Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 15:46   #3391
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
jaki kurczaczek

wow, w końcu mogłam trochę sprzątnąć bo małausnęła ale strasznie niespokojnie śpi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:49   #3392
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Lusesita moja Ari jak się urodziła drogą naturalną to ważyła 3620 g więc spokojnie nie obawiaj się, ponieważ tak jak mi tłumaczono już w dniu porodu ( szkoda, że dopiero wtedy) że usg potrafi przekłamywać wagę o jakieś 200-300 g na +/-.

Edytowane przez Kabriela
Czas edycji: 2013-11-28 o 15:58
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:53   #3393
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
boję się wagi małej i komplikacji przez to przy porodzie. u nas od 4 kg robi się cc,a tego jednak wolałabym uniknąć...

10 dni temu ważyła 3600...nie wiem czemu duża waga kojarzy mi się z komplikacjami.

ale to pewnie takie "strachy" przyszłej mamy
Kochana moja wczoraj wazyla 3600 a w 32tygodniu to zapowiadali pobad 4 kg i co? 3180

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:57   #3394
Kabriela
Zadomowienie

Mao weź proszę mnie nie załamuj, bo ja się tym strasznie martwię...już myślałam, że ten problem zniknie a Ty mi mówisz, że to nic nie daje....ech...
Nie wiem ja na razie mam podniesiony materac mam nadzieje, że będzie lepiej i nie będzie Jej tak strasznie męczyć. Od godziny 11 na razie nie było akcji z "błe, błe, błe"
Teraz tylko męczę się z bólem piersi ale Mała po ściągnięciu jednego cyca zasnęła więc następne karmienie będzie dopiero o 18:30 najwcześniej.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:00   #3395
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Mao weź proszę mnie nie załamuj, bo ja się tym strasznie martwię...już myślałam, że ten problem zniknie a Ty mi mówisz, że to nic nie daje....ech...
Nie wiem ja na razie mam podniesiony materac mam nadzieje, że będzie lepiej i nie będzie Jej tak strasznie męczyć. Od godziny 11 na razie nie było akcji z "błe, błe, błe"
Teraz tylko męczę się z bólem piersi ale Mała po ściągnięciu jednego cyca zasnęła więc następne karmienie będzie dopiero o 18:30 najwcześniej.
Potwierdzam to co mówi Mao, u Nas też nie pomogło podnoszenie materacyka..
Stary 2013-11-28, 16:09   #3396
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Mój mnie tylko kwiatami obleciał

Mao wszak nie szata zdobi człowieka i jego zgrabne ciało

A wczoraj myślałam, że się posikam ze śmiechu, jak mąż usypiał Małą i co odłożył to pobudka, w końcu koło północy odtańczył taki taniec "Haniu nie obudź się tym razem", że padałam, kładł ją do łóżeczka powolutku do dołu jednocześnie bujając ciągle na rękach we wszystkie cztery strony i sam cały się bujał nie wiedzieć po co, a jak już była bliska lądowania, to zaczął, nie przestając tego wszystkiego robić, jeszcze kołysać brzuchem łóżeczko0, bo z opcją kołyski mamy jeszcze go w tak cudacznych pozycjach jak żyję nie widziałam ale udało się

Miki a picie wody z wanny
Juz sobie to wyobraziłam

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Od 11.04 Lulka jest juz z nami. Jest malenka*.* i cudowna. Zrobili cesarkę bo tetno skakalo baaardzo

Gratulacje!! Jaka duża?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:13   #3397
Dzastin08
Wtajemniczenie

Rozczulam się patrząc na te wszystkie maleństwa-same piękności

Kamilo śpi już ponad 3,5 h

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 16:15   #3398
nasturcja7667
Zadomowienie

INFO OD ANOULI:

Właśnie rodzę
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:17   #3399
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
przepraszam ale taka prawda, może u was pomoże.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
INFO OD ANOULI:

Właśnie rodzę
Relacja na żywo trzymamy kciuki

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:18   #3400
anulka2205
Wtajemniczenie

Mya ma parę Anoula trzymaj się

śliczna Ania i Filipek

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:20   #3401
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja potwierdzam słowa Maomami. Pogadaj z pediatrą o nutritonie, fakt trzeba sciagać ale lepiej to niz takie ulewanie

Mao- za szcepienie

ANOULA RODZI

Wiecie co, chce dzisiaj przez cały dzień młodego dać na brzuszek, a on tak płacze, zanosi sie.. ja nie wiem, serce sie kraja. a w innych pozycjach spoko, tylko na brzuszku płacze a wczesniej lubiał lezec na brzuszku,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 16:21   #3402
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
A jeszcze może pochwalę się moim Filipkiem, w końcu udało mi się zrobić parę zdjęć z otwartymi oczkami.

Cytat:
Lusesita moja Ari jak się urodziła drogą naturalną to ważyła 3620 g więc spokojnie nie obawiaj się, ponieważ tak jak mi tłumaczono już w dniu porodu ( szkoda, że dopiero wtedy) że usg potrafi przekłamywać wagę o jakieś 200-300 g na +/-.
Juz miałam ostatnio pytac. Dlaczego Ari?
Cytat:
INFO OD ANOULI:

Właśnie rodzę
przyyyyyj!

Bedzie para

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:23   #3403
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
INFO OD ANOULI:

Właśnie rodzę
O kurcze ale sie porobilo :p
Mocne

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:29   #3404
ryba91
Zakorzenienie

tż Anouli napisal ze jeszcze godzinka/dwie ale strasznie sie meczy..
Stary 2013-11-28, 16:31   #3405
iskra75
Raczkowanie

Witajcie Mamusie Jeeeestem choć myśli po drodze miałam różne... ale ważne że wszystko się skończyło dość przyzwoicie oczywiście wrzucam foteczki Synusia i reszty rodzinki
W poniedziałek wróciliśmy do domu choć nie było to pewne ze względu na mnie... niestety przyczepiły się do mnie popunkcyjne bóle głowy takie, że nie mogłam na nogach o własnych siłach stać... codziennie kroplówki naprzemiennie Ketonal z Pyralginą... na szczęście od wczoraj mam spokój... za jakieś 2 tyg kontrola neurologa+ ew. tomograf bardziej szczegółowy.
Z Antkiem idzie nam nieźle choć ciągle mnie coś zaskakuje, każdy dzień inny od poprzedniego.. Karmię piersią, Mały od początku radził sobie świetnie, ja pokarm mam bez problemu, tylko noce trochę szalone.. mam wrażenie że on ciągle wisi przy cycu :P ale ogólnie Złote Dzieciątko Cała rodzinka oszalała na jego punkcie

Edytowane przez iskra75
Czas edycji: 2014-03-19 o 21:26
iskra75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:34   #3406
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
pralkę wzięłaś tą eco bubble? czy jak to sie tam pisze:P ? daj znać jak sie spisuje bo ja też chce kupić. i jeszcze nowe zelazko musze kupić.......
Co prawda pytanie było nie do mnie, ale jeśli chodzi o pralkę Eco Bubble to mogę ją polecić, bo my niedawno musieliśmy kupić nową i właśnie zdecydowaliśmy się na bąbelki. Jest cicha, fajnie dopiera, wypłukuje cały proszek, jest prosta w obsłudze, ale cena średnio wygórowana. Myślę, że spokojnie znajdziesz jakąś inną równie dobrą pralkę w niższej cenie.
Ja żelazko kupiłam niedawno w Biedronce za 80zł z sensorem dotyku i mi się podoba. Jedyny jego minus (ale z drugiej strony plus) to jest dość duża stopa do prasowania. Dzieciowe ubranka prasuje się źle i niewygodnie, ale jeśli chodzi o pościel to super szybko.
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
tak szybko opisze co u nas... bo idziemy jeść.

Kacper ma super bioderka, bardzo grzeczny, uśmiechał sie ładnie do Pana doktora, który był bardzo delikatny i miły. Nie robił nic na siłe (tak jak neuro) i chwilke odczekał aż mały przestał sie tak spinać, żeby rozłożyć nózki na "żabę". tAK WIęc wizyta bardo fajna, lekarz przesympatyczny. mały bardzo grzeczny.. nie zapłakał ani razu, tylko raz zapiszczał jak przykładał mu aparat do bioderka..

potem poszliśmy do neurologa i powiem tak, nie wiem czy mam płakać, śmiać się, czy co.. Ogólnie serce mi sie krajało jak lekarka wzięła małego na te badania , nie wiem.. ruchów itd. Po ostatniej rozmowie z dzidzią, przeprosiłam lekarkę za moje wczesniejsze zachowanie... powiedziała ze ona wie co robi.. no wiec spoko, stałam obok i łzy miałam w oczach. Mały tak przeraźliwie płakał, zapowietrzał sie.. a ona nawet nie przerwała badania, przewracała nim ( musiała sprawdzić napięcia) to za jedną nózkę, za drugą, do góry nogami, bokiem, kazała "chodzić" pukała młotkiem itd..). Położyła na brzuszku i od tego sie zaczęło.. Powiedziała ze mały za słabo podnosi główkę ( wrzucam zdj. z wczoraj, powiedzcie mi czy faktycznie tak źle?? ), nie wodzi wzrokiem, nie uśmiecha się, nie otwiera rączek, nie trzyma głowki.. wtedy aż mi łezka poleciała bo własnie mały sie uśmiecha, otwiera rączki i wodzi wzrokiem a nawet już powoli "gaworzy" ale on przez całe badanie strasznie płakał, był "wściekły bo w gabinecie było chłodno (a przynajmniej mi było) a on w samym pampersie przez 30 minut siedział (10 zanim ona go zaczełą badać) wiec jak on miał sie uśmiechnąć czy wodzić wzrokiem?? powiedziałam tej lekarce, że jak ja płacze to też sie nie uśmiecham.. no ale ona tego nie zrozumiała. Dla niej mał źle sie rozwija. ubrałam go i przytuliłam ( buźkę miał przy mojej piersi zeby czuł bliskość i "słyszał" serce ) uspokoił się na chwile.. wzięłam jakąś zabawkę i pokazałam tej babce ze wodzi wzrokiem, skupia sie na niektórych rzeczach, wiec z książeczki wykreśliła tę nieprawidłowość. Ona znów go zaczeła "tarmosić" a mały w płacz, uspokoiłam go, nie uśmiechnął sie, popłakiwał do końca wizyty i powiem Wam że to był najgorszy płacz jaki słyszałam u mojego syna .. jak już go trzymałam na rękach to ona zaczęła gadać ze źle nosze dziecko, że to ja jestem winna nieprawidłowemu rozwojowi no więc okazuje sie ze ja wszystko robiłam źle. Kazała mi go trzymać przodem do otoczenia, tak by mały mógł zobaczyć swoje kolanka ( tak prawie ze mały ma miec kolana na linii z buźką.. ), bokiem zeby karczek opierał sie na moim zgięciu łokcia, kręgosłup wygięty w koci grzbiet i tą ręką co na niej sie opiera trzymać jego jedne udo( to blizej ręki, nie ciała ), a druga noga ma zwisac.. i ostatnie to mam mu ściskać barki zeby nie miał rozklepionych barków ( jakoś to nazwala, ale nie moge sobie przypomniec słów, ale chodzi o to zeby miał ściśnięte barki ) na brzuszku mam go trzymać 20x dziennie po min. 20 minut. wyszlam z tego gabinetu z łzami w oczach, mały cały zimny i zapłakany .. uspokoił sie jak wyszliśmy z tego szpitala. Kontrola za 2 miesiace, jak nie "poprawie swoich błedów" i mały nie bedzie trzymał głowki itd.. to wtedy rehabilitacje) . w ksiażeczce zdrowia napisała tylko że mał ma zaburzenia rozwojowe, ale ze moze być zaszczepiony na krztusiec.. a w ogóle najbardziej mnie wkurzył tekst tej baby jak mały sie zaczął zapowietrzac- co te dziecko tak ryczy? jeść mu pani nie daje????????
za świetne wyniki USG bioderek Małego! A ta Pani neurolog to jakaś nieczuła s**a i ja osobiście poszłabym do innego neurologa aby on sprawdził czy z Kacperkiem jest wszystko dobrze. Ale z tego co opisujesz to Mały rozwija się prawidłowo, a ta babka wprowadziła taką atmosferę, że Kacperek nie mógł jej pokazać jaki jest zdrowy i zdolny. Nie przejmuj się tym babsztylem!
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
I jeszcze mój 5 tygodniowy lobuz
Piękny Buziolek!
Cytat:
Mój cudowny mąż, którego tak tu wychwalałam stawiał dzisiaj pępkowe w pracy. Szkoda nawet gadać w jakim stanie przyszedł. Wygoniłam go do innego pokoju spać, ale łatwo nie było. Oj współczuje mu jutro.
Musiał przecież z każdym wypić za zdrowie syna, a po jego stanie widać, że Wasz Fifiś będzie istnym okazem zdrowia!
Niedługo będzie cierpiał katusze jak będzie trzeźwiał.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Rybko, nie zacytowało mi.. nie wzięłam Eco Bubble doszliśmy do wniosku że weźmiemy coś tańszego poza tym mój TŻ nie bardzo chciał Samsungową pralkę i wzięliśmy taki zestaw: http://www.oleole.pl/zestawy/pralki/...51-b-eco.bhtml a pralka na żywo bardzo fajna, strasznie mi się podoba
Bardzo fajny zestaw i super cena! Zwracaj tylko uwagę po dłuższym użytkowaniu na rdzę. Moja teściowa ma pralkę Indesit i po roku na bokach i z przodu pralki pod tą górną krawędzią oraz na dole koło nóżek wyskoczyły takie pęcherzyki, które podeszły rdzą. A wcale w łazience nie ma mokro.
Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
W różowym jest sprzed ponad tygodnia, drugie przed kilkunastu sekund
Piękny śpioszek!
Cytat:
Dziewczyny cześć z rana padam na twarz, mam gorączkę, mam zapalenie prawego cycka boli jak nie wiem co, pokarm ściągam na siłę leci tak, że głowa mała- tak słabo i strasznie boli.
A w dodatku Mała dzisiaj nie spała prawie w ogóle, jestem przerażona, ponieważ zauważyłam dzisiaj w nocy, że ma zimny kark, zimne czoło i w ogóle była strasznie chłodna. Nie mam bladego pojęcia dlaczego?! I strasznie ale strasznie ulewa, strasznie się martwię, że ma refluks...
nie no dzisiaj to jestem strzępkiem nerwów...
gratuluje nowym Mamusiom. Idę postarać się zjeść śniadanie ale to nie będzie łatwe, bo mnie odrzuca na samą myśl. Chce mi się ryczeć z tej bezsilności.
Straszliwie Ci współczuję i nie wiem co Ci poradzić, bo zupełnie niedoświadczona jestem. Może powinnaś zapytać się położnej albo lekarza co zrobić w takiej sytuacji. Oby szybko wszystko się unormowało!
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Super!Moj sie wykazal w tamtej ciazy bo dostalam bransoletke pandory z wozkiem i chlopcem oraz serduszkiem.Teraz dostalam drugiego chlopca jako zawieszke.

Wczoraj mialam moja pierwsza w zyciu kolizje-a jezdze duzo po Niemczech i Francji. Ale to ze zmeczenia plus oslepienie sloncem i wyjechala mi ciezarowka. Musialam uciekac na prawo a tam stalo juz auto, notabene,zaparkowane czesciowo na chodniku a nie na miejscu parkingowym. Tz sie chyba wystraszyl, bo dzis przejal w nocy malego a ja wstalam o 3 i 6 tylko odciagnac mleko.ALe i tak jestem padnieta, bo 5 godzin snu z przerwami to nie duzo. A auto lekko obtarte, wiec czeka nas polerowanie, bo na szczescie wiekszych szkod nie ma.
Podoba mi się taki prezent-branzoletka. Teraz masz parkę chłopców, wózek i serduszko. Super!
Dobrze, że skończyło się tylko na otarciu lakieru, a nie gorzej. Pewnie strachu się najadłaś co nie miara.
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
dziewczyny co sądzicie o takim zaproszeniu na chrzest?? http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...722131181.html
Jak dla mnie super pomysł. Nie dość, że fajnie wygląda, to jeszcze będzie pamiątka tego dnia.
Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy u ginki ok. 16:30, a do domu wróciliśmy na dobre chwilę przed 22
Na badaniu powiedziała, że czopa już nie mam, rozwarcie na 1,5cm i macica napięta, szyjka skrócona. Kazała jechać do szpitala na KTG i dać jej znać co tam wyszło. No więc zapakowaliśmy się do domu na obiad (bo nic nie zdążyliśmy zjeść wcześniej), wzięliśmy moją torbę w razie "W" i pojechaliśmy na ip. Tam zeszło nam mega dużo czasu na czekaniu na nie wiadomo co ;p Lekarka mnie zbadała i potwierdziła wszystko to, co ginka mówiła. Do tego zrobiła USG i 3 razy sprawdzała ile Kubuś waży Za pierwszym razem wyszło jej równe 3kg, ale powiedziała, że wygląda na większego. To mówię jej, że dwa tygodnie temu na USG wychodziło ponad 3300g. Zmierzyła jeszcze dwa razy i dwukrotnie wyszło 3200g (więc można dopisać nas 3200g - 39t0d), co jej pasowało do tego, co widziała i zbadała
Potem miałam KTG i pół godziny kazały mi leżeć na lewym boku. Tak mi biodra zesztywniały, że myślałam, że nie wyjdę z tego szpitala o własnych siłach Skurcze były niby regularne, ale bardzo słabe, więc lekarka spytała czy chcę zostać na oddziale czy jechać do domu. I wróciliśmy sobie na spokojnie do domku
Jutro jeszcze raz na KTG rano, a jak nic się nie będzie działo to ponoć za tydzień już mam się zgłaszać do szpitala, ale zobaczymy co mi moja ginka powie po tym KTG
A dzisiaj noc za mną okropna - kość ogonowa to mnie tak boli, że mam ochotę walnąć baranka w ścianę;p Nie mogłam się przez to ułożyć do spania...
Właśnie kończę pranie robić i łóżeczko ubraliśmy z TŻtem Sprawdziliśmy też jak się fotelik zapina w aucie i jak na pierwszy raz poszło nieźle
A teraz siedzę sobie i nadrabiam wszystko z wczoraj co pisałyście

Do tego chwalę się zaczęliśmy wczoraj 40 tydzień!!
za dobre wieści z wizyty, ubrane łóżeczko i tydzień!

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:58   #3407
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
INFO OD ANOULI:

Właśnie rodzę
będzie Natalka
Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie Jeeeestem choć myśli po drodze miałam różne... ale ważne że wszystko się skończyło dość przyzwoicie oczywiście wrzucam foteczki Synusia i reszty rodzinki
W poniedziałek wróciliśmy do domu choć nie było to pewne ze względu na mnie... niestety przyczepiły się do mnie popunkcyjne bóle głowy takie, że nie mogłam na nogach o własnych siłach stać... codziennie kroplówki naprzemiennie Ketonal z Pyralginą... na szczęście od wczoraj mam spokój... za jakieś 2 tyg kontrola neurologa+ ew. tomograf bardziej szczegółowy.
Z Antkiem idzie nam nieźle choć ciągle mnie coś zaskakuje, każdy dzień inny od poprzedniego.. Karmię piersią, Mały od początku radził sobie świetnie, ja pokarm mam bez problemu, tylko noce trochę szalone.. mam wrażenie że on ciągle wisi przy cycu :P ale ogólnie Złote Dzieciątko Cała rodzinka oszalała na jego punkcie
super że się odezwałaś bo się martwiłyśmy!
super że sobie radzicie a maluch super!
Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Bardzo fajny zestaw i super cena! Zwracaj tylko uwagę po dłuższym użytkowaniu na rdzę. Moja teściowa ma pralkę Indesit i po roku na bokach i z przodu pralki pod tą górną krawędzią oraz na dole koło nóżek wyskoczyły takie pęcherzyki, które podeszły rdzą. A wcale w łazience nie ma mokro.
nie strasz może jej się taka sztuka trafiła u mnie będzie stała w kuchni bo nie mam miejsca w łazience

moja mama znowu obudziła małą
w ogóle ubrałam małą w śpioszki rozmiar 68 i są dobre :O jakaś rozmiarówka kiepska
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-11-28 o 17:00
Stary 2013-11-28, 17:10   #3408
iskra75
Raczkowanie

no i dziękuję Wam wszystkim za pozytywne myśli, kciuki i dobre słowa...
spróbuję Wam wszystko dokładnie opisać
no i tak na marginesie... Bardzo gorąco polecam bydgoski MSWiA na poród... opieka super, fantastyczna atmosfera naprawdę czułam się jak wśród bliskich mi ludzi, wszyscy życzliwi, pomocni...żaden problem nie pozostawał bez odpowiedzi
Stary 2013-11-28, 17:13   #3409
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymaj sie tam
Stary 2013-11-28, 17:14   #3410
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
INFO OD ANOULI:

Właśnie rodzę
czekamy
Cytat:
dobrze że ejsteś i wszystko dobrze sie skończyło
Stary 2013-11-28, 17:15   #3411
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Ogolnie Ulka wazy 3180 i mierzy 55 cm. Obie czuhemy się świetnie a tatus spisuje się na medal. Nie wiedziałam ze moge kocgac go bardziej. A jednak*.*
Mała Kruszynka. Wielkie brawa dla tatusia!
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja tez nie dostałam nic. A jak zapytałam gdzie dla mnie prezent to powiedzial ze Majeczka jest moim prezentem Od niego jak i jego odemnie
Sprytnie wybrnął z tej krępującej sytuacji! Ciekawa jestem czy mój wpadnie na to aby mi coś sprezentować. Pewnie nie.
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Po 19. idę do dermatologa i zobaczymy jaki jest plan leczenia

Mój TŻ pojechał w delegację i dopiero jutro wraca, a nie ma go od wtorku Już zaczyna mi być mega ciężko psychicznie tak samej z Leośkiem, no ale co poradzę i tak jest super grzeczny i większość czasu śpi, za co mu chwała, bo mam chwilkę żeby coś poogarniać w tym czasie
Mam nadzieję, że to leczenie Ci pomoże i szybko pozbędziesz się swędzenia.
Główka do góry, już jutro mężul będzie przy Was, a póki co możesz liczyć na wizażowe ciotki.
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
boję się wagi małej i komplikacji przez to przy porodzie. u nas od 4 kg robi się cc,a tego jednak wolałabym uniknąć...

10 dni temu ważyła 3600...nie wiem czemu duża waga kojarzy mi się z komplikacjami.

ale to pewnie takie "strachy" przyszłej mamy
Waga podawana na USG jest tylko wagą przybliżoną/prawdopodobną i w rzeczywistości może być większa albo mniejsza. Nie powinnaś się tym przejmować.
Cytat:
Urocza Aneczka!
Cytat:
A jeszcze może pochwalę się moim Filipkiem, w końcu udało mi się zrobić parę zdjęć z otwartymi oczkami.
Fifiś! Słodziutki Maluszek!
Cytat:
My już po szczepieniu, mała popłakała, ale przeszło szybko. Teraz leży u mnie na rękach. Waży 4,050 g, główka ładnie urosła.I mamy troszke potówki- mamy przemywać rumiankiem
za szczepienie i wagę Zuzanki!
Cytat:
INFO OD ANOULI:

Właśnie rodzę
To przyj mocno! Trzymamy kciuki za szybki i bezbolesny poród!
Cytat:
Super, że tak świetnie sobie radzicie w domku i piękna rodzinka na zdjęciu. Dobrze, że u Ciebie już jest wszystko w porządku. Zmartwiłyśmy się bardzo jak Dzidzia przekazywała nam informacje, że coś jest nie tak z Tobą. Trzymam kciuki, żeby wszystkie badania wyszły dobrze!
Cytat:
nie strasz może jej się taka sztuka trafiła u mnie będzie stała w kuchni bo nie mam miejsca w łazience
Nie straszę i mam nadzieję, że z Twoją pralką będzie wszystko w porządku. Teściowa jest z niej bardzo zadowolona, więc i Ty będziesz.

Stary 2013-11-28, 17:18   #3412
lineczka1989
Zakorzenienie

wiecie co, tak patrzę na to moje dziecię i się zastaawiam jak Ona się zmieściła w moim brzuchu i jak ja ją urodziłam takiego wielkoludka

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-28, 17:21   #3413
De28
Wtajemniczenie

iskra- myslalam, ze twoj maz karmi malego cycem Wspolczuje problemow neurologicznych.Dobrze ze wszystko ok.

A co do kolizji. Nie, strachu nie bylo.Raczej zdziwienie. Bo jak, mi sie takie cos zdarzylo?Tyle tysiecy km i nigdy nic a tu taka wpadka i to na wyjezdzie No ale pocieszam sie, ze zmeczenie i kierowca tira tez byli winni

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:22   #3414
ryba91
Zakorzenienie

Mao- a szczepiłas w końcu jaką szczepionką? Dużo dałaś /mniejwiecej/ chyba ze nie chcesz mówić ;p
A widzisz jak mała Zuzinka ładnie rośnie
Kacper waży 4700g

Trele- już wiem co to kupa do szyi..
Stary 2013-11-28, 17:27   #3415
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Mała Kruszynka. Wielkie brawa dla tatusia!

Sprytnie wybrnął z tej krępującej sytuacji! Ciekawa jestem czy mój wpadnie na to aby mi coś sprezentować. Pewnie nie.

Mam nadzieję, że to leczenie Ci pomoże i szybko pozbędziesz się swędzenia.
Główka do góry, już jutro mężul będzie przy Was, a póki co możesz liczyć na wizażowe ciotki.

Waga podawana na USG jest tylko wagą przybliżoną/prawdopodobną i w rzeczywistości może być większa albo mniejsza. Nie powinnaś się tym przejmować.

Urocza Aneczka!

Fifiś! Słodziutki Maluszek!

za szczepienie i wagę Zuzanki!

To przyj mocno! Trzymamy kciuki za szybki i bezbolesny poród!

Super, że tak świetnie sobie radzicie w domku i piękna rodzinka na zdjęciu. Dobrze, że u Ciebie już jest wszystko w porządku. Zmartwiłyśmy się bardzo jak Dzidzia przekazywała nam informacje, że coś jest nie tak z Tobą. Trzymam kciuki, żeby wszystkie badania wyszły dobrze!

Nie straszę i mam nadzieję, że z Twoją pralką będzie wszystko w porządku. Teściowa jest z niej bardzo zadowolona, więc i Ty będziesz.
wiem, może być nawet 1 kg ale boje się, ze pojdzie do przodu
Cytat:

Cytat:
INFO OD ANOULI:

Właśnie rodzę
kciuki

Cytat:
Kochana moja wczoraj wazyla 3600 a w 32tygodniu to zapowiadali pobad 4 kg i co? 3180

Cytat:
dzięki
nawet więcej niż 300...
Cytat:
Cytat:

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
czyli boisz sie po prostu cc, i naprawdę nie ma czego. Pomyśl ze tak czy innaczej będziesz mamusią i to się liczy
prawda
Stary 2013-11-28, 17:27   #3416
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny co sądzicie o takim zaproszeniu na chrzest?? http://allegro.pl/zaproszenia-na-chr...722131181.html
Bardzo ładne! I taniuśkie! Ja to chyba wcale zaproszeń nie będę miała, w końcu sama najbliższa rodzina. A może takie zaproszenia to mus?

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość

Wczoraj byliśmy u ginki ok. 16:30, a do domu wróciliśmy na dobre chwilę przed 22
Na badaniu powiedziała, że czopa już nie mam, rozwarcie na 1,5cm i macica napięta, szyjka skrócona. Kazała jechać do szpitala na KTG i dać jej znać co tam wyszło. No więc zapakowaliśmy się do domu na obiad (bo nic nie zdążyliśmy zjeść wcześniej), wzięliśmy moją torbę w razie "W" i pojechaliśmy na ip. Tam zeszło nam mega dużo czasu na czekaniu na nie wiadomo co ;p Lekarka mnie zbadała i potwierdziła wszystko to, co ginka mówiła. Do tego zrobiła USG i 3 razy sprawdzała ile Kubuś waży Za pierwszym razem wyszło jej równe 3kg, ale powiedziała, że wygląda na większego. To mówię jej, że dwa tygodnie temu na USG wychodziło ponad 3300g. Zmierzyła jeszcze dwa razy i dwukrotnie wyszło 3200g (więc można dopisać nas 3200g - 39t0d), co jej pasowało do tego, co widziała i zbadała
Potem miałam KTG i pół godziny kazały mi leżeć na lewym boku. Tak mi biodra zesztywniały, że myślałam, że nie wyjdę z tego szpitala o własnych siłach Skurcze były niby regularne, ale bardzo słabe, więc lekarka spytała czy chcę zostać na oddziale czy jechać do domu. I wróciliśmy sobie na spokojnie do domku
Jutro jeszcze raz na KTG rano, a jak nic się nie będzie działo to ponoć za tydzień już mam się zgłaszać do szpitala, ale zobaczymy co mi moja ginka powie po tym KTG
A dzisiaj noc za mną okropna - kość ogonowa to mnie tak boli, że mam ochotę walnąć baranka w ścianę;p Nie mogłam się przez to ułożyć do spania...
Właśnie kończę pranie robić i łóżeczko ubraliśmy z TŻtem Sprawdziliśmy też jak się fotelik zapina w aucie i jak na pierwszy raz poszło nieźle
A teraz siedzę sobie i nadrabiam wszystko z wczoraj co pisałyście

Do tego chwalę się zaczęliśmy wczoraj 40 tydzień!!
za tydzień! Cosik tam się dzieje u Ciebie ....

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
my po wizycie u pediatry, badania zrobione teraz czekamy na wyniki, a waży już nasz klusek 3045g więc ładnie przybiera
No brawo! Piękna waga, tak trzymać

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Wrzucam opis mojego porodu

Jak wiecie 11 listopada miałam zgłosić się do szpitala. Pojechaliśmy z mężem po 17 na IP, tam przeprowadzono krótki wywiad, kazano mi się przebrać i udaliśmy się na oddział. Trafiłam na 4 osobową salę ze świetnymi dziewczynami, które podobnie jak ja były po terminie. Pierwszego dnia jedynie zbadano mnie i podłączono pod KTG. We wtorek miałam robione USG, dalsze badania i KTG. Nikt nie przewidywał na dniach porodu, bo skurcze nie pisały się, rozwarcie na 2 cm, wody zachowane. Fizycznie czułam się nieźle, psychika trochę siadała, bałam się że spędzę tam więcej dni niż myślałam. Tak też mówili mi lekarze, że raczej będą czekać na rozwój akcji, a ta może przeciągać się nawet do tygodnia. Kazali czekać ... Większość dnia przeryczałam razem ze współlokatorkami. Wieczorem przyszedł mąż, pospacerowaliśmy po korytarzu, pogadaliśmy. Później zrobiłam jeszcze kilka rundek po korytarzu i szpitalnych schodach, wzięłam ciepły prysznic. Położyłam się do łóżka około 22 i jakoś mocniej niż zazwyczaj zaczął boleć mnie brzuch, taki tępy ból okresowy. Na początku to lekceważyłam, ale z czasem uświadomiłam sobie, że coś zaczyna się dziać bo te bóle stają się coraz bardziej regularne. Całą noc nie spałam tylko zapisywałam odstęp między skurczami - były regularne co 8 minut. Dziewczyny z pokoju śmiały się, bo co skurcz padały ode mnie niecenzuralne słowa. Rano po wizycie powiedziałam lekarzom, że całą noc męczyły mnie skurcze. Zabrano mnie na badanie i okazało się, że rozwarcie powiększyło się z 2 cm na 4. Kazano spakować mi torbę i szykować się na porodówkę. Na porodówce zbadała mnie położna i stwierdziła, że chyba za wcześnie mnie skierowali, bo skurcze są jeszcze za rzadkie i rozwarcie zbyt małe. W międzyczasie zrobiła mi lewatywę i kazała spacerować po korytarzu i odliczać czas między skurczami. Co jakiś czas kazała się położyć i sprawdzała czy jest jakiś postęp. Badanie za każdym razem było bardzo bolesne, podejrzewam że mogła mi zrobić masaż szyjki na szybsze rozkręcenie akcji, bo po kilku takich badaniach miałam regularne skurcze co 2 minuty i rozwarcie na 7 cm. W pierwszej fazie porodu praktycznie cały czas chodziłam, zaliczyłam też ciepły prysznic i wannę. Niestety nic nie łagodziło bólu. Skurcze co 2 min. były okrutnie bolesne, nie dawałam rady nad nimi zapanować, oddychanie, gaz i inne cuda w ogóle się u mnie nie sprawdziły. Przeważnie tłumiłam ból w sobie zaciskając zęby, kilka razy zdarzyło mi się wydrzeć. Położna była w szoku, że tak przeżywam to w sobie. Mówiła, że muszę mieć bardzo wysoki próg bólu, bo byłam jedną z najcichszych rodzących. Skurcze trwały prawie 3h, byłam już totalnie wykończona. Nic nie jadłam tego dnia, tylko bardzo dużo piłam. Nawet zdarzało mi się wypijać wodę z wanny w której siedziałam Za jakiś czas przyjechał mąż. Wtedy już leżałam na łóżku, bo zaczynały się parte. Druga faza porodu już była dla mnie o niebo lżejsza od pierwszej. Parte trwały około pół godziny. Były bardzo męczące to fakt, ale samo wyjście dziecka nie bolało aż tak bardzo jak skurcze. Położna bardzo mi pomagała, dbała o to żebym jak najmniej pękła, ciągle smarowała krocze żelem. Obecność męża też strasznie mi pomogła, nie wyobrażam sobie gdyby jego ze mną nie było. W czasie parcia przytrzymywał mi głowę i ciągle powtarzał "dawaj Kotek!", a ja ściskałam jego ręce. Przy porodzie oprócz położnej był lekarz, naciskał brzuch, pomagał wypchnąć dziecko. Kilkanaście partych i mała była już z nami. Wyskoczyła główka i zaraz cała reszta. Mąż przeciął pępowinę i położyli mi ją na piersi. Uczucie niesamowite przytulić w końcu to małe, ciepłe ciałko. Łzy płynęły strumieniem, mężowi zresztą też. W międzyczasie wyszło łożysko i położna zaczęła mnie zszywać. Później była pierwsza próba przystawienia do piesi. Amelia pięknie zassała cyca i tak leżałyśmy na sali porodowej jeszcze 2 godziny razem. Ja ciągle nie wierzyłam w to co się wydarzyło, że w końcu zostałam mamą, że obok mnie leży NASZE dziecko! 53 cm i 3050 g szczęścia
fajny opis

Cytat:
Od 11.04 Lulka jest juz z nami. Jest malenka*.* i cudowna. Zrobili cesarkę bo tetno skakalo baaardzo

Gratulacje! Wracaj do sił! I całuski dla Luli i pozdrowionka dla Piotrka, który zrobił niezła furorę u nas na forum hyhyh

Czytam dalej...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:30   #3417
Miss Triss
Zadomowienie

A tak w ogóle to byłam dzisiaj na USG z mężem moim. Jak wyszliśmy z gabinetu to mu się oczy świeciły od wzruszenia i powiedział, że już nie może się doczekać jak utuli Zosieńkę naszą. Tak mnie to rozczuliło, że mi też się zachciało płakać.

Malutka nasza waży 3750g i wcale jej się nie śpieszy aby do nas wychodzić. )

Rybko, możesz zmienić wagę mojej Niuńki? Dziękuję!

Stary 2013-11-28, 17:39   #3418
babku
Zadomowienie

Cytat:
INFO OD ANOULI:

Właśnie rodzę

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Twoj synek podobny do mojego. Czy on ma czerwone poliki?
Nie chyba nie ma W ogóle to fajną ma karnacje, choć nie wiem po kim

Dziękujemy za wszystkie miłe słowa

Ponawiam moje pytanie odnośnie pory ściągania mleka. Pomóżcie Kiedy mam ściągać, po jakim czasie od ostatniego karmienia i ile czasu do następnego karmienia?
Ściągnęłam właśnie moim rewelacyjnym laktatorem 70 ml mleczka i Fifi się obudził głodny, a miał to zrobić za 2 godziny
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:41   #3419
Lilith890502
Zakorzenienie

moje dziecko ma znowu wysokie crp juz nie mam siły

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:48   #3420
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej ja jestem w domu z córeczka, mała waży 2950 dł.52 napisze póżniej więcej)
Jaki okruszek maleńki! Jest piękna ta Wasza księżniczka Anna

Cytat:
Cześć Fifi - przystojniaku! Babku mam takie same niedrapki w kwiatki dla Mikiego dostałaś przy zakupie biustonosza? U mnie "męskich"zabrakło hyhyhy

Cytat:
INFO OD ANOULI:

Właśnie rodzę

Cytat:
O jak dobrze, że piszesz. Martwiłyśmy się. Antoś superowy, a tata jaki dumny! Wszystkiego dobrego

Cytat:
wiecie co, tak patrzę na to moje dziecię i się zastaawiam jak Ona się zmieściła w moim brzuchu i jak ja ją urodziłam takiego wielkoludka
Hehehe

Cytat:
A tak w ogóle to byłam dzisiaj na USG z mężem moim. Jak wyszliśmy z gabinetu to mu się oczy świeciły od wzruszenia i powiedział, że już nie może się doczekać jak utuli Zosieńkę naszą. Tak mnie to rozczuliło, że mi też się zachciało płakać.

Malutka nasza waży 3750g i wcale jej się nie śpieszy aby do nas wychodzić. )

Rybko, możesz zmienić wagę mojej Niuńki? Dziękuję!
To rozczulające Ja już tżta nie biorę do lekarza bo w sumie nie widać tak fajnie na tym USG. Najmilej wspominam pierwsze USG prenatalne

U mnie cisza.
Kociak u Ciebie też?
Kłucie z rana przeszło. Cały dzień była u mnie koleżanka z synkiem 7-miesięcznym i świetnie minął mi dzień. Tylko teraz jestem padnięta, bo to jednak niezły klocuś już. Idę się położyć przed telepuzdełeczkiem i oczekuję powrotu męża.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości