|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VII
Cytat:
|
|
|
#3422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama nie wiem co to było, ale tak: 1 znak życia od kotki to 24:30 - głośne miauczenie, myślałam, że serce mi pęknie. Zapalam światło a ona liże się w przejściu - w drzwiach. No ale 2 minuty i ucichła. 2 znak zycia nagle się budzę, słyszę miauczenie dosłownie nad uchem, a tu Katyja, swoją głową bardzo mocno wciska się z moje ręce, no to ją głaskam ile wlezie, chwilę potem zmienia właściciela na mojego męża, no i on tez musi ją głaskać. trwa to krótko, po czym kładzie się między nami, wącha długo moje palce i każe mi trzymać swoją łapkę, bo jak zabierałam swoje palce, to wierciła się, a jak trzymałam ją za tylną łapkę, od razu była spokojna. 3 wizyta i tylko miauczenie, trochę chodzenie po mojej głowie, lekkie wtulanie się o 6ej rano 4 wizyta jakoś o 8:00, albo później... EXtra, co? ![]() Jam jest w 7 niebie - kot ideał, pieszczoch, kocha sie bawić, w tej chwili notorycznie zwiedza mieszkanie, obserwuje nas i zaczepia. Ale mojego wózka boi się stasznie, mimo iż przechodzę na kanapę i dałam jej możliwość, by sobie weszła na niego, obwąchała go, koła, kółeczka przednie, no i wskoczyła na poduszkę... Nie dziwię się jej, ja też tego wózka nienawidzę ![]() Jest git. drugie zdjęcia świeża reakcja jak usłyszała gitarę, hahaha, ale się ubawiłam, nei widać tego ale najpierw się czołgała, a teraz jest wierną słuchaczką męża, hahah, w końcu ma fankę
Edytowane przez ZakkAtak Czas edycji: 2013-12-01 o 11:41 |
|
|
|
|
#3423 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój próbował pożreć. Wiec wywaliłam...Ale on wszystkiego próbował..
Teraz udało się nam dojść do ładu i storczyków nie rusza. Warto było się zapytać poprzednich właścicieli jak kotka ma się do kwiatów. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
aż zazdroszczę![]() Z Ostatniej chwili kot porwał moje notatki. Ciekawe z czego się naucze na koło
cosmetologist make up artist lash stylist kociara kosmetyko&świecoholiczka insta Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś.. Edytowane przez mycha9393 Czas edycji: 2013-12-01 o 12:04 |
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
świetna wam się kocica trafiła, super
|
#3426 |
|
Rozeznanie
|
oby to była prawda.
Sąsiedzi są głośni i korytarz, wtedy ona znika pod łóżkiem, czasami nawet na 15 minut. Boi się, ale jest strasznie ciekawska
|
|
|
|
#3427 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
U mnie do altany dołączyła kotka z małym kociakiem. Dołączyła w sensie, że tam sobie śpią, to nie moje koty. Jest biało-czarna i ma burego brzdąca. Nie bała się mnie jak koło nich przechodziłam, małe tylko zwiewało za kanapę. Duża warczała trochę na psy , ale się nie dziwie, bo wpadły jak perszingi ![]() Teraz, po kilku dniach, małe nie chowa się jak mnie widzi, a kocica dała mi się pogłaskać Ostatnio spała ona, ten mały i kot, którego zdj. kiedyś wrzucałam Mam pytanie jeszcze odnośnie choinki: planowałam zakup takiej ośnieżonej, ale nie wiem, czy w razie podgryzania przez kota coś by mu się stało? Niby mama jest cały czas w domu i by pilnowała, ale jak pojedziemy na zakupy czy na Wigilię, to nie wiem... 1. Choinka, którą chcę kupić. 2. Jest w takim czymś . 3. Mam nadzieję, że mu się odwidzi smakowanie ...
|
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
tak, święta racja, obejrzałam Chama w dziale ze zdjęciami waszych/naszych pociech i sporo dałaś tam zdjęć.
Nie ukrywam, że z ogromną chęcią je oglądałam i lekką zazdrością. Teraz, jak mam już swoją laskę w domu...no cóż... siostra i brat. daj jakieś wyraźne zdjęcie Chama, w pozycji siedzącej, zwyczajnej, wrzucę obok Katyę, zobaczymy jak to będzie wyglądać, ok? ![]() Oczywiście jak masz ochotę, wcale nie musisz hihi. |
|
|
|
#3429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak jest ciekawska, to mimo, że na początku ma stracha powinno być dobrze. Wiadomo, teraz musi poznać wszystkie nowe dźwięki, jak już się przyzwyczai to nie będzie już zwracać na co dzień na nie uwagi. I tak z tego co piszesz, Wasze zapoznawanie się przebiega świetnie
|
|
|
#3430 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie.
Proszę was dziewczyny o pomoc. Właśnie odebrałam na maila wyniki badań mojej kotki. Mój wet będzie dopiero jutro i nie mam gdzie zwrócić się o pomoc, a bardzo się martwię. Przekopuję internet i mam już totalny mętlik w głowie. W piątek byłam u weta. Zaniepokoiło mnie wylizywanie pod ogonem i problem z sikaniem. Dziś dopiero udało mi się złapać mocz. Kotka nie chce jeść RC Urinary, ani mokrej ani suchej. Nie dziwi mnie to, patrząc na syf w składzie. Do tej pory jadła Tasta. Doradźcie coś. Mocz -analiza ogólna Gęstość względna 1,051 1,025 1,060 ~ Barwa moczu -Żółta Przejrzystość -Dość mętny Odczyn -Słabo kwaśny Białko -56,0 mg/dl Glukoza -Nieobecna ( -) Ketony -Nieobecne ( -) Barwniki krwi -Obecne ( +++ ) Barwniki żółciowe -Nieobecne ( -) Urobilinogen -W normie Osad moczu -Obfity, żółty, st. Nabłonki wielokątne -Nieliczne w prep. Nabłonki okrągłe -Pojedyncze w prep. Leukocyty -1-2 wpw Erytrocyty -Zaleg.niezb.gęst wpw Opis: Świeże Zmienione Wyługowane Wałeczki -Nie znaleziono Kryszt. trójfosfor.am-magnez -Liczne w prep. Flora bakteryjna -Mierna Kreatynina w moczu -285,0 mg/dl Białko / kreatyniny -0,19 0,0 0,6 ~
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Moja nie tyle kwiatki ruszała co ziemię. Ale na parapecie nic nie może u mojej stać bo ona z tych co tam sporo czasu spędzają, i co chwila moje szklane szpargały musiałam zamiatać
![]() Jak już sama przychodzi na głaskanie to będzie dobrze Mi moja kotka dzisiaj spać nie dała, co chwila coś zrzucała, gryzła, drapała. O 3 wziełam ją między nas do łóżka, i jak za tym nie przepada, bo woli w nogach, tak dzisiaj jej podpasowało i spała. Ja niestety jak przy niemowlaku czuwałam
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu się nie da, z taką obstawą
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kotka ma kryształy w moczu, radziałabym teraz zrobić jej jeszcze badanie krwi i rtg albo usg pęcherza, żeby się upewnić, czy oprócz kryształów (które są mikroskopowe) nie ma w pęcherzu jeszcze kamieni albo innych nieprawidłowości. Dobra wiadomość - to kotka, nie kocur, więc nie grozi jej raczej zatkanie cewki przez złogi kamieni. Jeśli nie chce jeść karmy Urinary, to podawaj jej mokrą karmę, którą ona je, do tego suplementy zakwaszające mocz i działające osłonowo na pęcherz (tzn spytaj o to swojego weta), do tego coś na pobudzenie pragnienia, dobrze by było postawić jej fontannę. Kryształy się wytrącają, gdy mocz jest zbyt stężony lub za długo zalega w pęcherzu, to prosta reakcja chemiczna. Na pewno dostanie od lekarza leki przeciwzapalne i przeciwbólowe, antybiotyk i leki wspomagające, ale przy odpowiednim lezeniu i cierpliwości wyjdzie na prostą. A czy kotka miała ostatnio jakieś stresujące przeżycia? Edytowane przez esfira Czas edycji: 2013-12-01 o 16:58 |
|
|
|
|
#3434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję Ci za odpowiedź Fontannę oczywiście zamówię, mogłaby któraś z was polecić jakąś, bo nie chciałabym wyrzucić 200 zł w błoto. Co do stresujących przeżyć... Mam w domu dwie kotki, rezydentka jest u nas ponad dwa lata, a 3 miesiące temu przygarnęłam bidę z podwórka. Niby jest okej, śpią razem i bawią się, myją wzajemnie... Ale niestety wydaje mi się, że starsza poczuła się zaniedbana- faktycznie nie bawię się z nią tak jak kiedyś, zanim maluch się pojawił. Już nad tym pracujemy z tż. Ale czy dopiero po trzech miesiącach mogła tak zareagować? W ogóle jest bardzo wrażliwa i nerwowa. Poza tym kotka ma nadwagę, waży ok 6,5 kg, po sterylizacji nam się tak roztyła, raczej pilnujemy jej jedzenia. Chociaż przyznam, że ostatnio chyba przesadziliśmy z suchym, ciężko jest kontrolować przy dwóch kotach ile które zjadło. Ja wsypię, później tż do pustej michy wsypie, wracam z pracy- pusto, też wsypię... Nasza wina. A i teraz rozdzielenie karmy Urinary i Tasta jest kłopotliwe. Mała, która wsuwa Tasta aż miło, nie chce jeść tego i próbuje podebrać starszej z jej miski. Wiem, że wszystko jest do ogarnięcia, ale odkąd starsza zachorowała to jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów, samo złapanie moczu było wyzwaniem.
|
|
#3435 |
|
KOTerator
|
Fontanna - mam Lucky Kitty i jestem zadowolona.
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2013-12-01 o 18:02 |
|
|
|
#3436 |
|
Rozeznanie
|
Czemu? Właśnie nad nią się zastanawiam.
|
#3437 |
|
KOTerator
|
cicha, ceramiczna, łatwa do umycia, nie przesuwa się, nie da się z niej wylać wody itp itd, ja widzę same zalety. w polsce teraz są dostępne zamienne rurki, pompy i szczotki do niej, więc już naprawdę nie widzę tych wad, o których kiedyś tu na wątku pisałam.
|
|
|
|
#3438 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
"Z kłamstwami są same kłopoty. Trzeba smakować każde słowo, zanim je człowiek wypuści z ust... " Edytowane przez kraina _chichow Czas edycji: 2013-12-01 o 18:00 |
||
|
|
|
#3439 |
|
KOTerator
|
Jestem jestem, chciałam tam napisać coś innego ale zmieniłam zdanie i zapomniałam usunąć nie
.
|
|
|
|
#3440 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki, skłaniam się do zakupu właśnie tej. A kot z niej chętnie pije?
|
#3441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój Tomcio tak mi pomaga kończyć pracę inżynierską
|
|
|
|
|
#3442 |
|
KOTerator
|
Kotki piją tylko z fontanny, czasami jak wyłączę fontannę to siedzą przed nią i czekają kiedy będzie lecieć woda. Odkąd jest fontanna z miski wody nie wypiją.
|
|
|
|
#3443 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Mam takie, mogą być? Kiedyś też była dziewczyna, która miała białego kota
|
|
#3444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3445 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie kupuję na zooplusie to poidełko i mam pytanie- mam od razu kupić zapasową pompkę, filtr i wężyk? Ile czasu masz swoją fontannę i jak to jest z wymianą filtra itp?
|
#3446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie się sprawdziła, stoi na komodzie skąd koty wskakują na parapet i ciągle słyszę jak chlipią. Grubcio często, Mała rzadziej, ale dzięki niej w ogóle zaczęła pić, wcześniej nie szło ją przekonać. Fajne jest to, że są aż 4 poziomy do picia (u góry z lewej taki strumień do góry, potem w bok (z tego Mała pije najczęściej), potem wodospad na dół i na samym dole największy pojemnik (stąd najczęściej Grubcio pije). Wlewam do niej wodę przefiltrowaną więc nie mam problemu z kamieniem. Jak jest pełna to praktycznie jej nie słychać. Może powieście sobie jakąś kartkę i każdy niech zapisuje ile wsypał i kiedy albo stały grafik i odznaczać czy było dane? Właśnie zapomniałam się pochwalić, że Mała wreszcie pije wodę Z fontanny najczęściej, jeszcze udało mi się ją przekonać do takiego niskiego garnka (przyłapałam ją jak popijała mi z niego i jej go podarowałam), który stoi w kuchni. Ja miałam dwa białe koty, z tym, że miały czarne ogonki
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2013-12-01 o 19:40 |
|
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Nimfa20
prześliczny kociak ![]() ja Wam przedstawiam mojego Franka jak był mały, Franka z Leonem ( Eh za Leośkiem tesknie cholernie..
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Wężyki niedawno zamówiłam i to polecam, bo z wężykami dostaniesz szczotkę Filtra nie mam, on chyba tylko wycisza fontannę, ale jest cicha i wg mnie filtr jest zbędny. To nie filtr jak przy innych fontannach filtrujący wodę A mam ją od sierpnia 2012. Wężyk wymieniłam jakieś dwa miesiące temu, zamówiłam zaraz po tym jak je wprowadzili do swojej oferty. Myję ją dwa razy w tygodniu, codziennie dolewam wodę. Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2013-12-01 o 21:33 |
|
|
|
|
#3450 |
|
Meravigliosa creatura
|
ZakkAtak, ależ piękna ta Twoja lalunia
![]() Nimfa20, Twoje cudo to też... cudo Łał!Ja mam dziś kolejne zdjęcie z cyklu: koty i ich miny
Edytowane przez Regista Czas edycji: 2013-12-01 o 23:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

.