|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43981189]Ewcia - wlewasz sol fizjologiczna do pojemnika inhalatora, podpinasz wężyk, malemu nie nakladasz maseczki tylko trzymasz ten pojemniczek z ulatniajacyn sie dymem przy nosku a maly sobie wdycha. U nas tez katar rano najgorszy ale tak jest zawsze bo po nocy zalega, w dzien splywa i porzadnie mozna nos oczyscic.. Czy Wasze dzieci te ktore obracaja sie na brzuszek tez po chwili na nim marudza?? Nosz zaraz mnie trafi ![]() mój odkąd zaczął się obracać to polubił brzuszek i potrafi nawet godzinę tak leżeć Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43979297] Maly ma juz duzo mniejszy katar, tak wiec w nocy juz nie musze co chwile mu go wyciagac ![]() Podaje furaginum razem z tartym jabluszkiem i wczoraj zrobil takie dwa bobki jak duzy chlopak. ![]() I od wczoraj UWAGA Leosiek przewraca sie z pleckow na brzuszek.!!!! ![]() ![]() I jak zrobil to raz, to teraz juz nie ma chwili zeby ulezal na pleckach tylko od razu fik na brzuch... Polezy chwilke i zaczyna marudzic... Wiec ja go na plecki, on znow na brzuch i tak w kółko. ![]() Niezla zabawa. ![]() Jestem ostatnio ogolnie jakas strasznie zdolowana i depresyjna, wszystko mnie wkurza, i ryczec mi sie chce co chwile... Jestem znow totalnie wylaczona ze swiata.. Nie moge spokojnie nigdzie isc czy jechac bez malego, bo ciezko to zorganizowac... A tz mi dodatkowo wlasnie oznajmil ze dostal nagrode z pracy i w styczniu jedzie na tydzien na Sri Lanke... No to mnie juz tatalnie dobilo.. Od kiedy sie Leosiek urodzil byl juz na wycieczce w Barcelonie, na wczasach w Turcji, caly czas jakiej wyjscia a tu poker a tam piwko... Znow wychodzi na to ze ja mam tylko dziecko... Ehhh chyba wiecie o co chodzi ... Leosiek rekompensuje mi wszystko, jest cudowny ale... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziewczyny wprowadzające gluten zauważyłyście jakieś zmiany w kupkach? bo u nas już 3 dzisiaj były i jeden kleks co raczej rzadko się nam zdarza. trochę się martwię ale będe obserwować dalej
![]() |
#812 |
Zadomowienie
|
Cynamonki
![]() Każda dobra wiadomość od Was to banan na naszych buziach. Wiem,że w szpitalach jest czasami strasznie.W domku będziecie niedługo ![]() krysia2608-teściowa wymiata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#814 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Konto usunięte
|
Misia osiem kaw???? O kurde, mnie by chyba serce stanęło. Ja piję 1-2 i to takie lury rozpuszczalne.
Cynamonki odliczacie już pewnie dni do wyjścia z tego piekła... To się naprawdę nadaje do gazet :/ My po słoiczku marchewka i jabłuszko, łojeju jak smakowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
Tak Adasiu patrz,patrz to dla Ciebie kochany te kciuki!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekajcie z tego szptala!!! Jejku już tak niedługo!!!! Już chyba i my odliczamy ten czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43982766]Misia osiem kaw???? O kurde, mnie by chyba serce stanęło. Ja piję 1-2 i to takie lury rozpuszczalne.
Cynamonki odliczacie już pewnie dni do wyjścia z tego piekła... To się naprawdę nadaje do gazet :/ My po słoiczku marchewka i jabłuszko, łojeju jak smakowało ![]() Też to stwierdziłam. Dziś dałam kleik łyżeczką to wcinał...zaczynał płakać jak dłuższą przerwę zrobiłam między jedną a drugą łyżeczką Z owoców to na razie jabłuszko i banan. W tym tyg nie będziemy cudować bo jutro szczepienie we czwartek neonatolog... Misia masz zdrowie, ja zdecydowanie wolałabym coś zjeść niż tyle kaw. A co do obiadu to my dziś robiliśmy hamburgery Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zadomowienie
|
Cynamonku,Adasiu-to dla Was!
Upłakałam się po uszy,kurczę. |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
cynamonowa
a teraz super zadanie dla Ciebie! musisz zgadnac czyje kciuki naleza do kogo:P |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
Moj maz chyba jest w ciazy. W sob zachcialo mu sie pizzy, zrobilam. Dzis tez mu sie zachcialo wiec tez zrobilam mimo pomidorowej. Dobrze ze mam moja maszyne do chleba to mi przynajmniej ciasto wyrabia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#822 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Przelecialam pobieżnie bo Młody się obudzil i marudzi....
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43979297]Dziekujemy Kochane za dobre slowa i wsparcie. ![]() Robimy dalsze badania i zobacsymy co i jak... Maly wyglada i zachowuje sie normalnie wiec na szczescie mimo infekcji nic go nie boli, a to najwazniejsze ![]() Pojechalam dzisiaj dac mocz na drugi posiew, ale bylo jak malo (nasikal wszedzie dodkola tylko nie do kubeczka) ze jutro musze pobrac jeszcze raz i zrobic badanie ogolne moczu... Maly ma juz duzo mniejszy katar, tak wiec w nocy juz nie musze co chwile mu go wyciagac ![]() Podaje furaginum razem z tartym jabluszkiem i wczoraj zrobil takie dwa bobki jak duzy chlopak. ![]() I od wczoraj UWAGA Leosiek przewraca sie z pleckow na brzuszek.!!!! ![]() ![]() I jak zrobil to raz, to teraz juz nie ma chwili zeby ulezal na pleckach tylko od razu fik na brzuch... Polezy chwilke i zaczyna marudzic... Wiec ja go na plecki, on znow na brzuch i tak w kółko. ![]() Niezla zabawa. ![]() Jestem ostatnio ogolnie jakas strasznie zdolowana i depresyjna, wszystko mnie wkurza, i ryczec mi sie chce co chwile... Jestem znow totalnie wylaczona ze swiata.. Nie moge spokojnie nigdzie isc czy jechac bez malego, bo ciezko to zorganizowac... A tz mi dodatkowo wlasnie oznajmil ze dostal nagrode z pracy i w styczniu jedzie na tydzien na Sri Lanke... No to mnie juz tatalnie dobilo.. Od kiedy sie Leosiek urodzil byl juz na wycieczce w Barcelonie, na wczasach w Turcji, caly czas jakiej wyjscia a tu poker a tam piwko... Znow wychodzi na to ze ja mam tylko dziecko... Ehhh chyba wiecie o co chodzi ... Leosiek rekompensuje mi wszystko, jest cudowny ale... ![]() Kciuki za posiew i za badanie ogólne ![]() Brawa ![]() Cytat:
![]() mój też, co noc ![]() Cytat:
![]() Super, że prezent się podoba ![]() ![]() Cytat:
![]() Adaś ma palcozrost (trzech palcy) u lewej stopy i dodatkowy paluszek. Dowiedziałam sie tylko tyle, że musze iść do ortopedy. Wizyta trwała 3 minuty ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale koniec z tym. Od jutra jestem chuda ![]() Edytowane przez lemurki_malutkie Czas edycji: 2013-12-02 o 16:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
cynamonku Adasiu poplakalam sie
![]()
#825 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku-
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Moje dziecko zjadlo caly sloiczek dyni z ziemniakiem HIPPA.Strasznie jej dynia posmakowala ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile razy dziennie i jak długo robi się nebulizacje z soli fizjologicznej? Cynamonko tak się cieszę, że obraz i kartka do Was doszły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie poklocilismy sie z tzem na maxa :/ nie mam juz sil.Nie wiem co dalej będzie. ....na razie siedze z Laurka w pokoju a tz remontuje dalej salon.Nawet nie chce mi sie z nim gadac.
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#828 |
Zakorzenienie
|
Nie rycz!!!
Adasiu, ciocie, kuzynki i kuzyni nie przestają wspierać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Dzoan ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jak wprowadzacie GLUTEN krok po kroku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podłączam się bo chce zacząć od przyszłego tygodnia Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
Surka-na razie nie wiem jak z tym glutenem.W polowie grudnia bd z panią alergolog rozmawiac na ten temat.
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#833 |
Zadomowienie
|
Ja gluten planuje dodawać do obiadku przez 2 miesiace 2 łyżeczki na 100 ml, ewentualnie dodawać do mleka na śniadanie. Potem 6 łyżeczek na 200 ml na sniadanie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#835 |
Konto usunięte
|
Ja olewam gluten do stycznia chyba.
Dziewczyny - kiedy można zastąpić karmienie słoiczkiem? A może zrobić po prostu dłuższą przerwę między karmieniami, np. 12 mleko, 14 obiadek, 16 mleko? Co podawać już wiem, ale co dalej? I co z deserkiem? To też zastąpi karmienie? |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Zadomowienie
|
Domi- wiesz, ze pierwszym zdjęciem, które rozpoznalam były właśnie Wasze kciuki?
![]() Ja nie wiem jakiego programu do obróbki uzywasz ale Twoje zdjęcia są bardzo charakterystyczne- bardzo mi sie podobają :thumbup: Wiem, które to też kciuki kocurka i Marcelka, kubusia i Gucia, kejt i Fi, Biankowe ![]() ![]() Teso- ja bym tak jak Ty jeszcze raz tak na spokojnie sprobowala pobrać próbkę moczu- wydaje mi sie, ze wszystko będzie ok. Magolina- dobrze, ze nie musieliscie stać w kolejce do chirurga. A ja chyba zacznę rozszerzac dietę dopiero od stycznia. Młody je, tyje i póki ja mam pokarm to chce żeby sobie trochę odbił te ostatnie tygodnie. Teraz będziemy go musieli przyzwyczaić do domu. Potem fizjoterapia żeby nadrobil braki a dopiero potem dieta. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Perse-ja podaje zupke jako jedno karmienie.. A deserek chyba bd dawać miedzy karmieniami
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cynamonku- nasze kciuki sa w sepii zrobione 'D Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#838 |
Zadomowienie
|
Cynamonka jejciu aż się cieplej na serduchu zrobiło i micha się cieszy od ucha do ucha
![]() ![]() ![]() A ja tylko donoszę, że zdałam prawo gospodarcze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
A w jakiej ilości ta zupka? Cynamonku, ja rozszerzam już jakiś czas, a wciąż jestem w lesie, więc pewnie, nie ma się co spieszyć, niech Adaś dojdzie do siebie ![]() ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
Aaaa, temat diety mnie rozwala na łopatki.
Czy deserkiem może być kaszka wymieszana z owocami? Nie chcę deserów ze słoiczka. Muszę obmyslic jakiś plan żywienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.