|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43931219] My po neuro, szkoda gadać. Pooglądała go ze wszystkich stron, powiedziała, że ma nieznaczne opóźnienia, na ćwiczenia mamy chodzić...[/QUOTE] Jakoś mnie to nie dziwi, dlatego tak się boje piątkowej wizyty u nero. ![]() Cytat:
nadrabiam dalej |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
zaczął szukać pracy?
![]() |
#2043 |
Rozeznanie
|
Ja chodziłam do gina Na NFZ,i ona robiła te badania na fundusz ale to były zwykłe 2d a chciałam mieć nagrane na płycie i w kolorze dlatego zrobiłam u niej prywatnie i płaciłam 250 zł
![]() |
#2044 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Lecę nadrabiać i wybierać prezenty na Mikołaja dla dzieciaków ![]() Wczoraj myślalam, że oszaleję w Tesco tyle chciałabym kupić, a tu $$$ |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja płaciłam 240 zł.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Raczkowanie
|
Berbi, jeśli masz skierowanie ze wskazaniami, to nie powinnas płacić, ja nie placilam, ale mam wskazanie (wiek powyżej 35
![]() Dzisiaj mam polowkowe, też za darmo, nie wiecie, czy mogę dopłacić i zrobić 3d, ew. nagrać na płytę?
#2047 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43941072]No a Artur jak się go ciągnie za rączki do przodu to spokojnie od jakichś 2-3 tygodni trzyma główkę, o podtrzymywaniu głowy na rękach jak go noszę już dawno zapomniałam. Nie wiem, o co im chodzi :/[/QUOTE]
Perse Kamil długo sie nie podciągał za rączki. Pediatra (nie moja tylko zastepcza) zasugerowała rechabilitacje i oczywiście się przeraziłam. Wiedziałam że tak nie wolno ale chyba raz dziennie sprawdzałam to podciąganie i po 3 dniach Kamil załapał. Okazało się że on nie tyle nie umiał co nie wiedział poprostu że tak trzeba, a nie miał skąd wiedzieć bo nikt go nie ciągnął oprcz tej pediatry. Wiadomo że nie polecam podciągania ale czasami trzeba dać dziecku czas naprawdę, bo nie koniecznie jest coś nie tak. Już nie pamiętam kiedy zaczął się podciągać na 5 miesięcy ![]() ![]() Cytat:
co do szkół rodzenia to ja miałam niemiłą sytuacje podczas porodu. Rodziłam od 10 rano z fajną położną a o 19 przyszła zmiana (zaczynało się parcie) i te mnie zaczęły krytykować że nie chodziłam na szkołę rodzenia.. pozniej jak nie mogłam urodzić to sugerowały ze to dlatego i ze nie umiem (TZ miazdzyłam palce z wysiłku).. wzbudziły we mnie ogromne poczucie winy, do dzis czuje nienawisc. Za to jak po CC okazało sie ze Kamil był ogromny to było im bardzo głupio i podlizywały sie do mnie i TŻ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale rozumiem, że z czułabyś się bezpieczniej, może zadzwoń zapytać czy nie zapomniał przepisać ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
dodałaś mi otuchy tym, że nie brałaś ![]()
![]() |
#2050 | ||||
Zakorzenienie
|
Denerwuje sie, ale co mnie to
![]() Zaczal szukac.. Juz miał chyba dosc suszenia beretu... Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie mialas 3d? U mnie najtaniej blizniacze usg prenatalne za 3d kosztowalo 360zł Cytat:
Oczywiscie fakt ze sie nalezy to jedno, a to czy zostaly jakies wolne miejsca to drugie. Ja robilam prenatalne w pazdzierniku i w Lublinie nie bylo zadnego wolnego miejsca na nfz, a jak poprosilam babke zeby sprawdzila, to gdzies tam w polsce jakies pojedyncze wolne miejsca mieli.. Babka mi powiedziala ze praktycznie do polowy roku kalendarzowego wykorzystuja wszystkie limity na nfz. Czeba sobie dziecko tak robic, zeby sie wyrobic w 1 polowie roku ![]() Ja mam wiecej niz 35 lat i tez mi sie nalezy i co? ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() Jana gdzie Ty mieszkasz? Ze jeszcze limity jakies z 2013 roku są?? WOW.. Ciekawa jestem tez tego testu nifty.. Jak chcialam go robic to najtaniej jaki znalazlam to bylo ok 5 tys... Gdzie Ty robisz ze tak tanio ? :O Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-12-02 o 10:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
Eliza Sprawdź na necie ceny materacyków i w hurtowni. Dziś mamy dzień darmowej dostawy
![]() Barbie Mam dziwne przeczucie, że spodziewasz się synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Raczkowanie
|
U mnie nie było problemu z miejscami i terminami, nawet przekładalam termin i też bez problemu, jak wyszłam to od razy umówiły mnie na polowkowe. Chyba miałam szczęście
![]()
#2053 |
Zakorzenienie
|
szczerze ja też
![]() ![]()
#2054 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ciekawe czy drugi mieszkaniec mojego brzucha jutro raczy sie objawic, czy znowu pokaze ![]() Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-12-02 o 10:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
ja chyba właśnie dostałam prezent Mikołajkowy
![]() ![]()
![]() |
#2056 | ||||
Zakorzenienie
|
zdrówka dla was
![]() ![]() Cytat:
Ostatnio, herbata ze stołu (cała podłoga i Kamiś mokry), wczoraj karmelową kawe, (oczywiście zimne bo gorącego to nawet na stole nie stawiam) przed wczoraj rozłożył nawilżacz i cały pokój w wodzie ![]() dostałyśmy młotkiem w głowę pamiętam ![]() Cytat:
W większości szpitali skończony 37 tc to dziecko donoszone, ale u Kocurka uważają 38tc skończony jako dziecko donoszone. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Eliza a nie myslalas nad uzywanymi monitorami? Barbie ja płaciłam za genetyczne i połówkowe po ponad 200 zł ale na połówkowym coś było nie tak z zastawką i dostałam skierowanie na drugie połówkowe-za nie nie płaciłam więc Ty raczej też nie powinnaś ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Raczkowanie
|
#2058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Dziewczyny to naprawde czekamy z otwarciem prezentów do piątku?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Berbie skoro masz luteine to spoko maroko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Zakorzenienie
|
no właśnie?
![]() dziewczyny paraliżuje mnie myśl o zbliżających się świętach... mogą być najpiękniejsze do tej pory, ale czy tak będzie przekonam się dopiero 23... są jakieś wieści od anitax?
#2061 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- miałam kropelkę krwi, ale w środku czysto, wkładam luteinę, więc śluz byłby podbarwiony, nie wiem o co chodzi, może to skądinąd, na dzisiejszych badaniach pewnie nic mi nie powie, bo to tylko usg?? aż mi się słabo zrobiło ![]()
![]() |
#2062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Raczkowanie
|
wystraszylam się, aż mi się ręce trzęsą
![]()
![]() |
#2064 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do monitorów, oczywiscie ze myslalam i chyba zaczne polowanie. Tak jak na laktator z dodatkową koncówką na drugi cyc ![]() Moze jakies mamuski mnie poratują ![]() ![]() Szczęsciara ![]() ![]() Niekoniecznie. Placilas tyle za samo usg czy usg+pappa? U nas tez nie jest najtaniej.. Jak sprawdzalam w 3 prywatnych przychodniach, ktore robily usg prenatalne (i zatrudnialy specjalistow z miedzynarodowej listy), to w tej co ja robilam ceny byly 100 (za jedno dziecko) i 140 (za blizniaki) - 2d, Jak chcialas 3d to odpowiednio 140 i 360. W dwoch pozostalych przychodniach cena byla 200 zl i 250zl za 1 dziecko, zatem podobne ceny jak u Ciebie ![]() Cytat:
Robisz po badaniach prenatalnych po 12tc. Moj lekarz mowil ze nifty tylko wtedy ma sens, kiedy usg wychodzi źle. I ze normalnie sie go nie robi, tylko w extremalnych przypadkach Nifty to zamiennik amniopunkcji. Tak samo skuteczny, ale nieszkodliwy dla dziecka. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wrocilam ze sklepu, ale nie kupilam lozeczka bo nie ma na stanie tego co chce ![]() Za to wyslalam prezent ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- A czym ![]() Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-12-02 o 14:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=elizabarbara;439817 64]:
Mysle, ze sie podrażnilas przy aplikacji lutki.. Ja 3 razy dziennie od poczatku ciazy laduje sobie progesteron i czasami tez mi sie cos takiego zdarza. Spokojnie ![]() a dr podczas połówkowego może coś więcej powiedzieć, czy musiałby mnie obejrzeć "z drugiej strony"??
#2066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj kochana, przesadzasz ![]() ![]() Popros zeby zrobil Ci usg dopochwowe i od razu niech Ci dl szyjki zmierzy. ![]() I nie stresuj juz tego biednego dziecka, pliss ![]() ![]() Wszystko bedzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2068 |
Zakorzenienie
|
Ja urodziłam w 39 tc i według mojego szpital mam wcześniaka...
![]() wg nich urodziłam 37 i 6 dzień (tak przyjęli mnie do szpitala po raz drugi) ![]() Było dokładnie 14 dni przed terminem wyliczonym przez nich (24.07) Ja liczyłam krótsze cykle (26 dni) i termin porodu 22.07 ![]() Masło maślane.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziemy trzymać kciuki, żeby było dobrze. Ktoś tam na górze czuwa nad wami, żeby było dobrze ![]() [QUOTE=jana;43981847] Cytat:
![]() Najważniejsze, że Marcel już z wami jest. Jak tam Mały rozrabiaka ![]() ![]() Luna Zapomniałam napisać, ale widziałam filmik Kamilka i wygląda na to, że przygotowywuje się do chodzenia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
Fiol..heh On jest grzeczny i cudowny
![]() Tylko po kolkach mamy zęby i spania ok 2 h przy dobrych wiatrach ![]() Wczoraj zapodałam syropek na noc i spaliśmy.... ![]() ![]() Od dziś przekręca się z pleców na brzuch...i właśnie ze zdziwienia się popłakał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.