|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Poczytałam opisy juz 2 dni temu:
Babkubrawo dla męza za pomoc w czasie porodu.Rozbawiły mnie Twoje złote mysli o cc ![]() Dizi ja tam żadnych drastycznych scen nie zauwazyłam w opisie ![]() Basiula ale miałas przejścia z zzo,ale dobrze że chociaz tylko na sam koniec coś czułaś a nie wczesniej. Później jeszcze poczytam opis Kyte i miki ![]() a myslałam że Ktosiula tez w końcu porodziła ![]() ![]() anoulka Ważylismy we środę ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Ide poczytac zaległości póki dziecko śpi ![]() Liczy sie każda minutka ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Eluvtus Sutki przestały boleć po około 15 dniach karmienia.Trzeba to przetrwać! Gdzie jest Angie i Pepper? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
oby mala zechciała sama szybciej wyjść ![]() <czego i sobie zycze ![]() dobranoc Kochane ![]() M. mi trochę pomogl z tym pieczeniem - uciskal delikatnie brzuch i chyba mala gdzie indziej nozki schowala i już tak nie boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Rozeznanie
|
nemosek
![]() Nadrabiaj, nadrabiaj, trochę tego masz ![]() A okruszek grzeczniutki czy pokazuje pazurki czasem? ![]() ![]() ![]()
#3454 | |||
Wtajemniczenie
|
Mya Anoula GRATULACJE!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Uciekam do spania nie jestem dziś do życia głowa boli mega zmęczona..mam tylko nadzieję że moje dziecko pozwoli mamusi dziś troszkę pospać.. ![]() Do później ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!
Biedna się wymęczyła... Mya, spokojnej pierwszej nocki ktosiula, no u mnie nadal nic. Byłam dzisiaj na spacerze prawie 2 godziny - pogoda do kitu ale stwierdziłam, że jak będę siedzieć w domu to nigdy się nic nie ruszy. Ale spacer nic nie dał, tyle tylko, że po nim to młoda chyba przez dobre 3 godziny buszowała na całego. Mama mi wróży, że urodzę 5 albo 6 grudnia ![]() A tak poza tym to powoli przestaję odbierać telefony, bo słyszę cały czas to samo. I w ogóle jakoś wszyscy do mnie częściej dzwonią.
![]() |
#3457 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3458 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I oby nastepne tez takie były. ![]() Całkiem mozliwe że masz wysoki próg bólu bo podobno masaz szyjki boli jak cholera,chociaz chyba Trele malo co czuła....jak dobrze pamietam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodki Kamilo ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale dopiero po powrocie męza niech sie pojawia rzecz jasna ![]() Cytat:
Cytat:
I jak ten bidolek miał cokolwiek pokazac jak my było zimno i źle ![]() Ty to masz szczescie do tych lekarzy ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze pare stronek zostało ![]() Tymus bardzo grzeczny,naprawde jakbym prawie dziecka nie miała w domu ![]() ![]() W nocy grzecznie spi,chociaz nad ranem nieraz dokazuje i zaczyna coś mu sie z brzuszkiem dziac bo sie wierci i prezy trochę.Ale jak pójdzie kupsztal to juz jest git. Coraz bardziej jest świadomy i chetny do oglądania świata.Przekochany jest. ![]() Dziekuje ![]() Mamy pesel! ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3462 | |||||
Zakorzenienie
|
Eluvtus Słodki dzieciaczek
![]() Cytat:
![]() Czyzby magiczne pytanie kiedy rodzisz? ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Coral,Lineczka 5 kg ???? ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a kiedy idziesz na kontrole? Cytat:
Zaproszenie podoba mi sie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- No tak pewnie wszystkie juz spia co??????????????????????? ??? Halo!!!!!!!!! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3463 | ||||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje!! Dziadek chciał kupić małemu radioodtwarzacz do puszczania kołysanek i znalazłam w bardzo fajnej cenie i przy okazji ten sam sprzedawca miał laktator z aventu elektryczny, też w atrakcyjnej cenie, więc zadzwoniłam i jeszcze mi spuścił 80 zł. Takim sposobem za odtwarzacz wyszło 149 zł mniej niż w sklepie, a laktator wyrwałam za 200 zł. Jestem z siebie dumna ![]() A laktator spisał się super, bo ręcznym to się można zajechać ![]() A Tż fizycznie ożył, ale łazi smutny i grzeczny ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aaa i nie chwaliłam się, że moje dziecko bardzo lubi kąpiel. Przy pierwszej płakał, ale już kolejne ewidentnie mu się podobają ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
Nie wszystkie
![]() Ja gotuje obiad na jutro ![]() Majeczka znowu cala wysypana na buzi ![]() Jak brzuch odpuscił to wysypka wylazła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3465 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3466 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Byłyśmy dziś na ważeniu i mała ma 3020
![]() Po południu wreszcie zrobiła kupala trochę zielonego, a cisnęła od rana bidula, no i zwróciła chyba całe mleko od razu po karmieniu, chlusnęlo z niej zaraz po skończeniu jedzenia...obhaftowała mnie i siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mya nie zacytowało mi Twojego posta...Gratulacje ![]() ![]() Ja też nic nie dostałam od męża za poród, tylko kwiaty po powrocie do domu ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przytul meża przytul ![]() Cytat:
![]() Mi o tej porze zazwyczaj juz nic sie nie chce oprócz tv albo wizazu ![]() Ide kompu,bo cycolenie czeka nas znowu za niedługo. ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Mój mąz sie pyta kto dzisiaj urodził.Boziu jak on przezywa Wasze porody.ciagle pyta czy wszystko ok z dzieciaczkami ![]() Cytat:
![]() Pięknie nadrabia Majka! Tez nic nie dostałam za porodzik, męzul obiecał podwójny prezent na Mikołaja ![]() Ale wybaczam mu nie miał do tego głowy-cały czas ze mna w szpitalu od rana do wieczora.A w domu ogarnianie całego majdanu. Ale najwiekszym podziekowniem jest jego nieoceniona pomoc. Przypomniałuscie mi o ulewaniu.Dzisiaj Tymkoiw pare razy chlusneło tak mocno,nawet z nosa.Żal mi go było ![]() Nawet jak mu sie pieknie odbiło to i tak później ulało,nawet po 2 godzinach podczas kolejnego pzrebierania.Śpi na klinie,w gondoli ma podnoszoną ta cześc gdzie lezy główka ale jakoś to nie pomaga ![]() Najgorzej jest w nocy. Lilith skad to podwyższone crp? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecko wisi na cycu 1.5 h ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3469 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No przytul go, niech się mu się ten dzień dobrze skończy choć ![]() Dzwonił do rodziców? Cytat:
![]() ![]() ![]() Paulina ![]() stęskniła się za mamusią i się przytula ![]() Dobranoc dziewczynki i mamusie! ![]() ![]()
![]() |
#3470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy bedziesz spac z wrazenia. Jakie to uczucie miec juz Lule przy sobie? Cytat:
![]() A i mezul pozdrawia ![]() Wlasnie przebralam syna ktory mnie olal:p i przy okazji siebie zalal,podklad i,kaftanik ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-11-28 o 23:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3472 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny proszę pomóżcie:
o 24.30 położyłam się z mężem spać, nie mogłam zasnąć i o 1 zerwałam się "na kibelek", miałam straszną biegunkę, a w międzyczasie złapała mnie chęć na wymioty i zdążyłam tylko zrobić dwa kroki do miski. Przez 10minut męczyła mnie biegunka i wymioty na zmianę, zaczęły mi się trząść nogi i ręce. Teraz wszystko przeszło, czuję się dobrze, nic nie boli. Na razie siedzę i czekam na rozwój sytuacji, mąż śpi - nie chcę go budzić i niepokoić. Czy to może być oznaka zbliżającego się porodu?
![]() |
#3473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie to spalam moze z 15minut bo moje dziecko zdecydowało ze w nocy nie spi... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała się trochę poruszała, pokopała i teraz śpi. Już nie mam ani biegunki, ani wymiotów więc poczekam do rana co z tego wyniknie. Może mi coś zaszkodziło co dzisiaj zjadłam, bo byliśmy z mężem dzisiaj w Macu, a wieczorem do filmu zjedliśmy duże chipsy. Oby to było od tego. ---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:26 ---------- Idę położyć się do łóżka, może usnę, bo oczy mi się przymykają. Jest dobrze.
![]() ![]() |
![]() |
#3475 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tania, u mnie Pentaxil czy jakos tak kosztuje tyle a Infanrix najtansza to ok 130 zl Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Witam na karmieniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Zakorzenienie
|
Nie spalam prawie nic, co zamkne oko to Ulka zaczyna piszczec...teraz lezy na lozku z tata... znaczy on spi a ona przytula na do jego klaty
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3477 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jsk dobrze kojarze masz pokoj vip z tzt to mozesz sie zdrzemnac a tz popilnuje.Juz doczytalam... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pobudka po 4 godzinach snu ![]() ![]() Tatus dojrzy wszystko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3478 |
Zakorzenienie
|
Poprosilam o cos przeciwbólowe bo nie moge z lozka wstac hahaha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- Kiedy przestaje bolec blizna? Nemosek tz tez zmeczony jak nie wiem, od wczoraj ze mną non stop; ( uhhh masakra. Ale mala w koncu zasnela... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mleczarnia?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3480 |
Zakorzenienie
|
[/COLOR]Organizujecie chrzciny w domu?
Myslelismy o lokalu bo warunkow za bardzo nie mamy,a poza tym nie usmiecha mi sie potem sprzatac po tylu gosciach.Nie mam zmywarki,zlew w kuchni jednokomorowy,brak zastawy i krzesel chociazby... Wyszloby nam okolo 25 osob(tz ma duzo rodzenstwa) wiec znowuz w lokalu dochodza duze koszty. Bierzemy tez pod uwage opcje zorganizowsnia obiadu tylko dla rodzicow i chrzestnych. Jak to u Was bedzie wygladalo?. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Dzien dobry Klade sie spac po karmieniu porannym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.