|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012
Cytat:
![]() Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-12-03 o 12:12 |
|
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja się wtrącę w dyskusję o grzybicy.
O ile mi wiadomo, grzybicę pochwy powodują grzybki, które i tak są cały czas w naszym organizmie i się "uaktywniają" jak jesteśmy osłabione, często po antybiotykach lub w okresie przejściowym takim jak teraz tj. jesień, czy wiosna. Grzybice brodawek powoduje ten sam grzybek co pleśniawki w buzi dziecka, Kinga miała pleśniawki i ja sobie smarowałam sutki , lekiem który można stosować doustnie u dziecka się na szczęście nie zaraziłam, oczywiście nie trzeba przerywać karmienia. |
|
|
|
#1503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet w szpitalu doradca laktacyjny mi to mówił, potem moja pediatra.Ja nie wiem lepiej, ja się słucham autorytetów I nie mówię, że brałaś doustne, są też kremy, których w ciąży używać nie wolno, dlatego lepiej się nie starać wtedy o dziecko.Btw. dziwne, że lekarz Ci powiedział, że cały organizm jest zagrzybiony podczas infekcji, a nie leczył Cię doustnymi? To zewnętrznie można wyleczyć wewnętrznego grzyba? Ciekawe ![]() No i odpowiadam, nie dlatego, że czuję się namawiana do odstawiania Henia, tylko dlatego, że jakaś mama może przeczytać to przeczytać (jak Katee) i się nieźle przestraszyć, natychmiast odstawiając dziecko od cyca. ![]() Jeśli chodzi o starania podczas grzybicy pochwy, to radzę w ogóle nie współżyć, bo można sobie tylko to wszystko rozbabrać. Ja na czas leczenia mam zakaz współżycia. ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Dostał kurację dla siebie.Niestety bardzo często po współżyciu, obtarciu i tak dalej, mi się to zdarza... |
|||
|
|
|
#1504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Co do innych grzybic to nie wiem jak jest najlepiej znaleźć dobrego lekarza i się poradzić
![]() ahaaa no i infekcja grzybicza wyszła Kindze w badaniu krwi, ale w ten sposób, że miała podwyższone pewne wyniki i widać było, że coś się w organizmie dzieje. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-12-03 o 12:46 |
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki by kontrola okazała się tylko formalnością. Hej Zuzia śpi,ja poćwiczyłam i wpadam tutaj bo przy niej nie mogę nawet komputera otworzyć bo tak krzyczy bo chcę klikać ![]() Angel trzymam kciuki za pracę. Wyprałam dwa prania,zupkę ugotowałam,zaraz przyjadą zakupy z tesco a potem do autka i rundka po mieście. Dzisiaj przyszedł mój zielony liść,zamówiłam na allegro także nalepię na tylną szybę i jazda
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
zreszta na szczescie dla mnie temat grzybicy jest dawno nieaktualny. Pewnie nie miałam dostepu do takich specjalistow jak miała gda ktora swoja droga zawsze ma najlepszych ale udało sie.pazurki mam zdrowe
|
|
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Anusia odezwij się co u Was? Dawno tu nie zaglądałaś.
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin przeslij mi prosze na priva nr telefonu to jak bede wieczorem w lidlu to dam znac czy portfele sa. Albo jak masz moj to pusc mi sygnał. Wczesniej nie dam rady z z Lena wyskoczyc. I chciałam Wam polecic skarpetki 5sztuk za 20 zł. Kupiłam Lenie jedne ale podjade po drugie. Bardzo fajnie. Cieplutkie, milutkie, sobie bym wzieła jakby był rozmiar
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas troche lepiej, w sensie Jaś gorączkuje ale już nie tak często. Dzisiaj zaczął pokaszliwać. Zobaczymy co się z tego rozwinie. Aga ton nam włąsnie teściowa kupiła dla Jasia na mikołaja. A chrzestna Mu kupiła Chomika gadułe
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wczoraj dałam Lenie prezent na Mikołajki,akurat mąż wrócił wcześniej z pracy. Ale szału nie było, obejrzała wszystko a za 5 minut poszła w drugą strone
a my liczylismy,że nam się rzuci na szyje w podzięce
|
|
|
|
#1514 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Głowa mnie boli i nie mogę się ostatnio wyspać. Mała ładnie zasypia, ale w nocy się budzi, koniecznie chce ze mną spać i ok, tylko żeby się tak nie wierciła pół nocy. Na szczęście powoli wychodzi z przeziębienia. Cytat:
tzn moja też załapała i też chętnie biega ze swoim autem. Jak tylko jest się czego trzymać to nie ma sprawy, ale sama to nie ![]() Cytat:
Ja też nie mam gdzie postawić choinki i pewnie albo nie będzie wcale, albo tak jak w zeszłym roku kupię w kwiaciarni malutką, ozdobioną choinkę. Jeszcze nie jedną choinkę ubierzecie razem na święta (chyba, że to z innego powodu będą smutne święta)Dusia będzie zawsze Cię potrzebowała, w to nie wątp. Oczywiście staje się co raz bardziej samodzielna, a Ty to wykorzystuj, zajmuj się sobą
|
||
|
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, a kiedy ubieracie choinke? Ja zawsze w wigilie ale w tym roku może zrobie to tydzien przed. Nie za wczesnie?
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-12-03 o 13:52 |
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zawsze około 15 grudnia ubieram
|
|
#1517 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś kilka ozdób wyjęłam, także czas świąteczny u mnie nastał ![]() Aga_ton zaraz numer wyślę. |
|||
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
Angel a może podciąć troszkę Jagodzie włoski? Też polecam szczotkę Tangle Teezer, w ogóle nie szarpie.
Henio od wczoraj miał luźniejsze kupy, zwalaliśmy na zęby. Ale dziś od rana ma gorączkę i 3 wodniste kupy poszły... W piątek koleżanka z córeczką w wieku Henia mówiła "muszę kupić probiotyk małej, bo coś luźne kupki ma..." |
|
|
|
#1519 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
namiot bardzo się spodobał ![]() Cytat:
A widzisz nie wiem jak z ich działaniem bo nie testowałam, ale wiem, że znajoma chwaliła ten z avonu gda wirus? |
||||
|
|
|
#1520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest ok, może iść do ludzi |
||
|
|
|
#1521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień dobry dziękuje kochane moje ... dzisiaj mi lepiej .. ale troszkę ... mam jakiś podły nastrój który mnie ogarnął .. znowu mam etap tęsknoty za mamą to chyba nigdy nie minie ... ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
i dwa lata temu tez .. i trzy i .. nio ![]() ![]()
|
|
#1522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my tradycyjnie 8 grudnia
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Wtajemniczenie
|
to i ja wprowadze nową tradycje i ubiore wcześniej. W moim domu rodzinnym nie było mowy by wcześniej ubrac drzewko, mama była stanowcza w tej sprawie.
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Tamlin, portfel damski dla mamy, dobrze pamiętam? A kolor jaki? edit: doczytałam, zaraz jadę
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-12-03 o 16:19 |
|
|
|
#1524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tak ostatnio usłyszałam na kazaniu.Ale się dziś urobiłam... Ciągle na nogach, nie wiem czemu tak, wstawiłam dwa prania, wielki gar bigosu, dodatkowo obiad i ciągle coś sprzątałam... Ale żeby było widać, że jest czysto...
|
|||
|
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba wirus. Nie ma apetytu. Ale humor w miarę
![]() U mnie w domu też ubieraliśmy choinkę dopiero w wigilię. A rozbieraliśmy w 3 króli. Tak krótko stała! Rok temu pierwszy raz mieliśmy w domu choinkę i stała chyba z 2,5 miesiąca Przynajmniej się poczuło te święta
|
|
|
|
#1527 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, potrzebuję pomysłu na zupę
tylko taką bez mleka i masła, co by Antek też mógł zjeść Cytat:
Adwent to czas radosnego oczekiwania ( tak argumentowaliśmy dyskoteki w szkole katolickiej w tym okresie )Cytat:
|
|
#1528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
Nie sypała się, więc stała.Cytat:
|
|||
|
|
|
#1529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie! u mnie w domu jakos tak kilka dni przed wigilia. teraz własna tradycje tworzymy ![]() moje dziecko zapałało miłością do gorzkiej czekolady. po kim ona ma te smaki.
|
|
|
|
|
#1530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jarzyny (marchewka, pietrucha, seler, por, kalarepa), natka pietruszki i koper (z łodyżkami), 4 łyżki kaszy jęczmiennej, listki laurowe, ziele ang, pieprz ziołowy, natka pietruszki suszona i trochę soli. Potem dodałam ziemniaki i bulionetkę warzywną i kurczakową. Pycha. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
W końcu pani od sprzątania się chyba wkurzyła, bo raz wróciłam i choinki nie było ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

I nie mówię, że brałaś doustne, są też kremy, których w ciąży używać nie wolno, dlatego lepiej się nie starać wtedy o dziecko.

moje dziecko już mnie tyle nie potrzebuje