![]() |
#2881 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
Cytat:
![]() Powiem wam, że ten filmik był z wczoraj. Dziś to już chodzi po całym mieszkaniu. Pójdzie do pokoju za chwile wraca sama również na nogach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2883 |
Zakorzenienie
|
Cynamonki super, całusy dla Adasia, jesteś cudowna, wiesz o tym
![]() a Twój Adaś to taki słodki chłopczyk ![]() Black o kurcze, to duuużo zdrówka Lenova ![]() Dziewczyny, mój Leo od wczoraj nie je ![]() myślicie,że zęby mogą mu dokuczać? w sumie wszystkie wyszły raczej bezobjawowo Ellmi u nas też poczta nawaliła, Leoś nie dostanie akordeonu a i moj prezent nie doszedł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 |
Zakorzenienie
|
Nadrabiam i nadrabiam, a dalej w czarnej d*pie jestem, gadulinskie jedne
![]() Nasza reh (z zalozenia 45minutowa) trwala 15min, z czego jakies 12min to jeden wielki wrzaskopisk ![]() ![]() Czeka czlowiek miesiac na wizyte, a tu takie cyrki ![]() Ale bedziemy cwiczyc w domu. Zreszta pochwalila Kubusia, bo juz nie jest taki wiotki jak byl. A poza tym mamy kolejnego zębalka ![]() Takze ostatni trudne dni sponsorowaly dwa zeby... Ide dalej czytac. |
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44028520] ---------------- Dorka mi się pochorowała ![]() Zdrówka! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bokeh pisałaś że pokrzywa coś wypłukuje, coś mi się tam kiedyś obiło, że niby magnez, ale nie udało mi się na ten temat nic znaleźć, nie szukałam zbyt ntensywnie. Może o to chodzi, ze działa moczopędnie. Nie daję codziennie, co drugi dzień.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 |
Zakorzenienie
|
Kija..dziękuję-czyli lecimy na dwór....
Lenova..super, że wszytsko ok. Ellmi trzymam kciuki zeby doszło...toz jutro już Mikolaj! ![]() Gdzie DELI? GDZIE TRES?CALA, HJE.... Łer ar ju? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super !!!!!!!! ![]() Cytat:
hej ! ![]() poka zdjęcie małej ![]() Ja dziś byłam z mama w hurtowni zabawek zraz koło mnie (Szklanko ) ![]() ![]() I musiałam coś wybrać bo mi mama wierciła dziure w brzuchu.... nie lubie tak na siłe ![]() Kupiła to http://www.google.pl/imgres?sa=X&esp...4&tx=122&ty=45 http://www.google.pl/imgres?sa=X&esp...4&tx=105&ty=99 pewnie zaraz pójdzie w kąt, no ale co ![]() ![]()
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
Blanka padła jak kawka o 18.50. Pierwszy raz od urodzenia tak wcześnie zasnęła. Ciekawe jak będzie spała?
W ogóle Wam powiem, że odkąd jest w żłobku, czyli od 4 dni, nie mamy żadnego problemu z zasypianiem w dzień. Odkładam ją do łóżeczka, a Ona się przekręca na boczek i śpi. Myślę, że to żłobkowe wrażenia plus etap "chodzenia" i jest zwyczajnie bardziej zmęczona. Panie mówiły w żłobku, że też im zasypia bez problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 |
Zakorzenienie
|
Jak daję mm to już nie muszę dawać osobno wit D3 ????
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2892 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam super pchacza ![]()
![]() |
#2894 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jakbym swojego widziała, identycznie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- hje widzę Cię, jak tam wizyta? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Zakorzenienie
|
taki pchacz żyrafka z sorterem
![]()
#2897 |
Zakorzenienie
|
bokeh, poka pchacza!!!
black, o kurde!!!!!! dobrze, ze zachowalas zimna krew ![]() bishonka, hello!!! odzywaj sie czesciej!!!!!! lenova, ![]() ![]() ![]() spierdaczylam wieniec cynamonowy Laurki ![]() ![]() ![]() plecy mnie tak bola, ze zaraz wikituje ![]()
#2898 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w koncu ktos sie nie wstydzi malo fewciowego balaganu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() chociaz ja nie licze na wielkie przyswajanie zelaza, bo Kubus wypija zawrotne 30-40ml na dzien. Co do wyplukiwania - chodzi wlasnie o dzialanie moczopedne. Wyplukuje sie wtedy magnez, potas, wit.B, C. Ale wg mnie tylko wtedy jesli pije sie w nadmiarze, a przy kilkunastu łykach 2-3 razy w tyg bedzie ok. Cytat:
![]() Cytat:
![]() O, kurde, jaki szalony!!! ![]() ![]() Co do butow - temat umarl, bo TZ stwierdzil, ze wiekszych ciosaków nie widzial ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakich inf.oczekujesz?? ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Jeeeej, jak pizga ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wieje u Ciebie? edit. już doczytałąm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja podaję ![]() jak takie beztalencie jak ja zrobiło, to Tobie też się uda
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2013-12-05 o 19:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie mamy tyłu dostawionego do ściany, i faktycznie, młoda mi dwa razy już fiknęła... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cynamonku, Adaś jest słodkim chłopczykiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ojj, zaczyna nieźle chłostać wiatrem, Orkan nadciąga... Zaraz napiszę, jak było na wizycie. Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-12-05 o 19:31 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2901 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() coś mi się z prawym okiem zrobiło, wszystko widzę jak przez mgłę:/ masakra, zaczyna mnie przez to głowa boleć bo najlepiej widzę z zamkniętym tym okiem a ciężko:/
![]() |
#2902 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba tez zaczne a co jeszcze podajesz z Fe ? Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2903 | ||||||
Zakorzenienie
|
O tak, zgadzam się w 100 procentach
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Suszone morele, zieloną pietruszkę i żółtko ![]()
![]() |
#2904 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymamy dalej kciuki za Was ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44028520] ---------------- Dorka mi się pochorowała bidulka moja[/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2905 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Moja najmądrzejsza bratowa i mój szanowny ojciec mało nie doprowadzili do tego że bym się poryczała przy wszystkich. Się ku.wa dobrali znawcy wychowania dzieci. Ojciec zarzucił mi że głodze dziecko bo jak się w nocy budzi to z 10 minut trwa zanim pójdę i zrobię,a on przecież płacze. A ta mądra strzała wymyśliła że na chama chce dziecko usypiać skoro dopiero co spał (przeszło 3godziny minęły). Wiecie że wybuchłam? Miałam ochotę się poryczeć bo siedli na mnie jakbym naprawdę źle wychowywała Oskara,ale zaczęłam się bronić. Wykrzyczałam staremu że to on wylicza godziny kiedy jadł i kiedy następne jedzenie ( bo podsumował mnie że u mnie musi iść spać z zegarkiem w ręku zawsze tak samo). A tej idiotce powiedziałam że skoro dla niej 3 godziny ponad bez spania to było przed chwilą to ma nierówno pod sufitem. Widzę że dziecko śpiące bo każdy mu tylko grucha nad uchem,wyrywa sobie go z rąk (na dodatek podpite towarzystwo) i ewidentnie chce spać to ta mi będzie mówić że po co kłaść go na siłę ![]() Akurat ona i mój ojciec są zerowym wzorem na wychowywanie dzieci i żałuję że im tego nie powiedziałam prosto w oczy bo by mi chociaż ulżyło. Matka trójki dzieci która karmi 2,3 letnie dziecko zupkami chińskimi,parówkami,czeko ladkami i jogurtami po których dziecko ma rozwolnienie ![]() Ona mi zarzuca że Oskar nie może czekolady bo to mój wymysł i mu nie daje a nie że nie może ![]() Tępa strzała. Pustak. Szpadel. Imbecyl. Wybaczcie musiałam ![]()
#2906 |
Zakorzenienie
|
A więc.
Od razu przy wejściu padło pytanie, czy Pola czworakuje. Mówię, że niestety nie. Że dalej pełza, jak pełzała, czasem tam użyje nóg, ale ogólnie ciągnie się na rękach. No i że widzę, że prawą stronę mam mocniejszą i że częściej jej używa. No to ona, rozbierać dziecko i badamy ![]() Pobadała tak jak ostatnio, sprawdziła odruchy itp. - jest wszystko w normie, ale faktycznie lewa nóżka "odstaje". Zabawy na boczkach bardzo ładnie Pola robiła na obu, siadała, gaworzyła. K. powiedziała, że nie pozostaje nic innego, jak dalej ćwiczyć, tak jak mówiła, żeby wypracować ten ruch naprzemienny, bo on jednak przy wstawaniu jest potrzebny. A jej mówię, że Pola właśnie staje już sama przy meblach, tylko widać, że przede wszystkim rękami się podciąga, a dopiero później dołącza nogami, obiema naraz. No to sprawdzamy - i jest tak, jak mówiłam. To ona mi pokazuje, co robić, żeby Pola stawała "z kolanka", czyli, przede wszystkim, słabsza lewa noga do przodu, podciągać pod lewą paszkę, żeby pomóc, a prawa w klęku i tak ma się podnosić (druga strona również tak samo). Mówiłam, że Pola tak robiła chwilkę jakiś miesiąc temu (nauczyła się od Mai - Evel ![]() I Pola bardzo ładnie schodzi ze stania, czym się Wam już chwaliłam ![]() Pokazała też, jak Polę ćwiczyć na czworakach, żeby sobie tą pozycję wyćwiczyła przynajmniej do wstawania - przemieszczać się tak nie musi/może krótko; dokładnie to samo robiła, co na filmikach Staszka Fistaszka (Szaja ![]() ![]() I jeszcze to, że jak ze stania sięga po coś, co ma na wysokości łydek, to nie zgina kolanek, tylko trzyma nogi prosto, a schyla się po prostu. Czyli też skutek złego pełzania/braku czworakowania. No, reasumując: Pola rozwija się wręcz książkowo, jesli chodzi o nabywane umiejętności w każdym miesiącu, tylko tą asymetrię trzeba niwelować, a wtedy szybko załapie, o co chodzi ![]() Przychodzimy do domu, a młoda co? Za każdym razem, jak ją podnosimy, czy to na prawą, czy na lewą nóżkę - jedna pyk do przodu, a z drugiej wstaje z kolanka ![]() Podpełza do czegoś, staje na czworakach, jedną rączką chwyta, przeciwną nóżkę podnosi, potem druga rączka, druga nózka - i staje ![]() Zrobiła nawet 3 czy 4 razy najprawdziwsze ruchy czworakowania ![]() ![]() ![]() Pola po KAŻDEJ wizycie u tej babki robi potem to, czego nie robiła wcześniej. (Chyba ją będę co tydzień do tej kobity zabierać, to za miesiąc Pola mi będzie chodzić ![]() Jeśli do nastepnej wizyty, czyli 25.01., przynajmniej nie wyrównamy lewej strony do prawej - zapisze nas na ćwiczenia. Ale wierzę, że nie będzie musiała - bo damy radę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziękujemy dziewczyny za buziaki dla Dorci ![]() Ifwka, patrz tutaj: http://dzieciowo.pl/2009/06/pozne-za...i-dziecka.html powiem, że Agatka BARDZO lajtowo ząbkowała, ale wiem, że raczej wyjątkiem jest, a jak widać wymioty mogą być aczkolwiek - teraz różne dziadowskie wirusy latają :/ Agatka tydzie temu miała jelitówkę przedziwną, i lekarka sama mówiła, że takie jest teraz: w pon. po południu rzadka kupa i nic więcej, rano super, poszła do przedszkola, tam 3 razy, następnego dnia nic, kolejnego wymioty, kolejnego znów nic, potem rzadka kupa, kolejny dzień wymioty (wszystko pojedynczo!) i tyle - a ciągnęło się to tydzień! Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wg mnie opcja nr 2 przede wszystkim pobudka 5 rano... masakra. Niedospane, wkurzone dziecko. Poza tym nerwowe latanie, ciągła zmiana miejsca przy opcji nr 1 - z domu do babci, od babci żłobek... weź pod uwagę, że zima zaraz, takie latanie z ciepłego do zimnego nie będzie korzystne Cytat:
Cytat:
http://www.smyk.com/k-s-kids-centrum...y-dla-dzieci-p no i... wiesz co, no fajne, ale chyba gdybym miała tyle kasy dać to wybrałabym to - na dłużej ![]() http://tessell.istore.pl/pl/animal-t...biegunach.html to co Nina chyba dzisiaj pokazywała, dobrze pamiętam? Cytat:
brawo! Cytat:
witaj ponownie ![]() Cytat:
a jakie, jakie? |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
LENOVA super że wyniki ok
BISHONKA witaj SZKLANKA łóżeczko naprawiane, a remanty, no cóż właściwie to nie remonty tylko kończenie budowy :/ mieszkamy na dole a góra jest nieruszona i teraz ją zaczynamy pokolei robić. Tak więc troszkę to potrwa
#2909 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44035567]
![]() a wg mnie opcja nr 2 przede wszystkim pobudka 5 rano... masakra. Niedospane, wkurzone dziecko. Poza tym nerwowe latanie, ciągła zmiana miejsca przy opcji nr 1 - z domu do babci, od babci żłobek... weź pod uwagę, że zima zaraz, takie latanie z ciepłego do zimnego nie będzie korzystne[/QUOTE] Nie chciałam pisać, że jestem za drugą opcją, bo myslałam, że tylko ja taka dziwna. Ale jak Szaja tak napisała, to i kamień z serca mi spadł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() ![]() Ninagg Ola śliczna i jak śmiało śmiga już ![]() ![]() ![]() Cynamonki super że w domku jesteście. Oby teraz już było wsio ok ![]() ![]() ![]() ![]() edit: ale p.i.z.g.a ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.