Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 08:32   #3001
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Cześć Dziewczyny
Jeszcze nie miałam okazji oficjalnie podziękować Wam za Wasze kciuki, wsparcie i wszystkie Prywatne Wiadomości

Za nami pierwsza noc w domu
Jutro wracamy na kontrolę do szpitala, liczymy, że wszystko będzie ok i pod koniec przyszłego tygodnia uda się zarezerwować salę operacyjną na wyjęcie cewnika

19 września nasz świat zawalił się po słowach lekarzy, że Adaś ma skomplikowaną wadę serca.... a pojechaliśmy "tylko" do szpitala z gorączką i wymiotami po szczepieniach... Później jeden szpital, drugi, operacja, kryzys na intensywnej terapii, na koniec zapalenie wsierdzia i 7 długich tygodni leczenia antybiotykami. To była długa droga przepełniona strachem nie o zdrowie ale o życie naszego synka.
Jednak dzisiaj już bez większego strachu mogę powiedzieć, że to co się działo przez ostatnie tygodnie już za nami

A to 5 miesięczny Adaś dzisiaj rano- po pięknie przespanej nocy, wypoczęty, szczęśliwy i gotowy do zabawy

Jeszcze raz dziękujemy za wszystko
Kochana, bardzo się cieszę że jesteście w domu z Waszym szczęściem. nadal trzymam kciuki za zdrowie Adasia
Śliczny!
I gratuluję Tobie i TZ siły i desperacji w walce o synka! Jesteście wielcy!

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Nom za 7 dni w przyszłą środę. Moja mała córeczka już taka duża , a dopiero się urodziła
jUŻ?

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
teraz są nawet dwa
coo??? buraki przyszły w środku dnia?

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny... Mój dzisiejszy dzień zaczął się o 6:40, bo mała dostała ataku szczekającego (krtaniowego) kaszlu... Zadziałałam, tak jak Kija pisała ( ) i zebraliśmy się na IP. Na szczęście skończyło się na 3 atakach, podczas których mała i tak dobrze sobie radziła z tym kaszlem... Na IP zdiagnozowali u niej infekcje górnych dróg oddechowych i teraz lecę po receptę dla niej do rodzinnego. Lekarz pochwalił mnie za działanie i był zdziwiony, że wiedziałam, o co chodzi i jak się postępuje, bo większość rodziców nie ma o tym zielonego pojęcia i dziecko przyjeżdża na IP z dusznościami - u nas nie było już śladu po kaszlu...
za szybką reakcję i zdrówka!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
doszła do mnie dzisiaj przesyłka z zabawkami dla Filipa i Karola na gwiazdkę i przysłali tylko po jednym egzemplarzu samochodu i klocków dzwoniłam i pisałam maila, na razie wyjasniają
do mnie też dzisiaj przyszła. szkoda że nie zapakowane auto w pudełko org tylko wyowijane folią i w karton.
w biedrze łądnie popakowane są

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wiadomości z frontu: Badanie eeg-prawidłowe-Blanka jest zdrowa i rozwija się prawidłowo!!!
Dziękujemy za kciuki:-*

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Hej kobiety. Mam nadzieję że nas pamiętacie. Strasznie miło poczytać co tam u starych znajomych fajnie że tak się trzymacie. Ja bardzo rzadko wchodzę na wizaz.
Nie mam albo czasu albo po prostu nie mam siły . Moja kalinka rośnie i rozwija się. Teraz mała chodzi przy meblach i nabija sobie guzy . O nadrobieniu zaległości na forum nie ma mowy ale postaram się zagładac częściej. Pozdrowienia. Malwina i Kalina
A witam, witam! Odzywać się!

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
I jeszcze sytuacja sprzed momentu. Przylazła do nas moja bratowa która mieszka za ścianą (nie wiem kto ją tu zapraszał ) ze swoją rozwydrzoną córką (nie powinnam tak mówić bo to moja chrześnica,córka mojego brata-ale inaczej nie umiem nazwać dziecka które po nocach na.pier.da.la mi kawałkiem drewna w sufit). No i Oskar akurat zjadł i go uspałam bo miał już dość wrażeń. Oni siedzą w kuchni obok jest pokój rodziców i dopiero mój. No i poszłam zamknąć drzwi do pokoju rodziców żeby było u mnie ciszej trochę. I mówię że zamknę drzwi bo mały śpi,a moja bratowa;Jak musisz to zamknij... Nie ku.rwa zostawię otwarte na ościerz,niech dziecko słucha jak drą mordy (bo to nie ma gałki do sciszania). I niech słucha jak ta mała bestia biega po pokoju i rozpiernicza wszystko napotkane na drodze
Nosz ...
Ale mi psują nerwy oni...
przepraszam, ale

a tak serio to współczuję

zdrowia dla szajowej dorki!!!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:39   #3002
elllmi
Zakorzenienie

hej
co się u nas działo w nocy :mdleje; myślałam, że mi dach porwie, tak dudniło jakby burza była, a w okna śniegiem i deszczem tak napierdzielało, że ja na równe nogi skoczyłam; a Filip spał i miał to gdzieś

dziewczyny, ale to, że Deli się tyle nie odzywa, to trochę dziwne jest bo Pstryczek może mieć w sumie zapierdziel w pracy (chociaż też długo cisza, jak na nią), ale Deli codziennie coś pisała

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
I czy to nie za dużo mm
19- 180
23:30 -180
3:00- 180
5:20 - jęczała jak na kupę dałam wodę to nie chciała, zrobiłam 90 mm i wypiła, a jak wstała na nóżki to id razu kupa poszła.
o kurcze, jak dla mnie, to mega dużo; my przez całą dobę zjemy mniej niż 400ml mm, więc w szoku jestem

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość

O KUWA jakie zdjęcie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae od kilku dni stojac probowala nozki podnosic i w koncu sie udalo, przed chwila samodzielnie zrobila pare kroczkow...
brawo

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:41   #3003
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Ewka ma śpika do pasa, no extra :/
Zdrowka!

Cytat:
Oklaski dla Yae

Nancy u nas też co druga noc fajna.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
U nas zupelnie nieregularnie z nocami
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:43   #3004
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
do mnie też dzisiaj przyszła. szkoda że nie zapakowane auto w pudełko org tylko wyowijane folią i w karton.
w biedrze łądnie popakowane są
no własnie to samo sobie pomyslałam, że nie ma pudełka i jak ja to łądnie zapakuję

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

poklikacie?
http://tablica.pl/nakarm-psa/

Stary 2013-12-06, 08:58   #3005
mala_19kw
Zakorzenienie

Hoł hoł hoł Witam ze śnieżnej krainy

Yellow-elegancko podsumowałaś sedno sprawy. 100% prawdy.
Albo nie rozumiem jak można nie wiedzieć że czekolada,kubusie i inne dziwadła NIC dobrego nie wnoszą dla takich maluchów. Po co je szprycować teraz kiedy przyjdzie jeszcze na to czas.

No właśnie martwię się co z Deli,ktoś pisał coś do niej? Pstryniu też zawsze mimo nawału pracy pisała na forum. Trochę to nie podobne do niej żeby zamilkła bez słowa wyjaśnienia.

Meneq- dla Yae

Szajka-jak dziś Dorka?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:27   #3006
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Chyba muszę się zresetować i rzadziej wchodzić na wątek, póki sobie jakoś nie poukładam tego naszego jedzenia, bo jest mi coraz gorzej ;/
Zamienię się w podczytywacza na trochę, mini odwyk albo coś.
jak uważasz Kochana, ale czekamy!

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dobra macie Ciotki, tylko nie marudzić, że mało widać
sorry mamka, Pietras Cię wygryzł ze zdjęcia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
przedstwiam Wam rudolfa od św Mikołaja

a dla tż czimcie mnie !

miska ! do okulisty
Jaka słodzizna
TZBokeh
MIśka do okulisty!

Cytat:
powinno mu dać radę

a mam pytanie; wasze dzieciaczki umieją dmuchać? bo tak się zastanawiam, czy dmuchnie na świeczkę na torcie jak przywiesiłam przy lampach te świąteczne ozdoby, to podchodzę do nich z Filipem i próbujemy dmuchać, żeby się huśtały, ale on tylko w drugą stronę umie dmucha do środka na wdechu
Dawid umie się zapowietrzać

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
czy Waszym Dzieciom strzelają jeszcze kości??

elllmi świeczki chyba Mamusia zdmuchuje;p;p
OJ tak! W plecach! Jak go nieraz podnoszę to chrupnie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Kurcze, Nancy, nie wiem co Ci poradzić wkurza mnie już samo czytanie i domyślam się jak się czujesz. Łączę się z Tobą w bólu. Dzięki Ci Panie, żeś wysłał mą t. tam gdzie psy szczekają dupami! Czego i Tobie życzę.

Ja w ogóle uważam, że macierzyństwo byłoby dużo prostsze, gdyby nie wtrącanie się osób postronnych, gdyby nie wszystkowiedzące babcie, ciotki, sąsiadki, gdyby nie kretyńskie rady które tylko budzą w nas frustracje. Czemu tak mało od naszych bliskich jakichś cennych wskazówek a tak dużo bzdur od których włos się jeży na głowie? W końcu to matka najlepiej zna swoje dziecko, ma instynkt który w zupełności jej wystarczy (noo, wizaż też się przydaje )

I powiem Wam, że ja czasem czuję taką bezsilność, że szlag mnie trafia. Nie wiem dlaczego skoro chcę wychowywać moje dziecko po swojemu to muszę o to z każdym walczyć i czuć się jak dziwadło? I dlaczego? Bo mam proste zasady: w łóżeczku dziecko śpi, w krzesełku je, na podłodze się bawi a przytulać staram się nie na rękach (w sensie nie noszę, tylko na siedząco albo leżąco, bo przez plecy niedługo nie wstanę z łóżka). Jezu, to jest proste jak drut a muszę walczyć o to jak lew! Ciągle słyszę: czemu nie Oli nie bawi się w łóżeczku. Czemu nie dasz go do krzesełka niech sobie posiedzi. I tak od kilku miesięcy, ja mogę swoje ale to nic nie daje. Mam fajne, spokojne i radosne dziecko, a w ciągu trzech wizyt mojej rodziny mam diablątko które musi mieć 100 procent mojej uwagi, chrupkami kukurydzianymi strzela z palców (nie ma mowy o włożeniu do buzi, je tylko jak ja mu podam), umie pluć i klaskać językiem podczas jedzenia, już wie jak fajnie zwisać głową w dół z kanapy, a co za tym idzie żegnaj nauko schodzenia tyłem, ja już nie wiem czy to na złość mi robią pokazując mu takie rzeczy, czy przypadkiem, ale mam wrażenie że jeszcze trochę i zniweczą całe moje wychowanie przez 10 miesięcy. Chyba najlepiej by było, jakby stał się naprawdę nie do zniesienia (a pomału tak jest), nie spał wcale i wtedy mogłabym szanowną rodzinkę prosić o pomoc. Nie wiem, może przesadzam, ale dość już mam konfliktów wynikających z urodzenia się dziecka. A najgorsze jest to że nic nie pomaga - ani spokojna rozmowa ani mój wk.rw taki że sąsiedzi słyszą.
Amen.

.
pogrubione - i może znajdzie się tam miejsce dla mojej t.?

a co do reszty to święta racje dziecko się rodzi i nagle nie dość że wszyscy się zmieniają o 180 stopni co najmniej, to się jeszcze wpieprzają we wszystko

Cytat:
Yae od kilku dni stojac probowala nozki podnosic i w koncu sie udalo, przed chwila samodzielnie zrobila pare kroczkow...

Cytat:
no własnie to samo sobie pomyslałam, że nie ma pudełka i jak ja to łądnie zapakuję

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

poklikacie?
http://tablica.pl/nakarm-psa/
poklikamy! Na na fc damy

Dziewczyny je.błam z Waszych TZ siku diabeł no nie mogę

Ja wstałam o 4 rano bo mnie wiatr obudził, kratkę wentylacyjną mi zwaliło w kuchni, zamiatało wszystkim po ulicach masakra. A Dawid jak Fifi spał w najlepsze. Raz się tylko w nocy obudził. Może to zasługa tego, że mi poduszkę podwędził i spał jak kocur na niej zwinięty

Stary 2013-12-06, 09:29   #3007
charlizz
Zadomowienie

No przeca TŻDeli ma urlop od poniedziałku to co się dziwicie
Ja jak wstawałam rano do szkoły to Ola się obudziła, od razu rączki wyciąga i się przytulała tak mocno położyłam się z nią jeszcze chwilkę a ona nie chciała mnie puścić, tak się przytulała i nie pojechałam, bo jak ostatnio tak było i moja mama miała rano ją przejąć to się darła jak zażynana, a mi serce pekało, że muszę ja zostawić

Burza była u nas w nocy

NETI, dobrze kojarze, że uważasz tych pomarańczowych pampersów sleep & play? W kauflandzie są po 19,90zł i mam ochotę wypróbować je

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:33   #3008
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ja jak wstawałam rano do szkoły to Ola się obudziła, od razu rączki wyciąga i się przytulała tak mocno położyłam się z nią jeszcze chwilkę a ona nie chciała mnie puścić, tak się przytulała i nie pojechałam, bo jak ostatnio tak było i moja mama miała rano ją przejąć to się darła jak zażynana, a mi serce pekało, że muszę ja zostawić

Burza była u nas w nocy

NETI, dobrze kojarze, że uważasz tych pomarańczowych pampersów sleep & play? W kauflandzie są po 19,90zł i mam ochotę wypróbować je

tak mi się właśnie kojarzy że TZ na urlopie i coś mi jakieś fundamenty świtają w głowie?
Natomiast Pstryczek to nie wiem czemu zamilkła

JA używałam ale Dawid ma chyba ogólnie uczulenie na pampery org bo mu cykuś się kropkami pokrywa

Stary 2013-12-06, 09:36   #3009
charlizz
Zadomowienie

Yellow, dobrze mówisz. Ja nie pojmuję w ogóle czemu wszyscy wokół muszą MUSZĄ sypać tymi radami. Moja siostra np. stwierdziła, że Ola jest za duża na słoiczki i powinna jeść normalne zupy (było to jak miała PÓŁ ROKU) a teraz jak jej młodszej zrobiło się odparzenie i powiedziałam, żeby nie wycierała pupy mokrymi chusteczkami to popatrzyła na mnie jak na dziwadło. Więc już się nic nie odzywam, bo przecież ja jestem gowniarz i nic nie wiem. Druga sprawa, że wczoraj jej chciałam powiedzieć, że potowki to sudocremem i schodzi w mig, ale ugryzłam się w język, bo i po co ? Ona i tak wie lepiej, a mi jest głupio ciągle ja pouczać. no i tu ważna kwestia: czy tym wszystkim ciotkom, babciom nie jest zwyczajnie głupio tak ciągle kogoś pouczać? Bo mnie jest, dlatego ze swoim dzieckiem robię swoje i na to samo pozwalam komuś. Proste.

Stary 2013-12-06, 09:37   #3010
hope01
Zakorzenienie

A tak poza tym, to ja chyba niedługo wyjdę z siebie.
Rodzice mi się kłócą.
Bomba bunty plus oni nie do końca sobie z nią radzą.
Tz cierpi natrwałą głupotę i idiotyzm i "bycie debilem do potęgi ENTEJ!" przez co mam wrażenie, że cały miesiąc mam PMS.

O chuju złoty.

Gdyby nie Dawid, to chybabym się spakowała, wyłaczyła telefon i pojechałą w ☠☠☠☠u przynajmniej na trochę
http://demotywatory.pl/4249044/Uwazaj
sasasa

Stary 2013-12-06, 09:39   #3011
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
laurko, nawijko znacie kasze/zboze (???), na ktore mowi sie adlay lub lzy Hioba?
Ja slyszalam o niej, ale nie jadlam. Zreszta w PL jest raczej trudnodostepna...

Byl u Was Mikolaj?
U nas byl - zostawil w butach czekoladowe mikolaje z bardzo fajna wkladka w srodku Dziwnym trafem TZ but byl pusty - jedynie z kartka, ze nie zasluzyl

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:41   #3012
charlizz
Zadomowienie

A powiem Wam jaka moja siostra inteligent:
"Ola jest taka duża,że do nocnika powinna robić"
Moja mama pyta po co,jak ona i tak nie rozumie, to, że się załatwi do niego to i tak będzie czysty przypadek, poza tym ona jest tak ruchliwa, że nie usiedzi, no nie ma szans.
Na co moja siostra, że niech się uczy, to jej mówię, czemu ona swoją sadzała od małego a ta zażegnała pampersy dopiero w wieku 2,5 roku?
Pitu pitu i jedyny argument "niech się uczy" lol, dobrze, że mama mnie poparła i sama wytoczyła argumenty

Stary 2013-12-06, 09:43   #3013
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Byl u Was Mikolaj?
U nas byl - zostawil w butach czekoladowe mikolaje z bardzo fajna wkladka w srodku Dziwnym trafem TZ but byl pusty - jedynie z kartka, ze nie zasluzyl
Szkoda, bo jest pyszna i myslalam, ze rzucisz jakims przepisem
Jaki Mikolaj?!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:44   #3014
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

Byl u Was Mikolaj?

u mnie nie było. Tzn pewnie od rodziców coś dostaniemy do domu i Młody pewnie też. NAtomiast... wiecie przykro mi się zrobiło, że ten pacan nie wpadł na to żeby właśnie chociaż figurkę do pożarcia zostawić. ALe nakupił wczoraj słodyczy w lidlu na cały miesiąc. A ja chcę schundąć

Stary 2013-12-06, 09:45   #3015
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wstałam o 4 rano bo mnie wiatr obudził, kratkę wentylacyjną mi zwaliło w kuchni, zamiatało wszystkim po ulicach masakra. A Dawid jak Fifi spał w najlepsze. Raz się tylko w nocy obudził. Może to zasługa tego, że mi poduszkę podwędził i spał jak kocur na niej zwinięty

Cytat:

Burza była u nas w nocy
aaaa, to może dlatego sie nie odzywa, zapomniałam
a co do burzy, to mi też się własnie tak wydawało, że grzmi, ale sobie myślę, gdzie burza w zimie, pewnie wiatr o blachę na dachu wali

Cytat:
o kutwa

Cytat:
Byl u Was Mikolaj?
nie był
ale TŻ dzwonił, że spotkał jednego na Wiedniu i dostał dla mnie wino

Stary 2013-12-06, 09:46   #3016
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dobra macie Ciotki, tylko nie marudzić, że mało widać
Piękni, a jacy podobni

Cytat:
jak to pisałam, to to samo pomyslałam
Wariatki, jaki wianek laurki? Wianek już dawno na haku wisi :P

Cytat:

a dla tż czimcie mnie !

miska ! do okulisty
Cudna, ta jej mina zawsze mnie rozwala

Cytat:
Ale gdzie? W gabinecie?

Nie omieszkam

Hohoh, jakie warunki stawia
Ok, ok, tylko nie bardzo wiem od czego zaczac...

Nie zdazylam, bo musialam wchodzic do reh.

insolito, Staszek Fistaszek to chlopczyk z zespolem Downa. Jego rodzice prowadza bloga, a poza tym wstawili na yt bardzo pomocne filmy z nauki czworakowania/siedzenia - np. http://www.youtube.com/watch?v=RTU1XzKsr0U
No ja też nie wiem od czego zacząć

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

kłótni i obrażeń tż ciąg dalszy, on nie będzie czytał tych artykułów, bo nie będzie stawał między mną a nią, nie będzie wybierał, bo stawiam go w trudnej sytuacji, nosz ku...rwa ja pier....dolę
No taaa, bo to na złość mamusi chodziki są do dupy! Nie o dziecko tylko samopoczucie mamuni chodzi! Masakra. Współczuję Dorze że ja swojej nie widziałam od lipca

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
czy Waszym Dzieciom strzelają jeszcze kości??

elllmi świeczki chyba Mamusia zdmuchuje;p;p
Misiowi czasem coś przeskoczy

Cytat:
Nie ogarniam :banghead: wczoraj pobudka 7:48, a dziś 5:20. I jeszcze poszła wczoraj później spać.
Ale widzę zależność jak w dzień dobrze śpi to w nocy też.
Jak w dzień źle to w nocy też.

I czy to nie za dużo mm
19- 180
23:30 -180
3:00- 180
5:20 - jęczała jak na kupę dałam wodę to nie chciała, zrobiłam 90 mm i wypiła, a jak wstała na nóżki to id razu kupa poszła.

Sorry za smety z rana ale nie ogarniam tego mm. W takich godz często też cycka jadła.

Śniegu nasypalo że ho ho ho

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Yellow współczuję , takie to smutne

Ja też się nie spodziewałam że narodziny dziecka mogą tak popsuć relacje między ludźmi
Choć u mnie nie ma takich problemów jak ty masz, bo nikt się nie wtrąca,.to i tak relacje się bardzo popsuły. Nawet między mną a mężem

Ja też taką zależność widzę, im później pójdzie spać, tym wcześniej wstaje.

Cytat:
laurko, nawijko znacie kasze/zboze (???), na ktore mowi sie adlay lub lzy Hioba?
Nigdy się nie spotkałam

Cytat:
Brawo

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Ewka ma śpika do pasa, no extra :/
Oj, kurujcie się!

Debrah mam nadzieję że sobie szybko wszystko poukładasz, tulam mocno.

Galareta wyszła pyszna

U nas śniegu nie ma tylko wiatr paskudny
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:19   #3017
elllmi
Zakorzenienie

widziałyście w DDTVN te ciuchy z fajnymi napisami? koszulka z fochem musi być moja

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wariatki, jaki wianek laurki? Wianek już dawno na haku wisi :P

Stary 2013-12-06, 10:25   #3018
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:

Burza była u nas w nocy

Witam się!
Charliz, tak kupowaliśmy je ze dwa razy, 20 zl to dobra cena, nawet bardzo, ja kupowalam po 25zl, a te wychodza 40gr/szt..one fajnie pachną-jak dla mnie porownywalne ze, zwykłymi pampkami

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Deli zajmuje się mężem na urlopie...ale Pstryk?a Tresele?
Misia marsz do lekarza..
Bokeh..Rudolfik super, tylko noska brakuje
Black..fota fajna...ale wsio mi sie na czarno zlalo...

Ktorej do lunatyk klatki opsikuje? Sasasasasa

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Misia marsz do lekarza..

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Misia marsz do lekarza..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:25   #3019
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Witam się!
Charliz, tak kupowaliśmy je ze dwa razy, 20 zl to dobra cena, nawet bardzo, ja kupowalam po 25zl, a te wychodza 40gr/szt..one fajnie pachną-jak dla mnie porownywalne ze, zwykłymi pampkami
Moja siostra twierdzi, że to są specjalne na lato, Lol nie przesikuje ich Antonio? Co ile zmieniacie pieluszkę? Ola od Dad dostała takiego uczulenia, że już na pewno do nich nie wrócę, a chciałabym czegoś nowego spróbować

Stary 2013-12-06, 10:29   #3020
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Misia marsz do lekarza..

Bijkora..porazila mnie herbata z rana

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:29   #3021
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, bo jest pyszna i myslalam, ze rzucisz jakims przepisem
Jaki Mikolaj?!
Niestety nie pomoge.

Nie macie czegos takiego jak mikolajki?

Mialam isc do lumpa (TZ ma wolne), a tu zawieja, ze hoho.
A 30min temu slonce swiecilo :/

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:29   #3022
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Misiaeel, ja miałam dokładnie taki sam problem z okiem. Miałam za wysokie ciśnienie w oku, dostałam antybiotyk i zeszło. Więcej się nie pojawiło. Idź do okulisty, bo to nie przelewki.

Bokeh, Hania cudna, ale coś ją tak pod ścianą ustawiła ? Uważaj, bo ja tam widzę piąstkę zacisnieta .
bo jak ja postawię pod tą ścianą to stoi inaczej się boi :P

Cytat:
wow ! brawo ! no proszę jak najmłodsze zostawiają w tyle konkurencję starszą :P

Cytat:
Rodzice mi się kłócą.
Tz cierpi natrwałą głupotę i idiotyzm i "bycie debilem do potęgi ENTEJ!" przez co mam wrażenie, że cały miesiąc mam PMS.

O chuju złoty.

Gdyby nie Dawid, to chybabym się spakowała, wyłaczyła telefon i pojechałą w ☠☠☠☠u przynajmniej na trochę
sasasa

przepraszam ale współczuję bo mój tż też na to cierpi ale tylko od czasu do czasu się uaktywnia choroba

Cytat:

Byl u Was Mikolaj?
u mnie nie

byłam wczoraj z mama w lidlu i są ksiązki nesbo za 24,90 mówie kupisz mi na mikołaja? -NIE! ah ta matczyna miłość

Cytat:
widziałyście w DDTVN te ciuchy z fajnymi napisami? koszulka z fochem musi być moja

ja nie widziałam poooooka

ale mi wieje ...... olaboga, jestem odcięta od świata i jedzenia....
Stary 2013-12-06, 10:32   #3023
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Yellow, dobrze mówisz. Ja nie pojmuję w ogóle czemu wszyscy wokół muszą MUSZĄ sypać tymi radami. Moja siostra np. stwierdziła, że Ola jest za duża na słoiczki i powinna jeść normalne zupy (było to jak miała PÓŁ ROKU) a teraz jak jej młodszej zrobiło się odparzenie i powiedziałam, żeby nie wycierała pupy mokrymi chusteczkami to popatrzyła na mnie jak na dziwadło. Więc już się nic nie odzywam, bo przecież ja jestem gowniarz i nic nie wiem. Druga sprawa, że wczoraj jej chciałam powiedzieć, że potowki to sudocremem i schodzi w mig, ale ugryzłam się w język, bo i po co ? Ona i tak wie lepiej, a mi jest głupio ciągle ja pouczać. no i tu ważna kwestia: czy tym wszystkim ciotkom, babciom nie jest zwyczajnie głupio tak ciągle kogoś pouczać? Bo mnie jest, dlatego ze swoim dzieckiem robię swoje i na to samo pozwalam komuś. Proste.

gdzie głupio, przecież to oni są fachowcy i muszą podzielić się z innymi swoimi złotymi radami :/
Cytat:

Byl u Was Mikolaj?

niemniej jednak dziwne, bo zawsze dziewczyny znalazły chwilę...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:35   #3024
misiaeel
Wtajemniczenie

heja
z okiem trochę jakby lepiej, ale nadal gorzej widzę:/

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
Misiaeel, ja miałam dokładnie taki sam problem z okiem. Miałam za wysokie ciśnienie w oku, dostałam antybiotyk i zeszło. Więcej się nie pojawiło. Idź do okulisty, bo to nie przelewki.

Bokeh, Hania cudna, ale coś ją tak pod ścianą ustawiła ? Uważaj, bo ja tam widzę piąstkę zacisnieta .
dzieki dzisiaj się zapisuję
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Yellow ja mam takią herbatkę. Kupiłam w almie.Ale mozesz poszukać zamienników. Jak dzieciu nie zasmakuje to sama z przyjemnością wypijesz

---------- Dopisano o 06:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

O KUWA jakie zdjęcie
jaka reklama

Cytat:

Cytat:
hej
co się u nas działo w nocy :mdleje; myślałam, że mi dach porwie, tak dudniło jakby burza była, a w okna śniegiem i deszczem tak napierdzielało, że ja na równe nogi skoczyłam; a Filip spał i miał to gdzieś
u nas to samo! a Hania spała w najlepsze

Cytat:
poklikamy

Cytat:

a co do reszty to święta racje dziecko się rodzi i nagle nie dość że wszyscy się zmieniają o 180 stopni co najmniej, to się jeszcze wpieprzają we wszystko
no i wiedzą wszystko najlepiej
Cytat:
ale słodzina

Cytat:
Rodzice mi się kłócą.

O chuju złoty.

sasasa

Cytat:

Byl u Was Mikolaj?
zacnie
u mnie była a u Hani będzie wieczorem;p
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Galareta wyszła pyszna
a dasz przepis?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:36   #3025
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ellmi to ile dajesz mm tak od godzin wieczornych i ile razy Zenus :p się budzi

Bo moja czystej wody nie chce pic w zamian

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:38   #3026
elllmi
Zakorzenienie

ale sikorka wypierdzieliła u mnie w okno nie wiem, czy ją wiatr zniósł, czy jej się coś pomieszało, ale siedziałą taka powyginana na balkonie, a ja panika, nie wiedziałąm co robić na szczęście się otrzepałą i poleciała, uff; znowu bym musiała pogrzeb w pudełku po herbacie robić

Cytat:
ja nie widziałam poooooka

ale mi wieje ...... olaboga, jestem odcięta od świata i jedzenia....
http://www.shwrm.pl/marki/chrum-b.html ; na ich stronkę nie mogę wejść, bo wywala, chyba za dużo ludzi na raz chce

a co do odcięcia, to może i dobrze

Stary 2013-12-06, 10:38   #3027
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
No nic, żegnam się. Będę w klubie. Muszę się trochę pozbierać, siadły mi baterie z tym jedzeniem, opad z sił.

ściskam mocno

Cytat:

a dla tż czimcie mnie !

miska ! do okulisty

Cytat:
klask i:

Cytat:

zdrowia dla szajowej dorki!!!
ooo właśnie, zdrówka Myszko

Dziewczyny u której z Was Mikołaj zostawia prezenty pod poduszką
bo czytam o zostawianiu przy drzwiach, w butach czy skarpetach

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:40   #3028
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Ellmi to ile dajesz mm tak od godzin wieczornych i ile razy Zenus :p się budzi

Bo moja czystej wody nie chce pic w zamian
19:00 - 20:00 zjada 180ml (zazwyczaj trochę zostawia), a potem dopiero 0k.7:00 rano 210ml i wsio; więcej mm w ciągu dnia nie je; no i na szczęście w nocy na jedzenie już daaaaawno się nie budzi

Stary 2013-12-06, 10:41   #3029
treselle0
Zadomowienie

czołem
Powiem Wam, że cieżka jest taka praca w domu..ciężko ogarnąć, ...a ja bym jeszcze chciała zrobić wszytko dobrze, a niestety czasem nie jestem w stanie ogarnąć pracy i dziecia, które chce mamy już

A dzis wolne i dobrze, bo nocka tragedia. Ola postanowiła zrobić sobie przerwę w spaniu i poiedzieć bijąc i ciągnąc mamusię po chym sie da

Jak były do mnie jakies pytania/sprawy to proszę powtórzyc, bo raczej nie dam rady za dużo nadrobić

I pytanie: kupiła juz którąs z Was sanki?? Tż zmienił koncepcje i chce metalowe, żeby Nas razem wozić niby drewnine się złamią jak usiądę z Olą

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-12-06 o 10:42
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:41   #3030
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Dziewczyny u której z Was Mikołaj zostawia prezenty pod poduszką
bo czytam o zostawianiu przy drzwiach, w butach czy skarpetach
jak do mnie jeszcze przychodził, to pod poduszką właśnie albo koło łóżka, jak się pod poduchę nie dało wsadzić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości