|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cytat:
|
|
|
#782 | |
|
Zadomowienie
|
Gratki
![]() Cytat:
My bylismy dzis na mszy posłuchać zespołu który oferuje oprawę mszy, ale nam się nie podobało. Zespół liczy 8-9 osób -w tym skrzypce, 2 gitary i chyba jakies klawisze- i przez te gitary własnie nie mogłam sobie tego grania na slubie wyobrazić, na mszę jeszcze ok, ale na slubną mszę wg mnie odpada. Na z=dzień dzisiejszy mamy jeszcze do wyboru 4 dziewczyny (w tym skrzypce) za 400 zł i to najpewniej na nie się zdecydujemy.
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za rady co do butów
Ja nigdy w tym sklepie jeszcze nie byłam, bo otworzyli w Galerii niedaleko mnie, ale na razie przeglądałam tylko ich ofertę on-line i doznałam szoku, że ceny tak niskie Jak dla mnie tak tanie buty mogą przeżyć byle 3 miesiące, ale czasami są wygodniejsze od tych za 200zł Ale nie pozostaje nic innego jak przymierzyć, wygoda przede wszystkim
|
|
|
|
#784 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
ale się wybawiliśmy wczoraj na Andrzejkach taki klimacik weselny był już chcę swoje !! ![]() a dziś byliśmy na Targach zapisaliśmy się na tańce, dziś był rabat -50% i za 8 spotkań zapłacimy 160 zł/para zamiast 320..tanio jak barszcz plus ja dostanę w prezencie miesiąc zajęc np zumby,salsy solo, latino dance itd oglądaliśmy też obrączki i spodobały nam się tym razem takie ze ściętymi brzegami, naprawdę świetnie to wygląda była też nasza florystka to wstępnie omówiłyśmy ogólny zarys koncepcji. Poza tym pełno sukien ślubnych, bałam się, że jakaś mi się spodoba ale nieeee..takie miałam poczucie, że swoją już mam i nawet się nie oglądałam była też kobitka, która robiła próbne makijaże za free, ale kolejka na 3 h stania ![]() Cytat:
![]() bardzo się cieszę ![]() Cytat:
ostatnio byłam we wrześniu ale teraz się zaparłam i nie obcinam-mam do zapięcia stanika a chciałabym docelowo takie do talii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja co założyłam suknię to słodziła na maksa "oooo jak ślicznie, no kochanie, w tej jest klasa, i ta koronka, cudownieee" i ten jej głos ![]() super ze spinkami
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zazdroszczę
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu zdecydowałam się na godzinę wykonania makijażu w dniu ślubu- 12:30
Mogłabym później to zorganizować, ale pani będzie malowac 4 osoby ![]() Zastanawiam się na kiedy zarezerwować fryzjera (mam dosłownie pod nosem...). 11:00?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#788 |
|
Rozeznanie
|
Ysia i inne dziewczyny zakochane w srebrnych butach: http://www.papilot.pl/ciuchy/24346/1...l#galleryimage
Co sądzicie? |
|
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
Śliczny!!!!!
Alloffkowa gratulacje!!! ![]() Co do ceny za przypinki dla młodego - nawet nie pytałam jeszcze, więc pojęcia nie mam... ![]() Ehh u mnie w mieście nikt jeszcze nie robił cieniowanego tortu - jedna cukiernia chętnie podejmie wyzwanie, ale boję się, ze będą testować akurat na moim torcie :/
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może moja mama, teściowa, ja i świadkowa? Nie wiem- pewnie wyjdzie w praniu
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Kaigara piękne ! tylko boje się że mnie wygwizdże w kwietniu
|
#792 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj trzeci raz odwiedziłam galerię żeby kupić kurtkę zimową i po raz kolejny wyszłam z niczym więc co będzie z suknią? :PCytat:
Właśnie powiedzcie - nie ma sensu kupować bielizny przed sukienką? A buty? Dokupuje sie do sukni czy już wcześniej żeby mieć na przymiarki? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
Zawsze można kupić i mieć nadzieję, że jednak pogoda nam dopisze!
![]() Ale rozumiem Twoje obawy. Sama boję się, że zmarznę i że będę musiała coś kupić na suknię. Ale będę to robić na ostatnią chwilę, zobaczymy jaka będzie pogoda w kwietniu.Cieszę się, że Wam się podobają buty, które znalazłam
|
|
|
|
#794 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę TŻ zmobilizować....Co do obrączek - te fazowane to też nasz typ na chwilę obecną ![]() Jak my bylismy na targach to tylko zerkałam na suknie, kilka mi się spodobało - to fakt, ale swojej bym nie zamieniła ![]() Cytat:
Butów na przymiarkę mieć nie musisz - w salonie Ci dadzą. A co do stanika to lepiej nie ryzykować - może okazać się że wybierzesz z odkrytymi/koronkowymi plecami i będziesz potrzebowała z obniżonym zapięciem. Jak ja już wybrałam suknię, to pani krawcowa z salonu powiedziała mi, że mam kupić bardotkę.
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- bielizna czasem może być zupełnie zbędna, albo będzie potrzeba w specjalnym kroju - moja jeśli miałabym kupować musi być mocno wycięta bo mam dekolt w serduszko (takie konkretne) - na pewno jeśli planujesz białe to warto dobrać do sukni jeśli np. będzie śmietankowa. Poza tym buty są potrzebne na przymiarkę gdy będzie określana ostateczna długość sukni, wcześniej nic Ci po nich.
|
|
|
#796 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nom, a ja usłyszałam 30 zł za sztukę, a potrzebuję 7 sztuk Cytat:
![]() Makijażystka do mnie przyjedzie, więc pewnie okaże się praniu. Wiem tylko, że fryzjerka ma mnie uczesać pierwszą Też przyjedzie ale jej nie odpuszczę, ostatnio czesała mnie ponad 2 h
|
|||
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Lemon_Drop ijaa dzięki dziewczyny
tak też podejrzewałam, ale jak już w końcu wybiorę się na zakupy to wolę być przygotowana :P także bielizna i buty dopiero w przyszłym roku
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam do fryzjerki dosłownie 5 min. piechotą, więc będzie bezstresowo.
|
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Lemon_drop-dzieki za uswiadomienie, nie wiedzialam, ze sie tak nazywaja
![]() ![]() Co do makijazu, to slyszalam, ze Panna Mloda jest malowana jako ostatnia, zeby jej makijaz byl jak najdluzej swiezy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Makijażystka powiedziała, że na mnie trzeba liczyć z 1,5h (z lekkim zapasem) a na Mamę z 40-45 minut, więc jak ona będzie malowana to będę miała chwilę na oddech, pewnie przyjedzie świadkowa, zacznę się powoli szykować do ubierania. Wstępie określiłam ramy czasowe: - Fryzjerka (trzeba dojechać z 15 minut) - na 11:30 - jakieś 1,5h (druga fryzjerka będzie jednocześnie czesać Mamę) - Make- up (w domu) - ok. 13:15 - ja 1,5h, Mama 45 minut - Ubieranie 15:30 - 16:00 - Zbiórka: Ja, TŻ, Rodzice - 16:15 - Wyjazd 16:30 (mamy do USC 10 minut) Ślub 17:00. ![]() Kurde, zawsze mi się wydawało, że jak mamy ślub stosunkowo późno to pół dnia będę się nudzić, a prawda jest taka, że pewnie wstanę poranek minie i będzie trzeba jechać do fryzjera.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-12-01 o 22:12 |
|
|
|
|
#801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||
|
|
|
#802 |
|
Rozeznanie
|
Wow, widzę, że już macie wszystko zaplanowane! My skłaniamy się ku godzinie 14 i nie wiem zdążymy ze wszystkim! U fryzjerki będą 3 osoby czesane, a u makijażystki będę tylko ja. Do fryzjerki muszę dojechać (na drugi koniec miasta), a z makijażystką zapomniałam się dogadać! o.O Jeszcze ubieranie się i potem szybko na ślub.
Chyba wstanę o 7.00, żeby to wszystko jakoś ogarnąć.
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że już godziny ustalacie
![]() Mam ślub na 17.00, a do kościoła niecałe 10 minut drogi autem, więc fryzjerkę biorę najwcześniej na 11.00 choć wolę na 12.00 (daję jej 2 h). To w przeciwnym wieżowcu, więc 4 min drogi. 14.05 jestem w domu. Makijażystka jak będę u fryza pomaluje mamę; przychodzę i na malowanie daję max 1,5 h, więc 15.35 jestem gotowa Pora się ubierać, błogosławić i 16.30 wyjazd.Zobaczymy jak wyjdzie w praniu
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-12-01 o 22:53 |
|
|
|
#804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie mówił że chcesz go przekabacić ?![]() Cytat:
Co do makijażu, fryzjerki itp. ja się chyba umówię na czesanie na 11.30... ślub na 15.30 |
|||
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj przepis na pierniczki )) bo widziałam że ci śliczne wyszły
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry piekne
![]() poranne nadrabianie z kawka. No ja tez na nowo sie uzaleznilam od wizazu troszke dzieki Wam minal mi moj kryzys i na nowo mam sily to wszystko organizowac. Chociaz zblizajace sie Swiata troszke mnie rozleniwiaja... Ale nie moge! Bo grudzien jest dla mnie bardzo wazny! Bede u rodzinki na swieta i kilka dni dluzej zostaje, zeby pozalatwiac kilka spraw, jak suknie Co do planu, to mi przyszlo do glowy ostatnio, zeby ogarnac tego dnia sesje plenerowa. Z tym, ze martwie sie troche jak to bedzie, bo przeciez moge przez to uszkodzic, albo pobrudzic suknie? ![]() W sumie nie wiem jak to bedzie potem, czy bedziemy mieli czas gdzies zrobic sesje, skoro z TZ bedziemy w Polsce na max 10 dni, wiec gdybysmy chcieli jakies krotkie wakacje, to nie da rady. A za plener zaplacone
|
|
|
|
#808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My chodzimy od miesiąca, połowa zajęć za nami. Jesteśmy zadowoleni, chociaż na ostatnich zajęciach było słabo, strasznie wolno, ale instruktorka była chora i może dlatego. Niestety same zajęcia to za mało, my jeszcze tańczymy w domu, włączamy filmiki na youtube i dodajemy sami nowe figury. Idzie nam coraz lepiej i mam nadzieję, że do wesela będziemy już fajnie tańczyć ![]() Allofffkowa gratuluję wyboru mieszkania! Teraz wpadniesz w sidła szukania farb, dywanów, lamp, firanek...
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() bez stresu ![]() 2 5 0 d n i |
|
|
|
|
#810 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka Kobietki
Co do fryzjera i kosmetyczki to ja mam w jednym miejscu i to i to, więc czesanie mam na 12.30 a malowanie na 13.30, ślub jest na 17 więc mam dużo czasu, zwłaszcza, że w domu będę w 10 minut Od dziś się zawzięłam i zaczynam się uczyć, mam jeden cholernie trudny egzamin przed sobą, i tydzień po ślubie zdaję egzamin na aplikację, mam zamiar zdać więc trzymajcie kciuki żebym wytrwała :P :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

a firma i model to SAWREN - MERRY ME kolor ECRU
Ja nigdy w tym sklepie jeszcze nie byłam, bo otworzyli w Galerii niedaleko mnie, ale na razie przeglądałam tylko ich ofertę on-line i doznałam szoku, że ceny tak niskie

muszę chłopa zmobilizować i kupić wódkę w tym roku... chciałam sama zaproszenia robić, ale mi się nie chce, nawet sukni mi się nie chce szukać... zrobi ktoś za mnie to wszystko?