Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-01, 07:35   #3811
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Dzien dobry w ten grudniowy dzien! :p

Spoznilam sie na nocna zmiane ale Nela spala od 1 do 7 z kawalkiem takze jestem wyspana

Pozniej poodpisuje jak dojde do kompa przy sniadaniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 07:46   #3812
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

chwale sie moja aniulka, na zdjeciu wyglada jak lalak baby born
Zdjęcie-0351.jpg
Stary 2013-12-01, 07:58   #3813
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
potrzebuje sposobu na ciemieniuche maktos sprawdzony i pomoze?
moja bratowa smarowała oliwka i po jakimś czasie wyczesywała
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Wiecie co .. myślałam, że jak urodzę to będę miała czas żeby o siebie zadbać, w sensie zrobić makijaż, ładnie się ubrać itd. Teraz nawet mi się nie chce. Codziennie chodzę w szlafroku, totalnie bez makijażu. Jedyne co robię dla siebie to prysznic i umycie włosów.
ja po domu pomykam w leginsach i bluzce z dużym dekoldem coby mi było wygodnie cycka wyciągnąć :P włosy myję raz na tydzień, nie maluję się czasem mi się zdarzy że zapomnę włosów uczesać
Cytat:
Ja ostatnio ogoliłam nogi i pomalowałam paznokcie u stóp. Zawsze to coś
ja muszę się ogolić wszędzie bo zarosłam jak jakiś buszmen i paznokcie pomalowałam przedwczoraj ale co z tego jak musiałam wziąć małą i mi się poodciskiwały:br zydal:
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Mamusie mam pytanie: moja mała zjada normalnie po 120ml mniej więcej co 3,5-4godziny, ale po kąpieli jakoś te 120 ml jej mało i tutaj moje pytanie czy mogę jej podać na noc 150 ml??? No bo na mleku jest napisane że dopiero od 4 msc chyba po 150 ml i nie wiem czy mogę czy nie. Bo ona zjada to 120 i jak ją biorę do odbicia to marudzi i smoczka jej dam w łóżeczku to ciągnie go jakby wyssać chciała coś z niego. I tak jest tylko po kąpaniu
my małej ja nie doje dajemy 150 bo jak zje 120 to czasem jest jeden wielki ryk, ręce nie pomagają, smoczek wypluwa, złości się a jak wypije te 150ml to jest grzeczna i zaraz usypia
Cytat:
Tak się dzisiaj zastanawiałam nad tym co ja zjem w Wigilię Pewnie większości potraw nie można podczas kp
bratowa moja urodziła 4 listopada i na święta już jadła wszystko :P
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Młoda spi a ja zAsnac nie moge , przejełam sie tym I jeszcze troche sie stresuje, choc Tz mi tak poustawiał wszystko, ze widze nawet jak jej sie brzuszek rusza.
Nic sprobuje spac, bo jak sie juz przebudzi to nie wiadomo jak bedzie ..

ale przeżywasz
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Spac nie moge.....

Sorento Brawo za Tydzien.Wow rzeczywiscie przeciez termin masz na koniec grudnia.To Ty tez niedlugo bedziesz sie juz rozpakowywac
Co sie stalo?Hm faceci.....Pozarlam sie z tztem.Eh szkoda gadac.Szczegolow oszczedze.Nie warto.Super spedzilismy Andrzejki:banghead: osobno...
A dodatkowo jakis mnie baby blues dopadl nawet nie mam ochoty dziecka przytulicI przez to mam wyrzuty sumienia....do dupy.... i jeszcze dzisiaj sie nie wyspie i czeka mnie za☠☠☠isty dzien...:banghead:

To sobie ponarzekalam...Z tego wszystkiego poukladalam czesc rzeczy w szafie bo mnie trzepie.

wpierdziel temu TŻ swojemu, matkę swojego dziecka tak wkurzać
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Oho. Lulka dopiero zasnela, oczywiście karmienie 1.5h plus memlanie i kizianie jej bo ona musi

Do tego man tak z☠☠☠any humor przez tz i brata ze szok... placze od 2 h i tak życiu nie zasne... a id srody spalam jakies 4h...

Mya, nie płacz bo Lulka to wyczuje
Cytat:
Jest druga a ja tutaj
Normalnie Majka spi jeszcze I spi .
Teraz pobudka z krzykiem tak jak myslalam.
Wziełam do przebrania I karmienia to mi obsikala lozko I siebie
Teraz karmimy I zobacze czy sie pozwoli odlozyc z powrotem

się zezłościła że dałaś ją w jakieś obce miejsce do spania
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Załącznik 5495809

Anka, Motylek, współczuję Wam tych przeżyć, ja na Waszym miejscu bym składała skargi bo to jest karygodne takie zachowanie lekarzy

Rybko, nie zacytowało mi, mogłabyś zrobić zdjęcie opakowaniu tych pampersów Tescowych z sówkami? bo ja widocznie kupiłam jakieś inne bo sówek nie mam a mam serduszka w ogóle dla mnie są do bani, przeciekają i są strasznie sztywne w dzień co częściej zmieniamy zakładamy te Tescowe a na noc Pampersa.. wolę dołożyć i kupić Pampersa, jeszcze wypróbujemy Dady i zobaczymy

u mnie wszysycy narzekają na szpital co a rodziłam, na porodówkę na ginekologiczny i na położniczy, a ja nie mogę złego słowa powiedzieć na personel, położne przy porodzie super, lekarze którzy mnie badali super, ten co mnie zszywał to w ogóle wychwalać, tylko ten zastępca ordynatora wielki szanowany lekarz tdo bani ze względu na usilne wywoływanie porodu

mała się obudziła zjadła z jednego cycka i poszła dalej spać :O
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-12-01 o 08:01
Stary 2013-12-01, 07:59   #3814
Mya1989
Zakorzenienie

Witam się z Wami ja i moja mleczarnia. Jestem zalana
Cytat:
Teraz poukładałaś?
Nie jedne nerwy czasem lepiej
"Wychpdzic". Jutro bedzie nowy dzień I nowe nastawienie.
Nie ma chyba takiej ktora mineły chwile zwatpienia

Nie zaprzataj sobie głowy nimi, zbieraj siły.
W Domu , w twoim wlasnym lozku bedzie Ci juz o niebo lepiej takze mam nadzieje ze wychodzicie dzis?
A Ci co przeszkrobali? Pępkuja ?

Jest druga a ja tutaj
Normalnie Majka spi jeszcze I spi .
Teraz pobudka z krzykiem tak jak myslalam.
Wziełam do przebrania I karmienia to mi obsikala lozko I siebie
Teraz karmimy I zobacze czy sie pozwoli odlozyc z powrotem

potem napisze czyn dokladniej, ale to co zrobili to jest apogeum...

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Nie zadręczaj się, każdemu się zdarza gorszy dzień lepiej żebyś odpoczęła coś robiąc, szafa dobra rzecz, nie martw się snem, od czegoś też jest dzień nie narzucaj na siebie niczego, bo frustracja wzrośnie i wtedy będzie kłopot. Odpocznij, sama, znajdź sobie jutro czas tylko dla siebie

Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Coś za dużo tych złych humorów.
Ty też powinnaś oddać dziecko na godzinę co najmniej pod opiekę tz i zrobić sobie czas tylko dla siebie. Dzieci dziećmi, mimo że są dla nas tak ważne, to jednak musimy wciąż kochać siebie i o sobie dbać najbardziej, nikomu nie pomoże płakanie i nerwy. Dajcie sobie spokój!

Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app

Jeszcze nie moge tz oddac, bo jestem w szpitalu ale nie omieszkam sie dzisiaj po wyjściu ze szpitala oddac mu jej...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 08:48   #3815
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 5495809

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
moja bratowa smarowała oliwka i po jakimś czasie wyczesywała

ja po domu pomykam w leginsach i bluzce z dużym dekoldem coby mi było wygodnie cycka wyciągnąć :P włosy myję raz na tydzień, nie maluję się czasem mi się zdarzy że zapomnę włosów uczesać

ja muszę się ogolić wszędzie bo zarosłam jak jakiś buszmen i paznokcie pomalowałam przedwczoraj ale co z tego jak musiałam wziąć małą i mi się poodciskiwały:br zydal:

my małej ja nie doje dajemy 150 bo jak zje 120 to czasem jest jeden wielki ryk, ręce nie pomagają, smoczek wypluwa, złości się a jak wypije te 150ml to jest grzeczna i zaraz usypia

bratowa moja urodziła 4 listopada i na święta już jadła wszystko :P

ale przeżywasz

wpierdziel temu TŻ swojemu, matkę swojego dziecka tak wkurzać

Mya, nie płacz bo Lulka to wyczuje

się zezłościła że dałaś ją w jakieś obce miejsce do spania

Anka, Motylek, współczuję Wam tych przeżyć, ja na Waszym miejscu bym składała skargi bo to jest karygodne takie zachowanie lekarzy

Rybko, nie zacytowało mi, mogłabyś zrobić zdjęcie opakowaniu tych pampersów Tescowych z sówkami? bo ja widocznie kupiłam jakieś inne bo sówek nie mam a mam serduszka w ogóle dla mnie są do bani, przeciekają i są strasznie sztywne w dzień co częściej zmieniamy zakładamy te Tescowe a na noc Pampersa.. wolę dołożyć i kupić Pampersa, jeszcze wypróbujemy Dady i zobaczymy

u mnie wszysycy narzekają na szpital co a rodziłam, na porodówkę na ginekologiczny i na położniczy, a ja nie mogę złego słowa powiedzieć na personel, położne przy porodzie super, lekarze którzy mnie badali super, ten co mnie zszywał to w ogóle wychwalać, tylko ten zastępca ordynatora wielki szanowany lekarz tdo bani ze względu na usilne wywoływanie porodu

mała się obudziła zjadła z jednego cycka i poszła dalej spać :O
jasne ze zrobie dla mnie nie bylysztywne moze dzisiaj bede to zrobie

Witam porannie, obudzila NAS KUPA, OGROMNA wszystko do przebrania, ciuchy, posciel a Kacper do mycia a teraz bawi sie i udaje ze je
Spalismy dzisiaj prawie 8 h az nie moglam uwierzyc

Maomami- nie patrz na te opakowania. mój 120zaczal jesc tydzien wczesniej niz na opakowaniu.. normalnie daj 150 ja mam ten sam problem ale w nocy. Normalnie jak spiw nocy 4-5h to zje 120 (nie zawsze) ale jak spi tak jak dzisiaj 8h to te 120 oprożnił w 5 minut i bylo mumalo, pociumkal cyca bo nie mialam tyle odciagnietego i dopiero zasnął

Trele i jak nocka?

Mialam koszmarny sen. snila mi sie tesciowa, ze robila u mnie w kuchni nalesniki mezowi, wyzywala mnie a moj mAAZ jej bronil, zabral miKacpra i jej pokazywal..MASAKRA obudzilam sie z placzem i to tAKIM konkretnym

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-12-01 o 08:49
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 09:21   #3816
motylek85
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia. Co do skargi to nie takie proste bo jak im cokolwiek udowodnię? To co ze mnie wyleciało to już wyrzucone, te szwy co zostały zdjął mi mój gin a te co się rozeszły to na pewno powiedzieliby, że to moja wina bo pewnie dźwigałam ciężkie rzeczy albo jakoś źle siadałam itp... Ja niestety urodziłam w najgorszym momencie jaki można trafić w szpitalu. Nocna weekendowa zmiana. Urodziłam o 6:05 a o 7 czy 8 lekarze się zmieniają. Pewnie chciał wszystko szybko szybko i zrobił na odwal ale cieszę się właśnie, że nie skończyło się to jakimś zapaleniem ...
Juleczek już dobrze, głodomorek mały lubi wisieć na cycu ale niestety nie starcza mu mojego mleczka i przynajmniej raz dziennie go dokarmiam mm. Tylko nie wiem czy wszystko ok z jego kupami bo są rzadkie i aż wylewają się z pampersa. Wasze maluchy też tak mają? Dodam, że kolor ok i robi jedną, czasem dwie na dobę.

Oluniek pomału się oswaja ale to nerwus i jak Julek płacze to ucieka albo krzyczy "cicho! Dość!". Ale przynajmniej nie płacze z nim jak to było na początku. No i zrobił się bardziej niegrzeczny ale chyba zazdrość wychodzi i tak to okazuje... Cały czas jakoś próbuję wszystko ogarnąć i poukładać żeby mieć czas i dla niego ale na razie ciężko z tym wszystkim...

Anka czytałam, że i ty swoje przechodzisz przez lekarzy konowałów. Współczuję bardzo bo wiem co przechodzisz

Ściskam was wszystkie bardzo mocno

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2013-12-01 o 09:33
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 09:48   #3817
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

jasne ze zrobie dla mnie nie bylysztywne moze dzisiaj bede to zrobie

Witam porannie, obudzila NAS KUPA, OGROMNA wszystko do przebrania, ciuchy, posciel a Kacper do mycia a teraz bawi sie i udaje ze je
Spalismy dzisiaj prawie 8 h az nie moglam uwierzyc

Maomami- nie patrz na te opakowania. mój 120zaczal jesc tydzien wczesniej niz na opakowaniu.. normalnie daj 150 ja mam ten sam problem ale w nocy. Normalnie jak spiw nocy 4-5h to zje 120 (nie zawsze) ale jak spi tak jak dzisiaj 8h to te 120 oprożnił w 5 minut i bylo mumalo, pociumkal cyca bo nie mialam tyle odciagnietego i dopiero zasnął

Trele i jak nocka?

Mialam koszmarny sen. snila mi sie tesciowa, ze robila u mnie w kuchni nalesniki mezowi, wyzywala mnie a moj mAAZ jej bronil, zabral miKacpra i jej pokazywal..MASAKRA obudzilam sie z placzem i to tAKIM konkretnym
Boziu co za koszmar

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa wsparcia. Co do skargi to nie takie proste bo jak im cokolwiek udowodnię? To co ze mnie wyleciało to już wyrzucone, te szwy co zostały zdjął mi mój gin a te co się rozeszły to na pewno powiedzieliby, że to moja wina bo pewnie dźwigałam ciężkie rzeczy albo jakoś źle siadałam itp... Ja niestety urodziłam w najgorszym momencie jaki można trafić w szpitalu. Nocna weekendowa zmiana. Urodziłam o 6:05 a o 7 czy 8 lekarze się zmieniają. Pewnie chciał wszystko szybko szybko i zrobił na odwal ale cieszę się właśnie, że nie skończyło się to jakimś zapaleniem ...
Juleczek już dobrze, głodomorek mały lubi wisieć na cycu ale niestety nie starcza mu mojego mleczka i przynajmniej raz dziennie go dokarmiam mm. Tylko nie wiem czy wszystko ok z jego kupami bo są rzadkie i aż wylewają się z pampersa. Wasze maluchy też tak mają? Dodam, że kolor ok i robi jedną, czasem dwie na dobę.

Oluniek pomału się oswaja ale to nerwus i jak Julek płacze to ucieka albo krzyczy "cicho! Dość!". Ale przynajmniej nie płacze z nim jak to było na początku. No i zrobił się bardziej niegrzeczny ale chyba zazdrość wychodzi i tak to okazuje... Cały czas jakoś próbuję wszystko ogarnąć i poukładać żeby mieć czas i dla niego ale na razie ciężko z tym wszystkim...

Anka czytałam, że i ty swoje przechodzisz przez lekarzy konowałów. Współczuję bardzo bo wiem co przechodzisz

No ciezko byloby udowodnić :/ a szkoda bo powinni pierduknac za to...

Anka Tobie również wspolczuje, naprawdę dziewczyny, to co wyprawia sie na tych porodowkach to wola o pomste do nieba. ..az sie wierzyć nie chce...

Ja czekam na obchod. Kokosek spi, a mnie piersi eksploduja... jak w takim tempie bedzie laktacja to będe musiala ściągać i mrozic...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-12-01, 10:28   #3818
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Załącznik 5495809

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

No więc GRUDZIEIEŃ - od tej pory będą grudniowe dzieciaczki.
U mnie czop nadal odchodzi taki podbarwiony i lekko pobolewa mnie brzuch ale jakiegoś porodu szybkiego to się nie spodziewam. Za to w nocy spałam jak zabita i dziś jestem wyspana.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:29   #3819
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Motylku, u nas kupy są takie same, z raz na dwa dni robi rzadkie i pełny pampers a normalnie są zbite takie bobki :P ale my też się dokarmiamy mm tyle że więcej niż 1 butelka

musze kupić jakąś sukienusię Neli na święta tylko muszę poczekać zebym nie kupiła teraz i będzie za mała

mierzyłąm ją centymetrem dzisiaj i jest 56 nawet podciągnąć można do 57 a u pediatry jak mierzyła pielęgniarka było 51 bez mocnego prostowania nóżek a ciuszki 56 są za duże :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-01, 10:29   #3820
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Doczytalam
Zdjec nie widzialammoze jutro sie uda.
I tez w koncu Tymono wkleje tylko dorwe sie do kompa.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Sciagnij mleko,zamroz i podasz w butli.Tym sposobem zjesz to na co masz ochote

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Trele fajny ten pomysl z etui.Ale poki co tz nie zasluguje na prezent

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Luesita mala pewnie chetniej z butli zje niz z cyca
U nas nie bylo z tym problemu.Maly sprawnie ciagnal butle.

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Widzialam fotki
MILOSZ ma ciemne wloski a GABRIEL jasne
oby,oby...bo znam 2 przypadki gdzie maluchy butla gardza- tylko piers:p

Cytat:
Spac nie moge.....

Sorento Brawo za Tydzien.Wow rzeczywiscie przeciez termin masz na koniec grudnia.To Ty tez niedlugo bedziesz sie juz rozpakowywac
Co sie stalo?Hm faceci.....Pozarlam sie z tztem.Eh szkoda gadac.Szczegolow oszczedze.Nie warto.Super spedzilismy Andrzejki:banghead: osobno...
A dodatkowo jakis mnie baby blues dopadl nawet nie mam ochoty dziecka przytulicI przez to mam wyrzuty sumienia....do dupy.... i jeszcze dzisiaj sie nie wyspie i czeka mnie za☠☠☠isty dzien...:banghead:

To sobie ponarzekalam...Z tego wszystkiego poukladalam czesc rzeczy w szafie bo mnie trzepie.

Cytat:
Oho. Lulka dopiero zasnela, oczywiście karmienie 1.5h plus memlanie i kizianie jej bo ona musi

Do tego man tak z☠☠☠any humor przez tz i brata ze szok... placze od 2 h i tak życiu nie zasne... a id srody spalam jakies 4h...

<glasiu> dla Was dziewczyny....

wkurza mnie,ze na tel. nie widac zdjec i wszystkich emotek nie moge dodac

Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-12-01, 10:32   #3821
kyte
Wtajemniczenie

Witam się
Jestem nawet wyspana
Córcia musiała spać z nami bo za nic nie chciała w łóżeczku cały czas się wybudzała po paru minutach. Wzięliśmy ją do siebie i spała od 00. do 4 rano!Pierwszy raz od porodu miałam tak długi nieprzerwany sen. Przewinęłam nakarmiłam i położyłam dalej z nami, byłam tak padnięta że nie słyszałam jak mała się przebudziła o 5 ale TŻ ją przytulił i się uspokoiła, a ja spałam do 7 Od pobudka dalej problemy z brzuszkiem ale naprawde dziś była dobra nocka

Nemosek przełóż TŻta przez kolano to się uspokoi
Mya już niedługo będziesz w domku i wszystko od razu będzie lepiej.

Cytat:
Załącznik 5495809
Jak aniołek
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 10:34   #3822
lineczka1989
Zakorzenienie

DZIEWCZYNY z poczekalni, blokujecie kolejkę grudniowym mamom!

ciekawe jak tam Domii

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-01, 10:36   #3823
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

wkurza mnie,ze na tel. nie widac zdjec i wszystkich emotek nie moge dodac

Sent from my LG-E610 using Wizaz Forum mobile app
A mi od rana aplikacja w telefonie nie działa.

Rybka
ale koszmar aż mnie ciary przeszły...

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:

ciekawe jak tam Domii
Jeszcze jej nie ma pewnie odsypia nocke
Ciekawe czy będzie braciszek lub siostrzyczka dla Jasia
Stary 2013-12-01, 10:57   #3824
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka
Maja ma problem ze zrobieniem kupki i nie wiem jak jej pomóc Wczoraj wogóle nie zrobiła a prężyła się i popłakiwała całe popołudnie Wieczorem poszedł w ruch kateter i przy tym trochę jej poleciało...a później znowu się męczyła. Bączki czasem puszcza ale też z wysiłkiem...
Mamusie jak jej pomóc? Co radzicie??

Anka, Motylek

Wszystkie dzieciaczki słodkie
Stary 2013-12-01, 10:59   #3825
Mya1989
Zakorzenienie

Mala nie przybiera na wadze i nie wychodzimy. Badają jej billu i cep. Mam nadzieje ze nic nie bedzir miala z tych badziewi a mleko to chyba bede sciagac albo sama nie wiem...siedze i placze

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-12-01, 11:04   #3826
ktosiula
Wtajemniczenie

No i będę miała grudniowego Mikołaja

Ryba łóżeczko speszjal for ju. Już kiedyś pokazywałam jak pościel kupiłam ale teraz jest wersja okrojona gotowa na przyjęcie mieszkańca. Synku wychodź już! Mama woła!

Sorento tak nacieszyłam się mężem straszliwie, jak się kładłam o 23.30 to go jeszcze nie było.

Cytat:
Spac nie moge.....

Dzisiaj już lepiej troszkę? Trzymam kciuki za poprawę nastroju. a dla tż co te chłopy dla nas ostatnio tacy są....

Cytat:

No i następna Wychodzicie dziś?

Cytat:
Załącznik 5495809
Śliczności!

Cytat:

Oby starszy synuś szybko zaakceptował braciszka i przestał być zazdrosny. Z dwójeczką nie jest łatwo i podziwiam wszystkie podwójne/potrójne/poczwórne nawet mamusie!

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

No więc GRUDZIEIEŃ - od tej pory będą grudniowe dzieciaczki.
U mnie czop nadal odchodzi taki podbarwiony i lekko pobolewa mnie brzuch ale jakiegoś porodu szybkiego to się nie spodziewam. Za to w nocy spałam jak zabita i dziś jestem wyspana.
Przynajmniej wiesz, że szyjka tam działa w dobrym kierunku

Cytat:

ciekawe jak tam Domii
ja bym chciała bardzo zwolnić miejsce...

Kociaczku odezwij się bo pomyśle, że mnie zostawiłaś samą na placu boju i poszłaś rodzić :P

Dziewczyny jak myślicie o której najlepiej jechac do tego szpitala? Myślałam, żeby tak koło 10 -11. Obchody to o której są zwykle?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1093.jpg (130,9 KB, 48 załadowań)

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:06   #3827
aaby
Zakorzenienie

motylek, niestety masz racje - niczego im nie udowodnisz. A zeby wygrac z lekarzami to musisz miec solidne dowody. Najwazniejsze ze nie wdalo sie zakazenie i ze oboje jestescie cali i zdrowi
Ja - tak jak iskra - zdecydowanie moge polecic bydgoski MSWiA. Mimo, ze nasluchalam sie przeroznych opinii to nie sadzilam, ze w szpitalu moze byc tak dobra opieka
Nie dosc ze dla mnie polozne byly mega mile i pomocne, to wielkie brawa dla opieki na oddziale neonatologicznym. Nawet lekarka sciagala w dniu wyjscia po poludniu radiologa zeby mozna bylo zrobic jeszcze echo i wyjsc tego dnia a nie czekac do nastepnego. Takze polecam.

lineczko, my kupilismy sukienke na swieta w 5-10-15. Taka prosta szara. Zalezy czego szukasz ale bardzo fajny komplet widzialam jeszcze w h&m (sukienka w czerwona krate, bezowe body i rajstopki i opaska w czerwona krate) i sukienke w smyku (gora granatowa welurowa, dol w czerwona krate). Ja w sumie wzielam te szara bo w h&m byly same duze, a ta w smyku wydawala mi sie dluga. Wiec do tej szarej dokupilam biale body i biale rajstopki Nada sie tez na Chrzciny na przebranie
rybko, na ciemieniuche slyszalam o jednym sposobie: na pol godziny przed kapiela nasmarowac glowke oliwka i zalozyc czapeczke cienka, a potem w trakcie kapieli zmyc i dokladnie wyczesac. I tak powtarzac tyle dni az nie zniknie.
A to na pewno ciemieniucha?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:07   #3828
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Mala nie przybiera na wadze i nie wychodzimy. Badają jej billu i cep. Mam nadzieje ze nic nie bedzir miala z tych badziewi a mleko to chyba bede sciagac albo sama nie wiem...siedze i placze

i zaciskam paluchy za wyniki małej! Będzie dobrze, zobaczysz. Lepiej zostać na obserwacji. Dasz radę jeszcze troszkę wytrzymać dla jej dobra kochana!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:12   #3829
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, domyslam sie ze Ci ciezko Ale dobrze ze wszystko teraz sprawdza. Na pewno bedzie ok

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myślicie o której najlepiej jechac do tego szpitala? Myślałam, żeby tak koło 10 -11. Obchody to o której są zwykle?
Obchody niby sa kolo 10, ale u mnie byly kolo 9.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:17   #3830
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

Ryba łóżeczko speszjal for ju. Już kiedyś pokazywałam jak pościel kupiłam ale teraz jest wersja okrojona gotowa na przyjęcie mieszkańca. Synku wychodź już! Mama woła!

Sorento tak nacieszyłam się mężem straszliwie, jak się kładłam o 23.30 to go jeszcze nie było.

Dzisiaj już lepiej troszkę? Trzymam kciuki za poprawę nastroju. a dla tż co te chłopy dla nas ostatnio tacy są....

Śliczności!

Oby starszy synuś szybko zaakceptował braciszka i przestał być zazdrosny. Z dwójeczką nie jest łatwo i podziwiam wszystkie podwójne/potrójne/poczwórne nawet mamusie!

Kociaczku odezwij się bo pomyśle, że mnie zostawiłaś samą na placu boju i poszłaś rodzić :P

Śliczny kącik dla Mikiego.
Ktosiula u mnie w szpitalu trzeba być najlepiej przed 8 rano, wtedy są planowane przyjęcia i lekarze decydują na naradzie co robić. Obchód jest wcześniej. Lepiej nie jechać zbyt późno. Ja sobie z Damiankiem pojechałam na 11 i dostałam opr że tak późno. Może przedzwoń na IP albo do położnych do dyżurki jak masz telefon i zapytaj o której najlepiej być.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:

Wiem co przechodzisz u mnie z poprzednim synusiem było to samo, ale lepiej tam zostać niż za dwa dni wylądować w szpitalu dziecięcym. Trzymam kciuki żeby wyniki były dobre.
Stary 2013-12-01, 11:18   #3831
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby ładnie przybierała Nie płacz

Ktosiula - śliczne wyrko Mikusia nie wiem czemu on zwleka z wyjściem

Aaa i robię zamówienie z polskiej apteki... Proszę o propozycje co zamówić do apteczki niemolaka, bo na pewno o czymś zapomnę Z góry dzięki

Schodzimy na śniadanko i zostawiamy Maję babci a my lecimy na zakupki Trzeba prezenty pokupować
Stary 2013-12-01, 11:23   #3832
ryba91
Zakorzenienie

ktosiula- fajnie to wyglada Mikołaj zapraszamy na zewnatrz
u mnie obchod miedzy 8.30 a 12 zalezy czy ordynator mial operacje jakas..

aaby
- tak, ciemieniucha bede wieczoram przed kapiela ja zwalczac

dziekuje
Stary 2013-12-01, 11:24   #3833
vvgh
Wtajemniczenie

Hej, mam do sprzedania mleko Nestle NAN Pro 1. Zainteresowane proszę o wiadomosc prywatną
Stary 2013-12-01, 11:26   #3834
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

ciekawe jak tam Domii
ja już chcę urodzić

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:

aaby

dziekuje

ja miałam na ciemieniuchę do starszaka taki krem z apteki - smarowałam przed kąpielą i później tylko umyłam włoski w kąpieli szamponikiem i było po niej. Chyba z Musteli to był kremik.
Stary 2013-12-01, 11:30   #3835
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

aaby

dziekuje

ja miałam na ciemieniuchę do starszaka taki krem z apteki - smarowałam przed kąpielą i później tylko umyłam włoski w kąpieli szamponikiem i było po niej. Chyba z Musteli to był kremik. Ale mój to był dość kudłaty i oliwka nie dawała rady a po kremiku było raz dwa po.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (30,5 KB, 45 załadowań)
Stary 2013-12-01, 11:30   #3836
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Kochana, domyslam sie ze Ci ciezko Ale dobrze ze wszystko teraz sprawdza. Na pewno bedzie ok

Obchody niby sa kolo 10, ale u mnie byly kolo 9.
Dziekuje dziewczyny moze bedzie zdrowa i jutro wyjdziemy

Swoja droga placze wiecej niz moje dziecko

Cytat:
Śliczny kącik dla Mikiego.
Ktosiula u mnie w szpitalu trzeba być najlepiej przed 8 rano, wtedy są planowane przyjęcia i lekarze decydują na naradzie co robić. Obchód jest wcześniej. Lepiej nie jechać zbyt późno. Ja sobie z Damiankiem pojechałam na 11 i dostałam opr że tak późno. Może przedzwoń na IP albo do położnych do dyżurki jak masz telefon i zapytaj o której najlepiej być.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Wiem co przechodzisz u mnie z poprzednim synusiem było to samo, ale lepiej tam zostać niż za dwa dni wylądować w szpitalu dziecięcym. Trzymam kciuki żeby wyniki były dobre.

Kurde tak dodajecie foty na mase a ja nic nie moge obejrzec wkurA mnie to jak wroce do domu to chyba wezme watek pod wzglede fot przejrze

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-12-01, 11:33   #3837
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
a ja wrecz przeciwnie, jestem ubrana i mam makijaż, choćby tylko rzęsy, chodze jeszcze do kuzynki czasami z rana i robi mi warkoczyk, wiec wiecznie w koku czy kucyku nie chodze,
po porodzie przez 3 dni chadzałam w szlafroku, potem juz w leginsach hasałam ale dopiero jak spadły mi kilogramy to zdecydowanie dodało mi powera.
A le przez pierwsze 10 dni zmywałam tylko tusz i szłam sie kapac dopiero rano
Eee-to ja sie wylamie-niecierpie chodzenia w pizamie-rozleniwia to strasznie-chodze tylko wtedy gdy mam grype i leze w lozku Po porodzie chodzilam w dresie 3 dni,ze wzgledu na krocze, w domu juz normalnie w jeansach ciazowych. Make upu jako takiego nie mam, ale rzesy zawsze mazniete tuszem i troche pudru. No ale ja wychodze codziennie, chocby zrobic zakupy i odebrac malego.

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
gratuluje i zgdzam się. nie mam nawet czasu ogarnąć forum
dalej jestem w jakims szoku
warte każdego bólu
Tez mam takie mysli-do tego czesto trzeba poswiecic kariere,cialo,te nieprzespane noce. Mezczyzni maja pod tym wzgledem latwiej.Nie chodza w ciazy, nie musza przezywac porodu i tego co jest potem.Ale jak to moj maz powtarza, to wszystko przez Ewe

Rusalka-zazdroszcze ilosci mleka. Moj powoli sie nie najada,chocbym go i 24 h na dobe przy cycku trzymala, laktacja sie nie zwieksza.Noca odciagne maks 120 ml z obu.A on juz 150 ml pije. Narazie udaje mi sie w 99% na moim mleku go miec, ale pewnie niedlugo.Kropelki na laktacje pomogly tyle, ze chociaz wieczorem mam pokarm, bo wczesniej zmeczenie dawalo w kosc i nie mialam.

sorento- slicznie

Ja chyba jestem nagrodzona za to, ze moj pierwszy syn to chodzace adhd i zawsze potrzebowal malo snu.Drugi syn jest przeciwienstem Daniela.Spioch i spokoj w jednym

Wczoraj pojechalam do Norymbergi na koledy polskie. Zrobilam tez zakupy swiateczne i zmusilam meza do kupienia sportowego granatowego zakietu i nowych spodni. Kupilam mu pasek skorzany, ale nie sciskany ale w jednym kawalku, z jasnej skory- piekny i luksusowy portfel fossila i ksiazke. A dzis idziemy na jarmark swiateczny.Codziennie mam kalendarz wypelniony po brzegi bo starszy syn codziennie ma jakies zajecia plus wizyty u lekarza, kontrole, szczepienia i kontrola Christiana.Beda go klasc pod narkoze by zrobic badanie przeplywow i wstrzykiwac kontrast-srodek radioaktywny.Jak do wizyt u lekarza podchodze ze spokojem, tak tej sie troche boje.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-12-01 o 11:35
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:34   #3838
ryba91
Zakorzenienie

mya- zeby mala zaczela przybierac
Stary 2013-12-01, 11:54   #3839
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz sobie pomyslalam ze pewnie żeluje fryzure tu I tam

Kryzys ktoregos tam tygodnia?
U nas tez tak bylo , trwalo ze dwa dni a pozniej laktacja wrociła z podwojona siła
Teraz nie czuje juz tego "napelniania" I mam wrazenie ze mleko ciagle jest, bez wzgledu na to kiedy karmiłam.

Moje dziecko ma 8 tyg a ja juz awansowalam z szlafroka na dres ale musze przyznac ze juz robie szybki make up gdy wychodze a w poniedzialek nawet pomalowalam paznokcie )

Witam w ten niedzielny, grudniowy dzień
Właśnie popijam bawarkę bo wczoraj piliśmy winko i rano musiałam ściągnięte mleko wylać a po obiedzie mam zawieźć rodzicom mleko dla Jaśka więc muszę przyspieszyć produkcję

Co do wczorajszego wieczoru, kąpiel z pianką, wino, świece, mężczyzna sypiący komplementami i przytulanki to tak w skrócie

A teraz biorę się za obiad
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-01, 11:59   #3840
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hejka
Maja ma problem ze zrobieniem kupki i nie wiem jak jej pomóc Wczoraj wogóle nie zrobiła a prężyła się i popłakiwała całe popołudnie Wieczorem poszedł w ruch kateter i przy tym trochę jej poleciało...a później znowu się męczyła. Bączki czasem puszcza ale też z wysiłkiem...
Mamusie jak jej pomóc? Co radzicie??

Anka, Motylek

Wszystkie dzieciaczki słodkie
Moja też ma problem, piję rumianek i herbatkę z kopru, można też troszeczkę dać dzieciaczkowi parę mililitrów. Suszarka dziś mi pomogła, ciepłym powietrzem kierowałam na brzuszek podkurczalam nóżki i masowałam brzuszek. Można też dać espumisan, jest napisane że również na zaparcia można stosować.
Cytat:

Lepiej żeby teraz jej szybciutko pomogli niż mielibyście wracać do szpitala. Zobaczysz szybko minie czas w szpitalu, a malutka dojdzie szybko będzie przybierać
Cytat:

Śliczności!

Heejjj heeejj Mikołaj wizażowe ciotki Cię wywołują
Cytat:
ja miałam na ciemieniuchę do starszaka taki krem z apteki - smarowałam przed kąpielą i później tylko umyłam włoski w kąpieli szamponikiem i było po niej. Chyba z Musteli to był kremik. Ale mój to był dość kudłaty i oliwka nie dawała rady a po kremiku było raz dwa po.
Ale włoski
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Eee-to ja sie wylamie-niecierpie chodzenia w pizamie-rozleniwia to strasznie-chodze tylko wtedy gdy mam grype i leze w lozku Po porodzie chodzilam w dresie 3 dni,ze wzgledu na krocze, w domu juz normalnie w jeansach ciazowych. Make upu jako takiego nie mam, ale rzesy zawsze mazniete tuszem i troche pudru. No ale ja wychodze codziennie, chocby zrobic zakupy i odebrac malego.

Tez mam takie mysli-do tego czesto trzeba poswiecic kariere,cialo,te nieprzespane noce. Mezczyzni maja pod tym wzgledem latwiej.Nie chodza w ciazy, nie musza przezywac porodu i tego co jest potem.Ale jak to moj maz powtarza, to wszystko przez Ewe

Rusalka-zazdroszcze ilosci mleka. Moj powoli sie nie najada,chocbym go i 24 h na dobe przy cycku trzymala, laktacja sie nie zwieksza.Noca odciagne maks 120 ml z obu.A on juz 150 ml pije. Narazie udaje mi sie w 99% na moim mleku go miec, ale pewnie niedlugo.Kropelki na laktacje pomogly tyle, ze chociaz wieczorem mam pokarm, bo wczesniej zmeczenie dawalo w kosc i nie mialam.

sorento- slicznie

Ja chyba jestem nagrodzona za to, ze moj pierwszy syn to chodzace adhd i zawsze potrzebowal malo snu.Drugi syn jest przeciwienstem Daniela.Spioch i spokoj w jednym

Wczoraj pojechalam do Norymbergi na koledy polskie. Zrobilam tez zakupy swiateczne i zmusilam meza do kupienia sportowego granatowego zakietu i nowych spodni. Kupilam mu pasek skorzany, ale nie sciskany ale w jednym kawalku, z jasnej skory- piekny i luksusowy portfel fossila i ksiazke. A dzis idziemy na jarmark swiateczny.Codziennie mam kalendarz wypelniony po brzegi bo starszy syn codziennie ma jakies zajecia plus wizyty u lekarza, kontrole, szczepienia i kontrola Christiana.Beda go klasc pod narkoze by zrobic badanie przeplywow i wstrzykiwac kontrast-srodek radioaktywny.Jak do wizyt u lekarza podchodze ze spokojem, tak tej sie troche boje.
Na pewno wszystko pójdzie po Twojej myśli
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości