|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Piotrka mało zazdrość nie zżarła
Pozazdrościł Frnakowi i tym sposobem My też mamy Zębola Ps. Oby reszta wyszła tak niespodziewanie jak ten Jesteśmy udani Jemy z cyca, w którym nie ma mleka, wychodzi nam ząb chociaż nie ząbkujemy![]()
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Teso, będzie dobrze. Spokojnie, to pewnie nic poważnego. Na lekarzy brak słów, ale to nie po raz pierwszy na tym wątku
![]() Margos, gratki za zęba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#453 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka ja znow mam wesolo Xawek chory z goraczka 39....maly
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- z kolei kupki nie robil...chyba po tej kaszce.... Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzikowi mówię nie. Jak będzie gotowa sama chodzić to będzie chodziła. Wszystko
![]() Byłam w pipie i kupiłam kaszki holle ( orkisz i jaglana), herbatkę bio z holle i hippa. Jestem zadowolona Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#455 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43957274]Aaa nacytowalam sie i wylaczyl mi sie ipad
Bylam z Leoskiem rano u pediatry... I napisze Wam cos... Mam ochote ich wszystkich wysadzic w kosmos!!! Opowiedzialam jej o bakteriach w moczu, teraz w posiewie, ze w usg ciazy wyszlo ze miedniczka jest poszerzona, ale nikt do tego juz nie wracal bo prawidlowo sie rozwija i takie tam... No i ze po tych bakteriach poszlam prywatnie zrobic usg brzuch i wyszedl zastoj w lewej nerce... A ona mi na to " a nikt pani nie mowil ze jak na usg ciazy wyjdzie cos z nerkami czy miedniczkami to do roku zycia trzeba co 3 miesiace robic posiew i sprawdzac czy jest ok!?" ![]() Nie, ku.rwa nikt mi nie mowil, w tym takze ona bo bylismy u niej raz w sierpniu.. Ani w szpitalu nikt nic, chociaz wszystko mowilam... Dobrze ze cos mnie podkusilo i sama chcialam sprawdzic morfo i mocz czy wszystko ok.... Chyba zrobilam to takze ze wzgledu na te nowotwory naokolo... I mialam farta... W poniedzialek ide jeszcze raz zrobic posiew i podajemy antybiotyk... A z nerkami i wynikami mam sie stawic spowrotem do tego chirurga co w czwartek robil usg i zadecyduje co z tym dalej zrobic... bo mam to bezposredni zwiazek wiec nie jest dobrze...I tak sobie pomyslalam teraz ze przeciez o serduchu tez nikt nic po porodzie bo kardiolog w szpitalu ogladal i wg niej nie ma potrzeby robic echo serca... I nie robilam... Jak sie teraz okaze ze cos jednak z sercem jest bo juz sie dzisiaj umowilam na sprawdzenie echo serca to zatłuke!!!! Nie wierze zadnych lekarzom, nie ufam... I niech mi mowia ze oni szczepia dzieci z pozytywnym posiewem, z alergiami i nic im nie jest... Ja szczepic poki co nie bede... Bo potem uslysze ze "a nie mowili pani ze jest ryzyko"... Jezu.. Troche sie podlamalam tematem.... Bo problemy z nerkami sa przeciez bardzo masakryczne, ale gorąco wierze ze wystarczy wybic bakterie i bedzie ok. Chyba...[/QUOTE] o kurcze, dobrze, ze tego jednak pilnujesz, porządna z Ciebie mama!BARAWO TESO. ZDRÓWKA dla Leo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aczkolwiek z tego co wiem to raz na jakiś czas moga przyjeżdżać...ale szału nie ma z ilością razy....chyba,ze się coś zmieniło...Cytat:
No weź jaj nie rób wracaj do nas,jestes super mamą i nic tego nie zmieni! Staraj sie myslec pozytywnie kochana! Cytat:
![]() Ale za chama sobie nie przypomnę co, w każdym razie się widziałyśmy i było fajnie
|
||||||
|
|
|
#456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miło, że spotkanie się udało i jesteś na bieżąco ![]() Będą się teraz mogły robić zaległości ![]() Ps. Ja też Kocham moich mężczyzn... a szczególnie tego Małego ![]() Cytat:
Będzie "kradł" panny mojemu sprzed nosa ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43957274]Aaa nacytowalam sie i wylaczyl mi sie ipad Bylam z Leoskiem rano u pediatry... I napisze Wam cos... Mam ochote ich wszystkich wysadzic w kosmos!!! Opowiedzialam jej o bakteriach w moczu, teraz w posiewie, ze w usg ciazy wyszlo ze miedniczka jest poszerzona, ale nikt do tego juz nie wracal bo prawidlowo sie rozwija i takie tam... No i ze po tych bakteriach poszlam prywatnie zrobic usg brzuch i wyszedl zastoj w lewej nerce... A ona mi na to " a nikt pani nie mowil ze jak na usg ciazy wyjdzie cos z nerkami czy miedniczkami to do roku zycia trzeba co 3 miesiace robic posiew i sprawdzac czy jest ok!?" ![]() Nie, ku.rwa nikt mi nie mowil, w tym takze ona bo bylismy u niej raz w sierpniu.. Ani w szpitalu nikt nic, chociaz wszystko mowilam... Dobrze ze cos mnie podkusilo i sama chcialam sprawdzic morfo i mocz czy wszystko ok.... Chyba zrobilam to takze ze wzgledu na te nowotwory naokolo... I mialam farta... W poniedzialek ide jeszcze raz zrobic posiew i podajemy antybiotyk... A z nerkami i wynikami mam sie stawic spowrotem do tego chirurga co w czwartek robil usg i zadecyduje co z tym dalej zrobic... bo mam to bezposredni zwiazek wiec nie jest dobrze...I tak sobie pomyslalam teraz ze przeciez o serduchu tez nikt nic po porodzie bo kardiolog w szpitalu ogladal i wg niej nie ma potrzeby robic echo serca... I nie robilam... Jak sie teraz okaze ze cos jednak z sercem jest bo juz sie dzisiaj umowilam na sprawdzenie echo serca to zatłuke!!!! Nie wierze zadnych lekarzom, nie ufam... I niech mi mowia ze oni szczepia dzieci z pozytywnym posiewem, z alergiami i nic im nie jest... Ja szczepic poki co nie bede... Bo potem uslysze ze "a nie mowili pani ze jest ryzyko"... Jezu.. Troche sie podlamalam tematem.... Bo problemy z nerkami sa przeciez bardzo masakryczne, ale gorąco wierze ze wystarczy wybic bakterie i bedzie ok. Chyba...[/QUOTE] Mam nadzieję, że pozbędziecie się bakterii i to wystarczy!!! Co do służby zdrowia to się nie wypowiadam... ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
za udane zakupy ![]() Jak będzie gotowa do chodzenia to będzie trzeba kupić Jej kojec
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam podobną akcję jak ty, tyle, że nie byłam na IP tylko laktatorem machałam. Ściągnełam całe 10ml z jednej piersi, machałam 2 dni i znowu mam mleczko |
|
|
|
|
#458 |
|
Wtajemniczenie
|
oki rozumiem, czyli chodziki odpadaja
moi rodzice kupia malemu krzeselko do karmeinia, widzialam takie z hustawka, co myslicie???a my mamy problem co, bo nie wiem co takiemu malemu moze sie przydac.... ponawiam pyt do tebletu w przyszlym tyg idiemy z Malym na trzecie szczepienie, boje sie co bedzie znow po nim ;/ dobrze ze Mlody juz po anginie doszedl do siebie ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- aa i woczraj moje kolezanka byla u pediatry, ktora jest ordynatorem w szpitalu, musi jezdzic z swoim synkiem, bo on wczesniak i pytala sie jej o basen, powiedziala, jej, ze wg jej opinii to nie poleca jeszcze bo po pierwsze to wzmaga AZS, w baseniku kapia sie jeszcze dorosli no i mozna dostac zapalenie ucha czy cos KAROLAJN jak Ty oceniasz basen? |
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
Surka, współczuję wyjazdu służbowego tzta. Trudna sytuacja, ale co zrobić. Dasz radę na pewno, a czas szybko zleci z dzieckiem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Kathe, krzesełko do jedzenia bardzo dobry pomysł. Przede wszystkim praktyczny. Ja kupuję Oliwii( albo już kupiłam) ciuszki, piramidę Fisher Price i większą wanienke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Widziałam na allegro ala smycze dla dzieci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#460 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i leżą w szafce bo ich w końcu nie zażyłam My dostaliśmy gratis jak kupowaliśmy wózek szelki do "nauki" chodzenia Ale pewnie gniją gdzieś w piwnicy![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Życzę tak samo Wam jak i nam na resztę zęboli ![]() Nawet nie wiem kiedy ten ząbek się przebił, bo zauważyłam go przez przypadek jak Młody ziewał w aucie... normalnie Mu nie zaglądam bo się nie spodziewałam Myślałam, że to afta Mu sie robi
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
teso łAcze sie w bolu. powiem ci tak. jak rozmawialam z nefrologiem to poszer. miedniczki czesto sie zdaza u zazwyczj samoistnie mija do roku. trzeba własnie pilnowac infekcji wiec zero basenów itd. do tego czesciej inf. łapia chłopców niemowleta potem sie to odwraca.
mi w ciazy tez u małej zastój wyszedł i pilnowałam tego mocno bo ojciec moj zmarł na raka nerki wiec jak usłyszałam nerka to mu sie rozryczałam ale uspokajał ze to nie musi byc nic genetycznego. nie wiem . sprawdzam. mała jest w poradni ma juz skierowanie na ucm bo ma tez uposledzony moczowód i u niej mocz moze sie cofac.szczepic bede chyba ze jej posiew zle wyjdzie to pewnie sami przełoza. głowa do gory. moze zamiast chirurga to poszukaj jeszcze nefrologa dzieciecego? a i jak chodziłam na nfz w ciazy to babsko do konca ciazy nic o nerce nie wiedziało bo nie widziała chyba wiec pewnie do dzisiaj bym nic nie wiedziała;/ ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- margosia gratulijemy zebola ![]() i tysiac miesiecznic dla solenizantów
http://www.suwaczki.com/tickers/bhywdf9h5rlx9gfe.png http://babystrology.com/tickers/baby...=3&babycount=1 Edytowane przez AgaPlast Czas edycji: 2013-11-30 o 18:46 |
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Teso ja jestem prawie pewna ze te bakterie to po prostu resztka kupy która zabłądziła w siuśkach
bedzie dobrze!Kolejny zebol watkowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#464 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratki dla wszystkich malych solenizantow!
Surka- wspolczuje wyjazdu.. ale dasz rade!Margos- ale Ty masz cudowne dziecko super, ze zebol tak bezboleśnie się pojawiłKathe- ja basen bardzo sobie chwale, za wyjątkiem tego ze jest na 8 ![]() My mamy zajęcia zorganizowane i jesteśmy pierwsi na basenie wiec chlor zarazki z dnia poprzedniego juz zdazy wyniszczyc. Po basenie kazde dziecko idzie z rodzicem po prysznic a potem smarowanko. Co do uszu to osuszamy a po wyjsciu siedzimy jeszcze na terenie budynku zeby sie temperatura wyrownala. Mam nadzieje ze dzieki temu Hana nie będzie bala sie wody, teraz jesteśmy na etapie przygotowań do nurkowania, panie stopniowo leja wode po glowie, dzis juz byla to cala miska, mala sie nie boi, pod prysznicem tez leje jej normalnie glowe, leci jej do oczu i nawet nie reaguje. Ogólnie zajęcia bardzo fajne, duzo zabawek, piosenek no i dzieci. Widac ze w koleczku sie soba interesuja Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
TESO 3mam bardzo mocno kciuki,aby wystaczylo wybicie bakterii. No i za serduszko! Z tymi lekarzami to ręce opadają,jak człowiek się nie dopyta to nic nie powiedzą a potem jak idiotę człowieka traktuja
KATHE kupuje mężowi The shields na DVD. A Igorek dostanie chyba kocyk i zabawki. A chodzikom mówimy NIE MARGOSiA brawo za zabka! SURKA wspolczuje wyjazdu męża! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
Perse nie słyszałam nigdy, żeby kolęda była przed świętami- może księdzu mamony brakuje
![]() Cynamonku Adaś wygląda ślicznie i nigdy nie pomyślałabym że ma takie przezycia za sobą Mela mnie przy mm powiedziała że najpierw mleko z kleikiem czy kaszką za kilka dni można podawać marchewki jabłka i cała resztę- oczywiście nie jak słynna koleżanka jednej z Was ;p 1 nowy produkt co 4 dni a na koniec gluten. Nie wiem czy przy kp też taka kolejnośc tylko w innych miesiącach czy wszystko inaczej Samantha uwierz, nie tylko Ty nie masz czasem cierpliwości. Nie raz powiedziałam Piotrkowi że zaraz wyjdę, zostawię Go z tatą i już nigdy nie wrócę, potem przepraszam Go a on słucha i patrzy na mnie jakby rozumiał i wtedy jest mi jeszcze bardziej przykro Pietruszka kończy dziś 16 tygodni- matkooooo jak to leci Skopiuje tu do Was z fb co pisałam i uciekam napic sie piwka, jedyny wspólny wieczór z tztem Ostatnio któraś pisała że teściowie kupili jej synkowi chodzik, którego nie zamierzają używać. Dziś przyszła chrzestna Piotrusia napisała mi że kupiła mu kombinezon i to nic że ma już 3. Czy uważała że w dniu 30 listopada dziecię nasze nie ma jeszcze zimowego kombinezonu? Ale to wszystko nic! Piszę jej że no cóż jak już kupiłaś to pomodlę się o zimę do lipca i może zużyje wszystkie 4, jakież było moje zdziwienie jak napisała mi że to rozmiar 9-12 więc będzie też miał na później. Kur....a na jakie później? 9-12 czyt. czerwiec- sierpien- zimowy kombinezon. Nie mam więcej pytań... miłych nocek
|
|
|
|
#469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Padłam jak Mamusię Kocham Chrzestna to się Wam udała Niedługo nie będzie chciał wychodzić z kąpieli
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie i dzidziusie
Majeczka moja skończyła 14 tygodni Jak to możliwe że tak szybko mi urosło to moje maleństwo
|
|
#471 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem czemu ale jakoś tak Cię lubię naprawdę ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
![]() Ja tam nigdy nie wiem ile moje Dziecko ma tygodni ![]()
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
FIAZO a coś zmieniliście? Ze mu się spodobało
ANGELAK ja rozumiem ze w PL zima trwa długo,ale kurde to nie Arktyka:p udana! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem na
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też chcę takie ząbkowanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#474 |
|
Zakorzenienie
|
Angelak, brawa dla chrzestnej
|
#475 |
|
Konto usunięte
|
Mela wg mnie jest tak, jak piszesz. Skończony 4.=5. i podaje się gluten. Ale u mnie to nie wypaliło.
Teso strasznie współczuję problemów ![]() I wszystkie chorowitki przytulam ![]() My po zakupach i kolędzie. Kolęda spoko, ksiądz OK. Artuś był grzeczny i się przyglądał :P A zakupy, no cóż... Ogólnie udane, ale powinnam dostać pokojową nagrodę Nobla, gdyż znosiłam humor TŻa podczas kupowania jego butów - mają być ciemne, zimowe i rozmiar 47. Coś jak igła w stogu siana. Ale kupiliśmy, uff... |
|
|
|
#476 |
|
Zakorzenienie
|
Perse, rozmiar 47? Niezła stopa
|
#477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez mowie chodzikom nie - Xawek nie miał wcale a Leo dostal jako prezent i okupuje na razie strych ale jak wroce do Irl to wystawiam na sprzedaz Xawik juz ma 40 stopni......
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
ITA o kurde,idźcie z nim do lekarza...i do wanny z zimna woda na xbicie gorączki..
SURKA ile męża nie będzie? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
dla Alusi i Lili za skończone miesiące dla Piotrusia za pierwszego ząbka (zazdrościmy takiego lajtowego ząbkowaniaEleine a tobie zazdroszczę imprezy firmowej ![]() Teso lekarka d.ebilka, skąd mogłaś wiedzieć o kontroli jak nikt nie pofatygował się zeby ci o tym powiedzieć Ita zbijasz gorączkę i nadal rośnie?? Leć z małym do lekarza! Karo ale macie super te zajęcia na basenie. Z chęcią bym zapisała Majeczkę na takie zajęcia bo ona kocha wode ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- A w klubie foty z dzisiejszego mroźnego spaceru
|
|
#480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dziewczyny trzeba oblac Andrzejki - pijemy karmi lub co kto może
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:53.

Pozazdrościł Frnakowi i tym sposobem

bo mam to bezposredni zwiazek wiec nie jest dobrze...

Trochę km jest