Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 12:22   #3091
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Black jak Oliwka po nocy? Przeszło już całkiem? Jakie macie leki?

Silver ale może niekoniecznie bakterie od razu muszą powodować zum? W ciąży ciągle jakieś miałam i nikt się tym zbytnio nie przejmował... Trzymam kciuki żeby z posiewu nic nie wyszło albo żeby chociaż mało zjadliwe było.

Ja odebrałam Grześkowy wymaz i miał w gardle paciorkowca ropnego (tzn mam nadzieję że miał a nie ma, lekarka trafiła z antybiotykiem więc liczę że już jest skubaniec zatłuczony)
bo w ciąży to zwykle normalne...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 12:30   #3092
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
TŻ mi przywiózł w tamten weekend pudełko z ponad kilogramem czekoladowych kulek w srodku z kokosem i rumem; przez tydzień skutecznie się temu opierałam ,ale dziś mnie pokonały kulki i przepadłam

o kurcze, nieciekawie to brzmi; oby już nic tam nie siedziało
mniam... ja na szczescie nie mam slodkiego w domu a że nigdzie nie wychodze to nie kupie :P

SIlver, kciuki za Darie !!
Stary 2013-12-06, 12:31   #3093
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
polska wersja?

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

ktoś szuka przyjaciela i chce się z Tobą zaprzyjaźnić. Ma nadzieję ze masz się dobrze, ale nie znasz go. A póżniej coś na wzór - niech Bóg błogosławi/chroni Twoje dziecko.
Oczywiście jak się zaprzyjaźnicie
na szczęście angielska ma świetne piosenki

what colour animals have jou seen? the monkey is brown and the crocodile is green

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
on jest bardzo oblatany w "branży internetowej" i widzi co się dzieje złego poprzez internet.

Chociażby to mi mówił, że w ogóle nie zdaję sobie sprawy, że wrzucając zdjęcia Julki na fb narażam ją na jakichś pedofili itp. w sensie, że sobie foty ściągają i robią z nimi nie wiadomo co, (a raczej wiadomo).
Nawet mimo tego, że nie są one udostępniane publicznie to podejrzewam, że już są sposoby żeby to obejść.
ale wiesz, realnie rzecz biorąc... nigdy nie pokazuję dziecka rozebranego, zawsze fotki normalne i tak samo dziecko widać np. w trakcie spaceru czy nawet na plaży, zagrożenie takie samo

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Szaja, co do O. cienki ten tydzien jakis

Amelka się nauczyła schodzić z kanapy;> acha i nocki od tygodnia lepsze, mała jak zasypia ok 21 to budzi się o 3 a później 5.30 i pobudka albo 7.30 albo 8. Ciekawe jak długo.

Trzymajcie kciuki w jednej sprawie, w piątek będzie wiadomo... i wtedy powiem o co cho.
pff

tyyy nie bądź wiśnia, gadaj!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
poooka

Ems fajna szczecinka :P nie szkoda ci? koka już nie bedziesz robic

Ide sprzątac ;(
ja okno umyłam, firankę młódym dałam nową i bałwany nakleiłam na okno

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy od pediatry. Darii wyszły jakieś bakterie w moczu znów
W poniedziałek musimy zrobić posiew.
Jak byliśmy wtedy we wrześniu w szpitalu to lekarka nam powiedziała że przez to że ma wodenercze to mogą właśnie często powracać te bakterie
a może mycie płynem do higieny intymnej? http://dzieciowo.pl/2013/08/aa-my-fi...-maluchow.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 12:35   #3094
Delicjanka
Zakorzenienie

Kija, trzymam kciuki, zeby to cholerstwo nie wróciło...
mi ciągle paciorkowiec wracał jak byłam w ciązy...;/ ciekawe jak teraz...

ja w ogóle świąt nie czuje ... ale chyba znam powód... jeszcze nie słyszałam piosenki WHAM!;P

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 12:36   #3095
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
ale jesteś nie wiem czy się doczekamy

ooo biżuteryjne, co kupiłaś?

dziewczyny, co sądzicie o olejku arganowym i o BioOilu? Tyle się słyszy, że takie są rewelacyjne? Chciałam coś na rozstępy bo po ciąży mam brzuch jak tygrys, wiem, że pewnie nic mi już nie pomoże ale może coś je zmniejszy ?
Arganowy jest boski na wlosy. Na rozstepy kolezanka polecala mi jojoba. A ja polecam Palmersa
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 12:38   #3096
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Moja siostra twierdzi, że to są specjalne na lato, Lol nie przesikuje ich Antonio? Co ile zmieniacie pieluszkę? Ola od Dad dostała takiego uczulenia, że już na pewno do nich nie wrócę, a chciałabym czegoś nowego spróbować

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Charliz one moze faktycznie lzejsze..ale ja tak samoo je zmieniałam jak inne...spróbuj 20zl to nie duzo..jak Ci nue podejda, odesles mi-odkupie

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 12:40   #3097
meduzza
Zadomowienie

Hej elfki
Bogatego Mikołaja, jak nie w dzień to dzisiaj w nocy

Marsi u mnie identyko-Juliana nie bawi się ŻADNĄ zabawką czy to za 10 czy za 200 zł....Na tapecie jest u nas pilot od niańki el. i moje brudne misiowe kapcie;/
Elmi-duża zmiana, a co, niech się coś dzieje! Mi się już też powoli nudzą długie włosy...
Yellow- dokładnie takie same mam rozkminy-dlaczego człowiek mając swoje problemy i zajęcia dnia codziennego, musi się jeszcze użerać z innymi na tematy, które ich prawie wcale nie dotyczą
Dużo zdrówka dla zakatarzonych Bąbli!!!

Aaa dziewczyny, nie wiem czy to było, nie bijcie jak tak ale znalazłam sposób na wścibskiego Bąbla i już mi nie otwiera szafek. Powykręcałam uchwyty (klamki) i mam spokój, ulga jak nie wiem!! Teraz mogę nawet czasem wyjść na chwilę z pokoju bez obawy, że sobie palce poprzycina
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 12:46   #3098
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Arganowy jest boski na wlosy. Na rozstepy kolezanka polecala mi jojoba. A ja polecam Palmersa
Do włosów mam szampon arganowy i jest rewelacyjny. Z Palmersa miałam krem do rąk i był bardzo fajny. Ale na rozstępy nic nie znam. Dziewczyny nie chwaliły balsamu z eveline przypadkiem?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 12:48   #3099
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Dziewczyny u której z Was Mikołaj zostawia prezenty pod poduszką
bo czytam o zostawianiu przy drzwiach, w butach czy skarpetach
Cytat:
uffff nie jestem sama
Zostawić Was na chwile i pach....3 strony, jesteście okropne!!!

U mnie w domu rodzinnym zawsze rodzice nam zostawiali pod poduszką upominki...a jak bylysmy z, siostra starsze...to i my im..
Dziś dostał tylko Antonio-bo kiepsko z kasą i zamiast sobie cos .. To wszytsko dla maluszka ;p
I pod choinke będzie pewnie tak samo, choc ja mimo wszytsko kupię jakiś drobiazg tzowi...a on pewnie nie wpadnie zeby kupic mi..no ale coz-w sumie to tak się umowilismy.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Laurka...jak Twój wieniec wisi...przeciw ostatnio miałam go w piekarniku

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-12-06 o 12:50
Stary 2013-12-06, 13:02   #3100
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Do włosów mam szampon arganowy i jest rewelacyjny. Z Palmersa miałam krem do rąk i był bardzo fajny. Ale na rozstępy nic nie znam. Dziewczyny nie chwaliły balsamu z eveline przypadkiem?
Ma cala serie dla kobiet w ciazy i po. Mnie sluza. Krem do rak jest wprost genialny

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hej elfki

Marsi u mnie identyko-Juliana nie bawi się ŻADNĄ zabawką czy to za 10 czy za 200 zł....Na tapecie jest u nas pilot od niańki el. i moje brudne misiowe kapcie;/
Elmi-duża zmiana, a co, niech się coś dzieje! Mi się już też powoli nudzą długie włosy...
Yellow- dokładnie takie same mam rozkminy-dlaczego człowiek mając swoje problemy i zajęcia dnia codziennego, musi się jeszcze użerać z innymi na tematy, które ich prawie wcale nie dotyczą

Aaa dziewczyny, nie wiem czy to było, nie bijcie jak tak ale znalazłam sposób na wścibskiego Bąbla i już mi nie otwiera szafek. Powykręcałam uchwyty (klamki) i mam spokój, ulga jak nie wiem!! Teraz mogę nawet czasem wyjść na chwilę z pokoju bez obawy, że sobie palce poprzycina
Dobry /sposob. Ja tez mam swoj. Oproznilam szuflady, do ktorych siega, kilka razy otworzyla, zobaczyla, ze nic nie ma i dala spokoj. Na reszte szafem blokady pozakladalam. Najlepsze, ze nie tylko przeciw Yae, e rowniez tz sobie z nimi rady dac nie moze
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:07   #3101
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Hej elfki

to spryciula jesteś
Cytat:
Ma cala serie dla kobiet w ciazy i po. Mnie sluza. Krem do rak jest wprost genialny

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Dobry /sposob. Ja tez mam swoj. Oproznilam szuflady, do ktorych siega, kilka razy otworzyla, zobaczyla, ze nic nie ma i dala spokoj. Na reszte szafem blokady pozakladalam. Najlepsze, ze nie tylko przeciw Yae, e rowniez tz sobie z nimi rady dac nie moze
od razu mi się skojarzył Joey z Przyjaciół
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 13:08   #3102
hope01
Zakorzenienie

kurcze silver za Darusię

Ja nie zabezpieczam niczym. Szafek jeszcze jakoś strasznie nie otwiera. Jedynie z pościelą i z moimi torebkami. Natomiast szuflady w kuchni - najniżej są zmywaki do naczyń, rolka worków i pierdółki nie zagrażające rozwaleniu. Zawsze mi wszytsko stamtąd wywala. Ostatnio z innej szuflady folię alu wyciągnął i mi ją rozczłonkował. Natomiast zaczyna sięgać do szufl. z przyprawami no i tu pilnuję, ewentualnie odkręce uchwyt. Gorzej bo staje przy kuchence i chce się pokrętłami bawić

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:11   #3103
elllmi
Zakorzenienie

ja też nie zabaezpieczam szuflad, bo przynajmniej ma zabawę jak wywala, a nic takiego niebezpieczenego tam nie mam; tylko zaczyna coraz wyżej dosięgać i teraz już będę musiała coś pokombinować, bo gdzieś te "straszne" rzeczy muszę trzymać

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:12   #3104
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
kurcze silver za Darusię

Ja nie zabezpieczam niczym. Szafek jeszcze jakoś strasznie nie otwiera. Jedynie z pościelą i z moimi torebkami. Natomiast szuflady w kuchni - najniżej są zmywaki do naczyń, rolka worków i pierdółki nie zagrażające rozwaleniu. Zawsze mi wszytsko stamtąd wywala. Ostatnio z innej szuflady folię alu wyciągnął i mi ją rozczłonkował. Natomiast zaczyna sięgać do szufl. z przyprawami no i tu pilnuję, ewentualnie odkręce uchwyt. Gorzej bo staje przy kuchence i chce się pokrętłami bawić
moja otwiera sobie szafke gdzie są garnki;> ale specjalnie jakoś ich nie wyjmuje, no i oczywiscie najczęsciej wyjmuje mąkę i cukier;p przyprawy na górnej szafce. Najgorzej wlasnie z kuchenką. Jak coś gotuje to tylko na 2ch ostatnich palnikach no i ciągle odkręca/zakręca gaz. Najczesciej drzwi zamknięte są w kuchni.

Silver, utul Darunie.
Kurna, laski, nie umiem z tego kp zrezygnować, ona tak bidna patrzy i szuka cysia........... ii nie chce butli ode mnie;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:19   #3105
mala_19kw
Zakorzenienie

Aśka-widzę Cię. Pisz gdzie żeś była jak Cię nie było?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 13:23   #3106
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Jest jeszcze któraś mama kp bez @?
szklanko ja
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Potruje troche :P
Jakie macie kurtki na zime?
Nie wiem jaka kupic aaaaaa ;/ myslam o takich np.
Też szukam, mam wymogi których do tej pory żadna kurtka nie spełniła łącznie.
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=hbompjchfX4 Piot i jego ulubiona zabawa Jak go nie szukam to siedzi za tą zasłonką i na mnie krzyczy

https://www.youtube.com/watch?v=x9atVAwcbKA Piotr i jego mina ( i wcale nie będę się tłumaczyła z bałaganu i usprawiedliwiała tym, że 10 min wcześniej wszystkie zabawki pochowałam do pudełka )
Cudak
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O tej 00:30 zjadła, a właściwie napiła się, bo szybko puściła, obróciła się do mnie doopką (tak mnie to zawsze śmieszy, jakby mówiła: "zjadłam już, możesz sobie iść, chcę spać już nie jesteś mi potrzebna", bo nagle puszcza i chce się obrócić ode mnie, a jest na moich rękach), spała do 4:40!!, znowu zjadła, spałyśmy do 7:30.
Ja się śmieję z tego bo Igor za każdym razem tak robi jak go karmie na co. Leżymy na łózku on sobie je, w trakcie juz zamyka oczy i odpływa i nagle puszcza uu bach i odwraca się do mnie tyłkiem
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dawno tu Oskara nie było więc proszę
Ale uśmiech zabójczy ile ząbków ma?
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wiecie co mam dość, wszystko zawsze k.u.r.w.a. moja wina ale swoich błędów nie widzi
Nie pytajcie, nie chce pisać. Popłakałam się dziś.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie, też w związku z piciem: bo moja mama mi mówi, że powinnam jej już dawać jakieś herbatki, soczki, że ona musi poznawać smaki, a nie tak samą wodę pić...

Bobofruty jakiś czas temu próbowałam - i ona nie chce, słodkich herbatek nie chcę dawać - co myślicie?
Igor pije tylk wodę i to w dużych ilościach, uwielbia. Soków nie chce.
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Meneq- hmm ja przed ciaza wazylam 63,5. W dzien porodu 70,5. Po ciazy zjechalo mi ze 3,4 kg ponizej wagi wyjsciowej,ale szybko nadrobilam ale potem odchudzanko i waze 53,5. Ale to nie przez kp.
A wstaw zdjęcie swoje laseczko i pokaż jak sie wylaszczyłaś
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ola od weekendu chodzi, więc doszło bieganie za nią. Na dowód załączam filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=N7lOq...ature=youtu.be
Dobra spadam już, bo mam dużo pracy
super!

Lecę do domu. Nadrobię resztę w domu
Stary 2013-12-06, 13:42   #3107
Konto usunięte

Cytat:
Kija, trzymam kciuki, zeby to cholerstwo nie wróciło...
mi ciągle paciorkowiec wracał jak byłam w ciązy...;/ ciekawe jak teraz...

ja w ogóle świąt nie czuje ... ale chyba znam powód... jeszcze nie słyszałam piosenki WHAM!;P

espeszili for ju

http://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Zostawić Was na chwile i pach....3 strony, jesteście okropne!!!

U mnie w domu rodzinnym zawsze rodzice nam zostawiali pod poduszką upominki...a jak bylysmy z, siostra starsze...to i my im..
Dziś dostał tylko Antonio-bo kiepsko z kasą i zamiast sobie cos .. To wszytsko dla maluszka ;p
I pod choinke będzie pewnie tak samo, choc ja mimo wszytsko kupię jakiś drobiazg tzowi...a on pewnie nie wpadnie zeby kupic mi..no ale coz-w sumie to tak się umowilismy.

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Laurka...jak Twój wieniec wisi...przeciw ostatnio miałam go w piekarniku

pfff, czyli kto ma większą poduszkę, ten wygrywa?

a wiesz, to taka kobieca przypadłość chyba, już od którejś kobiety tak czytam, że nic nie dają, ale ona i tak kupuje...

Ja wczoraj mężowi kurtkę kupiłam w lidlu pod choinkę bo taką chciał no to już ma a sama dla siebie nie wiem... ale ja to sobie listę zrobię i mu dam, niech będzie niespodzianka.

Cytat:
kurcze silver za Darusię

u nas na dole szuflada ze ścierkami i garami druga to niech otwiera
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:44   #3108
mala_19kw
Zakorzenienie

Illusion,stanęliśmy na 8
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-12-06, 13:48   #3109
sarah67
Zadomowienie

Szklanko
ja tez kp i tez nie mam okresu

Cytat:
Yae od kilku dni stojac probowala nozki podnosic i w koncu sie udalo, przed chwila samodzielnie zrobila pare kroczkow...

Cytat:
A tak poza tym, to ja chyba niedługo wyjdę z siebie.
Rodzice mi się kłócą.
Bomba bunty plus oni nie do końca sobie z nią radzą.
Tz cierpi natrwałą głupotę i idiotyzm i "bycie debilem do potęgi ENTEJ!" przez co mam wrażenie, że cały miesiąc mam PMS.

O chuju złoty.

Gdyby nie Dawid, to chybabym się spakowała, wyłaczyła telefon i pojechałą w ☠☠☠☠u przynajmniej na trochę
http://demotywatory.pl/4249044/Uwazaj
sasasa
oby szybko sytuacja sie unormowała
w kocu ida swieta

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
A powiem Wam jaka moja siostra inteligent:
"Ola jest taka duża,że do nocnika powinna robić"
Moja mama pyta po co,jak ona i tak nie rozumie, to, że się załatwi do niego to i tak będzie czysty przypadek, poza tym ona jest tak ruchliwa, że nie usiedzi, no nie ma szans.
Na co moja siostra, że niech się uczy, to jej mówię, czemu ona swoją sadzała od małego a ta zażegnała pampersy dopiero w wieku 2,5 roku?
Pitu pitu i jedyny argument "niech się uczy" lol, dobrze, że mama mnie poparła i sama wytoczyła argumenty

kurcze wspolczuje relacji z siostra

Cytat:
ściskam mocno

klask i:

ooo właśnie, zdrówka Myszko

u mnie
a zajac w kapciu

Cytat:
patrzyłam na all i ok 60/70 zł uzywany.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

już wiem co chciałam napisać, odnośnie chodzika....

nie chcę być źle zrozumiana ale kurczę, czemu macie problem żeby dosadnie i stanowczo powiedzieć, że nie akceptujecie w żaden sposób chodzika i Wasze dziecko nie będzie go używało
Mi teściowa raz powiedziała, że wyczyści chodzik po bratanicy Męża, ale od razu powiedziałam, że po moim trupie i dyskusji na ten temat nie przewiduje

a jak kupi - to niech kupuje, jej kasa i jeszcze przy niej bym wyniosła z domu i powiedziała, ze była rozmowa na ten temat.

trudno, byłabym ta zła, ale cóż... wszyscy mnie kochać nie muszą, nawet teściowa
u mnie tesciowa raz zapytala chodzika nie kupujecie? ja ze nie ortopeda nie kazal

na razie akcji jeszcze nie mialam zadnych z nikim jesli chodzi o dziecko a teraz daleko jestem

chcialabym zeby ktos zapytal co kupic Nati pod choinke i na roczek

Cytat:
mój fryz
rewelka

Cytat:
Jak byliśmy wtedy we wrześniu w szpitalu to lekarka nam powiedziała że przez to że ma wodenercze to mogą właśnie często powracać te bakterie
o kurcze, oby posiew nic nie wykazala

jak mocz łapałaś??
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 13:51   #3110
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Ja polecam peelingi i coś w stylu gąbki Syreny, pobudza krążenie itp itd, wiem o co chodzi, a po tym szorowaniu balsam albo olejek i może to dużo zdziałać

Meneq dawałaś Yae grzyby ?

Włosomaniaczka

Stary 2013-12-06, 13:52   #3111
Konto usunięte

A wiecie, co na roczek myślę? klocki waflowe pewnie wam pisałam...
Stary 2013-12-06, 13:54   #3112
calawdeszczu
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44043994]

ale wiesz, realnie rzecz biorąc... nigdy nie pokazuję dziecka rozebranego, zawsze fotki normalne i tak samo dziecko widać np. w trakcie spaceru czy nawet na plaży, zagrożenie takie samo

[/QUOTE]

ale tak sobie myślę, że w ostatnich latach pedofilia się tak "rozwinęła", że dla niektórych to już chyba nie ma znaczenia, czy to fotka dziecka ubranego, jedzącego, czy golasa nad morzem...
Nie mam oczywiście nic przeciwko do osób, które umieszczają zdjęcia czy to swoje czy dzieci, bo sama to robię, ale czasami mam właśnie takie obawy, że jakiś zbok siedzi ze zdjęciem mojego dziecka... masakra. Świat internetu jest tak wielki, że momentami mnie to przeraża w takim sensie, że wykorzystuje się go do "złych" rzeczy.
Tak jak ten ala fejs dla pedofili, który niedawno został zlikwidowany- do głowy by mi nie przyszło, że takie "społeczeństwa" się tworzą...

ot takie moje przemyślenia.

silver
za Darię- oby nie wyszło z tego nic złego!

Kija
- oby ten wstręciuch został przegnany w czort!

misiael- wystawiałaś fotelik na allegro czy udało Ci się sprzedać na bazarku? też się przymierzam, nie chcę kotłować go na strych, bo coraz gorsza graciarnia się robi

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:00   #3113
s i l v e r
Zakorzenienie

Już 3 str do nadrobienia?
Będę potem bo jedziemy z Darią na mikołaja na Silesii
Stary 2013-12-06, 14:01   #3114
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
ja też nie zabaezpieczam szuflad, bo przynajmniej ma zabawę jak wywala, a nic takiego niebezpieczenego tam nie mam; tylko zaczyna coraz wyżej dosięgać i teraz już będę musiała coś pokombinować, bo gdzieś te "straszne" rzeczy muszę trzymać
Mój sięga już wszędzie:banghead::banghe ad: a najgorsze ze podciaga się na rączce od piekarnika...boje się że kiedyś go otworzy...i poleci w dol z drzwiczkami

Stary 2013-12-06, 14:04   #3115
LadyWhisper
Zakorzenienie

szaja, ten konik na biegunach co się matę z tego robi ( czy też na odwrót ) REWELKA!!!!

bąbel zasnął, ale normalnie najpierw małż zadzwonił, potem kota dostała pierd.olca i zaczeła miauczeć jakby ją zażynali, potem kurier

ale śpi bidulek, nie wiem, czy z nim nie pojedziemy na dyżurkę, męczy się

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

silver, buziak dla Darunii!!!

Meneq masakra! Mój bąbel to sto lat za dziećmi lutowymi z chodzeniem ale! powoli zaczyna chodzić z jedną łapką tylko

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:08   #3116
elllmi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44045094]
Ja wczoraj mężowi kurtkę kupiłam w lidlu pod choinkę bo taką chciał no to już ma a sama dla siebie nie wiem... ale ja to sobie listę zrobię i mu dam, niech będzie niespodzianka.[/QUOTE]

taką czarną, jakby gumową, z czerwonym koło zamka? moja mama tacie kupiła fajna bardzo

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
a najgorsze ze podciaga się na rączce od piekarnika...boje się że kiedyś go otworzy...i poleci w dol z drzwiczkami
to samo u nas

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44045242]A wiecie, co na roczek myślę? klocki waflowe pewnie wam pisałam... [/QUOTE]

chyba nie ale mi się te takie ogromne podobają, ale jakie drogie; coś koło 20 elementów ponad 4 stówy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:11   #3117
Konto usunięte

Cała, no ale to co pisałam - zamkniesz dziecko w domu? nie, prawda? tak naprawdę nigdy nie wiesz czy sąsiad nie jest pedofilem i patrząc na twoje dziecko na schodach nie ma świńskich myśli... ja myślę, że nie można dać się zwariować: nie wstawiać fotek nagich czy nawet z plaży, nie chwalić się że kupiło się nowe auto i tak dalej - ale bez przesady.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Elllmi, taką właśnie a klocki waflowe kupiliśmy teraz pod chochinkę dla chrześniaka męża, ma 21mcy, a to fajne jest i dla dzieciaków w różnym wieku dobre

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 14:13   #3118
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny!!! ostatnio mnie to wlasnie nurtowalo... O proszę - http://prawo.rp.pl/artykul/1023267.html

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44045502]Cała, no ale to co pisałam - zamkniesz dziecko w domu? nie, prawda? tak naprawdę nigdy nie wiesz czy sąsiad nie jest pedofilem i patrząc na twoje dziecko na schodach nie ma świńskich myśli... ja myślę, że nie można dać się zwariować: nie wstawiać fotek nagich czy nawet z plaży, nie chwalić się że kupiło się nowe auto i tak dalej - ale bez przesady.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Elllmi, taką właśnie a klocki waflowe kupiliśmy teraz pod chochinkę dla chrześniaka męża, ma 21mcy, a to fajne jest i dla dzieciaków w różnym wieku dobre [/QUOTE]

Dokładnie tak też myślę..nie wiadomo kogo się na codzien spotyka..wszytsko w pewnych granicach, nie dajmy się zwariowac.

SZAJA, A co do konika waflowego, fajne to, złożyć można...tylko po co mi te puzle piankowe? Przecież już mam...ale z drugiej strony może to fajny pomysł na wyjazd... szaja możesz to jeszcze raz podlinkowac?

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-12-06 o 14:16
Stary 2013-12-06, 14:15   #3119
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie!

Cytat:
też się czasem nad zastanawiam, jak czytam różne przypadki tutaj; ale w sumie babcie/dziadkowie/ciocie są różni i może nie zawsze da się im wytłumaczyć w każdym razie ja mam taki charakter, że nawet jakby dostał chodzik na przykład, a wcześniej mówiłabym, że nigdy nie będzie go używał, to po prostu bym go oddała/sprzedała/wywaliła
U mnie na szczęście nikt nie wyskakuje z takimi propozycjami, współczuję dziewczynom które muszą się z takimi wszechwiedzącymi i najmądrzejszymi zmagać.

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziadek

a podziewam się sama nie wiem gdzie...

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
chociażby dlatego, że to nie ja z nią rozmawiałam tylko tż a poza tym kiedyś z tż ustaliliśmy, że ja rozwiązuje sprawy ze swoją a on ze swoją mamusią.
W poniedziałek ma nas zaszczycić swoją osobą więc jej powiem.
Poza tym moja t należy do osób lubiących się wtrącać i narzucać swoje racje, nie słucha czasem ani tż ani mnie ani swojego męża bo to ona wie najlepiej.
tż się nie wywiązuje. Jak przyjedzie powiedz po prostu że nie będziesz Kuby wkładała do tego ustrojstwa bo to niezdrowe i koniec.

Cytat:
mój fryz
Wow, ładne masz włosy!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Zlamalam sie, kupujemy katarek, juz odlozylam w aptece, maz kupi po pracy

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Zdrówka dla Pietraszka!

Cytat:
Hej Kochane! sorry ze tak zamilkłam;> ale tzt ma/miał urlop jeszcze i tak sobie siedzimy razem, dziś musial jechać do Łodzi........

Szaja, co do O. cienki ten tydzien jakis

Amelka się nauczyła schodzić z kanapy;> acha i nocki od tygodnia lepsze, mała jak zasypia ok 21 to budzi się o 3 a później 5.30 i pobudka albo 7.30 albo 8. Ciekawe jak długo.

Trzymajcie kciuki w jednej sprawie, w piątek będzie wiadomo... i wtedy powiem o co cho.
Trzymam!

Cytat:
Oj, oby nic poważnego

[QUOTE=neti1;44044237Laurk a...jak Twój wieniec wisi...przeciw ostatnio miałam go w piekarniku

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app[/QUOTE]

To tyś mi go podprowadziła!

Cytat:
Ja przy rtvce nie mam uchwytów, a łobuz nauczył się otwierać Dziś się wkurzyłam i zakleiłam.... taśmą klejącą przezroczystą
Jak dobrze się siedzi w domu jak tak zimno.

Ucięło mi cytaty.
Onaella super zabawki!
Misia to ty pytałaś o przepis na galaretę? Przepraszam, nie pamiętam, nie mam czasu się cofać, przepis wstawiłam na bloga
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 14:19   #3120
LadyWhisper
Zakorzenienie

ale mi zimno

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości