Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 07:38   #1681
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy będziecie mieć druhny czy tylko świadków?
Będziecie z nim siedzieć razem przy stole ? czy jak to planujecie? jakie funkcje będą miały ?
jestem ciekawa bo nie mogę się zdecydować...

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

dostałam cennik z Selgros jakby ktoś chciał mogę przesłać.....
Ja będę mieć tylko świadków i zamierzamy siedzieć razem ze świadkami i ich połówkami. Koncepcja druchen nigdy mnie nie porywała.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 07:41   #1682
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość

Ad rem,Kishlaczkowa spóźnione ale szczere - najlepsze życzenia z okazji Waszych świąt!

zamówiliśmy wódeczkę - 220 butelek Pana Tadeusza
Dziękuję!
Gratuluję zakupu wódki!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 07:41   #1683
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Stanik miej cielisty na ślubie, mojej koleżance na pierwszym tańcu wylazł kawałek stanika jak ją mąż przechylił, i dobrze, że miała cielisty bo na zdjęciu byłoby widać a tak to mają piękne zdjęcie zrobione akurat w tej chwili i nic nie widać
Racja ogolnie tez stawiam na cielisty, ale ze za ten drugi place tylko 10 euro to biore dwa Jak jest promocja to trzeba skorzystac. Mysle, ze ten bialy moze mi sie przydac do mojej sukni na cywilny....
Bo zapomnialam sie Wam pochwalic, ale zamowilam sukienke u krawcowej ( slubnej niestety, wiec troche drogo mnie to wyjdzie ), ale jest pieeeekna, taka jak marzylam. Przymiarki przed swietami, takze sie pochwale

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Więc tak, co ustaliłyśmy z deko.

Kompozycje kwiatowe będą w większości białe, w 1/3 fioletowe i gdzieniegdzie akcenty amarantowe z takich kwiatów jak: goździk, eustoma, frezji i by uniknąć nadmiaru zieleni (bo muszę czegoś użyć jako wypełniacza no i myślałam że jedyną opcją jest zielenina) - gipsówka

Na stół prezydialny ikebana z kwiatów i świeczników a pod nią na tym marszczonym obrusie takie "łańcuchy" z kryształków - nie sugerujcie się kolorami bukietu! Do tego jeszcze na tym marszczeniu będą poprzyczepiane pojedyncze kwiaty storczyków.

Do tego po dwa kielichy martini na każdy stół, które będą stały na lustrach.
W kielichach kompozycje kwiatowe z ww kwiatów i będą zwisały kryształki, a na lustrach będą jeszcze rozrzucone te kwiaty storczyków. Chyba, że będzie za dużo to je zdejmiemy.

Do tego na każdym stole na środku będą w takich skupiskach świeczniki wypełnione wodą i pływającymi świecami, coś jak tu tylko mniej ich:

ORAZ świece pływające z kwiatkiem storczyka w wodzie, coś jak tu ale nie wiem czy takie świeczniki, będe jechała oglądać + mniejszy kwiatek (pojedynczy)

Mój bukiet jednak trochę zmieniam, będzie z fioletowej i białej eustomy z akcentami maleńkiej róży gałązkowej w kolorze amarantu.

Do tego przypinki, których wygląd jeszcze ustalę (ilość też, na pewno 4, ale nie wiemy czy jeszcze 3 dla drużbów nie domówić),

Świadkowa będzie miała opaskę na rękę z kwiatów. Tylko chciałam dać wszystkim druhnom a nie mam tyle kasy, bo to drogie jest i nie wiem jak z tego wybrnąć.

I to tyle ile na razie ustaliłam.
enzunio To wszystko jest boskie!!! ale mnie chyba najbardziej urzekl ten ikeban....Cos pieknego! Ale to sa jej zdjecia ze strony, czy z sieci i po prostu obrazuja inspiracje??
Co do druhen... jak to bedzie wygladac? To znaczy to bedzie taka jakby bransoleta z zywych kwiatow na wstazce?
Czy nie obawiasz sie, ze to w trkacie tancow i tak sie zepsuje???

Jesli sie nie obawiasz, to rzeczywiscie w ostatecznosci mozesz cos sama pokombinowac dla druhen

Moja dostanie bukiecik i makijaz w prezencie Takze bedzi sie wyrozniac Stwierdzilam, ze ona w sumie sie dosc napracuje, wiec zasluguje na to, zeby wygladac pieknie caaaala noc

Cytat:
Będziecie z nim siedzieć razem przy stole ? czy jak to planujecie? jakie funkcje będą miały ?

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:42 ----------

dostałam cennik z Selgros jakby ktoś chciał mogę przesłać.....
Tysiu my bedziemy miec tylko swiadkow. Druhny to moze i fajna sprawa, ale moim zdnaiem to taki "niepolski" zwyczaj i nie za bardzo wiem, po co one wlasciwie sa
Mimo ze moje przyjaciolki byly dosc zawiedzione jak sie ostatecznie zdecydowalam kto mi swiadkuje, ale to jest wazna funkcja i dziewczyna musi byc super zorganizowana, zeby podolac

My przy stole siedzimy tylko z swiadkami i ich polowkami. A dalszej konfiguracji jeszcze nie znam

Co do funkcji, to oczywiscie ona jest bardzo wazna, bo ogarnia i pilnuje czy ja tez dobrze wygladam, ale tez nie chce jej nie wiadomo jak obarczac. Zreszta ja mam bardzo zgrana rodzinke, wiec kazdy cos bedzie pomagal. Na pewno jak bede miala jakis problem organizacyjny to ja poprosze o to czy o tamto, ale w gruncie rzeczy jej zadaniem jest wspieranie mnie no i zabawa z goscimi

poprosze o cennik!!!!!

Edytowane przez ParisParisienne
Czas edycji: 2013-12-06 o 07:43
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 07:48   #1684
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Kompozycje kwiatowe będą w większości białe, w 1/3 fioletowe i gdzieniegdzie akcenty amarantowe z takich kwiatów jak: goździk, eustoma, frezji i by uniknąć nadmiaru zieleni (bo muszę czegoś użyć jako wypełniacza no i myślałam że jedyną opcją jest zielenina) - gipsówka

Na stół prezydialny ikebana z kwiatów i świeczników a pod nią na tym marszczonym obrusie takie "łańcuchy" z kryształków - nie sugerujcie się kolorami bukietu! Do tego jeszcze na tym marszczeniu będą poprzyczepiane pojedyncze kwiaty storczyków.

W kielichach kompozycje kwiatowe z ww kwiatów i będą zwisały kryształki, a na lustrach będą jeszcze rozrzucone te kwiaty storczyków. Chyba, że będzie za dużo to je zdejmiemy.

Do tego na każdym stole na środku będą w takich skupiskach świeczniki wypełnione wodą i pływającymi świecami, coś jak tu tylko mniej ich:

ORAZ świece pływające z kwiatkiem storczyka w wodzie, coś jak tu ale nie wiem czy takie świeczniki, będe jechała oglądać + mniejszy kwiatek (pojedynczy)

Mój bukiet jednak trochę zmieniam, będzie z fioletowej i białej eustomy z akcentami maleńkiej róży gałązkowej w kolorze amarantu.

Do tego przypinki, których wygląd jeszcze ustalę (ilość też, na pewno 4, ale nie wiemy czy jeszcze 3 dla drużbów nie domówić),

Świadkowa będzie miała opaskę na rękę z kwiatów. Tylko chciałam dać wszystkim druhnom a nie mam tyle kasy, bo to drogie jest i nie wiem jak z tego wybrnąć.

O matko, to wygląda przepięknie!!!! Zwłaszcza ta ikebana. Zakochałam się. A zdradzisz ile płacisz za to wszystko? Rozumiem, że ta opaska z kwiatów dla świadkowej to zamiast bukietu?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:15   #1685
rabbitka
Rozeznanie

Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

Cytat:

Pięknie to wszystko wygląda! ikebana jest poprpstu cudna!

Tysia ja bede miala druchny, a przy stole beda z nami siedziec swiadek i swiadkowa z partnerami, bo stol jest max 20 osobowy wiec z Druchnami i Druzbami bym sie nie wyrobila z miejscem
I moje Dziewczyny tez beda mialy kwiatowe korsaże

Paris czekam na zdjęcia sukieni

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:18   #1686
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Racja ogolnie tez stawiam na cielisty, ale ze za ten drugi place tylko 10 euro to biore dwa Jak jest promocja to trzeba skorzystac. Mysle, ze ten bialy moze mi sie przydac do mojej sukni na cywilny....
Bo zapomnialam sie Wam pochwalic, ale zamowilam sukienke u krawcowej ( slubnej niestety, wiec troche drogo mnie to wyjdzie ), ale jest pieeeekna, taka jak marzylam. Przymiarki przed swietami, takze sie pochwale

enzunio To wszystko jest boskie!!! ale mnie chyba najbardziej urzekl ten ikeban....Cos pieknego! Ale to sa jej zdjecia ze strony, czy z sieci i po prostu obrazuja inspiracje??
Co do druhen... jak to bedzie wygladac? To znaczy to bedzie taka jakby bransoleta z zywych kwiatow na wstazce?

Jesli sie nie obawiasz, to rzeczywiscie w ostatecznosci mozesz cos sama pokombinowac dla druhen

Moja dostanie bukiecik i makijaz w prezencie Takze bedzi sie wyrozniac Stwierdzilam, ze ona w sumie sie dosc napracuje, wiec zasluguje na to, zeby wygladac pieknie caaaala noc

Tysiu my bedziemy miec tylko swiadkow. Druhny to moze i fajna sprawa, ale moim zdnaiem to taki "niepolski" zwyczaj i nie za bardzo wiem, po co one wlasciwie sa
Mimo ze moje przyjaciolki byly dosc zawiedzione jak sie ostatecznie zdecydowalam kto mi swiadkuje, ale to jest wazna funkcja i dziewczyna musi byc super zorganizowana, zeby podolac

My przy stole siedzimy tylko z swiadkami i ich polowkami. A dalszej konfiguracji jeszcze nie znam

Co do funkcji, to oczywiscie ona jest bardzo wazna, bo ogarnia i pilnuje czy ja tez dobrze wygladam, ale tez nie chce jej nie wiadomo jak obarczac. Zreszta ja mam bardzo zgrana rodzinke, wiec kazdy cos bedzie pomagal. Na pewno jak bede miala jakis problem organizacyjny to ja poprosze o to czy o tamto, ale w gruncie rzeczy jej zadaniem jest wspieranie mnie no i zabawa z goscimi

poprosze o cennik!!!!!
Jak to mówią jak dają to bierz No i musisz Nam się koniecznie pokazać w sukience !!

Dziewczyny, te wasze dekoracje są piękne. I teraz moja pytanie, te z Was które widziały zdjęcia mojej sali, niech mi powiedzą co wybrać Generalnie chciałabym, żeby na sali ozdoby były z eustomy fioletowej połączonej z odcieniami kremowymi, wrzosowymi. Pasuje ?? Wydaje mi się, że tak bo sala jest we wrzosach, ale podpowiedzcie Z drugiej strony nie wiem czy skoro tak będzie na sali to bukiet też taki mieć czy raczej jednolity fioletowy ale też eustomy np taki http://www.kwiaty.lublin.pl/blog/?tag=anemony, ja skłaniam się ku byciu konsekwentną i mieć coś takiego, żeby nie był to zbyt ciężki kolorystycznie http://www.welonimuszka.pl/index.php...sja-i-lawenda/ Co bardziej radzicie ??

Ps. Kto sali nie widział, a chciałaby zobaczyć to tu http://www.lipcowyogrod.pl/galeria.html nasza sala to sala ogrodowa

Edytowane przez Cherry_24
Czas edycji: 2013-12-06 o 08:26
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:36   #1687
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Jak to mówią jak dają to bierz No i musisz Nam się koniecznie pokazać w sukience !!

Dziewczyny, te wasze dekoracje są piękne. I teraz moja pytanie, te z Was które widziały zdjęcia mojej sali, niech mi powiedzą co wybrać Generalnie chciałabym, żeby na sali ozdoby były z eustomy fioletowej połączonej z odcieniami kremowymi, wrzosowymi. Pasuje ?? Wydaje mi się, że tak bo sala jest we wrzosach, ale podpowiedzcie Z drugiej strony nie wiem czy skoro tak będzie na sali to bukiet też taki mieć czy raczej jednolity fioletowy ale też eustomy np taki http://www.kwiaty.lublin.pl/blog/?tag=anemony, ja skłaniam się ku byciu konsekwentną i mieć coś takiego, żeby nie był to zbyt ciężki kolorystycznie http://www.welonimuszka.pl/index.php...sja-i-lawenda/ Co bardziej radzicie ??

Ps. Kto sali nie widział, a chciałaby zobaczyć to tu http://www.lipcowyogrod.pl/galeria.html nasza sala to sala ogrodowa
Przede wszystkim masz przepiekna sale!!!!!!! i te krzesla

ale czy mi si wydaje, czy tak sa jakies turkusowe obrusy? wg mnie kolory wrzosowo fuksjowe sa bardzo fajne ozywia sale i dodadza jej takiej "lekkosci".
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:47   #1688
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja bede miala druhny i bedziemy wszyscy razem siedzieli przy jednym stole. W sumie 14 osob.

Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:59   #1689
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Przede wszystkim masz przepiekna sale!!!!!!! i te krzesla

ale czy mi si wydaje, czy tak sa jakies turkusowe obrusy? wg mnie kolory wrzosowo fuksjowe sa bardzo fajne ozywia sale i dodadza jej takiej "lekkosci".
Kolor obrusów można sobie wybrać, u nas będą białe, a nasz stół wrzosowy dół, na zdjęciach jest i wrzosowy i niebieski
Stary 2013-12-06, 09:46   #1690
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

Tysia ja bede miala druchny, a przy stole beda z nami siedziec swiadek i swiadkowa z partnerami, bo stol jest max 20 osobowy wiec z Druchnami i Druzbami bym sie nie wyrobila z miejscem

To jaki Ty masz orszak? o.0?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:49   #1691
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
My będziemy mieć tylko świadków. Na szczęście nie są na dzień dzisiejszy w żadnym związku, więc będziemy siedzieć we czwórkę. Chociaż moja siostra zaczyna się spotykać z jednym kawalerem i może coś z tego wyjdzie. Nawet jeśli to i tak posadzę go z gośćmi i poproszę świadka, by także wziął osobę towarzyszącą. Siedzieć nie będą z nami, bo wg mnie jeśli będą dwie druhny to powinny być ubrane tak samo, a ja nie chcę naciągać osoby tow. świadka na niepotrzebne koszta i przede wszystkim stres.

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:53   #1692
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:

Cudo cudo cudo
Zazdroszczę już wystroju sali

Laski musicie mi pomóc. Wczoraj z Tż przejrzeliśmy te kursy przedmałżeńskie, większość odpada bo są w niedziele a Tż w niedziele pracuje.
Znaleźliśmy kurs który zaczyna się na początku lutego i trwa do marca w sali Winnica za Katedrą. (chodzi o Białystok). Ale nie mogę znaleźć tam żadnego kontaktu, ani telefonu, ani meila.. i nie wiem, iść po prostu na pierwsze zajęcia jak gdyby nigdy nic?

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:53   #1693
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
My będziemy mieć tylko świadków. Na szczęście nie są na dzień dzisiejszy w żadnym związku, więc będziemy siedzieć we czwórkę. Chociaż moja siostra zaczyna się spotykać z jednym kawalerem i może coś z tego wyjdzie. Nawet jeśli to i tak posadzę go z gośćmi i poproszę świadka, by także wziął osobę towarzyszącą. Siedzieć nie będą z nami, bo wg mnie jeśli będą dwie druhny to powinny być ubrane tak samo, a ja nie chcę naciągać osoby tow. świadka na niepotrzebne koszta i przede wszystkim stres.
My też, klasycznie, świadkowie tylko, ale zarówno jedno jaki i drugie kogoś ma, i to są raczej poważniejsze związki, znamy te osoby to wszyscy usiądziemy razem. A powiedzcie mi dużo znajomych zapraszacie ?? Bo u Nas troszkę osób będzie
Stary 2013-12-06, 09:55   #1694
poznanianka1990
Zakorzenienie

Lg_ago, niestety zdjęć ja telefonie nie widzę, ale gratuluję zakupu sukni

Aneczka, gratuluję zakupu wódki. My też mamy Pana Tadeusza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:56   #1695
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Cudo cudo cudo
Zazdroszczę już wystroju sali

Laski musicie mi pomóc. Wczoraj z Tż przejrzeliśmy te kursy przedmałżeńskie, większość odpada bo są w niedziele a Tż w niedziele pracuje.
Znaleźliśmy kurs który zaczyna się na początku lutego i trwa do marca w sali Winnica za Katedrą. (chodzi o Białystok). Ale nie mogę znaleźć tam żadnego kontaktu, ani telefonu, ani meila.. i nie wiem, iść po prostu na pierwsze zajęcia jak gdyby nigdy nic?
A byłaś w kancelarii parafialnej ?? Tam powinni powiedzieć co i jak

http://www.archibial.pl/parafie.php?par=8 może tu

Edytowane przez Cherry_24
Czas edycji: 2013-12-06 o 09:57
Stary 2013-12-06, 09:58   #1696
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Zdecydowałam się na White One Numancia.
Przepiękna suknia, bardzo pasuje do Ciebie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
ten durny proboszcz tak twierdzi
Czasami oni mogą mylić licencję z zezwoleniem na ślub. Rozmawiałaś ze swoim proboszczem? Mam nadzieję, że jest normalny i pomoże załatwić sprawę.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Tak BTW, patrzcie co znalazlam
http://lianna.blox.pl/2011/11/Pamiet...l#.UqBaJMRDt4o
to jest dopiero DUZA bizuteria
Generalnie do sutaszu podchodziłam z dużą rezerwą, ale te kolczyki są niesamowite. Zastanawiam się natomiast, czy lepiej nie pasowałby on do stylizacji PM z lekką, zwiewną suknią; bo te koronki i hiszpański welon to trochę za dużo.

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dzięki za inspiracje! Chyba w tym kierunku pójdziemy Na razie powoli kompletuję inspiracje: http://www.pinterest.com/evennement/flowers/ ale jestem coraz bardziej przekonana i podjarana Tylko zdecydowanie poszłabym w niebieski-niebieski, niż mięta-tiffany
Też mi się wydaje, że niebieski, nawet granatowy czy turkus. A inspiracje świetne

Cytat:

Dziewczyny zastanawiam się czy nie wziąć do mojej sukni takiej ozdobnej szarfy cos jak
http://www.etsy.com/uk/listing/94063...op_home_active
bo z bizu chyba tylko kolczyki będę mieć.
Jest przepiękna - sukienka Very i ozdobna szarfa to idealne połączenie

Cytat:
Napisane przez Agusssia2008 Pokaż wiadomość
I potrzebuje porady czy ubierać jakąś biżuteria na szyje czy też nie??? Chce ubrać duże kolczyki i bransoletke i boje się żeby nie przesadzić.
Jeśli masz duże kolczyki, to może lepiej poprzestać na nich i bransolecie. Gorset sukni jest bardzo bogaty, więc on spełni rolę ozdoby.

enzunioPrzepiękne pomysły na dekoracje Trzymam kciuki, żeby wyszły tak idealnie jak z opisu

Cytat:
Tylko świadków. Zresztą, mało mam koleżanek (a jak już to wszystkie zamężne i dzieciate ). Świadkowie wraz z osobami tow. będą siedzieć przy naszym stole. Jakbyś chciała druhny, to spotkałam się z tym, że stół PM był baaardzo długi i tam wszyscy funkcyjni siedzieli

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
Tylko i wyłącznie ceną się to różni makijażystka nie nakłada niczego extra ani nic z tych rzeczy. Po prostu chcą wyciągnąć od Ciebie kase, to samo jest u fryzjera.
Niekoniecznie się zgodzę - te uczciwe makijażystki często w ramach ślubnego malują szyję, dekolt, czasami ramiona. W cenie też są sztuczne rzęsy - więc tu uzasadniona różnica w kosztach. No i ślubny to zupełnie inna kolorystyka niż wieczorowy (tu pełna dowolność).

Cherry_24 Mnie się wydaje, że fiolet i wrzosowy będzie bardzo pasował. Co do Twojego bukietu, to propozycje są fajne - tu raczej dobierz je do sukni. Wcale nie jest powiedziane, że bukiet PM ma być dokładnie taki sam jak dekoracje sali.

A ja jutro umówiłam się na próbną fryzurę u siebie. Ciekawa jestem, jak wyjdzie, bo chciałabym obalić mit, że dobry frzyjer to tylko w dużym mieście i za parę stówek Ale że naoglądałam się za dużo reality show z fryzjerami, to się boję

Jaka fryzura będzie Waszym zdaniem najbardziej pasować do sukni (pierwsze zdj.)?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1494539800_JA_8651_youandyourwedding_may2013 (1).jpg (61,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2056d3003045c20152163e180f6a60bf.jpg (36,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06ddf2fedce90ded59a37ffade586081.jpg (60,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0210.jpg (38,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 556829_332349513568062_1305966163_n.jpg (43,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg vintage-bridal-updo.original.jpg (36,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding-hairstyle-trends-2012.jpg (21,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 031.jpg (36,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 191.jpg (29,7 KB, 14 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:02   #1697
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
ten durny proboszcz tak twierdzi

Bardzo ładna sukienka! Nie mój styl ale Tobie w niej pięknie
Dziękuje

Cytat:
Bardzo fajnie wszystko będzie wyglądać
Podoba mi się pomysł z uzupełnieniem bukietów gipsówką
Zdradź proszę ile taka dekoratorka bierze?

Aż samej mi się zachciało kogoś takiego zatrudnić. Tylko, że w mojej okolicy nie ma nawet dobrej kwiaciarki, bardzo obawiam się o sam bukiet a co dopiero florystka/dekoratorka.

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
aaa mierzyłam ją
spodobała mi się w katalogu ale życie to zweryfikowało
wyglądałam w niej średnio, na Tobie super się prezentuje
Dziękuje
Fajnie, że też mierzyłaś ! Ale nie wiem, czy szkoda, że nie pasowała
A zdecydowałaś się na coś w podobnym stylu?

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Lg_ago, niestety zdjęć ja telefonie nie widzę, ale gratuluję zakupu sukni

Aneczka, gratuluję zakupu wódki. My też mamy Pana Tadeusza

A dziękuję

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

A ja jutro umówiłam się na próbną fryzurę u siebie. Ciekawa jestem, jak wyjdzie, bo chciałabym obalić mit, że dobry frzyjer to tylko w dużym mieście i za parę stówek Ale że naoglądałam się za dużo reality show z fryzjerami, to się boję

Jaka fryzura będzie Waszym zdaniem najbardziej pasować do sukni (pierwsze zdj.)?
Dziękuje

Po pierwsze, Twoja suknia jest przepiekna !!
Z fryzur najbardziej podoba mi się druga i ostatnia Jakoś te bardziej 'rozczochrane' (na zasadzie, że dużo się dzieje) nie bardzo mi podchodzą, to samo, te tak bardzo 'poukładane'

Edytowane przez Lg_ago
Czas edycji: 2013-12-06 o 10:04
Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:02   #1698
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:

Czasami oni mogą mylić licencję z zezwoleniem na ślub. Rozmawiałaś ze swoim proboszczem? Mam nadzieję, że jest normalny i pomoże załatwić sprawę.

Generalnie do sutaszu podchodziłam z dużą rezerwą, ale te kolczyki są niesamowite. Zastanawiam się natomiast, czy lepiej nie pasowałby on do stylizacji PM z lekką, zwiewną suknią; bo te koronki i hiszpański welon to trochę za dużo.

Też mi się wydaje, że niebieski, nawet granatowy czy turkus. A inspiracje świetne

Jeśli masz duże kolczyki, to może lepiej poprzestać na nich i bransolecie. Gorset sukni jest bardzo bogaty, więc on spełni rolę ozdoby.

enzunioPrzepiękne pomysły na dekoracje Trzymam kciuki, żeby wyszły tak idealnie jak z opisu

Tylko świadków. Zresztą, mało mam koleżanek (a jak już to wszystkie zamężne i dzieciate ). Świadkowie wraz z osobami tow. będą siedzieć przy naszym stole. Jakbyś chciała druhny, to spotkałam się z tym, że stół PM był baaardzo długi i tam wszyscy funkcyjni siedzieli

Niekoniecznie się zgodzę - te uczciwe makijażystki często w ramach ślubnego malują szyję, dekolt, czasami ramiona. W cenie też są sztuczne rzęsy - więc tu uzasadniona różnica w kosztach. No i ślubny to zupełnie inna kolorystyka niż wieczorowy (tu pełna dowolność).

Cherry_24 Mnie się wydaje, że fiolet i wrzosowy będzie bardzo pasował. Co do Twojego bukietu, to propozycje są fajne - tu raczej dobierz je do sukni. Wcale nie jest powiedziane, że bukiet PM ma być dokładnie taki sam jak dekoracje sali.

Pewnie, że nie musi być wszystko jednakowe, i pewnie nie będzie, chcę tylko zachować podobną formę i kolor
Ej a macie jakąś oprawę muzyczną w kościele ?? Ktoś śpiewa lub gra ??
Stary 2013-12-06, 10:09   #1699
lupinka
Zadomowienie

Lg_ago również gratuluję suni, bardzo ładna swoją też mam w takim prostym i zwiewnym stylu

Kasiulenkowo tak jak dziewczyny pisały najlepiej wziąć próbki skóry do butów - ja zamierzam wybrać się tam osobiście i przejrzeć wzorniki bo tak jak Ty wybrałam skórę naturalną i nie wiem którą czerwień wybrać chyba najpierw kupimy krawat dla TŻa i do tego dobrać kolor buta? czy lepiej w drugą stronę? no i jeszcze, żeby czerwień moich cantedeskii pasowała do tego wszystkiego

kupiliśmy w końcu wódkę, ostatecznie maximus czyli tak jak miało być od początku, wyczyściliśmy wszystkie tesco w okolicy co zostało z promocji po 18,99 zł za 0,5 l
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:11   #1700
marlenqa22
Zadomowienie

Cytat:
A byłaś w kancelarii parafialnej ?? Tam powinni powiedzieć co i jak

http://www.archibial.pl/parafie.php?par=8 może tu
Byłam na tej stronce, masz rację napiszę tam albo zadzwonię
mamy jeszcze drugą opcję, kurs od początku marca do kwietnia ale parafia na obrzeżach Białegostoku...
Chciałam iść do tej poradni na Sybiraków ale spotkania są od 17:00 a ja do 17:00 pracuje

Co do znajomych to u nas będzie więcej jak rodziny ja zapraszam chyba z 13 koleżanek, Tż z 17 kolegów

Ogólnie prosimy 210 osób ale pewnie nie wszyscy przyjdą.

Tak w ogóle wszystkiego dobrego z okazji Mikołajek

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:15   #1701
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marlenqa22 Pokaż wiadomość
Byłam na tej stronce, masz rację napiszę tam albo zadzwonię
mamy jeszcze drugą opcję, kurs od początku marca do kwietnia ale parafia na obrzeżach Białegostoku...
Chciałam iść do tej poradni na Sybiraków ale spotkania są od 17:00 a ja do 17:00 pracuje

Co do znajomych to u nas będzie więcej jak rodziny ja zapraszam chyba z 13 koleżanek, Tż z 17 kolegów

Ogólnie prosimy 210 osób ale pewnie nie wszyscy przyjdą.

Tak w ogóle wszystkiego dobrego z okazji Mikołajek
Miałam tam kiedyś bardzo dobrego znajomego księdza ale już jest w innej parafii, więc pewnie nie wie jak to teraz tam działa
U nas będą nasi przyjaciele, ale ich mamy kilka osób, jeden dobry kolega Tż, i szef Tż bo to też bardzo się lubią i chyba wypada poprosić

Nam 17 pasuje idealnie
Stary 2013-12-06, 10:21   #1702
Waniliova
Zakorzenienie

Helloł

TysiaBB1989 my będziemy mieć tylko świadków. Gdzie będą siedzieć, hm, jeszcze o tym nie myśleliśmy, ale chyba koło nas

aneczka25057, lupinka gratuluję zakupu wódki

ParisParisienne czekam na zdjęcia sukienki!

Cherry_24 śliczna sala

enzunio świetne kompozycje kwiatów! Ślicznie to wygląda ''świece pływające z kwiatkiem storczyka w wodzie''

Wesołych Mikołajek! my dzisiaj mamy też drugą rocznicę zaręczyn
Stary 2013-12-06, 10:29   #1703
ysia
Zadomowienie

Jezu wróciłam do żywych !!

Cytat:
My będziemy mieć świadków , którzy razem z ich osobami towarzyszącymi będą siedzieć z nami przy stole. Ich funkcja na razie jest taka , że świadek Warszawiaka załatwia alkohol, a moja świadkowa jęczy i marudzi

Co mi się udało załatwić we Wrocławiu

- wpłaciłam zaliczkę za salę -
w końcu, bo powinnam była to zrobić przelewem miesiąc temu, ale jakoś się bałam i wolałam osobiście.
- zamówiłam obrączki - strasznie się cieszę, bo przynajmniej już się nie będzie zmieniać wizja tysiąc razy

Czyli owocnie, butów dalej nie mam , ale powoli godzę się z rzeczywistością

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:34   #1704
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ysia, super, pokaz jakie obrączki (najlepiej link bo mi sie na telefonie zdjęcia nie wyświetlaja ).

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:36   #1705
ysia
Zadomowienie

poznanianka1990 , takie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 741640a2fce311e2aa2222000a1f974c_7.jpg (59,4 KB, 60 załadowań)

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:36   #1706
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
mi się ta z kwiatem najbardziej podoba bo sama chcę właśnie taką z kwiatem we włosach

Cytat:
Ej a macie jakąś oprawę muzyczną w kościele ?? Ktoś śpiewa lub gra ??
mamy wstępnie zaklepaną panią od śpiewu i skrzypiec mamy z TŻ ciary na jej ave maria no i ja oczywiście nie wyobrażam sobie wyjścia z kościoła bez mendelssohna granego przez organistę, poza tym niektóre elementy mszy też wydaje mi się potrzebują organisty ale TŻ mi coś marudzi, że organiście wtedy też trzeba płacić aaaach ale wzruszam się na samą myśl jak pomyślę jak ładna oprawa muzyczna dużo daje dla uroczystości

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Co mi się udało załatwić we Wrocławiu

- wpłaciłam zaliczkę za salę -
w końcu, bo powinnam była to zrobić przelewem miesiąc temu, ale jakoś się bałam i wolałam osobiście.
- zamówiłam obrączki - strasznie się cieszę, bo przynajmniej już się nie będzie zmieniać wizja tysiąc razy

Czyli owocnie, butów dalej nie mam , ale powoli godzę się z rzeczywistością
gratulacje poczynionych postępów też już bym chciała mieć wybrane i kupione buty - rozchodzić je już trochę po domu, poćwiczyć tańce z TŻ
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:40   #1707
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja będę mieć tylko świadków i zamierzamy siedzieć razem ze świadkami i ich połówkami. Koncepcja druchen nigdy mnie nie porywała.
Ja również nie będę miała druhen, bo jakoś mnie to nie zachwyca. Będą siedzieć obok nas świadkowa z mężem i świadek z narzeczoną.

ysia
Gratulacje, bardzo ładne

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:40   #1708
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
poznanianka1990 , takie
Piękne

ysia gratuluję postępów

My ciągle myślimy nad podróżą poślubną... nie jestem przekonana co do Turcji i nic nie możemy wybrać

A wy gdzie się wybieracie na podróż?
Stary 2013-12-06, 10:46   #1709
enzunio
BAN stały

Cytat:
To dlatego, ze ja mam świadka a nie swiadkowa tak naprawdę bo tz będzie miał swoją siostrę za świadkowa. Świadkiem moim jest przyjaciel tz więc po co mi on w dniu ślubu? Pomagać mi będą moje dziewczyny

U nas nie ma czegoś takiego jak siedzenie ze świadkami, siedzi się z rodzicami, więc problem z głowy

Cytat:

poprosze o cennik!!!!!

moja swiadkowa nie będzie miała rąk wolnych bo ma trzymać pudło :p

To akurat inspiracje, które znalazłam

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
O matko, to wygląda przepięknie!!!! Zwłaszcza ta ikebana. Zakochałam się. A zdradzisz ile płacisz za to wszystko? Rozumiem, że ta opaska z kwiatów dla świadkowej to zamiast bukietu?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Tak, zamiast

1300-1400, zależy ile przypinek weźmiemy

Cytat:

ile płacisz za korsarze?

Cytat:
My też, klasycznie, świadkowie tylko, ale zarówno jedno jaki i drugie kogoś ma, i to są raczej poważniejsze związki, znamy te osoby to wszyscy usiądziemy razem. A powiedzcie mi dużo znajomych zapraszacie ?? Bo u Nas troszkę osób będzie
22 osoby na dzień dzisiejszy, może będą 24

Cytat:

dzięki, oby

Zdjęć nie widzę, nie pomogę..

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Dziękuje

Bardzo fajnie wszystko będzie wyglądać
Podoba mi się pomysł z uzupełnieniem bukietów gipsówką
Zdradź proszę ile taka dekoratorka bierze?

Aż samej mi się zachciało kogoś takiego zatrudnić. Tylko, że w mojej okolicy nie ma nawet dobrej kwiaciarki, bardzo obawiam się o sam bukiet a co dopiero florystka/dekoratorka.

no mi też, sama na to nie wpadłam, myślałam, ze uzupełniać tańsze bukiety można tylko zieleniną

1300-1400 bez kościoła, to najtańsza jaka znalazłam i która robi ładne bukiety

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Helloł

enzunio świetne kompozycje kwiatów! Ślicznie to wygląda ''świece pływające z kwiatkiem storczyka w wodzie''
Te storczyki sama wymyśliłam ze 2 lata temu (nie wiem czy pamiętacie poszukiwań tych tub po sklepach) ale potem zapomniałam o tym i dopiero ona mi przypomniała

Wysłane z telefonu
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:58   #1710
Ad rem
Zadomowienie

ysia gratuluję obrączek! Pięknie sie prezentuje

Może i my się zmobilizujemy... nie boicie się, że to za wcześnie na obrączki i rozmiar palca jeszcze sie zmieni?

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości