Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-30, 20:53   #481
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

Co do basenu, to teraz kiedy zbliża się zima, boję się o przeziębienie małej. A mam blisko bardzo fajny typowo dla dzieci.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-30, 21:02   #482
arrabbiata
Zadomowienie

Co do chodzików, to my nie planujemy używać...chyba że mi się coś odmieni. Ja tam popylałam w chodziku i w wieku 9 miesięcy już sama biegałam. A nóg jakiś krzywych nie mam

Po nalocie teściów Mały dostał parę ciuszków ze smyka, oczywiście z cenami i paragonami Już chciałam coś na ten temat powiedzieć, czy mam im oddać czy co, ale teściowa mnie uprzedziła i powiedziała, że zostawiła paragony, żebym w razie czego mogła wymienić te rzeczy I powiedz coś takiej.
Kupie jej prezent na święta z ceną i paragonem i powiem, że może sobie wymienić jak jej się nie spodoba hahha.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:06   #483
czarownica1
Zakorzenienie

Dobry wieczor
Dopiero mam czas by sie odezwac.
Antos spi na mnie bo cos mu nie idzie ostatnio zasypianie po kapieli w lozeczku. Pewnie znow zostanie ze mna w lozku.

SKYLIE dam znac co powie lekarz.

KAROLAJN robily mi sie male siniaczki ma palcu od wewnatrz a teraz od tygodnia mam guza. Na drugim palcu mniejszego i to sie nie wchlania.

SAMANTHA lacze sie z Toba. Czuje podobnie,choc jeszcze nie zdazylo mi sie wypomniec Antosiowi ze przez niego mam 10kg nadwagi, ze sie nie wysypiam itd. Ale czuke sie beznadziejna wielokrotnie. Ze ma tak "zapuszczona" matke, ze wielokrofnie nie umiem odgadnac o co chodzi...ze ...aj nie chce sie nakrecac na noc. W kazdym razie dzis zapytalam Tz czy jeszcze kiedykolwiek bedzie w naszym zwiazku jak dawniej? Nic nie powiedzial. No coz nic nie trwa wiecznie. Moze przeze mnie tak sie dzieje? Nie mam sily tego analizowac.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

A przepraszam...Tz powiedzial ze bedzie jak dawniej jak przestane warczec na niego...

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:18   #484
AgaPlast
Zadomowienie

Padam na twarz.
dziec spi. ja gotowa do imprezy. zrobiłam pulpety indycze w sosie pomidorowym, udka kurze pieczone w sosie słodko ostrym z jabłkiem, schab duszony z sosem śliwkowym, rosół sałatke 3 surówki, 2 ciasta 2 chleby. na jutro zostały pieczone ziemniaczki makaron i ryz ugotowac i zrobic jaja faszerowane. w gesti TZ bedzie ogarnac chate i nie inter. mnie ze bedzie zmeczony bo wróci w nocy ze słuzbowego wyjazdu. Matko niesadziłam ze jestem w stanie przygotowac taka impre w 1 dzien sama z dzieciem

samatha biedactwo wez walnij TZ jak juz kiedys to zrobiłas i wez wyjdz z chałupy i jeszcze telefonu nie zabieraj. Nie wiem czy dobrze kojaze ale to chyba ty pisałas o jakies pracy na kilka godz. w tyg? powiem ci ze ja pracuje i owszem pracuje w domu jak dziec spi i nikomu go niepodrzucam ale dla mnie to jak balskam. mam swoje 3 godz dziennie. obdzwonie kontrahentów poszukam dostawców itd. nie siedze i nie mysle o kupkach zupkach praniu i prasowaniu. to sa MOJE 3 godz. i w dooopie mam ze czasami jak sie zarobie to mam syf w domu i rzeczy w szafie sie pokonczyły ale mam higiene mózgu zachowana trzymaj sie kochana bo ty taka z jajami babka jestes to na pewno nie dasz sie byle depresji a matka jestes zarabiasta i za pare lat bedzie zazdrocha u kumpli synka

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

o matko zapomniałam ze sama jeszcze musze sie ogarnac bo wygladam jak kocmołuch. zaraz lece pod prysznic i ogarne twarz i paznokcie. jutro machne fryz i pomaluje pazurki i bede jak tala mamuska
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:19   #485
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Padam na twarz.
dziec spi. ja gotowa do imprezy. zrobiłam pulpety indycze w sosie pomidorowym, udka kurze pieczone w sosie słodko ostrym z jabłkiem, schab duszony z sosem śliwkowym, rosół sałatke 3 surówki, 2 ciasta 2 chleby. na jutro zostały pieczone ziemniaczki makaron i ryz ugotowac i zrobic jaja faszerowane. w gesti TZ bedzie ogarnac chate i nie inter. mnie ze bedzie zmeczony bo wróci w nocy ze słuzbowego wyjazdu. Matko niesadziłam ze jestem w stanie przygotowac taka impre w 1 dzien sama z dzieciem
jak to wszystko sama zrobiłaś? Ja się ze zrobieniem obiadu ogarnąć nie mogę

chyba, że twoje dziecko śpi 22h/dobę
Stary 2013-11-30, 21:20   #486
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Życzenia składa im również Johny-dzisiaj pękło mu 15 tygodni

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43957274]Aaa nacytowalam sie i wylaczyl mi sie ipad

Bylam z Leoskiem rano u pediatry... I napisze Wam cos... Mam ochote ich wszystkich wysadzic w kosmos!!!
Opowiedzialam jej o bakteriach w moczu, teraz w posiewie, ze w usg ciazy wyszlo ze miedniczka jest poszerzona, ale nikt do tego juz nie wracal bo prawidlowo sie rozwija i takie tam... No i ze po tych bakteriach poszlam prywatnie zrobic usg brzuch i wyszedl zastoj w lewej nerce... A ona mi na to " a nikt pani nie mowil ze jak na usg ciazy wyjdzie cos z nerkami czy miedniczkami to do roku zycia trzeba co 3 miesiace robic posiew i sprawdzac czy jest ok!?"
Nie, ku.rwa nikt mi nie mowil, w tym takze ona bo bylismy u niej raz w sierpniu.. Ani w szpitalu nikt nic, chociaz wszystko mowilam...

Dobrze ze cos mnie podkusilo i sama chcialam sprawdzic morfo i mocz czy wszystko ok.... Chyba zrobilam to takze ze wzgledu na te nowotwory naokolo...
I mialam farta...
W poniedzialek ide jeszcze raz zrobic posiew i podajemy antybiotyk...
A z nerkami i wynikami mam sie stawic spowrotem do tego chirurga co w czwartek robil usg i zadecyduje co z tym dalej zrobic... bo mam to bezposredni zwiazek wiec nie jest dobrze...

I tak sobie pomyslalam teraz ze przeciez o serduchu tez nikt nic po porodzie bo kardiolog w szpitalu ogladal i wg niej nie ma potrzeby robic echo serca... I nie robilam... Jak sie teraz okaze ze cos jednak z sercem jest bo juz sie dzisiaj umowilam na sprawdzenie echo serca to zatłuke!!!!

Nie wierze zadnych lekarzom, nie ufam... I niech mi mowia ze oni szczepia dzieci z pozytywnym posiewem, z alergiami i nic im nie jest... Ja szczepic poki co nie bede... Bo potem uslysze ze "a nie mowili pani ze jest ryzyko"...

Jezu.. Troche sie podlamalam tematem....
Bo problemy z nerkami sa przeciez bardzo masakryczne, ale gorąco wierze ze wystarczy wybic bakterie i bedzie ok. Chyba...[/QUOTE]

Teso wierzę, że to tylko bakteria i uda się ją szybko wytępić dobrze, że czuwasz. Ja już sobie obiecałam, że w pon robię Młodemu mocz, bo też pinda jestem i już mu miesiąc nie robiłam

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość

Co myslicie dziewczyny o chodzikach????
Nie planuje kupować i nie planuje dostać

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Piotrka mało zazdrość nie zżarła Pozazdrościł Frnakowi i tym sposobem

My też mamy Zębola Z czego ja się głupia cieszę? Zęby to same problemy
gratuluję Piotrusiowi ząbka

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
hejka ja znow mam wesolo Xawek chory z goraczka 39....maly
Zdrówka Dla Xawierka.

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Kathe- ja basen bardzo sobie chwale, za wyjątkiem tego ze jest na 8
My mamy zajęcia zorganizowane i jesteśmy pierwsi na basenie wiec chlor zarazki z dnia poprzedniego juz zdazy wyniszczyc.
Po basenie kazde dziecko idzie z rodzicem po prysznic a potem smarowanko.
Co do uszu to osuszamy a po wyjsciu siedzimy jeszcze na terenie budynku zeby sie temperatura wyrownala.
Mam nadzieje ze dzieki temu Hana nie będzie bala sie wody, teraz jesteśmy na etapie przygotowań do nurkowania, panie stopniowo leja wode po glowie, dzis juz byla to cala miska, mala sie nie boi, pod prysznicem tez leje jej normalnie glowe, leci jej do oczu i nawet nie reaguje.
Ogólnie zajęcia bardzo fajne, duzo zabawek, piosenek no i dzieci. Widac ze w koleczku sie soba interesuja

Wysłane z mojego GT-I9300
Fajne te zajecia z tego co opisujesz

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Sukces pierwszy raz od początku do konca kąpieli Piotrel nie płakał .
dla Piotrusia

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
Pietruszka kończy dziś 16 tygodni- matkooooo jak to leci

Skopiuje tu do Was z fb co pisałam i uciekam napic sie piwka, jedyny wspólny wieczór z tztem

Ostatnio któraś pisała że teściowie kupili jej synkowi chodzik, którego nie zamierzają używać. Dziś przyszła chrzestna Piotrusia napisała mi że kupiła mu kombinezon i to nic że ma już 3. Czy uważała że w dniu 30 listopada dziecię nasze nie ma jeszcze zimowego kombinezonu? Ale to wszystko nic! Piszę jej że no cóż jak już kupiłaś to pomodlę się o zimę do lipca i może zużyje wszystkie 4, jakież było moje zdziwienie jak napisała mi że to rozmiar 9-12 więc będzie też miał na później. Kur....a na jakie później? 9-12 czyt. czerwiec- sierpien- zimowy kombinezon. Nie mam więcej pytań...
za 16 tygodni
Chrzestna rozwaliła system

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Majeczka moja skończyła 14 tygodni

Jak to możliwe że tak szybko mi urosło to moje maleństwo
dla Majeczki

Dobranoc
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:21   #487
karolajn1987
Wtajemniczenie

Czarownico- pytam bo mnie sie na palcach wskazujacych robia takie guzki, w okolicy stawow. Czasem sie to wchłania a czasem nie. Bylam kiedys z tym u lekarza i to u mnie sa jakies tam woreczki wychodzace z torebki stawowej wypelnione czymś tam i to twardnieje ladnie opisalam? p

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-11-30, 21:22   #488
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

SAMANTHA lacze sie z Toba. Czuje podobnie,choc jeszcze nie zdazylo mi sie wypomniec Antosiowi ze przez niego mam 10kg nadwagi, ze sie nie wysypiam itd. Ale czuke sie beznadziejna wielokrotnie. Ze ma tak "zapuszczona" matke, ze wielokrofnie nie umiem odgadnac o co chodzi...ze ...aj nie chce sie nakrecac na noc. W kazdym razie dzis zapytalam Tz czy jeszcze kiedykolwiek bedzie w naszym zwiazku jak dawniej? Nic nie powiedzial. No coz nic nie trwa wiecznie. Moze przeze mnie tak sie dzieje? Nie mam sily tego analizowac.

A przepraszam...Tz powiedzial ze bedzie jak dawniej jak przestane warczec na niego...

\

magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:25   #489
AgaPlast
Zadomowienie

arrabiata mniej wiecej tyle spi wystarczy od 10-15 ale mi tu nie zazdraszczac bo zeszły tydzien był kiepski ze spaniem. Matka za ciepło dziecko ubierała. Przymrozek był no ale cóz ona woli zimny wychów. Dodam ze te 5 h spi non toper na dworzu. az boje sie zimy bo chyba dziecko do piwnicy bede musiała wstawiac
Stary 2013-11-30, 21:26   #490
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie i dzidziusie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja tam nigdy nie wiem ile moje Dziecko ma tygodni
Ja też się gubię, muszę kalendarz otworzyć i liczyć od początku

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43961059]
A zakupy, no cóż... Ogólnie udane, ale powinnam dostać pokojową nagrodę Nobla, gdyż znosiłam humor TŻa podczas kupowania jego butów - mają być ciemne, zimowe i rozmiar 47. Coś jak igła w stogu siana. Ale kupiliśmy, uff...[/QUOTE]

Ale ma więlką stopę, dobrze, że zakup się udał

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
SURKA ile męża nie będzie?

ITA a dawałaś już coś na zbicie? Ja pognałabym chyba do lekarza przy takiej temp
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
4,5 miesiąca
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:27   #491
AgaPlast
Zadomowienie

ita zdrówka dla Xsawcia
Stary 2013-11-30, 21:29   #492
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
arrabiata mniej wiecej tyle spi wystarczy od 10-15 ale mi tu nie zazdraszczac bo zeszły tydzien był kiepski ze spaniem. Matka za ciepło dziecko ubierała. Przymrozek był no ale cóz ona woli zimny wychów. Dodam ze te 5 h spi non toper na dworzu. az boje sie zimy bo chyba dziecko do piwnicy bede musiała wstawiac
no to wszystko jasne Mój niedawno miał cały tydzień taki, że spał po 3-3.5h na dworze, ale mu przeszło
Stary 2013-11-30, 21:30   #493
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
l

a dziewczyny trzeba oblac Andrzejki - pijemy karmi lub co kto może
Imieniny mojego tż, ja nie oblewam bo nie mam ochoty,a tż bo jedzie jutro do pracy

Cytat:
Padam na twarz.
Cytat:
Ty to jesteś robokop https://static.wizaz.pl/forum/images...mp/oklaski.gif
Stary 2013-11-30, 21:35   #494
krysiaa2608
Raczkowanie

Wróciliśmy do domu, maluda wykąpana, nakarmiona i śpi! Byliśmy u moich dziadków, później z moimi rodzicami na obiedzie w knajpie chińskiej i pojechaliśmy do nich na ciasto i kawkę

Podczytywałam i z tego co pamiętam to:
-brawa dla solenizantów (Idzia, moja też z 31.07 i też liczę, że dziś kończy 4 miesiące )
-Teso przytulam mocno i trzymam kciuki za wyjaśnienie wszystkiego o lekarzach wypowiadać się nie będę z wiadomych względów.
- Margo - za Glutkowego zębucha
-Ita - zdrówka dla starszaka

więcej nie pamiętam

Aha - widziałam, że dyskusja na plotkowym się zrobiła proponuję nowy wątek zatytułować "w pieluszce znowu kupa,więc na plotkowym obgadana nasza grupa".

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:36   #495
dzoan
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki

Nie miałam dzisiaj czasu się odezwać. Rano spacerek, ok. południa odwiedziny teściowej..popołudniu przyjaciele.. w międzyczasie jakieś żarełko przygotowywałam, a mąż sprzątał.

Teściowa kupiła Olusiowi zestaw strażaka- samochody, ludziki i hełm- od 3lat Była promocja ze 120zł na 60zł, więc po co czekać, trzeba korzystać.. nieważne, że 2 lata będzie się ten zestaw kurzył. I jeszcze chciała, żebyśmy nie chowali tylko zostawili w salonie na widoku, żeby każdy widział co Oluś dostał od babci..albo doczepić karteczkę, że to od babci Dobrze, że moja mama nie ma podobnych życzeń, bo gdzie bym nie spojrzała walałyby się karteczki

dla wszystkich solenizantów! Oluś również do nich należy..kończy 17. tygodni

Adasiek cud miód chłopaczek

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:40   #496
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Aha - widziałam, że dyskusja na plotkowym się zrobiła proponuję nowy wątek zatytułować "w pieluszce znowu kupa,więc na plotkowym obgadana nasza grupa".
Dobry, ale myślę, że lepszy będzie taki

w pieluszce znowu kupa,więc na plotkowym obgadana nasza

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

dla Basi i Lola
Stary 2013-11-30, 21:42   #497
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Perse nie słyszałam nigdy, żeby kolęda była przed świętami- może księdzu mamony brakuje

Cynamonku Adaś wygląda ślicznie i nigdy nie pomyślałabym że ma takie przezycia za sobą

Mela mnie przy mm powiedziała że najpierw mleko z kleikiem czy kaszką za kilka dni można podawać marchewki jabłka i cała resztę- oczywiście nie jak słynna koleżanka jednej z Was ;p 1 nowy produkt co 4 dni a na koniec gluten. Nie wiem czy przy kp też taka kolejnośc tylko w innych miesiącach czy wszystko inaczej

Samantha uwierz, nie tylko Ty nie masz czasem cierpliwości. Nie raz powiedziałam Piotrkowi że zaraz wyjdę, zostawię Go z tatą i już nigdy nie wrócę, potem przepraszam Go a on słucha i patrzy na mnie jakby rozumiał i wtedy jest mi jeszcze bardziej przykro

Pietruszka kończy dziś 16 tygodni- matkooooo jak to leci

Skopiuje tu do Was z fb co pisałam i uciekam napic sie piwka, jedyny wspólny wieczór z tztem

Ostatnio któraś pisała że teściowie kupili jej synkowi chodzik, którego nie zamierzają używać. Dziś przyszła chrzestna Piotrusia napisała mi że kupiła mu kombinezon i to nic że ma już 3. Czy uważała że w dniu 30 listopada dziecię nasze nie ma jeszcze zimowego kombinezonu? Ale to wszystko nic! Piszę jej że no cóż jak już kupiłaś to pomodlę się o zimę do lipca i może zużyje wszystkie 4, jakież było moje zdziwienie jak napisała mi że to rozmiar 9-12 więc będzie też miał na później. Kur....a na jakie później? 9-12 czyt. czerwiec- sierpien- zimowy kombinezon. Nie mam więcej pytań...

miłych nocek
powiem Ci że prawie jak moja teściowa taki duży kupiła że chyba nie założy

Cytat:
Hej mamusie i dzidziusie

oklaski

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
FIAZO a coś zmieniliście? Ze mu się spodobało

ANGELAK ja rozumiem ze w PL zima trwa długo,ale kurde to nie Arktyka:p udana!

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
to jest najdziwniejsze, ze nic nie zmienialiśmy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43961059]Mela wg mnie jest tak, jak piszesz. Skończony 4.=5. i podaje się gluten. Ale u mnie to nie wypaliło.

Teso strasznie współczuję problemów

I wszystkie chorowitki przytulam

My po zakupach i kolędzie. Kolęda spoko, ksiądz OK. Artuś był grzeczny i się przyglądał :P

A zakupy, no cóż... Ogólnie udane, ale powinnam dostać pokojową nagrodę Nobla, gdyż znosiłam humor TŻa podczas kupowania jego butów - mają być ciemne, zimowe i rozmiar 47. Coś jak igła w stogu siana. Ale kupiliśmy, uff...[/QUOTE]

Gratki za udane zakupy i kolede

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Co do chodzików, to my nie planujemy używać...chyba że mi się coś odmieni. Ja tam popylałam w chodziku i w wieku 9 miesięcy już sama biegałam. A nóg jakiś krzywych nie mam

Po nalocie teściów Mały dostał parę ciuszków ze smyka, oczywiście z cenami i paragonami Już chciałam coś na ten temat powiedzieć, czy mam im oddać czy co, ale teściowa mnie uprzedziła i powiedziała, że zostawiła paragony, żebym w razie czego mogła wymienić te rzeczy I powiedz coś takiej.
Kupie jej prezent na święta z ceną i paragonem i powiem, że może sobie wymienić jak jej się nie spodoba hahha.
Powiem Ci, że za bardzo się spiełaś, lepiej być nie może, nie podoba się bądż rozmiar nie pasuje idziesz i wymieniasz.
Moim zdaniem bardzo dobrze postąpiła.
Mojq przyjaciółka tak samo zrobiła. Przyniosła nam ciuszki z reservd z paragonem. Wymieniłam na większe bo małych miałam tyle że nawet by tego nie założył

Mój mąż znów pokazuje swoją wredność, nie chce mi się z nim wojować i próbować coś odbudować. Niech się wypcha. Poczytam ksiażke i ide spac.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:46   #498
surka
Zakorzenienie

Ja też uciekam na dzisiaj dobrej nocki
Stary 2013-11-30, 21:48   #499
Samantha7
Zakorzenienie

Ita - zdrowka dla Xavcia

Teso- dobrze ze Cie tknelo.
Wierze ze bedzie dobrze

Gratuluje wszystkich nowych miesiecy i tygodni

Dziekuje Wam kazdej za wsparcie za mile i dobre slowo.
Ja tak naprawde nie mam kolezanek. Jedna mam taka od serca, ale ona ma 2 malych dzieci i mieszkamy od siebie ze 30km. Ciezko jest sie spotkac bardzo.

Na Tz nie mam co teraz narzekac bo stara sie jak moze, duzo pracuje po 10-14h czasami. To mnie tez miedzy innymi dobija.
Tesciowa przychodzi ma 1-2h posiedzi z malym ze 3razy w tyg. Pojde ja do pracy tez czasem, ale to nie to samo.
Tak bardzo bym chciala gdzies wyjechac na choc dwa dni , przespac jedna cala noc bez pobodek 3-4 razy w nocy. Choc jeden dzien nie slyszec placzu.
I wlasnie nienawidze siebie bo patrzac na Cynamonowa jaka jest cool mama to ja powinnam zamknac morde i sie cieszyc ze mam zdrowe dziecko. I ciesze sie bardzo tyle powietrza mi brakuje troche

Margosiu- dla Piotrka za zabek.
Bardzo mi milo jest az sie poplakalam. Znowu

Czarowniczko- tez warczalam na Tz. Czasem mialam juz taka agresje ze balam sie samej siebie. Nie wiem czy mi hormony wala jeszcze czy co, ale czesto nie poznaje siebie.
Owszem jestem wybuchowa ale bez przesady.
Zastanawialam sie dluzszy czas co sklonilo te matki, ktore zrobily krzywde swoim dzieciom do takiego czynu?! Nie mozliwe jest zeby zrobily to z premedytacja no nie moge w to uwierzyc. Musialo je cos opetac, jakies zlo, ktos.
Boje sie takich rzeczy bardzo
Naprawde mysle ze w chwili braku cierpliwosci na skraju juz wszystkiego lepiej zostawic dziecko i nawet zadzwonic do najgorszej tesciowej na swiecie.

Mam nadzieje, ze sie wszystko poprawi i dogadacie sie z Tz

Pozdrawiam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:51   #500
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Powiem Ci, że za bardzo się spiełaś, lepiej być nie może, nie podoba się bądż rozmiar nie pasuje idziesz i wymieniasz.
Moim zdaniem bardzo dobrze postąpiła.
Mojq przyjaciółka tak samo zrobiła. Przyniosła nam ciuszki z reservd z paragonem. Wymieniłam na większe bo małych miałam tyle że nawet by tego nie założył
A moim zdaniem nie kupuje się prezentów i nie zostawia cen i paragonów ale może inna jestem A no i nie komentuje się, co ile kosztowało, jak to teściowa ma w zwyczaju.

Edytowane przez arrabbiata
Czas edycji: 2013-11-30 o 21:53
Stary 2013-11-30, 21:56   #501
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

dla Basi i Lola

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 21:56   #502
krysiaa2608
Raczkowanie

cały dzień słuchałam od TZ jak to wieczorem sobie zrobimy miły wieczor, drinki i te sprawy i zgadnijcie co robi od 30 minut? ...

Ku.r.wa od 19 trzy razy go upominałam, że zasypia to jeszcze się na mnie wydarł, że mi się wydaje! Wlaśnie widzę

31.07.2013 Basia!

Stary 2013-11-30, 21:59   #503
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciliśmy do domu, maluda wykąpana, nakarmiona i śpi! Byliśmy u moich dziadków, później z moimi rodzicami na obiedzie w knajpie chińskiej i pojechaliśmy do nich na ciasto i kawkę

Podczytywałam i z tego co pamiętam to:
-brawa dla solenizantów (Idzia, moja też z 31.07 i też liczę, że dziś kończy 4 miesiące )
-Teso przytulam mocno i trzymam kciuki za wyjaśnienie wszystkiego o lekarzach wypowiadać się nie będę z wiadomych względów.
- Margo - za Glutkowego zębucha
-Ita - zdrówka dla starszaka

więcej nie pamiętam

Doskonały tytuł

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

Nie miałam dzisiaj czasu się odezwać. Rano spacerek, ok. południa odwiedziny teściowej..popołudniu przyjaciele.. w międzyczasie jakieś żarełko przygotowywałam, a mąż sprzątał.

Teściowa kupiła Olusiowi zestaw strażaka- samochody, ludziki i hełm- od 3lat Była promocja ze 120zł na 60zł, więc po co czekać, trzeba korzystać.. nieważne, że 2 lata będzie się ten zestaw kurzył. I jeszcze chciała, żebyśmy nie chowali tylko zostawili w salonie na widoku, żeby każdy widział co Oluś dostał od babci..albo doczepić karteczkę, że to od babci Dobrze, że moja mama nie ma podobnych życzeń, bo gdzie bym nie spojrzała walałyby się karteczki

dla wszystkich solenizantów! Oluś również do nich należy..kończy 17. tygodni

Adasiek cud miód chłopaczek
Oklaski
Ah te teściowe

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

dla Basi i Lola
jeszcze lepiej , trzeba to zapisać

Cytat:
A moim zdaniem nie kupuje się prezentów i nie zostawia cen i paragonów ale może inna jestem A no i nie komentuje się, co ile kosztowało, jak to teściowa ma w zwyczaju.
Z komentowaniem to zgadzam się z Tobą w 100%
Ogólnie też nie jestem za tym, ale jeżeli chodzi o dzieci tp mam inne zdanie.
Sama zawsze kupuje wieksze rozmiary i już nie jedna osoba mi dziękowala

Synek
Stary 2013-11-30, 22:00   #504
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
Lepiej prezent wymienić na większy bądź mniejszy niż żeby dziecko śmigało latem w kombinezonie zimowym
a tak poważnie, mnie jak ktoś chce kupić ubranko Młodemu to pyta jaki ewentualnie rozmiar- ktoś tzn wszyscy za wyjątkiem chrzestnej
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 22:01   #505
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
cały dzień słuchałam od TZ jak to wieczorem sobie zrobimy miły wieczor, drinki i te sprawy i zgadnijcie co robi od 30 minut? ...

Ku.r.wa od 19 trzy razy go upominałam, że zasypia to jeszcze się na mnie wydarł, że mi się wydaje! Wlaśnie widzę
Współczuje
Ja mam nie lepiej tż wypił piwo , ja o suchym pysku i siedzimy każde w innym pokoju

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
Stary 2013-11-30, 22:02   #506
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

za tygodnie

Tylko 3 lata?
Tż kupił Piotrusiowi klocki na 5 lat

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 22:02   #507
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Oliath co myslisz o sprzedazy ciuchow z second hand na all? nie mam macierzynskiego, dochodu a chcialabym sobie dorobic, zeby nie prosic co chwile meza... w ogole z jednej str chcialabym szukac pracy ale nie chce Malego zostawiac z babciami, zatesknilabym sie... nie poradzilabym sobie bez niego, kurde juz nie wiem co robic ;(

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-30, 22:02   #508
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Lepiej prezent wymienić na większy bądź mniejszy niż żeby dziecko śmigało latem w kombinezonie zimowym
a tak poważnie, mnie jak ktoś chce kupić ubranko Młodemu to pyta jaki ewentualnie rozmiar- ktoś tzn wszyscy za wyjątkiem chrzestnej
oj tam, nie ma tego złego, opchniesz kombinezon na allegro
Stary 2013-11-30, 22:06   #509
czerwony_balonik
Zadomowienie

Hejka
Wybaczcie,że ja tak tylko kulinarnie,ale chciałam spytać,czy któraś z as robiła może ptysie samodzielnie? Właśnie jestem w trakcie robienia wg tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/przepis/ptysie i zastanawiam się czy nie dodać proszku do pieczenia lub sody chociaż,bo jak inaczej to ciasto wyrośnie? W przepisie nie ma o proszku hmm. No i chciałam się podzielić przepisem na przepyszną sałatkę. Jadłam ją ostatnio u cioci i właśnie sama zrobiłam jest superowa,więc dzielę się z wami nią:

-puszka tuńczyka w sosie własnym
-puszka kukurydzy
-puszka fasoli czerwonej
-majonez
-sól,pieprz czarny i pieprz ziołowy
-1 średnia cebula
-4 jajka ugotowane na twardo
-4 duże,lub 6 małych ogórków konserwowych

Wszystko skroić,wymieszać,zostawić na minimum godzinkę w lodówce. Sałatka jest sycąca,polecam na śniadanie lub kolację. Smaczego
Stary 2013-11-30, 22:06   #510
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Współczuje
Ja mam nie lepiej tż wypił piwo , ja o suchym pysku i siedzimy każde w innym pokoju

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app
uwierz mi, że ja z WIELKĄ chęcią bym poszła do innego pokoju, bo jestem na niego tak wkurzona, ale... mieszkam w kawalerce

31.07.2013 Basia!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości