|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
cześć
![]() Ta zawierucha jest okropna, brrr!!! Mieszkam w starym "dziurawym" domu i wieje mi strasznie. Cytat:
mam nadzieję że jutrzejsza wizyta coś pomoże ![]() ![]() Cytat:
duzo sił dla Was Cytat:
mieszkanie się odmaluje, śladu nie będzie, dobrze że mężowi nic poważniejszego się nie stało Cytat:
pewnie śliczna JulciaCytat:
będziesz wtedy miała nowe siły dla Julki i do ćwiczeń ![]() Cytat:
opowiedz coś o sobie i o dzidziusiu
|
|
#2852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
i foteczke maksia poprosze
|
|
|
|
|
#2853 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Chociaz ja mam problem z najadaniem sie Janka wiec nie wiem czy jakiegos kleiku wczesniej nie wprowadze.Ale moze pociagnie do 4 miesiaca, moze sie uda |
|
|
|
|
#2854 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2855 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2856 |
|
Raczkowanie
|
ladanseuse widze ze mamy dzieciaczki z tego samego dnia
![]() cos o sobie: mam 28 lat, teraz siedze w domu z małym, maz pracuje wiec te 8 godzin radzimy sobie sami, czasem ktoras babcia pomoze wczesniej pracowałam w szkole - teraz roczny macierzynski
|
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my tu w wiekszosci sie uczymy jak ogarniac i peplamy na kazdy durny temat jaki nam przyjdzie do lba... niewatpliwie umila to calodniowe siedzenie w domu MOTYL ... a myslisz ze ja pamietam??? tez nie jestem pamietliwa bo zal mi czasu... ale ja ci napisalam ze sie czepiasz ty mi napisalas ze chcialas mi napisac to samo, a okazalo sie ze sie nie zrozumialysmy
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
ladan Zdrowiej!
P.s. Też ćwiczę z Chodakowską
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- CZARNA ----piękna masz córunie... i zajrzyj do klub bo tam prawie wszytskie lecimy melb lub chodakowska
|
|
|
#2860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bosszzzzzzzzzzzzzze własnie dostałam cynk ze w przedszkolu panuje różyczka
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra idziemy po prezenty
|
|
#2862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Śliczna
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja Ci kiedyś pisałam, że miałam tak przy Zuzi, nie chciałam się powtarzać teraz też mi będzie żal ale będę miała więcej cierpliwości po powrocie z pracy i trochę z ludźmi pobędę wrócę stęskniona i będzie git ![]() Ps. Na brak cierpliwości nie narzekam bo Miłosz jest grzecznym dzieckiem i nie absorbującym
|
||
|
|
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
matal zmień mi na pierwszej stronie wiek na 28 lat....bo tyle skończyłam w październiku
|
|
|
|
#2864 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maksio urodził się 30.08.2013 przez cc- pczyczyną było moje wysokie cisnienie przez 2 ostatnie miesiace ciazy, co prawda mialam rodzic naturalnie ale 3 dni przed tp mialam juz cisnienie 160 wiec zdecydowali sie nie czekac, takze bolu porodowego nie doswiadczylam ![]() Maks mial 3050g i 51cm jestesmy na kp chociaz mialam juz milion zwatpien ale teraz wazy 5920g przybiera ok wiec na razie nie kombinuje z mm |
|
|
|
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
tassia: herbatke z humany znalazlam w realu
w skladzie zamiast glukozy ma laktoze.dzieki dziewczyny za cenne rady. Z Jasiem wyjde jak mina te straszne huragany :/ tylko mowicie zeby go ubrac cieplej. tzn jak? body krotki rekaw, body dlugi rekaw, sweterek, kombinezon, cienki kocyk i zaslonka z wozka to bedzie ok? wogole to w mieszkaniu mam teraz 18/19 stopni i dzisiaj ubralam mu 2x body z dlugim rekawkiem, rajtki, cienkie spodenki dresowe skarpetki i lezy pod cienkim kocykiem. raczki ma cieple, czy to nie za duzo warstw? w nocy spi tak samo, ale juz kolderke wyciaglam i bede go nia przykrywac. natala84: przewracam go tak ale caly idzie na lewy bok a glowa.i tak zostaje skrecowa w prawo dopiero sama mu ja koryguje ![]() matal: cebion do mleka sie dodaje? i ta woda morska jest w sprayu?
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Adi był szczepiony na różyczkę chyba co? To tak szczepionka MMR II.
|
|
|
|
#2867 |
|
Wtajemniczenie
|
co lepsze na telefon
1. http://allegro.pl/etui-wsuwka-samsun...708379462.html 2. http://allegro.pl/etui-pion-samsung-...670701912.html |
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja to już by się zapociła ![]() poza tym u dzieci się sprawdza kark a nie rączki
|
|
#2869 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) więc według mnie taki zamykany futerał byłby ok
|
|
#2872 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie matall ale Cebion jeśli karmisz mm to do mleka
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-12-06 o 10:53 |
|
|
|
#2874 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
To forum dla mam wrzesien/pazdziernikNie ma nigdzie napisane, ze mam gadac tu tylko i wylacznie dzieciach.Mozemy tez o wszystkim i o niczym w celach towarzyskich.A poza tym nie tylko o tym gadamy, czasami sie zdarza, ale jest tez wiele innych rzeczy.Jak cie nie interesuje jakis temat to nie dyskutuj w nim i tyle. Mnie tez nie interesuja tematy kp i diety kp i jakos sie nie rzucam, ze dziewczyny o tym pisza. A co do Twojego postu, czytalam go, ale skoro nie wiem co odpowiedziec to mam cos wymyslic i wprowadzic Cie w blad? ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Jasne. Sliczna niunia |
||
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ubieram cieplej Macka niz wiekszosc dziewczyn na forum bo widze ze mu jest zimno; albo spi niespokojnie a jak go troche cieplej ubiore to od razu spi jak suseł i spokojniejszy jest pomimo ze w obu sytuacjach karczek ma dosc cieply standadowo w domu (mam teraz ok 20 stopni) chodzi w body (długie lub krotkie-jakie mie sie wyciagnie) i w pajacyku, albo takim bawelnianym dresiku (spodenki plus bluzeczka) - czesto dodatkowo daje mu skarpetki bo nozki ma zimne a na spacery - wczesniej na pajaca ubieralam polarkowy dresik i wsadzalam w taki cienki spiworek wozkowy i mialam ze soba kocyk tez raczej cienki teraz na pajaca ubieram skarpetki i bluze i pakuje w spiwor wozkowy ale spiwor mam totalnie cieply o taki (mam nadzieje ze widac grubosc:
|
|
|
#2876 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale kupilam sobie wczoraj sweterek w rozmiarze xl ![]() Tak mysle o kolejnej ciazy, ale jaki ja bede miala po iej rozmiar?Chyba wiekszy niz moja tesciowa. Musze zaczac juz ciulac kase z kieszonkowego co mi chlop daje, zeby sobie potem kupic ciuchy. O ile juz w ciazy nie jestem bo krwawienia dalej niet. Chociaz srednio mam po czym ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Witaj |
||
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tam
|
|
#2878 |
|
Wtajemniczenie
|
mam taki futerał obecnie ale na noki500 a teraz bede miec ten drui tel i sie zastanawiałam czy nie bedzie w takim bardzo duży i ze może ta wsuwka wyodniejsza ale widze ze waszym zdaniem taki na klapke lepszy
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maharet, zrób Ty test
|
|
#2880 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewuszki...u nas wczoraj tragiczna noc....Antosia płakała bite cztery godziny przez swędzące dziąsełka...całe łapki pakowała do buźki..nic nie dało rady jej uspokoić. Była już tak zmęczona płaczem, śpiąca, normalnie się zanosiła..nawet przy cycu nie mogła się wyciszyć. Serce mi się krajało normalnie i już z nią płakałam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

mąż w szpitalu z oparzeniem ręki

i foteczke maksia poprosze

i to w szerszej populacji niż kilka osób... dlatego te wytyczne są dla mnie ważniejsze niż rady babci/mamy/cioci/szwagierki/siostry etc bo u nich nic się nie działo to czemu by nie...

[/RIGHT]

teraz też mi będzie żal ale będę miała więcej cierpliwości po powrocie z pracy i trochę z ludźmi pobędę
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013
) więc według mnie taki zamykany futerał byłby ok
mozna rozmawiac tez o czyms innym, a nie tylko o dzieciach, ale nie chyba caly czas te diety i cwiczenia... bo ostatnio tak jest...