Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 16:29   #3571
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Oh, doskonale cie rozumiem, ja też przeżywałam takie stresy, 1-2 razy w tygodniu mała raz musi być karmiona przez TŻ, bo ja wychodzę do szkoły.

Nie dość że tego mleka mało mi się odciągało, to jeszcze psychicznie mnie wykańczał widok moich sutków, wyciąganych na 5 cm w obie strony przez laktator - od razu miałam wizje, że zrobią mi się piersi do kolan

Tyle mnie to zdrowia kosztowało, że stwierdziłam w końcu, że po moim trupie będę dalej laktatora używać - a małej nic się nie dzieje jeśli w drodze wyjątku dostaje mm
Ja też kupiłam Bebiko, w razie gdyby był głodny w nocy, ale dalej staram się ściągać.. Zobaczymy ile się uda
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny skąd wiecie że Wasze maluchy już się najadły? bo moje nie wypuszczają cyca, leżą, a jak chce wyciągnąć to szybko łapią spowrotem ale nie mam siły trzymać ich 2h przy cycu

Moje krasnoludki (wieczorem, albo w nocy usune fotkę)

Leo jak jest najedzony to wypuszcza cyca i zamyka buzie

Kurczę, boje się trochę tych tabletek.. niby napisane jest, że nie można przy nich karmić piersią, no ale lekarz chyba wie co robi
Była tu jakaś PANI FARMACEUTKA z tego co pamiętam??

Edytowane przez zwariowane-serduszko
Czas edycji: 2013-11-29 o 16:30
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:38   #3572
ktosiula
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
ktosiula bo w domu mam jeszcze pozostala trojce dzieci dlatego karetka. ktos musial sie nimi zajac
Ach no tak. To sama pojechałaś a mężul został?

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wieści od Anouli:
Walczą o cycolenie, mała nie chce ssać.. Poza tym, córa to faktycznie Natalia

Cytat:
Dziewczyny skąd wiecie że Wasze maluchy już się najadły? bo moje nie wypuszczają cyca, leżą, a jak chce wyciągnąć to szybko łapią spowrotem ale nie mam siły trzymać ich 2h przy cycu

CUDAKI

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
melduje sie tylko ze zyje...ledwo...walczymy z kolkami i ogolnym marudzeniem- npdzisiaj nie spal mi Patryk od 8 rano do 15....w nocy budzi sie co godzine bo staram sie go karmić cyckiem-ale pokarm lichy jeszcze teraz antybiotyk. drze sie przy kazdym baku...ja padam na pysk ale warto. nie wiem kiedy wroce w pelni do Was....
a tu macie mojego memloka
Dasz radę!
Mały jest słodki

A ja powyciągałam część ozdób świątecznych Zawieszki do okien pozawieszałam, czerwone, świąteczne podkładki na stół, poduchy, stroik, wazon wypełniłam szyszkami i bombkami i do tego tesciowa mi dzisiaj wręczyła takie oto cudo: http://www.tchibo.pl/kurtyna-swietln...400040359.html
Tylko muszę na męża czekać, żeby pomógł mi zawiesić i koniecznie dokupię drugie takie cosik bo mam okno podwójne - ale będzie śliiicznie

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam Bebiko, w razie gdyby był głodny w nocy, ale dalej staram się ściągać.. Zobaczymy ile się uda

Leo jak jest najedzony to wypuszcza cyca i zamyka buzie

Kurczę, boje się trochę tych tabletek.. niby napisane jest, że nie można przy nich karmić piersią, no ale lekarz chyba wie co robi
Była tu jakaś PANI FARMACEUTKA z tego co pamiętam??
To ja jestem. Mogę pomóc?
Wiesz ulotki bardzo często podają, żeby nie stosowac przy karmieniu, bo substancja lecznicza przenika do mleka. Ale skoro masz brać na noc i wtedy nie podawać piersi to po czasie już powinna być w mleku minimalna ilość leku. Jeśli Ci lekarz tak zalecił to trzeba sądzić, że wie co robi. A co to masz za tabletki i jak długo masz je stosować? Jeśli się bardzo niepokoisz to może jednak na ten czas zrezygnujesz z cycolenia a mleko będziesz odciągac i wylewać....

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:45   #3573
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
A ja powyciągałam część ozdób świątecznych Zawieszki do okien pozawieszałam, czerwone, świąteczne podkładki na stół, poduchy, stroik, wazon wypełniłam szyszkami i bombkami i do tego tesciowa mi dzisiaj wręczyła takie oto cudo: http://www.tchibo.pl/kurtyna-swietln...400040359.html
Tylko muszę na męża czekać, żeby pomógł mi zawiesić i koniecznie dokupię drugie takie cosik bo mam okno podwójne - ale będzie śliiicznie
ale śliczne
to ja też skorzystam z rady Pani farmaceutki bo mały dostał syrop prawoślazowy na gardełko, tylko w syropie jest etanol i nie wiem już czy mu podawać ...

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:45   #3574
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

: love: o mamusiu

inne noski mają
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 16:52   #3575
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli mogę podpytać? na tą zapomogę i zasilek rodzinny to jest jakiś limit dochodów? za jaki rok musiałaś składać papiery bede wdzięczna za info
składałam za 2012 rok i na osobę w rodzinie nie mógł przekraczać 540 zł czy jeszcze jakieś grosze do tego były
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-29, 16:59   #3576
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
: love: o mamusiu

inne noski mają
Cytat:
składałam za 2012 rok i na osobę w rodzinie nie mógł przekraczać 540 zł czy jeszcze jakieś grosze do tego były
Inne kształty buziek, ale uszka takie same

łojezu 540 zł? matko ale kwota, to nawet nie bede pytać, bo w ogóle się nie załapie
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:02   #3577
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Trele a może ona jest przegrzana? Skoro na zewnątrz tego nie widać. Z tego, co pamiętam, to alergię widać zawsze [siostrzenica mojego TŻ miała -teraz ma 2 latka] i zawsze te krostki były czerwone i w takie placki się zbijały.

A Miłek to dzisiaj coś taki "mamusiny" się zrobił. Chce, aby go trzymać za łapkę jak zasypia. Trzymam 30sekund i on wpada w kimajmę po 40 minutach otwiera oczy i kwęka- znowu ciup za łapkę itd..

Pochwalę Wam się Wymyśliłam, że TŻtowi na mikołajki zamówię kubek,, który mógłby sobie do pracy zabrać Oto moje dzieło
heeh super
Cytat:

Moja cyca wypluwa i robi dziubek zaciska usteczka i nie wcisne więcej cyca
basiaaaaa wspaniałe bliźniaki:lov e:
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:05   #3578
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Inne kształty buziek, ale uszka takie same

łojezu 540 zł? matko ale kwota, to nawet nie bede pytać, bo w ogóle się nie załapie
dowiedz się, może u Ciebie jest inna kwota

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Moja cyca wypluwa i robi dziubek zaciska usteczka i nie wcisne więcej cyca
moja też tak samo robi jak nie chce

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-29, 17:05   #3579
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
lopis porodziku kochane każdemu życzę takiego szybkiego porodu rodziłam tylko 4 godz
25.11 godzina 24-
Wszystko zaczęło się niespodziewanie i dość typowo bo w środku nocy. Wystałam jak zwykle na siusiu i położyłam się do łóżka.Poczułam skurcz, a następnie odgłos coś jakby "pyk" i poczułam, jak robi mi się ciepło i mokro.Od razu poderwałam się i zrobiłam oczy że to już , choć na ten dzień właśnie czekałam 9 miesięcy, więc nie wiem skąd moje zdziwienie. Obudziłam mojego TŻ że odeszły mi wody, a on na to"jesteś pewna że się nie zsikałaś?" no nie ręce opadają...dopakowałam torbę, telefon po karetkę i po kilku minutach byłam już w szpitalu. Na izbie przyjęć rutynowe wypełnianie papierków, i tam poczułam pierwsze skurcze. Podłączyli mnie na 20min pod ktg gdzie pisały się skurcze co 5 min. Potem przyszła pani doktor zrobiła usg, zbadała rozwarcie na 3 palce i wjazd na porodówkę. Na porodówce byłam coś około 2 w nocy. Leżałam i patrzałam na zegarek co ile mam skurcze, co 5 min nadal, nie częściej, ale coraz to boleśniejsze, aż w końcu miałam mdłości z bólu. Położna bada i mówi że zaraz będziemy rodzić i znika mi z oczu. a ja poczułam że muszę przeć i ją wołam.Pojawia się błyskawicznie, rozkłada pośpiesznie narzędzia i mówi że nie przeć. Ale ja nie mogę się powstrzymać i czuję jak mała ze mnie wyskakeuje. Położna odbiera poród gołymi rękoma, mała nie krzyczy, tylko lekko zakwiliła i rozgląda się po sali. Pobierają krew pępowinową, potem kładą małą na brzuchu. Jestem szczęśliwa, zmęczona śpiąca i głodna. Godzina 4.10. pierwsze przywitanie z córeczką. Całe 2960 i 52 dł. szczęścia.Na sali poporodowej naciskali na brzuch, i byłam cewnikowana bo mialam pelen pecherz, dosc nieprzyjemna sprawa..ale potem moglam cieszyc oczy moja królewną
za opis i porodzik wiecej porodów chyba ci nie żyzcę
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Melduję po wizycie, że nareszcie mała pięknie się rozkraczyła u mojego lekarza prowadzącego i nie ma wątpliwości, że to dziewczynka

poza tym szyjka skrócona o kolejne 0,5 cm i rozwarcie na palec.

wysłał mnie na KTG, bo karta ruchów, którą robię mu się nie podobała (mało ruchów), więc zahacztyłam jeszcze o szpital...

a na KTG - 40 min - 4 piękne, duże skurcze i kilka małych
ja nic nie czulam

lekarz kazał mi przyjść jeszcze w poniedziałek

No i Malutka mnie posłuchała i przyła tylko 150 gr od ostatniej wizyty - także: 39tc4d - 3750 gr
jednak córusia i to posłuszna mamusia tak sie martwiłaś
Cytat:
melduje sie tylko ze zyje...ledwo...walczymy z kolkami i ogolnym marudzeniem- npdzisiaj nie spal mi Patryk od 8 rano do 15....w nocy budzi sie co godzine bo staram sie go karmić cyckiem-ale pokarm lichy jeszcze teraz antybiotyk. drze sie przy kazdym baku...ja padam na pysk ale warto. nie wiem kiedy wroce w pelni do Was....
słodziak

Basia a ja dlaje myśle jak ty sama to ogarniasz, ja z jednym czasami mam problem a co dopiero jak 2 jest Faktycznie inne noski maja
Stary 2013-11-29, 17:05   #3580
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:

ale od razu widać, które jest które

ktosiula, ale super ta kurtyna na okno ja chciałabym w tym roku sprawić sobie jakąś taką świecącą ozdobę na okno, ale jeszcze jakoś nawet nie szukałam.

lusesita, za wizytę - dobrze, że córa się w końcu ukazała dla pewności

Ja się dzisiaj doczekałam w końcu przepowiadaczy tak mi śmiesznie brzuch twardnieje, robi się twarda kuleczka i puszcza.
Oglądnęłabym z mężem jakiś film dzisiaj, ale nic nie mamy
Stary 2013-11-29, 17:09   #3581
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

CUDAKI

Dasz radę!
Mały jest słodki

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Wiesz ulotki bardzo często podają, żeby nie stosowac przy karmieniu, bo substancja lecznicza przenika do mleka. Ale skoro masz brać na noc i wtedy nie podawać piersi to po czasie już powinna być w mleku minimalna ilość leku. Jeśli Ci lekarz tak zalecił to trzeba sądzić, że wie co robi. A co to masz za tabletki i jak długo masz je stosować? Jeśli się bardzo niepokoisz to może jednak na ten czas zrezygnujesz z cycolenia a mleko będziesz odciągac i wylewać....
Ale będzie ślicznie Też nie mogę się doczekać aż zacznę dekorować dom Muszę wymyśleć jakieś aranżacje

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

agnieszka ale poród na szybcikaMasakra Gratuluję!!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:10   #3582
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:

CUDAKI

Dasz radę!
Mały jest słodki

Te tabletki to ATARAX 10mg, mam stosować 1 na noc, chyba, że nie będą skuteczne to wtedy 2 .
A jeśli faktycznie lek byłby w pokarmie to da się to jakoś zauważyć? Mały może się inaczej zachowywać czy to tak zupełnie niezauważalnie może przebiegać?
Martwię się o to trochę
A udało mi się póki co ściągnąć 160ml.. przydałoby się jeszcze 100
Stary 2013-11-29, 17:13   #3583
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
za opis i porodzik wiecej porodów chyba ci nie żyzcę

jednak córusia i to posłuszna mamusia tak sie martwiłaś

słodziak

Basia a ja dlaje myśle jak ty sama to ogarniasz, ja z jednym czasami mam problem a co dopiero jak 2 jest Faktycznie inne noski maja
Ja też tego nie wiem, staram się jak mogę,a teraz to nawet siedze przez tv z herbatą w ręku. Maluchy dają mi siłę
Ale też jest mi źle, bo chciałabym przytulić jednego i drugiego a się tak nie da. Nie lece tez na każdy płacz, czekam....wiem, że jestem wyrodna troszkę, ale muszę tak, muszę dzielić czas między ich dwoje

Nadrabiam Was- karmiąc, przeżywam z każdą z Was rozterki i szczęscia, ale jak zaczynam odpisywać to maluchy w płacz.
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:21   #3584
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Ja też tego nie wiem, staram się jak mogę,a teraz to nawet siedze przez tv z herbatą w ręku. Maluchy dają mi siłę
Ale też jest mi źle, bo chciałabym przytulić jednego i drugiego a się tak nie da. Nie lece tez na każdy płacz, czekam....wiem, że jestem wyrodna troszkę, ale muszę tak, muszę dzielić czas między ich dwoje

Nadrabiam Was- karmiąc, przeżywam z każdą z Was rozterki i szczęscia, ale jak zaczynam odpisywać to maluchy w płacz.
a to małe słodkie wredotki nie chcą żeby mamusia z cioteczkami plotkowała
Stary 2013-11-29, 17:28   #3585
Madzik 89
Zadomowienie

Cytat:
Łączę się w bólu bo właśnie przechodzę dokładnie to samo, z tym, że ja karmię mieszanką.
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:30   #3586
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ale śliczne
to ja też skorzystam z rady Pani farmaceutki bo mały dostał syrop prawoślazowy na gardełko, tylko w syropie jest etanol i nie wiem już czy mu podawać ...
Ja bym napewno nie poleciła takiemu maluszkowi gdyby ktoś zapytał i powiem szczerze, że sama bałabym się też podać, ale musisz sama zdecydować. Syrop prawoślazowy jest od 3 roku życia najczęściej.

W ogóle to mnie się wydaje, że jest jakiś syrop prawoślazowy bez etanolu ale nie mogę skojarzyć z jakiej firmy. Jeszcze poszukam. A jak będziesz w jakiejś aptece to możesz poprosić, zeby Ci pokazali jakie mają i poczytaj skład.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

ale od razu widać, które jest które

ktosiula, ale super ta kurtyna na okno ja chciałabym w tym roku sprawić sobie jakąś taką świecącą ozdobę na okno, ale jeszcze jakoś nawet nie szukałam.

lusesita, za wizytę - dobrze, że córa się w końcu ukazała dla pewności

Ja się dzisiaj doczekałam w końcu przepowiadaczy tak mi śmiesznie brzuch twardnieje, robi się twarda kuleczka i puszcza.
Oglądnęłabym z mężem jakiś film dzisiaj, ale nic nie mamy
Ty cholero, a u mnie cisza dzisiaj ;P Chociaż w nocy chyba ze 2 razy mnie złapało lekko. Ale nie boli nic?

Cytat:
Te tabletki to ATARAX 10mg, mam stosować 1 na noc, chyba, że nie będą skuteczne to wtedy 2 .
A jeśli faktycznie lek byłby w pokarmie to da się to jakoś zauważyć? Mały może się inaczej zachowywać czy to tak zupełnie niezauważalnie może przebiegać?
Martwię się o to trochę
A udało mi się póki co ściągnąć 160ml.. przydałoby się jeszcze 100
Po mleku nie zauważysz, ale Atarax działa też uspokojająco i mały może być taki lekko senny i niemrawy jeśli faktycznie lek byłby w mleku. Ja bym wzięła po ostatnim karmieniu na noc tabletkę, w nocy, albo po nocy odciągnij i wylej. Daj swoje wcześniej odciągnięte albo mm. A pierś tak ze 3 godziny po odciągnięciu tego nocnego, albo jak już poczujesz, że Ci się mleczarnia wypełniła. No i obserwuj małego i siebie. Jak podasz kilka razy MM bo Ci braknie Twojego to też nie będzie tragedii.

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-11-29 o 17:32
Stary 2013-11-29, 17:35   #3587
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...

Cytat:
Kochana duzo sił !!

KTOSIULA - super to wyglada
Kurde to juz czas na takie rzeczy?
Wogole tych swiat nie czuje choc strasznie sie na nie ciesze

Kiedy choinke stroicie dziewczyny?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-11-29 o 17:43
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:44   #3588
Trele_Morele
Zakorzenienie

Pokaze Wam jak Maja potraktowała zajaca Od Pepper Lubi go ImageUploadedByWizaz Forum1385743462.083706.jpg

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-29, 17:48   #3589
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Kochana duzo sił !!

też jakoś na razie świąt nie czuję
choinkę będziemy ubierać pewnie jak ją kupimy a że będziemy kupować żywą to dzień przed wigilią

moje dziecię zjadło cycka, butli 120 ml a za jakies pół godziny jeszcze 90 ml i przestała płakać

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Pokaze Wam jak Maja potraktowała zajaca Od Pepper Lubi go Załącznik 5494386

boniuuu jaka ta Majka jest słodka i jak fajnie za uszy zająca trzyma

dobra jak mała przysypia przy dźwięku odkurzaca to idę prasować :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-11-29, 17:49   #3590
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana duzo sił !!

To chyba jeszcze nie czas ale mnie sie bardzo nudzi :P Choinkę to ubierzemy na dzień, dwa przed wigilią może.

Cytat:

Jaka ona słodka.

Lilith mogłabyś też kupić korzeń prawoślazu taki sypki i to się wodą zalewa i odcedza po pół godziny.

Stary 2013-11-29, 17:52   #3591
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym napewno nie poleciła takiemu maluszkowi gdyby ktoś zapytał i powiem szczerze, że sama bałabym się też podać, ale musisz sama zdecydować. Syrop prawoślazowy jest od 3 roku życia najczęściej.

W ogóle to mnie się wydaje, że jest jakiś syrop prawoślazowy bez etanolu ale nie mogę skojarzyć z jakiej firmy. Jeszcze poszukam. A jak będziesz w jakiejś aptece to możesz poprosić, zeby Ci pokazali jakie mają i poczytaj skład.

Ty cholero, a u mnie cisza dzisiaj ;P Chociaż w nocy chyba ze 2 razy mnie złapało lekko. Ale nie boli nic?

Po mleku nie zauważysz, ale Atarax działa też uspokojająco i mały może być taki lekko senny i niemrawy jeśli faktycznie lek byłby w mleku. Ja bym wzięła po ostatnim karmieniu na noc tabletkę, w nocy, albo po nocy odciągnij i wylej. Daj swoje wcześniej odciągnięte albo mm. A pierś tak ze 3 godziny po odciągnięciu tego nocnego, albo jak już poczujesz, że Ci się mleczarnia wypełniła. No i obserwuj małego i siebie. Jak podasz kilka razy MM bo Ci braknie Twojego to też nie będzie tragedii.
Bardzo dziękuję za pomoc Rozmawiałam dziś z położną i ustaliłyśmy, że o 18. wezmę tabletkę, o 19. wykąpię i nakarmię małego jeszcze z cyca i w nocy moje ściągnięte + MM jeśli będzie głodny Myślę, że po 1h od wzięcia tabletki nie będzie jej jeszcze w pokarmie
Cytat:

Stary 2013-11-29, 17:56   #3592
sorento
Rozeznanie

Hej, witam się wieczornie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Pobudka po 4 godzinach snu mezul mnie opierdziela ze maly nie ma przerwy miedzy noskiem a piersia
Tatus dojrzy wszystko
mój też mnie czasem zaskakuje, że tyle pamięta ze SR.
A wczoraj mi zapowiedział, że będzie na 1 nocne karmienie wstawał-tzn przystawiał mi malucha na śpiocha, przebierał, odbijał i odkładał do spania Ciekawe czy tak faktycznie będzie Ale miło słyszeć

A co do chrzcin to my planujemy w lokalu, ale u nas duża rodzinka Zawsze łatwiej w organizacji-w domu ktoś by musiał w kuchni siedzieć non stop, żeby tyle osób ogarnąć, a tego bym nie chciała.
dla tż za śniadanka dla żonki

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Nie spalam prawie nic, co zamkne oko to Ulka zaczyna piszczec...teraz lezy na lozku z tata... znaczy on spi a ona przytula na do jego klaty

za wyjście w niedzielę i cycolenie!!!!

Zuzziak Odpoczywaj, ile się da
Oby ta gorączka tylko taka jednodniowa
Popieram Rybkę, pokaż synka

ryba91 Też bym tak zrobiła jak Ty z chrzcinami-obiad przed, coś ciepłego i torcik po Ktoś Ci pomoże z organizacją i obsługą gości? Bo 17 osób to też nie mało, a Ty w końcu jesteś po Kacperku drugą najważniejszą osobą na imprezie (z mężem na równi )

zwariowane-serduszko super, że lekarka tak mądrze dobrała leki za szybkie efekty terapii i pracę z laktatorem

lineczka za załatwienie spraw z zasiłkiem!
Twoja mama to normalnie 2 w1 i budzik i usypiacz dla Nelci

Cytat:
Miłek usypia tylko, kiedy mnie trzyma za rękę. Ma tak całe przedpołudnie
słodko
Z lokalem nie pomogę-bo i wesele było w moich rodzinnych stronach i chrzciny też tam planujemy.
Kubek fajny

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Córka poszła spać, ja sie biore za sprzątanie. W sumie nie ma tego duzo moze cos poprsuje i przygotuje obiadek
przeczytałam, że coś popsujesz
super z tą sesją, myślę, że fotograf nie będzie robił problemów, żeby obie córeczki obfocić, bo w sumie co mu szkodzi

Cytat:
Majka spi 6,5-7 h to I tak dla mnie sporo. Wystarczy ze pospi pòł godziny dłuzej to ja I tak sie wybudzam i przez pierwsze kilka minut jej szukam. Zawsze mi sie wydaje ze wziełam ja na spiocha do łozka I mi sie gdzies zaplàtała .
Trele uwielbiam Twoje teksty
za zniknięcie wysypki i przespaną noc Majci w swoim łóżeczku
Majcia z uszakiem
Tak apropos ciekawe co tam u Pepper, dawno się nie odzywała :

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 17:56   #3593
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo dziękuję za pomoc Rozmawiałam dziś z położną i ustaliłyśmy, że o 18. wezmę tabletkę, o 19. wykąpię i nakarmię małego jeszcze z cyca i w nocy moje ściągnięte + MM jeśli będzie głodny Myślę, że po 1h od wzięcia tabletki nie będzie jej jeszcze w pokarmie

Raczej nie. Tylko, żeby Wam się za bardzo nie przedłużyło. Albo troszkę później weź tabletkę z 15 -30 po 18.

Stary 2013-11-29, 18:03   #3594
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..

Cytat:
też jakoś na razie świąt nie czuję
choinkę będziemy ubierać pewnie jak ją kupimy a że będziemy kupować żywą to dzień przed wigilią

moje dziecię zjadło cycka, butli 120 ml a za jakies pół godziny jeszcze 90 ml i przestała płakać

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

boniuuu jaka ta Majka jest słodka i jak fajnie za uszy zająca trzyma

dobra jak mała przysypia przy dźwięku odkurzaca to idę prasować :P
No to fakt masz glodomorrra
A o prasowaniu to nawet nie pisze nic bo mam sterte jakby mi sasiad cos podrzucał.
Tak mi sie podobalo to prasowanie na poczatku

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-29, 18:10   #3595
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
dowiedz się, może u Ciebie jest inna kwota

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

moja też tak samo robi jak nie chce

to akurat wszędzie jest tak samo dokładnie 539 zł na osobe w 2012 roku. Nam przekroczyło o 90 zł bo oczywiście nie liczą tego co tż dostanie na konto tylko dochód a jego jest kuźwa ok 500 zł wiecej niż faktycznej wypłaty na konto

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:10   #3596
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Raczej nie. Tylko, żeby Wam się za bardzo nie przedłużyło. Albo troszkę później weź tabletkę z 15 -30 po 18.
Tak też zrobię
Leo mi zasnął na rękach i tak słodko się uśmiecha

Edytowane przez zwariowane-serduszko
Czas edycji: 2013-11-29 o 18:12
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:18   #3597
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Kolki nie bylo?

Na szczęście nie

Cytat:

Oby tak dalej! Jak sobie pomyślę o tej Twojej różowej księżniczce jaka ona śliczna to mi się ciepło na serduszku robi

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Tak 3-4 kropelki do każdej butelki, bo niestety karmię mieszanką i u nas średnio się sprawdza ale podaję dopiero od wczoraj, a u Was zadziałało od razu czy np. po kilku razach?
Po kilku razach zauważyłam poprawę

Cytat:
kyte ,miki fajne opisy porodow.BRAWO!

Cytat:

Super ze jest lepiej
W koncu sie wyspisz , I ona zreszta tez
Ooo tak

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość

Super, że w końcu Malutka dała Wam troszkę pospać. Po tych problemach ze snem na początku należało Wam się to.
Mąż teraz na urlopie to i na szczęście siedzimy sobie razem i czuwamy nad małą

Cytat:

Jaki uroczy widok

Piękne dzieciaczki dziewczyny

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:19   #3598
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Bo mnie w nocy nie budzą ruchy młodej i tak teraz mam trochę manię na punkcie tego, czy ona się rusza i jak w nocy się obudzę na sikanie to póki nie poczuję ruchów to nie zasnę z powrotem.
też tak mam Na szczęście Tomiś zawsze szybko coś wypcha i śpię dalej
A co do telefonów, u mnie też się zaczyna, a tu miesiąc do TP jeszcze, strach się bać co będzie dalej Wczoraj moja przyjaciółka do tż napisała, bo jej 2 godziny na sms nie odpisałam
Nie miałaś wcześniej przepowiadaczy??? O, ja-to może skoro już przylazły, to się rozkręcą na dobre i wcale Wam filmu nie będzie trzeba na wieczór

ktosiula Cześć nieustraszony dwupaku
Ale masz świąteczny nastrój A lampki od teściowej super, też takie chcę, a że mam Tchibo niedaleko to kto wie

Ja też dziś rozmemłana, wróciłam z zakupów przed 12, położyłam się na chwilkę i po 15 obudziłam

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
W sumie, to chyba lubię jak coś odstawi, bo później słodki jest jak nigdy W nocy ani razu nie wstałam z łóżka
heh, mój tż ma tak samo i jeszcze mu się straszny przytulak włącza-przejść nie można spokojnie, bo głaszcze, cmoka i tuli

Opcja bycia we 3 w szpitalu super, ale u nas chyba nie ma takiej możliwości

Madzik za brzuszek maluszka
Alex

xxxMikixxx że jest lepiej, oby tak dalej!!!!!

agnieszka255 za opis, jesteś ekspresowa!
Ja też chcę zobaczyć całą 4 pociech

lusesita za wizytę i wagę Marysieńki

Anoula za cycolenie!!!

Basiaaaaaaaaa krasnoludki Wreszcie się doczekałyśmy
A to małe zazdrośniki

Antibia86 myślałam o Was wczoraj
za brzuszek, lepsze spanie, samopoczucie i wszystko inne
memlok

Cytat:
A o prasowaniu to nawet nie pisze nic bo mam sterte jakby mi sasiad cos podrzucał.
Tak mi sie podobalo to prasowanie na poczatku
Może podrzuca, jak na spacer wychodzisz z małą??
A choinkę 1-2 dni przed wigilią

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:27   #3599
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Moje słoneczko Zamęczę Was w końcu jej zdjęciami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (41,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (46,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (56,8 KB, 41 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 18:29   #3600
nasturcja7667
Zadomowienie

Dalsze wiesci od Anouli:
Mała nie chce ssać. Popołudniu zassała bez kapturków na chwilę [najwyraźniej nie lubi kapturków ale to już myśl moja- Nasturcji ] Czują się dobrze. Anoula pozdrawia wszystkich!!

A ja mam dziś romantyczny wieczór z mężem Nawet winko otworzymy [mleczko będę musiała potem odciągnąć i wylać- a szkoda..].
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości