|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 40,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 5,71% |
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
0 | 0% |
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
12 | 34,29% |
ten co teraz. ![]() |
7 | 20,00% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
My juz skonczylismy karmic ale mlody oczy jak 5 zlotych i nie mysli o spanku..i jeszcze sie prezy i denerwuje.
O nastala cisza.Korzystam poki moge i sprobuje sie polozyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
My też już skończyliśmy się karmić.Oby nasze dzieciaczki zasnęły
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
A mój sobie jeszcze je. Chyba mu trochę ciężko, bo na początku ze mnie leci strumieniem i nie radzi sobie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To rzeczywiscie dal pospac.Brawo. Cytat:
![]() Ale juz przysypia wiec nadzieja jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Wtajemniczenie
|
U mnie tak samo musiałam zabrać z powrotem moze na klacie mi zaśnie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ---------- Elvutus szczęściaro masz syna który rozumie że mamusia musi sie wyspać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4266 |
Zadomowienie
|
Witamy się na nocnym karmieniu
![]() ![]() Mój z kolei budzi się co 2-3 godziny, nie da matce pospać ![]() ![]() ![]() Ciekawa jestem kiedy dziecko da mi pospać chociaż 4 h ciągiem ![]()
#4267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Jak Wy ładnie karmicie ciagiem, wszystkie o tej samej porze ![]() My mamy wlasnie pierwsza pobudke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
już mam zły humor... oczywiście przez kogo? przez TŻ... ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-04 o 06:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co tym waszym tz tak odbija? Co się stało? Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#4270 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez się tak budzi i jeszcze szybko nie uśnie . Cytat:
Ooojj TŻ od rana pracuje sobie na bacik . A my standardowo nęczymy się z kupą czyli ja już mam koniec spania. Więc oficjalnie witam się w nowym dniu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Mamusie czy Wam też tak leci mleko z piersi w nocy? Macie jakies sposoby aby nie obudzić się cała mokra? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witam z rana, my karmiliśmy sie o 6 ale mam taki nawał roboty a o 9 musze być u siostry bo musze jechać do dentysty- nagły ból zęba ![]() Kacper drzemie, mam nadzieje ze da mi jeszcze z godzinkę chociaż, żebym sie wyprostowała, ubrała i ogarnęła. Teraz wcinam mozzarelle czy jak to sie pisze:d Aaby ja mam też taką przytulanką tylko kłapouchego ![]() dokładnie kyte napisała co to za przesa- zabiera sie zdrowie jednemu dziecku. kurde wiecie co, już wczoraj myślałam że wykrakali nam te nieszczęsne kolki. Mam nadzieje ze ich miec nie bedzie, ale powiedzcie mi jaka jest charakterystyczna cecha kolek? płacz, ale czy moze byc przerwany przez przytulenie mamy? brzuszek jaki? miękki twardy czy bez różnicy? Nasze ostatnie 3 wieczory wyglądały źle. Młody płakał, nie prezył sie ale mimo zmeczenia nie chciał iść spać. Wtedy maż stwierdził ze mu za ciepło i go 'rozebraliśmy', dojadł jeszcze butle i zasnął. Wczoraj poszedł spać o 00 i myślałam, że też płącze bo mu gorąco, mimo ze temp mniejsza. rozebrałam go płakał, zanosił sie ale brzuszek miekki nózek nie podkurczał.. dałam mu kilka łyków wody pomarudził ale musiałam na ręach uśpic.. a dzisiaj, kąpiel jak zwykle wszystko spoko zjadł 80 i poszedł w kime, za 5 minut krzyk płacz taki przeraźliwy, kupa zrobiona, przebrany, chwile nózki podkurczał, ale brzuszek mięciutki. Uspokajał sie na ekach, nawet nie ubjany, tylko wtulony, co zasnął i go odkladałam to płakał tak przeraźliwie, tetra nie pomogła. godzine go usypiałam do twardego snu i dopiero wtedy zasnął i obudził sie z płaczem o 3 ale zasnął i potem dopiero o 6 na szamkę.. Nie wiem czy boli go brzuszek, moze sie nie najada? ale skoro o 21maks zjada 120 i potem dopiero o 6 wola to chyba jest najedzony?, moze cos sie zaczyna złego dziać (tfu,tfu) czy to wina skoku i musze przetrwać. Bo wczesniej żadnego problemu ze spaniem i z zasypianiem w łózeczku nie miał.. a zwłaszcza jak zaczął kumać o co chodzi w projektorze z karuzelki bo potrafił sie przed snem i 30 minut wpatrywać po czym zasypiał...a teraz ta karuzelka mam wrazenie ze mu przeszkadza.. Ale mam problemy, nie? ![]()
![]() |
#4272 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() momentami mam go dosyć bo On wie najlepiej i to On musi mieć ostatnie słowo ![]() eh szkoda gadać ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() swoją drogą nie wiem czy ja mam tak mało pokarmu że małej nie starcza [ale w nocy się najada i śpi, wiem że nocny pokarm jest inny, ale moje cycki nawet są twarde czego w dzień nie ma] czy mam pokarmu w normie a Nelka jest małym głodomorkiem że nie dojada mimo wszytsko Cytat:
![]() z kolkami nie pomogę ![]() w ogóle to mój dzień zaczął się dzisiaj pare minut po 4.. najpierw karmienie do po 5 a potem stwierdziam że spać mi się nie chce i zdążyłam już pranie wstawić, posprzatać kuchnię, łazienkę i pokój małej, ogarnęłam salon, obrałam i starłam buraki do mrożenia a i zdążyłam wypić herbate i coś przekąsić ![]() a teraz biorę się za uzupełnianie kalendarza na przyszły rok bo kupiłam w Biedrze i robię listę zakupów ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-04 o 06:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Zakorzenienie
|
RYBKA - mi sie wydaje ze to poprostu jakis gorszy dzien , moze skok?
Ktos pisal ( Mao , Kyte ? ) ze kolka jest jak skurcze porodowe , tego nie da sie z niczym plmylic ale to niech Ci dziewczyny opisza bo my na szczescie nie mialysmy z kolka do czynienia .. Lineczka , tez przechodziłam ten etap . - bo Ty to TYLKO sie dzieckiem zajmujesz ! Tylko raz takie cos uslyszalam ! Ja niestety nie moge sobie pozwolic na to zeby mu Maje zostawic na pol dnia I niech sie TYLKO opiekuje ale jeden dzien pd switu do zmierzchu Faktycznie sie TYLKO nia zajmowalam I Tobie tez polecam !! Obiadu nie bylo, pełny zlew, prania nie bylo ani zakupow , kosz na smieci sie przesypuje , nawet lozka nie zascielilam. Ale za to mialam czas paznokcie pomalowac, maseczke sobie zrobic ![]() I Od tego czasu prosze, przychodzi do domu po pracy I nawet ma sily odkurzac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4274 |
Zakorzenienie
|
nemosek Ty pytałąs jak prowadze ten pamiętnik? Mam kupiony "Pamiętnik syna" i tam jest po kolei- pierwszy spacer i wrażenia. Wrażenia rodziców po narodzinach, co pierwsze pomyśleli, odbicie rączki i nózki, jest pelno miejsca na zdjęcia i dużo opisów, np. jak zachowywałem sie pierwszej nocy, gdzie spałem, zdjęcie z brzuszka, moje pierwsze paznokietki, włoski, potem pierwsze świeta. Kto mnie odwiedzał po porodzie.. no takie ciekawostki fajne. Chciałam zama prowadzić, ale ze dostałąm to przeciez nie bede dwóch robić. Choć ten ręczny miał być dokładniejszy.
![]()
#4275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Własnie na noc będę wkładać sibie tetre w stanik lepsze to niż budzenie się cała mokra. Szalejesz od rana ja marze żeby mała zasnęła żebym mogła się jeszcze kimnąć. Rybko wydaj mi się że Kacperek potrzebował Twojej bliskości moim zdaniem to ni były kolki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
KYTE - u mnie na nocne nawały pomagało tylko sciaganie. Na poczatku wstawalam w nocy, teraz odciagam przed spaniem , jak mała juz spi. U Ciebie to sie ma nijako , bo mała ma nie tak długie przerwy miedzy karmieniami prawda?
W takim razie nic Ci nie poradze innego jak tetre do stanika, a I tak pewnie bedziesz musiala sie przebrac . Aha polecam tez wkladki AVENT ale NA NOC. ACELINKA mi podsuneła I faktycznie sa najlepsze z najlepszych. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Lineczka a jakbys tak go postraszyła , ze w takim razie mame o pomoc bedziesz prosic ? Jak miedzy nimi takie nie za bardzo uklady, to moze męska Duma mu tyłek szarpnie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trudno, zacisnę zęby nic nie będę się na ten temat już odzywać i tyle, może to dotrze kiedyś do Niego, bo ja już mam dosyć ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
![]() dobra, dziewczyny- koniec tematu ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-04 o 07:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Zakorzenienie
|
Lineczka , kopnij go w cztery litery, i to poważnie! Bulwersują mnie takie rzeczy, my jesteśmy zaharowane, 24/7 na pełnych obrotach i w gotowości, a księciunio uważa, że to żadna praca... Zamieńcie się, zobaczymy czy ucieknie po 2 minutach czy 15 sekundach, jak Nela będzie płakać.
Wybacz, że tak napisałam niemiło o Twoim TŻ, ale to naprawdę przykre. Ja słyszę średnio co 2-3 dni, jaka to jestem dzielna, że sam by z niczym sobie nie dał rady a co dopiero z dzieckiem (jakby to dziecko beze mnie miał ![]() ![]() Malusia wersja mojego Ukochanego się budzi, może w końcu zje mi te cycki, bo padam
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
ahhh mialam napisac ze Marysia jest 'malym smokiem pozeraczem'
![]() Ciekawe co z Angiee - moze ktos by do niej napisal czy wszystko ok? zaraz sie spoźnie a maly klocka cisnie dopiero ;/
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rybka, powiedz Kacperkowi zeby szybciej cisnął bo nie masz czasu ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mowie, a on tylko zaciesza... ![]()
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
![]() Otoż dziewczyny karmiące piersią - powiedzcie mi jak sobie radzicie/radziłyscie z nawałem pokarmu? Leci mi ciurkiem, przez co co minutę muszę się przebierać bo doprowadza mnie to do szału. Przy okazji moczę Ulkę. Dodatkowo moczę ją a raczej sama się moczy, gdy pije z piersi, bo wycieka jej z kapturka i końcem końców nie wiem, czy ona wgl coś zjadła, czy nie, bo ona mokra, ja mokra, a z cyca ciurkiem nadal leci.. Całą noc wyła, bo na zmianę kupa i głód...rano się wkurzyłam i podałam jej ściągnięte mleko w butelce. Zjadła i od razu zasnęła ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry z izby przyjęć, trzymajcie kciuki!
Cytat:
![]() Cytat:
Rybka ja myślę ze to nie kolki, spokojnie.
![]() |
#4286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ODEZWIJCIE SIĘ DZIEWCZYNY!! Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Wtajemniczenie
|
witam i ja, nawet nie chce mi sie pisać, póżniej bedzie u mnie afera z okazji chrzcin, mama zapytała sie mnie czy juz prosiłamm chrzestnych a ja ze nie bo maż czeka na decyzje mamy i jak wróci od lekarza to ma z nim rozmawiać.
A ja teraz siedze i becze bo ma racje, wczoraj mówiłam mężowi dokładnie to samo co ona mi ![]()
#4290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.