Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 20:51   #3451
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Poczytałam opisy juz 2 dni temu:
Babkubrawo dla męza za pomoc w czasie porodu.Rozbawiły mnie Twoje złote mysli o cc

Dizi
ja tam żadnych drastycznych scen nie zauwazyłam w opisie
Basiula ale miałas przejścia z zzo,ale dobrze że chociaz tylko na sam koniec coś czułaś a nie wczesniej.

Później jeszcze poczytam opis Kyte i miki

a myslałam że Ktosiula tez w końcu porodziła tak sobie nawet o Tobie wczoraj myslałam bo miałas wizytę.miałam nadzieje że juz cie ruszyło

anoulka Ważylismy we środę

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Jestt już Natalcia Anouli ! 3150 g i 53cm!
Ale przez cc bo nie był postępów w porodzie naturalnym! 10pkt
Jeszcze raz gratki.Ale fajnie!!!!
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Jeeej, mialam pare! I te aga podibna i wzrost tylko ULka miala9/10 bo nie chciala plakac:d

Gratuluje kochana i dobrze, ze Natalcia jest po tej stronie. Pewnie sie biedna umeczylas skads to znam...

A ja czuje sie super. Podnosili mnie po 7h, gdyby nie ciagniecie rany to wgl byloby kul. Wszyscy mi mowia, se lepiej wygladam teraz; (
A Lulka wlasnie spi, a zrobila juz smolke na tate i siku na tate hahahah:d

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to Ty juz możesz do domku iśc
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
A ja dziś po wizycie. Szyjka nadal trzyma u mnie, lekarka mnie nieźle wymasowała że teraz delikatnie plamię ale to ponoć normalne i mam się tym nie martwić. Na razie poród się nie zapowiada, choć troszkę bardziej mnie brzuch teraz boli. Wód mam w normie, wszystko jest ok więc spokojnie mam czekać a jak nie urodzę to za tydzień w czwartek mam skierowanie do szpitala na indukcję.
Małej nie mierzyła nawet bo powiedziała że teraz to już za duży błąd pomiaru ale mała raczej drobniutka jest.
Powiedziała że będzie szybki porodzik raczej bo jestem tam elastyczna
To same dobre wieści!
za ten szybki porodzik

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Cześc Dziewczyny Ja dalej mam kompa w naprawie (już trzeci tydzień, grrrr!!!), więc mam ograniczony internet, ale weszłam na watek i widzę, że już tyle Maluszków na świecie!!! Gratuluję wszystkim nowym mamusiom Niewiele nas już zostało do rozpakowania...

Ja dziś byłam u gina, wszystko dobrze, Młody ma już ponad 2800g no i zostały mi 2-3 tygodnie do planowanej cc. Następną wizytę mam 12.12. i wtedy zdecydujemy, cc będzie albo 13.12 albo 18.12 (bardziej prawdopodobne). Sama mam urodziny 17.12, więc będziemy razem świętowac

W związku z tym proszę o zmianę terminu porodu na 18.12. i można wpisac imię: Michał
Czyli zmiana imienia

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Ide poczytac zaległości póki dziecko śpi

Liczy sie każda minutka

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Eluvtus Sutki przestały boleć po około 15 dniach karmienia.Trzeba to przetrwać!

Gdzie jest Angie i Pepper?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 20:57   #3452
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
A ja dziś po wizycie. Szyjka nadal trzyma u mnie, lekarka mnie nieźle wymasowała że teraz delikatnie plamię ale to ponoć normalne i mam się tym nie martwić. Na razie poród się nie zapowiada, choć troszkę bardziej mnie brzuch teraz boli. Wód mam w normie, wszystko jest ok więc spokojnie mam czekać a jak nie urodzę to za tydzień w czwartek mam skierowanie do szpitala na indukcję.
Małej nie mierzyła nawet bo powiedziała że teraz to już za duży błąd pomiaru ale mała raczej drobniutka jest.
no to super!

oby mala zechciała sama szybciej wyjść

<czego i sobie zycze>

dobranoc Kochane

M. mi trochę pomogl z tym pieczeniem - uciskal delikatnie brzuch i chyba mala gdzie indziej nozki schowala i już tak nie boli
Stary 2013-11-28, 21:05   #3453
sorento
Rozeznanie

nemosek
Nadrabiaj, nadrabiaj, trochę tego masz
A okruszek grzeczniutki czy pokazuje pazurki czasem?
za wagę, za dalsze przybieranie i na miesięcznicę będzie git

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 21:05   #3454
kyte
Wtajemniczenie

Mya Anoula GRATULACJE!!!
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
A jeszcze może pochwalę się moim Filipkiem, w końcu udało mi się zrobić parę zdjęć z otwartymi oczkami.
Cudowne maluszki!!:lo ve:
Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie Jeeeestem choć myśli po drodze miałam różne... ale ważne że wszystko się skończyło dość przyzwoicie oczywiście wrzucam foteczki Synusia i reszty rodzinki
W poniedziałek wróciliśmy do domu choć nie było to pewne ze względu na mnie... niestety przyczepiły się do mnie popunkcyjne bóle głowy takie, że nie mogłam na nogach o własnych siłach stać... codziennie kroplówki naprzemiennie Ketonal z Pyralginą... na szczęście od wczoraj mam spokój... za jakieś 2 tyg kontrola neurologa+ ew. tomograf bardziej szczegółowy.
Z Antkiem idzie nam nieźle choć ciągle mnie coś zaskakuje, każdy dzień inny od poprzedniego.. Karmię piersią, Mały od początku radził sobie świetnie, ja pokarm mam bez problemu, tylko noce trochę szalone.. mam wrażenie że on ciągle wisi przy cycu :P ale ogólnie Złote Dzieciątko Cała rodzinka oszalała na jego punkcie
Cieszę się bardzo najważniejsze że zdrowie Wam dopisuje Antek mega przystojniak a rodzinne zdjęcie z dumnym tatą w tle-wymiata

Uciekam do spania nie jestem dziś do życia głowa boli mega zmęczona..mam tylko nadzieję że moje dziecko pozwoli mamusi dziś troszkę pospać..
Do później
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 21:06   #3455
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Czyli zmiana imienia
No niestety, wygrała opcja męża, Dominik będzie na drugie (przekonał mnie dziad jeden :P)
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 21:20   #3456
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje!
Biedna się wymęczyła...

Mya, spokojnej pierwszej nocki

ktosiula, no u mnie nadal nic.
Byłam dzisiaj na spacerze prawie 2 godziny - pogoda do kitu ale stwierdziłam, że jak będę siedzieć w domu to nigdy się nic nie ruszy. Ale spacer nic nie dał, tyle tylko, że po nim to młoda chyba przez dobre 3 godziny buszowała na całego.
Mama mi wróży, że urodzę 5 albo 6 grudnia
A tak poza tym to powoli przestaję odbierać telefony, bo słyszę cały czas to samo. I w ogóle jakoś wszyscy do mnie częściej dzwonią.
Stary 2013-11-28, 21:25   #3457
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Jeeej, mialam pare! I te aga podibna i wzrost tylko ULka miala9/10 bo nie chciala plakac:d

Gratuluje kochana i dobrze, ze Natalcia jest po tej stronie. Pewnie sie biedna umeczylas skads to znam...

A ja czuje sie super. Podnosili mnie po 7h, gdyby nie ciagniecie rany to wgl byloby kul. Wszyscy mi mowia, se lepiej wygladam teraz; (
A Lulka wlasnie spi, a zrobila juz smolke na tate i siku na tate hahahah:d

Czyli tata przypieczetowany ;D I dobrze! Nie miał czasu sie zastanawiac czy sie brzydzi czy nie brzydzi , jak co po niektórzy
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Miałam napisać, ze dostałam info od Anouli, że urodziła, ale widzę, ze Ryba już wrzuciła

A jakie piękne imię wybrali

Mój syn zjada po 120-130ml. Nie uciągam tyle muszę mu raz na dobę podawać mm, bo normalnie dział produkcji nie nadąża.. I już powoli z niektórych ciuszków wyrasta A taka to kruszynka była...
No prosze a tak sie martwiłaś

Cytat:
no nam nie powiedziała nic więcej, ale to chyba na wypisie bedzie?..

Hahahah oba nawet u taty nie placze.:d widac, ze coreczka tatusia:p

A pociety to jego nick:d zostal mu z młodości, gdy golil sie po pijaku; d

Dziewczyny a po ilu dniach bez komplikacji wychodzilyscie po cesarce?

Ma konto na wizażu ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 21:26   #3458
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
poczytałam co u Was więc teraz mogę przekazać co było dzisiaj na wizycie:

Od początku ciąży przytyłam równo 10kg, ciśnienie 130/70 - książkowe, brak jakichkolwiek obrzęków, puchnięć, żylaków, badania w normie.

Badaniu na samolocie - szyjka lekko skrócona i rozwarcie na 2 palce. Główka już jest w kanale, wyczuwalna podczas badania. W ogóle to ginka mi tam w środku gmerała dobre 20 sekund i później zapytała czy mnie bolało to badanie, a jak odpowiedziałam, że nie to stwierdziła, że mam wysoki próg bólu i powinnam poród znieść dobrze. Zastanawiam się czy czasem nie zrobiła mi masażu szyjki.
Dziewczyny, które miały masowaną szyjkę powiedzcie ile to mniej więcej trwało u Was i co czułyście w trakcie. Ja czułam tylko tak jakby mnie tak uciskała i kręciła kółeczka palcem.

Jutro idę jeszcze na USG, aby zobaczyć ile Mała waży i mam się szykować na poród w ciągu kilku dni.

Dzisiaj muszę przejrzeć moją torbę do szpitala i spisać listę rzeczy do zrobienia dla męża jak ja będę rodzić.
To w takim razie kciuki za szybki porodzik-natepny na watku!Zauważyłam że dużo z nas miało expresowe porodziki
I oby nastepne tez takie były.
Całkiem mozliwe że masz wysoki próg bólu bo podobno masaz szyjki boli jak cholera,chociaz chyba Trele malo co czuła....jak dobrze pamietam

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
lineczka - kurtka mi się bardzo podoba taką chciałam kupić, ale czekam aż w końcu brzucha zgubię, bo teraz bym chyba z 2 rozmiary za dużą musiała kupić;p

Może po prostu dużo robi i leci też do góry?:/ Nie wiem czy to możliwe, ale skoro pampki nie są za małe to nic innego mi do głowy nie przychodzi...

Miss Triss - na fotelu nie urodziłaś, więc już jest sukces! Może idealnie w terminie będzie dzidziol chciał wyjść?

Dziewczyny trzymajcie kciuki żebym się czegoś pozytywnego dzisiaj od ginki dowiedziała, bo inaczej się załamię
Szwagierka do mnie właśnie napisała, że śniło jej się, że 29. urodziłam. Jak Kubuś nie wykluje się dzisiaj ani jutro to bardzo będę chciała żeby to był proroczy sen ;p
Wyskoczył Ci brzus czy ciagle taki mały?
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Taka jestem grzeczna .... ale tylko jak śpię

Cytat:
W ciąży dużo nie przytyłam, ale przed ciążą miałam dość sporą nadwagę (niestety tak jakoś się zapuściłam) i w sumie chciałabym zrzucić gdzieś z 20-30kg. Ale bym laska była.

Moja ginka przez całą ciążę nic mi nie mówiła czy donoszę czy nie, mówiła tylko, że to przecież nie zależy ani ode mnie, ani od niej tylko od Małej jak długo będzie siedzieć w brzuchu.
A teraz nawet sama zauważyłam, że brzuch mi opadł. Jak sobie go dotykam to wypukłość zaczyna się tak ok. 2 palce nad włosami łonowymi, a wcześniej miałam znacznie wyżej.
Mam nadzieję, że twoja córcia będzie terminowa i babcia jeszcze zdąży ją zobaczyć przed operacją. Trzymam także kciuki za Twoją mamę, oby dobrze zniosła operację.

Super! Zawsze to coś słodkiego. A taką zwykłą mleczną np możesz czy nie?

Akurat ta wersja kolorystyczna w wersji imitacji lnu mi się podoba, ale jak zobaczyłam wersje kolorystyczne do mojego wózka to jednak zdecydowałam się nie brać imitacji lnu, bo po prostu wyglądało to nie ładnie.
To od dzisiaj stosujesz rady położnej. Mam nadzieję, że szybko wypracujecie z Małą układ dzień-noc.

Wygląda słodziutko. Piękne ma usteczka!
Spokojnie zrzucisz wszystkoŻycze Ci tego! Dziewczynom nawet kg sprzed ciazy spadały.
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Hej

Na początku muszę napisać,że ubolewam nad tym że nie mogę tu zaglądać tak często jak przed urodzeniem Kamila... ale nie wyrabiam się czasowo, czasami wejdę,trochę podczytam i wracam dalej do obowiązków...
U Nas pobudki z powodu bólu brzuszka i wzdęć są praktycznie codziennie rano, czasami już o 5 a czasami o 7... i wtedy nie ma już spania... no chyba,że udami się z Nim zasnąć to wtedy jeszcze trochę go przeciągnę...

Od 3 dni jestem na diecie,mam zamiar doprowadzić się do ładu Codziennie praktycznie z małym sobie spacerujemy (jak jest pogoda),wtedy to dopiero mi ładnie śpi

Wszystkim nowym mamusią gratuluję!!!

za rodzące!!!

słodki Kamilo,smoczek mamy taki sam,pewnie ze szpiatlnego pudełkaa?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-28, 21:27   #3459
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Od 14:40 Kajtek jest juz z nami. 54 cm, 3,4 kg. Rodzilam ok 3 godz. Boli mnie teraz odbyt. Mały teraz leży przy mnie i śpi.
Wow szybciutko!!!!!!!
Cytat:
Też mi się tak wydawało. Już niedługo

Pod sam koniec już tak chodziłam, co wzbudzało ataki śmiechu u mojego męża. Szczególnie gdy chciałam dobiec do czegoś

Proszę jaka idealna pacjentka 10 kg to chyba idealnie
Odnośnie masażu nie pomogę, bo nie miałam.

Ślicznota

kyte brawa za opis.

A my się dzisiaj werandowaliśmy. 10 minut przygotowań i 5 minut werandowania Ale chyba małemu się podobało, bo zaraz usnął.
Oczywiście teściowa głęboko zbulwersowana

I jeszcze powiedzcie mi w sprawie paznokci. Mój cały czas jest w niedrapkach i strasznie mnie to drażni, bo wydaje mi się, że to krępuje jego ruchy i ogólnie, że mu kisną tam te rączki ale z drugiej strony boje się, że się podrapie. Kiedy obcinałyście pazurki? I czy do czasu obcięcia Wasze pociechy były cały czas w niedrapkach??
Po około 2 tygodniach,Tymek urodził sie z hogatowymi pazurkami.Na poczatku zakładałam niedrapki/skarpetki bo bardzo sobie buźkę ranil.Ale żal mi go było i zdejmowałam.Nawet teraz soie troche buziola podrapie ale przynajmniej sobie pomacha paluszkami
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam ponownie!
Przychodzę z relacją z wizyty.
Widzę, że mnie Mya i Asist opuściły w niedoli!

Asist wielkie gratulacje dla Ciebie! Szybko poszło To musi być cudowne uczucie móc przytulić swojego syneczka. Dobre miałaś przeczucia dzisiaj z rana.
Mya trzymam kciuki, żeby u Ciebie też szybko i sprawnie poszło

U mnie na KTG przeraźliwa cisza, nawet ćwierć skurczybyka nie było - NIC, a do tego mały spał i ani razu sie nie poruszył. A po KTG jak poszłam na spacerek przed wizytą to wariował. Na wydruku miałam dosłownie 2 linie proste - tętno na poziomie 135 i macica na 5
Jak to stwierdziła moja pani doktor szyjka właściwie gotowa - zgładzona i na luźny palec, tylko jeszcze skurczy potrzeba. Chociaż mówiła, że ta szyjka jeszcze trochę do tyłu jest - już sama nie wiem
Jeśli się przez weekend nic nie wydarzy to dostałam na poniedziałek skierowanie do szpitala - tam mnie zbadają i zdecydują czy zostaje na wywołanie czy jeszcze do domu. Torbę kazała zabrać.
W związku z tym ustaliliśmy z mężulem, że jutro jedzie do tej Wawy a ja zaciskam nogi.
No i tak wróciłam o domku i tu się nagle okazało, że po badaniu leciutko plamię... pierwszy raz mi się to zdarzyło no ale pewnie nic z tego nie będzie. Coś mi się kojarzy, że ktoś w zeszłym tygodniu po badaniu też plamił i nic z tego się nie rozwinęło, chyba Asist ??? No ale Asist mi teraz nie odpowie bo tuli Kajtusia

Biedna, mnie przynajmniej przepowiadacze nie męczą po nocach.

Oj ale się umęczysz... chyba też bym tak radziła jak reszta - musisz się podleczyć. Szkoda, że tak wyszło, ale Twoje zdrówko też jest bardzo ważne. Ciekawe ile takie leczenie potrwa.
Mam nadzieję, że uda się utrzymać laktację i wrócić do karmienia.

I co? Pojechałaś?

Przepraszam ale Niestety pomysłu nie mam, ale współczuję bo to dość niekomfortowe dla Ciebie i dla niej.

Ja tez mam równiutkie 10 kg na plusie
Wygląda na to, ze masażyk Ci się trafił więc pewnie niedługo urodzisz i oby z tym progiem bólu była prawda

A musisz go gdzies wnosić? Ja mam Tako Lareta i widze, że wagę mają taką samą, ale na szczęście w domku mieszkamy i jedyny problem to załadowanie wózka do auta ale z tym sobie jakoś poradzę. Za to dzięki swojej wadze bardzo się dobrze te wózki prowadzi

za opis!
Skurzec skurcze skurcze gdzie jesteście????
ale dopiero po powrocie męza niech sie pojawia rzecz jasna
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Świąteczny Jaśko pozdrawia wizażowe ciotki

hej Jasiu!

Cytat:
tak szybko opisze co u nas... bo idziemy jeść.

Kacper ma super bioderka, bardzo grzeczny, uśmiechał sie ładnie do Pana doktora, który był bardzo delikatny i miły. Nie robił nic na siłe (tak jak neuro) i chwilke odczekał aż mały przestał sie tak spinać, żeby rozłożyć nózki na "żabę". tAK WIęc wizyta bardo fajna, lekarz przesympatyczny. mały bardzo grzeczny.. nie zapłakał ani razu, tylko raz zapiszczał jak przykładał mu aparat do bioderka..

potem poszliśmy do neurologa i powiem tak, nie wiem czy mam płakać, śmiać się, czy co.. Ogólnie serce mi sie krajało jak lekarka wzięła małego na te badania , nie wiem.. ruchów itd. Po ostatniej rozmowie z dzidzią, przeprosiłam lekarkę za moje wczesniejsze zachowanie... powiedziała ze ona wie co robi.. no wiec spoko, stałam obok i łzy miałam w oczach. Mały tak przeraźliwie płakał, zapowietrzał sie.. a ona nawet nie przerwała badania, przewracała nim ( musiała sprawdzić napięcia) to za jedną nózkę, za drugą, do góry nogami, bokiem, kazała "chodzić" pukała młotkiem itd..). Położyła na brzuszku i od tego sie zaczęło.. Powiedziała ze mały za słabo podnosi główkę ( wrzucam zdj. z wczoraj, powiedzcie mi czy faktycznie tak źle?? ), nie wodzi wzrokiem, nie uśmiecha się, nie otwiera rączek, nie trzyma głowki.. wtedy aż mi łezka poleciała bo własnie mały sie uśmiecha, otwiera rączki i wodzi wzrokiem a nawet już powoli "gaworzy" ale on przez całe badanie strasznie płakał, był "wściekły bo w gabinecie było chłodno (a przynajmniej mi było) a on w samym pampersie przez 30 minut siedział (10 zanim ona go zaczełą badać) wiec jak on miał sie uśmiechnąć czy wodzić wzrokiem?? powiedziałam tej lekarce, że jak ja płacze to też sie nie uśmiecham.. no ale ona tego nie zrozumiała. Dla niej mał źle sie rozwija. ubrałam go i przytuliłam ( buźkę miał przy mojej piersi zeby czuł bliskość i "słyszał" serce ) uspokoił się na chwile.. wzięłam jakąś zabawkę i pokazałam tej babce ze wodzi wzrokiem, skupia sie na niektórych rzeczach, wiec z książeczki wykreśliła tę nieprawidłowość. Ona znów go zaczeła "tarmosić" a mały w płacz, uspokoiłam go, nie uśmiechnął sie, popłakiwał do końca wizyty i powiem Wam że to był najgorszy płacz jaki słyszałam u mojego syna .. jak już go trzymałam na rękach to ona zaczęła gadać ze źle nosze dziecko, że to ja jestem winna nieprawidłowemu rozwojowi no więc okazuje sie ze ja wszystko robiłam źle. Kazała mi go trzymać przodem do otoczenia, tak by mały mógł zobaczyć swoje kolanka ( tak prawie ze mały ma miec kolana na linii z buźką.. ), bokiem zeby karczek opierał sie na moim zgięciu łokcia, kręgosłup wygięty w koci grzbiet i tą ręką co na niej sie opiera trzymać jego jedne udo( to blizej ręki, nie ciała ), a druga noga ma zwisac.. i ostatnie to mam mu ściskać barki zeby nie miał rozklepionych barków ( jakoś to nazwala, ale nie moge sobie przypomniec słów, ale chodzi o to zeby miał ściśnięte barki ) na brzuszku mam go trzymać 20x dziennie po min. 20 minut. wyszlam z tego gabinetu z łzami w oczach, mały cały zimny i zapłakany .. uspokoił sie jak wyszliśmy z tego szpitala. Kontrola za 2 miesiace, jak nie "poprawie swoich błedów" i mały nie bedzie trzymał głowki itd.. to wtedy rehabilitacje) . w ksiażeczce zdrowia napisała tylko że mał ma zaburzenia rozwojowe, ale ze moze być zaszczepiony na krztusiec.. a w ogóle najbardziej mnie wkurzył tekst tej baby jak mały sie zaczął zapowietrzac- co te dziecko tak ryczy? jeść mu pani nie daje????????

Nie wiem co o tym sadzic mi sie wydaje ze on wysoko tą głowkę daje, moze źle?? Jak płakał to miał mocno piąstki zaciśnięte i fakt, nie chciał ich otworzyć.. nie uśmiechnął sie do niej, ale na codzien sie uśmiecha.. nie trzyma jeszcze głowy sztywno, ale już jak go podnosze do siadu to podnosi ze mną i za chwile mu "opada" ale on ma dopiero 7 tygodni.. TRELE ile Twoja potrafi Majeczka? robi to wszystko perfekcyjnie? trzyma już głowe ciągle sztywno? I czy faktycznie tylko tak mogę nosić malego? bo ja jeszcze go przytulam, albo jak karmię to tak, że główkę mam na "dłoni" /główkę+karczek/ dupka na mojej nodze. A ona mi kazała karmić tak, że mały siedzi, głowa na moim zgięciu łokcia i butelka prawie pionowo.. Pomóżcie, jak umieci
Jak na moje oko to Kacper trzyma wysoko głowę!!!Lekarz lekarzem ale Ty jako matka najlepiej wiesz co Twoje dziecko potrafi.
I jak ten bidolek miał cokolwiek pokazac jak my było zimno i źle
Ty to masz szczescie do tych lekarzy współczuje takich beznadziejnych tekstów,co za baba

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-28, 21:38   #3460
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
nemosek
Nadrabiaj, nadrabiaj, trochę tego masz
A okruszek grzeczniutki czy pokazuje pazurki czasem?
za wagę, za dalsze przybieranie i na miesięcznicę będzie git

Jeszcze pare stronek zostało
Tymus bardzo grzeczny,naprawde jakbym prawie dziecka nie miała w domu Odpukać,tfi tfu przez lewe ramie
W nocy grzecznie spi,chociaz nad ranem nieraz dokazuje i zaczyna coś mu sie z brzuszkiem dziac bo sie wierci i prezy trochę.Ale jak pójdzie kupsztal to juz jest git.
Coraz bardziej jest świadomy i chetny do oglądania świata.Przekochany jest.

Dziekuje sprawy urzędowe pozałatwiane
Mamy pesel! i jesteśmi zameldowani i ubezpieczeni
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
No niestety, wygrała opcja męża, Dominik będzie na drugie (przekonał mnie dziad jeden :P)
To będzie parka Sebastain i Michał,ładnie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-28, 21:39   #3461
sorento
Rozeznanie

Cytat:

Jeszcze pare stronek zostało
Tymus bardzo grzeczny,naprawde jakbym prawie dziecka nie miała w domu Odpukać,tfi tfu przez lewe ramie
W nocy grzecznie spi,chociaz nad ranem nieraz dokazuje i zaczyna coś mu sie z brzuszkiem dziac bo sie wierci i prezy trochę.Ale jak pójdzie kupsztal to juz jest git.
Coraz bardziej jest świadomy i chetny do oglądania świata.Przekochany jest.

Dziekuje sprawy urzędowe pozałatwiane
Mamy pesel! i jesteśmi zameldowani i ubezpieczeni

nasz synek
Stary 2013-11-28, 22:12   #3462
nemosek
Zakorzenienie

Eluvtus Słodki dzieciaczek

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Gratulacje!
Biedna się wymęczyła...

Mya, spokojnej pierwszej nocki

ktosiula, no u mnie nadal nic.
Byłam dzisiaj na spacerze prawie 2 godziny - pogoda do kitu ale stwierdziłam, że jak będę siedzieć w domu to nigdy się nic nie ruszy. Ale spacer nic nie dał, tyle tylko, że po nim to młoda chyba przez dobre 3 godziny buszowała na całego.
Mama mi wróży, że urodzę 5 albo 6 grudnia
A tak poza tym to powoli przestaję odbierać telefony, bo słyszę cały czas to samo. I w ogóle jakoś wszyscy do mnie częściej dzwonią.
No patrz jak to jest że tak nagle wszyscy sie zaczynaja interesowac
Czyzby magiczne pytanie kiedy rodzisz?

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Coral,Lineczka 5 kg ????

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Dziewoje dzięki za wsparcie!!

Mya, trzymam mocno kciuki! Będzie szybko i niemal bezboleśnie!! Zobaczysz

Anoula - jestem z Tobą myślami!!

Trele- no taki Aniołek to on nie jest, potrafi wpaść w nastrój "noś mnie i bujaj przez 2 godziny, albo usłyszą mnie od Tatr do morza", ale zdarza mu sie to może 2-3 razy w tygodniu

Ogólnie mój syn ma charakterek po mamusi albo stawia na swoim, albo zło Teraz np. odwidziało mu się spanie w łóżeczku. My mamy tak, że w ciągu dnia on sobie spał w naszej sypialni, w wydzielonym dlań kąciku, w łóżeczku. W nocy- spał na nasyzm "zapiecku" [wrzucałam kiedyś, że śpimy na takim podwyższeniu, to taka nadbudówka, biedniejsza siostra antresoli ]- tam, oprócz naszego materaca było jeszcze kawałek wolnego miejsca. Więc wstawiliśmy tam taki "kosz"- wkładkę ze starego wózka, z gondoli. Wymiary jak kosz mojżesza, jeno z materiału usztywnianego. I on tam w nocy śpi. Zaraz za naszymi głowami. I od wczoraj popołudniu chce spać tylko w tym. Łóżeczko niet Nie wiem, czy tam jest za cicho w jego kącie, czy światło mu nie pasuje [ma okno dachowe nad sobą] czy jak... Śpi zatem w salonie, na kanapie, w tymże "koszu". Salon mamy łączony z kuchnią, więc jak gotuję/ sprzątam/ oglądam tv- on jest obok i go widzę.

Wrzucam jego fotkę z zeszłego tygodnia
Jaki słodziak Miłunio aniołunio
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Mya Anoula trzymam kciuki

Kabriela a Małej temp. może źle czułaś, bo Ty byłas rozgrzana z gorączką może wcale nie była chłodna

Basia zuch jesteś mamusia

Rybka współczuję,że taka fajna ta neuro, idzcie do innej, Kacperek ślicznie dzwiga łepek

Dzastin Kamilek sliczny

Dziewczyny po sn ile czasu krwawiłyście??? Mi już pięć tyg minęło i dalej nie mogę się pozbyć podpaski, teraz już bardziej taka brunatna wydzielina niż krew, ale jednak. To nie za długo?

A dziś w nocy taki mnie ból połowy prawego cyca obudził,że o rany! trzeba rozmasować, bo się jakiś kanalik przytkał, a Mała coś nie daje rady, już trzy razy cycoliła i dalej to samo

ooo Mya trzymam
Około 2 tygodnie,teraz chodze z wkładka tylkobo nadal taka lekko brązowa wydzielina jak na koniec okresu.
a kiedy idziesz na kontrole?

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Rybko co do noszenia dzieciaczka a propo wczorajszej waszej wizyty u neurologa, ja Zuze często nosze w ten sposób
świetna figurka,i Zuziak juz duża dziewczynka!
Zaproszenie podoba mi sie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
my po wizycie u pediatry, badania zrobione teraz czekamy na wyniki, a waży już nasz klusek 3045g więc ładnie przybiera
To rzeczywiście sporo przybrał,a ile wazył przy wyjściu ze szpitala?

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

No tak pewnie wszystkie juz spia co??????????????????????? ???

Halo!!!!!!!!!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-28, 22:18   #3463
babku
Zadomowienie

Cytat:
moje dziecko ma znowu wysokie crp juz nie mam siły

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Cześć Fifi - przystojniaku! Babku mam takie same niedrapki w kwiatki dla Mikiego dostałaś przy zakupie biustonosza? U mnie "męskich"zabrakło hyhyhy
Na warsztatach któryś dostałam. Przeszukałam wtedy parę torebek z upominkami, bo byłam jedną z pierwszych osób, ale też im widocznie męskich zabrakło

Cytat:

Gratulacje!!

Cytat:
ojej
A jaki masz laktator??
Tż ożył?
Dziadek chciał kupić małemu radioodtwarzacz do puszczania kołysanek i znalazłam w bardzo fajnej cenie i przy okazji ten sam sprzedawca miał laktator z aventu elektryczny, też w atrakcyjnej cenie, więc zadzwoniłam i jeszcze mi spuścił 80 zł. Takim sposobem za odtwarzacz wyszło 149 zł mniej niż w sklepie, a laktator wyrwałam za 200 zł. Jestem z siebie dumna Już dawno nic nie upolowałam w takiej fajnej cenie. Oczywiście wszystko nowiutkie z gwarancją.
A laktator spisał się super, bo ręcznym to się można zajechać

A Tż fizycznie ożył, ale łazi smutny i grzeczny Zaraz go poprzytulam, bo już mi go żal

Cytat:
I oby miała racje

Cytat:
Po około 2 tygodniach,Tymek urodził sie z hogatowymi pazurkami.Na poczatku zakładałam niedrapki/skarpetki bo bardzo sobie buźkę ranil.Ale żal mi go było i zdejmowałam.Nawet teraz soie troche buziola podrapie ale przynajmniej sobie pomacha paluszkami
Ja też własnie zdjęłam niedrapki. Po kąpieli zapadła decyzja Zobaczmy jak będzie wyglądał po nocy
Aaa i nie chwaliłam się, że moje dziecko bardzo lubi kąpiel. Przy pierwszej płakał, ale już kolejne ewidentnie mu się podobają
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 22:19   #3464
Trele_Morele
Zakorzenienie

Nie wszystkie

Ja gotuje obiad na jutro

Majeczka znowu cala wysypana na buzi
Jak brzuch odpuscił to wysypka wylazła

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-28, 22:24   #3465
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wyglada na taka drobinke
Cytat:
A jeszcze może pochwalę się moim Filipkiem, w końcu udało mi się zrobić parę zdjęć z otwartymi oczkami.
hej fifolku

Cytat:
Witajcie Mamusie Jeeeestem choć myśli po drodze miałam różne... ale ważne że wszystko się skończyło dość przyzwoicie oczywiście wrzucam foteczki Synusia i reszty rodzinki
W poniedziałek wróciliśmy do domu choć nie było to pewne ze względu na mnie... niestety przyczepiły się do mnie popunkcyjne bóle głowy takie, że nie mogłam na nogach o własnych siłach stać... codziennie kroplówki naprzemiennie Ketonal z Pyralginą... na szczęście od wczoraj mam spokój... za jakieś 2 tyg kontrola neurologa+ ew. tomograf bardziej szczegółowy.
Z Antkiem idzie nam nieźle choć ciągle mnie coś zaskakuje, każdy dzień inny od poprzedniego.. Karmię piersią, Mały od początku radził sobie świetnie, ja pokarm mam bez problemu, tylko noce trochę szalone.. mam wrażenie że on ciągle wisi przy cycu :P ale ogólnie Złote Dzieciątko Cała rodzinka oszalała na jego punkcie
Fajna rodzinka
Cytat:
A tak w ogóle to byłam dzisiaj na USG z mężem moim. Jak wyszliśmy z gabinetu to mu się oczy świeciły od wzruszenia i powiedział, że już nie może się doczekać jak utuli Zosieńkę naszą. Tak mnie to rozczuliło, że mi też się zachciało płakać.

Malutka nasza waży 3750g i wcale jej się nie śpieszy aby do nas wychodzić. )

Rybko, możesz zmienić wagę mojej Niuńki? Dziękuję!
O spora dziewczynka,ciekawe czy waga sie potwierdzi w realu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-28, 22:28   #3466
paulinaizabela
Zakorzenienie

Byłyśmy dziś na ważeniu i mała ma 3020 przybrała 300g w tydzień!
Po południu wreszcie zrobiła kupala trochę zielonego, a cisnęła od rana bidula, no i zwróciła chyba całe mleko od razu po karmieniu, chlusnęlo z niej zaraz po skończeniu jedzenia...obhaftowała mnie i siebie Dałam jej herbatki i pospała w bujaczku a po kąpaniu wciągnęła butlę i śpi ładnie.

Cytat:
ślicznota

Cytat:
przystojniaczek mały

Cytat:
Drobniutka córusia, gratulacje
My już po szczepieniu, mała popłakała, ale przeszło szybko. Teraz leży u mnie na rękach. Waży 4,050 g, główka ładnie urosła.I mamy troszke potówki- mamy przemywać rumiankiem
Dzielna Zuzia i ładnie podrosła

Cytat:
Super, że już w domciu jesteście a Antoś to mega słodziak

Cytat:

Malutka nasza waży 3750g i wcale jej się nie śpieszy aby do nas wychodzić. )
Duża panienka z Zosi

Cytat:
moje dziecko ma znowu wysokie crp juz nie mam siły
oby szybko spadło

Cytat:
Gratulacje Witamy Natalcię na świecie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jak sobie ranę po cc podglądałam, to się zastanawiałam jak oni przez to dziecko przecisnęli
Też to rozkminiam

Cytat:

My wczoraj byliśmy na ważeniu,3100 g powoli ale przybieramy.420 g w 19 dni.Lekarka stwierdziła że szału nie ma ale na razie mamy sie nie martwić.Po prostu jeszcze nadrabiamy zaległości z wagi szpitalnej.
Za tydzien kolejne ważenie juz na 1 miesiąc więc teraz intensywny tydzien cycolenia
Teraz będzie rósł jak na drożdżach na maminym mleczku

Mya nie zacytowało mi Twojego posta...Gratulacje Witamy Uleńkę

Ja też nic nie dostałam od męża za poród, tylko kwiaty po powrocie do domu
Stary 2013-11-28, 22:37   #3467
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Na warsztatach któryś dostałam. Przeszukałam wtedy parę torebek z upominkami, bo byłam jedną z pierwszych osób, ale też im widocznie męskich zabrakło

Gratulacje!!

Dziadek chciał kupić małemu radioodtwarzacz do puszczania kołysanek i znalazłam w bardzo fajnej cenie i przy okazji ten sam sprzedawca miał laktator z aventu elektryczny, też w atrakcyjnej cenie, więc zadzwoniłam i jeszcze mi spuścił 80 zł. Takim sposobem za odtwarzacz wyszło 149 zł mniej niż w sklepie, a laktator wyrwałam za 200 zł. Jestem z siebie dumna Już dawno nic nie upolowałam w takiej fajnej cenie. Oczywiście wszystko nowiutkie z gwarancją.
A laktator spisał się super, bo ręcznym to się można zajechać

A Tż fizycznie ożył, ale łazi smutny i grzeczny Zaraz go poprzytulam, bo już mi go żal

I oby miała racje

Ja też własnie zdjęłam niedrapki. Po kąpieli zapadła decyzja Zobaczmy jak będzie wyglądał po nocy
Aaa i nie chwaliłam się, że moje dziecko bardzo lubi kąpiel. Przy pierwszej płakał, ale już kolejne ewidentnie mu się podobają
Ale Ci sie farciaro udało z zakupami

Przytul meża przytul
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Nie wszystkie

Ja gotuje obiad na jutro

Majeczka znowu cala wysypana na buzi
Jak brzuch odpuscił to wysypka wylazła

Mi o tej porze zazwyczaj juz nic sie nie chce oprócz tv albo wizazu

Ide kompu,bo cycolenie czeka nas znowu za niedługo.

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Mój mąz sie pyta kto dzisiaj urodził.Boziu jak on przezywa Wasze porody.ciagle pyta czy wszystko ok z dzieciaczkami

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Byłyśmy dziś na ważeniu i mała ma 3020 przybrała 300g w tydzień!
Po południu wreszcie zrobiła kupala trochę zielonego, a cisnęła od rana bidula, no i zwróciła chyba całe mleko od razu po karmieniu, chlusnęlo z niej zaraz po skończeniu jedzenia...obhaftowała mnie i siebie Dałam jej herbatki i pospała w bujaczku a po kąpaniu wciągnęła butlę i śpi ładnie.

ślicznota

przystojniaczek mały

Dzielna Zuzia i ładnie podrosła

Super, że już w domciu jesteście a Antoś to mega słodziak

Duża panienka z Zosi

oby szybko spadło

Gratulacje Witamy Natalcię na świecie

Też to rozkminiam

Teraz będzie rósł jak na drożdżach na maminym mleczku

Mya nie zacytowało mi Twojego posta...Gratulacje Witamy Uleńkę

No to wielkie brawa za wagę
Pięknie nadrabia Majka!

Tez nic nie dostałam za porodzik, męzul obiecał podwójny prezent na Mikołaja
Ale wybaczam mu nie miał do tego głowy-cały czas ze mna w szpitalu od rana do wieczora.A w domu ogarnianie całego majdanu.
Ale najwiekszym podziekowniem jest jego nieoceniona pomoc.

Przypomniałuscie mi o ulewaniu.Dzisiaj Tymkoiw pare razy chlusneło tak mocno,nawet z nosa.Żal mi go było
Nawet jak mu sie pieknie odbiło to i tak później ulało,nawet po 2 godzinach podczas kolejnego pzrebierania.Śpi na klinie,w gondoli ma podnoszoną ta cześc gdzie lezy główka ale jakoś to nie pomaga
Najgorzej jest w nocy.

Lilith
skad to podwyższone crp?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-28, 22:57   #3468
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Czyli tata przypieczetowany ;D I dobrze! Nie miał czasu sie zastanawiac czy sie brzydzi czy nie brzydzi , jak co po niektórzy

No prosze a tak sie martwiłaś

Ma konto na wizażu ?

Ma

Moje dziecko wisi na cycu 1.5 h

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 23:10   #3469
sorento
Rozeznanie

Cytat:
za zakupy!
No przytul go, niech się mu się ten dzień dobrze skończy choć
Dzwonił do rodziców?

Cytat:
[/COLOR]Mój mąz sie pyta kto dzisiaj urodził.Boziu jak on przezywa Wasze porody.ciagle pyta czy wszystko ok z dzieciaczkami
mężu Nemoska !
żeby ulewanie przeszło!

Paulina za wagę Majeczki!

Cytat:
Ma
stęskniła się za mamusią i się przytula

Dobranoc dziewczynki i mamusie! Spokojnej nocki

nasz synek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 23:21   #3470
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ma

To wspaniale!Przyzwyczajaj sie

Ciekawe czy bedziesz spac z wrazenia.
Jakie to uczucie miec juz Lule przy sobie?

Cytat:
za zakupy!
No przytul go, niech się mu się ten dzień dobrze skończy choć
Dzwonił do rodziców?

mężu Nemoska !
żeby ulewanie przeszło!

Paulina za wagę Majeczki!

stęskniła się za mamusią i się przytula

Dobranoc dziewczynki i mamusie! Spokojnej nocki
Dobranoc spijcie spokojnie z Tomciem
A i mezul pozdrawia

Wlasnie przebralam syna ktory mnie olal:p i przy okazji siebie zalal,podklad i,kaftanik

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-11-28 o 23:26
Stary 2013-11-28, 23:54   #3471
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
To wspaniale!Przyzwyczajaj sie

Ciekawe czy bedziesz spac z wrazenia.
Jakie to uczucie miec juz Lule przy sobie?

Dobranoc spijcie spokojnie z Tomciem
A i mezul pozdrawia

Wlasnie przebralam syna ktory mnie olal:p i przy okazji siebie zalal,podklad i,kaftanik

Cudowne uczucie *.* tylko polozna mi mowi ze mam isc spac bo porod i reszta mnie wykonczyly i mam ja odlozyc. Ale kiedy ona plakala i po jedzeniu sie jej nie odbilo. Oczywiście jak ja odlozua to od razu odbilo sie jej. A ja sie boje ze jak zasne to cos sie stanie...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-29, 00:29   #3472
Miss Triss
Zadomowienie

Dziewczyny proszę pomóżcie:
o 24.30 położyłam się z mężem spać, nie mogłam zasnąć i o 1 zerwałam się "na kibelek", miałam straszną biegunkę, a w międzyczasie złapała mnie chęć na wymioty i zdążyłam tylko zrobić dwa kroki do miski. Przez 10minut męczyła mnie biegunka i wymioty na zmianę, zaczęły mi się trząść nogi i ręce.
Teraz wszystko przeszło, czuję się dobrze, nic nie boli. Na razie siedzę i czekam na rozwój sytuacji, mąż śpi - nie chcę go budzić i niepokoić.

Czy to może być oznaka zbliżającego się porodu?

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 01:14   #3473
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
o 24.30 położyłam się z mężem spać, nie mogłam zasnąć i o 1 zerwałam się "na kibelek", miałam straszną biegunkę, a w międzyczasie złapała mnie chęć na wymioty i zdążyłam tylko zrobić dwa kroki do miski. Przez 10minut męczyła mnie biegunka i wymioty na zmianę, zaczęły mi się trząść nogi i ręce.
Teraz wszystko przeszło, czuję się dobrze, nic nie boli. Na razie siedzę i czekam na rozwój sytuacji, mąż śpi - nie chcę go budzić i niepokoić.

Wysaje mi się ze tak. Ja przy skurczach wymiotowalam jak kot...

Ogolnie to spalam moze z 15minut bo moje dziecko zdecydowało ze w nocy nie spi...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-29, 01:33   #3474
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

Ogolnie to spalam moze z 15minut bo moje dziecko zdecydowało ze w nocy nie spi...
Ale ja nie mam żadnych skurczy, albo mam, a ich nie czuję ...
Mała się trochę poruszała, pokopała i teraz śpi. Już nie mam ani biegunki, ani wymiotów więc poczekam do rana co z tego wyniknie.
Może mi coś zaszkodziło co dzisiaj zjadłam, bo byliśmy z mężem dzisiaj w Macu, a wieczorem do filmu zjedliśmy duże chipsy. Oby to było od tego.

---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:26 ----------

Idę położyć się do łóżka, może usnę, bo oczy mi się przymykają. Jest dobrze.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 01:50   #3475
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
płaciłam 116 zł, a najtaniej w Krakowie znalazłam za 109,90. Szczepiłam 5w1, Infanrix IPV+Hib

Tania, u mnie Pentaxil czy jakos tak kosztuje tyle a Infanrix najtansza to ok 130 zl

Cytat:
A pociety to jego nick:d zostal mu z młodości, gdy golil sie po pijaku; d
Ha! Zgadlam moj TZ tez ma konto na wizazu

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dostalas chociaz kwiatki a ja nawrt suchego badyla nie dostalam :P

Cytat:

Mnie tez ganiala biegunka w noc przed porodem a juz na porodowce wymiotowalam

Witam na karmieniu

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 02:50   #3476
Mya1989
Zakorzenienie

Nie spalam prawie nic, co zamkne oko to Ulka zaczyna piszczec...teraz lezy na lozku z tata... znaczy on spi a ona przytula na do jego klaty

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-29, 03:19   #3477
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Cudowne uczucie *.* tylko polozna mi mowi ze mam isc spac bo porod i reszta mnie wykonczyly i mam ja odlozyc. Ale kiedy ona plakala i po jedzeniu sie jej nie odbilo. Oczywiście jak ja odlozua to od razu odbilo sie jej. A ja sie boje ze jak zasne to cos sie stanie...

Skad ja znam te rozterki

Ale jsk dobrze kojarze masz pokoj vip z tzt to mozesz sie zdrzemnac a tz popilnuje.Juz doczytalam...

Cytat:

Wspolczuje kochana moze rzeczywiscie cos stanelo Ci na zoladku.Ale rownoczesnie moze to byc zwiastun zblizajacego sie porod.Obserwuj rozwoj sytuacji.Spokojnej nocki!

Cytat:

Cytat:
Nie spalam prawie nic, co zamkne oko to Ulka zaczyna piszczec...teraz lezy na lozku z tata... znaczy on spi a ona przytula na do jego klaty

Ja w szpitalu oka nie zmruzylam.Ty msdz komfort w osobie tzta.Korzystaj i wypocznij chociaz troche zeby miec sily.

Pobudka po 4 godzinach snu mezul mnie opierdziela ze maly nie ma przerwy miedzy noskiem a piersia
Tatus dojrzy wszystko

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-11-29, 04:58   #3478
Mya1989
Zakorzenienie

Poprosilam o cos przeciwbólowe bo nie moge z lozka wstac hahaha

---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ----------

Kiedy przestaje bolec blizna?

Nemosek tz tez zmeczony jak nie wiem, od wczoraj ze mną non stop; ( uhhh masakra. Ale mala w koncu zasnela...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-11-29, 06:07   #3479
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ma

To znaczy ze zdrowa I ma apetyt )
Jak mleczarnia??

Cytat:

Moze sie czyms strulas , a moze oczyszczasz sie do porodu

Cytat:

Cudowne widoki co nie?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-29, 06:35   #3480
nemosek
Zakorzenienie

[/COLOR]Organizujecie chrzciny w domu?
Myslelismy o lokalu bo warunkow za bardzo nie mamy,a poza tym nie usmiecha mi sie potem sprzatac po tylu gosciach.Nie mam zmywarki,zlew w kuchni jednokomorowy,brak zastawy i krzesel chociazby...
Wyszloby nam okolo 25 osob(tz ma duzo rodzenstwa) wiec znowuz w lokalu dochodza duze koszty.
Bierzemy tez pod uwage opcje zorganizowsnia obiadu tylko dla rodzicow i chrzestnych.
Jak to u Was bedzie wygladalo?.

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Dzien dobry
Klade sie spac po karmieniu porannym

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości