|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Na ile wygląd zewnetrzny jest ważny w związku? Kocha mnie , ale mu się nie pod
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Na ile wygląd zewnetrzny jest ważny w związku? Kocha mnie , ale mu się nie pod
Cytat:
Jak dziewczyna jest zdrowa to po co ma tyć? Ja nie rozumiem. Te dziewczyny, które każą jej tak przytyć pewnie mają nadwagę i zazdroszczą szybkiej przemiany materii (hipotetycznie ). Naprawdę niektórzy mają taką wagę. Miałam kiedyś BMI w granicach 17 i jakoś nie miałam problemów ze zdrowiem: żadnej anemii, wypadających włosów, okres jak w zegarku, energia - wszystko ok. Moja koleżanka przy wzroście 168 cm przy wadze 49 kg zaszła w ciążę i jakoś nie ma problemów z tego powodu. Wszystko jest ok . To jest indywidualna kwestia organizmu.
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
Moim zdaniem nie ma czegoś takiego - kocha, ale mu sie nie podobam. To, zwłaszcza w świeżych związkach, musi iść w parze. A faceci są wzrokowcami - więc zwracają uwagę na wygląd zewnętrzny.
|
|
|
|
|
#34 |
|
BAN stały
|
Nie skupiajcie się aż tak na jej wadze, bo jak dla mnie jest ona normalna. Teoretycznie, bo nie wiem jak wygląda autorka.
Ktoś napisał, że nikt przy takim stosunku wagi do wzrostu nie będzie wyglądał dobrze . Mam 180 cm i 60 kg i wyglądam ok więc nie rozumiem . Ja bym się źle czuła wiedząc, że nie podobam się mojemu chłopakowi. Za to masz ogromne szczęście, że pasujesz mu idealnie pod względem charakteru. To jest miłość, a nie tylko pożądanie. Oczywiście, że najlepiej jest być pięknym i mieć wspaniałą osobowość, ale natura jest niesprawiedliwa i jedni mają wszystko, inni tylko jedną z tych rzeczy, a jeszcze inni nic. Zamiast pielęgnować w sobie frustrację ciesz się tym, co masz, bo masz bardzo dużo. |
|
|
|
|
#35 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Autorka ma teoretycznie o te 5-7kg za mało. Już widzę komentarze, gdyby sytuacja była w drugą stronę i dziewczyna miała te 5kg za dużo. Na pewno byłby ogólny bulwers, że jak to, że nie trzeba mieć idealnej wagi, że najważniejsze jest samopoczucie i zdrowie i że lekka nadwaga jest spoko i że gały widziały co brały.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli autorka nie ogranicza celowo jedzenia, zawsze była szczupła i ma dobre wyniki to moim zdaniem nie ma o czym gadać. Może być ewentualnie "wychudzona" tylko w znaczeniu wyglądu, a nie wycieńczenia organizmu. Takie geny po prostu. Moja mama ma to samo - przez całe życie była bardzo chuda (w dzieciństwie wyglądała wręcz chorobliwie), a je normalnie i narzeka na to, że nie może przytyć. Też chciałaby mieć bardziej wystającą pupę czy kobiece biodra, ale nawet jeśli zmusza się do większych porcji to tyje na chwilę i w różnych dziwnych miejscach, wygląda wtedy nieproporcjonalnie i nienaturalnie.
Nie jestem "zwolenniczką" wychudzenia jako najbardziej pożądanej cechy kobiety, osiąganej za wszelką cenę. Wręcz przeciwnie - promowanie rozmiaru zero jako jedynego atrakcyjnego niesamowicie mnie frustruje i wpędziło kiedyś w zaburzenia odżywiania. Ale jeśli u autorki taka figura jest rodzinna, nie sądzę żeby potrzebna była wizyta u dietetyka. |
|
|
|
|
#37 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
"Mam nadwagę, ale u mnie to rodzinne." "No, skoro rodzinne, to nic z tym nie zrobisz, masz rację, zostawcie ją, to GENETYCZNE!" Czemu za grubi nie mogą mówić, że tacy są od zawsze i cała rodzina jest gruba, a nie dlatego, że źle się żywią, a za chudzi mogą?
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Droga autorko, wiem co czujesz, mam identyczny, jak nie gorszy problem. Ja jestem zdania, że jednak w związku kobieta powinna czuć się najpiękniejsza dla swojego faceta. Dziewczyny, to wbrew pozorom potrafi naprawdę dopiec. Moj chlopak tez stwierdzil, ze mnie nie bedzie klamac. No i problem jest z tym, ze chciałoby się zostać sobą ale zeby facet jednak uznal nas za piekne co nie ma sensu.
Trudno cos doradzic, bo sama nie wiem, jak sie zachować. Najlepiej nie zmieniac sie NA SILE dla kogos, jak czegos nie chcesz to nie rob. Ja się na razie tego trzymam. |
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
BMI opiera się na statystyce, na pewnym uśrednieniu i tak stworzono widełki. Nie oznacza to, że mając kilka kg mniej i kilka kg więcej (naturalnie, przy zdrowej, prawidłowej diecie) jest się automatycznie niezdrowym. Jeżeli badania wychodzą dobrze, badania hormonalne też to nie ma co się martwić. Btw dużo młodych dziewczyn nawet w wieku 22 lat ma jeszcze bardziej nastolatkową wagę, dużo chłopców jest baaaardzo chudych i później się to wyrównuje - tacy ludzie zwykle nadal są szczupli, bo im geny sprzyjają, ale mało kto waży dokładnie tyle samo w wieku 30 lat co w wieku 20 lat - chociaż może nosić ten sam albo podobny rozmiar.
Autorko, Twój facet zachowuje się skandalicznie. Dobrze, że mu wygarnęłaś.
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takie samo podejście mam do osób z nadwagą. Czasami wynika ona z genów, czasami ze stylu życia, ale jeśli taki człowiek jest z siebie zadowolony to nie mam zamiaru go "nawracać". Zdarzają się też oczywiście ludzie, którzy nie lubią swojej figury, ale brakuje im motywacji do zmiany nawyków, dlatego zasłaniają się genetyką jak tarczą. Ale autorka była wcześniej w pokojowych stosunkach ze swoim ciałem, dopiero facet zaczął wpędzać ją w kompleksy. Potrzeba zmiany powinna płynąć ze środka. Edytowane przez suvetar Czas edycji: 2013-12-01 o 23:36 |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Skoro piszesz, ze nie mowi Ci tego w sposób chamski tylko kulturalny to może warto to wziąć do siebie. Ja staram się coraz bardziej przypodobywac mojemu Tz i np. Jeżeli mówi ze podobaja mu się kreski na oczach to je robie, podobają mu się wysokie buty to je nosze. I to nie jest tak, ze musze. Bo jak tego nie mam to nie mowi ze brzydko wygladam czy cos, ale po prostu biorę do siebie to co mówi ze mu się podoba. To samo w druga stronę. Mowie mu ze podoba mi sie w czarnych rzeczach, on to bierze do siebie i oboje jesteśmy szczęśliwi. Ciesz się, bo taki chlopak jakiego Ty masz to skarb. Skoro zdajesz sobie sprawę z tego, ze nie jesteś bardzo atrakcyjna, tym bardziej powinnas posluchac jego rad bo chyba chcesz mu się podobać jak najbardziej?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#42 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Zobacz, jest różnica między "fajnie ci w nowym kolorze włosów, ale chyba jednak wolałem cię w tym poprzednim" a "pofarbuj włosy, bo ja lubię brunetki". Jeśli Ty chcesz wybierać między opcją 1 i 2 to naturalnym jest, że wybierzesz tę, którą Ci doradzi więcej osób (lub osoby dla Ciebie ważniejsze). Ale autorka nie miała zamiaru wybierać, po prostu wyglądała jak wyglądała, a jej chłopak zaczął wymyślać jej metamorfozę. Sorry, są jakieś granice w "ulepszaniu" się dla partnera.Autorka zaczęła sobie "zdawać sprawę" (a raczej pozwoliła sobie wmówić) że nie jest atrakcyjna na podstawie krytyki od swojego partnera. Wcześniej bardziej się sobie podobała, ale jak usłyszała kilka komentarzy, to zmieniła zdanie na swój temat. Tak powinien wyglądać związek? Nie sądzę.
|
|
|
|
#43 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to łącze tylko z jednym - postawą "wszystko, żeby zatrzymać chłopa", albo ostatnio nam tu objawioną "kobieta ma nie marudzić i dbać, żeby wszyscy byli zadowoleni". |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, bo nie wtrąca się w takiej sprawy. Coś mu się podoba bardziej, coś mniej, ale zostawia mi (o zgrozo!) wolną rękę i nie wygłasza sam z siebie opinii na temat "mogłabyś w wyglądzie to zmienić". Ale tak, jak już mówiłam: chyba nie kocha, skoro nie krytykuje.
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak widzę: w drugą stronę jest to samo Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-12-02 o 19:31 |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Najpierw pisze, że zgadza się z chłopakiem, że wygląda za chudo, potem, że ma dobrą przemianę materii i to rodzinne, potem, że natury się nie przeskoczy, że nie ma tyłka, ale nic z tym nie zrobi blabla. Jaaaasne. Jak za gruby powie, że cała rodzina jest gruba, więc tak już ma i nie da się z tym nic zrobić, to zostanie wyśmiany. Jak za chudy, to wszyscy przytakną. Serio? ![]() Każdy kto ma nieco rozumku wie, że ze swoim ciałem mógłby zrobić baaardzo wiele (w sensie z wagą) ćwiczeniami i dietą. Nie chodzi mi o to, broń borze, że autorka MUSI przytyć. Jeśli się sobie podoba, niech nie tyje, bo po co? Ale tłumaczenia genetyką czy rodziną to chyba przesada. ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Of kors. Te same standardy dla wszystkich! |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem czy niektórzy w tym temacie nie przesadzają odrobinę. mój tż na moją prośbę zgolił wąsy, zaczął się ogólnie częściej golić na twarzy, schudł, skrócił włosy, zaczął kupować inne niż czarne ubrania, etc; ja częściej noszę szpilki, pończochy i bieliznę w takim kolorze jaka mu się podoba, zmieniłam kolor włosów za jego sugestią, zrobiłam sobie grzywkę, etc. kurcze, normalne jest, że chcemy się podobać partnerowi. chociaż ja się nie mogę opędzić od komplementów na temat swojego wyglądu od tż-ta, więc nie odbieram tych sugestii jakoś bardzo... |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
Autorka swojego czasu już miała - problem z brakiem biustu,który zaakceptowała nosząc push - up i później znowu miala problem z rozebraniem się przed chłopakiem - wtedy pisała,że tego nie komentuje [w sensie jej braku biustu ]
Ale skąd facet ma wiedzieć że wpędza ją w kompleksy jeśli do tej pory nie mówiła mu,że takie komentowanie ją boli? Dopiero po zalożeniu wątku powiedziała mu SZCZERZE co wtedy czuje i ją przeprosił... A co do 50kg przy 170cm i płaskodupia. Ta waga wskazuje na brak mięsni,płaskodupie też i o ile przytyć może mieć problem to nie uwierze,że z wytrenowaniem tyłka będzie miała problem,a wręcz może zrobić sobie bardzo ładny przy jej figurze. I oczywiscie przy tej wadze nie będzie mieć więcej mięsni - bo jesli jej urosną to zwiększy sie jej waga ![]() A - i jeszcze czesto dziewczyny twierdzą,że dużo jedzą i sa tak chude, a gdy zaczynają liczyć rozklad to nagle się okazuje,że jedzą poniźej BMR i stad ta waga. Niby dużo jedzenia,ale mało konkretnego [tak na marginesie ] Poniżej zdjęcie,że nawet "genetyczny chudzielec" jak chce to może dobrze wygladać Autorka może dalej przezywac,może przytyć,może też raz jeszcze pogadać z facetem i zapytac sie co mu się w niej spodobało jak ją zobaczył,może też nic nie robić,a może też być ze sobą szczera i jesli uważa że ma płaskodupie - to ćwiczyć,lub tez jeśli jej się pupa podoba to zostawić tak jak jest, może też wymienić chłopaka. Możliwości ma wiele.
Edytowane przez magd102 Czas edycji: 2013-12-02 o 22:08 |
|
|
|
|
#54 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile mogłabym zrozumieć komentarze na temat wyglądu poparte troską o zdrowie,czy braku gustu i krytycznych decyzji modowych ,która ci nie pasują,tak nie pojmuje dogadywania na temat wyglądu,który sie nie zmienił od poznania. sory,ale nie wyobrażam sobie,aby mój facet chciał mnie zmienić 180 stopni ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Niedowaga jako skutek utraty masy ciała może być objawem chorób pasożytniczych, zaburzeń wchłaniania produktów pokarmowych, zaburzeń endokrynologicznych (na przykład nadczynności tarczycy) i chorób metabolicznych (cukrzyca typu 1 wiąże się miedzy innymi z nagła i znaczną utratą masy ciała - przed włączeniem leczenia insuliną). Niedowaga często pojawia się u ludzi z chorobami rozrostowymi (nowotwory), może także towarzyszyć przewlekłym chorobom zakaźnym (gruźlica, AIDS).
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
|
|
|
|
#55 | ||
|
and cigarettes
|
Cytat:
Ale jeśli autorka chłopakowi mówi "nie przytyję, bo nie dam rady na pewno, natury nie przeskoczę, bo to rodzinne", to nie znaczy "nie przytyję, bo nie chcę, podobam się sobie, spadaj na drzewo". To pierwsze brzmi, jakby jednak nie miała nic przeciwko nabraniu paru kilogramów, ale nie da się. Niech autorka zdecyduje czy jest za chuda czy nie. I niech zacznie chłopakowi jasno komunikować, co myśli. Dla mnie tu jest kwestia dyskusyjna. Bo jeśli ona chce, ale nie umie, to niedziwne, że chłopak chce ją zmotywować. A że ona mu jasno nie mówi, że nie chce, to ją męczy gadaniem. Cała reszta jest mniej dyskusyjna i zgadzam się z wypowiedziami z wątku, dlatego przyczepiłam się kwestii wagi. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
Jeśli piszesz ogólnie - mnóstwo chorób też powoduje nadmierne tycie. A jaki procent osób z nadwagą jest rzeczywiście chora? 50% - genetyka, 50% - choroby. Na pewno.
|
||
|
|
|
|
#56 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko, zrobisz jak zechcesz i nikt Cię nie zmusi do rzucenia go, ale takie historie nigdy nie kończą się dobrze. Nie ma takiej opcji, żebyście oboje byli zadowoleni. A może podczas gdy Ty będziesz płakać nad nueatrakcyjnym dla niego tyłkiem przeleci Ci koło nosa ktoś, kto pokochałby i Twój wygląd, i charakter.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#58 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jest dużo bardziej zadowolony ze swojego wyglądu niż wcześniej, i mi się bardziej podoba niż wcześniej. taka prawda, że zanim w ogóle się nim zainteresowałam, to długo się przyjaźniliśmy i już wtedy świetnie się uzupełniamy w charakterach, zakochałam się w jego charakterze, a jak klapki zauroczenia spadły, to się wzięłam za jego wygląd. i uwaga - on sobie zdawał sprawę, że nie podoba mi się jak jest gruby, ale zamiast jęczeć na forum, to się wzięliśmy razem i schudł. nic nie poradzę na to, że pewne rzeczy mi się podobają, a pewne nie; jakby zechciał się zgolić na łyso [ma piękne długie włosy do pasa, które uwielbiam przecież każda z was ma jakiś określony typ faceta, który wam się podoba. lubicie krótkie włosy - co byście zrobiły gdyby chłopak nagle zaczął zapuszczać? nie lubicie tatuaży - co byście zrobiły gdyby chłopak nagle zamarzył sobie wytatuować całe plecy? lubicie gładkie klaty - co byście zrobiły jakby chłopak przestał się depilować? etc, etc, etc. ja wiem, że w tym przypadku widziały gały co brały , ale jest wiele przykładów dziewczyn [w tym ja], że można się zakochać najpierw w charakterze, a dopiero potem w wyglądzie. |
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy takich wątkach mam zawsze ochotę wrzucić ten link: http://www.youtube.com/watch?v=QR-_F729AX4 Choć w tym przypadku nie dla autorki tylko dla jej chłopaka. |
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdyby mój mąż nagle stwierdził że będzie pakować na siłce i by to zaczął robić to by przestał być moim facetem. Nie wyobrażam sobie być z kimś kto mnie brzydzi. Tak samo jakby się zapisał do partii komunistycznej i se sieknął sierp i młot na ramieniu. Są dla mnie rzeczy nie do przetrawienia w wyglądzie czy w charakterze i dla kogoś mogą być w porządku, jednak dla mnie są nie do zaakceptowania. Tak samo podejrzewam że małżon by mnie pogonił gdybym zaczęła godzinami sie opalać na solarium i nosić białe kozaki. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

to jest dośc smutne ale wiem,że nawet na wizazu są dziewczyny ktore nie widza w tym nic zlego..
na szczęście przytyłam kilka kg i teraz w życiu nie wróce do poprzedniej wagi - może też dlatego,że mam figure klepsydry i z brzuchem nigdy nie miałam problemu, a tłuszczyk odłożył sie tam gdzie powinien
). Naprawdę niektórzy mają taką wagę. Miałam kiedyś BMI w granicach 17 i jakoś nie miałam problemów ze zdrowiem: żadnej anemii, wypadających włosów, okres jak w zegarku, energia - wszystko ok. Moja koleżanka przy wzroście 168 cm przy wadze 49 kg zaszła w ciążę i jakoś nie ma problemów z tego powodu. Wszystko jest ok
. To jest indywidualna kwestia organizmu.
.
Czemu za grubi nie mogą mówić, że tacy są od zawsze i cała rodzina jest gruba, a nie dlatego, że źle się żywią, a za chudzi mogą? 

, bo nie wtrąca się w takiej sprawy. Coś mu się podoba bardziej, coś mniej, ale zostawia mi (o zgrozo!) wolną rękę i nie wygłasza sam z siebie opinii na temat "mogłabyś w wyglądzie to zmienić". Ale tak, jak już mówiłam: chyba nie kocha, skoro nie krytykuje.