|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Co do basenu, to teraz kiedy zbliża się zima, boję się o przeziębienie małej. A mam blisko bardzo fajny typowo dla dzieci.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
Co do chodzików, to my nie planujemy używać...chyba że mi się coś odmieni. Ja tam popylałam w chodziku i w wieku 9 miesięcy już sama biegałam. A nóg jakiś krzywych nie mam
![]() Po nalocie teściów Mały dostał parę ciuszków ze smyka, oczywiście z cenami i paragonami Już chciałam coś na ten temat powiedzieć, czy mam im oddać czy co, ale teściowa mnie uprzedziła i powiedziała, że zostawiła paragony, żebym w razie czego mogła wymienić te rzeczy I powiedz coś takiej.Kupie jej prezent na święta z ceną i paragonem i powiem, że może sobie wymienić jak jej się nie spodoba hahha. |
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
Dopiero mam czas by sie odezwac. Antos spi na mnie bo cos mu nie idzie ostatnio zasypianie po kapieli w lozeczku. Pewnie znow zostanie ze mna w lozku. SKYLIE dam znac co powie lekarz. KAROLAJN robily mi sie male siniaczki ma palcu od wewnatrz a teraz od tygodnia mam guza. Na drugim palcu mniejszego i to sie nie wchlania. SAMANTHA lacze sie z Toba. Czuje podobnie,choc jeszcze nie zdazylo mi sie wypomniec Antosiowi ze przez niego mam 10kg nadwagi, ze sie nie wysypiam itd. Ale czuke sie beznadziejna wielokrotnie. Ze ma tak "zapuszczona" matke, ze wielokrofnie nie umiem odgadnac o co chodzi...ze ...aj nie chce sie nakrecac na noc. W kazdym razie dzis zapytalam Tz czy jeszcze kiedykolwiek bedzie w naszym zwiazku jak dawniej? Nic nie powiedzial. No coz nic nie trwa wiecznie. Moze przeze mnie tak sie dzieje? Nie mam sily tego analizowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- A przepraszam...Tz powiedzial ze bedzie jak dawniej jak przestane warczec na niego... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#484 |
|
Zadomowienie
|
Padam na twarz.
dziec spi. ja gotowa do imprezy. zrobiłam pulpety indycze w sosie pomidorowym, udka kurze pieczone w sosie słodko ostrym z jabłkiem, schab duszony z sosem śliwkowym, rosół sałatke 3 surówki, 2 ciasta 2 chleby. na jutro zostały pieczone ziemniaczki makaron i ryz ugotowac i zrobic jaja faszerowane. w gesti TZ bedzie ogarnac chate i nie inter. mnie ze bedzie zmeczony bo wróci w nocy ze słuzbowego wyjazdu. Matko niesadziłam ze jestem w stanie przygotowac taka impre w 1 dzien sama z dzieciem ![]() samatha biedactwo wez walnij TZ jak juz kiedys to zrobiłas i wez wyjdz z chałupy i jeszcze telefonu nie zabieraj. Nie wiem czy dobrze kojaze ale to chyba ty pisałas o jakies pracy na kilka godz. w tyg? powiem ci ze ja pracuje i owszem pracuje w domu jak dziec spi i nikomu go niepodrzucam ale dla mnie to jak balskam. mam swoje 3 godz dziennie. obdzwonie kontrahentów poszukam dostawców itd. nie siedze i nie mysle o kupkach zupkach praniu i prasowaniu. to sa MOJE 3 godz. i w dooopie mam ze czasami jak sie zarobie to mam syf w domu i rzeczy w szafie sie pokonczyły ale mam higiene mózgu zachowana trzymaj sie kochana bo ty taka z jajami babka jestes to na pewno nie dasz sie byle depresji a matka jestes zarabiasta i za pare lat bedzie zazdrocha u kumpli synka ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- o matko zapomniałam ze sama jeszcze musze sie ogarnac bo wygladam jak kocmołuch. zaraz lece pod prysznic i ogarne twarz i paznokcie. jutro machne fryz i pomaluje pazurki i bede jak tala mamuska
|
|
|
|
#485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się ze zrobieniem obiadu ogarnąć nie mogę ![]() chyba, że twoje dziecko śpi 22h/dobę
|
|
|
|
|
#486 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43957274]Aaa nacytowalam sie i wylaczyl mi sie ipad Bylam z Leoskiem rano u pediatry... I napisze Wam cos... Mam ochote ich wszystkich wysadzic w kosmos!!! Opowiedzialam jej o bakteriach w moczu, teraz w posiewie, ze w usg ciazy wyszlo ze miedniczka jest poszerzona, ale nikt do tego juz nie wracal bo prawidlowo sie rozwija i takie tam... No i ze po tych bakteriach poszlam prywatnie zrobic usg brzuch i wyszedl zastoj w lewej nerce... A ona mi na to " a nikt pani nie mowil ze jak na usg ciazy wyjdzie cos z nerkami czy miedniczkami to do roku zycia trzeba co 3 miesiace robic posiew i sprawdzac czy jest ok!?" ![]() Nie, ku.rwa nikt mi nie mowil, w tym takze ona bo bylismy u niej raz w sierpniu.. Ani w szpitalu nikt nic, chociaz wszystko mowilam... Dobrze ze cos mnie podkusilo i sama chcialam sprawdzic morfo i mocz czy wszystko ok.... Chyba zrobilam to takze ze wzgledu na te nowotwory naokolo... I mialam farta... W poniedzialek ide jeszcze raz zrobic posiew i podajemy antybiotyk... A z nerkami i wynikami mam sie stawic spowrotem do tego chirurga co w czwartek robil usg i zadecyduje co z tym dalej zrobic... bo mam to bezposredni zwiazek wiec nie jest dobrze...I tak sobie pomyslalam teraz ze przeciez o serduchu tez nikt nic po porodzie bo kardiolog w szpitalu ogladal i wg niej nie ma potrzeby robic echo serca... I nie robilam... Jak sie teraz okaze ze cos jednak z sercem jest bo juz sie dzisiaj umowilam na sprawdzenie echo serca to zatłuke!!!! Nie wierze zadnych lekarzom, nie ufam... I niech mi mowia ze oni szczepia dzieci z pozytywnym posiewem, z alergiami i nic im nie jest... Ja szczepic poki co nie bede... Bo potem uslysze ze "a nie mowili pani ze jest ryzyko"... Jezu.. Troche sie podlamalam tematem.... Bo problemy z nerkami sa przeciez bardzo masakryczne, ale gorąco wierze ze wystarczy wybic bakterie i bedzie ok. Chyba...[/QUOTE] Teso wierzę, że to tylko bakteria i uda się ją szybko wytępić Nie planuje kupować i nie planuje dostać Cytat:
gratuluję Piotrusiowi ząbkaZdrówka Dla Xawierka. Cytat:
dla PiotrusiaCytat:
za 16 tygodniChrzestna rozwaliła system Cytat:
dla MajeczkiDobranoc |
||||
|
|
|
#487 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarownico- pytam bo mnie sie na palcach wskazujacych robia takie guzki, w okolicy stawow. Czasem sie to wchłania a czasem nie. Bylam kiedys z tym u lekarza i to u mnie sa jakies tam woreczki wychodzace z torebki stawowej wypelnione czymś tam i to twardnieje
ladnie opisalam? Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
arrabiata mniej wiecej tyle spi
wystarczy od 10-15 ale mi tu nie zazdraszczac bo zeszły tydzien był kiepski ze spaniem. Matka za ciepło dziecko ubierała. Przymrozek był no ale cóz ona woli zimny wychów. Dodam ze te 5 h spi non toper na dworzu. az boje sie zimy bo chyba dziecko do piwnicy bede musiała wstawiac |
|
|
|
#490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też się gubię, muszę kalendarz otworzyć i liczyć od początku ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43961059] A zakupy, no cóż... Ogólnie udane, ale powinnam dostać pokojową nagrodę Nobla, gdyż znosiłam humor TŻa podczas kupowania jego butów - mają być ciemne, zimowe i rozmiar 47. Coś jak igła w stogu siana. Ale kupiliśmy, uff...[/QUOTE] Ale ma więlką stopę, dobrze, że zakup się udał ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
ita zdrówka dla Xsawcia
|
|
|
|
#492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to wszystko jasne Mój niedawno miał cały tydzień taki, że spał po 3-3.5h na dworze, ale mu przeszło
|
|
|
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Imieniny mojego tż, ja nie oblewam bo nie mam ochoty,a tż bo jedzie jutro do pracy
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#494 |
|
Raczkowanie
|
Wróciliśmy do domu, maluda wykąpana, nakarmiona i śpi! Byliśmy u moich dziadków, później z moimi rodzicami na obiedzie w knajpie chińskiej i pojechaliśmy do nich na ciasto i kawkę
![]() Podczytywałam i z tego co pamiętam to: -brawa dla solenizantów (Idzia, moja też z 31.07 i też liczę, że dziś kończy 4 miesiące )-Teso przytulam mocno i trzymam kciuki za wyjaśnienie wszystkiego - Margo - za Glutkowego zębucha ![]() -Ita - zdrówka dla starszaka więcej nie pamiętam ![]() Aha - widziałam, że dyskusja na plotkowym się zrobiła
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
Nie miałam dzisiaj czasu się odezwać. Rano spacerek, ok. południa odwiedziny teściowej..popołudniu przyjaciele.. w międzyczasie jakieś żarełko przygotowywałam, a mąż sprzątał. Teściowa kupiła Olusiowi zestaw strażaka- samochody, ludziki i hełm- od 3lat Była promocja ze 120zł na 60zł, więc po co czekać, trzeba korzystać.. nieważne, że 2 lata będzie się ten zestaw kurzył. I jeszcze chciała, żebyśmy nie chowali tylko zostawili w salonie na widoku, żeby każdy widział co Oluś dostał od babci..albo doczepić karteczkę, że to od babci dla wszystkich solenizantów! Oluś również do nich należy..kończy 17. tygodni ![]() Adasiek cud miód chłopaczek |
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pieluszce znowu kupa,więc na plotkowym obgadana nasza ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- dla Basi i Lola
|
|
|
|
|
#497 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43961059]Mela wg mnie jest tak, jak piszesz. Skończony 4.=5. i podaje się gluten. Ale u mnie to nie wypaliło. Teso strasznie współczuję problemów ![]() I wszystkie chorowitki przytulam ![]() My po zakupach i kolędzie. Kolęda spoko, ksiądz OK. Artuś był grzeczny i się przyglądał :P A zakupy, no cóż... Ogólnie udane, ale powinnam dostać pokojową nagrodę Nobla, gdyż znosiłam humor TŻa podczas kupowania jego butów - mają być ciemne, zimowe i rozmiar 47. Coś jak igła w stogu siana. Ale kupiliśmy, uff...[/QUOTE] Gratki za udane zakupy i kolede Cytat:
Moim zdaniem bardzo dobrze postąpiła. Mojq przyjaciółka tak samo zrobiła. Przyniosła nam ciuszki z reservd z paragonem. Wymieniłam na większe bo małych miałam tyle że nawet by tego nie założył Mój mąż znów pokazuje swoją wredność, nie chce mi się z nim wojować i próbować coś odbudować. Niech się wypcha. Poczytam ksiażke i ide spac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam na dzisiaj dobrej nocki
|
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Ita - zdrowka dla Xavcia
Teso- dobrze ze Cie tknelo. Wierze ze bedzie dobrze ![]() Gratuluje wszystkich nowych miesiecy i tygodni ![]() Dziekuje Wam kazdej za wsparcie za mile i dobre slowo. Ja tak naprawde nie mam kolezanek. Jedna mam taka od serca, ale ona ma 2 malych dzieci i mieszkamy od siebie ze 30km. Ciezko jest sie spotkac bardzo. Na Tz nie mam co teraz narzekac bo stara sie jak moze, duzo pracuje po 10-14h czasami. To mnie tez miedzy innymi dobija. Tesciowa przychodzi ma 1-2h posiedzi z malym ze 3razy w tyg. Pojde ja do pracy tez czasem, ale to nie to samo. Tak bardzo bym chciala gdzies wyjechac na choc dwa dni , przespac jedna cala noc bez pobodek 3-4 razy w nocy. Choc jeden dzien nie slyszec placzu. I wlasnie nienawidze siebie bo patrzac na Cynamonowa jaka jest cool mama to ja powinnam zamknac morde i sie cieszyc ze mam zdrowe dziecko. I ciesze sie bardzo tyle powietrza mi brakuje troche ![]() Margosiu- dla Piotrka za zabek. Bardzo mi milo jest az sie poplakalam. Znowu ![]() Czarowniczko- tez warczalam na Tz. Czasem mialam juz taka agresje ze balam sie samej siebie. Nie wiem czy mi hormony wala jeszcze czy co, ale czesto nie poznaje siebie. Owszem jestem wybuchowa ale bez przesady. Zastanawialam sie dluzszy czas co sklonilo te matki, ktore zrobily krzywde swoim dzieciom do takiego czynu?! Nie mozliwe jest zeby zrobily to z premedytacja no nie moge w to uwierzyc. Musialo je cos opetac, jakies zlo, ktos. Boje sie takich rzeczy bardzo ![]() Naprawde mysle ze w chwili braku cierpliwosci na skraju juz wszystkiego lepiej zostawic dziecko i nawet zadzwonic do najgorszej tesciowej na swiecie. Mam nadzieje, ze sie wszystko poprawi i dogadacie sie z Tz Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A no i nie komentuje się, co ile kosztowało, jak to teściowa ma w zwyczaju.
Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-11-30 o 21:53 |
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
cały dzień słuchałam od TZ jak to wieczorem sobie zrobimy miły wieczor, drinki i te sprawy i zgadnijcie co robi od 30 minut? ...
Ku.r.wa od 19 trzy razy go upominałam, że zasypia to jeszcze się na mnie wydarł, że mi się wydaje! Wlaśnie widzę
|
#503 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ah te teściowe Cytat:
Cytat:
Ogólnie też nie jestem za tym, ale jeżeli chodzi o dzieci tp mam inne zdanie. Sama zawsze kupuje wieksze rozmiary i już nie jedna osoba mi dziękowala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak poważnie, mnie jak ktoś chce kupić ubranko Młodemu to pyta jaki ewentualnie rozmiar- ktoś tzn wszyscy za wyjątkiem chrzestnej
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam nie lepiej tż wypił piwo , ja o suchym pysku i siedzimy każde w innym pokoju Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tygodnie ![]() Tylko 3 lata? Tż kupił Piotrusiowi klocki na 5 lat
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliath co myslisz o sprzedazy ciuchow z second hand na all? nie mam macierzynskiego, dochodu a chcialabym sobie dorobic, zeby nie prosic co chwile meza... w ogole z jednej str chcialabym szukac pracy ale nie chce Malego zostawiac z babciami, zatesknilabym sie... nie poradzilabym sobie bez niego, kurde juz nie wiem co robic ;(
|
|
|
|
#508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Wybaczcie,że ja tak tylko kulinarnie,ale chciałam spytać,czy któraś z as robiła może ptysie samodzielnie? Właśnie jestem w trakcie robienia wg tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/przepis/ptysie i zastanawiam się czy nie dodać proszku do pieczenia lub sody chociaż,bo jak inaczej to ciasto wyrośnie? W przepisie nie ma o proszku hmm. No i chciałam się podzielić przepisem na przepyszną sałatkę. Jadłam ją ostatnio u cioci i właśnie sama zrobiłam jest superowa,więc dzielę się z wami nią:-puszka tuńczyka w sosie własnym -puszka kukurydzy -puszka fasoli czerwonej -majonez -sól,pieprz czarny i pieprz ziołowy -1 średnia cebula -4 jajka ugotowane na twardo -4 duże,lub 6 małych ogórków konserwowych Wszystko skroić,wymieszać,zostawić na minimum godzinkę w lodówce. Sałatka jest sycąca,polecam na śniadanie lub kolację. Smaczego
|
#510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Mały dostał parę ciuszków ze smyka, oczywiście z cenami i paragonami
Już chciałam coś na ten temat powiedzieć, czy mam im oddać czy co, ale teściowa mnie uprzedziła i powiedziała, że zostawiła paragony, żebym w razie czego mogła wymienić te rzeczy 
trzymaj sie kochana bo ty taka z jajami babka jestes to na pewno nie dasz sie byle depresji a matka jestes zarabiasta i za pare lat bedzie zazdrocha u kumpli synka 
Ja się ze zrobieniem obiadu ogarnąć nie mogę 
bo mam to bezposredni zwiazek wiec nie jest dobrze...

no to wszystko jasne
Mój niedawno miał cały tydzień taki, że spał po 3-3.5h na dworze, ale mu przeszło 

W przepisie nie ma o proszku hmm. No i chciałam się podzielić przepisem na przepyszną sałatkę. Jadłam ją ostatnio u cioci i właśnie sama zrobiłam
jest superowa,więc dzielę się z wami nią: