Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-12-03, 22:26   #661
cooone
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 068
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX

Witam wszystkie kursantki Mam pytanie do dziewczyn które ju¿ mia³y jakie¶ podej¶cia do praktyki. Jak radzicie sobie ze stresem? Mam egzamin w czwartek i ju¿ zaczynam siê nie¼le denerwowaæ. Chyba siê tam przekrêcê
prawdziwie i spontanicznie...
Gutek

cooone jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-03, 22:34   #662
PPP90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 33 582

Cytat:
Napisane przez cooone Poka¿ wiadomo¶æ
Witam wszystkie kursantki Mam pytanie do dziewczyn które ju¿ mia³y jakie¶ podej¶cia do praktyki. Jak radzicie sobie ze stresem? Mam egzamin w czwartek i ju¿ zaczynam siê nie¼le denerwowaæ. Chyba siê tam przekrêcê
polecam piæ melise je¶li jeste¶ pewna swoich umiejêtno¶ci, umiesz je¼dziæ to dlaczego mia³aby¶ nie zdaæ? tak trzeba sobie t³umaczyæ ja jeszcze sobie mówi³am ¿e to nie koniec ¶wiata jak nie zdam. Luzik

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowc±
PPP90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-04, 09:32   #663
usmiechprzezlzy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 307

Hej! Chcia³am Wam napisaæ o czym¶, co bardzo pomog³o mi podczas jazd i w zdaniu egzaminu. Mo¿e której¶ to siê przypada. Mam na my¶li monolog - mówienie do siebie. Komentowa³am szczegó³owo sytuacje na drodze oraz to co muszê zrobiæ. Na pocz±tku dziwnie czu³am siê, gdy mówi³am do siebie, ale pomog³o mi to jechaæ ostro¿niej, dok³adnie obserwowaæ sytuacje na drodze i zachowaæ spokój.
Bardzo to polecam!

Cytat:
Mnie bardzo pomog³o to, o czym wspomnia³am w tym po¶cie wy¿ej. Pokaza³o mi to, ¿e sobie radzê, wiêc czemu mam nie zdaæ egzaminu. Na egzamin radzê i¶æ, gdy jeste¶my pewne, ¿e jeste¶my ¶wietnie przygotowane, a nie z my¶l± "mo¿e siê uda". Warto te¿ wizualizowaæ sobie to, ¿e zda³y¶my egzamin. Dzieñ przed tym stresuj±cym wydarzeniem wypi³am melisê, tak samo zrobi³am rano. Radzê wstaæ odpowiednio wcze¶nie, ¿eby na spokojnie siê uszykowaæ, zje¶æ co¶ lekkiego (u mnie by³o to bardzo trudne, bo ze stresu nie mam ochoty na jedzenie). Egzamin mia³am na 10:00 i wziê³am sobie jazdê bezpo¶rednio przed nim. U mnie to by³ strza³ w 10! Zaczê³am jazdê o 7:50 (mieszkam 30 km od Wordu), rozrusza³am siê w aucie. Pomog³o mi to, ¿e porozmawia³am z instruktorem, po¶miali¶my siê, poprosi³am go, by w³±czy³ przyjemn± muzykê. To mnie bardzo zrelaksowa³o. Mia³am te¿ mo¿liwo¶æ poæwiczyæ parkowanie i ³uk. Posz³o mi dobrze i to równie¿ pozytywnie wp³ynê³o na mój nastrój. Do WORDU wesz³am ok. 9:50, wiêc nie czeka³am d³ugo w poczekalni. Ju¿ wcze¶niej u¶wiadomi³am sobie, ¿e egzaminator to te¿ cz³owiek, ma swoje wady i nie mam czego siê baæ. Gdy mnie wyczytali i podszed³ do mnie egzaminator to serdecznie siê u¶miechnê³am.
I jeszcze co¶: radzê nie braæ ¿adnych ¶rodków uspokajaj±cych - raz wziê³am i ca³a siê trzês³am, beznadziejnie siê czu³am, oczywi¶cie egzamin zakoñczy³ siê wynikiem negatywnym.

Edytowane przez usmiechprzezlzy
Czas edycji: 2013-12-04 o 09:43
usmiechprzezlzy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-04, 12:05   #664
teenage_girl
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 65

Cytat:
Napisane przez PPP90 Poka¿ wiadomo¶æ
ju¿ na pierwszej je¼dzie górka, ³uk? szybko ja te¿ na pierwszej mojej je¼dzie nie mia³am wielkich problemów z ruszaniem, skrêcaniem itp. odno¶nie przekraczania prêdko¶ci to radze uczyæ sie je¼dziæ przepisowo od razu w eLce to piku¶ potem trzeba ju¿ sie pilnowaæ
to trzymam kciuki aby szybko sie uda³o zdaæ
No jako¶ tak szybko ta górka ale z drugiej strony dobrze
Pierwsza jazda na placu by³a wiêc w porównaniu z miastem to piku¶.
Jedynie pó¼niej musia³am wracaæ z 15km do domu, najpierw obwodnic± a pó¼niej przez miasto kawa³ek.
Co do prêdko¶ci- by³am tak zestresowana, niepewna, ¿e robi³am jedynie to co instruktor mówi³- sprzêg³o i zmieniamy bieg, sprzêg³o i wrzucamy 5
My¶lê, ¿e na nastêpnej je¼dzie (ju¿ po mie¶cie) bêdê bardziej siê z tym pilnowa³a

A jeszcze tak siê zastanawiam... Wczoraj jak ustawia³am fotel to ¿eby do koñca dosiêgn±æ do sprzêg³a musia³am nie¼le go przysun±æ (ach, te 153cm xd). Natomiast przez to kolanami trochê dotyka³am do deski pod kierownic± i czasami mia³am wra¿enie, ¿e ma³o miejsca rêce maj±...
I co z tym robiæ? Nie zwracaæ na to uwagi czy odsun±æ fotel?
Stary 2013-12-04, 12:12   #665
madzia2306
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 068

a mo¿esz regulowaæ kierownicê? mo¿e wystarczy j± podnie¶æ

10.10.2009r-ZARÊCZENI

JAKO ¯ONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podej¶ciem
madzia2306 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-04, 12:20   #666
teenage_girl
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 65

Wszystko wyregulowa³am tak, ¿eby by³o ok...
Stary 2013-12-04, 15:46   #667
cooone
Zakorzenienie

Dziêkujê za odpowiedzi
Jestem pewna swoich umiejêtno¶ci, wiem, ¿e mogê to zdaæ. Moja instruktorka mówi, ¿e je¿d¿ê bardzo dobrze i nie mam siê czego baæ.
Wypijê wieczorem melisê i jako¶ jutro postaram siê trzymaæ nerwy na wodzy. Jak siê nie uda, to przynajmniej nastêpnym razem bêdê wiedzia³a czego siê spodziewaæ
Gutek

Edytowane przez cooone
Czas edycji: 2013-12-04 o 15:47
Stary 2013-12-04, 17:56   #668
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teenage_girl Poka¿ wiadomo¶æ
No jako¶ tak szybko ta górka ale z drugiej strony dobrze
Pierwsza jazda na placu by³a wiêc w porównaniu z miastem to piku¶.
Jedynie pó¼niej musia³am wracaæ z 15km do domu, najpierw obwodnic± a pó¼niej przez miasto kawa³ek.
Co do prêdko¶ci- by³am tak zestresowana, niepewna, ¿e robi³am jedynie to co instruktor mówi³- sprzêg³o i zmieniamy bieg, sprzêg³o i wrzucamy 5
My¶lê, ¿e na nastêpnej je¼dzie (ju¿ po mie¶cie) bêdê bardziej siê z tym pilnowa³a

A jeszcze tak siê zastanawiam... Wczoraj jak ustawia³am fotel to ¿eby do koñca dosiêgn±æ do sprzêg³a musia³am nie¼le go przysun±æ (ach, te 153cm xd). Natomiast przez to kolanami trochê dotyka³am do deski pod kierownic± i czasami mia³am wra¿enie, ¿e ma³o miejsca rêce maj±...
I co z tym robiæ? Nie zwracaæ na to uwagi czy odsun±æ fotel?
mo¿e zapytaj instruktora jak ustawiæ odpowiednio? mo¿e fotel masz za wysoko?

Wielbicielka Labradorów
Stary 2013-12-04, 19:41   #669
usmiechprzezlzy
Raczkowanie

Cytat:
Dziêkujê za odpowiedzi
Jestem pewna swoich umiejêtno¶ci, wiem, ¿e mogê to zdaæ. Moja instruktorka mówi, ¿e je¿d¿ê bardzo dobrze i nie mam siê czego baæ.
Wypijê wieczorem melisê i jako¶ jutro postaram siê trzymaæ nerwy na wodzy. Jak siê nie uda, to przynajmniej nastêpnym razem bêdê wiedzia³a czego siê spodziewaæ
¯yczê powodzenia! I pamiêtaj, ¿e egzaminator to te¿ tylko cz³owiek a nie jaki¶ potwór. :P
Stary 2013-12-06, 17:22   #670
cooone
Zakorzenienie

Dzieñ dobry wszystkim
Nie da³am rady psychicznie w czwartek. Nerwy tak mnie sparali¿owa³y, ¿e obla³am na... ³uku Nigdy w ¿yciu nie zrobi³am tego ¼le, niestety w wczoraj raz nie zmie¶ci³am siê w linii, a za drugim mi zdech³. Nie mog³am w to uwierzyæ, strasznie by³am na siebie w¶ciek³a, ¿e emocje wziê³y nade mn± górê. Od razu posz³am siê zapisaæ na egzamin i akurat dzisiaj by³ wolny termin. Wieczorem ¿a³owa³am tego bardzo, ¿e tak siê po¶pieszy³am.
Jednak raz siê ¿yje, chwyci³am byka za rogi i pojawiam siê tutaj z wynikiem pozytywnym z egzaminu praktycznego
Jestem najszczê¶liwszym cz³owiekiem na ziemi, nadal nie mogê w to uwierzyæ. Jedyne co mogê poradziæ dziewczynom, które maj± to przed sob±, to nie dajcie siê zwariowaæ i koniecznie postarajcie siê opanowaæ nerwy. Mnie to wczoraj zgubi³o, ale dzisiaj wziê³am siê w gar¶æ i nawet egzaminator s³u¿bista nie wyprowadzi³ mnie z równowagi.
¯yczê wszystkim z ca³ego serca powodzenia
Jutro bêdzie dok³adnie 2 miesi±ce jak rozpoczê³am kurs, po prostu to jakie¶ szaleñstwo
Gutek

Edytowane przez cooone
Czas edycji: 2013-12-06 o 17:35
Stary 2013-12-06, 19:46   #671
Agrh
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 721

ja mia³am niedawno egzamin wewnêtrzny praktyczny i obla³am... i jeszcze mi powiedzia³, ¿e nie nadajê siê na kierowcê mia³am te¿ zapisaæ siê na wewnêtrzn± teoriê i mi to wypomnia³, bo powiedzia³ , ¿e to on zapisuje , ja tego nie wiedzia³am... a on do mnie, ¿e mog³am i¶æ je¼dziæ do tego kto mi tak powiedzia³ ju¿ mnie wkuuuuuuuuur...wia chyba siê z nim nie dogadam.poza tym nic siê nie oddzywa i je¼dzi non stop te same trasy... ja ju¿ sama nie wiem co robiæ wykupiê dodatkowe godziny i za¶ kasa pojdzie w b³oto? ehhh narazie zapisa³am siê na wewnêtrzny teoria.
Agrh jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-06, 23:15   #672
usmiechprzezlzy
Raczkowanie

cooone, gratulujê! To wspaniale! Ja mia³am egzamin dwa tygodnie temu i do dzisiaj jest mi trudno uwierzyæ, ¿e zda³am. Nie wiem, czy Ty te¿ tak masz, ale czujê ogromn± wdziêczno¶æ dla instruktora, wszystkim go polecam i chyba ju¿ zawsze bêdê go z u¶miechem na twarzy wspominaæ!

Agrh, a jak oceniasz swoje instruktora? Czy dobrze t³umaczy? Je¶li nie, to mo¿e warto go zmieniæ. I pamiêtaj o tym, ¿e dla wiêkszo¶ci osób 30 podstawowych godzin to za ma³o.
Stary 2013-12-07, 01:22   #673
cooone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrh Poka¿ wiadomo¶æ
ja mia³am niedawno egzamin wewnêtrzny praktyczny i obla³am... i jeszcze mi powiedzia³, ¿e nie nadajê siê na kierowcê mia³am te¿ zapisaæ siê na wewnêtrzn± teoriê i mi to wypomnia³, bo powiedzia³ , ¿e to on zapisuje , ja tego nie wiedzia³am... a on do mnie, ¿e mog³am i¶æ je¼dziæ do tego kto mi tak powiedzia³ ju¿ mnie wkuuuuuuuuur...wia chyba siê z nim nie dogadam.poza tym nic siê nie oddzywa i je¼dzi non stop te same trasy... ja ju¿ sama nie wiem co robiæ wykupiê dodatkowe godziny i za¶ kasa pojdzie w b³oto? ehhh narazie zapisa³am siê na wewnêtrzny teoria.
Przemy¶l mo¿e zmianê instruktora

Cytat:
Napisane przez usmiechprzezlzy Poka¿ wiadomo¶æ
cooone, gratulujê! To wspaniale! Ja mia³am egzamin dwa tygodnie temu i do dzisiaj jest mi trudno uwierzyæ, ¿e zda³am. Nie wiem, czy Ty te¿ tak masz, ale czujê ogromn± wdziêczno¶æ dla instruktora, wszystkim go polecam i chyba ju¿ zawsze bêdê go z u¶miechem na twarzy wspominaæ!
Dziêkujê Fakt, niesamowite uczucie, ale nigdy ju¿ nie chcia³abym tego powtórzyæ. Co do instruktora, a raczej mojej instruktorki Jestem jej niesamowicie wdziêczna, jest rewelacyjnym nauczycielem i ¶wietnym cz³owiekiem. Za cierpliwo¶æ, opanowanie i za to, ¿e zaszczepi³a we mnie pewno¶æ siebie. Pozwoli³a mi uwierzyæ, ¿e naprawdê siê do tego nadajê. Spêdzi³y¶my razem bardzo mi³o te trzydzie¶ci godzin i szczerze mówi±c przykro mi, ¿e to ju¿ koniec i prawdopodobnie wiêcej siê nie zobaczymy
Gutek

Stary 2013-12-07, 12:47   #674
201607111632
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 280

Zdecydowa³am siê odnowiæ moj± przygodê z prawkiem, ale przerazi³am siê, gdy przeczyta³am to na forum http://www.forum.prawojazdy.com.pl/v...hp?f=2&t=35022 ...
jestem w podobnej sytuacji, tyle, ¿e moja stara szko³a jeszcze chyba istnieje. My¶la³am, ¿e wystarczy i¶æ do starostwa wypisaæ wniosek o przes³anie dokumentów do Zordu, ale teraz to siê za³ama³am. Czy kto¶ by³ w takiej sytuacji ?
201607111632 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-07, 15:34   #675
usmiechprzezlzy
Raczkowanie

Cytat:

Dziêkujê Fakt, niesamowite uczucie, ale nigdy ju¿ nie chcia³abym tego powtórzyæ. Co do instruktora, a raczej mojej instruktorki Jestem jej niesamowicie wdziêczna, jest rewelacyjnym nauczycielem i ¶wietnym cz³owiekiem. Za cierpliwo¶æ, opanowanie i za to, ¿e zaszczepi³a we mnie pewno¶æ siebie. Pozwoli³a mi uwierzyæ, ¿e naprawdê siê do tego nadajê. Spêdzi³y¶my razem bardzo mi³o te trzydzie¶ci godzin i szczerze mówi±c przykro mi, ¿e to ju¿ koniec i prawdopodobnie wiêcej siê nie zobaczymy
Ja te¿ mam co¶ takiego, ¿e têskniê trochê za instruktorem, jest ¶wietnym nauczycielem i cz³owiekiem.

Cytat:
Napisane przez amelsss Poka¿ wiadomo¶æ
Zdecydowa³am siê odnowiæ moj± przygodê z prawkiem, ale przerazi³am siê, gdy przeczyta³am to na forum http://www.forum.prawojazdy.com.pl/v...hp?f=2&t=35022 ...
jestem w podobnej sytuacji, tyle, ¿e moja stara szko³a jeszcze chyba istnieje. My¶la³am, ¿e wystarczy i¶æ do starostwa wypisaæ wniosek o przes³anie dokumentów do Zordu, ale teraz to siê za³ama³am. Czy kto¶ by³ w takiej sytuacji ?
A co konkretnie Ciê za³ama³o? Przeczyta³am ten w±tek i nie wydaje mi siê to takie straszne.
Stary 2013-12-07, 16:54   #676
201607111632
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 280

Tzn nie wiem, czy je¶li ja mam ukoñczony kurs i mia³am parê egzaminów, to te¿ powinnam zg³osiæ siê do starego OSK? To ostatnie, na to mam ochotê, bior±c pod uwagê niemi³e wspomnienia.
201607111632 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-12-07, 17:16   #677
PPP90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelsss Poka¿ wiadomo¶æ
Tzn nie wiem, czy je¶li ja mam ukoñczony kurs i mia³am parê egzaminów, to te¿ powinnam zg³osiæ siê do starego OSK? To ostatnie, na to mam ochotê, bior±c pod uwagê niemi³e wspomnienia.
rozumiem ¿e masz ju¿ za¶wiadczenie o ukoñczeniu kursu skoro mia³a¶ ju¿ jakie¶ egzaminy? to nie jest nic strasznego. Idziesz do Urzêdu/Starostwa i sk³adasz podanie o przes³anie tych dokumentów do WORD i za jaki¶ czas nie wiem ile tydzieñ? mo¿esz sie i¶æ ju¿ zapisaæ na egzamin.
a w linku kto¶ napisa³ ¿e nie ma nawet za¶wiadczenia... te¿ nic strasznego o ile nic potem nie przepada.

Gratuluje wszystkim które zda³y

Wielbicielka Labradorów
Stary 2013-12-12, 07:22   #678
Scio
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 985
GG do Scio

Ja pierwszy egzamin obla³am przez stres. By³am tak zdenerwowana, ¿e na ³uku przy cofaniu w odwrotn± stronê skrêci³am kierownice Za drugim posz³am z podej¶ciem: umiem je¼dziæ, pojadê najlepiej jak umiem i co ma byæ to bêdzie i zda³am.

Agrh zmieñ instruktora. Ja po³owe kursy je¼dzi³am z jednym spoko, a drug± z innym (bo ka¿dy ma swój samochód inny) i ten drugi by³ beznadziejny, nic siê nieodzywa³ co robiê ¼le, g³upie docinki i mêcz±ca cisza, ale wyje¼dzi³am z nim to o osta³o. Jazdy dodatkowe wykupi³am sobie w zupe³nie innej szkole i instruktor rewelacja, przez 6 godzin nauczy³am siê wiêcej ni¿ u tamtego. Zaszczepi³ we mnie poczucie pewno¶ci siebie (to bardzo wa¿ne).

Amelss mój TZ robi³ kurs w 2007 roku. W tym poszed³ do starostwa i pkk za³atwi³ od rêki. Je¶li podchodzi³a¶ kiedy¶ do egzaminu to papiery powinny byæ w starostwie.

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Ja pierwszy egzamin obla³am przez stres. By³am tak zdenerwowana, ¿e na ³uku przy cofaniu w odwrotn± stronê skrêci³am kierownice Za drugim posz³am z podej¶ciem: umiem je¼dziæ, pojadê najlepiej jak umiem i co ma byæ to bêdzie i zda³am.

Agrh zmieñ instruktora. Ja po³owe kursy je¼dzi³am z jednym spoko, a drug± z innym (bo ka¿dy ma swój samochód inny) i ten drugi by³ beznadziejny, nic siê nieodzywa³ co robiê ¼le, g³upie docinki i mêcz±ca cisza, ale wyje¼dzi³am z nim to o osta³o. Jazdy dodatkowe wykupi³am sobie w zupe³nie innej szkole i instruktor rewelacja, przez 6 godzin nauczy³am siê wiêcej ni¿ u tamtego. Zaszczepi³ we mnie poczucie pewno¶ci siebie (to bardzo wa¿ne).

Amelss mój TZ robi³ kurs w 2007 roku. W tym poszed³ do starostwa i pkk za³atwi³ od rêki. Je¶li podchodzi³a¶ kiedy¶ do egzaminu to papiery powinny byæ w starostwie.

W Gagatkowym ¶wiecie Mamo, po³amig³ówkujemy? - Logico primo
Agatka jest ju¿ z nami
Scio jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-18, 17:26   #679
pendraiw
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 719

ojojoj co tu taka cisza
Stary 2014-03-19, 09:40   #680
eevciaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 478
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - czê¶æ IX"

Tez wlasnie sie dziwie ze tu tak dlugo nikt nie pisze.

Ja wczoraj mialam pierwsze 3h z instruktorem po przerwie od sierpnia (oblany praktyczny na miescie). Jak narazie nie jestem zadowolona bo ciagle zdarzaja sie mi glupie bledy ale mam nadzieje ze bedzie lepiej. W piatek mam teoretyczny a w kolejnym tygodniu praktyczny mam nadzieje

Wys³ane z mojego LG-P875 przy u¿yciu Tapatalka
04.04.14- praktyka: plac + miasto +

eevciaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-19, 10:02   #681
justka89
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 140
GG do justka89

Ja czekam na jesieñ a¿ u mnie otworzê filiê Wordu i wracam do prawka. Bêdê mia³a ok 15mies przerwy od je¿d¿enia.
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisz±c z telefonu nie mam opcji cytowania. Je¿eli przekrêcê jaki¶ nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-19, 12:06   #682
madzia2306
Zakorzenienie

u mnie po staremu, teraz minê³y dwa lata od zdania egzaminu,je¿d¿ê du¿o i o dziwo póki co bez ¿adnej kolizji

10.10.2009r-ZARÊCZENI

JAKO ¯ONA

Stary 2014-03-19, 14:09   #683
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 510

U mnie te¿ ok, nied³ugo 1,5 roku z prawkiem. Nic siê z³ego nie dzia³o

Jestem na etapie ogroomnej irytacji, któr± uzewnêtrzniam jak jadê a dotyczy ona oczywi¶cie tego jak je¿d¿± inni...
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-28, 00:28   #684
goszzi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 715

hej

jako ¿e powracam do jazd (zaczê³am w pa¼dzierniku, przerwa³am i teraz wracam) i obieca³am sobie doprowadziæ to wreszcie do koñca, to potrzebujê odrobiny wsparcia
niestety jestem typem cz³owieka, który strasznie siê zniechêca, kiedy co¶ mu nie idzie i nie czuje siê w czym¶ pewnie. wyje¼dzi³am 4 godziny, wiêc malutko, ale przyjemnie je¼dzi³o mi siê po wiejskich dró¿kach... czar prysn±³, kiedy znalaz³am siê na ruchliwej ulicy i dwa razy auto mi zgas³o i przekona³am siê, jak ciê¿ko idzie mi hamowanie

jazdy mam jutro, w³a¶ciwie ju¿ dzi¶ o 9, pewnie nie bêdê mog³a zasn±æ ze stresu, ale show must go on

"Jak pokonasz samego siebie,
to ju¿ ci nikt nie stanie na drodze."
goszzi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-28, 06:59   #685
justka89
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 140
GG do justka89

goszi nie stresuj siê tak tymi jazdami. To ma byæ, powiedzmy przyjemno¶æ, stres to dopiero na egzamin powinien dopa¶æ. Ja swoje jazdy wspominam jako mi³± przygodê pomimo, ¿e robi³am takie g³upie b³êdy. Nie my¶l zbytnio, ¿e masz problem z ruszeniem jak zga¶nie czy hamowaniem. Dopiero siê uczysz, instruktor Ci pomo¿e jak nie dasz rady. Napisz jak posz³y Ci dzisiaj jazdy.
04.01.2019 r.
13.06.2020 r.

Pisz±c z telefonu nie mam opcji cytowania. Je¿eli przekrêcê jaki¶ nick to przepraszam.
justka89 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-28, 07:08   #686
201611241302
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 242

Ja jazdami sie nie stresowalam. Nie warto.
Prawdziwy stres, to byly dla mnie egzaminy.
Oprocz ostatniego w srode, ktory zdalam. Wiec polecam na spokojnie chodzic na jazdy, skupiac sie i do przodu

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201611241302 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-03-28, 08:19   #687
goszzi
Zakorzenienie

Zazdroszczê Wam, ¿e siê nie stresowa³y¶cie, mam nadzieje, ¿e ja te¿ przestanê Jak ju¿ siadam za kierownic± to nie jest tak ¼le, ale przed jestem pe³na obaw

Stary 2014-03-28, 09:01   #688
madzia2306
Zakorzenienie

goszzi nie stresuj siê jazdami naprawdê nie ma czym, egzamin to jest stres dopiero... nie martw siê hamowaniem ja na pocz±tku tak hamowa³am ¿e instruktor l±dowa³ na szybie :-P g³owa do góry nie zniechêcaj siê tylko æwicz, i nie stresuj siê jak auto zga¶nie ci np na ¶wiat³ach, uczysz siê i to normalne ¿e to auto czasem ci zga¶nie, powodzenia w jazdach i na egzaminie, to naprawdê da siê zdaæ tylko trzeba wierzyæ w siebie i swoje umiejêtno¶ci

10.10.2009r-ZARÊCZENI

JAKO ¯ONA

Stary 2014-03-28, 11:31   #689
goszzi
Zakorzenienie

jestem z powrotem, by³o super! nadal ciê¿ko mi ogarn±æ tyle rzeczy na raz, no i najgorsze - odpalanie ale by³o przyjemnie, fajnie mi siê je¼dzi³o

Stary 2014-03-28, 13:08   #690
madzia2306
Zakorzenienie

a có¿ jest okropnego w odpalaniu? jakim samochodem je¼dzisz?

10.10.2009r-ZARÊCZENI

JAKO ¯ONA

Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-07-14 14:37:09

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.