Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 18:37   #1561
D0tk4
Zadomowienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Wróciłaaaam!!
Przedstawiam Wam Moje Szczęście , które ma już 4,27 cm i przegoniło termin z OM o 2 dni Przypominam, że do tej pory był/a kilka dni do tyłu Mąż był na usg, bardzo się cieszył, bo Maleństwo machało rączkami, nóżkami i w ogóle jakby gdzieś płynęło Tętno ma 165 , więc jak sprawdzi "wróżba odnośnie tętna" to będzie dziewuszka Z chińskich wyliczeń też dopiero dzisiaj zobaczyłam, że źle spojrzałam i wychodzi mi dziewczynka, bo miałam urodziny 1 października,a do zapłodnienia doszło prawdopodobnie 3.10 Ale mam dobry humor po tej wizyciee Skierowanie dostałam na Igm, IgG, Tsh, mocz i krew, a do niego mam przyjść dopiero 8 stycznia...matko jak to długoooo
Piękne zdjęcie! Ja już niedługo, bo w kolejną srode bede mogła sie pochwalic swoim nie mgoe sie doczekac
a z dzidziusiem super, ze wszystko dobrze I tak ma byc!!!
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:33   #1562
zophiee
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Dziewczyny brawa za wizyty
Super się to czyta, tyle szczęścia i radości bije z każdego postu
Taka mała fasolka a tak poprawia humor!

Ja 15tc i do tej pory przytyłam 1kg, ale brzuszek mam już wyraźny!
Po prostu macica się powiększa, mamy około 0,5 litra wód płodowych, i maleństwo. Więc jeszcze chwilka i brzuszki będą szybko rosły

Teraz w 15tc ludziki maja średnio 10 cm, a w 20tc już ponad 20! Więc pewnie i brzuch wyrażniej się powiększy w okolicy 5miesiąca

Ja na razie wizytę mam za jakieś 2 tygodnie a zaraz po nowym roku USG połówkowe

Dobrego wieczoru!
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:58   #1563
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, przepraszam, że się nie udzielam, ale niestety nie mam czasu na pisanie :/ powtórzenie całego materiału zajmuje mi kilka godzin a co dopiero nauczenie się tego, a jeszcze do pracy muszę chodzić strasznie się boję tego egzaminu i czasami chciałabym żeby był już wtorek, a czasami żeby przenieśli mi egzamin na jakiś miesiąc później :/dziś jestem taka śpiąca, że na pewno zaraz padnę :/ gdzie ta energia, która powinna zacząć mnie rozpierać?
Ale oczywiście czytam Was na bieżąco i cieszę się bardzo z Waszych udanych wizyt i gratuluję zdrowych maluszków, oby tak dalej
pater86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:31   #1564
agaaga89
Zakorzenienie

Poziomkka śliczny maluszek, zawsze się wzruszam na te zdjęcia i cudownie, że rośnie sobie zdrowo i silnie ponad swój termin!
Też słyszałam o wróżbie z tętna, ale nie pamiętam jej dokładnie już

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Ja 15tc i do tej pory przytyłam 1kg, ale brzuszek mam już wyraźny!
Po prostu macica się powiększa, mamy około 0,5 litra wód płodowych, i maleństwo. Więc jeszcze chwilka i brzuszki będą szybko rosły

Teraz w 15tc ludziki maja średnio 10 cm, a w 20tc już ponad 20! Więc pewnie i brzuch wyrażniej się powiększy w okolicy 5miesiąca
Ja przytyłam już 2,5 kg a brzuszek wywaliło mi dosłownie w ciągu 1,5 tygodnia... Pojutrze 15 tc a ja wyglądam jak w 20 tc w pierwszej ciąży

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

No i zapomniałam na sam koniec o Pater, kochana, jeszcze chwila, jeszcze moment i będziesz miała to za sobą ile stresu Ci odejdzie! Warto przysiąść dla tego spokoju po egzaminie, ściskamy dalej kciuki!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:37   #1565
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja przytyłam już 2,5 kg a brzuszek wywaliło mi dosłownie w ciągu 1,5 tygodnia... Pojutrze 15 tc a ja wyglądam jak w 20 tc w pierwszej ciąży
Ja póki co schudłam 1kg, jestem w 12tc i o ile pare dni temu wydawało mi się, że brzuszek zaczyna sie pojawiac, to teraz znow nic, płaski jak był, tak jest

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2013-12-04 o 20:55
Stary 2013-12-04, 20:44   #1566
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Ja póki co schudłam 1kg, jestem w 13tc i o ile pare dni temu wydawało mi się, że brzuszek zaczyna sie pojawiac, to teraz znow nic, płaski jak był, tak jest
Myślę, że jeszcze 2-3 tygodnie i już z przodu coś Ci się pojawi.

Czytałam, że u szczupłych i dziewczyn brzuszki szybciej widać. mamy koleżankę w pracy jest na przełomie 5-6 miesiac i u niej już od niespełna 3 miesiąca było widać zaaokrąglony brzuszek, a w 4 miesiącu już bardzo wyraźny

Mam też kumpelę przy kości. U niej dopiero tak w 6 miesiącu było widać,brzuszek ciążowy, ale taki rozlany a nie zbitą piłeczkę

Także to też zależy od budowy!

U mnie też jeszcze 2 tygodnie temu było płasko, a teraz z dnia na dzień coraz bardziej się uwypukla!

Edytowane przez zophiee
Czas edycji: 2013-12-04 o 20:45
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:48   #1567
sylvuniaa84
Zadomowienie

A ja widzę ze zaokraglaja mi sie ale boczki a nie brzuszek :/ robię sie chyba rozlazla... marzy mi sie taka piłeczka.Mam 163 cm i 55 kg wagi to nie wiem do jakiej budowy ciała to ziczyc.Z córa przytyłam 22 kg! Z 50 kg do końcowego 72! Szok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-04, 20:49   #1568
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja póki co schudłam 1kg, jestem w 13tc i o ile pare dni temu wydawało mi się, że brzuszek zaczyna sie pojawiac, to teraz znow nic, płaski jak był, tak jest
Urośnie

Mi w sumie jakoś nie śpieszno do brzuszka. Chcę żeby dziecko zdrowo rosło, ale chciałabym być cały czas tak sprawna jak teraz Pamiętam te czasy kiedy mąż pomagał mi zrobić pedicure czy wiązał sznurówki w adidasach, bo dla mnie to był wyczyn
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:55   #1569
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Myślę, że jeszcze 2-3 tygodnie i już z przodu coś Ci się pojawi.

Czytałam, że u szczupłych i dziewczyn brzuszki szybciej widać. mamy koleżankę w pracy jest na przełomie 5-6 miesiac i u niej już od niespełna 3 miesiąca było widać zaaokrąglony brzuszek, a w 4 miesiącu już bardzo wyraźny
Ale ja jestem szczupła Licze na to, ze mi cos z przodu wyskoczy niedługo. Tak dla potwierdzenia, że jestem w tej ciąży
Stary 2013-12-04, 20:56   #1570
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
A ja widzę ze zaokraglaja mi sie ale boczki a nie brzuszek :/ robię sie chyba rozlazla... marzy mi sie taka piłeczka.Mam 163 cm i 55 kg wagi to nie wiem do jakiej budowy ciała to ziczyc.Z córa przytyłam 22 kg! Z 50 kg do końcowego 72! Szok

Kiedyś czytałam, że u osób szczupłych to przybieranie na wadze może być większe ( chodzi mi o takie przybieranie, które mieści się w granicach normy i jest prawidłowe), bo robią się też zapasy tłuszczu np. na biodrach, które u osób przy kości już są. Niestety nie pamiętam jakie to już byly przyrosty dla konkretnego BMI.
Stary 2013-12-04, 20:59   #1571
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, przepraszam, że się nie udzielam, ale niestety nie mam czasu na pisanie :/ powtórzenie całego materiału zajmuje mi kilka godzin a co dopiero nauczenie się tego, a jeszcze do pracy muszę chodzić strasznie się boję tego egzaminu i czasami chciałabym żeby był już wtorek, a czasami żeby przenieśli mi egzamin na jakiś miesiąc później :/dziś jestem taka śpiąca, że na pewno zaraz padnę :/ gdzie ta energia, która powinna zacząć mnie rozpierać?
Ale oczywiście czytam Was na bieżąco i cieszę się bardzo z Waszych udanych wizyt i gratuluję zdrowych maluszków, oby tak dalej
Już nie długo będziesz miała egzamin z głowy i sobie odpoczniesz
Cytat:
Jeszcze sie zdziwisz jak lada dzień wstaniesz i stwierdzisz "o mam duży brzuszek"
Cytat:

Długo wracałaś do wagi sprzed ciąży? Jestem podobnego wzrostu i w II trymestr wchodzę z 3 kilogramami na plusie
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Urośnie

Mi w sumie jakoś nie śpieszno do brzuszka. Chcę żeby dziecko zdrowo rosło, ale chciałabym być cały czas tak sprawna jak teraz Pamiętam te czasy kiedy mąż pomagał mi zrobić pedicure czy wiązał sznurówki w adidasach, bo dla mnie to był wyczyn
mi właśnie z tego powodu do dużego brzuszka wcale bardzo się nie spieszy
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:01   #1572
Monica80
Raczkowanie

Czesc dziewczynki!
Nie udzielalam sie ostatnio , ale podczytuje Was codziennie. Mam jakis kiepski okres... Swieta sie zblizaja, a ja dalej nie mam na nic siły i ochoty.. mdli mnie, a najgorzej pod wieczór... Tęsknię za Polską, za przyjaciółmi.. Marzą mi się takie wspólne rodzinne świeta, ale to akurat nierealne, bo mam sytuacje w rodzinie podobną jak TroppoSensibile. Wiec przy tym wigilijnym stole chyba by sie wszyscy pozabijali...
Tutaj zadnej rodziny, znajomi albo wyjezdzaja do Polski albo maja rodzine tu.I jeszcze maz pracuje w swieta i w Sylwestra, tylko w Wigilie bedzie w domu.. Załamac sie mozna normalnie Namowilam mame zeby przyjechala - zostawiajac tym samym ojca samego, ale normalnie czuje sie jakbym miała depresje

Brzuch mam juz naprawdę wielki, ale to po prostu tłuszcz który zalegał został teraz przez macice wypchany do przodu..

Z tym tętnem i płcią to bzdura... Z kalendarzem chińskim nie mam pojęcia,ale wiem że trzeba zwrócić iwagę na datę urodzenia, inaczej się to liczy dla osób urodzonych w styczniu chyba. Gdzieś mam dokładne info jak znajde to podeślę. Mi z synkiem się sprawdziło a teraz wychodzi dziewczynka, ale nie nastawiam się na nic.
Widzę że większość woli dziewczynki? Jak byłamw pierwszej ciąży też myślałam że dziewczynka - to chyba taka domena kobiet wiecie A potem okazało się że chłopczyk i nie zamieniłabym go na 100 dziewczynek. I nie zgadzam się że dziewczynki łatwiej wychować itd. naprawdę nie ma reguły.
Mój synio to moje oczko w głowie, moja miłość, przyjaciel. Jest kochany, czuły, grzeczny, do tego dowcipny trochę zwariowany. Dziecko idealne, nigdy nie miał żadnych buntów itp I jak patrzę np na moją bratanicę w tym samym wieku - która robi spazmy o zjedzenie cukierka , to cieszę się że mam chłopaka
Ciekawa jestem co będzie drugie, pewnie gdzieś tam chciałabym zobaczyć jak to jest z dziewczynką, i że to taka mała ja by była, ale jak będzie chłopczyk to też super. Będę miała dwóch spidermanów

Dziewczyny po wizytach - gratuluję!! Piękne Wasze maluszki a niektóre zdjęcia naprawdę powaliły mnie jakością, już takie ludziki małe te nasze dzieci Ja mam wizytę w poniedziałek 9.12 i też się już nie mogę doczekać

A w ogóle to zalegam w domu bo mój mały chory znowu.. Więc zamułka totalna, szaro buro na dworze i sami całymi dniami.. NIech ta moja mama już przyjezdza bo zwariowac mozna...

A teraz ide Was doczytac dokladniej

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:03   #1573
sylvuniaa84
Zadomowienie

Pradip.... Od razu po porodzie wazylam moze jakies 55 kg potem w ciagu moze miesiąca wróciłam do 50 kg.Nie karmiłam piersią.

Stary 2013-12-04, 21:12   #1574
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Długo wracałaś do wagi sprzed ciąży? Jestem podobnego wzrostu i w II trymestr wchodzę z 3 kilogramami na plusie
Ja z pól roku wracałam do wagi, ćwiczyłam itp, ale po tym pól roku waga sama zaczęła spadać. Rozmawiałam z mamą i miała podobnie także to chyba genetyczne. Jak zachodziłam w ciążę czyli 10 miesięcy po porodzie waga była dokładnie taka jak przed pierwszą ciążą.
Ale znam dziewczyny, które po urodzeniu błyskawicznie zrzuciły wagę, a niektóre były szczuplejsze niż przed ciążą

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość

Z tym tętnem i płcią to bzdura...
Przecież chyba wszystkie z nas traktują to jako zabawę a nie wyrocznię ...
Stary 2013-12-04, 21:19   #1575
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja z pól roku wracałam do wagi, ćwiczyłam itp, ale po tym pól roku waga sama zaczęła spadać. Rozmawiałam z mamą i miała podobnie także to chyba genetyczne. Jak zachodziłam w ciążę czyli 10 miesięcy po porodzie waga była dokładnie taka jak przed pierwszą ciążą.
Ale znam dziewczyny, które po urodzeniu błyskawicznie zrzuciły wagę, a niektóre były szczuplejsze niż przed ciążą

Przecież chyba wszystkie z nas traktują to jako zabawę a nie wyrocznię ...
Dokładnie

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:35   #1576
poziomkka
Zadomowienie

zubi89 właśnie zauważyłam, że w tym samym dniu wychodziłyśmy za mąż
sylvunia strasznie szybko Ci ta waga zleciała, a teraz ważąc 55kg i mając 163 cm jest w sam raz
Monica No nareszcie się odezwałaś niefajnie masz z rodziną, w ogóle będąc za granicą wydaje mi się, że człowiek czuje się trochę samotny...ja wyprowadziłam się 60km od swojego rodzinnego miasta i też nie jest mi z tym łatwo...a co dopiero będąc tam gdzie Ty. Ale pocieszam Cię, że zawsze w święta będzie z Tobą synio No i oczywiście trzymam za wizytę poniedziałkową
Sola1 czy bzdury czy nie to okaże się jak poznamy płeć Ale by były jaja, jakby wszystkim się sprawdziło z chińskiego kalendarza
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:43   #1577
sylvuniaa84
Zadomowienie

No szybko zeszła mi ta waga.Ale mi sie wydaje ze ja puchlam i to tez od tego waga rosła strasznie szybko.Wszystko miałam wielkie od buzi po stopy :/ taka jak balonik bylam pod koniec ciazy.

Stary 2013-12-04, 21:51   #1578
TroppoSensibile
Raczkowanie

Cytat:
I jeszcze maz pracuje w swieta i w Sylwestra, tylko w Wigilie bedzie w domu.. Załamac sie mozna normalnie Namowilam mame zeby przyjechala - zostawiajac tym samym ojca samego, ale normalnie czuje sie jakbym miała depresje

Brzuch mam juz naprawdę wielki, ale to po prostu tłuszcz który zalegał został teraz przez macice wypchany do przodu..
Łączę się w bólu... Mój TŻ też pracuje zarówno w święta jak i w Sylwestra. Wigilia to tylko do odbębnienia oczywiście przynajmniej w dwóch miejscach, a Nowy Rok spędzę w piżamie z Piccolo, kotem i dzidzią w brzuszku Marzy mi się już normalna mała rodzinka i skromne, ale rodzinne święta z prawdziwego zdarzenia...

I zazdroszczę brzuchola ja przy prawie 170 wzrostu ważyłam zawsze ok. 50 kg i jakoś ta waga nie chce iść w górę, a cieszyłabym się z okrągłości już - chociaż to pewnie złudne, bo jak będzie za wielki to... będzie ciężko
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:53   #1579
poziomkka
Zadomowienie

Dotk4 i Troppo, u mnie tez jeszcze nie widac brzuszka, a juz chceeeee

Wysłane z mojego LG-P710
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 21:59   #1580
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
zubi89 właśnie zauważyłam, że w tym samym dniu wychodziłyśmy za mąż
sylvunia strasznie szybko Ci ta waga zleciała, a teraz ważąc 55kg i mając 163 cm jest w sam raz
Monica No nareszcie się odezwałaś niefajnie masz z rodziną, w ogóle będąc za granicą wydaje mi się, że człowiek czuje się trochę samotny...ja wyprowadziłam się 60km od swojego rodzinnego miasta i też nie jest mi z tym łatwo...a co dopiero będąc tam gdzie Ty. Ale pocieszam Cię, że zawsze w święta będzie z Tobą synio No i oczywiście trzymam za wizytę poniedziałkową
Sola1 czy bzdury czy nie to okaże się jak poznamy płeć Ale by były jaja, jakby wszystkim się sprawdziło z chińskiego kalendarza
O proszę
Ja bym nie miała nic przeciwko

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 07:27   #1581
sylvuniaa84
Zadomowienie

My święta zazwyczaj u moich rodziców spędzamy.Jakos tak nudno w domu we 3... Jak w wigilie jedziemy na kolacje to wracamy w 2 dzien świat.Do rodziców TŻ nie jeździmy,ja jadę w sumie w 2 dzien świat z prezentami dla chrzesniaka TŻ jadę tylko z córa.Do moich rodziców zjeżdża sie Siorka z mężem,druga siostra tam mieszka No i rodzice i my wiec jest duzo osób a zawsze to weselej

Stary 2013-12-05, 07:35   #1582
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość

Mi chyba od tego leżenia już zaczyna się trochę źle robić albo to hormony, nie wiem ale dzień dnia płaczę, nawet to że płaczę jest powodem do płaczu jak ten mój mąż ze mną wytrzymuje to ja nie wiem, bo ja sama ze sobą ledwo już daję radę
hormony oj hormony

Cytat:
Mąz się zgodzil na NATANIELKA

dziewczynki trzymam kciuki za wizyty
No to super

Cytat:
Wróciłaaaam!!
Przedstawiam Wam Moje Szczęście , które ma już 4,27 cm i przegoniło termin z OM o 2 dni Przypominam, że do tej pory był/a kilka dni do tyłu Mąż był na usg, bardzo się cieszył, bo Maleństwo machało rączkami, nóżkami i w ogóle jakby gdzieś płynęło Tętno ma 165 , więc jak sprawdzi "wróżba odnośnie tętna" to będzie dziewuszka Z chińskich wyliczeń też dopiero dzisiaj zobaczyłam, że źle spojrzałam i wychodzi mi dziewczynka, bo miałam urodziny 1 października,a do zapłodnienia doszło prawdopodobnie 3.10 Ale mam dobry humor po tej wizyciee Skierowanie dostałam na Igm, IgG, Tsh, mocz i krew, a do niego mam przyjść dopiero 8 stycznia...matko jak to długoooo
Jakie słodkie
8 styczeń to za miesiąc, więc dasz radę

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Poradzisz sobie i we wtorek będzie już po wszystkim

Cytat:
Czesc dziewczynki!
Nie udzielalam sie ostatnio , ale podczytuje Was codziennie. Mam jakis kiepski okres... Swieta sie zblizaja, a ja dalej nie mam na nic siły i ochoty.. mdli mnie, a najgorzej pod wieczór... Tęsknię za Polską, za przyjaciółmi.. Marzą mi się takie wspólne rodzinne świeta, ale to akurat nierealne, bo mam sytuacje w rodzinie podobną jak TroppoSensibile. Wiec przy tym wigilijnym stole chyba by sie wszyscy pozabijali...
Tutaj zadnej rodziny, znajomi albo wyjezdzaja do Polski albo maja rodzine tu.I jeszcze maz pracuje w swieta i w Sylwestra, tylko w Wigilie bedzie w domu.. Załamac sie mozna normalnie Namowilam mame zeby przyjechala - zostawiajac tym samym ojca samego, ale normalnie czuje sie jakbym miała depresje

Z tym tętnem i płcią to bzdura... Z kalendarzem chińskim nie mam pojęcia,ale wiem że trzeba zwrócić iwagę na datę urodzenia, inaczej się to liczy dla osób urodzonych w styczniu chyba. Gdzieś mam dokładne info jak znajde to podeślę. Mi z synkiem się sprawdziło a teraz wychodzi dziewczynka, ale nie nastawiam się na nic.
Widzę że większość woli dziewczynki? Jak byłamw pierwszej ciąży też myślałam że dziewczynka - to chyba taka domena kobiet wiecie A potem okazało się że chłopczyk i nie zamieniłabym go na 100 dziewczynek. I nie zgadzam się że dziewczynki łatwiej wychować itd. naprawdę nie ma reguły.
Mój synio to moje oczko w głowie, moja miłość, przyjaciel. Jest kochany, czuły, grzeczny, do tego dowcipny trochę zwariowany. Dziecko idealne, nigdy nie miał żadnych buntów itp I jak patrzę np na moją bratanicę w tym samym wieku - która robi spazmy o zjedzenie cukierka , to cieszę się że mam chłopaka
Ciekawa jestem co będzie drugie, pewnie gdzieś tam chciałabym zobaczyć jak to jest z dziewczynką, i że to taka mała ja by była, ale jak będzie chłopczyk to też super. Będę miała dwóch spidermanów

Dziewczyny po wizytach - gratuluję!! Piękne Wasze maluszki a niektóre zdjęcia naprawdę powaliły mnie jakością, już takie ludziki małe te nasze dzieci Ja mam wizytę w poniedziałek 9.12 i też się już nie mogę doczekać

A w ogóle to zalegam w domu bo mój mały chory znowu.. Więc zamułka totalna, szaro buro na dworze i sami całymi dniami.. NIech ta moja mama już przyjezdza bo zwariowac mozna...

A teraz ide Was doczytac dokladniej

Fajnie, że się pojawiłaś
Przykro mi z powodu świat ale masz syna, mąż z Wami będzie co prawda tylko w Wigilię a za rok już będziecie mieć powiększoną rodzinkę i będą cudowne rodzinne święta
Stary 2013-12-05, 08:27   #1583
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzień dobry

Nie wiecie ile dałabym żeby spędzić święta z moją rodziną. Od trzech lat nie miałam tej możliwości. W tym roku święta spędzamy tylko w naszą trójkę Czyli w sumie tylko we dwoje, w wigilie pewnie pracuję ale to tak tylko idę ogarnąć odrobinę knajpę i wracam i sami sobie organizujemy wszystko. Może w drugi dzień świąt przyjdzie rodzina mojego Tż-ta ale to nie pewne. Do tej pory święta i wigilie spędzaliśmy właśnie u nich no ale niestety nie można udawać że wszystko jest super w porządku jak nie jest także trochę mnie to martwi bo uwielbiam święta a jakoś te mnie przerażają. No ale może już za rok z maleństwem się uda pojechać do Polski.

No ale mam dobrą wiadomość kupiliśmy auto w końcu a jaka satysfakcja kupić auto za swoje ciężko zarobione pieniądze, zwłaszcza że teraz w pracy mam na prawdę ciężko. Ale w końcu jest
Stary 2013-12-05, 08:45   #1584
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Nie wiecie ile dałabym żeby spędzić święta z moją rodziną. Od trzech lat nie miałam tej możliwości. W tym roku święta spędzamy tylko w naszą trójkę Czyli w sumie tylko we dwoje, w wigilie pewnie pracuję ale to tak tylko idę ogarnąć odrobinę knajpę i wracam i sami sobie organizujemy wszystko. Może w drugi dzień świąt przyjdzie rodzina mojego Tż-ta ale to nie pewne. Do tej pory święta i wigilie spędzaliśmy właśnie u nich no ale niestety nie można udawać że wszystko jest super w porządku jak nie jest także trochę mnie to martwi bo uwielbiam święta a jakoś te mnie przerażają. No ale może już za rok z maleństwem się uda pojechać do Polski.

No ale mam dobrą wiadomość kupiliśmy auto w końcu a jaka satysfakcja kupić auto za swoje ciężko zarobione pieniądze, zwłaszcza że teraz w pracy mam na prawdę ciężko. Ale w końcu jest
To teraz niech autko służy na długie lata jakie sobie wybraliście autko?
Stary 2013-12-05, 08:53   #1585
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
To teraz niech autko służy na długie lata jakie sobie wybraliście autko?

Fiat stilo kombi
Stary 2013-12-05, 08:58   #1586
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Fiat stilo kombi
bo to fajne autko
Stary 2013-12-05, 09:00   #1587
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
bo to fajne autko

No mam nadzieję że nam posłuży, nie jest najmłodsze, ale kupiliśmy takie na jakie nas po prostu stać i w końcu nie będzie problemów z pojechaniem do polski
Stary 2013-12-05, 09:06   #1588
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
No mam nadzieję że nam posłuży, nie jest najmłodsze, ale kupiliśmy takie na jakie nas po prostu stać i w końcu nie będzie problemów z pojechaniem do polski
nie ważne czy młode czy nie my też mamy kilkunastoletnie a służy i jeździ sie cudownie a rodzice mają nowe z salonu i ciągle u mechanika, wiec nie ważne ile ma lat ważne aby służyło jeszcze długo bezawaryjnie
Stary 2013-12-05, 09:13   #1589
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
nie ważne czy młode czy nie my też mamy kilkunastoletnie a służy i jeździ sie cudownie a rodzice mają nowe z salonu i ciągle u mechanika, wiec nie ważne ile ma lat ważne aby służyło jeszcze długo bezawaryjnie

No właśnie Długo na nie czekaliśmy więc cieszymy się jak dzieci że w końcu się udało i mamy już prezent świąteczny i ślubny dla samych siebie
Stary 2013-12-05, 09:16   #1590
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie Długo na nie czekaliśmy więc cieszymy się jak dzieci że w końcu się udało i mamy już prezent świąteczny i ślubny dla samych siebie

Ślub w styczniu?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości