Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 18:56   #4471
agunia4ever
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Czesc kobietki.
Nie było mnie dwa dni. Z uwagi na gorsze samopoczucie. W sumie to myślałam, że maly zaraz wyjdzie. Tak nisko czułam ruchy, bardzo nieprzyjemne uczucie. Byłam u lekarza i dostałam skierowanie do szpitala. Jutro z samego rana jade. Trzymajcie kciuki,żeby było wszystko dobrze.
Gratuluje poznani płuci oraz udanych zakupów.
Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Będę 3mać mocniutko kciuki żeby okazało się że wszystko jest dobrze

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:00   #4472
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
eeeeee...nie wiem czy ci mówić w takim razie
Bo mój mąż jest pedantyczny i ona była szlifowana za każdym razem, najpierw raz, potem podkład, potem dwa potem farba i tak ze trzy razy chyba i potem lakier ...koszt wyszedł jak nowej Ale ta satysfakcja Ma dopiero pół roku ale już ją przemalujemy na nowo bo przez przypadek mąż wytarł ją środkiem do silnych zabrudzeń i zzieleniała od niego
Mój jak coś robi, to też musi być dokładnie, a on lubi robótki w domu, więc może się skusi Ja mu oczywiście pomogę. Wyszlifuję jeden szczebelek
Wyczytałam właśnie, że te farby nie śmierdzą i schną w 3 godziny, to może tyle wytrzymam przy otwartym oknie
No i nie wszyscy szlifują przed pomalowaniem.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:01   #4473
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
W niektórych szpitalach nie pozwalają nosić majtek, dziewczyny noszą same podkłady i rzekomo jest ok. Podkład jest bardzo duży, wiec chyba nie wypadnie tak szybko przy chodzeniu.Z resztą po porodzie to się chyba więcej leży jak chodzi, więc chyba damy radę wytrzymać. Jesli rzeczywiście ma to pomóc w gojeniu krocza to moge być bez gaci
Nie mam skurczy, ale podobno moga się pojawić skurcze Braxtona-Hicksa
Ja mam listę wyprawkową do mojego szpitala i są na niej majtki jednorazowe więc na pewno można.
Wiem o tych skurczach Braxtona, ale czy one bolą? Bo ja mam właśnie te bóle tak pół minuty i mija ale przy tym czuje jak mi się napina i boli jak na @

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
a wiesz, to było możliwe - bo mąż też nie zauważył :P dopiero jak to dziewczę podeszło i się z uśmiechem na twarzy upomniało o kartony:P:P:P:P
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:03   #4474
ag9
Zadomowienie

Side - ale świetna komódka !

Co do malowania i przerabiania mebli - umalowałam w ten sposób komodę, lustro (takie na toaletkę), stolik. Farby akrylowe do drewna nie śmierdzą, możesz nimi malować w domu.
Ja szlifowałam delikatnie papierem ściernym, żeby zmatowić drewno. Malowałam 3 warstwy, bez żadnych podkładów ani utrwalaczy.

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zapomniałam się pochwalić, że kupiłam dziś Melę
oooo już są? gdzie kupiłaś?
Stary 2013-12-04, 19:05   #4475
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

oooo już są? gdzie kupiłaś?
Tak w Rossmannie już są poszlam się zapytać kiedy będą, a tam niespodzianka - Mela już na mnie czekala
Stary 2013-12-04, 19:13   #4476
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Side - ale świetna komódka !

Co do malowania i przerabiania mebli - umalowałam w ten sposób komodę, lustro (takie na toaletkę), stolik. Farby akrylowe do drewna nie śmierdzą, możesz nimi malować w domu.
Ja szlifowałam delikatnie papierem ściernym, żeby zmatowić drewno. Malowałam 3 warstwy, bez żadnych podkładów ani utrwalaczy.
O super dzięki za pomoc. Teraz czekam na tżta i będe namawiać. Nawet mam ochotę coś porobic dla dziecia

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:18   #4477
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Już to muszę lecieć jutro zobaczyć czy u mnie jest?

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 19:23   #4478
maggie123
Zakorzenienie

wszystkiego najlepszego dla Wszystkich wątkowych Basiek

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Hej
Ja już od samego rańca na nogach byłam na pobraniu krwi i wiecie co? Wchodze tam patrzę 6osób no to pytam kto ostatni, a tu ludzie do mnie że Ja w ciąży i mnie kolejka nie obowiązuje i że nawet kartka wisi .Normalnie kopara mi opadła. Weszłam pierwsza i jeszcze wszyscy chcieli mi miejsca ustąpić Chyba wiem czemu mi się tak udało nie było żadnej starej baby w kolejce Tylko babeczki 35-40 lat, jakiś dziadziuś (też walczył żebym usiadła) i jakaś dziewczyna młoda z facetem. Czyli wniosek jest taki : Są stare baby będą awantury w kolejce

Jem śniadanie i dalej ruszam w miasto załatwiać cokolwiek póki jeszcze mam ochotę
wow!! co za niespodzianka!
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
No wielki ten mój lokator, wielki..Ale zrobili mi wczoraj wszystkie pomiary i ginka powiedziala, że wszelkie proporcje są bardzo dobre, NIE jak u dziecka cukrzyczki natomiast trzeba to kontrolować, co zresztą zamierzają i reagować w razie co...

Dziewczyny, zrejterowalam, poszłam na zwolnienie od dziś do wtorku, później mam już urlop do końca roku..
Tylko się martwie, że nie wiem co mam robić, w sensie, że jak nie pracuje to czym mam się zająć?! Po ja trochę pracoholik jestem...
Co Wy robicie?
Tak w ogóle to dzien dobry
Oprócz podkładu-serum diora nabyłam wczoraj droga kupna legginsy dla ciężarówek, w tym te z h&m a la skóra z przodu, a co
http://m.hm.com/de/product/15961?art...=FASHION_FRONT
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dużego masz bobaska pod sercem
leginsy bardzo mi się podobają
na zwolnieniu juz 2 dzień się męczę - serio! jestem tak totalnie zmęczona.. nie umiem siedzieć w domu i "odpoczywac" ...
Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
hej witam się w 7mc no i III trymestrze

mąż nie chce słyszeć o Korneli... jak go przekonać?
coś mnie wzięło na czytanie znaczenia imion. jestem niesamowicie zaskoczona, bo muszę się zgodzić z większością stwierdzeń z mojego imienia. ciekawe jak to jest... czy imię w jakiś sposób determinuje charakter, czy to rodzice dokonując wybru podświadomie decydują się na takie, które "odpowiada" ich dziecku?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:34   #4479
paulina_radom
Raczkowanie

jakby któraś chciała bo za chwilę się kończy
http://allegro.pl/kosz-mojzesza-z-ze...742388391.html
Stary 2013-12-04, 19:36   #4480
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
O super dzięki za pomoc. Teraz czekam na tżta i będe namawiać. Nawet mam ochotę coś porobic dla dziecia
O i krzesła jeszcze malowałam. Uwielbiam takie przeróbki.
Kupowałam farbę z Leroy Merlin - tą ich markę własną. Dobrze trzyma się drewna, ale kompletnie nie nadaje się do mdfu (komoda gorzej mi wyszła niż krzesła).
Stary 2013-12-04, 19:43   #4481
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość
Gratulacje! Piękne imię;-) ja też byłam na wizycie w 21 tyg, dzieciaczek ma 430g i ma około 11 cm;-) wszystkie parametry ok, więc jestem mega szczęśliwa. Kolejna wizyta 20.12.2013.... przyznam się szczerze, że dalej jeszcze nie kupiłam nic. oglądam, ogladam i narazie zapisuje linki na komputerze;-)
Ja w domu nie mam kompletnie nic. Przyznam szczerze, że nawet się jeszcze nie rozglądam. Dużo rzeczy mam dostać od bratowej, ale zobaczymy jak to wyjdzie.

cayenneOna świetne legginsy. U nas takich nie widziałam. A ostatnio kupowałam sobie tam właśnie spodnie.

Wszystkim Basieńką najlepszego!!!

yoki73 o kurcze, oby noga szybko przestała dokuczać. A co do kolejek- wcale mnie to nie dziwi. Kiedyś czekałam w kolejce na zdjęcie szwów i przyjechał koleś z obciętymi palcami- tak, tak- musiał czekać. Ludzie go prawie zlinczowali jak chciał wejść!
Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Wiecie może, czy per pleśniowy brie marki kaufland jest z mleka pasteryzowanego? bo na opakowaniu nie mogłam znaleźć a ja mam taką ochotę... Tylko bym go jadła z pomidorami a on taki tłusty jest
Nie lubię pleśniowych, ale kiedyś czytałam że wszystkie "tańsze" są z mleka pasteryzowanego. Z niepasteryzowanego są tylko te oryginalne drogie. Ale ręki za tę informację obciąć nie dam.

Brawo za 100dniówki dzisiejsze!!!!

Mnie niestety totalnie rozkłada... Boli mnie każdy mięsień. Cały dzień nie mogłam nic zjeść. Zmuszę się chociaż do kolacji. Oczywiście jak na złość jutro do załatwienia jest milion rzeczy a mąż wyjechał. Standard.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 19:46   #4482
mona1
Zadomowienie

Dziewczyny czy Wy też macie taki wilczy apetyt jak ja? Ostatnio cały czas bym tylko jadła jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak będę wyglądać w marcu
Stary 2013-12-04, 19:56   #4483
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
A co to?

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:58   #4484
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Puk, puk dobry wieczór!
Za dużo napisałyście,wiec uczciwie - poczytałam 3 str w 3 min no wiecie - Mąż ciśnie
Gratuluję wizyt, nowych tygodni, miesięcy, wypieków
Dzisiaj wstałam o 7.05 a o 7.20 wyjeżdżam do pracy. A jutro mi się udało i mam na 10, bo idę na szkolenie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:00   #4485
cambria04
Rozeznanie

Witam mamusie

yoki73 Okropne przeżycia, mam nadzieję, że szybko wrócisz do zdrowia, z domowych sposobów na opuchliznę to działają okłady z białka jajka - jak Cię to nie obrzydza

mara86 Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku

thidien Mnie podobają się listwy przypodłogowe, ale o jakimś ładnym profilu, nie za szerokie. Ale jeszcze bardziej podobają mi się te pod sufitem - wtedy pokój taki wykończony jest U siebie mam jeszcze takie w połowie ściany - ale ja lubię takie wykończenia

Wracam do łóżka, bo w nocy dopadła mnie grypa żołądkowa Masakra, nie życzę nikomu, a już z takim brzuchem to przechodzić to ogóle
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:08   #4486
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yoki73 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!
Nie było mnie tu jakis czas i do nadrobienia mam chyba z 80 stron. Czy ja to w ogóle ogarnę?
Gratuluję wszystkim dorodnych, brykających w brzuchu dzieciaczków .
Moja mała fika wciąż koziołki, przemieszcza się i napina. Niestety , to nie miłe uczucie... Jedna potrafię to napięcie rozluźnić.
Tydzień temu skręciłam kostkę - na prostej drodze. Pojechałam do ginekologa od razu, żeby sprawdzić, czy wszystko ok i na szczęście małej nic się nie stało.
Później pojechałam na ostry dyżur do szpitala, bo kostka stała sie jedną wielką banią. I wiecie ile czekałam? 5 godzin!!!!!!!! I nie ważne ,że w 26 tyg ciązy jestem. Wszyscy sa po urazach i obowiązuje kolejka. Tego to ja juz zrozumiec nie potrafię. Ale co miałam zrobic? Czekałam. Na szczęście kosci całe i tylko skręcenie. Do dziś mam wielka opuchlizne , która nie chce zejść i czuję sie jak ubezwłasnowolniona. Wszystko mi się cięzko robi i brzuch przeszkadza, mimo ,ze dopiero 2,5kg przytyłam.
Powinnam w tym tyg. iśc na glukozę i TSH , ale jak??
Czekam juz na moment pełnej sprawności z utęsknieniem.

Życzenia dla wszystkich Barbórek
5 godzin masakra
wspolczuje przezyc i zycze, zeby noga szybko wydobrzala

Cytat:
za 3 trymestr
Co do torby, to ja bym sie w taką chyba nie zmieściła Same podpachy zajma mi pół walizki, a mam taką walizkę podręczną, większą niż ta torba na allegro, ale mniejsza niż na kółkach Mam nadzieje, ze się chociaż w tą zmieszczę
ja tez pewni bym sie nie zmiescila, mimo, ze nie bede pakowac tych podpach

Cytat:

a jeszcze mam pytanie do tych, co mają narożniki u siebie (i je rozkładają do spania):
bo się zastanawiamy i tak myślę i myślę i nie wiem, ile cm mniej więcej od ściany musi stać narożnik na tym boku, który się rozkłada? bo przy kładzeniu oparcia, żeby stworzyło rozłożone łoże, to chyba potrzeba tam "co nieco" miejsca? w sumie nie myślalam o tym i zapomniałam się dopytać... a teraz się zastanawiam, czy się zmieścimy :P
my mamy taki naroznik, ze w ogole nie trzeba odsuwac go od sciany, wiec nie pomoge

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Właśnie zauważyłam, że nawet nie ma esek. Producenci z góry zakładają, że będziemy wyglądać jak szafy??

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie.
Czy widzicie jakieś mankamenty na tym łóżeczku?

http://tablica.pl/oferta/lozeczko-z-...equestFromAd=1

50zł to prawie darmo, ja chciałam kupić z szufladą za 230zł nowe, a tu w mojej wiosce jest za 50zł. Co prawda chciałam białe, ale 180 zł mogę zaoszczędzić.
Widzę tylko, że szuflada ma chyba inny kolor i że nie ma pokrywy, ale za tą cene
Muszę z tż pogadać jak wróci z roboty.
nie widze zadnych mankamenow bralabym

Cytat:
bardzo fajne i możesz przemalować specjalną farbą do drewna na biało i nie poznasz różnicy czy nowe czy używka. Mój mąż przerobił kiedyś takie coś (jestem z niego mega dumna!)
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=877
wow, slicznie to wyszlo Masz prawdziwa zlota raczke w domu

Cytat:
Dziewczyny!
Macie czasem bolesne skurcze w dole brzucha
Bo ja mam od kilku dni i nie wiem czy to normalne na tym etapie?
nie mam tzn mam czasem takie, ze brzuch twardnieje, ale to nie boli i zaraz wraca do normy

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:24   #4487
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość

Wracam do łóżka, bo w nocy dopadła mnie grypa żołądkowa Masakra, nie życzę nikomu, a już z takim brzuchem to przechodzić to ogóle
współczuję Zdrówka życzę i pij dużo wody żeby się nie odwodnić

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
A co to?
miś którego można kupić w Rossmannie w ramach akcji charytatywnej
Stary 2013-12-04, 20:39   #4488
Tequillla
Zadomowienie

Sto lat dla wątkowych Barbórek!!!

Wszystkie Basieńki, które znam to słodkie gaduły.
Moja córeczka oczywiście najsłodsza... i najbardziej gadatliwa

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Tylko się martwie, że nie wiem co mam robić, w sensie, że jak nie pracuje to czym mam się zająć?! Po ja trochę pracoholik jestem...
Co Wy robicie?
Ja? Czapki dziergam na drutach

Cytat:
za zakup.
Na temat wiaderek toczyła się dyskusja właśnie w tym wątku tzn w jego 3 części, więc zapuść sobie szukanie, dziewczyny dużo opisywaly Ewentualnie była to 2 częśc, ale nie mam pewności, wiem że trwała wiele postów
Dodam jeszcze, że kilka moich znajomych z wątku mamuś dzieciaków w wieku mojej córeczki używało wiaderka i wszystkie były bardzo zadowolone. Widziałam ich filmiki, dzieci naprawde lubią te kąpiele! Sama zapoluję na wiaderko na allegro .
Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Czy myślicie, że taka torba do szpitala wystarczy czy będzie za mała... szlafrok, ręczniki, koszula, kapcie, kosmetyki... mam wątpliwości czy będzie wystarczająca... chociaż z drugiej strony nie chcę brać walizki na kółkach;p, w razie czego zawsze Tż coś może jeszcze donieść... Może doradzą jakieś doświadczone już w tym temacie mamy?
Bierz walizkę na kółkach. Sama byłam dwa razy w szpitalu - raz tydzień przed terminem, ale miałam już wszystko do porodu spakowane w torbie, która była upchana po brzegi i musiałam ją targać bo codziennie zmieniali mi salę . Za drugim razem, już tydzien po terminie wzięlam walizkę na kółkach. Elegancko sobie za mną jeździła po szpitalu, nie musiałam dźwigać, same plusy.
Cytat:
A te podkłady trzymają się bez majtek?
To nie jest jak podpaska? Ma klej w ogóle?
Ma klej. Trzyma się bez majtek głównie siłą woli . Po porodzie kochana sobie nie pobiegasz oj nie drepczesz jak ta koślawa kaczuszka z nietrzymaniem moczu, kolanko za kolankiem, prędkości zawrotnych nie osiągasz ale i tak na dystansie łóżko-toaleta nie byłoby gdzie się rozpędzić

Cytat:
gratuluję! Ja tez chcę!!!!
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
mąż nie chce słyszeć o Korneli... jak go przekonać?
coś mnie wzięło na czytanie znaczenia imion. jestem niesamowicie zaskoczona, bo muszę się zgodzić z większością stwierdzeń z mojego imienia. ciekawe jak to jest... czy imię w jakiś sposób determinuje charakter, czy to rodzice dokonując wybru podświadomie decydują się na takie, które "odpowiada" ich dziecku?
eee nie zna się Twój mąż, takie piękne imię
Gdzie czytasz o znaczeniach imion?
Myślę sobie, że większość rodziców wybiera imię przed narodzinami, więc jeszcze nie mogą wiedziec czy imię pasuje do charakteru dziecka

Disney On Ice - widowisko bylo wspaniałe. Miałyśmy dobre miejsca, Basieńka zachwycona, teraz chce dostać łyżwy

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2013-12-04 o 20:42
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:44   #4489
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej
majtek u nas nie mozna miec po porodzie, dlatego wiekszosc tego przesrzega i ja np bylam swiadkiem jak moja wspollokatorka z sali zalała krwia cala podloge, pomagalysmy jej to sprzatac. ja mialam majtki siatkowe, co prawda za kazdym razem gdy mial byc obchod to szybko je zdejmowalam ale juz wolałam tak niz bez.
co do imion..u nas masakra nic nie mozemy wymyslic i chyba nasz syn bedzie bezimienny
co do walizek ja nie mialam na kolkach i dalam rade, i tak po porodzie niosły mi ja pielegniarki.a ze szpitala wzial ja maz wiec sie nie nanosilam
nie ma sensu brac wielkiej walizy, chyba ze ktos ma tylko taką
ps. wezcie cieple skarpety,
u nas nie mozna miec piżam dwuczesciowych ja mialam bo nie lubie koszul to maz musial mi dowozic....
szlafrok wogole sie nie przydal bo w szpitalu sauna poza tym po porodzie i tak siedzialam z wiecznie wywalona piersia bo tymek ciągle jadł

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2013-12-04 o 20:48
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 20:45   #4490
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Ale może taki szczypior lepiej wyjdzie
zdecydowanie! później wagą nadrobi na pewno
Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
eee nie zna się Twój mąż, takie piękne imię
Gdzie czytasz o znaczeniach imion?
Myślę sobie, że większość rodziców wybiera imię przed narodzinami, więc jeszcze nie mogą wiedziec czy imię pasuje do charakteru dziecka
akurat taką stronkę znalazlam http://imiona.artykul.com.pl

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:55   #4491
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
U mnie tez nie za dużo. Nadrabiam zaległości w lekturze, szukam rzeczy dla małej na ebayu i staram się nie zwariować.
I planuje juz mój powrót do pracy Bo będę musiała nowa znaleźć.
A czemu kochana będziesz musiała znaleźć nową pracę?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:01   #4492
uparta8210
Raczkowanie

witam
i 100lat dla Basiek. Podczytuję was ale chyba jakąś deprechę łapię...
Płci nie znamy, może dowiemy się w przyszłym tygodniu... oby.
Potwierdzam, na porodókę koniecznie trzeba zabrać mega ciepłe skarpety, ja zakupię ze dwie pary takich pod kolana.
Trzymam kciuki za wasze badania.
I się rozpisałam.Uciekam pooglądać jakiś film.
miłej nocki

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:02   #4493
cayenneOna
Zadomowienie

No i Noe złożyłam dziś, wszystkim Basienkom naszym najlepszego!!!!

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:07   #4494
mona1
Zadomowienie

Dziewczyny o o co chodzi z tymi skarpetkami? Dużo mam które już rodziły pisze żeby wziąć jakieś ciepłe, ale to do porodu się przydadzą czy później? Czemu te nogi tak marzną?
Stary 2013-12-04, 21:11   #4495
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mona1
Dziewczyny o o co chodzi z tymi skarpetkami? Dużo mam które już rodziły pisze żeby wziąć jakieś ciepłe, ale to do porodu się przydadzą czy później? Czemu te nogi tak marzną?
wiesz co, ja nie wiem dokładnie czemu tak marzną ale jak ja rodziłam córę to trzęsły mi się jak galareta a podobno ciepło było. Hormony czy co, nie wiem, ale tym razem wolę być przygotowana

do porodu

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:15   #4496
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

akurat taką stronkę znalazlam http://imiona.artykul.com.pl
Wow, niesamowite - w moim przypadku bardzo dużo się zgadza z opisem
Stary 2013-12-04, 21:16   #4497
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny czy Wy też macie taki wilczy apetyt jak ja? Ostatnio cały czas bym tylko jadła jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak będę wyglądać w marcu
ja mam ale tylko na slodycze i jakos przejsc nie chce

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość

bidulko, zdrowiej

Cytat:
nie tylko nogi i do porodu i na pozniej ja przy porodzie sie cala trzeslam jak galareta, nogi to byl tylko dodatek Wiec teraz koniecznie biore grube skarpety i jakis szlafrok

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 21:16   #4498
monkaa321
Zakorzenienie

mara86

Cytat:
Ale ja mam tylko 20 produktów do spakowania
licząc podwójne sztuki to mam 25 produktów, a już dostałam maila że szykują

Cytat:
chyba się wybiorę jutro na glukozę... już ją zakupiłam, więc w sumie im szybciej pójdę, tym szybciej będę miała z głowy, nie?
rób, rób ja dzisiaj byłam

estera85

Cytat:
Ja mam listę wyprawkową do mojego szpitala i są na niej majtki jednorazowe więc na pewno można.
Wiem o tych skurczach Braxtona, ale czy one bolą? Bo ja mam właśnie te bóle tak pół minuty i mija ale przy tym czuje jak mi się napina i boli jak na @
raczej nie powinny, ale można czuć jakiś tam dyskomfort

teQiba
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:34   #4499
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
chyba nasz syn bedzie bezimienny
o, to tak samo jak nasz :P

każde imię mi się kojarzy z dziećmi w szkole (znacie to pewnie - z gagatkami, nie z tymi niegagatkowymi :P)

nie wiem jak sie do tego zabrać... przeglądać kalendarze, imienniki, losowanie? może niech maż wybierze? ;P masakra.....
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2013-12-04 o 21:39
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:41   #4500
ag9
Zadomowienie

Cytat:
o, to tak samo jak nasz :P

każde imię mi się kojarzy z dziećmi w szkole (znacie to pewnie - z gagatkami, nie z tymi niegagatkowymi :P)

nie wiem jak sie do tego zabrać... przeglądać kalendarze, imienniki, losowanie? może niech maż wybierze? ;P masakra.....
O widzę że nie jestem sama. Nasz też bezimienny, nic mi się nie podoba.
Mąż wybrał, ale nie jestem przekonana, bo chce mu dać na imię Gabryś

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości