|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX
Witam wszystkie kursantki
Mam pytanie do dziewczyn które ju¿ mia³y jakie¶ podej¶cia do praktyki. Jak radzicie sobie ze stresem? Mam egzamin w czwartek i ju¿ zaczynam siê nie¼le denerwowaæ. Chyba siê tam przekrêcê
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 33 582
|
Cytat:
ja jeszcze sobie mówi³am ¿e to nie koniec ¶wiata jak nie zdam. Luzik
|
|
|
|
#663 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 307
|
Hej! Chcia³am Wam napisaæ o czym¶, co bardzo pomog³o mi podczas jazd i w zdaniu egzaminu. Mo¿e której¶ to siê przypada.
Mam na my¶li monolog - mówienie do siebie. Komentowa³am szczegó³owo sytuacje na drodze oraz to co muszê zrobiæ. Na pocz±tku dziwnie czu³am siê, gdy mówi³am do siebie, ale pomog³o mi to jechaæ ostro¿niej, dok³adnie obserwowaæ sytuacje na drodze i zachowaæ spokój.Bardzo to polecam! ![]() Cytat:
Mia³am te¿ mo¿liwo¶æ poæwiczyæ parkowanie i ³uk. Posz³o mi dobrze i to równie¿ pozytywnie wp³ynê³o na mój nastrój. Do WORDU wesz³am ok. 9:50, wiêc nie czeka³am d³ugo w poczekalni. Ju¿ wcze¶niej u¶wiadomi³am sobie, ¿e egzaminator to te¿ cz³owiek, ma swoje wady i nie mam czego siê baæ. Gdy mnie wyczytali i podszed³ do mnie egzaminator to serdecznie siê u¶miechnê³am. I jeszcze co¶: radzê nie braæ ¿adnych ¶rodków uspokajaj±cych - raz wziê³am i ca³a siê trzês³am, beznadziejnie siê czu³am, oczywi¶cie egzamin zakoñczy³ siê wynikiem negatywnym. Edytowane przez usmiechprzezlzy Czas edycji: 2013-12-04 o 09:43 |
|
|
|
|
|
#664 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
Cytat:
![]() Pierwsza jazda na placu by³a wiêc w porównaniu z miastem to piku¶. Jedynie pó¼niej musia³am wracaæ z 15km do domu, najpierw obwodnic± a pó¼niej przez miasto kawa³ek. Co do prêdko¶ci- by³am tak zestresowana, niepewna, ¿e robi³am jedynie to co instruktor mówi³- sprzêg³o i zmieniamy bieg, sprzêg³o i wrzucamy 5 My¶lê, ¿e na nastêpnej je¼dzie (ju¿ po mie¶cie) bêdê bardziej siê z tym pilnowa³a ![]() A jeszcze tak siê zastanawiam... Wczoraj jak ustawia³am fotel to ¿eby do koñca dosiêgn±æ do sprzêg³a musia³am nie¼le go przysun±æ (ach, te 153cm xd). Natomiast przez to kolanami trochê dotyka³am do deski pod kierownic± i czasami mia³am wra¿enie, ¿e ma³o miejsca rêce maj±... I co z tym robiæ? Nie zwracaæ na to uwagi czy odsun±æ fotel?
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 20 068
|
a mo¿esz regulowaæ kierownicê? mo¿e wystarczy j± podnie¶æ
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
Wszystko wyregulowa³am tak, ¿eby by³o ok...
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Dziêkujê za odpowiedzi
Jestem pewna swoich umiejêtno¶ci, wiem, ¿e mogê to zdaæ. Moja instruktorka mówi, ¿e je¿d¿ê bardzo dobrze i nie mam siê czego baæ. Wypijê wieczorem melisê i jako¶ jutro postaram siê trzymaæ nerwy na wodzy. Jak siê nie uda, to przynajmniej nastêpnym razem bêdê wiedzia³a czego siê spodziewaæ
Nie wiem jak Ty, ale ja czêsto my¶lê o ¶wiecie, który dawno przesta³ istnieæ. Têskniê za lud¼mi, do których by³o jako¶ bli¿ej, prawdziwie i spontanicznie... Gutek Edytowane przez cooone Czas edycji: 2013-12-04 o 15:47 |
|
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I pamiêtaj, ¿e egzaminator to te¿ tylko cz³owiek a nie jaki¶ potwór. :P
|
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieñ dobry wszystkim
Nie da³am rady psychicznie w czwartek. Nerwy tak mnie sparali¿owa³y, ¿e obla³am na... ³uku Nigdy w ¿yciu nie zrobi³am tego ¼le, niestety w wczoraj raz nie zmie¶ci³am siê w linii, a za drugim mi zdech³. Nie mog³am w to uwierzyæ, strasznie by³am na siebie w¶ciek³a, ¿e emocje wziê³y nade mn± górê. Od razu posz³am siê zapisaæ na egzamin i akurat dzisiaj by³ wolny termin. Wieczorem ¿a³owa³am tego bardzo, ¿e tak siê po¶pieszy³am.Jednak raz siê ¿yje, chwyci³am byka za rogi i pojawiam siê tutaj z wynikiem pozytywnym z egzaminu praktycznego Jestem najszczê¶liwszym cz³owiekiem na ziemi, nadal nie mogê w to uwierzyæ. Jedyne co mogê poradziæ dziewczynom, które maj± to przed sob±, to nie dajcie siê zwariowaæ i koniecznie postarajcie siê opanowaæ nerwy. Mnie to wczoraj zgubi³o, ale dzisiaj wziê³am siê w gar¶æ i nawet egzaminator s³u¿bista nie wyprowadzi³ mnie z równowagi. ¯yczê wszystkim z ca³ego serca powodzenia ![]() Jutro bêdzie dok³adnie 2 miesi±ce jak rozpoczê³am kurs, po prostu to jakie¶ szaleñstwo
Nie wiem jak Ty, ale ja czêsto my¶lê o ¶wiecie, który dawno przesta³ istnieæ. Têskniê za lud¼mi, do których by³o jako¶ bli¿ej, prawdziwie i spontanicznie... Gutek Edytowane przez cooone Czas edycji: 2013-12-06 o 17:35 |
|
|
|
|
#671 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 721
|
ja mia³am niedawno egzamin wewnêtrzny praktyczny i obla³am... i jeszcze mi powiedzia³, ¿e nie nadajê siê na kierowcê
mia³am te¿ zapisaæ siê na wewnêtrzn± teoriê i mi to wypomnia³, bo powiedzia³ , ¿e to on zapisuje , ja tego nie wiedzia³am... a on do mnie, ¿e mog³am i¶æ je¼dziæ do tego kto mi tak powiedzia³ ju¿ mnie wkuuuuuuuuur...wia chyba siê z nim nie dogadam.poza tym nic siê nie oddzywa i je¼dzi non stop te same trasy... ja ju¿ sama nie wiem co robiæ wykupiê dodatkowe godziny i za¶ kasa pojdzie w b³oto? ehhh narazie zapisa³am siê na wewnêtrzny teoria.
|
|
|
|
|
#672 |
|
Raczkowanie
|
cooone, gratulujê! To wspaniale! Ja mia³am egzamin dwa tygodnie temu i do dzisiaj jest mi trudno uwierzyæ, ¿e zda³am.
Nie wiem, czy Ty te¿ tak masz, ale czujê ogromn± wdziêczno¶æ dla instruktora, wszystkim go polecam i chyba ju¿ zawsze bêdê go z u¶miechem na twarzy wspominaæ!Agrh, a jak oceniasz swoje instruktora? Czy dobrze t³umaczy? Je¶li nie, to mo¿e warto go zmieniæ. I pamiêtaj o tym, ¿e dla wiêkszo¶ci osób 30 podstawowych godzin to za ma³o. |
|
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fakt, niesamowite uczucie, ale nigdy ju¿ nie chcia³abym tego powtórzyæ. Co do instruktora, a raczej mojej instruktorki Jestem jej niesamowicie wdziêczna, jest rewelacyjnym nauczycielem i ¶wietnym cz³owiekiem. Za cierpliwo¶æ, opanowanie i za to, ¿e zaszczepi³a we mnie pewno¶æ siebie. Pozwoli³a mi uwierzyæ, ¿e naprawdê siê do tego nadajê. Spêdzi³y¶my razem bardzo mi³o te trzydzie¶ci godzin i szczerze mówi±c przykro mi, ¿e to ju¿ koniec i prawdopodobnie wiêcej siê nie zobaczymy
|
|
|
#674 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 280
|
Zdecydowa³am siê odnowiæ moj± przygodê z prawkiem, ale przerazi³am siê, gdy przeczyta³am to na forum http://www.forum.prawojazdy.com.pl/v...hp?f=2&t=35022 ...
jestem w podobnej sytuacji, tyle, ¿e moja stara szko³a jeszcze chyba istnieje. My¶la³am, ¿e wystarczy i¶æ do starostwa wypisaæ wniosek o przes³anie dokumentów do Zordu, ale teraz to siê za³ama³am. Czy kto¶ by³ w takiej sytuacji ? |
|
|
|
|
#675 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#676 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 280
|
Tzn nie wiem, czy je¶li ja mam ukoñczony kurs i mia³am parê egzaminów, to te¿ powinnam zg³osiæ siê do starego OSK?
To ostatnie, na to mam ochotê, bior±c pod uwagê niemi³e wspomnienia.
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w linku kto¶ napisa³ ¿e nie ma nawet za¶wiadczenia... te¿ nic strasznego o ile nic potem nie przepada. Gratuluje wszystkim które zda³y
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierwszy egzamin obla³am przez stres. By³am tak zdenerwowana, ¿e na ³uku przy cofaniu w odwrotn± stronê skrêci³am kierownice
Agrh zmieñ instruktora. Ja po³owe kursy je¼dzi³am z jednym spoko, a drug± z innym (bo ka¿dy ma swój samochód inny) i ten drugi by³ beznadziejny, nic siê nieodzywa³ co robiê ¼le, g³upie docinki i mêcz±ca cisza, ale wyje¼dzi³am z nim to o osta³o. Jazdy dodatkowe wykupi³am sobie w zupe³nie innej szkole i instruktor rewelacja, przez 6 godzin nauczy³am siê wiêcej ni¿ u tamtego. Zaszczepi³ we mnie poczucie pewno¶ci siebie (to bardzo wa¿ne). Amelss mój TZ robi³ kurs w 2007 roku. W tym poszed³ do starostwa i pkk za³atwi³ od rêki. Je¶li podchodzi³a¶ kiedy¶ do egzaminu to papiery powinny byæ w starostwie. ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Ja pierwszy egzamin obla³am przez stres. By³am tak zdenerwowana, ¿e na ³uku przy cofaniu w odwrotn± stronê skrêci³am kierownice Agrh zmieñ instruktora. Ja po³owe kursy je¼dzi³am z jednym spoko, a drug± z innym (bo ka¿dy ma swój samochód inny) i ten drugi by³ beznadziejny, nic siê nieodzywa³ co robiê ¼le, g³upie docinki i mêcz±ca cisza, ale wyje¼dzi³am z nim to o osta³o. Jazdy dodatkowe wykupi³am sobie w zupe³nie innej szkole i instruktor rewelacja, przez 6 godzin nauczy³am siê wiêcej ni¿ u tamtego. Zaszczepi³ we mnie poczucie pewno¶ci siebie (to bardzo wa¿ne). Amelss mój TZ robi³ kurs w 2007 roku. W tym poszed³ do starostwa i pkk za³atwi³ od rêki. Je¶li podchodzi³a¶ kiedy¶ do egzaminu to papiery powinny byæ w starostwie. |
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 719
|
ojojoj co tu taka cisza
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 478
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - czê¶æ IX"
Tez wlasnie sie dziwie ze tu tak dlugo nikt nie pisze.
Ja wczoraj mialam pierwsze 3h z instruktorem po przerwie od sierpnia (oblany praktyczny na miescie). Jak narazie nie jestem zadowolona bo ciagle zdarzaja sie mi glupie bledy ale mam nadzieje ze bedzie lepiej. W piatek mam teoretyczny a w kolejnym tygodniu praktyczny mam nadzieje ![]() Wys³ane z mojego LG-P875 przy u¿yciu Tapatalka
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na jesieñ a¿ u mnie otworzê filiê Wordu i wracam do prawka. Bêdê mia³a ok 15mies przerwy od je¿d¿enia.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisz±c z telefonu nie mam opcji cytowania. Je¿eli przekrêcê jaki¶ nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie po staremu, teraz minê³y dwa lata od zdania egzaminu,je¿d¿ê du¿o i o dziwo póki co bez ¿adnej kolizji
|
|
#683 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 7 510
|
U mnie te¿ ok, nied³ugo 1,5 roku z prawkiem. Nic siê z³ego nie dzia³o
![]() Jestem na etapie ogroomnej irytacji, któr± uzewnêtrzniam jak jadê a dotyczy ona oczywi¶cie tego jak je¿d¿± inni...
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 715
|
hej
jako ¿e powracam do jazd (zaczê³am w pa¼dzierniku, przerwa³am i teraz wracam) i obieca³am sobie doprowadziæ to wreszcie do koñca, to potrzebujê odrobiny wsparcia niestety jestem typem cz³owieka, który strasznie siê zniechêca, kiedy co¶ mu nie idzie i nie czuje siê w czym¶ pewnie. wyje¼dzi³am 4 godziny, wiêc malutko, ale przyjemnie je¼dzi³o mi siê po wiejskich dró¿kach... czar prysn±³, kiedy znalaz³am siê na ruchliwej ulicy i dwa razy auto mi zgas³o i przekona³am siê, jak ciê¿ko idzie mi hamowanie jazdy mam jutro, w³a¶ciwie ju¿ dzi¶ o 9, pewnie nie bêdê mog³a zasn±æ ze stresu, ale show must go on
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
goszi nie stresuj siê tak tymi jazdami. To ma byæ, powiedzmy przyjemno¶æ, stres to dopiero na egzamin powinien dopa¶æ. Ja swoje jazdy wspominam jako mi³± przygodê pomimo, ¿e robi³am takie g³upie b³êdy. Nie my¶l zbytnio, ¿e masz problem z ruszeniem jak zga¶nie czy hamowaniem. Dopiero siê uczysz, instruktor Ci pomo¿e jak nie dasz rady. Napisz jak posz³y Ci dzisiaj jazdy.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. 04.01.2019 r. 13.06.2020 r. Pisz±c z telefonu nie mam opcji cytowania. Je¿eli przekrêcê jaki¶ nick to przepraszam. |
|
|
|
|
#686 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 242
|
Ja jazdami sie nie stresowalam. Nie warto.
Prawdziwy stres, to byly dla mnie egzaminy. Oprocz ostatniego w srode, ktory zdalam. Wiec polecam na spokojnie chodzic na jazdy, skupiac sie i do przodu ![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczê Wam, ¿e siê nie stresowa³y¶cie, mam nadzieje, ¿e ja te¿ przestanê
Jak ju¿ siadam za kierownic± to nie jest tak ¼le, ale przed jestem pe³na obaw
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
goszzi nie stresuj siê jazdami naprawdê nie ma czym, egzamin to jest stres dopiero... nie martw siê hamowaniem ja na pocz±tku tak hamowa³am ¿e instruktor l±dowa³ na szybie :-P g³owa do góry nie zniechêcaj siê tylko æwicz, i nie stresuj siê jak auto zga¶nie ci np na ¶wiat³ach, uczysz siê i to normalne ¿e to auto czasem ci zga¶nie, powodzenia w jazdach i na egzaminie, to naprawdê da siê zdaæ tylko trzeba wierzyæ w siebie i swoje umiejêtno¶ci
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
jestem z powrotem, by³o super!
nadal ciê¿ko mi ogarn±æ tyle rzeczy na raz, no i najgorsze - odpalanie ale by³o przyjemnie, fajnie mi siê je¼dzi³o
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
a có¿ jest okropnego w odpalaniu?
jakim samochodem je¼dzisz?
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

Mam pytanie do dziewczyn które ju¿ mia³y jakie¶ podej¶cia do praktyki. Jak radzicie sobie ze stresem? Mam egzamin w czwartek i ju¿ zaczynam siê nie¼le denerwowaæ. Chyba siê tam przekrêcê

ja jeszcze sobie mówi³am ¿e to nie koniec ¶wiata jak nie zdam. Luzik

mia³am te¿ zapisaæ siê na wewnêtrzn± teoriê i mi to wypomnia³, bo powiedzia³ , ¿e to on zapisuje , ja tego nie wiedzia³am... a on do mnie, ¿e mog³am i¶æ je¼dziæ do tego kto mi tak powiedzia³
ju¿ mnie wkuuuuuuuuur...wia chyba siê z nim nie dogadam.poza tym nic siê nie oddzywa i je¼dzi non stop te same trasy... ja ju¿ sama nie wiem co robiæ wykupiê dodatkowe godziny i za¶ kasa pojdzie w b³oto? ehhh narazie zapisa³am siê na wewnêtrzny teoria.