Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 03:01   #4261
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

My juz skonczylismy karmic ale mlody oczy jak 5 zlotych i nie mysli o spanku..i jeszcze sie prezy i denerwuje.
O nastala cisza.Korzystam poki moge i sprobuje sie polozyc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 03:09   #4262
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

My też już skończyliśmy się karmić.Oby nasze dzieciaczki zasnęły

Stary 2013-12-04, 03:16   #4263
Eluvtus
Zakorzenienie

A mój sobie jeszcze je. Chyba mu trochę ciężko, bo na początku ze mnie leci strumieniem i nie radzi sobie...

Stary 2013-12-04, 03:18   #4264
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale się wyspałam! Mój mały spał od 21coś do 3 30... A ja w tym tylko na jakieś 45 minut nie spałam!

To rzeczywiscie dal pospac.Brawo.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
My też już skończyliśmy się karmić.Oby nasze dzieciaczki zasnęły

Ja juz sie polozylam i szybciutko mnie dxiecko przywolalo z powrotem
Ale juz przysypia wiec nadzieja jest

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 03:29   #4265
kyte
Wtajemniczenie

U mnie tak samo musiałam zabrać z powrotem moze na klacie mi zaśnie.

---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

Elvutus szczęściaro masz syna który rozumie że mamusia musi sie wyspać

Stary 2013-12-04, 03:43   #4266
Madzik 89
Zadomowienie

Witamy się na nocnym karmieniu Już drugim
Mój z kolei budzi się co 2-3 godziny, nie da matce pospać ale za to ładnie zasypia po jedzeniu Szkoda tylko że sen przerywają mu bóle brzuszka, już chyba słabsze ale w nocy oboje się męczymy
Ciekawa jestem kiedy dziecko da mi pospać chociaż 4 h ciągiem
20.08.2016
Madzik 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 05:48   #4267
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Karmimy,witam

To jeszcze nie jest ze mna tak zle bo tez tak zrozumialam ale wolalam sie upewnic
No jakby nie patrzec to ja zaczelam rodzic o 12.10 jak pojawilam sie w szpitalu(nie patrzac na wczesniejsze skurcze domowe nawet troche pozniej bo na porodowce bylam o 12.30

Ja doslownie od paru dni klade czesto na kocyku na podlodze.Maly troche pocwiczy,poprzeklada glowke i go zabieram bo taki jeszcze nieporadny i mi go szkoda:/

Ja wybudzalam.

Ty to masz zdrowie.

TRELE I KYTE z teoria jaja to takie glupoty nocne.Ciezko to teraz przekazac zeby bylo smiesznie... stwierdzilam ze uwilabym gniazdo w kuchni i jak kurka wysiadywala ,zapewnila warunki cieplarniane i dziecko niech rosnie i przybiera ladnie a jajeczko sie powieksza Przyszedlby czas wyklucia i bach najpierw jedna reka potem druga.Skorupa peka pojawiaja sie nogi i ostatecznie cale dziecie jest na swiecie.Yupi...no takie sie mnie przemyslenia nocne trzymaja he he he

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Jak Wy ładnie karmicie ciagiem, wszystkie o tej samej porze
My mamy wlasnie pierwsza pobudke

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 05:56   #4268
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli od ostatniego razu jak o tym pisałaś nic się nie zmieniło, to całkiem możliwe wg mnie. Masz za ciepło (21 stopni to już ciepło) i za dużo ubrań. Gerald jest tylko w body albo w śpioszkach, czasem mu dam jeszcze skarpetki i jest dobrze, a temperatura to właśnie około 21 stopni.

Nawet jeśli się nie przegrzeje, to może mieć kłopot ze zmianą temperatury

ja uważam że temperatura jest akurat bo nie jest stała, a z ciuszkami wyczytałam że dziewczyny ubierają identycznie i nie uważam żeby była ubierana w za dużą ilość ubranek

już mam zły humor... oczywiście przez kogo? przez TŻ... bo przed jego wyjsciem zdążyliśmy się pokłócić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-12-04 o 06:13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 06:08   #4269
Eluvtus
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tak samo musiałam zabrać z powrotem moze na klacie mi zaśnie.

---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

Elvutus szczęściaro masz syna który rozumie że mamusia musi sie wyspać

Nie zawsze tak jest, ale zazwyczaj od 20, 21 śpi do conajmniej północy, około pierwszej. Czasem dłużej jak dziś

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja uważam że temperatura jest akurat bo nie jest stała, a z ciuszkami wyczytałam że dziewczyny ubierają identycznie i nie uważam żeby była ubierana w za dużą ilość ubranek

już mam zły humor... oczywiście przez kogo? przez TŻ...
To już jak uważasz, wiesz lepiej jakie u Ciebie są warunki

Co tym waszym tz tak odbija? Co się stało?

Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-12-04, 06:14   #4270
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Witamy się na nocnym karmieniu Już drugim
Mój z kolei budzi się co 2-3 godziny, nie da matce pospać ale za to ładnie zasypia po jedzeniu Szkoda tylko że sen przerywają mu bóle brzuszka, już chyba słabsze ale w nocy oboje się męczymy
Ciekawa jestem kiedy dziecko da mi pospać chociaż 4 h ciągiem
U mnie to niewykonalne
tez się tak budzi i jeszcze szybko nie uśnie .

Cytat:

Ooojj TŻ od rana pracuje sobie na bacik .

A my standardowo nęczymy się z kupą czyli ja już mam koniec spania. Więc oficjalnie witam się w nowym dniu

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Mamusie czy Wam też tak leci mleko z piersi w nocy? Macie jakies sposoby aby nie obudzić się cała mokra?

Stary 2013-12-04, 06:16   #4271
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

kopnij go w doopsko na otrzeźwienie umysłu
dla niego porządny!

Witam z rana, my karmiliśmy sie o 6 ale mam taki nawał roboty a o 9 musze być u siostry bo musze jechać do dentysty- nagły ból zęba a w sumie wszystkie mnie nagle bola.

Kacper drzemie, mam nadzieje ze da mi jeszcze z godzinkę chociaż, żebym sie wyprostowała, ubrała i ogarnęła. Teraz wcinam mozzarelle czy jak to sie pisze:d

Aaby ja mam też taką przytulanką tylko kłapouchego

dokładnie kyte napisała co to za przesa- zabiera sie zdrowie jednemu dziecku.

kurde wiecie co, już wczoraj myślałam że wykrakali nam te nieszczęsne kolki. Mam nadzieje ze ich miec nie bedzie, ale powiedzcie mi jaka jest charakterystyczna cecha kolek? płacz, ale czy moze byc przerwany przez przytulenie mamy? brzuszek jaki? miękki twardy czy bez różnicy?
Nasze ostatnie 3 wieczory wyglądały źle. Młody płakał, nie prezył sie ale mimo zmeczenia nie chciał iść spać. Wtedy maż stwierdził ze mu za ciepło i go 'rozebraliśmy', dojadł jeszcze butle i zasnął. Wczoraj poszedł spać o 00 i myślałam, że też płącze bo mu gorąco, mimo ze temp mniejsza. rozebrałam go płakał, zanosił sie ale brzuszek miekki nózek nie podkurczał.. dałam mu kilka łyków wody pomarudził ale musiałam na ręach uśpic.. a dzisiaj, kąpiel jak zwykle wszystko spoko zjadł 80 i poszedł w kime, za 5 minut krzyk płacz taki przeraźliwy, kupa zrobiona, przebrany, chwile nózki podkurczał, ale brzuszek mięciutki. Uspokajał sie na ekach, nawet nie ubjany, tylko wtulony, co zasnął i go odkladałam to płakał tak przeraźliwie, tetra nie pomogła. godzine go usypiałam do twardego snu i dopiero wtedy zasnął i obudził sie z płaczem o 3 ale zasnął i potem dopiero o 6 na szamkę.. Nie wiem czy boli go brzuszek, moze sie nie najada? ale skoro o 21maks zjada 120 i potem dopiero o 6 wola to chyba jest najedzony?, moze cos sie zaczyna złego dziać (tfu,tfu) czy to wina skoku i musze przetrwać. Bo wczesniej żadnego problemu ze spaniem i z zasypianiem w łózeczku nie miał.. a zwłaszcza jak zaczął kumać o co chodzi w projektorze z karuzelki bo potrafił sie przed snem i 30 minut wpatrywać po czym zasypiał...a teraz ta karuzelka mam wrazenie ze mu przeszkadza..
Ale mam problemy, nie?
Stary 2013-12-04, 06:21   #4272
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Co tym waszym tz tak odbija? Co się stało?

Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
Cytat:

Ooojj TŻ od rana pracuje sobie na bacik .
mój TŻ nie widzi problemu w tym co ja mu mówię, że mi nic nie pomaga, bo ja to chcę leżeć jak księżniczka i nic nie robić i że zaczynam się zachowywać jak szwagierka

momentami mam go dosyć bo On wie najlepiej i to On musi mieć ostatnie słowo
eh szkoda gadać

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:
Mamusie czy Wam też tak leci mleko z piersi w nocy? Macie jakies sposoby aby nie obudzić się cała mokra?
mi leci tak że musze w nocy zmieniac stanik bo mam cały mokry mimo wkładek no a wkładki niestety mi nie pomagają, chyba musze zacząc w stanik pieluchę wkładać może to coś da
swoją drogą nie wiem czy ja mam tak mało pokarmu że małej nie starcza [ale w nocy się najada i śpi, wiem że nocny pokarm jest inny, ale moje cycki nawet są twarde czego w dzień nie ma] czy mam pokarmu w normie a Nelka jest małym głodomorkiem że nie dojada mimo wszytsko
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
kopnij go w doopsko na otrzeźwienie umysłu
dla niego porządny!

kurde wiecie co, już wczoraj myślałam że wykrakali nam te nieszczęsne kolki. Mam nadzieje ze ich miec nie bedzie, ale powiedzcie mi jaka jest charakterystyczna cecha kolek? płacz, ale czy moze byc przerwany przez przytulenie mamy? brzuszek jaki? miękki twardy czy bez różnicy?
Nasze ostatnie 3 wieczory wyglądały źle. Młody płakał, nie prezył sie ale mimo zmeczenia nie chciał iść spać. Wtedy maż stwierdził ze mu za ciepło i go 'rozebraliśmy', dojadł jeszcze butle i zasnął. Wczoraj poszedł spać o 00 i myślałam, że też płącze bo mu gorąco, mimo ze temp mniejsza. rozebrałam go płakał, zanosił sie ale brzuszek miekki nózek nie podkurczał.. dałam mu kilka łyków wody pomarudził ale musiałam na ręach uśpic.. a dzisiaj, kąpiel jak zwykle wszystko spoko zjadł 80 i poszedł w kime, za 5 minut krzyk płacz taki przeraźliwy, kupa zrobiona, przebrany, chwile nózki podkurczał, ale brzuszek mięciutki. Uspokajał sie na ekach, nawet nie ubjany, tylko wtulony, co zasnął i go odkladałam to płakał tak przeraźliwie, tetra nie pomogła. godzine go usypiałam do twardego snu i dopiero wtedy zasnął i obudził sie z płaczem o 3 ale zasnął i potem dopiero o 6 na szamkę.. Nie wiem czy boli go brzuszek, moze sie nie najada? ale skoro o 21maks zjada 120 i potem dopiero o 6 wola to chyba jest najedzony?, moze cos sie zaczyna złego dziać (tfu,tfu) czy to wina skoku i musze przetrwać. Bo wczesniej żadnego problemu ze spaniem i z zasypianiem w łózeczku nie miał.. a zwłaszcza jak zaczął kumać o co chodzi w projektorze z karuzelki bo potrafił sie przed snem i 30 minut wpatrywać po czym zasypiał...a teraz ta karuzelka mam wrazenie ze mu przeszkadza..
Ale mam problemy, nie?
jemu nic nie da kopniak na otrzeźwienie, ten typ tak ma

z kolkami nie pomogę

w ogóle to mój dzień zaczął się dzisiaj pare minut po 4.. najpierw karmienie do po 5 a potem stwierdziam że spać mi się nie chce i zdążyłam już pranie wstawić, posprzatać kuchnię, łazienkę i pokój małej, ogarnęłam salon, obrałam i starłam buraki do mrożenia a i zdążyłam wypić herbate i coś przekąsić

a teraz biorę się za uzupełnianie kalendarza na przyszły rok bo kupiłam w Biedrze i robię listę zakupów
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Czas edycji: 2013-12-04 o 06:38
Stary 2013-12-04, 06:46   #4273
Trele_Morele
Zakorzenienie

RYBKA - mi sie wydaje ze to poprostu jakis gorszy dzien , moze skok?
Ktos pisal ( Mao , Kyte ? ) ze kolka jest jak skurcze porodowe , tego nie da sie z niczym plmylic ale to niech Ci dziewczyny opisza bo my na szczescie nie mialysmy z kolka do czynienia ..
Lineczka , tez przechodziłam ten etap .
- bo Ty to TYLKO sie dzieckiem zajmujesz !
Tylko raz takie cos uslyszalam !
Ja niestety nie moge sobie pozwolic na to zeby mu Maje zostawic na pol dnia I niech sie TYLKO opiekuje ale jeden dzien pd switu do zmierzchu Faktycznie sie TYLKO nia zajmowalam I Tobie tez polecam !!
Obiadu nie bylo, pełny zlew, prania nie bylo ani zakupow , kosz na smieci sie przesypuje , nawet lozka nie zascielilam.
Ale za to mialam czas paznokcie pomalowac, maseczke sobie zrobic
I Od tego czasu prosze, przychodzi do domu po pracy I nawet ma sily odkurzac

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-04, 06:47   #4274
ryba91
Zakorzenienie

nemosek Ty pytałąs jak prowadze ten pamiętnik? Mam kupiony "Pamiętnik syna" i tam jest po kolei- pierwszy spacer i wrażenia. Wrażenia rodziców po narodzinach, co pierwsze pomyśleli, odbicie rączki i nózki, jest pelno miejsca na zdjęcia i dużo opisów, np. jak zachowywałem sie pierwszej nocy, gdzie spałem, zdjęcie z brzuszka, moje pierwsze paznokietki, włoski, potem pierwsze świeta. Kto mnie odwiedzał po porodzie.. no takie ciekawostki fajne. Chciałam zama prowadzić, ale ze dostałąm to przeciez nie bede dwóch robić. Choć ten ręczny miał być dokładniejszy. chciałam pisać tydzień w tydzień co nowego itd, ale gdzie na to czas bym znalazła...
Stary 2013-12-04, 06:50   #4275
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
mój TŻ nie widzi problemu w tym co ja mu mówię, że mi nic nie pomaga, bo ja to chcę leżeć jak księżniczka i nic nie robić i że zaczynam się zachowywać jak szwagierka

momentami mam go dosyć bo On wie najlepiej i to On musi mieć ostatnie słowo
eh szkoda gadać

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

mi leci tak że musze w nocy zmieniac stanik bo mam cały mokry mimo wkładek no a wkładki niestety mi nie pomagają, chyba musze zacząc w stanik pieluchę wkładać może to coś da
swoją drogą nie wiem czy ja mam tak mało pokarmu że małej nie starcza [ale w nocy się najada i śpi, wiem że nocny pokarm jest inny, ale moje cycki nawet są twarde czego w dzień nie ma] czy mam pokarmu w normie a Nelka jest małym głodomorkiem że nie dojada mimo wszytsko

jemu nic nie da kopniak na otrzeźwienie, ten typ tak ma

z kolkami nie pomogę

w ogóle to mój dzień zaczął się dzisiaj pare minut po 4.. najpierw karmienie do po 5 a potem stwierdziam że spać mi się nie chce i zdążyłam już pranie wstawić, posprzatać kuchnię, łazienkę i pokój małej, ogarnęłam salon, obrałam i starłam buraki do mrożenia a i zdążyłam wypić herbate i coś przekąsić

a teraz biorę się za uzupełnianie kalendarza na przyszły rok bo kupiłam w Biedrze i robię listę zakupów
Nie ma innej rady jak zostawić go samego z dzieckiem na cały dzień i z obowiązkiem ugotowania obiadu i ogarnięcia mieszkania zobaczy co to znaczy sam się przekona.
Własnie na noc będę wkładać sibie tetre w stanik lepsze to niż budzenie się cała mokra.
Szalejesz od rana ja marze żeby mała zasnęła żebym mogła się jeszcze kimnąć.

Rybko wydaj mi się że Kacperek potrzebował Twojej bliskości moim zdaniem to ni były kolki.

Stary 2013-12-04, 06:51   #4276
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja niestety nie moge sobie pozwolic na to zeby mu Maje zostawic na pol dnia I niech sie TYLKO opiekuje ale jeden dzien pd switu do zmierzchu Faktycznie sie TYLKO nia zajmowalam I Tobie tez polecam !!
Obiadu nie bylo, pełny zlew, prania nie bylo ani zakupow , kosz na smieci sie przesypuje , nawet lozka nie zascielilam.

pomysł fajny, ale u mnei nie wypali, z tego powodu że jemu nie będzie przeszkadzało że jest pełen zlew, że śmieci się wysypują itd... będzie gadanie że obiad nie ugotowany, chociaż twierdzi że to że wczoraj nie ugotowałam to nie ma pretensji <aha, akurat...>

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-04, 06:57   #4277
Trele_Morele
Zakorzenienie

KYTE - u mnie na nocne nawały pomagało tylko sciaganie. Na poczatku wstawalam w nocy, teraz odciagam przed spaniem , jak mała juz spi. U Ciebie to sie ma nijako , bo mała ma nie tak długie przerwy miedzy karmieniami prawda?
W takim razie nic Ci nie poradze innego jak tetre do stanika, a I tak pewnie bedziesz musiala sie przebrac .

Aha polecam tez wkladki AVENT ale NA NOC.
ACELINKA mi podsuneła I faktycznie sa najlepsze z najlepszych.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Lineczka a jakbys tak go postraszyła , ze w takim razie mame o pomoc bedziesz prosic ?
Jak miedzy nimi takie nie za bardzo uklady, to moze męska Duma mu tyłek szarpnie?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-12-04, 07:00   #4278
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma innej rady jak zostawić go samego z dzieckiem na cały dzień i z obowiązkiem ugotowania obiadu i ogarnięcia mieszkania zobaczy co to znaczy sam się przekona.
Własnie na noc będę wkładać sibie tetre w stanik lepsze to niż budzenie się cała mokra.
Szalejesz od rana ja marze żeby mała zasnęła żebym mogła się jeszcze kimnąć.
nie wiem czy chce ich zostawić, bo wiem że nie będzie zrobione nic

trudno, zacisnę zęby nic nie będę się na ten temat już odzywać i tyle, może to dotrze kiedyś do Niego, bo ja już mam dosyć

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Lineczka a jakbys tak go postraszyła , ze w takim razie mame o pomoc bedziesz prosic ?
Jak miedzy nimi takie nie za bardzo uklady, to moze męska Duma mu tyłek szarpnie?
nie szarpnie niestety, bo będzie miał w nosie to co powie

dobra, dziewczyny- koniec tematu

Nela 5/11/13

Czas edycji: 2013-12-04 o 07:03
Stary 2013-12-04, 07:10   #4279
Eluvtus
Zakorzenienie

Lineczka , kopnij go w cztery litery, i to poważnie! Bulwersują mnie takie rzeczy, my jesteśmy zaharowane, 24/7 na pełnych obrotach i w gotowości, a księciunio uważa, że to żadna praca... Zamieńcie się, zobaczymy czy ucieknie po 2 minutach czy 15 sekundach, jak Nela będzie płakać.

Wybacz, że tak napisałam niemiło o Twoim TŻ, ale to naprawdę przykre. Ja słyszę średnio co 2-3 dni, jaka to jestem dzielna, że sam by z niczym sobie nie dał rady a co dopiero z dzieckiem (jakby to dziecko beze mnie miał ), że tak się wszystkim zajmuję i że w ogóle jestem niezastąpiona

Malusia wersja mojego Ukochanego się budzi, może w końcu zje mi te cycki, bo padam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 07:23   #4280
ryba91
Zakorzenienie

ahhh mialam napisac ze Marysia jest 'malym smokiem pozeraczem'

Ciekawe co z Angiee - moze ktos by do niej napisal czy wszystko ok?

zaraz sie spoźnie a maly klocka cisnie dopiero ;/
Stary 2013-12-04, 07:26   #4281
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

któraś miała numer do Angie, Kociak chyba albo Oleńka?

Rybka, powiedz Kacperkowi zeby szybciej cisnął bo nie masz czasu

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-04, 07:30   #4282
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
któraś miała numer do Angie, Kociak chyba albo Oleńka?

Rybka, powiedz Kacperkowi zeby szybciej cisnął bo nie masz czasu
chyba Kociak ?

mowie, a on tylko zaciesza...
Stary 2013-12-04, 07:56   #4283
Mya1989
Zakorzenienie

ja z szybkim pytaniem, bo znów mam problem. Nadrobie później.

Otoż dziewczyny karmiące piersią - powiedzcie mi jak sobie radzicie/radziłyscie z nawałem pokarmu? Leci mi ciurkiem, przez co co minutę muszę się przebierać bo doprowadza mnie to do szału. Przy okazji moczę Ulkę. Dodatkowo moczę ją a raczej sama się moczy, gdy pije z piersi, bo wycieka jej z kapturka i końcem końców nie wiem, czy ona wgl coś zjadła, czy nie, bo ona mokra, ja mokra, a z cyca ciurkiem nadal leci.. Całą noc wyła, bo na zmianę kupa i głód...rano się wkurzyłam i podałam jej ściągnięte mleko w butelce. Zjadła i od razu zasnęła dlatego tutaj kolejne pytanie - macie jakieś laktatory elektryczne godne polecenia? No i żeby cena nie zabijała bo bedzie albo ściągane mleko albo mm, a nie chcę rezygnować z takiego mleko, bo szkoda

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 08:01   #4284
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry z izby przyjęć, trzymajcie kciuki!

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ktosiula, w szpitalu niby mówili, żebym się zgłosiła w 7 dniu po terminie (to by była sobota) ale ja planuję iść już w piątek - będę jeszcze dzwonić w czwartek i się dopytywać czy mnie przyjmą. Ale ja liczę na to, że jak już się umówimy, że rodzimy razem, a Ty będziesz rodzić jutro albo pojutrze to ja razem z Tobą zacznę taki dziki plan mam

nemosek, z tymi porodami chodziło mi o to, że Ty miałaś szybki poród, ale niektóre dziewczyny podczas obecnego wątku miały szybszy od Ciebie nawet w sensie, że prześcignęły Cię w szybkości no, ale Ty zapoczątkowałaś

babku, dobrze, że taka wyluzowana położna Ci się trafiła

ale o co chodzi z tym przesądem w ogóle? że to niby dla kogo złe jest: dla dziecka czy dla tej ciężarnej czy co? tak z ciekawości tylko pytam bo i tak ja takie rzeczy to obok uszu puszczam

Zbieram się powoli do spania. Do jutra!
Kociak chętnie z Toba urodzę tylko mi nie karz czekać Mnie w 6 dniu odesłali, ale mam nadzieje ze cię przyjmą, albo najlepiej żeby samo się zaczęło dziś.

Cytat:

już mam zły humor... oczywiście przez kogo? przez TŻ... bo przed jego wyjsciem zdążyliśmy się pokłócić
Kopas w dupas dla męża...

Rybka ja myślę ze to nie kolki, spokojnie.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 08:01   #4285
Mya1989
Zakorzenienie

A no i tego no Zdjęcie Kokoska
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20131203_152738.jpg (93,3 KB, 38 załadowań)

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-12-04, 08:02   #4286
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Kociak chętnie z Toba urodzę tylko mi nie karz czekać Mnie w 6 dniu odesłali, ale mam nadzieje ze cię przyjmą, albo najlepiej żeby samo się zaczęło dziś.

o jaa! czekam!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-12-04, 08:16   #4287
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki za ciebie. Ja mam dziś 7 dzień po terminie to może zaczekasz na mnie do jutra i będę twoja parą. Jak jutro mi nic nie zadecydują i wyślą mnie na patologię to chyba zejdę na zawał serca.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
A no i tego no Zdjęcie Kokoska
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 08:33   #4288
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
RYBKA - mi sie wydaje ze to poprostu jakis gorszy dzien , moze skok?
Ktos pisal ( Mao , Kyte ? ) ze kolka jest jak skurcze porodowe , tego nie da sie z niczym plmylic ale to niech Ci dziewczyny opisza bo my na szczescie nie mialysmy z kolka do czynienia ..

Cytat:
nemosek Ty pytałąs jak prowadze ten pamiętnik? Mam kupiony "Pamiętnik syna" i tam jest po kolei- pierwszy spacer i wrażenia. Wrażenia rodziców po narodzinach, co pierwsze pomyśleli, odbicie rączki i nózki, jest pelno miejsca na zdjęcia i dużo opisów, np. jak zachowywałem sie pierwszej nocy, gdzie spałem, zdjęcie z brzuszka, moje pierwsze paznokietki, włoski, potem pierwsze świeta. Kto mnie odwiedzał po porodzie.. no takie ciekawostki fajne. Chciałam zama prowadzić, ale ze dostałąm to przeciez nie bede dwóch robić. Choć ten ręczny miał być dokładniejszy. chciałam pisać tydzień w tydzień co nowego itd, ale gdzie na to czas bym znalazła...
Też dostałam pamiętnik córki muszę go uzupełnic Rybko czym robiłaś ten odcisk rączki i nóżki?
Cytat:
KYTE - u mnie na nocne nawały pomagało tylko sciaganie. Na poczatku wstawalam w nocy, teraz odciagam przed spaniem , jak mała juz spi. U Ciebie to sie ma nijako , bo mała ma nie tak długie przerwy miedzy karmieniami prawda?
W takim razie nic Ci nie poradze innego jak tetre do stanika, a I tak pewnie bedziesz musiala sie przebrac .

Aha polecam tez wkladki AVENT ale NA NOC.
ACELINKA mi podsuneła I faktycznie sa najlepsze z najlepszych.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

No właśnie bez sensu u mnie ściąganie zresztą boję się że jeszcze bardziej pobudzę laktację. Nic, pozostaje tetra i tyle
Cytat:

No właśnie też jestem ciekawa co u niej...i pepery
ODEZWIJCIE SIĘ DZIEWCZYNY!!
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
ja z szybkim pytaniem, bo znów mam problem. Nadrobie później.

Otoż dziewczyny karmiące piersią - powiedzcie mi jak sobie radzicie/radziłyscie z nawałem pokarmu? Leci mi ciurkiem, przez co co minutę muszę się przebierać bo doprowadza mnie to do szału. Przy okazji moczę Ulkę. Dodatkowo moczę ją a raczej sama się moczy, gdy pije z piersi, bo wycieka jej z kapturka i końcem końców nie wiem, czy ona wgl coś zjadła, czy nie, bo ona mokra, ja mokra, a z cyca ciurkiem nadal leci.. Całą noc wyła, bo na zmianę kupa i głód...rano się wkurzyłam i podałam jej ściągnięte mleko w butelce. Zjadła i od razu zasnęła dlatego tutaj kolejne pytanie - macie jakieś laktatory elektryczne godne polecenia? No i żeby cena nie zabijała bo bedzie albo ściągane mleko albo mm, a nie chcę rezygnować z takiego mleko, bo szkoda
tO W takim razie Tobie radzę przed karmieniem troszkę ściągnąć aby był mniejszy strumień.Nie rezygnuj z kp skoro masz mleko, musisz sobie tylko wyregulować.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 08:39   #4289
89Beatka
Wtajemniczenie

witam i ja, nawet nie chce mi sie pisać, póżniej bedzie u mnie afera z okazji chrzcin, mama zapytała sie mnie czy juz prosiłamm chrzestnych a ja ze nie bo maż czeka na decyzje mamy i jak wróci od lekarza to ma z nim rozmawiać.
A ja teraz siedze i becze bo ma racje, wczoraj mówiłam mężowi dokładnie to samo co ona mi
Stary 2013-12-04, 08:43   #4290
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
witam i ja, nawet nie chce mi sie pisać, póżniej bedzie u mnie afera z okazji chrzcin, mama zapytała sie mnie czy juz prosiłamm chrzestnych a ja ze nie bo maż czeka na decyzje mamy i jak wróci od lekarza to ma z nim rozmawiać.
A ja teraz siedze i becze bo ma racje, wczoraj mówiłam mężowi dokładnie to samo co ona mi
postarajcie się porozmawiać bez nerwów. Jak TŻ zobaczy że płakałaś tylko się wścieknie...usiądźcie we 3 i normalnie porozmawiajcie.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości