|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Dzien dobry w ten grudniowy dzien! :p
Spoznilam sie na nocna zmiane ale Nela spala od 1 do 7 z kawalkiem takze jestem wyspana ![]() Pozniej poodpisuje jak dojde do kompa przy sniadaniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
chwale sie
moja aniulka, na zdjeciu wyglada jak lalak baby bornZdjęcie-0351.jpg
|
#3813 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
moja bratowa smarowała oliwka i po jakimś czasie wyczesywała
Cytat:
![]() Cytat:
i paznokcie pomalowałam przedwczoraj ale co z tego jak musiałam wziąć małą i mi się poodciskiwały :br zydal:Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Anka, Motylek, współczuję Wam tych przeżyć, ja na Waszym miejscu bym składała skargi bo to jest karygodne takie zachowanie lekarzy ![]() Rybko, nie zacytowało mi, mogłabyś zrobić zdjęcie opakowaniu tych pampersów Tescowych z sówkami? bo ja widocznie kupiłam jakieś inne bo sówek nie mam a mam serduszka w ogóle dla mnie są do bani, przeciekają i są strasznie sztywne w dzień co częściej zmieniamy zakładamy te Tescowe a na noc Pampersa.. wolę dołożyć i kupić Pampersa, jeszcze wypróbujemy Dady i zobaczymyu mnie wszysycy narzekają na szpital co a rodziłam, na porodówkę na ginekologiczny i na położniczy, a ja nie mogę złego słowa powiedzieć na personel, położne przy porodzie super, lekarze którzy mnie badali super, ten co mnie zszywał to w ogóle wychwalać, tylko ten zastępca ordynatora wielki szanowany lekarz tdo bani ze względu na usilne wywoływanie porodu ![]() mała się obudziła zjadła z jednego cycka i poszła dalej spać :O
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-01 o 08:01 |
|||||||||
|
|
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z Wami ja i moja mleczarnia. Jestem zalana ![]() Cytat:
potem napisze czyn dokladniej, ale to co zrobili to jest apogeum... Cytat:
Jeszcze nie moge tz oddac, bo jestem w szpitalu ale nie omieszkam sie dzisiaj po wyjściu ze szpitala oddac mu jej...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla mnie nie bylysztywne moze dzisiaj bede to zrobie ![]() Witam porannie, obudzila NAS KUPA, OGROMNA wszystko do przebrania, ciuchy, posciel a Kacper do mycia a teraz bawi sie i udaje ze je Spalismy dzisiaj prawie 8 h az nie moglam uwierzycMaomami- nie patrz na te opakowania. mój 120zaczal jesc tydzien wczesniej niz na opakowaniu.. normalnie daj 150 ![]() Trele i jak nocka? ![]() Mialam koszmarny sen. snila mi sie tesciowa, ze robila u mnie w kuchni nalesniki mezowi, wyzywala mnie a moj mAAZ jej bronil, zabral miKacpra i jej pokazywal..MASAKRA obudzilam sie z placzem i to tAKIM konkretnym
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-12-01 o 08:49 |
||
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia. Co do skargi to nie takie proste bo jak im cokolwiek udowodnię? To co ze mnie wyleciało to już wyrzucone, te szwy co zostały zdjął mi mój gin a te co się rozeszły to na pewno powiedzieliby, że to moja wina bo pewnie dźwigałam ciężkie rzeczy albo jakoś źle siadałam itp... Ja niestety urodziłam w najgorszym momencie jaki można trafić w szpitalu. Nocna weekendowa zmiana. Urodziłam o 6:05 a o 7 czy 8 lekarze się zmieniają. Pewnie chciał wszystko szybko szybko i zrobił na odwal
ale cieszę się właśnie, że nie skończyło się to jakimś zapaleniem ... Juleczek już dobrze, głodomorek mały lubi wisieć na cycu ale niestety nie starcza mu mojego mleczka i przynajmniej raz dziennie go dokarmiam mm. Tylko nie wiem czy wszystko ok z jego kupami bo są rzadkie i aż wylewają się z pampersa. Wasze maluchy też tak mają? Dodam, że kolor ok i robi jedną, czasem dwie na dobę. Oluniek pomału się oswaja ale to nerwus i jak Julek płacze to ucieka albo krzyczy "cicho! Dość!". Ale przynajmniej nie płacze z nim jak to było na początku. No i zrobił się bardziej niegrzeczny ale chyba zazdrość wychodzi i tak to okazuje... Cały czas jakoś próbuję wszystko ogarnąć i poukładać żeby mieć czas i dla niego ale na razie ciężko z tym wszystkim... Anka czytałam, że i ty swoje przechodzisz przez lekarzy konowałów. Współczuję bardzo bo wiem co przechodzisz Ściskam was wszystkie bardzo mocno
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2013-12-01 o 09:33 |
|
|
|
#3817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Anka Tobie również wspolczuje, naprawdę dziewczyny, to co wyprawia sie na tych porodowkach to wola o pomste do nieba. ..az sie wierzyć nie chce... Ja czekam na obchod. Kokosek spi, a mnie piersi eksploduja... jak w takim tempie bedzie laktacja to będe musiala ściągać i mrozic... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3818 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- No więc GRUDZIEIEŃ - od tej pory będą grudniowe dzieciaczki. U mnie czop nadal odchodzi taki podbarwiony i lekko pobolewa mnie brzuch ale jakiegoś porodu szybkiego to się nie spodziewam. Za to w nocy spałam jak zabita i dziś jestem wyspana. |
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze kupić jakąś sukienusię Neli na święta tylko muszę poczekać zebym nie kupiła teraz i będzie za mała ![]() mierzyłąm ją centymetrem dzisiaj i jest 56 nawet podciągnąć można do 57 a u pediatry jak mierzyła pielęgniarka było 51 bez mocnego prostowania nóżek a ciuszki 56 są za duże :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wkurza mnie,ze na tel. nie widac zdjec i wszystkich emotek nie moge dodac ![]() Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Jestem nawet wyspana Córcia musiała spać z nami bo za nic nie chciała w łóżeczku cały czas się wybudzała po paru minutach. Wzięliśmy ją do siebie i spała od 00. do 4 rano!Pierwszy raz od porodu miałam tak długi nieprzerwany sen. Przewinęłam nakarmiłam i położyłam dalej z nami, byłam tak padnięta że nie słyszałam jak mała się przebudziła o 5 ale TŻ ją przytulił i się uspokoiła, a ja spałam do 7 ![]() Nemosek przełóż TŻta przez kolano to się uspokoi Mya już niedługo będziesz w domku i wszystko od razu będzie lepiej. Cytat:
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY z poczekalni, blokujecie kolejkę grudniowym mamom!
ciekawe jak tam Domii
|
|
|
#3823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rybka ale koszmar aż mnie ciary przeszły... ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Ciekawe czy będzie braciszek lub siostrzyczka dla Jasia |
||
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Maja ma problem ze zrobieniem kupki i nie wiem jak jej pomóc Wczoraj wogóle nie zrobiła a prężyła się i popłakiwała całe popołudnie Wieczorem poszedł w ruch kateter i przy tym trochę jej poleciało...a później znowu się męczyła. Bączki czasem puszcza ale też z wysiłkiem...Mamusie jak jej pomóc? Co radzicie?? ![]() Anka, Motylek Wszystkie dzieciaczki słodkie |
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Mala nie przybiera na wadze i nie wychodzimy. Badają jej billu i cep. Mam nadzieje ze nic nie bedzir miala z tych badziewi a mleko to chyba bede sciagac albo sama nie wiem...siedze i placze
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3826 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No i będę miała grudniowego Mikołaja
Ryba łóżeczko speszjal for ju. Już kiedyś pokazywałam jak pościel kupiłam ale teraz jest wersja okrojona gotowa na przyjęcie mieszkańca. Synku wychodź już! Mama woła! Sorento tak nacieszyłam się mężem straszliwie, jak się kładłam o 23.30 to go jeszcze nie było. Cytat:
co te chłopy dla nas ostatnio tacy są....Cytat:
Wychodzicie dziś?Cytat:
Cytat:
mamusie!Cytat:
![]() Cytat:
ja bym chciała bardzo zwolnić miejsce...Kociaczku odezwij się bo pomyśle, że mnie zostawiłaś samą na placu boju i poszłaś rodzić :P Dziewczyny jak myślicie o której najlepiej jechac do tego szpitala? Myślałam, żeby tak koło 10 -11. Obchody to o której są zwykle?
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
motylek, niestety masz racje - niczego im nie udowodnisz. A zeby wygrac z lekarzami to musisz miec solidne dowody. Najwazniejsze ze nie wdalo sie zakazenie i ze oboje jestescie cali i zdrowi
![]() Ja - tak jak iskra - zdecydowanie moge polecic bydgoski MSWiA. Mimo, ze nasluchalam sie przeroznych opinii to nie sadzilam, ze w szpitalu moze byc tak dobra opieka ![]() Nie dosc ze dla mnie polozne byly mega mile i pomocne, to wielkie brawa dla opieki na oddziale neonatologicznym. Nawet lekarka sciagala w dniu wyjscia po poludniu radiologa zeby mozna bylo zrobic jeszcze echo i wyjsc tego dnia a nie czekac do nastepnego. Takze polecam. lineczko, my kupilismy sukienke na swieta w 5-10-15. Taka prosta szara. Zalezy czego szukasz ale bardzo fajny komplet widzialam jeszcze w h&m (sukienka w czerwona krate, bezowe body i rajstopki i opaska w czerwona krate) i sukienke w smyku (gora granatowa welurowa, dol w czerwona krate). Ja w sumie wzielam te szara bo w h&m byly same duze, a ta w smyku wydawala mi sie dluga. Wiec do tej szarej dokupilam biale body i biale rajstopki Nada sie tez na Chrzciny na przebranie ![]() rybko, na ciemieniuche slyszalam o jednym sposobie: na pol godziny przed kapiela nasmarowac glowke oliwka i zalozyc czapeczke cienka, a potem w trakcie kapieli zmyc i dokladnie wyczesac. I tak powtarzac tyle dni az nie zniknie. A to na pewno ciemieniucha?
|
#3828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze ze wszystko teraz sprawdza. Na pewno bedzie ok Obchody niby sa kolo 10, ale u mnie byly kolo 9.
|
|
#3830 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ktosiula u mnie w szpitalu trzeba być najlepiej przed 8 rano, wtedy są planowane przyjęcia i lekarze decydują na naradzie co robić. Obchód jest wcześniej. Lepiej nie jechać zbyt późno. Ja sobie z Damiankiem pojechałam na 11 i dostałam opr że tak późno. Może przedzwoń na IP albo do położnych do dyżurki jak masz telefon i zapytaj o której najlepiej być. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie płacz Ktosiula - śliczne wyrko Mikusia Aaa i robię zamówienie z polskiej apteki... Proszę o propozycje co zamówić do apteczki niemolaka, bo na pewno o czymś zapomnę Z góry dzięki Schodzimy na śniadanko i zostawiamy Maję babci a my lecimy na zakupki |
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
ktosiula-
u mnie obchod miedzy 8.30 a 12 zalezy czy ordynator mial operacje jakas.. ![]() aaby- tak, ciemieniucha dziekuje
|
#3833 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, mam do sprzedania mleko Nestle NAN Pro 1. Zainteresowane proszę o wiadomosc prywatną
|
#3834 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
ja miałam na ciemieniuchę do starszaka taki krem z apteki - smarowałam przed kąpielą i później tylko umyłam włoski w kąpieli szamponikiem i było po niej. Chyba z Musteli to był kremik. |
||
|
|
|
#3835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja miałam na ciemieniuchę do starszaka taki krem z apteki - smarowałam przed kąpielą i później tylko umyłam włoski w kąpieli szamponikiem i było po niej. Chyba z Musteli to był kremik. Ale mój to był dość kudłaty i oliwka nie dawała rady a po kremiku było raz dwa po. |
|
|
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze bedzie zdrowa i jutro wyjdziemy![]() Swoja droga placze wiecej niz moje dziecko Cytat:
![]() Kurde tak dodajecie foty na mase a ja nic nie moge obejrzec wkurA mnie to jak wroce do domu to chyba wezme watek pod wzglede fot przejrze![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po porodzie chodzilam w dresie 3 dni,ze wzgledu na krocze, w domu juz normalnie w jeansach ciazowych. Make upu jako takiego nie mam, ale rzesy zawsze mazniete tuszem i troche pudru. No ale ja wychodze codziennie, chocby zrobic zakupy i odebrac malego.Cytat:
![]() Rusalka-zazdroszcze ilosci mleka. Moj powoli sie nie najada,chocbym go i 24 h na dobe przy cycku trzymala, laktacja sie nie zwieksza.Noca odciagne maks 120 ml z obu.A on juz 150 ml pije. Narazie udaje mi sie w 99% na moim mleku go miec, ale pewnie niedlugo.Kropelki na laktacje pomogly tyle, ze chociaz wieczorem mam pokarm, bo wczesniej zmeczenie dawalo w kosc i nie mialam. sorento- Ja chyba jestem nagrodzona za to, ze moj pierwszy syn to chodzace adhd i zawsze potrzebowal malo snu.Drugi syn jest przeciwienstem Daniela.Spioch i spokoj w jednym Wczoraj pojechalam do Norymbergi na koledy polskie. Zrobilam tez zakupy swiateczne i zmusilam meza do kupienia sportowego granatowego zakietu i nowych spodni. Kupilam mu pasek skorzany, ale nie sciskany ale w jednym kawalku, z jasnej skory- piekny i luksusowy Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-12-01 o 11:35 |
||
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
mya-
zeby mala zaczela przybierac
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam w ten niedzielny, grudniowy dzień Właśnie popijam bawarkę bo wczoraj piliśmy winko i rano musiałam ściągnięte mleko wylać a po obiedzie mam zawieźć rodzicom mleko dla Jaśka więc muszę przyspieszyć produkcję ![]() Co do wczorajszego wieczoru, kąpiel z pianką, wino, świece, mężczyzna sypiący komplementami i przytulanki ![]() A teraz biorę się za obiad
|
|
|
|
|
#3840 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

moja aniulka, na zdjeciu wyglada jak lalak baby born
maktos sprawdzony i pomoze?
I przez to mam wyrzuty sumienia....do dupy.... i jeszcze dzisiaj sie nie wyspie i czeka mnie za☠☠☠isty dzien...:banghead:

tylko muszę poczekać zebym nie kupiła teraz i będzie za mała 

Wczoraj wogóle nie zrobiła a prężyła się i popłakiwała całe popołudnie
co te chłopy dla nas ostatnio tacy są....
Wychodzicie dziś?
moze bedzie zdrowa i jutro wyjdziemy