|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
![]() Ja szczerze przyznaje, że rzadko wchodzę na 1 str i o wizytach dowiaduje sie na bieżąco ![]() Cytat:
Ja bym sobie nie wyobrażała pierwszej dziewuszki A poza tym założę się że gdyby były dwie dziewczynki to Tż by nie odpuścił i tworzył do skutku jako ostatni z rodu dla potomnych ![]() Olafo ma straszny rytuał kąpielowy Tż zaczyna napełniać wanne, ja idę robić mleko i tylko słyszę tup tup tup po całym mieszkaniu i Olaf biega zbiera wszystko co się da i próbuje wrzucić do wanny Sprawdza Tżta refleks, dziś np był słoik, worki jakieś, mój but, autko i głowa psa ![]() Mam tyle prezentów "na zaś" dla Bąbla że jeszcze nie wiem co mu podłożyć Do butów za dużo nei wejdzie
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
A co do syneczków to zgadzam się z tobą w zupełności, chłopcy też lubią sie przytulać... Mój chrześniak to uwielbia martuszkao nie obawiam się że mnie małż obudzi, on ostatnio ma mega spanie... To ja go nogą popycham żeby z łóżka wylazł bo chcę wyjść,bo ja śpie od ściany i jest mi ciężko przez niego przechodzić... Poza tym jak ja wstaję to i on może nie...? mala gratuluje Leosia lolitka nie powinnaś być zawiedziona bo najważniejsze że dzidzia jest zdrowa... Zobaczysz chłopca pokochasz równie mocno jak dziewczynkę, bo to będzie twoje dziecko paulka może masz takie kiespkie samopoczucie przez ten wiatr... Mnie pytała już nie raz ginka czy nie odczuwam tych silnych wiatrów ![]() kasian tak jak pisałam wyżej mój mąż śpi rano, tylko śpi... Chyba że go pobudzę a może faktycznie coś wymyślił na Mikołaja... kto wieGdzie ta Niki?? No i jak kaorlak?
|
|
#3813 | |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim Mamusiom gratuluję udanych wizyt
![]() Mi to usg dało taki wewnętrzny spokój, wreszcie wiem że wszystko ok. ![]() Cytat:
no Lencia nasza kiedyś mówiła, że nie chce braciszka, jak będzie chłopak to będzie spać na balkonie :p dobrze że już ciepło będzie dziś jak jej powiedzieliśmy to miała łzy w oczkach, bo chce siostrzyczkę :-( potem stwierdziła, że Leon to nie imię dla dzidzi (kojarzy z śp. pradziadkiem) no i ma być Bolek a teraz już się cieszy. Dobra Dziewuszki zmykam do łóżeczka, głowa jeszcze pobolewa :/ Dobrej nocki i niech nikogo nie męczy wichura która idzie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam czytać te wasze opowieści o waszym pomysłowych dzieciach... I tak sobie wyobrażam jak nasze maleństwo będzie najpier gaworzyło, potem raczkowało a następnie tuptało po domku Już nie mogłam się napatrzeć na chrześniaka jak był u nas w wakacje... A mieliśmy go dla siebie tylko, bo był u nas bez rodziców... ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Idę pomęczyć męża żeby mi pstryknął fotkę brzuszka
|
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam wrażenie że to przez ten wiatr, niestety.
Zaraz spróbuję się położyć spać, mam całe łóżeczko dla Siebie (no i bliźniaków w brzuszku ). Spokojnego wieczorku życzę i mam nadzieję że będę jutro bardziej aktywna
|
#3816 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja też zmykam do łóżeczka
![]() Dobrej nocy!! Śpijcie spokojnie ![]()
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucam wam fotkę swojego brzucha
20 tc.w klubie jest ich więcej
|
#3818 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc Misiaki! ale macie sliczne brzuski u mnie nic praktycznie nie widac
mam nadzieje, ze sie doczekam!![]() Lolitka no co Ty Kochana bedziesz miala jeszcze coreczke, zobaczysz jak sie maly pojawi na swiecie zmienisz zdanie! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oj my to mamy straszny problem z owocami, Twoj jest jeszcze maly, ale moj chyba rok starszy? a tak nie je zadnych owocow, ani bananow, jablek, gruszki, mandarynek poprostu nic, w zyciu nie zjadl zadnego owocka, no raz chyba winogrona...przemycam mu w jakis placuszkach jogurtach, no ale to jest dziwne, pozatym zeby dziecko nie lubilo banana, za naszych czasow toc to byl rarytas no moze za Twoich nie, bo jestes duzo mlodszaRamona a Ty czujesz juz cos? ![]() ladnie prosze, na ktorej stronce chyba Seleniti wrzucala przepis na karkowke, bo dzis kupilam mieso...
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2013-12-05 o 20:32 |
|||||
|
|
|
#3819 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nam do butow tym bardziej sie nie zmiesci ale polozylam tak, ze buty leza na prezentach. Podejrzewam, ze najbardziej ja ucieszy widok wlasnie tych butow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
przyzwyczai sie, ze bedzie miala braciszka i pozostanie jedyna krolewna mamusi ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogłam się oprzeć i nie skomentować.... Jaka zawartość tam za Tobą ![]() PS. brzuszek bardzo ładniutki
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-12-05 o 20:33 |
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Piękny
Ja nie wiem, ja nigdy ludziom po szafkach nie patrze, a tam tyle rozmaitości Cytat:
Kasian Olaf ostatnio gustuje w moich butach ![]() Jak tak idziecie spać to ja chyba też, Tż na piłce będzie po 22 a ja się boję tego wichera za oknem To jutro nie da sie wyjść na spacer? Dziecko mi się załamie
|
|
#3823 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
cały dzień mnie nie było a tu tyle nadrabiania , zaraz się za to biorę nie mogłam wcześniej do Was zajrzeć, cały dzień coś.. |
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny mój mąż zbiera alkohole świat i co najważniejsze nie otwiera żadnego - zacznie otwierać jak zbierze całą listę, ale lista ciągle się zwiększa więc moim zdaniem nigdy to nie nastąpi
Edytowane przez JJJustynAAA Czas edycji: 2013-12-05 o 20:48 |
|
|
|
|
#3825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zwazywszy na to czego najbardziej boi sie Twoj maz to chyba niedobrze ze akurat Twoje mu sie podobaja Wlasnie ja sie tez boje tego ze jak pojdziemy rano do butow to Hanka bedzie chciala wyjsc na dwor ![]() Nie strasz tym wiatrem bo ja sie zalamie jak nie pojde jutro na spacer bo trzebs wyjsc z domu chociaz troche ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane i dziękuję za troskę
Jeszcze żyję , tzn. jest trochę lepiej, nie mdli mnie i jestem mniej osłabiona niż byłam rano, chociaż jeszcze biegam do kibelka (ale i tu jest lepiej ). Dzwoniłam do mamy (jest położną) i kazała mi wziąć węgiel (ok. 16) i na noc oraz dużo pić. Jak do jutra nie będzie poprawy to do lekarza. Nawet zjadłam kolację: pół bułki z Almette. Misia jakby rozumiała sytuację, bo była bardzo grzeczna, włączyłam jej bajki i tak sobie siedziałyśmy cały dzień. Byłam z Nią cały dzień sama, bo Mężul oczywiście w takich sytuacjach ma zawsze super extra ważne spotkanie, którego nie można przełożyć Wieczorem naszykowałyśmy z Misią ciasteczka i mleko dla Mikołaja i grzecznie poszła spać. Prezenty już na Nią czekają jak wstanie. Ja daję do paczki słodycze, na co dzień je rzadko więc przy takiej okazji dostaje. Oczywiście później je chowam i wydzielam.Gratuluję poznanych płci i pięknych brzuszków!!! ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Aha! Z tego wszystkiego zapomniałam się pochwalić. Dokonałam pierwszych zakupów dla Dzidzi: 5-pak bodów z krótkim rękawkiem z c&a i body z długim rękawem ze Smyka z Kubusiem Puchatkiem ![]() Co do imienia to jeśli na połówkowym zostanie dziewczynka to chyba zostanie Hania. Mi jeszcze chodzi po głowie Łucja (Lusia), a jeśli się zmieni płeć to najprawdopodobniej będzie Adaś. To na razie moje gdybanie, więc proszę nie dopisywać na pierwszą stronę
|
|
#3827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() akurat u nas nie ma Mikolajek, ale kupilam malemu zestaw ciastoliny z Kubusiem, ta ciastolina moglby sie bawic caly dzien i serwowac mi kurczaka z makaronem fajny okraglutki, to na dziewczynke, prawda? ![]() Cytat:
![]() maz wlasnie dzwonil, ze kupil paczke lizakow, oczywiscie wredna matka tez bedzie wydzielac imie Lucja bardzoooo ladne!
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2013-12-05 o 21:01 |
||
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Na 80 % na Franka 11 grudnia ma sie potwierdzić płeć, ale ginka obstawia chlopa
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale śliczny
niestety nie ma mnie w klubie, to chociaż tą focią się napaczę ![]() kompletnie nic ![]() Cytat:
![]() ładna gablota, no i meble, jak to by zareagował mój małżonek - Cytat:
![]() No niech zostanie ta Hania |
||
|
|
|
#3830 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolejny chłopiec i na dodatek Leon ![]() Cytat:
następna będzie córeczka Cytat:
![]() ciekawe jak Nikii ? ja właśnie robię zupę pieczarkową na jutro
|
|||
|
|
|
#3831 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przeżyłam dziś w pracy. ... Ale znowu czuje wbrzuszku bulgotanie i obroty, czasem mnie martwi to bo czuje taki mocny ból, łapie się za brzuch i czuje wtedy odwrót dziecka i jakiś kopniak,wczoraj miałam tak dwa razy dziś raz. Tez tak macie? |
|||||||||
|
|
|
#3832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Misia była zachwycona tym pomysłem i jeszcze biegła żeby donieść Mikołajowi krzesełko. Jak będę szła spać to zabiorę te ciastka i zostawię okruszki.Znalazłam te moje body które kupiłam: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Body/103927/1 http://www.smyk.com/cool-club-body-z...a-dla-dzieci-p Wzięłam rozmiar 62 (5-pak) i 68. Jakie to maleńkie!!!!!!!!! Odzwyczaiłam się od takiego malutkiego dziecka
|
|
|
#3833 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, ze już Ci lepiej Tez myślę, że pierwszy dzień najgorszy, a jutro już będzie lepiej, u Misi mówiłaś, że też tak było, że sobota najgorsza, a następnego dnia odespałyście Imię oczywiście masz wybrane przecudne mi się podoba Michalina również, ale niestety mąż jest przeciwny Cytat:
a jak synek wychowuje się w tamtej kulturze to wiadomo z czego trzeba zrezygnować żeby nigdy nie czuł się poszkodowany Zjadłabym ![]() Cytat:
także współczuję Ci szczerze Ja jeszcze nie czuję ruchów, u mnie za wcześnie, więc się nie wypowiem Cytat:
Super Jeju ja jakoś nie mam weny do kupowania ciuchów dla dzidzi nie wiem z czego to wynika, może z tego, ze całkiem niedawno Hanię jeszcze ubierałam w to i wiem co mam w zapasie dużo bardziej mnie "jarają" zakupy takie meblowe, dodatki do pokoju itp no ale z tym muszę poczekać jeszcze
|
||||
|
|
|
#3834 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
poza tym super macie brzuszki, wszystkie śliczne aa i Lolitka,Mala85 gratuluje synusiów |
|||
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam do łóżka...
Oczywiście jak co wieczór dziękuje za głosy Dobranoc. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
|
|
#3836 |
|
BAN stały
|
Hm..ciekawe gdzie Nikii
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jednak tak się zdarza, że cały czas człowiek jest nastawiony na jedno imię a po przyjściu na świat dzidziusia jednak okazuje się, że inne jest lepsze Niestety u nas Misia nie przejdzie, bo mężowi się nie podoba więc zostaje u nas Tosia no chyba, że jak się urodzi to mnie olśni ![]() Moja siostra urodziła synka, Krzysia, ale jak się urodził i zapytali o imię to ona w takim szoku mówi: Patryk ). Dobrze, że położna jej była przytomna i mówi: no jak, przecież miał być Krzysiu Dziewczyny mąż mi właśnie mówi, że znajomy jego i mojego taty bierze jutro swoje córeczki: 8 i 3 lata i lecą na jeden dzień do św. Mikołaja do Laponii normalnie zazdroszczę, mam nadzieję, ze też kiedyś będzie nas stać na to żeby dzieciakom takie za☠☠☠iste rozrywki zapewniać No na Nikii już pora teraz zdecydowanie |
|
|
|
|
#3839 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam już do łóżka. Muszę odespać ostatnią noc. Dobranoc
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę do łóżka, jeszcze później sprawdzę czy Nikii się odezwała, bo już mnie martwi to milczenie, ale widzę, że jest na wątku, więc jeszcze poczekam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

nie nastawiałam się jakoś konkretnie na płeć, ale bardzo się cieszę. 

A poza tym założę się że gdyby były dwie dziewczynki to Tż by nie odpuścił i tworzył do skutku jako ostatni z rodu dla potomnych 

mam nadzieje, ze sie doczekam!

). Dzwoniłam do mamy (jest położną) i kazała mi wziąć węgiel (ok. 16) i na noc oraz dużo pić. Jak do jutra nie będzie poprawy to do lekarza. Nawet zjadłam kolację: pół bułki z Almette.

To była jelitówka i sama się z nią od wczoraj męczę. Wczoraj i w nocy wymiotowałam, teraz już nie ale doszła biegunka