Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-02, 10:12   #2041
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Hej

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Hihihi kocham życie Dzidzia jest o tydzień starsza,ma ponad 4cm. Kopał i machał do nas...
cudownie!

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Za to dzisiaj puszczają powoli ze mnie nerwy i stres. Wczoraj miałam okropny dzień. Jako, że wszyscy lekarze każą co jakiś czas dawać Julkowi jajko czy coś mlecznego, wczoraj zdecydowałam się zrobić na śniadanie placki, dodałam jedno małe jajko. Placków wyszło 12 a Julek zjadł pół jednego. Po czym zaczął wymiotować a zaraz potem puchnąć. Nie będę opisywać wszystkiego, ale skończyło się na tym, że przyjechało pogotowie i zawieźli nas szybko do szpitala.
Szczęście takie, że to jajko 'wyszło' mu skórnie, a nie doszło do opuchnięcia gardła czy krtani. Chociaż nie wiadomo co by było, gdyby zjadł więcej....
Ciężkie jest to co przechodzicie. Całusy dla Julka

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
ja po wizycie. gęba mi się cieszy dzidź idealny, machał rączkami. lekarz mówił, że ruszał paluszkami, ale ja tego nie widziałam jeszcze nie mogę w to uwierzyć. trzęsłam się jak galareta, a seicento razem ze mną dostałam skierowanie na prenatalne. nie plamię, szyjka ok. wyniki ok. moja radość nie zna granic.
mi też się cieszy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43931219]
My po neuro, szkoda gadać. Pooglądała go ze wszystkich stron, powiedziała, że ma nieznaczne opóźnienia, na ćwiczenia mamy chodzić...[/QUOTE] Jakoś mnie to nie dziwi, dlatego tak się boje piątkowej wizyty u nero.

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Perse- nie wiem czemu mam takie wrazenie, że każdy neurolog coś znajdzie nawet jak wszystko jest ok
ja mam takie samo wrażenie.

nadrabiam dalej

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:17   #2042
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Dzis albo jutro podjade do hurtowni i chcemy kupic 2 materacyki i 2 normalne drewniane łozeczka, cale ze szczebelków (mnie nie podobaja sie te z zabudowanymi ściankami, bo dziecia nie widac )

No i musze sie rozejrzec za monitorami, bo w smyku prawie po 400zł sa za sztuke
tż nie denerwuje się na zakupy?
zaczął szukać pracy?
Stary 2013-12-02, 10:17   #2043
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
nie zapomniał, powiedział, że mam wybrać ten co mam i starczy a luteinę do 16 tygodnia.

musiałaś się najeść strachu

jestem umówiona na 23 grudnia na prenatalne. jeszcze 3 tygodnie jak ja wytrzymam?

dziewczyny czy wy płaciłyście za te usg prenatalne?
Ja chodziłam do gina Na NFZ,i ona robiła te badania na fundusz ale to były zwykłe 2d a chciałam mieć nagrane na płycie i w kolorze dlatego zrobiłam u niej prywatnie i płaciłam 250 zł
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:23   #2044
fiolusiek
Zakorzenienie

Witajcie

Lecę nadrabiać i wybierać prezenty na Mikołaja dla dzieciaków
Wczoraj myślalam, że oszaleję w Tesco tyle chciałabym kupić, a tu $$$
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:26   #2045
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość

Kurcze ale nad ranem się wystraszyłam,Tż poszedł o 5 do pracy,mała zaczęła mi nagle tak dziwnie przez sen kaszleć,podeszłam do niej a ona wymiotowała,myślałam ze tam padne,szybko wzięłam ją na ręce a ona taka zaspana zaczęła się do mnie śmiać. Zwymiotowała takimi kawałakmi marchewki,jadła je wczoraj na obiad i tak jakby jej stanęło na brzuszku.
Ale się strachu najadłaś
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
za mną ciężkie dni, bo dopadały mnie już konkretne dołki. Pożarłam się z mężem a jeden smutek przyciągnął inne wspomnienia. trzeba było się pożegnać z dzieciątkiem, zapalić mu lampeczkę, zapytać kilka razy Boga: "dlaczego"... wczoraj byliśmy w kościele, a po obiedzie w końcu wyrwałam się na przejażdżkę z mężem, i mam nadzieję że już będę na prostej do celu.

Cytat:
jestem umówiona na 23 grudnia na prenatalne. jeszcze 3 tygodnie jak ja wytrzymam?

dziewczyny czy wy płaciłyście za te usg prenatalne?
Dasz rade

Ja płaciłam 240 zł.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:27   #2046
jana
Raczkowanie

Berbi, jeśli masz skierowanie ze wskazaniami, to nie powinnas płacić, ja nie placilam, ale mam wskazanie (wiek powyżej 35 ) więc usg i test podwójny miałam za darmo, za to placilam za ten nieszczęsny nifty 3 tyś.
Dzisiaj mam polowkowe, też za darmo, nie wiecie, czy mogę dopłacić i zrobić 3d, ew. nagrać na płytę?

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:32   #2047
Luna0
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43941072]No a Artur jak się go ciągnie za rączki do przodu to spokojnie od jakichś 2-3 tygodni trzyma główkę, o podtrzymywaniu głowy na rękach jak go noszę już dawno zapomniałam. Nie wiem, o co im chodzi :/[/QUOTE]
Perse Kamil długo sie nie podciągał za rączki. Pediatra (nie moja tylko zastepcza) zasugerowała rechabilitacje i oczywiście się przeraziłam. Wiedziałam że tak nie wolno ale chyba raz dziennie sprawdzałam to podciąganie i po 3 dniach Kamil załapał. Okazało się że on nie tyle nie umiał co nie wiedział poprostu że tak trzeba, a nie miał skąd wiedzieć bo nikt go nie ciągnął oprcz tej pediatry.
Wiadomo że nie polecam podciągania ale czasami trzeba dać dziecku czas naprawdę, bo nie koniecznie jest coś nie tak.
Już nie pamiętam kiedy zaczął się podciągać na 5 miesięcy ale wiem że na mamusiowym się już pięknie podciągały a on nic. Po trzech dniach załapał i od tamtej pory podciągał się cały czas byle usiąść

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Też się zastanawiam co z tą położną, która przychodzi do dziecka, zwłaszcza, że dalej jestem zapisana do przychodni bliżej poprzedniego miejsca zamieszkania. Ale to chyba nie ma znaczenia?
To chyba po porodzie się ustala, chociaż ja słabo pamiętam. Do mnie przyszła położna z przychodni Batorego ale ja i Kamil też tam jesteśmy zapisani. Była bardzo fajna, konkretna.

co do szkół rodzenia to ja miałam niemiłą sytuacje podczas porodu. Rodziłam od 10 rano z fajną położną a o 19 przyszła zmiana (zaczynało się parcie) i te mnie zaczęły krytykować że nie chodziłam na szkołę rodzenia.. pozniej jak nie mogłam urodzić to sugerowały ze to dlatego i ze nie umiem (TZ miazdzyłam palce z wysiłku).. wzbudziły we mnie ogromne poczucie winy, do dzis czuje nienawisc.
Za to jak po CC okazało sie ze Kamil był ogromny to było im bardzo głupio i podlizywały sie do mnie i TŻ

Aniołek 25.05.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 10:33   #2048
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Mimo, że znam dokładną datę nawet godzinę lądowania, to nie mogę jej podawać tzn napewno nie można podawać daty startu (wiadomo coby talibom nie ułatwiać) z lądowaniem więc też będę cicho
Na święta w każdym bądz razie juz bedzie (o ile nie nic nie odmieni)
Wszystkiego Najlepszego Święta już lada moment. Jak radzicie sobie sami
Cytat:

dziewczyny w którym tygodniu odstawiłyście dupka? bo mi lekarz już nie dał recepty. starczy mi tylko na kilka dni... myślę nad skombinowaniem recepty
Ufaj lekarzowi Ja nie miałam wogóle luteiny ani dupka, pytałam lekarzowi, ale powiedział, że nie widzi potrzeby, żeby dawać.
Ale rozumiem, że z czułabyś się bezpieczniej, może zadzwoń zapytać czy nie zapomniał przepisać

Cytat:
Boże.. Jak czytam o Waszych wyprawach to stwierdzam że muszę się jeszcze bardzo dużo nauczyć dowiedzieć....
Masz sporo czasu na przyswojenie nowych wiadomości, a i tak wszystko wychodzi w praniu
Stary 2013-12-02, 10:37   #2049
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Berbi, jeśli masz skierowanie ze wskazaniami, to nie powinnas płacić, ja nie placilam, ale mam wskazanie (wiek powyżej 35 ) więc usg i test podwójny miałam za darmo, za to placilam za ten nieszczęsny nifty 3 tyś.
mam skierowanie ze wskazaniem 2 poronienia. skierowanie jest do tej samej kliniki w której robiłam za darmo badania genetyczne partnerów. jak mnie dziś rejestrowała to pytała o wskazanie i nic nie mówiła o cenie. więc może się uda nie płacić. pieniądze nie ważne, żeby tylko dzidź zdrowy

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Ufaj lekarzowi Ja nie miałam wogóle luteiny ani dupka, pytałam lekarzowi, ale powiedział, że nie widzi potrzeby, żeby dawać.
Ale rozumiem, że z czułabyś się bezpieczniej, może zadzwoń zapytać czy nie zapomniał przepisać
nie, on nie zapomniał. wyraźnie powiedział, że mam wybrać to co mam kupione i starczy.
dodałaś mi otuchy tym, że nie brałaś dziękuje
Stary 2013-12-02, 10:42   #2050
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
tż nie denerwuje się na zakupy?
zaczął szukać pracy?
Denerwuje sie, ale co mnie to
Zaczal szukac.. Juz miał chyba dosc suszenia beretu...

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Ja chodziłam do gina Na NFZ,i ona robiła te badania na fundusz ale to były zwykłe 2d a chciałam mieć nagrane na płycie i w kolorze dlatego zrobiłam u niej prywatnie i płaciłam 250 zł
Ja bylam na zwyklym usg 2d (prenatalne), bo 3d kosztowalo 2razy tyle

Cytat:
Witajcie

Lecę nadrabiać i wybierać prezenty na Mikołaja dla dzieciaków
Wczoraj myślalam, że oszaleję w Tesco tyle chciałabym kupić, a tu $$$
Dobrze ze ja mam malo dzieciakow w rodzinie, bo bym chyba nie wyrobila finansowo

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ale się strachu najadłaś

Dasz rade

Ja płaciłam 240 zł.
Pewnie mialas 3d? U mnie najtaniej blizniacze usg prenatalne za 3d kosztowalo 360zł

Cytat:
Dzisiaj mam polowkowe, też za darmo, nie wiecie, czy mogę dopłacić i zrobić 3d, ew. nagrać na płytę?
Jana, to nie do konca tak
Oczywiscie fakt ze sie nalezy to jedno, a to czy zostaly jakies wolne miejsca to drugie.
Ja robilam prenatalne w pazdzierniku i w Lublinie nie bylo zadnego wolnego miejsca na nfz, a jak poprosilam babke zeby sprawdzila, to gdzies tam w polsce jakies pojedyncze wolne miejsca mieli..
Babka mi powiedziala ze praktycznie do polowy roku kalendarzowego wykorzystuja wszystkie limity na nfz. Czeba sobie dziecko tak robic, zeby sie wyrobic w 1 polowie roku hehe, Realia sa smutne
Ja mam wiecej niz 35 lat i tez mi sie nalezy i co? Musialam placic..

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
mam skierowanie ze wskazaniem 2 poronienia. skierowanie jest do tej samej kliniki w której robiłam za darmo badania genetyczne partnerów. jak mnie dziś rejestrowała to pytała o wskazanie i nic nie mówiła o cenie. więc może się uda nie płacić. pieniądze nie ważne, żeby tylko dzidź zdrowy
Pewnie, zdrowie dziecia najwazniejsze.. A to czy bedziesz miala na nfz za free zalezy od tego czy maja jeszcze jakies wolne miejsca z limitów na 2013r.. A ze grudzien to raczej maloprawdopodobne niestety. Ot cala Polska

Jana gdzie Ty mieszkasz? Ze jeszcze limity jakies z 2013 roku są?? WOW..

Ciekawa jestem tez tego testu nifty.. Jak chcialam go robic to najtaniej jaki znalazlam to bylo ok 5 tys... Gdzie Ty robisz ze tak tanio ? :O

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2013-12-02 o 10:46
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 10:44   #2051
fiolusiek
Zakorzenienie

Eliza Sprawdź na necie ceny materacyków i w hurtowni. Dziś mamy dzień darmowej dostawy A łóżeczko mamy Klupuś, a materac kokos-pianka-gryka. Na lateksowy nie było nas stać.

Barbie Mam dziwne przeczucie, że spodziewasz się synka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 10:46   #2052
jana
Raczkowanie

U mnie nie było problemu z miejscami i terminami, nawet przekładalam termin i też bez problemu, jak wyszłam to od razy umówiły mnie na polowkowe. Chyba miałam szczęście

Stary 2013-12-02, 10:48   #2053
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze ja też ale będę bardzo mile zaskoczona jeśli będzie dziewczynka. mi wszystko jedno aby zdrowe
Stary 2013-12-02, 10:53   #2054
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Eliza Sprawdź na necie ceny materacyków i w hurtowni. Dziś mamy dzień darmowej dostawy A łóżeczko mamy Klupuś, a materac kokos-pianka-gryka. Na lateksowy nie było nas stać.

Tak, dzis sprawdze,. dziekuje kochana

Cytat:
U mnie nie było problemu z miejscami i terminami, nawet przekładalam termin i też bez problemu, jak wyszłam to od razy umówiły mnie na polowkowe. Chyba miałam szczęście
OMG, gdzie mieszkasz ???

Cytat:
szczerze ja też ale będę bardzo mile zaskoczona jeśli będzie dziewczynka. mi wszystko jedno aby zdrowe
Ja życzę Ci zdrowiusieńkiej księżniczki albo księżulka

Ciekawe czy drugi mieszkaniec mojego brzucha jutro raczy sie objawic, czy znowu pokaze hmmmmmmmm

WYMIANKA

Czas edycji: 2013-12-02 o 10:54
Stary 2013-12-02, 11:20   #2055
BERBIE
Zakorzenienie

ja chyba właśnie dostałam prezent Mikołajkowy tzn. tak myślę, bo tż zadzwonił i powiedział, że przesyłka do mnie przyszła. i niby mam aż do piątku wytrzymać i nie otworzyć?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 11:57   #2056
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość

My dalej chorujemy...
zdrówka dla was przez 2 miesiące chorowaliśmy także wiem jak jest

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dużo gorzej było jak skończył miesiąc bo miał już wtedy porządne kolki. to był koszmar. wcześniej na pewno nie.
Każdy ma swój koszmarek w innym czasie, wszystko zależy od dziecka. Ja pierwsze dni uważam za sielankę. A teraz mogę powiedzieć że jestem zmęczona.
Ostatnio, herbata ze stołu (cała podłoga i Kamiś mokry), wczoraj karmelową kawe, (oczywiście zimne bo gorącego to nawet na stole nie stawiam) przed wczoraj rozłożył nawilżacz i cały pokój w wodzie ciągle sie na mnie wspina, nic nie mogę zrobić, ja wieszam pranie on z drugiej strony zdejmuje itd.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zawsze myślałam, że taki dzidziuś to tylko śpi i je. nasz tylko jadł
dostałyśmy młotkiem w głowę pamiętam "jak to?? to noworodek nie MUSI spać??!"

Cytat:
W szpitalu poloznicy licza tylko skonczone tygodnie. Dla dziecka tylko takie tygodnie maja znaczenie.
Ja na poczatku tez sobie dodawalam mowiac ze leci mi nastepny tydzien. Mozna sobie tak mowc ale u lekarza i w szpitalu podaje sie tylko tyle tyg ile sie ma skonczonych zeby nie wprowadzac lekarzy w blad. Tak mi powiedziano
A co do urodzin to ja np mam 2 czerwca a jeszcze 1czerwca mam tyle lat ile skonczylam rok wczesniej.. :-D . Nawet jak rocznikowo jest inaczej. nie lubie sobie dodawac. Poki nie mam dnia urodzin jestem rok młodsza hihi

Co do urodzenia to chyba jeszcze tydzien i Izka bedzie donoszona trzeba miec 37w0d chyba zeby nie bylo wczesniaka, ale pewna nie jestem. , Niech mnie ktora poprawi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie koniecznie, bo u mnie w szpitalu każdy mówił inaczej. Ja liczyłam skończone a oni mówili raz 23 raz 24 tydzień.

W większości szpitali skończony 37 tc to dziecko donoszone, ale u Kocurka uważają 38tc skończony jako dziecko donoszone.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Anita od wczoraj jest w szpitalu z powodu boli brzucha, miala delikatne skurcze, dzis po lekach juz jest ok.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ojej, trzymam kciuki. Tak to jest z tymi łobuzami w brzuchach

Cytat:
Ja tez mam nadzieje ze u Anity wszystko ok.. Wczoraj chyba niepotrzebnie nagadalam o tej szyjce.. Dobrze ze ja mam usg we wtorek a wizyte w czwartek.. Bede spokojniejsza
ejj, nie nastraszyłaś tylko poinformowałaś. Naprawdę lepiej jest wiedzieć, może właśnie dlatego zareagowała

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Eliza a nie myslalas nad uzywanymi monitorami?

Barbie ja płaciłam za genetyczne i połówkowe po ponad 200 zł ale na połówkowym coś było nie tak z zastawką i dostałam skierowanie na drugie połówkowe-za nie nie płaciłam więc Ty raczej też nie powinnaś

Aniołek 25.05.2012
Stary 2013-12-02, 12:07   #2057
jana
Raczkowanie

Cytat:

OMG, gdzie mieszkasz ???
w Katowicach

Stary 2013-12-02, 12:29   #2058
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
a o 19 przyszła zmiana (zaczynało się parcie) i te mnie zaczęły krytykować że nie chodziłam na szkołę rodzenia.. pozniej jak nie mogłam urodzić to sugerowały ze to dlatego i ze nie umiem (TZ miazdzyłam palce z wysiłku).. wzbudziły we mnie ogromne poczucie winy, do dzis czuje nienawisc.
Za to jak po CC okazało sie ze Kamil był ogromny to było im bardzo głupio i podlizywały sie do mnie i TŻ
Masakra
Cytat:

Pewnie mialas 3d? U mnie najtaniej blizniacze usg prenatalne za 3d kosztowalo 360zł
Nie,miałam w 2d.To widze że przepłaciłam

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Dziewczyny to naprawde czekamy z otwarciem prezentów do piątku?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 13:25   #2059
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam we Wrocławiu to nifty za 3000zl. Kiedy powinno się go zrobić?
Berbie skoro masz luteine to spoko maroko
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 13:25   #2060
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny to naprawde czekamy z otwarciem prezentów do piątku?
no właśnie?

dziewczyny paraliżuje mnie myśl o zbliżających się świętach... mogą być najpiękniejsze do tej pory, ale czy tak będzie przekonam się dopiero 23...

są jakieś wieści od anitax?
Stary 2013-12-02, 14:17   #2061
jana
Raczkowanie

Cytat:

dziewczyny paraliżuje mnie myśl o zbliżających się świętach... mogą być najpiękniejsze do tej pory, ale czy tak będzie przekonam się dopiero 23...
będą, będą

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

miałam kropelkę krwi, ale w środku czysto, wkładam luteinę, więc śluz byłby podbarwiony, nie wiem o co chodzi, może to skądinąd, na dzisiejszych badaniach pewnie nic mi nie powie, bo to tylko usg??
aż mi się słabo zrobiło

Stary 2013-12-02, 14:24   #2062
czarnula 1982
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie?

są jakieś wieści od anitax?
Berbie,zobaczysz że to będą dla Was najpiękniejsze święta,uwierz w to
czarnula 1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 14:26   #2063
jana
Raczkowanie

wystraszylam się, aż mi się ręce trzęsą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 14:35   #2064
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Nie koniecznie, bo u mnie w szpitalu każdy mówił inaczej. Ja liczyłam skończone a oni mówili raz 23 raz 24 tydzień.

W większości szpitali skończony 37 tc to dziecko donoszone, ale u Kocurka uważają 38tc skończony jako dziecko donoszone.
Eliza a nie myslalas nad uzywanymi monitorami?
No wiem wiem ze roznie z tymi tygodniami jest. Wolna amerykanka. Kazdy liczy jak chce

A co do monitorów, oczywiscie ze myslalam i chyba zaczne polowanie. Tak jak na laktator z dodatkową koncówką na drugi cyc
Moze jakies mamuski mnie poratują

Cytat:
w Katowicach
Szczęsciara

Cytat:
Masakra
Nie,miałam w 2d.To widze że przepłaciłam
Niekoniecznie. Placilas tyle za samo usg czy usg+pappa?
U nas tez nie jest najtaniej.. Jak sprawdzalam w 3 prywatnych przychodniach, ktore robily usg prenatalne (i zatrudnialy specjalistow z miedzynarodowej listy), to w tej co ja robilam ceny byly 100 (za jedno dziecko) i 140 (za blizniaki) - 2d, Jak chcialas 3d to odpowiednio 140 i 360. W dwoch pozostalych przychodniach cena byla 200 zl i 250zl za 1 dziecko, zatem podobne ceny jak u Ciebie

Cytat:
Widziałam we Wrocławiu to nifty za 3000zl. Kiedy powinno się go zrobić?
Kurde to tylko w lbn takie ceny :O
Robisz po badaniach prenatalnych po 12tc.
Moj lekarz mowil ze nifty tylko wtedy ma sens, kiedy usg wychodzi źle. I ze normalnie sie go nie robi, tylko w extremalnych przypadkach
Nifty to zamiennik amniopunkcji. Tak samo skuteczny, ale nieszkodliwy dla dziecka.

Cytat:
no właśnie?

Bedzie dobrze, musi byc !!

Cytat:

miałam kropelkę krwi, ale w środku czysto, wkładam luteinę, więc śluz byłby podbarwiony, nie wiem o co chodzi, może to skądinąd, na dzisiejszych badaniach pewnie nic mi nie powie, bo to tylko usg??
aż mi się słabo zrobiło
Mysle, ze sie podrażnilas przy aplikacji lutki.. Ja 3 razy dziennie od poczatku ciazy laduje sobie progesteron i czasami tez mi sie cos takiego zdarza. Spokojnie

Wrocilam ze sklepu, ale nie kupilam lozeczka bo nie ma na stanie tego co chce

Za to wyslalam prezent Ale ja goopia zamiast napisac nadawce tż to siebie napisalam Zorientowalam sie dopiero jak przyszlam do domu

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
wystraszylam się, aż mi się ręce trzęsą
A czym

WYMIANKA

Czas edycji: 2013-12-02 o 14:34
Stary 2013-12-02, 14:37   #2065
jana
Raczkowanie

[QUOTE=elizabarbara;439817 64]:

Mysle, ze sie podrażnilas przy aplikacji lutki.. Ja 3 razy dziennie od poczatku ciazy laduje sobie progesteron i czasami tez mi sie cos takiego zdarza. Spokojnie

a dr podczas połówkowego może coś więcej powiedzieć, czy musiałby mnie obejrzeć "z drugiej strony"??

Stary 2013-12-02, 14:40   #2066
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
a dr podczas połówkowego może coś więcej powiedzieć, czy musiałby mnie obejrzeć "z drugiej strony"??

Oj kochana, przesadzasz Urodzisz zestresowane dziecko

Popros zeby zrobil Ci usg dopochwowe i od razu niech Ci dl szyjki zmierzy.
I nie stresuj juz tego biednego dziecka, pliss

Wszystko bedzie dobrze

WYMIANKA
Stary 2013-12-02, 15:00   #2067
jana
Raczkowanie

Cytat:
Oj kochana, przesadzasz Urodzisz zestresowane dziecko

Popros zeby zrobil Ci usg dopochwowe i od razu niech Ci dl szyjki zmierzy.
I nie stresuj juz tego biednego dziecka, pliss

Wszystko bedzie dobrze
nic nie poradzę, stres moim wiernym, niechcianym towarzyszem

Stary 2013-12-02, 15:04   #2068
kooocur
Zakorzenienie

Ja urodziłam w 39 tc i według mojego szpital mam wcześniaka...

wg nich urodziłam 37 i 6 dzień (tak przyjęli mnie do szpitala po raz drugi)

Było dokładnie 14 dni przed terminem wyliczonym przez nich (24.07)

Ja liczyłam krótsze cykle (26 dni) i termin porodu 22.07

Masło maślane....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-02, 15:18   #2069
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie?

Ja czekam pierwszy raz z radością na Święta.

Będziemy trzymać kciuki, żeby było dobrze. Ktoś tam na górze czuwa nad wami, żeby było dobrze
[QUOTE=jana;43981847]
Cytat:
:

Pewnie powie, że takie plamienia się zdarzają.. Trzeba wierzyć, że jest dobrze
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Masło maślane....
Najważniejsze, że Marcel już z wami jest. Jak tam Mały rozrabiaka

Luna Zapomniałam napisać, ale widziałam filmik Kamilka i wygląda na to, że przygotowywuje się do chodzenia A Stasio też tak czasem języczek pokazuje jak się skupia nad czymś
Stary 2013-12-02, 15:33   #2070
kooocur
Zakorzenienie

Fiol..heh On jest grzeczny i cudowny

Tylko po kolkach mamy zęby i spania ok 2 h przy dobrych wiatrach
Wczoraj zapodałam syropek na noc i spaliśmy....

Od dziś przekręca się z pleców na brzuch...i właśnie ze zdziwienia się popłakał

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości