|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
![]() Cytat:
Leo jak jest najedzony to wypuszcza cyca i zamyka buzie ![]() Kurczę, boje się trochę tych tabletek.. niby napisane jest, że nie można przy nich karmić piersią, no ale lekarz chyba wie co robi ![]() Była tu jakaś PANI FARMACEUTKA z tego co pamiętam??
Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-11-29 o 16:30 |
||
|
|
|
#3572 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mały jest słodki A ja powyciągałam część ozdób świątecznych Zawieszki do okien pozawieszałam, czerwone, świąteczne podkładki na stół, poduchy, stroik, wazon wypełniłam szyszkami i bombkami i do tego tesciowa mi dzisiaj wręczyła takie oto cudo: http://www.tchibo.pl/kurtyna-swietln...400040359.html Tylko muszę na męża czekać, żeby pomógł mi zawiesić i koniecznie dokupię drugie takie cosik bo mam okno podwójne - ale będzie śliiicznie ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
Wiesz ulotki bardzo często podają, żeby nie stosowac przy karmieniu, bo substancja lecznicza przenika do mleka. Ale skoro masz brać na noc i wtedy nie podawać piersi to po czasie już powinna być w mleku minimalna ilość leku. Jeśli Ci lekarz tak zalecił to trzeba sądzić, że wie co robi. A co to masz za tabletki i jak długo masz je stosować? Jeśli się bardzo niepokoisz to może jednak na ten czas zrezygnujesz z cycolenia a mleko będziesz odciągac i wylewać....
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja też skorzystam z rady Pani farmaceutki bo mały dostał syrop prawoślazowy na gardełko, tylko w syropie jest etanol i nie wiem już czy mu podawać ... |
|
|
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inne noski mają
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3576 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
łojezu 540 zł? matko ale kwota, to nawet nie bede pytać, bo w ogóle się nie załapie |
|
|
|
|
#3577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() basiaaaaa wspaniałe bliźniaki |
||
|
|
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3579 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za opis i porodzik![]() Cytat:
jednak córusia i to posłuszna mamusi a tak sie martwiłaśCytat:
słodziakBasia a ja dlaje myśle jak ty sama to ogarniasz, ja z jednym czasami mam problem a co dopiero jak 2 jest
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
ale od razu widać, które jest które ![]() ktosiula, ale super ta kurtyna na okno lusesita, za wizytę - dobrze, że córa się w końcu ukazała dla pewności Ja się dzisiaj doczekałam w końcu przepowiadaczy tak mi śmiesznie brzuch twardnieje, robi się twarda kuleczka i puszcza.Oglądnęłabym z mężem jakiś film dzisiaj, ale nic nie mamy
|
#3581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też nie mogę się doczekać aż zacznę dekorować dom Muszę wymyśleć jakieś aranżacje![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- agnieszka ale poród na szybcika Masakra Gratuluję!!
|
|
|
|
|
#3582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jeśli faktycznie lek byłby w pokarmie to da się to jakoś zauważyć? Mały może się inaczej zachowywać czy to tak zupełnie niezauważalnie może przebiegać? Martwię się o to trochę ![]() A udało mi się póki co ściągnąć 160ml.. przydałoby się jeszcze 100
|
|
#3583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale też jest mi źle, bo chciałabym przytulić jednego i drugiego a się tak nie da. Nie lece tez na każdy płacz, czekam....wiem, że jestem wyrodna troszkę, ale muszę tak, muszę dzielić czas między ich dwoje Nadrabiam Was- karmiąc, przeżywam z każdą z Was rozterki i szczęscia, ale jak zaczynam odpisywać to maluchy w płacz. |
|
|
|
|
#3584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3586 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle to mnie się wydaje, że jest jakiś syrop prawoślazowy bez etanolu ale nie mogę skojarzyć z jakiej firmy. Jeszcze poszukam. A jak będziesz w jakiejś aptece to możesz poprosić, zeby Ci pokazali jakie mają i poczytaj skład. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-11-29 o 17:32 |
|||
|
|
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...
Cytat:
KTOSIULA - super to wyglada Kurde to juz czas na takie rzeczy? Wogole tych swiat nie czuje choc strasznie sie na nie ciesze Kiedy choinke stroicie dziewczyny? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-29 o 17:43 |
|
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Pokaze Wam jak Maja potraktowała zajaca Od Pepper
Lubi go Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
Cytat:
![]() choinkę będziemy ubierać pewnie jak ją kupimy ![]() moje dziecię zjadło cycka, butli 120 ml a za jakies pół godziny jeszcze 90 ml i przestała płakać ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
![]() dobra jak mała przysypia przy dźwięku odkurzaca to idę prasować :P
||
|
|
|
#3590 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Lilith mogłabyś też kupić korzeń prawoślazu taki sypki i to się wodą zalewa i odcedza po pół godziny.
|
|
#3591 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że po 1h od wzięcia tabletki nie będzie jej jeszcze w pokarmie ![]() Cytat:
|
|
#3592 | |||||
|
Rozeznanie
|
Hej, witam się wieczornie
![]() Cytat:
mój też mnie czasem zaskakuje, że tyle pamięta ze SR. A wczoraj mi zapowiedział, że będzie na 1 nocne karmienie wstawał-tzn przystawiał mi malucha na śpiocha, przebierał, odbijał i odkładał do spania Ciekawe czy tak faktycznie będzie Ale miło słyszeć ![]() A co do chrzcin to my planujemy w lokalu, ale u nas duża rodzinka Zawsze łatwiej w organizacji-w domu ktoś by musiał w kuchni siedzieć non stop, żeby tyle osób ogarnąć, a tego bym nie chciała. dla tż za śniadanka dla żonki ![]() Cytat:
za wyjście w niedzielę i cycolenie!!!!Zuzziak Oby ta gorączka tylko taka jednodniowa ![]() Popieram Rybkę, pokaż synka ![]() ryba91 Też bym tak zrobiła jak Ty z chrzcinami-obiad przed, coś ciepłego i torcik po )zwariowane-serduszko super, że lekarka tak mądrze dobrała leki za szybkie efekty terapii i pracę z laktatoremlineczka za załatwienie spraw z zasiłkiem!Twoja mama to normalnie 2 w1 i budzik i usypiacz dla Nelci ![]() Cytat:
Z lokalem nie pomogę-bo i wesele było w moich rodzinnych stronach i chrzciny też tam planujemy. Kubek fajny ![]() Cytat:
super z tą sesją, myślę, że fotograf nie będzie robił problemów, żeby obie córeczki obfocić, bo w sumie co mu szkodzi Cytat:
za zniknięcie wysypki i przespaną noc Majci w swoim łóżeczkuTak apropos ciekawe co tam u Pepper, dawno się nie odzywała :
|
|
#3593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
Cytat:
A o prasowaniu to nawet nie pisze nic bo mam sterte jakby mi sasiad cos podrzucał. Tak mi sie podobalo to prasowanie na poczatku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to akurat wszędzie jest tak samo dokładnie 539 zł na osobe w 2012 roku. Nam przekroczyło o 90 zł
|
|
#3596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Leo mi zasnął na rękach i tak słodko się uśmiecha
Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-11-29 o 18:12 |
|
|
|
|
#3597 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście nie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ooo tak Cytat:
![]() Cytat:
Piękne dzieciaczki dziewczyny |
|||||
|
|
|
#3598 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do telefonów, u mnie też się zaczyna, a tu miesiąc do TP jeszcze, strach się bać co będzie dalej Wczoraj moja przyjaciółka do tż napisała, bo jej 2 godziny na sms nie odpisałam Nie miałaś wcześniej przepowiadaczy??? O, ja-to może skoro już przylazły, to się rozkręcą na dobre i wcale Wam filmu nie będzie trzeba na wieczór ktosiula ![]() Ale masz świąteczny nastrój ![]() Ja też dziś rozmemłana, wróciłam z zakupów przed 12, położyłam się na chwilkę i po 15 obudziłam ![]() Cytat:
![]() Opcja bycia we 3 w szpitalu super, ale u nas chyba nie ma takiej możliwości Madzik za brzuszek maluszka ![]() Alex xxxMikixxx agnieszka255 za opis, jesteś ekspresowa!Ja też chcę zobaczyć całą 4 pociech ![]() lusesita za wizytę i wagę Marysieńki ![]() Anoula za cycolenie!!!Basiaaaaaaaaa krasnoludki A to małe zazdrośniki Antibia86 myślałam o Was wczoraj za brzuszek, lepsze spanie, samopoczucie i wszystko inne memlok Cytat:
![]() A choinkę 1-2 dni przed wigilią
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Moje słoneczko
|
|
|
|
#3600 |
|
Zadomowienie
|
Dalsze wiesci od Anouli:
Mała nie chce ssać. Popołudniu zassała bez kapturków na chwilę [najwyraźniej nie lubi kapturków ale to już myśl moja- Nasturcji ] Czują się dobrze. Anoula pozdrawia wszystkich!! A ja mam dziś romantyczny wieczór z mężem Nawet winko otworzymy [mleczko będę musiała potem odciągnąć i wylać- a szkoda..].
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

ale nie mam siły trzymać ich 2h przy cycu 

dlatego karetka. ktos musial sie nimi zajac