyty/opieka od któregoś tygodnia ciąży (na pewno jeszcze przed 30). może w ramach tego by Cię troszkę przeszkoliła, podpowiedziała coś w kwestii opieki i pielęgnacji Maluszka, może poczułabyś się choć trochę pewniej dzięki temu. wiem, że położne w przychodniach różnie podchodzą do tematu i go realizują, nie każda przychodzi te przepisowe 6 razy po porodzie a co dopiero wcześniej, ale może akurat? ewentualnie umówić się z położną, że przyjdziesz do przychodni na takie spotkanie? 3. Perse - też jestem ciekawa czy będziecie chodzić na tą rehabilitację. trochę mi się to kojarzy z tym, co kiedyś napisałaś, że dziwnym trafem praktycznie każde dziecko, które trafia do neuro musi być rehabilitowane. |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obecnie prowadząca, powiedziła że nie chce nas widzieć aż do roczku. ale - to fakt - zawsze pada: aktualnie OK (i to aktualnie robi mi palpitacje...) ma zapłacone (ryczałtem) za 6 wizyt u Ciebie. w teorii - Ty ustalasz jak Ci one pasują. w praktyce - wiele zależy od położnej... (co mnie niebywale drażni - jak słyszę, że u kogoś była raz... dlatego ja wybrałam sobie połozną spoza 'mojej' przychodni. i nie bylam taktowana jak nr w statystyce, ale jak pacjent)
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.