Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-03, 12:06   #1501
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Wątek siódmy już nam leci, nie budzimy naszych dzieci :) Mamy IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się właśnie, że nawet np. w przypadku grzybicy brodawek sutkowych, nie zaleca się przerywania karmienia.

Leczenie grzybicy może się odbywać drogą zewnętrzną lub wewnętrzną. Odłożyliście starania, bo brałaś leki przeciwgrzybiczne doustnie, których brać w ciąży nie można. Nie dlatego, że płód mógłby się zarazić
jak zwykle wiesz lepiej albo przynajmniej tak Ci sie wydaje lekow doustnych nie brałam Gda, ja Cie nie namawiam do przerwania karmienia. Dla mnie możesz karmic do 18- nastki Henia chyba żartujesz z tym karmieniem w przypadku zagrzybionych brodawek...

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-12-03 o 12:12
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:25   #1502
lilka00
Wtajemniczenie

To ja się wtrącę w dyskusję o grzybicy.

O ile mi wiadomo, grzybicę pochwy powodują grzybki, które i tak są cały czas w naszym organizmie i się "uaktywniają" jak jesteśmy osłabione, często po antybiotykach lub w okresie przejściowym takim jak teraz tj. jesień, czy wiosna.

Grzybice brodawek powoduje ten sam grzybek co pleśniawki w buzi dziecka, Kinga miała pleśniawki i ja sobie smarowałam sutki , lekiem który można stosować doustnie u dziecka się na szczęście nie zaraziłam, oczywiście nie trzeba przerywać karmienia.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:27   #1503
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Clotrimazolum stosuje odkąd pierwszy raz dostałam grzybicy i jest dla mnie najlepszy!!
W ciąży raz zdarzyło mi sie to zastosować bo bym ściany obgryzła ze swędzenia
Jest chyba na recepte jak dobrze pamiętam ?????
Krem jest bez recepty.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
jak zwykle wiesz lepiej albo przynajmniej tak Ci sie wydaje lekow doustnych nie brałam Gda, ja Cie nie namawiam do przerwania karmienia. Dla mnie możesz karmic do 18- nastki Henia chyba żartujesz z tym karmieniem w przypadku zagrzybionych brodawek...
Nie żartuję. Nawet w szpitalu doradca laktacyjny mi to mówił, potem moja pediatra.

Ja nie wiem lepiej, ja się słucham autorytetów Mój teść na tę rewelację, że karmieniem można przenieść na dziecko grzybicę, popukał się w głowę I nie mówię, że brałaś doustne, są też kremy, których w ciąży używać nie wolno, dlatego lepiej się nie starać wtedy o dziecko.

Btw. dziwne, że lekarz Ci powiedział, że cały organizm jest zagrzybiony podczas infekcji, a nie leczył Cię doustnymi? To zewnętrznie można wyleczyć wewnętrznego grzyba? Ciekawe
No i odpowiadam, nie dlatego, że czuję się namawiana do odstawiania Henia, tylko dlatego, że jakaś mama może przeczytać to przeczytać (jak Katee) i się nieźle przestraszyć, natychmiast odstawiając dziecko od cyca.

Jeśli chodzi o starania podczas grzybicy pochwy, to radzę w ogóle nie współżyć, bo można sobie tylko to wszystko rozbabrać. Ja na czas leczenia mam zakaz współżycia.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
To ja się wtrącę w dyskusję o grzybicy.

O ile mi wiadomo, grzybicę pochwy powodują grzybki, które i tak są cały czas w naszym organizmie i się "uaktywniają" jak jesteśmy osłabione, często po antybiotykach lub w okresie przejściowym takim jak teraz tj. jesień, czy wiosna.

Grzybice brodawek powoduje ten sam grzybek co pleśniawki w buzi dziecka, Kinga miała pleśniawki i ja sobie smarowałam sutki , lekiem który można stosować doustnie u dziecka się na szczęście nie zaraziłam, oczywiście nie trzeba przerywać karmienia.
U mnie sprawcą jest mąż Dostał kurację dla siebie.
Niestety bardzo często po współżyciu, obtarciu i tak dalej, mi się to zdarza...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:30   #1504
lilka00
Wtajemniczenie

Co do innych grzybic to nie wiem jak jest najlepiej znaleźć dobrego lekarza i się poradzić

ahaaa no i infekcja grzybicza wyszła Kindze w badaniu krwi, ale w ten sposób, że miała podwyższone pewne wyniki i widać było, że coś się w organizmie dzieje.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Nam się ginekolog od razu kazał razem leczyć, mimo, że M. nie miał żadnych objawów i grzybica nie wróciła, już od bardzo dawna
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:44   #1505
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Krem jest bez recepty.

Nie żartuję. Nawet w szpitalu doradca laktacyjny mi to mówił, potem moja pediatra.

Ja nie wiem lepiej, ja się słucham autorytetów Mój teść na tę rewelację, że karmieniem można przenieść na dziecko grzybicę, popukał się w głowę I nie mówię, że brałaś doustne, są też kremy, których w ciąży używać nie wolno, dlatego lepiej się nie starać wtedy o dziecko.

Btw. dziwne, że lekarz Ci powiedział, że cały organizm jest zagrzybiony podczas infekcji, a nie leczył Cię doustnymi? To zewnętrznie można wyleczyć wewnętrznego grzyba? Ciekawe
No i odpowiadam, nie dlatego, że czuję się namawiana do odstawiania Henia, tylko dlatego, że jakaś mama może przeczytać to przeczytać (jak Katee) i się nieźle przestraszyć, natychmiast odstawiając dziecko od cyca.

Jeśli chodzi o starania podczas grzybicy pochwy, to radzę w ogóle nie współżyć, bo można sobie tylko to wszystko rozbabrać. Ja na czas leczenia mam zakaz współżycia.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

gda twoj tesc to dla mnie zaden autorytet. Mam swoich. I nie bede tu na forum rozpisywac sie na temat mojej grzybicy sa od tego inne watki

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-12-03 o 12:46
Stary 2013-12-03, 12:46   #1506
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Jakoś nie mam weny do klikania w ostatnich dniach...
W niedzielę była teściowa z teściem, Ala dostała sanki i rajstopki w które jak narazie mogę ją po czubek głowy zapakować

Na 14 idziemy na kontrolę do lekarza, mam nadzieję że już wszystko oki, bo jest tak wynudzona siedzeniem w domu że codziennie rano stoi pod drzwiami i pokazuje że chce iść.
Katar tylko się przyplątał, ale widzę że "zębowy" bo rzadki jak woda.

Udka na obiad marynują się w lodówce, Ala śpi (dziś trochę na siłę ją połozyłam, żeby mi nie padła przed samym wyjściem do lekarza )

Trzymam kciuki by kontrola okazała się tylko formalnością.

Hej

Zuzia śpi,ja poćwiczyłam i wpadam tutaj bo przy niej nie mogę nawet komputera otworzyć bo tak krzyczy bo chcę klikać

Angel trzymam kciuki za pracę.

Wyprałam dwa prania,zupkę ugotowałam,zaraz przyjadą zakupy z tesco a potem do autka i rundka po mieście.
Dzisiaj przyszedł mój zielony liść,zamówiłam na allegro także nalepię na tylną szybę i jazda

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:56   #1507
aga_ton
Wtajemniczenie

zreszta na szczescie dla mnie temat grzybicy jest dawno nieaktualny. Pewnie nie miałam dostepu do takich specjalistow jak miała gda ktora swoja droga zawsze ma najlepszych ale udało sie.pazurki mam zdrowe
Stary 2013-12-03, 12:58   #1508
gda
Zakorzenienie

Cytat:
zreszta na szczescie dla mnie temat grzybicy jest dawno nieaktualny. Pewnie nie miałam dostepu do takich specjalistow jak miała gda ktora swoja droga zawsze ma najlepszych ale udało sie.pazurki mam zdrowe
Ja to mam szczęście, co?
Stary 2013-12-03, 13:03   #1509
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
tesco a potem do autka i rundka po mieście.
Dzisiaj przyszedł mój zielony liść,zamówiłam na allegro także nalepię na tylną szybę i jazda
ja taki lisc dostałam od instruktora jazdy ale nigdy go nie przykleiłam
Stary 2013-12-03, 13:13   #1510
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
ja taki lisc dostałam od instruktora jazdy ale nigdy go nie przykleiłam
Ja na razie przykleję będę się czuła pewniej

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Anusia odezwij się co u Was?

Dawno tu nie zaglądałaś.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-12-03, 13:13   #1511
aga_ton
Wtajemniczenie

Tamlin przeslij mi prosze na priva nr telefonu to jak bede wieczorem w lidlu to dam znac czy portfele sa. Albo jak masz moj to pusc mi sygnał. Wczesniej nie dam rady z z Lena wyskoczyc. I chciałam Wam polecic skarpetki 5sztuk za 20 zł. Kupiłam Lenie jedne ale podjade po drugie. Bardzo fajnie. Cieplutkie, milutkie, sobie bym wzieła jakby był rozmiar
Stary 2013-12-03, 13:18   #1512
kraven
Zakorzenienie

Cześć.

U nas troche lepiej, w sensie Jaś gorączkuje ale już nie tak często. Dzisiaj zaczął pokaszliwać. Zobaczymy co się z tego rozwinie.

Aga ton nam włąsnie teściowa kupiła dla Jasia na mikołaja. A chrzestna Mu kupiła Chomika gadułe

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:30   #1513
aga_ton
Wtajemniczenie

ja wczoraj dałam Lenie prezent na Mikołajki,akurat mąż wrócił wcześniej z pracy. Ale szału nie było, obejrzała wszystko a za 5 minut poszła w drugą strone a my liczylismy,że nam się rzuci na szyje w podzięce
Stary 2013-12-03, 13:40   #1514
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dzień dobry,

Głowa mnie boli i nie mogę się ostatnio wyspać. Mała ładnie zasypia, ale w nocy się budzi, koniecznie chce ze mną spać i ok, tylko żeby się tak nie wierciła pół nocy. Na szczęście powoli wychodzi z przeziębienia.

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A ja myślałam, że Misiek będzie ostatnim, bo on to nawet prowadzać się nie dawał, tylko na rączki i już. Nagle załapał, a dziś to już w ogóle ciągle się puszczał i szedł. I bardzo mu się spodobało popychanie tego stolika muzycznego, jeździ nim po całym domu, hałas przy tym nieziemski bo to przecież opór stawia i szoruje po podłodze. Śmiejemy się, że studenci pod nami mają za swoje
tzn moja też załapała i też chętnie biega ze swoim autem. Jak tylko jest się czego trzymać to nie ma sprawy, ale sama to nie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
boli mnie głowa moje dziecko już mnie tyle nie potrzebuje wkurzam się na męża ... nie mam gdzie postawić choinki by Dusia się do niej nie dostała i znowu będą smutne święta ...
Konczi przecież to nie choinka świadczy o tym jakie będą święta. Ja też nie mam gdzie postawić choinki i pewnie albo nie będzie wcale, albo tak jak w zeszłym roku kupię w kwiaciarni malutką, ozdobioną choinkę. Jeszcze nie jedną choinkę ubierzecie razem na święta (chyba, że to z innego powodu będą smutne święta)
Dusia będzie zawsze Cię potrzebowała, w to nie wątp. Oczywiście staje się co raz bardziej samodzielna, a Ty to wykorzystuj, zajmuj się sobą
Stary 2013-12-03, 13:51   #1515
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, a kiedy ubieracie choinke? Ja zawsze w wigilie ale w tym roku może zrobie to tydzien przed. Nie za wczesnie?

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-12-03 o 13:52
Stary 2013-12-03, 14:03   #1516
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, a kiedy ubieracie choinke? Ja zawsze w wigilie ale w tym roku może zrobie to tydzien przed. Nie za wczesnie?

ja zawsze około 15 grudnia ubieram

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-12-03, 14:06   #1517
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Angel a może spróbuj poszukać są takie spraye ułatwiające rozczesywanie włosów u dziecka wiem, że jest w rossmannie i z avonu też kiedyś koleżanka dla córki zamawiała
Może to troszkę pomoże
Te spraye to gó... dają. Na Pauli testowałam.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
tamlin kupiłam kucyka maskotkę za niecałe 50 zł dość duży jest myślę że się spodoba
Na pewno, Paula nim zachwycona.

Cytat:
My zawsze wcześniej, bo uwielbiam ten klimat, zapach, światełka

Ja dziś kilka ozdób wyjęłam, także czas świąteczny u mnie nastał

Aga_ton zaraz numer wyślę.
Stary 2013-12-03, 14:24   #1518
gda
Zakorzenienie

Angel a może podciąć troszkę Jagodzie włoski? Też polecam szczotkę Tangle Teezer, w ogóle nie szarpie.

Henio od wczoraj miał luźniejsze kupy, zwalaliśmy na zęby. Ale dziś od rana ma gorączkę i 3 wodniste kupy poszły...
W piątek koleżanka z córeczką w wieku Henia mówiła "muszę kupić probiotyk małej, bo coś luźne kupki ma..."
Stary 2013-12-03, 14:43   #1519
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Na 14 idziemy na kontrolę do lekarza, mam nadzieję że już wszystko oki, bo jest tak wynudzona siedzeniem w domu że codziennie rano stoi pod drzwiami i pokazuje że chce iść.
Katar tylko się przyplątał, ale widzę że "zębowy" bo rzadki jak woda.
No i jak po wizycie?

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.

U nas troche lepiej, w sensie Jaś gorączkuje ale już nie tak często. Dzisiaj zaczął pokaszliwać. Zobaczymy co się z tego rozwinie.

Aga ton nam włąsnie teściowa kupiła dla Jasia na mikołaja. A chrzestna Mu kupiła Chomika gadułe
zdrówka

Cytat:
ja wczoraj dałam Lenie prezent na Mikołajki,akurat mąż wrócił wcześniej z pracy. Ale szału nie było, obejrzała wszystko a za 5 minut poszła w drugą strone a my liczylismy,że nam się rzuci na szyje w podzięce
Otylka też już dostała prezenty od dziadków i te co miały być na Mikołąja i pod choinkę też, bo się nie mogli powstrzymać namiot bardzo się spodobał

Cytat:
w Wigilię

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Te spraye to gó... dają. Na Pauli testowałam.
A widzisz nie wiem jak z ich działaniem bo nie testowałam, ale wiem, że znajoma chwaliła ten z avonu

gda wirus?
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:09   #1520
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Tamlin przeslij mi prosze na priva nr telefonu to jak bede wieczorem w lidlu to dam znac czy portfele sa. Albo jak masz moj to pusc mi sygnał. Wczesniej nie dam rady z z Lena wyskoczyc. I chciałam Wam polecic skarpetki 5sztuk za 20 zł. Kupiłam Lenie jedne ale podjade po drugie. Bardzo fajnie. Cieplutkie, milutkie, sobie bym wzieła jakby był rozmiar
Potwierdzam, są super

Cytat:
Pewnie ok 18-20 grudnia.

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
No i jak po wizycie?
Jest ok, może iść do ludzi
Stary 2013-12-03, 15:15   #1521
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

k ocham Cię !!!

dzień dobry

dziękuje kochane moje ... dzisiaj mi lepiej .. ale troszkę ...
mam jakiś podły nastrój który mnie ogarnął .. znowu mam etap tęsknoty za mamą to chyba nigdy nie minie ...

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:

ja na mikołaj już w zeszłym roku miałam i dwa lata temu tez .. i trzy i .. nio
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:33   #1522
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

my tradycyjnie 8 grudnia

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 16:00   #1523
aga_ton
Wtajemniczenie

to i ja wprowadze nową tradycje i ubiore wcześniej. W moim domu rodzinnym nie było mowy by wcześniej ubrac drzewko, mama była stanowcza w tej sprawie.

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Tamlin, portfel damski dla mamy, dobrze pamiętam? A kolor jaki?
edit: doczytałam, zaraz jadę

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2013-12-03 o 16:19
Stary 2013-12-03, 16:05   #1524
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

tzn moja też załapała i też chętnie biega ze swoim autem. Jak tylko jest
Nie martw się, a pewno w końcu się puści

Cytat:
Ja ubieram tydzień przed.

Cytat:
to i ja wprowadze nową tradycje i ubiore wcześniej. W moim domu rodzinnym nie było mowy by wcześniej ubrac drzewko, mama była stanowcza w tej sprawie.[COLOR="Silver"]
Bo adwent jest czasem oczekiwania a nie radości tak ostatnio usłyszałam na kazaniu.

Ale się dziś urobiłam... Ciągle na nogach, nie wiem czemu tak, wstawiłam dwa prania, wielki gar bigosu, dodatkowo obiad i ciągle coś sprzątałam... Ale żeby było widać, że jest czysto... Poza tym dreptałam wciąż za Miśkiem, który po kolei opróżniał wszystkie szafki i szuflady które napotkał na swojej drodze
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 16:15   #1525
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Jest ok, może iść do ludzi
super

Cytat:

mam jakiś podły nastrój który mnie ogarnął .. znowu mam etap tęsknoty za mamą to chyba nigdy nie minie ...

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

tulę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-12-03, 16:22   #1526
gda
Zakorzenienie

Chyba wirus. Nie ma apetytu. Ale humor w miarę

U mnie w domu też ubieraliśmy choinkę dopiero w wigilię. A rozbieraliśmy w 3 króli. Tak krótko stała! Rok temu pierwszy raz mieliśmy w domu choinkę i stała chyba z 2,5 miesiąca Przynajmniej się poczuło te święta
Stary 2013-12-03, 16:23   #1527
Katiaskaa
Zadomowienie

Dziewczyny, potrzebuję pomysłu na zupę tylko taką bez mleka i masła, co by Antek też mógł zjeść
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

Bo adwent jest czasem oczekiwania a nie radości tak ostatnio usłyszałam na kazaniu.

Ale się dziś urobiłam... Ciągle na nogach, nie wiem czemu tak, wstawiłam dwa prania, wielki gar bigosu, dodatkowo obiad i ciągle coś sprzątałam... Ale żeby było widać, że jest czysto... Poza tym dreptałam wciąż za Miśkiem, który po kolei opróżniał wszystkie szafki i szuflady które napotkał na swojej drodze
Nie przemęczaj się powinnaś teraz jak najwięcej odpoczywać
Adwent to czas radosnego oczekiwania ( tak argumentowaliśmy dyskoteki w szkole katolickiej w tym okresie)
Cytat:

k ocham Cię !!!

dzień dobry

-
Stary 2013-12-03, 16:25   #1528
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Tamlin, portfel damski dla mamy, dobrze pamiętam? A kolor jaki?
edit: doczytałam, zaraz jadę

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
U mnie w domu też ubieraliśmy choinkę dopiero w wigilię. A rozbieraliśmy w 3 króli. Tak krótko stała! Rok temu pierwszy raz mieliśmy w domu choinkę i stała chyba z 2,5 miesiąca Przynajmniej się poczuło te święta
U nas w zeszłym roku stała do lutego. 10-tego były chrzciny to kilka dni przez rozebraliśmy. Ale u nas żywa była Nie sypała się, więc stała.

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję pomysłu na zupę tylko taką bez mleka i masła, co by Antek też mógł zjeść
Ogórkowa, rosół, pomidorowa, grochówka, fasolowa, jarzynowa. Mam dalej wymieniać
Stary 2013-12-03, 16:28   #1529
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Chyba wirus. Nie ma apetytu. Ale humor w miarę

dokładnie! u mnie w domu jakos tak kilka dni przed wigilia. teraz własna tradycje tworzymy

moje dziecko zapałało miłością do gorzkiej czekolady. po kim ona ma te smaki.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 16:33   #1530
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość

Nie przemęczaj się powinnaś teraz jak najwięcej odpoczywać
Adwent to czas radosnego oczekiwania ( tak argumentowaliśmy dyskoteki w szkole katolickiej w tym okresie)

Moja dzisiejsza zupa:

Jarzyny (marchewka, pietrucha, seler, por, kalarepa), natka pietruszki i koper (z łodyżkami), 4 łyżki kaszy jęczmiennej, listki laurowe, ziele ang, pieprz ziołowy, natka pietruszki suszona i trochę soli. Potem dodałam ziemniaki i bulionetkę warzywną i kurczakową. Pycha.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

U nas w zeszłym roku stała do lutego. 10-tego były chrzciny to kilka dni przez rozebraliśmy. Ale u nas żywa była Nie sypała się, więc stała.

Ogórkowa, rosół, pomidorowa, grochówka, fasolowa, jarzynowa. Mam dalej wymieniać
U nas też się nie sypała. W końcu pani od sprzątania się chyba wkurzyła, bo raz wróciłam i choinki nie było

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

moje dziecko zapałało miłością do gorzkiej czekolady. po kim ona ma te smaki.
Po mnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości