Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 12:23   #2731
VwVampirka
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Witam

Byłam dziś u wampirów... i jak zwykle miałam problem z pobraniem moczu... obudziłam się w nocy i opróżniłam cały pęcherz... a potem rano nic nie miałam Wypiłam 2 szkl wody i dopiero po godzinie mi się udało, ale nie wiem, czy to będzie wartościowa próbka... A mogłam wziąć to z nocy i do lodówki

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
VwVampirka Twoja cenzura przy zupie na P.. rozwaliła mnie na łopatki
Bo miałam ochotę na te naleśniki, a że na P się patrzeć nie mogę, to musiałam sobie jakoś poradzić

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
eeeh ... już od kilku dni chodzi za mną arbuz ... akurat teraz kiedy ich nie ma ...
Kup sobie lizaka chupa-chups o smaku arbuzowym, może trochę pomoże . Mój ulubiony smak

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Witam się w 14 tc a tym samym w ...II trymestrze, szok Przecież dopiero robiłam testy!!!
Niestety kiepsko go zaczynam bo czymś się strułam, a raczej zjadłam coś co mi strasznie leży na żołądku... Wczoraj cały dzień przeleżałam, bo jak tylko się podnosiłam to od razu mi było niedobrze, jakaś kolka, bleee. Na szczęście dziś wracam już do formy
Próbowałaś coca-coli?

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
W poniedziałek przychodzi dziewczyna na moje zastępstwo i będę ją szkolić. Szefowa powiedziała że miała być od stycznia ale juz znaleźli kogoś więc będzie już. Dla mojego komfortu, żebym spokojnie mogła iść na zwolnienie jak bym się gorzej czuła. Dobrze, bo ostatnio mam niezłe jazdy z ciśnieniem.
Fajnie, że chociaż 1 pracodawca pomyślał o tym wcześniej Będziesz mogła odejść z czystym sumieniem...

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
... jedyny plus tego chrapania jest taki że Ziut zasypia przy nim natychmiastowo

we wrześniu wygrałam udział w warsztatach "Dziecko w obiektywie", szczegóły na stronie lubiefotografie.pl, po warsztatach mieliśmy wysłać swoje zdjęcia z pociechą, ale tylko te z warsztatów. No i jedno z naszych zdjęć wisiało, wczoraj na wystawie wieńczącej warsztaty, więc byliśmy bardzo zadowoleni

Ziut... początkowo chciał wracać do domu, ale jak zaczęli grać, a szczególnie na bębnach to już wsiąkł. Koncert był świetny, bo orkiestra włączała do zabawy dzieciaki, więc same rozumiecie Później dzieciaki mogły pograć na instrumentach, więc do bębnów dostępu nie było, bo całkowicie zajął je Ziut. Pani Bębniarka wzięła mój numer telefonu, bo organizuje warsztaty bebniarskie dla dorosłych i dzieci, i da mi znać, bo widzi Ziuta w swoim zespole. Sama byłam zdziwiona że on kumał o co chodzi, ona wybijała mu rytm rękami a on to samo wybijał w bębny... fajowsko było. No i zapytanie o prezenty... Ziut rozwalił tym wszystkich, tym bardziej że jeden z członków orkiestry wygląda jak Mikołaj, dodatkowo miał na głowie czerwoną czapkę, więc wiadomo do kogo podszedł. Później wdał się w dyskusję z Panem Mikołajem, podał listę swoich prezentów, opowiedział mu o swoim wyścigowym czerwonym samochodzie który chce zbudować ... było super.
No, dzieci to najlepiej śpią przy włączonych suszarkach, mikserach albo odkurzaczach... więc i chrapanie może być ok

a to widzę, że dzień był pełen wrażeń... i oby tylko Ziut nie zamarzył o perkusji do domu...

no i gratuluję wyróżnionej fotki Pochwalisz się nim w klubie?

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Tak sobie w necie szperam, i znalazłam na stronce o ciąży mnogiej
ważne dla mnie zdanie pierwsze ruchy dziecka wyczuwasz już w 12 tygodniu ciąży (w ciąży pojedynczej są one wyczuwalne między 16. a 19. tygodniem)

To chyba jednak mi się nie wydawało, i te ostatnie "pyknięcia" to moje skarby
O proszę! Czyli gratulacje

Te pierwsze ruchy są takie niewyraźne i niejednoznaczne, ale fajnie, że coraz więcej z nas je czuje

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam melduje się przed południem.
Strasznie się dziś dzień dla mnie zaczął,najpierw badania z córa a potem akcja w szkole.Tak mnie wychowawczyni zdenerwowała że musiałam iść do dyrektorki szkoły.Teraz Nie wiem czy dobrze zrobiłam,wezwali córe,ona płakała,nauczycielka mówiła co innego niż prędzej córa mi opowiadała.
Boję sie ze teraz bedzie sie jej pani czepiać.
Córa zle sie poczuła na dyskotece szkolnej,podobno powiedziała to pani ze jej słabo i chce zadzwonic do mamy... pani podobno powiedziała ze skoro nie ma telefonu to nie dzwoni.I zadzwoniła po mnie inna nauczycielka.
Dodam że dzieci nie mogą nosić tel na szkolne imprezy.
Dzis chcialam to wyjaśnić to mi powiedziała pani ze tak nie mówiła córce,że moja mała klamie.Ja jej na to że porozmawiam z nią ale córka zawsze mówiła mi prawde,ze na kłamstwie jeszcze jej nie złapałam... i wtedy pani stwierdziła ze ja oczerniam i zaczela mi mówić inne sprawy dotyczące córy.Których nie powiedziała mi tydzień temu na zebraniu rodziców.To mnie zdenerwowało też i od razu chcialam sprawe wyjaśnic... a teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam...
Współczuję... ale wredne babsko... a dyrektorka robiła wrarzenei, że wierzy Jej, czy córze? No będziesz musiała teraz mieć rękę na pulsie i jak najczęściej rozmawiać z córką, czy coś się nie dzieje... baby potrafią być złośliwe... i wtedy znowu będziesz musiała porozmawiać z dyrektorką... ale sprawa może też pójść w drugą stronę. Może nauczycielka będzie się teraz pilnować, by znowu Ci nie podpaść... Oby tak było

Cytat:
Napisane przez wranes Pokaż wiadomość
Witajcie
Ja dzisiaj zaczynam 18 tc . Wydaje mi się, że czuje ruchy ale bardzo sporadycznie, i nie mogę się nimi nacieszyć . Umówiłam się na "połówkowe" na 17 grudnia i mam nadzieję, że poznam płeć. Chociaż do tej pory ciągle leży tyłem i tylko mogę oglądać kręgosłupik .

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Ale ten kręgosłupik to też jest śliczny! Ja sobie tak pomyślałam, że jak na następnym usg będzie mi się tak odwracał, to cyknę mu fotkę i później jak dorośnie, to mu pokaże, gdzie miał mamę i doktora Szkoda, że ostatnio tego nie zrobiłam...

Cytat:
Ja biore te witaminki te DHA co oznacza??

A co do kawki czy picie tych wszystkich latte jest bezpieczne? od rana się czaje aby sobie expresik włączyć no ale kawka niby w ciązy nie bardzo..
DHA - Kwas dokozaheksaenowy – wielonienasycony kwas tłuszczowy (omega-3), a po polsku, to co najzdrowsze jest w rybach

A 1 kawusia nie zaszkodzi... mi też dzisiaj tak słabo i głowa pobolewa... zaraz postawię wodę na nią...

Pije ktoś ze mną?

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:25   #2732
ilkas
BAN stały

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
U Nas bardzo szybko, Misia miała może z 8-9 miesięcy. Jak miała rok i 3 miesiące przestała w ogóle spać w dzień Usypianie jej trwało ok. godziny i spała może ze 20-30 min. Dlatego odpuściliśmy. Radziła sobie doskonale i chodziła spać wieczorem o 19 i zaczęła wtedy przesypiać całą noc
Może Mila też dorasta do jednej drzemki. Spróbuj przetestować ją któregoś dnia i położyć ją raz tak np. ok. 13 i zobaczysz czy wytrzyma do wieczora

No właśnie to Ty mnie natchnęłaś Idę smażyć.
Co do kawy to robiłam tak z saszetki Mokate. A ekspress też mamy, ale taki na te kapsułki - Nescafe Dolce Gusto
Właśnie boję się, że aż do 13 mi nie wytrzyma. No nic..ale chyba muszę coś pokombinować. Dzisiaj ją położę drugi raz koło 14, bo jak spała tylko 30 minut to pewnie bardzo będzie zmęczona. A jutro zobaczymy, ale już chyba koniec z drzemką o godz 10 A na tekst Mila dorasta haha mam świeczki w oczach
A ekspress też mam ten sam Tak zapytałam, bo jak napisałaś o tej latte karmelowej to od razu mi się skojarzyło to z tym ekspresem

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Oooo fajnie, mój mąż lubi steki!!!! Chyba go tam kiedyś zabiorę w takim razie
ojjj..to jak lubi steki to tam na serio są pycha. Knajpa nazywa się Road American Restaurant

Cytat:
ilkas pozazdrościć tylko takiego męża mój tż nie jest w tym typie,żeby zabierać na obiadek czy coś ... no od czasu do czasu na pizzę wyjdziemy
My kiedyś bardzo często wychodziliśmy. Ale odkąd jest Mila to już jakoś rzadziej..więc tym bardziej sobie cenię te wyjścia i się na nie cieszę

Lecę..bo jestem w trakcie "entliczek pentliczek, czerwony stoliczek..."
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:34   #2733
meniaa94
Wtajemniczenie

VwVampirka !! to nie to samo ! chcę normalnego czerwonego,słodkiego,socz ystego arbuza !
Stary 2013-11-29, 12:37   #2734
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

Byłam dziś u wampirów... i jak zwykle miałam problem z pobraniem moczu... obudziłam się w nocy i opróżniłam cały pęcherz... a potem rano nic nie miałam Wypiłam 2 szkl wody i dopiero po godzinie mi się udało, ale nie wiem, czy to będzie wartościowa próbka... A mogłam wziąć to z nocy i do lodówki
Ja jak wiem że następnego dnia muszę siusiu zanieść to wieczorem sobie zostawiam pojemniczek w łazience i jak wstanę ok. 4-5 w nocy to wtedy załatwiam sprawę
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:40   #2735
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Gosius czadowe te foty napisz jeszcze raz co to za aparat dobra? Bo mi się nie chce szukać a sobie obyczaje ceny, bo jakość naprawdę fantastyczna już widzę w dalszych postach
Dziękuje No, tak jak pisałam NIKON D3000. Miałam okazję wczoraj zrobić kilka zdjęć chrześnicy. No, radzi sobie całkiem dobrze jak na moją amatorską pracę..

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
wiec jestem po wizycie i moje dzieko ma aktualnie 6,5 cm, jest ruchliwe i taakie duże mi się wydawało dziś na ekranie ciągle sie ruszało i machało rączkami i nóżkami. NIestety nie mógł lekarz przeziernosci zmierzyc, ułozyło sie nie w ta stronę... ale lekarz stwierdził, że nie widać żadnego "płata" więc powinno byc prawidłowo, na następnej wizycie spróbuje jeszcze raz. Mam kolejne l4 ze względu na dusznosci i omdlenia. Jutro musze to skonsultowac jeszcze z lekarzem rodzinnym.

super fotki

powinno sie miec zaswiadczenie od lekarza, no chyba ze juz ciaza jest zaawansowana i widac to chyba policjant nie wymaga
ja zapinam mimo wszytko...
Dzieki, Super, ze dzidzia rosnie ;-)

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Witam sie

Bylismy wczoraj w realu i byly te body tylko, ze same duze 64 cm minimum i w koncu nic nie kupilismy
A jak jakosciowo w koncu te body ?

Cytat:
Witam melduje się przed południem.
Strasznie się dziś dzień dla mnie zaczął,najpierw badania z córa a potem akcja w szkole.Tak mnie wychowawczyni zdenerwowała że musiałam iść do dyrektorki szkoły.Teraz Nie wiem czy dobrze zrobiłam,wezwali córe,ona płakała,nauczycielka mówiła co innego niż prędzej córa mi opowiadała.
Boję sie ze teraz bedzie sie jej pani czepiać.
Córa zle sie poczuła na dyskotece szkolnej,podobno powiedziała to pani ze jej słabo i chce zadzwonic do mamy... pani podobno powiedziała ze skoro nie ma telefonu to nie dzwoni.I zadzwoniła po mnie inna nauczycielka.
Dodam że dzieci nie mogą nosić tel na szkolne imprezy.
Dzis chcialam to wyjaśnić to mi powiedziała pani ze tak nie mówiła córce,że moja mała klamie.Ja jej na to że porozmawiam z nią ale córka zawsze mówiła mi prawde,ze na kłamstwie jeszcze jej nie złapałam... i wtedy pani stwierdziła ze ja oczerniam i zaczela mi mówić inne sprawy dotyczące córy.Których nie powiedziała mi tydzień temu na zebraniu rodziców.To mnie zdenerwowało też i od razu chcialam sprawe wyjaśnic... a teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam...
Wydaje mi sie, ze bardzo dobrze zrobiłas - a co jesli faktycznie Twoja cora by tam zemdlala ?

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

Ale się wkurzyłam na mamę, rano chciała użyć miksera no i ten jej odmówił posłuszeństwa....
Więc przypomniała sobie o prezencie ode mnie i TŻ, MIKSERZE który kupiliśmy jej 3 LATA temu!!!
Niestety, też nie działa, a gwarancja skończyła mu się ponad rok temu
A przy zakupie był sprawdzany, widocznie starość go zniszczyła

Ooo, to nie uzywany był w ogole - i nie działa nie spotkałam sie jeszcze z takimi rzeczami

Cytat:
Tak siedzę i zastanawiam się nad prezentami dla rodziny ... i dosłownie nie mam pojęcia
a dla kogo? i jaki budzet ?

Hmm.. Dzień dobry - chociaż czy taki dobry on jest to ja nie wiem.. Nie mam siły stukać w tą klawiaturę na laptopie.. Noc w plecy, dosłownie. A to co wczoraj się działo - to istny koszmar, na razie nie będę o tym pisać, może w swoim czasie w klubie..

Po wizycie wczorajszej nawet okey - lekarz mnie zbadał, bez usg, zmierzył tylko tetno malenstwu. Stwierdził ze tak luzniej sie zrobiło, czyli wyzej dziecko - tak ? Dobrze zrozumiałam
Wyniki wyszły dobre. Nie zlecił mi zadnych badan. W sumie to dobrze, bo troche kasy zostanie na swieta. Kolejna wizyte mam dopiero na poczatku stycznia..
Kazał juz odstawic luteine, ale jeszcze wziełam wczoraj i dzisiaj - bo wczoraj miałam straszna stresujaca sytuacje, ze sie cała trzesłam i sie bałam, i wolałam wziac..

Gratuluje wszystkim mamusia wkroczenia w nowe tygodnie Zostaje nam mniej niz wiecej powoli..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:44   #2736
meniaa94
Wtajemniczenie

gosius91 tak myślałam dla rodziców,dla każdego do 150 zł ... bo niestety wydatki są w tym roku,dla tż gdzieś tak samo ...
Wiem,że dla tż kupię w rossmannie szczoteczkę do zebów elektryczną bo chciał kupić + coś do tego ... myślałam o pudełku na dupsy jak chodzi na ryby,dla taty myślałam o takich szczypcach co się wyciąga haczyki z ryb bo kuzyn kiedyś miał i mu się to spodobało ale napisałam teraz do niego sms'a czy przypadkiem właśnie mój tata tego już nie ma
A mamie albo blender ... albo ksiązkę "Ewa gotuje" + coś
Stary 2013-11-29, 12:49   #2737
VwVampirka
Zakorzenienie

Menia, nie znasz się na tym co dobre :jezyk: ***

Gosius, już mnie wystraszyłaś... ale dziś już wszystko ok? ***

Piję kawusię pierwszą od hoho... jakie to dobre Nie mam żadnego ciasta do tego, więc zrobiłam sobie kanapki z miodem i pokrojonym bananem trochę to dziwne, ale też dobre ***

Coś się wizaż psuje... nie działają wszystkie emotki, avatarki, formatowanie tekstu... u was też?

Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2013-11-29 o 12:56
Stary 2013-11-29, 12:51   #2738
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
gosius91 tak myślałam dla rodziców,dla każdego do 150 zł ... bo niestety wydatki są w tym roku,dla tż gdzieś tak samo ...
Wiem,że dla tż kupię w rossmannie szczoteczkę do zebów elektryczną bo chciał kupić + coś do tego ... myślałam o pudełku na dupsy jak chodzi na ryby,dla taty myślałam o takich szczypcach co się wyciąga haczyki z ryb bo kuzyn kiedyś miał i mu się to spodobało ale napisałam teraz do niego sms'a czy przypadkiem właśnie mój tata tego już nie ma
A mamie albo blender ... albo ksiązkę "Ewa gotuje" + coś
aaa to pomysły sa w rossmannie chyba akurat jest promocja na szczoteczki elektyczne ? czy sie myle ?

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Menia, nie znasz się na tym co dobre :jezyk: Gosius, już mnie wystraszyłaś... ale dziś już wszystko ok? Piję kawusię pierwszą od hoho... jakie to dobre Nie mam żadnego ciasta do tego, więc zrobiłam sobie kanapki z miodem i pokrojonym bananem trochę to dziwne, ale też dobre

Vampirka - szczerze ? To nic nie jest okey

Miod i banany ? wow - szalenstwo dla mnie..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-29, 12:53   #2739
meniaa94
Wtajemniczenie

VwVampirka owoc lepszy niż lizak ! ale zobaczę jak znajde gdzieś tego lizaka to może kupię dla zaspokojenia ... smaku

gosius no jakieś tam małe pomysły są ... a co do promocji to chyba właśnie jest bo jak patrzę jest promocja z oral b z 89,99 na 54,99 ... będę musiała się wybrać ale to dopiero w następnym tygodniu bo najpierw muszę zapłacić we wtorek za zabieg dla psa ...
Stary 2013-11-29, 12:56   #2740
Nikii89
Zakorzenienie

Paulka ale tak od samego leżenia żeby się popsuł ??

Wranes gratuluję 18tc gdzieś Ty była jak Cię nie było ?? :P

Ilkas Oskar coś przestawił się w granicach 13-14m zawsze spał od 10-11 a potem od 14-16 . A od dłuższego czasu drzemkę ma jakoś od 12.15 – 14/15. Ale to wszystko zalezy od dziecka , bo znam takie co już np. mając 10-11m w ogóle rezygnowały ze spania.

Ramona a kiedy zamawiałaś ?? bo ja ta tunikę u tego sprzedawcy zamawiałam bodajże w sobotę wieczorem, w pon rano dostałam maila że dostał kase i wysyła i w środę rano już tunika była

Coodmalina tekst w kościele mnie rozbawił
Ja pamiętam jak mi wujek opowiadał jak był ze swoim synem u lekarza wtedy on miał ok. 4l i wchodzą do gabinetu i Maks do doktora „ale ma Pan tu burdel”

Janeczka to jest już Nas kilka co chopy tak sapią
Pewnie zrobię całą dużą michę więc zapraszam na szałot

Kasian najlepszego dla TŻ

Gosiu super że na wizycie OK. i dziś się już nie stresuj a odpoczywaj i relaksuj

co do prezentów to z rodzicami z mojej strony i rodzeństwem mamy ustalone że nie kupujemy sobie prezentów, kupujemy tylko dzieciakom. Czyli musimy kupić dla 2 bratanków , a ze strony TŻ to kupujemy mamie i tacie , dziadkowi. No i potem zostaje Nam Oskar i my sami.

Muszę zrobić listę zakupów ;P
Stary 2013-11-29, 12:58   #2741
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Dobra pooglądałam sukienki i tak podoba mi się: liliowa, ale myślę, że za słodka będzie brązowa, ale się obawiam, że będzie za ciemna, a średnio lubię takie ciemne brązy na sobie, szara, ale może być za bardzo dresowa i chabrowa, ale pewnie będzie za intensywny kolor, a ja się tak nie lubię rzucać w oczy... więc chyba zamówię czarną
ja sobie zażyczę brązową na Mikołaja, założę do niej białą koszulę i czarne rajtki i będę piękna na święta szkoda że nie ma czerwonej ;(

Cytat:
Tak siedzę i zastanawiam się nad prezentami dla rodziny ... i dosłownie nie mam pojęcia
- bracia mój i Tż dostaną krawaty, bo pozyczali w tym roku od Tż i trochę poplamione wróciły, praktycznie bo akurat będą im potrzebne na wesela, obrony i rozmowy kwalifikacyjne;

- siostra: jakieś kosmetyki i książkę, albo jakieś fajne rajstopki, może coś z biżuterii, Tż się śmieje że musimy jej kupić pudełko na pierścionek zaręczynowy żeby pokazała swojemu chłopakowi, bo ten pierścionek to jest to o czym ona marzy najbardziej;

- mamuśki: tradycyjnie kalendarze z Ziutem, jak co roku od 3 lat i jakiś drobiazg

- Ziut: klocki i książki;

- Tż: dofinansowanie do kina domowego;
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:59   #2742
VwVampirka
Zakorzenienie

Dostaję znaki, by dziś nie siedzieć na wizażu...

najpierw, zanim weszłam, to modem mi się zwiesił i musiałam go resetować, a teraz wyłączyły mi się wtyczki w przeglądarce

Chwilowo wszystko działa, ale chyba zaraz pójdę na spacerek, póki jeszcze jasno...

...i głowa mnie przestaje boleć, więc chyba trafiłam z tą kawą

Oscar Wilde
Stary 2013-11-29, 13:01   #2743
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Witam

Współczuję... ale wredne babsko... a dyrektorka robiła wrarzenei, że wierzy Jej, czy córze? No będziesz musiała teraz mieć rękę na pulsie i jak najczęściej rozmawiać z córką, czy coś się nie dzieje... baby potrafią być złośliwe... i wtedy znowu będziesz musiała porozmawiać z dyrektorką... ale sprawa może też pójść w drugą stronę. Może nauczycielka będzie się teraz pilnować, by znowu Ci nie podpaść... Oby tak było

sama juz nie wiem... córka sie rozpłakała bo nie wiedziała o co chodzi i potem ciężko sie było z nia dogadać,dyrektorka w tej sprawie raczej była za nauczycielką bo mi mówiła ze córka sie mota w tym co mówi...

a inne sprawy ktore poruszyłam to sądze że i tak nic nie wygram bo wychowawczyni mowi ze dopiero wczoraj o wszystkim się dowiedziała i dla tego prędzej na zebraniu nie poruszyła tych tematów bo było ok.
Ciekawe czy jak bym nie poszla dzis do szkoły to te inne sprawy by mi zgłosiła...

gosius91 no własnie wtedy były by cyrki dopiero.. ale widzisz nauczyciel za nauczycielem zawsze stanie w obronie i wyszłam na jakąś idiotke chyba teraz...
Stary 2013-11-29, 13:14   #2744
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się leniwie... Mam dziś upragnione wolne ) pospałam do 10, potem śniadanko z mężem i nadganiam tego co nie mogę zrobić w ciągu dnia jak jestem w pracy...

Małż robi właśnie kawkę - ja nie przepadam za kawą ale dziś mam ochotę na taką z mlekiem

lece was nadrobić

anulka, ilkas

Skończyłam "Cygańską madonne" S. Montefiore dziś zaczynam grishama "ława przysięgłych"

coodmalina widzę że kulturalny wypad udany, Ziut wymiata no i może ujawnił się jego talent bębniarski

Light limara widzę że jesteśmy na tym samym etapie ciąży. Ja w pon też zaczynam kolejny tc czyli 20 a tu ciągle nic zero ruchów... No już pora żeby nasze dzieci w końcu się uaktywniły

agaga, lucynka za II trymestr.

Niki czekamy na zdjęcie tej twojej tuniki - na zdjęciu na all wyglądał super...

Emila za 17 tc .

aldrin
ja dzis serwuje zupkę zielonego groszku. A na drugie rybka ziemniaki i surówka. Gotuje bo mam wolne, a na tygodniu to jak się uda... NIKI ciągle serwuje 2 dania

ilkas dla małża za pomysłowość

paulka
nie strasz mnie tym co piszą w necie o ruchach. Ja już kończe 19 tc i ciągle nic,

kasian link dla ciebie wrzucam ci od razu wszystkie przedmioty sprzedającego - ma fajne rzeczy a w tym ta sukienke która zakupiłyśmy.
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=25745504

Co do rajtek też kupiłam śliwkowe na all. I sobie chwale.
http://allegro.pl/rajstopy-ciazowe-8...673478936.html

vampirka ja wyjątkowo pije kawkę

coodmalina podobaja mi się twoje pomysły na prezenty.
Ja już mam wiekszość zaplanowaną i kupioną:
dla mamy torebka i sweter dla taty + kalendarz z jedynym na razie wnukiem
dla tz na mikołaja książka sapkowskiego sezon burz, koszulka i slipki z hendersona, a pod choinke nie mam jeszcze pomyslu.

dla brata to nie wiem
dla bratowej (która też jest w ciąży 1 mc młodszej też nie wiem - myślałam nad jakąś książką, biżuterią, sama nie wiem)

dla chrześniaka: jakieś bajki do czytania, może klocki (chociaż klocków ma już mase)

dla teściowej - kindla na urodziny i pod choinkę,
a na mikołaja wspólny prezent dla teściów: 2 filiżanki z mlecznikiem juliusa meinla.

Uff chyba o nikim nie zpomniałam.

zmykam sprzątać łazienkę i biorę się za obiad.

A wieczorkiem jedziemy na spektakl

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:19   #2745
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra pooglądałam sukienki i tak podoba mi się: liliowa, ale myślę, że za słodka będzie brązowa, ale się obawiam, że będzie za ciemna, a średnio lubię takie ciemne brązy na sobie, szara, ale może być za bardzo dresowa i chabrowa, ale pewnie będzie za intensywny kolor, a ja się tak nie lubię rzucać w oczy... więc chyba zamówię czarną
no własnie te kolory
weź kremową

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:

A 1 kawusia nie zaszkodzi... mi też dzisiaj tak słabo i głowa pobolewa... zaraz postawię wodę na nią...

Pije ktoś ze mną?
ja chętnie, ale już jedną dzis piłam, mogę drugą ?
Idę zjeść śniadanie może najpierw

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
VwVampirka !! to nie to samo ! chcę normalnego czerwonego,słodkiego,socz ystego arbuza !
jak słysze o arbuzach, to od razu przypomina mi się Ugotowani i posolone owoce Natalii z BoD
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:19   #2746
Aldrin
Zakorzenienie

Wy mnie przerażacie z tymi 2 obiadami i teraz mam przez Was wyrzuty sumienia
Stary 2013-11-29, 13:22   #2747
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też zuuuupełnie nie wiem co kupić, a szczególnie tż

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Ooo, to nie uzywany był w ogole - i nie działa nie spotkałam sie jeszcze z takimi rzeczami
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Paulka ale tak od samego leżenia żeby się popsuł ??
No właśnie tak sam z Siebie, przy kupnie był sprawdzany....
Jakieś czary chyba

Padam....
Ogarnęłam swoje wszyyyystkie ciuchy, schowałam te w których w zimę chodzić nie będę i te w których mi ciasno, powiesiłam pranie no i zmęczyłam się
A i przy okazji od mamy dostałam 2 sweterki, takie fajne luźniutkie

JJJustynAAA co do tego co napisałam to tyczy się ruchów u ciąży mnogiej, i tak jak dziewczyny piszą wyczuwam to delikatne "pykanie" jak odpoczywam, jak jest mi cieplutko pod kocem szczególnie i to z różnych stron (dziwne uczucie )
Ty też się doczekasz lada chwila

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-11-29 o 13:30
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:22   #2748
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Ramona a kiedy zamawiałaś ?? bo ja ta tunikę u tego sprzedawcy zamawiałam bodajże w sobotę wieczorem, w pon rano dostałam maila że dostał kase i wysyła i w środę rano już tunika była
Zamówiłam 25.11., 26.11 dostałam info, że towar wysłany, ale zamówiłam poleconym ekonomicznym, więc trochę to pewnie jeszcze potrwa
Stary 2013-11-29, 13:35   #2749
gosius91
Zakorzenienie

Proszę, konkurs świąteczny: https://www.bebiprogram.pl/konkurs-swiateczny/recommended/7632

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-29, 13:37   #2750
Aldrin
Zakorzenienie

Dobra ja uciekam do domu na imprezowy weekend, nie piszcie za dużo, bo nie będę mieć jak nadrobić Udanego wypoczynku mamusie
Stary 2013-11-29, 13:44   #2751
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
- mamuśki: tradycyjnie kalendarze z Ziutem, jak co roku od 3 lat i jakiś drobiazg
czy mówisz o takim kalendarzu co to się zdjęcia swoje daje i potem powstaje z tego kalendarz, że w każdym miesiącu inne zdjęcie? I to taki kalendarz do powieszenia na ścianę? Bo ja gdzieś o tym czytałam i tak pomyślałam, że to byłby super pomysł na prezent dla rodziców moich i męża..i chciałam zapytać gdzie to robisz? Masz jakieś sprawdzone namiary na kogoś?
Stary 2013-11-29, 13:49   #2752
wiola883
Rozeznanie

witam sie po długiej nie obecnosci
dzisiaj zaczynam 18 tydz wszystko wporzadku wizyte mam w srode .
jeszcze ruchów dzieciatka nie czuje a moze nie umiem ich rozruznic niewiem sama, kiedys cała noc nie przespałam bo tak mnie kuło w brzuchu ze szok ale przeszło na drugi dzien .
My mamy spokuj z prezentami bo nikt nikomu nic nie kupuje na mikołaja a pod choinke to sie zobaczy ale my wigilie mamy w duzym gronie to pewnie jakies drobiazgi .
Stary 2013-11-29, 13:50   #2753
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

przypomniałaś mi jak ja w poniedziałek zebrałam mocz o 3:30 (bo stwierdziłam że o 5:30, jak będę wstawać, to już nie będzie dobry do badania) i zostawiłam go na pralce,mąż jak się szykował do pracy mówi: dzięki za herbatkę w łazience, wziąłem sobie łyczka

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:50   #2754
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
czy mówisz o takim kalendarzu co to się zdjęcia swoje daje i potem powstaje z tego kalendarz, że w każdym miesiącu inne zdjęcie? I to taki kalendarz do powieszenia na ścianę? Bo ja gdzieś o tym czytałam i tak pomyślałam, że to byłby super pomysł na prezent dla rodziców moich i męża..i chciałam zapytać gdzie to robisz? Masz jakieś sprawdzone namiary na kogoś?

Pytanie nie do mnie ale odpowiem bo robię też taki... W tym roku 2 raz.
Kalendarz A3 do powieszenia, z wybranymi przez ciebie zdjęciami. Ja zamawiam na all. Wysyłam zdjęcia, przygotowują mi projekt akceptuje, wpłacam kasę i czekam na kalendarze.
W klubie mogę ci wrzucić jak taki kalendarz wygląda z tamtego roku.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:00   #2755
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
To też tak nie do końca, że winni są rodzice. Po części może, ale większość zależy od dziecka. Mój mały kuzynek prawie do 4 lat wydawała jedynie dźwięki typu yyyyyy Ile moja ciotka najeździła się z nim po lekarzach. W końcu przyszedł dzień że zaczął mówić praktycznie zdaniami.
No ja akurat w tym przypadku winię rodziców. Nie wiem "zrobili" sobie dziecko, bo? I tu nikt nie umie odpowiedziec... Najchętniej to bym go zabierała do siebie, ale teraz nie dam rady. On jest rozpieszczony do granic możliwosci. Ma do swojej dyspozycji telewizor 24 na dobę dodatkowo laptop gdzie lecą bajki non stop, no i dwa telefony komórkowe rodziców gdzie dzwoni do każdego. Słuchajcie wiem jak rozwija się dziecko gdzie rodzice czytają bajki, dużo opowiadają i starają się rozmawiac. Mój cioteczny brat w jego wieku recytował lokomotywę, jak Ziut. Tu mały nie mówi nic praktycznie, no mama, tata i podstawowe wyrazy. Zadatki ma wielkie. Powtarza po mnie dużo. Ale mama jego przeważnie śpi w ciagu dnia, ojciec w pracy, a dziecko same Dosłownie. Ma każdą zabawkę jaka się pojawi na rynku, samochód na akumulator za 400zł gdzie jeździł w nim raz!! Tu naprawdę moglabym dużo pisac, ale nie na głównym. No i chyba najgorsze dla mnie jest to, że on nie siusia na nocnik jeszcze...
Napisałam tu o winie rodziców, bo to prawda. Decydując się na dziecko bierzemy pełną odpowiedzialnośc za jego rozwój fizyczny i umysłowy!!! Niektórzy tego nie rozumieją i to jest przerażające jak dla mnie!!!
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Dobra ja uciekam do domu na imprezowy weekend, nie piszcie za dużo, bo nie będę mieć jak nadrobić Udanego wypoczynku mamusie
Miłych imprezek!!!
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:01   #2756
carolyna86
Zakorzenienie

dziewczyny, skąd wy bierzecie siły
przed chwilą ściągnęłam pościel, wstawiłam pranie, pralka się wyprała więc rozwiesiłam i już padam na twarz

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:04   #2757
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
W klubie mogę ci wrzucić jak taki kalendarz wygląda z tamtego roku.
To ja bardzo ładnie proszę
Stary 2013-11-29, 14:06   #2758
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
No ja akurat w tym przypadku winię rodziców. Nie wiem "zrobili" sobie dziecko, bo? I tu nikt nie umie odpowiedziec... Najchętniej to bym go zabierała do siebie, ale teraz nie dam rady. On jest rozpieszczony do granic możliwosci. Ma do swojej dyspozycji telewizor 24 na dobę dodatkowo laptop gdzie lecą bajki non stop, no i dwa telefony komórkowe rodziców gdzie dzwoni do każdego. Słuchajcie wiem jak rozwija się dziecko gdzie rodzice czytają bajki, dużo opowiadają i starają się rozmawiac. Mój cioteczny brat w jego wieku recytował lokomotywę, jak Ziut. Tu mały nie mówi nic praktycznie, no mama, tata i podstawowe wyrazy. Zadatki ma wielkie. Powtarza po mnie dużo. Ale mama jego przeważnie śpi w ciagu dnia, ojciec w pracy, a dziecko same Dosłownie. Ma każdą zabawkę jaka się pojawi na rynku, samochód na akumulator za 400zł gdzie jeździł w nim raz!! Tu naprawdę moglabym dużo pisac, ale nie na głównym. No i chyba najgorsze dla mnie jest to, że on nie siusia na nocnik jeszcze...
Napisałam tu o winie rodziców, bo to prawda. Decydując się na dziecko bierzemy pełną odpowiedzialnośc za jego rozwój fizyczny i umysłowy!!! Niektórzy tego nie rozumieją i to jest przerażające jak dla mnie!!!
Słuchajcie, to naprawdę zależy też od dziecka, jak się rozwija
Moja siostrzenica za 2 tygodnie skończy 2 lata, a mówi tylko "mama, tata, baba, dziadzia" itp., ponieważ jest troszkę upośledzona, no ale to inna bajka
Z tym, że wszystko rozumie, jest bardzo mądra, potrafi sama iść sobie sięgnąć z komody sweterek, jak rodzice dyskutują, czy mają jej założyć coś grubszego na wyjście czy nie
Jest przekochana, tyle złego przeszła, jednak takie dzieci są chyba bardziej kochane
Stary 2013-11-29, 14:07   #2759
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Iga padła bawiła się w łóżeczku nagle tak cicho się zrobiło ja patrze a ona śpi
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość

Cóż to za sałatka Nie słyszałam o takowej
sałatka składa się z makaronu ryżowego, rzodkiewek, papryki czerwonej, ogórka świeżego, szynki konserwowej i koperku, do tego dodajesz troszkę majonezu lub jogurtu jak kto woli.
Sałatka bardzo prosta, szybka i tania a jaka pyyyyszna

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
właśnie, co to za sałatka?
jak wyżej
Cytat:
Bry!
Zrobiłam sobie latte karmelową, ale pychaaaa! Komu jeszcze?
ja poproszę , też mam ten expres ale nie mogę się jakoś zabrac za kupno kapsułek
Cytat:
Podwójne mamusie..pamiętacie kiedy Wasze dzieci przestawiły się z dwóch drzemek na jedną dziennie? Bo coś mi moja Mila świruje od kilku dni. Zawsze spała 10:00-11:30 i potem 14:30-15:30 – tak średnio A od kilku dni średnio chce jej się spać o tej 10..a dziś to mi zasnęła i obudziła się po 30 minutach :/
Iga przestawiła się na jedną drzemką jak miała jakieś 10 miesięcy, teraz śpi w godzinach 12-13 i pośpi tak z 2- 3 godziny a spać normalnie chodzi koło 20 i prześpi całą noc
Cytat:
podpinam się pod pytanko też bym chciała taki kalendarz

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:10   #2760
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
dziewczyny, skąd wy bierzecie siły
przed chwilą ściągnęłam pościel, wstawiłam pranie, pralka się wyprała więc rozwiesiłam i już padam na twarz
ach, tak jakoś cieszę się na własne 4 kąty w końcu po 2 latach, euforia mnie ogarnęła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości