|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Nie bolało ale było niezbyt przyjemne, oczy miałam zaciśnięte i ciśnienie mi troszku skoczyło. Nockę przespałam jak zabita i nic się nie rozkręciło niestety. Widocznie jeszcze nie czas.
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
dowiadywalismy sie ile by nas to wynioslo i za 2 cieple dania, ciasto, kawa, herbata za osobe wychodzi 40 zl wiadomo im wiecej potraw tym wyzsza cena ale cena max to 100 zl oczywiscie z naszym alkoholem ![]() Witam ![]() Myslalam ze zdaze cos zribic zanim mala sie obudzi ale patrze ze juz ma oczy jak 5 zl :P Jade dzisiaj zalatwiac becikowe i musze infornacje zataic mala w zwiazku z tym drugim zasilkiem i mam nadzieje ze babka w gopsie nie skojarzy mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-29 o 08:42 |
|
|
|
|
#3483 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Wchodzę na wizaz, patrzę a tu jeszcze wątek Nemoskowy:P Widzę, że porodziki się posypały. GRATULACJE dla świeżo upieczonych mam! ![]() Powoli sobie czytam co żeście naskrobały przez ten tydzień. My od wtorku jesteśmy w domu. Pobyt w szpitalu...tragedia! Nic a nic nie spałam dwa dni przed porodem, a potem w szpitalu w ogóle nie mogłam zasnąć. Zdarzało mi się drzemnąć na godzinkę, czułam się już taka wykończona, a tu do domu nie mogliśmy wyjść przez wysoką bilirubinę. Mały codziennie miał pobieraną krew (tak mi już go szkoda było ), waga mu bardzo spadła z 3360 do 3060, kupki wcale nie robił dlatego organizm nie oczyszczał się z bilirubiny. We wtorek okazało się że Mały ładnie zaczął przybierać na wadze, crp całkowicie się unormowało a bilirubina spadła troszeczkę więc wyszliśmy do domu. Ledwo co na nogach się trzymałam. W domu w końcu zaczęłam spać. Pokarmu mam dużo, aż mi piersi twardnieją, muszę odciągać pokarm cały czas. Mały śpi tak po 2-4 godzinki. Mąż jak i cała rodzina zakochani są w nim Poród opiszę później, powiem tylko że gdyby nie pomoc męża to myślę że nie dałabym rady. Rodziłam od 12 do 15.10 także szybko Ogólnie okazało się że miałam zielone wody, a Mały miał okręconą pępowinę wokół szyi. W dniu moich urodzin mamy wizytę w poradni patologii noworodka ze względu na żółtaczkę i te zielone wody. Ja dziś dostałam temperatury, nie wiem czy to ten cały stres, nerwy i wyczerpanie dopiero teraz daje znaki, czy rzeczywiście jakaś infekcja się rozwija. Słabo się cały czas czuję, ale mam nadzieję że szybko dojdę do formy. Pozdrawiam
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuziak- dobrze że już w domu, Brawa dla męża za spisanie sie Wrzuć zdjęcie młodego!
|
|
#3485 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za szybkie dojście do formy! Anoula - GRATULACJE!! Witam Leoś właśnie zasnął bujany na moich rączkach i się uśmiecha A od tego bujania go, to będę miała nieźle bicka wyrobionego Chyba muszę zainwestować w bujaczek ![]() A co do mojego leczenia, nie jest najgorzej. Dostałam tabletki, przy których nie można karmić piersią, z tym, że pani doktor zarządziła, żebym brała je tylko na noc, a w dzień mogę karmić normalnie i odciagać sobie pokarm, żeby karmić nim na noc. Więc tragedii nie ma Wczoraj z jednej piersi ściągnęłam ok. 60ml i Leoś się nie najadł, musiałam mu dać cycka .. w ogóle tak śmiesznie jadł pierwszy raz z butelki ![]() I mam sporo pytań odnośnie tego ściągania Więc musicie mi pomóc wizażowe ciotunie ![]() Po pierwsze - w czym najlepiej przechowywać pokarm?? Muszę kupować specjalne kubeczki, czy można to jakoś tańszym kosztem wykombinować? Po drugie - kiedy w dzień mam odciągać pokarm? Jak Leo zje z jednej, to z drugiej od razu ściągać, czy jak ![]() Po trzecie - czy mogę zmieszać mleko z dwóch różnych ściągnięć?? Żeby np. wszystko co ściągne zlewać do jednego pojemnika, a potem tylko to dzielić i podgrzewać? Czy tak nie można ![]() POMOCY
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Gratulacje wczorajszym mamusiom ![]() Iskra witaj ponownie u kciuki by problemy z bolami głowy sie skończyły De doczytałam ze miałaś stłuczkę. :-* Dzidzia czekamy na Ciebie :-* Wszystkie dzieciaczki słodziutkie :-* By zobaczyc musialam wejść na wizaz przez internet w tel a nie przez aplikacje. |
|
|
|
#3487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w domu też do niego ściągałam bo nei mialam kasy na specjalne pojemniki2.Mi kazali własnie tak robić w szpitalu jak napisałaś, ale podobno lepszy sposób jest tak 30 minut po zjedzeniu ściagnąć . no ale niech wypowiedzą sie doswiadczone mamusie! 3. Możesz zmieszać jeżeli mają tę samą temperature. jak pierwsze dasz do lodówki, to drugie tez musisz dac do lodówki i dopiero jak osiągnie tą samą temp mozesz zmieszać ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
za becikowe i zapomogę
|
|
#3488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli teoretycznie mogę przechowywać w wyparzonych słoiczkach A ile dziecko powinno zjadać na raz w 3. tygodniu życia??
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtl wszysdy sie Ulka zachwycają. Ma dolki w policzkachWychodzimy najprawdopodobniej w niedziele*,* mam nadzieje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Od razu z rana wchodzę i sprawdzam, czy któraś z dwupaków mnie opuściła w czekaniu na poród ![]() Miss Triss, i jak tam, przeszło czy się coś ruszyło? Może Ci coś zaszkodziło, ale może też organizm się oczyszcza. Mnie w nocy raz coś zakuło w ogóle ostatnio w nocy jak się budzę to taki niepokój czuję. Bo mnie w nocy nie budzą ruchy młodej i tak teraz mam trochę manię na punkcie tego, czy ona się rusza i jak w nocy się obudzę na sikanie to póki nie poczuję ruchów to nie zasnę z powrotem. nemosek, pytałaś o chrzciny - ja co prawda jeszcze długo tym tematem nie będę się zajmować, ale planuję w domu - z tym, że u mnie będą tylko nasi rodzice i rodzeństwo (moja siostra i brat męża będą chrzestnymi) no i ewentualnie dziadkowie męża. Ale to i tak maksymalnie będzie 13 osób dorosłych i 4 dzieci z naszą. W Waszej sytuacji zdecydowałabym się chyba na knajpę skoro te najbliższe osoby to u Was aż tyle osób. Idę zrobić sobie śniadanie
|
#3491 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
GratulacjeeeeeeeeeeeeeeCytat:
![]() Cytat:
ale wiem że da;ej drobniutka jest u nas 3,5 kgCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Ma dołeczki????????? ja zawsze chciaąłm je mieć
|
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętaj, że mleko w lodówce może stać maksymalnie 72h. I jeśli dolewasz mleko, do starszego, to data ważności całości jest taka, jak najstarszego mleka. W temp. pokojowej może stać 8-12h [zależy ile masz stopni w domu ]Witam się! Miłek pcha kupę Najlepiej, zeby go wteyd bujać, więc wsadziłam go do bujaczka i zaraz się biorę za laktator...Co do chrzcin: muszę poszukać jakiegoś taniego lokalu w Krakowie [Krakuski- znacie jakiś?]. Bo u nas będzie ponad 30 osób [ja mam 5 rodzeństwa, mąż 3, ale pohajtanych i dzieciatych]. Więc musiałabym krzesła z całego bloku chyba pozbierać, zeby ich w domu usadzić
|
|
|
|
|
#3493 |
|
Wtajemniczenie
|
zalezy od wagi wyjściowej dziecka, u nas mamy prawie 2 miesiace i je ok90 ml i to nie zawsze.
|
#3494 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE
witamy na świecie
|
|
|
#3495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3496 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaraz biorę się za ściąganie i zobaczymy ile tym razem zejdzie ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to zapomniałam napisać, ale dzisiejsza noc była cudowna ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- A myślicie, że zlewanie mleka do takich zwykłych plastikowych pojemników na żywność może być? Oczywiście wyparzonych itd.. ??Wiem, że mam głupie problemy, ale wolę zapytać
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogolnie znow jest grzeczna i spi. Ale będziemy ja wybudzac i męczyć:p Ja chce wyjsc w ndz ![]() A z tym bruchem to jestem zdziwiona ze znieczulony. Ja bede miala jakies zastrzyki przez 2 tygodnie mam nauczyc sie je sobie robić....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3498 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę! Ja jestem z 19 grudnia to dla mnie też prawie jak prezent na urodziny ten Twój synuś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I jeszcze mi mąż zabronił rodzić, bo musi jakieś ważne coś do pracy przygotować i będzie to robił całą sobotę, więc dał mi zielone światło dopiero na noc z soboty na niedzielę No to kwitnę dalej z tym brzuchem.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za Was kochani!Cytat:
dla męża za pomoc przy porodzie, no i za cycolenie, opiekę, kupki, brak żółtaczki i te wszystkie inne sprawy Cytat:
Jestem dzisiaj jakaś rozmemłana, nic mi się nie chcę.
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-11-29 o 10:20 |
||||||||||
|
|
|
#3499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potem było lepiej. Jestem 25 dni po cc i nic nie czuję, nawet sobie salsę codziennie tańczę [coby biodra doprowadzić do porządku ]. Nie miałam znieczulonej połowy brzucha, od kiedy zeszło znieczulenie po cc, normalnie cały brzuch czuję. Szwy miałam rozpuszczalne i już jakiś czas ich nie mam. Blizna ma w tej chwili 10.5cm, ale lekarz powiedział, że może zejdzie do 8-9cm, w zależności jak uda mi się zrzucić brzuszek ![]() Te zastrzyki to przeciwzakrzepowe masz mieć. Minimalna ilość to chyba 4, maksymalna 14. Ja miałam 6. |
|
|
|
|
#3500 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie, to chyba lubię jak coś odstawi, bo później słodki jest jak nigdy W nocy ani razu nie wstałam z łóżka ![]() Cytat:
Zuziak za dojście do formy. Fajnie, że już w domku jesteście.Dzień dobry, wstyd się przyznać, ale cała moja rebiata ze mną na czele, jeszcze w łóżku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serduszko - tak jak Ci Rybka napisała. A co to wydaje mi sie ze jak wyparzysz to moga byc. Tylko zeby miały zamkniecia. Próbowalismy wczoraj awansowac Majke z wanienki do wanny tyle ze z tym plastikowym lezaczkiem . Matko jaki był ryyyyk I histeria szybko sie wycofalismy.. Dzis planuje połozyc ja pierwszy raz w jej łozeczku na noc . Az sie boje .. Macie jakis przepis/pomysl na piers z indyka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
Zwariowane fajnie z tym leczeniem. Takim sposobem Ty w końcu uwolnisz się od tego paskudzstwa, a laktacja na tym nie ucierpi. Super.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie po dłuższej przerwie
![]() Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom U nas niby wszystko w porządku nie licząc mojego niewyspania i kłopotami mojego maluszka z brzuszkiem ![]() Może miała któraś z Was taki problem: płacze, podkurcza przy tym nóżki, pręży się, stęka, jakby nie mógł się "odgazować" to wszystko wyrywa go ze snu przez co jest marudny gdy nie śpi a ja chodzę jak zombie.. już nie wiem jak mu pomóc Według położnej to kolki i musi samo przejść ale ja nie mogę patrzeć jak się męczy, herbatki koperkowej zabroniła podawać bo wzmaga gazy... Doradźcie coś mamusie ![]() A oto mój synuś jak miał 5 dni
|
#3504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jest bardzo mało aktywna, zarówno w dzień jak i w nocyHej! Proszę jeszcze raz o kciuki - zaraz wychodzę na wizytę
|
||
|
|
|
#3505 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Po nocnych rewolucjach gastrycznych wszystko się uspokoiło. Jestem trochę osłabiona, ale to z racji pustego żołądka. Stwierdzam, że przyczyną było fastfoodowe jedzenie, z którym ewidentnie wczoraj przesadziłam. Idę się ogarnąć. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi! Jesteście niezastąpione!
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pokoju vip to naprawde obecnośc tz jest nieoceniona wgl Ulka ma problemy z lapaniem brodawki... i ogolnie z budzeniem na jedzonko...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi w sprawie chrzcin.Chyba musimy poszukac mega taniego lokalu ale jest nadzieja skoro u Lineczki 4 dychy kosztuje od osoby.
Cytat:
![]() Cytat:
A zeby nie zbankrutowac zakupilam pojemniki na mocz i w nich mrozilam.Witam sie jeszcze z loza,Tymek wlasnie oproznia drugi cyc ![]() Mya Wklej fotke Lulki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moja mama robiła szpinak zawijany w pierś takie roladki ![]() Cytat:
a mały przecudny! ![]() byłam w GOPSie pani mnie nie pamiętała i dostaniemy becikowe plus tą magiczn zapomogę i zasiłek rodzinny no i do 15 grudnia powinnam dostać ładny przelew z pomocy społecznej ![]() w ogóle nie wiem jak moja mama to robi ale moje dziecko jak siedziało z nią to usnęła ze mną spać nie chce później wstanie to mama ma wziąć małą na spacer a ja może w końcu posprzątam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3509 | ||
|
Zadomowienie
|
O, to to już w ogóle tragedia. Jak oddzwaniam bo np nie słyszałam telefonu to od razu - wszystko w porządku, dzieje się coś? I do mojego męża zresztą też tak wszyscy dzwonią i się pytają.
Cytat:
Cytat:
![]() Trele, to wieczorem będziemy trzymać kciuki za pierwsze spanie w swoim łóżeczku. Niestety, metody żadnej nie znam na sukces - jedynie co mi przychodzi do głowy to siedzenie przy dziecku i trzymanie za rączkę, tak, żeby czuła, że jesteś blisko. A jak już zaśnie to może już będzie spała smacznie ![]() zwariowane, dołączam się do pytania o wykorzystanie pojemników na żywność do przechowywania mleka. Ale myślę, że można. W końcu czym może się różnić taki pojemnik zamykany od specjalnej butelki na mleko?
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle robilibyśmy chrzciny w lokalu gdzie była Gesslerowa ![]() popatrzyłam na to moje dziecko jak śpi i ona się tak słodko uśmiecha i w ogóle jest taka piękna i słodka, normalnie jestem w niej zakochana
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

bolało?

.

dowiadywalismy sie ile by nas to wynioslo i za 2 cieple dania, ciasto, kawa, herbata za osobe wychodzi 40 zl wiadomo im wiecej potraw tym wyzsza cena ale cena max to 100 zl oczywiscie z naszym alkoholem 

), waga mu bardzo spadła z 3360 do 3060, kupki wcale nie robił dlatego organizm nie oczyszczał się z bilirubiny. We wtorek okazało się że Mały ładnie zaczął przybierać na wadze, crp całkowicie się unormowało a bilirubina spadła troszeczkę więc wyszliśmy do domu. Ledwo co na nogach się trzymałam. W domu w końcu zaczęłam spać. Pokarmu mam dużo, aż mi piersi twardnieją, muszę odciągać pokarm cały czas. Mały śpi tak po 2-4 godzinki. Mąż jak i cała rodzina zakochani są w nim

Wczoraj z jednej piersi ściągnęłam ok. 60ml i Leoś się nie najadł, musiałam mu dać cycka .. w ogóle tak śmiesznie jadł pierwszy raz z butelki

u nas 3,5 kg
ze znieczulony. Ja bede miala jakies zastrzyki przez 2 tygodnie mam nauczyc sie je sobie robić....
ze mną spać nie chce