|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
| Aldrin |
|
7 | 25,93% |
| Kakusia |
|
0 | 0% |
| Berenika_26 |
|
4 | 14,81% |
| agaaga89 |
|
2 | 7,41% |
| Ramona_85 |
|
0 | 0% |
| eweden |
|
0 | 0% |
| Prowansja88 |
|
0 | 0% |
| Pradip |
|
0 | 0% |
| Sola1 |
|
2 | 7,41% |
| pater86 |
|
6 | 22,22% |
| TroppoSensibile |
|
0 | 0% |
| sylvuniaa84 |
|
0 | 0% |
| kamilla123 |
|
0 | 0% |
| beat@ |
|
0 | 0% |
| NecroKitty |
|
0 | 0% |
| Anteria |
|
0 | 0% |
| Kucyk_Truskawkowy |
|
1 | 3,70% |
| malin30 |
|
3 | 11,11% |
| alingles |
|
0 | 0% |
| Monica80 |
|
0 | 0% |
| poziomkka |
|
0 | 0% |
| Mala_Czarno_Biala |
|
0 | 0% |
| Majkela12 |
|
1 | 3,70% |
| zaaaabcia |
|
0 | 0% |
| Sylwia__88 |
|
1 | 3,70% |
| Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() a z dzidziusiem super, ze wszystko dobrze I tak ma byc!!!
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Dziewczyny brawa za wizyty
![]() Super się to czyta, tyle szczęścia i radości bije z każdego postu Taka mała fasolka a tak poprawia humor! Ja 15tc i do tej pory przytyłam 1kg, ale brzuszek mam już wyraźny! Po prostu macica się powiększa, mamy około 0,5 litra wód płodowych, i maleństwo. Więc jeszcze chwilka i brzuszki będą szybko rosły Teraz w 15tc ludziki maja średnio 10 cm, a w 20tc już ponad 20! Więc pewnie i brzuch wyrażniej się powiększy w okolicy 5miesiąca Ja na razie wizytę mam za jakieś 2 tygodnie a zaraz po nowym roku USG połówkowe Dobrego wieczoru! |
|
|
|
#1563 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, przepraszam, że się nie udzielam, ale niestety nie mam czasu na pisanie :/ powtórzenie całego materiału zajmuje mi kilka godzin a co dopiero nauczenie się tego, a jeszcze do pracy muszę chodzić
strasznie się boję tego egzaminu i czasami chciałabym żeby był już wtorek, a czasami żeby przenieśli mi egzamin na jakiś miesiąc później :/dziś jestem taka śpiąca, że na pewno zaraz padnę :/ gdzie ta energia, która powinna zacząć mnie rozpierać?Ale oczywiście czytam Was na bieżąco i cieszę się bardzo z Waszych udanych wizyt i gratuluję zdrowych maluszków, oby tak dalej
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Poziomkka śliczny maluszek, zawsze się wzruszam na te zdjęcia
![]() Też słyszałam o wróżbie z tętna, ale nie pamiętam jej dokładnie już ![]() Cytat:
a brzuszek wywaliło mi dosłownie w ciągu 1,5 tygodnia... Pojutrze 15 tc a ja wyglądam jak w 20 tc w pierwszej ciąży ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- No i zapomniałam na sam koniec o Pater, kochana, jeszcze chwila, jeszcze moment i będziesz miała to za sobą ile stresu Ci odejdzie! Warto przysiąść dla tego spokoju po egzaminie, ściskamy dalej kciuki!
|
|
#1565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2013-12-04 o 20:55 |
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam, że u szczupłych i dziewczyn brzuszki szybciej widać. mamy koleżankę w pracy jest na przełomie 5-6 miesiac i u niej już od niespełna 3 miesiąca było widać zaaokrąglony brzuszek, a w 4 miesiącu już bardzo wyraźny Mam też kumpelę przy kości. U niej dopiero tak w 6 miesiącu było widać,brzuszek ciążowy, ale taki rozlany a nie zbitą piłeczkę Także to też zależy od budowy! U mnie też jeszcze 2 tygodnie temu było płasko, a teraz z dnia na dzień coraz bardziej się uwypukla! Edytowane przez zophiee Czas edycji: 2013-12-04 o 20:45 |
|
|
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
A ja widzę ze zaokraglaja mi sie ale boczki a nie brzuszek :/ robię sie chyba rozlazla...
marzy mi sie taka piłeczka.Mam 163 cm i 55 kg wagi to nie wiem do jakiej budowy ciała to ziczyc.Z córa przytyłam 22 kg! Z 50 kg do końcowego 72! SzokWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi w sumie jakoś nie śpieszno do brzuszka. Chcę żeby dziecko zdrowo rosło, ale chciałabym być cały czas tak sprawna jak teraz Pamiętam te czasy kiedy mąż pomagał mi zrobić pedicure czy wiązał sznurówki w adidasach, bo dla mnie to był wyczyn
|
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Licze na to, ze mi cos z przodu wyskoczy niedługo. Tak dla potwierdzenia, że jestem w tej ciąży
|
|
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś czytałam, że u osób szczupłych to przybieranie na wadze może być większe ( chodzi mi o takie przybieranie, które mieści się w granicach normy i jest prawidłowe), bo robią się też zapasy tłuszczu np. na biodrach, które u osób przy kości już są. Niestety nie pamiętam jakie to już byly przyrosty dla konkretnego BMI. |
|
|
|
|
#1571 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1572 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki!
Nie udzielalam sie ostatnio , ale podczytuje Was codziennie. Mam jakis kiepski okres... Swieta sie zblizaja, a ja dalej nie mam na nic siły i ochoty.. mdli mnie, a najgorzej pod wieczór... Tęsknię za Polską, za przyjaciółmi.. Marzą mi się takie wspólne rodzinne świeta, ale to akurat nierealne, bo mam sytuacje w rodzinie podobną jak TroppoSensibile. Wiec przy tym wigilijnym stole chyba by sie wszyscy pozabijali... Tutaj zadnej rodziny, znajomi albo wyjezdzaja do Polski albo maja rodzine tu.I jeszcze maz pracuje w swieta i w Sylwestra, tylko w Wigilie bedzie w domu.. Załamac sie mozna normalnie Namowilam mame zeby przyjechala - zostawiajac tym samym ojca samego, ale normalnie czuje sie jakbym miała depresje ![]() Brzuch mam juz naprawdę wielki, ale to po prostu tłuszcz który zalegał został teraz przez macice wypchany do przodu.. ![]() Z tym tętnem i płcią to bzdura... Z kalendarzem chińskim nie mam pojęcia,ale wiem że trzeba zwrócić iwagę na datę urodzenia, inaczej się to liczy dla osób urodzonych w styczniu chyba. Gdzieś mam dokładne info jak znajde to podeślę. Mi z synkiem się sprawdziło a teraz wychodzi dziewczynka, ale nie nastawiam się na nic. Widzę że większość woli dziewczynki? Jak byłamw pierwszej ciąży też myślałam że dziewczynka - to chyba taka domena kobiet wiecie A potem okazało się że chłopczyk i nie zamieniłabym go na 100 dziewczynek. I nie zgadzam się że dziewczynki łatwiej wychować itd. naprawdę nie ma reguły.Mój synio to moje oczko w głowie, moja miłość, przyjaciel. Jest kochany, czuły, grzeczny, do tego dowcipny trochę zwariowany. Dziecko idealne, nigdy nie miał żadnych buntów itp I jak patrzę np na moją bratanicę w tym samym wieku - która robi spazmy o zjedzenie cukierka , to cieszę się że mam chłopaka Ciekawa jestem co będzie drugie, pewnie gdzieś tam chciałabym zobaczyć jak to jest z dziewczynką, i że to taka mała ja by była, ale jak będzie chłopczyk to też super. Będę miała dwóch spidermanów ![]() Dziewczyny po wizytach - gratuluję!! Piękne Wasze maluszki a niektóre zdjęcia naprawdę powaliły mnie jakością, już takie ludziki małe te nasze dzieci Ja mam wizytę w poniedziałek 9.12 i też się już nie mogę doczekać ![]() A w ogóle to zalegam w domu bo mój mały chory znowu.. Więc zamułka totalna, szaro buro na dworze i sami całymi dniami.. NIech ta moja mama już przyjezdza bo zwariowac mozna... A teraz ide Was doczytac dokladniej
|
|
|
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
Pradip.... Od razu po porodzie wazylam moze jakies 55 kg potem w ciagu moze miesiąca wróciłam do 50 kg.Nie karmiłam piersią.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale znam dziewczyny, które po urodzeniu błyskawicznie zrzuciły wagę, a niektóre były szczuplejsze niż przed ciążą Przecież chyba wszystkie z nas traktują to jako zabawę a nie wyrocznię ... |
|
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
zubi89 właśnie zauważyłam, że w tym samym dniu wychodziłyśmy za mąż
![]() sylvunia strasznie szybko Ci ta waga zleciała, a teraz ważąc 55kg i mając 163 cm jest w sam raz ![]() Monica No nareszcie się odezwałaś niefajnie masz z rodziną, w ogóle będąc za granicą wydaje mi się, że człowiek czuje się trochę samotny...ja wyprowadziłam się 60km od swojego rodzinnego miasta i też nie jest mi z tym łatwo...a co dopiero będąc tam gdzie Ty. Ale pocieszam Cię, że zawsze w święta będzie z Tobą synio No i oczywiście trzymam za wizytę poniedziałkową ![]() Sola1 czy bzdury czy nie to okaże się jak poznamy płeć Ale by były jaja, jakby wszystkim się sprawdziło z chińskiego kalendarza
|
|
|
|
#1577 |
|
Zadomowienie
|
No szybko zeszła mi ta waga.Ale mi sie wydaje ze ja puchlam i to tez od tego waga rosła strasznie szybko.Wszystko miałam wielkie od buzi po stopy :/ taka jak balonik bylam pod koniec ciazy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Marzy mi się już normalna mała rodzinka i skromne, ale rodzinne święta z prawdziwego zdarzenia...I zazdroszczę brzuchola ja przy prawie 170 wzrostu ważyłam zawsze ok. 50 kg i jakoś ta waga nie chce iść w górę, a cieszyłabym się z okrągłości już - chociaż to pewnie złudne, bo jak będzie za wielki to... będzie ciężko
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
Dotk4 i Troppo, u mnie tez jeszcze nie widac brzuszka, a juz chceeeee
Wysłane z mojego LG-P710 |
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie miała nic przeciwko
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Zadomowienie
|
My święta zazwyczaj u moich rodziców spędzamy.Jakos tak nudno w domu we 3... Jak w wigilie jedziemy na kolacje to wracamy w 2 dzien świat.Do rodziców TŻ nie jeździmy,ja jadę w sumie w 2 dzien świat z prezentami dla chrzesniaka TŻ jadę tylko z córa.Do moich rodziców zjeżdża sie Siorka z mężem,druga siostra tam mieszka No i rodzice i my wiec jest duzo osób a zawsze to weselej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1582 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
8 styczeń to za miesiąc, więc dasz radę Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że się pojawiłaś ![]() Przykro mi z powodu świat ale masz syna, mąż z Wami będzie co prawda tylko w Wigilię a za rok już będziecie mieć powiększoną rodzinkę i będą cudowne rodzinne święta
|
|||||
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie wiecie ile dałabym żeby spędzić święta z moją rodziną. Od trzech lat nie miałam tej możliwości. W tym roku święta spędzamy tylko w naszą trójkę Czyli w sumie tylko we dwoje, w wigilie pewnie pracuję ale to tak tylko idę ogarnąć odrobinę knajpę i wracam i sami sobie organizujemy wszystko. Może w drugi dzień świąt przyjdzie rodzina mojego Tż-ta ale to nie pewne. Do tej pory święta i wigilie spędzaliśmy właśnie u nich no ale niestety nie można udawać że wszystko jest super w porządku jak nie jest także trochę mnie to martwi bo uwielbiam święta a jakoś te mnie przerażają. No ale może już za rok z maleństwem się uda pojechać do Polski.No ale mam dobrą wiadomość kupiliśmy auto
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie sobie wybraliście autko?
|
|
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fiat stilo kombi
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
No mam nadzieję że nam posłuży, nie jest najmłodsze, ale kupiliśmy takie na jakie nas po prostu stać i w końcu nie będzie problemów z pojechaniem do polski
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie Długo na nie czekaliśmy więc cieszymy się jak dzieci że w końcu się udało i mamy już prezent świąteczny i ślubny dla samych siebie
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślub w styczniu? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

Mąż był na usg, bardzo się cieszył, bo Maleństwo machało rączkami, nóżkami i w ogóle jakby gdzieś płynęło 

strasznie się boję tego egzaminu i czasami chciałabym żeby był już wtorek, a czasami żeby przenieśli mi egzamin na jakiś miesiąc później :/dziś jestem taka śpiąca, że na pewno zaraz padnę :/ gdzie ta energia, która powinna zacząć mnie rozpierać?
a brzuszek wywaliło mi dosłownie w ciągu 1,5 tygodnia... Pojutrze 15 tc a ja wyglądam jak w 20 tc w pierwszej ciąży 

za wizytę poniedziałkową
ale dzień dnia płaczę, nawet to że płaczę jest powodem do płaczu
jak ten mój mąż ze mną wytrzymuje to ja nie wiem, bo ja sama ze sobą ledwo już daję radę