Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 11:22   #4321
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
A no i tego no Zdjęcie Kokoska

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Witam się w 39 tc Wczoraj byliśmy na wizycie, szyjka nadal trzyma, główka nisko, ja nic nie przytyłam, a mały waży 3225g Rybko wpiszesz?

Spakowałam wczoraj torbę, nie do końca ale już coś jest
Dziewczyny pomóżcie nie wiem jakie ubranka zabrać dla młodego?wzięłam cztery kaftaniki, 2 spiochy (nie mam wogóle spiochow i w żadnym lumpie, ani w pepco ani w tesco nie znalazłam), 3 body na krótki i 3 pajace, 4 body na długi, skarpetki,łapki, czapeczki, nie wiem czy nie przesadzilam ale naprawdę nie wiem co zabrać?

A i jeszcze byłam odebrać okulary na poród i pomyliły mi szkła,założyły odwrotnie
Wogóle wczoraj złapałam takiego stracha że to już, zaraz i będziemy w 3

Ktosiula
U Nas dawali ciuszki ,potrzebne były tylko na wyjście wiec trudno mi tutaj doradzić ile czego musisz pobrać do szpitala.

Ktosiula-3mam mocno kciuki!!

Nemosku
- dla Tymka za awans
Też wczoraj oglądałam ten reportaż o tej dziewczynce-z łzami w oczach...smutne to bardzo :-(

Anulka, jak napisałaś o tej chuście to od razu mi przypomniałaś,ze ja mam gdzieś schowane takie nosidełko... muszę je poszukać bo też by mi bardzo ułatwiło życie

Witam się

U Nas dziś nocka elegancka,pobudka o 2 i o 5.
A o 6:30 już na dobre,mój mały coś ostatnio słabo śpi w dzień... jak zaśnie to na góra godzinę i się wybudza..., no chyba że jesteśmy na spacerku to wtedy ładnie śpi...

Teraz leży w łóżeczku i obserwuje sobie karuzelkę więc ja mam chwilę żeby porobić kilka innych rzeczy

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 11:55   #4322
Pociety
Przyczajenie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Zostałem właśnie sam z małą, od godziny, Mya pojechała załatwić szybko parę spraw, a ja powoli zaczynam panikować bo jak mała zrobi kupkę to będę musiał ją przebrać, a zawsze się boję, że ją połamię czy coś

Jednak przyznam Wam tak szczerze, że kobieta jako matka jest niezastąpiona bo bez mojej połówki serca bym tutaj umarł kilkukrotnie na zawał, a widzę teraz jaką nieodstąpioną pomocą ona jest ;x

W razie czego podgrzewam teraz mleczko w butelce uprzednio przez nią przygotowane bo mała pyrkła i mam tylko nadzieję, że to solidny bączek, a śpi od godziny i już mi się gorąco robi

Chyba ucieknę z wątku bo Mya mnie prosi bym tutaj nie czytał, a Wam także nie chcę przeszkadzać bo to dział dla kobietek
Pociety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 12:03   #4323
anulka2205
Wtajemniczenie

Kociak super, że mama w porządku

Nemosek brawa dla Titka za awans

Dzastin na nosidło uważaj, bo większość się dla takich maluchów nie nadaje
Babku, Nemosek Hania wyła jak ją wkładałam, bo nie wiedziała czego on niej chcę znów jak zobaczyła co wymyśliłam to się momentalnie uspokoiła, wtuliła i tak leżała. A zawiązałyśmy się za pierwszym razem bez problemu, korzystałam z tego filmu
http://www.mamazone.pl/tv/film,26231...lastyczne.aspx
i tak, jestem z chusty bardzo zadowolona

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 12:16   #4324
Lilith890502
Zakorzenienie

dziewczyny które przeszły z kp na mm, powiedzcie mi co ile i jaką ilością mleka na początku karmić dziecko?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 12:30   #4325
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Super wieści
No to teraz juz możesz spokojnie rodzic , ready ? )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja już dawno ready jestem. Ale fakt, że mi ulżyło - nie lubię jak ktoś z rodziny w szpitalu leży. A tym bardziej, że wiem, że mama nie znosi szpitala. No, ale wyjdzie dopiero jutro albo pojutrze.

newtrend, oj to Ty masz pecha z tymi porodami - wszystkie po terminie i to z wywołania.

A do mnie przyszła właśnie moja wygrana w konkursie
Dostałam 3 kaszki bobovity i do tego miał być kocyk o wartości 150 zł. I się zdziwiłam, bo faktycznie przyszedł kocyk ten o:
http://www.lamillou.com/shop/kocyki-...lds-70x80-cm-1

A myślałam, że to pewnie jakiś taki biedny przyjdzie... A ten jest cudowny! Co prawda jest mały dość, ale taaaaaki mięciutki. No naprawdę jest super
Stary 2013-12-04, 12:30   #4326
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tak mi radziła położna i tak będę robić

Dziewczyny na złożenie dokumentów w USC jest 14 dni roboczych, czy zwykłych od narodzin dziecka? bo oczywiście jak zwykle potrzebne jest cos z domu i wielki problem załatwic i wysłać akt urodzenia mój...
14 dni od urodzenia ale ktoś Ci już chyba napisał już
a Ulcia śliczna
Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Witam się w 39 tc Wczoraj byliśmy na wizycie, szyjka nadal trzyma, główka nisko, ja nic nie przytyłam, a mały waży 3225g Rybko wpiszesz?

Spakowałam wczoraj torbę, nie do końca ale już coś jest
Dziewczyny pomóżcie nie wiem jakie ubranka zabrać dla młodego?wzięłam cztery kaftaniki, 2 spiochy (nie mam wogóle spiochow i w żadnym lumpie, ani w pepco ani w tesco nie znalazłam), 3 body na krótki i 3 pajace, 4 body na długi, skarpetki,łapki, czapeczki, nie wiem czy nie przesadzilam ale naprawdę nie wiem co zabrać?

A i jeszcze byłam odebrać okulary na poród i pomyliły mi szkła,założyły odwrotnie
Wogóle wczoraj złapałam takiego stracha że to już, zaraz i będziemy w 3

Ktosiula
za wagę
co do ubranek, wszystko zależy czy w szpitalu ciepło.. u mnie jeszcze sezon ciepły nie był rozpoczety, ale było ciepło i dzieci w samym body na krótki były ubrane. Na pewno coś, co łatwo Ci sie bedzie ubierać, bo u mnie np. położna patrzyły jak ubierasz/przebierasz dziecko- one dawały ubranka.. no i jak dały mi takie wąskie body to sie bałam przez głowe zakładac:P

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
u nas tez wszystkie wyjscia zaleza Od kupy

haha, mój do tej pory nie zrobił... :/
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczyny które przeszły z kp na mm, powiedzcie mi co ile i jaką ilością mleka na początku karmić dziecko?
na opakowaniu jest napisane. w 1 miesiacu masz chyba 90ml wody na 3 miarki

MISS urodziła! Zosieńka dzisiaj o 11:25 przyszła na świat

Oddajcie mi moje dziecko. PROSZE
Stary 2013-12-04, 12:39   #4327
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

gratula cje Miss

a karmić co 3h tym mlekiem?

Daniel
Stary 2013-12-04, 12:47   #4328
ryba91
Zakorzenienie

wg. wiecie jaka jestem głupia, nadrabiałam akurat co żescie napisały i byłam na poście od NEWTREND z 9 rano.. i dostalam esa od miss, ale nie skojarzylam, i se mysle.. ale szybko urodzila, o 9 pisze na forum a o 11 urodzila...a potem ide dalej a po 11 dalej NEWTREND pisze na forum i nie pisze ze urodzila i dopiero wtedy zajarzylam
ale to przez to znieczulenie

Wrocilam... sciagnela mi kamien i zrobila jednego zeba za tydzien kolejny. Mialam wrazenie ze ona mi w mozgu wierci...masakra.

bez kitu ktos mi dziecko podmienil.. od 8 nie zmruzyl oka, cale ma czerwone z placzu, nawet na dworze nie spal (szczescie ze nie plakal)nie umiem go uspokoic, je co 2h co nigdy mu sie nie zdarzalo, teraz dopiero byla kupka.. owszem wczesniej tez nie spal w dzien, ale na spacerze tak. i nie plakal tak ciagle tylko lezal i se ogladal co tam na okolo jest...

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
gratula cje Miss

a karmić co 3h tym mlekiem?
tak,
nadal wybudzasz?
Stary 2013-12-04, 12:50   #4329
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

tak,
nadal wybudzasz?
w nocy wybudzam czasami a w dzień to tak co 2h potrafi nawet być głodny, chociaż wczoraj był tak niespokojny i na cycu wisiał ale tylko ciumkał nie wiem może głodny był skoro tam tak mało leci

Daniel
Stary 2013-12-04, 13:07   #4330
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
w nocy wybudzam czasami a w dzień to tak co 2h potrafi nawet być głodny, chociaż wczoraj był tak niespokojny i na cycu wisiał ale tylko ciumkał nie wiem może głodny był skoro tam tak mało leci
Mój na początku na mm przesyiał nawet 6 h.. wiec ja wybudzałam co 3h, potem wybudzałam co 4 ale potem i tak sam sie wybudzał na jedzenie bo sie nauczył. A teraz w nocy wstaje róznie, czasem na 7-8h przerwy a czasem co 4-5 wstaje. W dzień co 3h je prawie zawsze.. chyba ze spacer albo taki dzień jak dzisiaj .

UWAGA ponarzekałam, ponarzekałam i co? zjadł, ulał chyba wszystko bo mam spodnie, bluzkę i tetre do prania bo nie nadają sie do niczego zjadł znowbo szukal, wiec odczekałam chwile i dałam mu 90 po czym solidnie odbił jak stary chłop i zasnął jak gitarzysta,tylko gitary brak
Stary 2013-12-04, 13:10   #4331
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dziewczyny od porodu sn minęły ponad 3 tygodnie, a mi się chce tak bunga bunga że szok a to tak długo trzeba jeszcze wytrzymać
przynajmniej masz ochote a u mnie gdzieś uciekła razem z porodem
Cytat:
na początku dawałam 90 ml, na opakowaniu jest napisane że karmić mm 7 razy na dobe czyli wychodzi co 3 godziny z kawałkiem
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dostałam 3 kaszki bobovity i do tego miał być kocyk o wartości 150 zł. I się zdziwiłam, bo faktycznie przyszedł kocyk ten o:

A myślałam, że to pewnie jakiś taki biedny przyjdzie... A ten jest cudowny! Co prawda jest mały dość, ale taaaaaki mięciutki. No naprawdę jest super
śliczny, strasznie mi się podobają kocyki La Millou
Cytat:
wg. wiecie jaka jestem głupia, nadrabiałam akurat co żescie napisały i byłam na poście od NEWTREND z 9 rano.. i dostalam esa od miss, ale nie skojarzylam, i se mysle.. ale szybko urodzila, o 9 pisze na forum a o 11 urodzila...a potem ide dalej a po 11 dalej NEWTREND pisze na forum i nie pisze ze urodzila i dopiero wtedy zajarzylam
ale to przez to znieczulenie

Wrocilam... sciagnela mi kamien i zrobila jednego zeba za tydzien kolejny. Mialam wrazenie ze ona mi w mozgu wierci...masakra.

bez kitu ktos mi dziecko podmienil.. od 8 nie zmruzyl oka, cale ma czerwone z placzu, nawet na dworze nie spal (szczescie ze nie plakal)nie umiem go uspokoic, je co 2h co nigdy mu sie nie zdarzalo, teraz dopiero byla kupka.. owszem wczesniej tez nie spal w dzien, ale na spacerze tak. i nie plakal tak ciagle tylko lezal i se ogladal co tam na okolo jest...

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

tak,
nadal wybudzasz?
co Ci Miss napisała?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 13:12   #4332
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
a Ulcia śliczna

za wagę
co do ubranek, wszystko zależy czy w szpitalu ciepło.. u mnie jeszcze sezon ciepły nie był rozpoczety, ale było ciepło i dzieci w samym body na krótki były ubrane. Na pewno coś, co łatwo Ci sie bedzie ubierać, bo u mnie np. położna patrzyły jak ubierasz/przebierasz dziecko- one dawały ubranka.. no i jak dały mi takie wąskie body to sie bałam przez głowe zakładac:P

Moja też nie zrobiła jeszcze kupy..

MISS GRATULACJE:ro za:

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

KOCIAK bardzo mi się podobają te kocyki
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 13:17   #4333
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
1

gratuluję!!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-04, 13:26   #4334
Eluvtus
Zakorzenienie

Kyte rozumiem Cię doskonale, mi też się cholernie chce dużo Ci zostało postu?

Stary 2013-12-04, 13:30   #4335
iskra75
Raczkowanie

Mamuśki karmiące piersią mam pytanko, a przyznam że nie mam siły wertować wątku... stosujecie jakąś specjalną "dietkę" ze względu na kp? czegoś bardziej unikacie? bo już sama nie wiem jak podejść do tematu... tak samo nie wiem czy Malucha wybudzać na karmienie... są dni i noce, że sam powstaje co 2-3 godz. a są takie że w ogóle jakby głodny nie był i się zastanawiam czy mój pokarm mało treściwy czy on tak ma?
Stary 2013-12-04, 13:33   #4336
niunia_20
Rozeznanie

MISS
GRATULACJE

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 13:37   #4337
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja już dawno ready jestem. Ale fakt, że mi ulżyło - nie lubię jak ktoś z rodziny w szpitalu leży. A tym bardziej, że wiem, że mama nie znosi szpitala. No, ale wyjdzie dopiero jutro albo pojutrze.

newtrend, oj to Ty masz pecha z tymi porodami - wszystkie po terminie i to z wywołania.

Szczęściara, dziewczyny polecały wcześniej te kocyki

Cytat:
a Ulcia śliczna

za wagę

GRATULACJĘ!

Mój mały ma kolki... :-(
3 dzień z rzędu dostał nagłego,krzykliwego ryku...,podkurczał nóżki,prężył brzuszek a przy gazach jeszcze większy ryk...
Tak ładnie mi spał i dupa... ból brzuszka go wybudził...
Na kolki mam Infacol więc zaczne mu podawać jak nie będe widziała poprawy to na dniach do lekarza się z Nim przejdę...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 13:39   #4338
Eluvtus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Mamuśki karmiące piersią mam pytanko, a przyznam że nie mam siły wertować wątku... stosujecie jakąś specjalną "dietkę" ze względu na kp? czegoś bardziej unikacie? bo już sama nie wiem jak podejść do tematu... tak samo nie wiem czy Malucha wybudzać na karmienie... są dni i noce, że sam powstaje co 2-3 godz. a są takie że w ogóle jakby głodny nie był i się zastanawiam czy mój pokarm mało treściwy czy on tak ma?
Ja jem prawie wszystko co jadłam wcześniej. Tylko mleko ograniczam i tylko z kawą zbożowa, bo potrafiłam pić ponad litr dziennie w kakao i owsiance.
Po za tym unikam nadmiaru cebuli, czosnku. Kapusty nie próbowałam, zupę brokułową już zjadłam. I wszystko ok

Stary 2013-12-04, 13:45   #4339
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
przynajmniej masz ochote a u mnie gdzieś uciekła razem z porodem

na początku dawałam 90 ml, na opakowaniu jest napisane że karmić mm 7 razy na dobe czyli wychodzi co 3 godziny z kawałkiem

śliczny, strasznie mi się podobają kocyki La Millou

co Ci Miss napisała?
no że urodziła

to se pospał.. skąd te dzieci mają tyle energii żeby płakać cały dzień?
Stary 2013-12-04, 13:46   #4340
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
ja z szybkim pytaniem, bo znów mam problem. Nadrobie później.

Otoż dziewczyny karmiące piersią - powiedzcie mi jak sobie radzicie/radziłyscie z nawałem pokarmu? Leci mi ciurkiem, przez co co minutę muszę się przebierać bo doprowadza mnie to do szału. Przy okazji moczę Ulkę. Dodatkowo moczę ją a raczej sama się moczy, gdy pije z piersi, bo wycieka jej z kapturka i końcem końców nie wiem, czy ona wgl coś zjadła, czy nie, bo ona mokra, ja mokra, a z cyca ciurkiem nadal leci.. Całą noc wyła, bo na zmianę kupa i głód...rano się wkurzyłam i podałam jej ściągnięte mleko w butelce. Zjadła i od razu zasnęła dlatego tutaj kolejne pytanie - macie jakieś laktatory elektryczne godne polecenia? No i żeby cena nie zabijała bo bedzie albo ściągane mleko albo mm, a nie chcę rezygnować z takiego mleko, bo szkoda
mya szkoda rezygnowac z kp. nawal zniknie za.kilka.dni a poki co odciagaj po 10-20ml mleka z kazdej piersi zeby Ula sie nie krztusila.i latwo lapala. za kilka dni laktacja sie ustabilizuje i bedzie juz dobrze. ja uzywam do tego laktatora recznego TT bo na taka ilosc wystarczy
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 13:48   #4341
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
MISS
GRATULACJE
Niunia, co u Ciebie słychać? jak się czujesz?
Cytat:
no że urodziła

to se pospał.. skąd te dzieci mają tyle energii żeby płakać cały dzień?
no doczytałam już bo wcześniej tego nie widziałam

nie wiem skąd ale ja nie wiem skąd Nela bierze tyle siły że potrafi nie spac cały dzień?
Edit: usnęła, ale pewnie nie na długo

Mya, jak przejdziesz na mm przy takiej ilości swojego mleka to pojadę do Ciebie i osobiście Cię kopnę w tyłek! Kobieto nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę że możesz własne dziecko wykarmić a Ty chcesz zrezygnować!

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-12-04 o 13:51
Stary 2013-12-04, 13:54   #4342
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem skąd ale ja nie wiem skąd Nela bierze tyle siły że potrafi nie spac cały dzień?

Mya, jak przejdziesz na mm przy takiej ilości swojego mleka to pojadę do Ciebie i osobiście Cię kopnę w tyłek! Kobieto nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę że możesz własne dziecko wykarmić a Ty chcesz zrezygnować!
haha, no dokladnie, jeszcze spokojnie jak jest ze sobie lezy czy siedzi rozumiem bo sie nie meczy ale jak placze to tyle energii zuzywa..

Mya podpinam sie pod słowa lineczki
Stary 2013-12-04, 13:54   #4343
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Hej ja tylko tak na szybko piszę, że żyjemy Kubulek własnie chwilę drzemki ma, ale ten tydzień baaardzo dla nas ciężki bo mały je średnio co godzinę (po około 25 min z każdego cycka), tylko w nocy potrafi spać ponad 3 godziny Ma teraz podobno jakiś tam skok wagowy (nadrabia wagę bo schudł po porodzie) więc musimy wytrzymać jakoś...
no ale na komputer to czasu brak choć liczę, że z dnia na dzień będzie lepiej

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamuśkom!

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 14:00   #4344
lineczka1989
Zakorzenienie

adosieńka, fote Kubusia pokazuj!

zażyczyłam sobie na Gwiazdkę 2 książki, ciekawe kiedy ja je będę czytać jak moje dziecie kiepsko śpi w dzień

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-04, 14:02   #4345
ktosiula
Wtajemniczenie

Ja tak na szybko tylko. Jestem na oddziale, pobadali, krew pobrali i powiedzieli ze jak nie będzie ruchu to dzisiaj mnie podepna, a jak nie to juz jutro na pewno.

Z tego co pamiętam to:

Sylwia brawa za wizytę, piękna waga! Z ubrankami nie pomogę bo ja wzięłam tylko na wyjście.

Nemosku gratuluje Titkowi awansu na niemowlaczka

Mya lula jest piękna!

Pocięty dobrze prawisz, gdzie się Mya wygada jak jej podpadniesz! Uciekaj :P

Kabriela wspolczuje problemów z malutką, oby się wszystko polepszyło, trzymam kciuki.

Dziękuję dziewczyny za kciuki!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 14:02   #4346
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

U nas dzień spokojny, mała ładnie śpi i nie marudzi W nocy usnąć nie mogła, więc siedziałam z nią od 3-5 i bujałam na kolanach

Mamy problem z odparzoną pupą. Smaruję Linomagiem, zasypywałam też mąką, ale przez to że mała ciągle robi kupy nic nie chce działać Zmieniam jej pieluchy bardzo często, ale co zajrzę ponownie to jest kupa

Laktacja wróciła do normy

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 14:09   #4347
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
mya szkoda rezygnowac z kp. nawal zniknie za.kilka.dni a poki co odciagaj po 10-20ml mleka z kazdej piersi zeby Ula sie nie krztusila.i latwo lapala. za kilka dni laktacja sie ustabilizuje i bedzie juz dobrze. ja uzywam do tego laktatora recznego TT bo na taka ilosc wystarczy
no właśnie szkoda mi tego mleczka, ale ten nawał mnie dobija... Ale dam radę, przeżyłam ciumkanie sutków to i to przeżyje. Też mam z TT laktator
Cytat:

ja tak mam dzisiaj, bo mam zły dzień. Zęby mi sie ukruszyły i zawsze mi dziąsło narasta i dzisiaj narasta a to tak piekielnie boli...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 14:13   #4348
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie szkoda mi tego mleczka, ale ten nawał mnie dobija... Ale dam radę, przeżyłam ciumkanie sutków to i to przeżyje. Też mam z TT laktator

ja tak mam dzisiaj, bo mam zły dzień. Zęby mi sie ukruszyły i zawsze mi dziąsło narasta i dzisiaj narasta a to tak piekielnie boli...
to nie miej złego dnia z tego powodu, bo mi się przykro robi :P

zrobiłam sobie prezent na mikołajki, a co! należy mi się prawda

Nela 5/11/13
Stary 2013-12-04, 14:21   #4349
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Pokaż wiadomość
Ja jem prawie wszystko co jadłam wcześniej. Tylko mleko ograniczam i tylko z kawą zbożowa, bo potrafiłam pić ponad litr dziennie w kakao i owsiance.
Po za tym unikam nadmiaru cebuli, czosnku. Kapusty nie próbowałam, zupę brokułową już zjadłam. I wszystko ok

a smażone? owoce? warzywa? bo co niektórzy pitolą, że tylko gotowane.. :/ a co pijesz? jakieś specyfiki?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

no i właśnie jeszcze coś...niby nie mam nawału <chyba > ale pokarmu sporo i strumień też chyba konkret, bo Mały łapie na chwilkę i wypluwa...i pytanie- odciągać trochę? Mały sobie radzi,ale chwilę się męczymy...
miewamy tez w nocy problem żeby po cycku zasnąć...jakby chciał a nie mógł... może jakieś kolki ma?? sama nie wiem...mam tyle wątpliwości
Stary 2013-12-04, 14:25   #4350
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
a smażone? owoce? warzywa? bo co niektórzy pitolą, że tylko gotowane.. :/ a co pijesz? jakieś specyfiki?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

no i właśnie jeszcze coś...niby nie mam nawału <chyba > ale pokarmu sporo i strumień też chyba konkret, bo Mały łapie na chwilkę i wypluwa...i pytanie- odciągać trochę? Mały sobie radzi,ale chwilę się męczymy...
miewamy tez w nocy problem żeby po cycku zasnąć...jakby chciał a nie mógł... może jakieś kolki ma?? sama nie wiem...mam tyle wątpliwości
jak nie płacze przez ileś tam godzin, nie podkurcza nóżek nie boli go brzuszek to kolek nie ma

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości