|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
|
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
lemurki współczuję
mnie dzis mało, bo przez mikołajki jestem podekscytowana, bawimy sie caly dzien, jemy, spimy i znowu bawimy Mikołaj dał młodemu wibrujacego pieska smily play, swietna zabawka, sama z przyjemnoscia sie nia bawie Popijam herbatkę laktacyjna z mojego kubeczka. |
|
|
|
#1773 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ostatnio nie chciało sie listonoszowi tarabanić na 3 piętro to próbował wsunąć paczkę z albumem do skrzynki na parterze na chama a potem zadzwonił domofonem żeby zejśc po nią bo tylko trochę weszło a teraz nie da się wyjąćCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
o matko, współczuje[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44043323] Dziewczyny, jak chcecie się pośmiać, to podsyłam Wam adres pewnego nietypowego bloga urodowego. Ja wyję ze śmiechu normalnie Tylko uprzedzam, że momentami jest trochę wulgarnie, ale całość mnie po prostu rozwala na łopatki: KLIKDla zachęty cytat: "Jak wiadomo robię wszystko żeby schudnąć. Oczywiście nie posuwam się do tak drastycznych i mało komfortowych rozwiązań jak dieta, czy aktywność fizyczna. Nawet jeśli się kiedyś posunęłam to zadyma trwała dwa dni a potem poszłam na pączki, czy coś takiego. Lubię sobie op*&^%lić bułę ze smalcem, albo dwie. Ewentualnie siedem." Pogrubione: to tak jak ja Albo to: "Tom Ford zrobił szminkę w odcieniu, który mi idealnie odpowiada, bo ponieważ tony ma chłodne, co sprawi, że moje zęby będą świecić bielą jak kobyła w rui sromem." ![]() za ładną morfologię
|
||||||
|
|
|
#1774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Najbardziej lubimy gołebia bo to jest na codzień gru gru Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1775 |
|
Rozeznanie
|
Agrafko tak w ogóle to naleza Ci sie klapsy bo nie napisałaś w klubie ze paczka doszla tylko tutaj i ja mialam zawal ze paczka gdzies zaginela i nie dotrze do Was:p
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Lemurki strasznie mi przykro z powodu auta. Dibrze ze nie bylo nikogo w środku |
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
STOKROTKA szczerze do w tej chwili tutaj warunków na jazdę autem nie ma zadnych
ONA na to wygląda,ze biedny Franus musiał się namęczyć za wszystkie zabki Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj jak dziwnie bez pradu. Zero tv, zero radia, int tylko w tel i tez musze oszczedzac zeby mi sie tel nie wyladowal. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1779 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1780 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44043701]Artek też dostał prezent od (mojej) teściowej, książkę (taką, jak chciałam ), klocki takie duże 9 szt. wiecie, z obrazkiem i rękawiczki. Ładny prezent. Od mojej mamy ma dostać jakiegoś pajaca, to też super.[/QUOTE]fajne prezenty Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44040068]Hej. Ja dziś niby nocka OK, ale i tak czuję się jak zombie. Do 3 przespał pięknie, potem go odłożyłam i odciągałam, potem godzinka snu, pobudka i znowu godzinka snu i przez to fatalnie się czuję. Mały się rozwył przed 8, musiałam wołać TŻa, bo ja nie byłam w stanie ruszyć palcem, a co dopiero wstać i go nosić. Teraz już jest OK, wypił mleczko i jest cicho, ale nie przebrałam go jeszcze ze śpiworka.... Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych ząbków ![]() Też bym chciała, żeby u nas tak to przeszło. A u nas jest i płacz i miętolenie i ślinienie, czasami jak mu smaruję dziąsełka to tak straszliwie płacze, pewnie go boli A i w nocy mieliśmy prawdziwą imprezę. DJ Arturro sam obsługiwał boomboxa (nie wiem jak, ale cwaniak się nauczył włączać karuzelkę:P a to wcale niełatwe). Więc była muzyka, obaliliśmy flachę, no impra jak się patrz ![]() A zaraz szukamy prezentu ))Wesołych Mikołajek Dziewczynki ** Oby każda znalazła jakiś drobiazg dla siebie, bo wszystkie zasłużyłyście, za nami cudny rok Współczuję problemów z prądem :/ Ja się też bałam, że mi wyłączą, bo migała nam lampka. Ale jakoś się to uspokoiło. Mam nadzieję, że nie będzie armageddonu, bo chcę wyjść na spacer dziś.[/QUOTE] impreza super niedługo i u Was będą ząbkiCytat:
Cytat:
przez te mikołajki mam super humor mimo okropnej pogody na dworze. Moje rozkoszne dziecko też dzisiaj w humorze
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
czarowniczko kciukasy za pieska
fiazo dziecko w konu roczek bedzie miec to i zabawka sie przyda
|
|
|
|
#1782 |
|
Rozeznanie
|
Co za pogoda dzisiaj, a rok temu było ładnie. Pamiętam ten dzień, bo tego dnia dowiedziałam się, że jestem w ciąży z Anulką.
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba nie jestem do konca normalna, bo sama kupilam mojemu kilka uzywek dla starszego dziecka ... no ale okazja była leżą i czekają, a coMiałam nadzieję, że książeczka się spodoba, pasek przyda a tż ze smakiem mikołaja bedzie wcinał Ja lubię w tej książeczce ,,jak robi Mama" Biedne moje dziecko - tak je wtedy atakuje całuskami A Michaś lubi ,,kukułkę" Współczuję dziewczynom, ktore muszą z domu się ruszyć ... Dla tż-tów i wszytskich bliskich Wam osób, które są w drodze ![]() Brawa za dobre wyniki
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-12-06 o 14:43 |
|
|
|
|
#1784 | |
|
Konto usunięte
|
Ho ho ho nadaje z gór
wieje, sypie i zimno jak czort ale dwa spacerki juz zaliczone biedne to moje dziecko Lemurki nosz ja.sna chol.era z tym autem.. Mam nadzieje ze mieliscie ac i ze nie zwala tego na huragan zgodnie z ogolnymi warunkami ubezpieczenia.. Czekamy na reszte ferajny miejsce spoko duze pokoiki, a jedzenie pyszne szkoda ze musze sie ograniczac jak dzis rano na sniadanie zobaczylam na talezu wlasnej roboty bialy ser to myslalam ze sie zaplacze Zjadlam kawalek trudno Buziaki mikolajkowe ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
juz bylo tyle sniegu ze i niektorzy sezon narciarski otworzyli
|
|
|
|
|
#1785 |
|
Rozeznanie
|
Odebrałam dzisiaj paczkę ze słodyczami dla Niuni z pracy, a dla pracowników była książka kucharska Pascal i Okrasa
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
Tymuś ma popołudniową drzemkę, a ja siedzę i podekscytowana na maksa oglądam Wasze fotorelacje Mikołajkowe w tajnej grupie Świetne te nasze Mikołajki - bardzo sie cieszę że takie jesteśmy wszystkie zorganizowane i przede wszystkim góra dla Kate za pomysł Buziaki dla Was Kochane Ale okropnie wieje, mam wrażenie, że za chwilę mój balkon się oderwie i będzie latal. Strasznie mi przykro z powodu zgniecionego auta Czarowniczka mam nadzieję że z sunią lepiej, myślę o Was i kciukuję Ale macie świetne prezenty dziewczyny, niektóre to tak poszalały, że aż mi wstyd teraz, nie chciałam szaleć, a teraz mi głupio że od szaleństw się powstrzymałam. Domi - jaki Ty masz talent!!! jestem pod ogromnym wrażeniem!!! Śliczne prace ENlevee - Tomuś cudny Mikołajek
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
wpadam tylko życzyć Wam i wszystkim naszym dzieciaczkom wesołego Mikołaja Niestety u nas masakra, mały wyje cały dzień ... Na szybkości: czarownica kciuki za sunię, oby jednak po raz kolejny się wylizała.. Lemurki masakra z tym autem AgaPlast widzę, że była akcja prezentowa "par". Niesty Twoja "połówka" lekko nieogarnięta jest i za późno się skapnęła ![]() Wszystkim podróżującym szerokiej, bezpiecznej drogi My też jutro jedziemy do rodziców, ponad 100km w jedną stronę. Nie ruszalibysmy się ale musimy ogarnąć kwestię chrzcin
|
|
|
|
#1788 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie mam jak pisać,bo .... kot na mnie wisi Żebyście widziały jak on się tuli łebkiem do mnie i łapkami obejmuje - no komedia Aż żal go zrzucać z kolan.Ale zaraz Młody kończy drzemkę i wyjścia nie będzie. |
|||||
|
|
|
#1789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Zostałam pochwalona pierwszy raz od porodu przez tż Powiedział mi wczoraj,że uważa że jestem świetną mamą i lepszej Gabrysia nie mogłaby mieć Wczoraj byłam z Gabi u pediatry i jest zaziębiona,mega katar ma i do tego zabki idą,już 3 czopki z Panadolem od wczoraj jej dałam,bo bez tego ani rusz. Żele ani Viburcol nie pomagają Na szczęscie gardło,płuca czyste.Otworzyłam dziś prezent mikołajkowy, który dostałyśmy od magdalenne-dziękujemy Ależ śnieżyca za oknem,tak biało że nic nie widać. Idę do klubu
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
U nas też wieje okrutnie, ale dziś moja mama ma urodziny, więc wyjdziemy z domu i jedziemy do niej - mam nadzieję, że bezpiecznie dotrzemy
![]() Dziś w nocy była taka burza i tak wiało, że o północy wzięliśmy Basię do łóżka - co prawda spała i nic jej nie wzruszało, ale ja się przeraźliwie bałam i chciałam ją mieć obok ![]() baloniku - zdrówka dla Gabrysi
|
#1791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie samemu coś kupi to inaczej. Okazji sie nie odmawia ![]() Cytat:
![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zdrówka dla Gabrysi Przeszła śnieżyca, zrobiło się tak ciemno, że musiałam światło zapalić. A za oknem teraz biało W końcu się doczekałam A moje siostry w tą śnieżyce wybrały sie na miasto, wariatki ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Znowu śnieżyca wróciła. Martwię się tylko o Tż. Pojechał w trasie pod Kazimierz, a tymi wielkimi samochodami z przyczepą niełatwo się jeździ w taką pogodę. I pewnie wróci późno, bo będzie musiał zwolnić tempo. I zaraz mi obudza dziecko, bo odśnieżają wjazd do garażu i gadają głośno A my nad garażem.---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- I nie śpimy. Uciekam
|
|
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, usypiaja moja sunie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wieje i pada jak cholera. moi rodzice do nas jadą - moim zdaniem powinni zostac u nas, ale moj ojciec wie lepiej. Jest masakra jak nie wiem co na dworze...
Ku przestrodze: nie polecam http://www.matras.pl/zlota-ksiega-we...m-moralem.html ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- czarownica: przytulam bardzo mocno... ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- lemurki: ojej strasznie współczuję auta sammi: może zastanówcie się jeszcze, bo droga to masakra.
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przytulam mocno
|
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna sunka..przynajmniej się juz nie bedzie męczyć (((---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Kto jeszcze nie dołączył do grupy adoracyjnej na fb a by chciał? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

ostatnio nie chciało sie listonoszowi tarabanić na 3 piętro to próbował wsunąć paczkę z albumem do skrzynki na parterze na chama a potem zadzwonił domofonem żeby zejśc po nią bo tylko trochę weszło a teraz nie da się wyjąć
Tak się zaczął chichrać i gadać, że dostał czkawki...

o matko, współczuje
za ładną morfologię
Moja jak TZ wstawał do niej w nocy to ZAWSZE do niego gugała i się śmiała, a ten jej odpowiadał
Zresztą uprosić to moje dziecko, żeby otwarła buziola to...

wieje, sypie i zimno jak czort ale dwa spacerki juz zaliczone