|
|
#3601 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty - część VII
ZakkAtak - jak już oburzają Cię takie rzeczy, to jesteś 100% kociarą. Ludzie nie myślą. Zamiast poczytać o rozwiązywaniu takich problemów, będą brać kota za kotem i a nuż któryś się szybko zadomowi.
PS. Ja oddałam kota po miesiącu, wprawdzie był to tylko tymczas, ale męczyliśmy się wszyscy ze sobą.
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze nie mozesz wziac Ambry ps. tez mialam tymczasa, mozna tak powiedziec, kocica z ulicy, 2 miesiace z nami mieszkala ale niestety nie udalo sie jej dojsc do porozumienia z Cyckiem (z tym ze byli dla siebie agresywni bo kotka nienawidzila kocurow), a jak Cyc byl przeciw to i Skuter. Musielismy kotce znalezc inny dom, bez kotow ewenutanie z kociakami (i udalo sie, byla jedynaczka jakis czas i potem dolaczyla do niej kilkumiesieczna kotka ktora od razu zaakceptowala)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2013-12-06 o 15:18 |
|
|
|
|
#3603 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dz.---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- dz ![]() Dziewczyny czemu kot tak jakby się dusi? ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
A ta rodzina ponoć bardzo miła. Gabi /opiekunka z Hiszpanii/ jest bardzo zawiedziona, ale co mogą zrobić? Nic teraz... Strasznie mi szkoda Ambar, jest taka śliczna, ehhhPopsuli mi humor strasznie. Tymczasem podbijam pytanie moja kotka się dusi, krótko, ale jednak co to może być? Tak jakby się zaksztusiła czymś, ale po chwili jest już ok. Było tak już kilka razy w ciągu dwóch dni... |
||
|
|
|
#3604 |
|
Wtajemniczenie
|
Spacer z Niunią u mnie też wyglądał tak, że to ja biegałam za nią, ale Grubcio chodzi jak pies przy nodze i w ogóle się nie zatrzymywał, z pańcią poszedł nawet tam, gdzie zwykle bał się oddalać, ale starałam się tego unikać i nie pokazywać mu nowych miejsc). Jak jeszcze był wychodzący, to zawsze chodził ze mną po ogrodzie, jak coś robiłam.
U mnie jeżeli chodzi o Niunię, to Grubcio zakochał się w niej od razu, natomiast ona potrzebowała ok. 10 dni, po 2 tyg. miałam wrażenie, że jest z nami od zawsze. Przyznam, że jak widziałam jak atakuje Grubcia, to nachodziły mnie wątpliwości czy dobrze zrobiłam (a musiałam się dokocić, bo po stracie trzech towarzyszy w ciągu kilku miesięcy i zostaniu samemu, Grubcio posmutniał, stracił apetyt (!), a przy Niuniu odżył, nawet mimo tego, że nie pozwalała mu się zbliżyć). Ale postanowiłam, że dam im szansę i się udało
|
|
#3605 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ona daje się, wchodzi mi już nawet na kolana i uwaga - bawi się głównie pod moim wózkeim, którego bała się jak ognia! ![]() Ale czekam aż sama przyjdzie, bo widzę, że to rasowy pieszczoch, który się po prostu bardzo boi. Mimo iż rżnie odważną. Opowiem co się dziś stało, bo łzy w oczach miałam... Wyjechałam na 3h z mężem i wracam. Wchodzę do domu i? NIE MA KOTA! Szukam jej na swojej ukochanej leżace, nie ma jej!!! Szukam pod łózkiem, nie ma jej. A że wcześniej mąż musiał na chwilę wrócić do domu, bo ja sierota zapomniałam 2 kartek, od razu sobie uroiłam, że mu zwiała! On w panice odsunął łóżko na pół mieszkania! Ja lecę do 2 pokoju i z rozpaczą wołam ją, a jej nie ma! Czarne myśli, ze coś ją zabiło, przygniotło. Zaczynam ryczeć, a ta mała wredotka nagle zaspana jak nie wiem co wyłazi z naszej sypialni! Nie no jak to zobaczyłam, myślałam, że oszaleję! Odbija mi przez nią! Dobrze, że nie zwiała ![]() Dziś pojade kupić jej laser i namiot
Edytowane przez ZakkAtak Czas edycji: 2013-12-06 o 15:30 |
|
|
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
Najprawdopodobniej tzw. kłaczek. Polecam pastę odkłaczającą np. Gimpet, Bezopet oraz trawkę (zasianą w doniczce do podgryzania).
|
|
#3607 |
|
Nie depcze krokusów
|
Do Ambry, choć innej, jest już kolejka złodziei
![]() Idę o zakład, że to kłaki. Masz pastę na odkłaczanie?
|
|
#3608 |
|
Rozeznanie
|
jak to zrobić?>Uśpić kota najpierw?
chciałabym mojej obciąc, bo ona jak mi wchodzi na kolana, potem mam "podarte" nogi przez jej pazurki. dziękuję za porady na odkłaczenie kupię
Edytowane przez ZakkAtak Czas edycji: 2013-12-06 o 15:33 |
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Kretyni. Smutne, ale z drugiej strony dobrze, że coś im się nie spodobało już po dwóch dniach, bo czuje, że jakby nawet po paru tygodniach kot nie spelnił jakiś innych oczekiwać, to też by wyleciał z hukiem
dla kota dobrze, nie zdążył się przyzwyczaić do nowego domua śnieżna Katya piękna
|
#3610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Skoro kotka jest pieszczochem, to przyjdzie czas, że się odważy. Też biedna potrzebuje czasu, żeby załapać, że to już, w końcu ma stały domek
|
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
rozne przyczyny ale tak na szybko - klaczki masz paste przeciwklakom w domu? Cytat:
|
|
#3612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty będziesz mieć trudniej, bo Katya to już dorosła panienka, ale próbuj, może jakoś się uda, chociaż po jednym pazurku. Najlepiej wtedy jak kot jest zmęczony lub śpiący.
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas tez wielkiej tragedii z powodu obcinania nie ma. Ucinamy na spiocha, po pare pazurków, az łapka zostanie schowana pod siebie. I podczas następnej drzemki znowu pare pazurków itd. itd.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2013-12-06 o 15:57 |
|
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie ma problemu, kot jest brany na kolana i pazurki obcinane, miny moich kotow w tym momencie bezcenne a ceremionial zaczyna sie jak maz idzie do lazienki i mowi do mnie 'podawaj koty', znaczy musze kazdego delikwenta zlapac i zaniesc na manicure
jedyny zabieg gdzie Cyc sie denerwuje to jak mu myje lapy (zdarzylo sie ze 2 razy jak mial luzniejsza kupe a on jest z tych zakopywaczy dokladnych wiec jak wychodzi z kuwety to wiadomo ) jednak nie ucieka, nie drapie, poprostu na mnie buczy, bo inaczej tego nazwac nie moge (pewie uwaza ze sam lepiej by je umyl
|
#3615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby to był mebel albo zabawka. Powiem w sekrecie, że Wredonisia na początku chyba sama chciała oddać Miętusa, bo już nie dawała rady z tym, że on tylko siedzi za pralką i ewentualnie wychodzi, żeby na coś nasikać, no ale wytrzymała i teraz jest love Cytat:
Cytat:
koty potrafią się ukryć tak, że nie można ich znaleźć.
|
|||
|
|
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj zamknęłam Ambrę w szafie a potem jej szukałam:-D nie mam pojęcia kiedy tam wlazła.
|
|
#3617 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Ja miałam podobnie odnośnie budowy woliery dla papug. Trzeba było wybrać odpowiednie miejsce w ogrodzie, sam środek odpadał , kąty również, najlepszym miejscem było to, gdzie mama ma sznurki na pranie ![]() Może będę negocjować na wiosnę ![]() Oj, tak, drapak jest super A możesz tak mniej-więcej nakreślić jak Twoje koty zareagowałyby na wolierę? W sensie, czy obstawiasz, że Cycek będzie najodważniejszy i zacznie wychodzić, czy Rusia i Skuter też będą wychodzić czy mogą mieć spore opory, jeśli tyle czasu siedziały w domu? *** Ja dokarmiam w altanie kotkę i jej kociaka. Dzisiaj zachodzę do altany, a tam ... mysz zdechła Wyrzuciłam.Poszłam kupić karmę, wchodzę, a tam... druga Kurczę, no szkoda mi tych gryzoni ![]() 1. Kotka z kociakiem 2. Mikołajkowy Cham, jak ja to mówię: CHAMski Mikołaj
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2013-12-06 o 17:59 |
|
|
|
|
#3618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Runia to poprostu poleci zwiedzic wszystkie katy, nastepny bedzie Skuter, a Cyc jak zobaczy ze z nimi wszystko ok to wtedy tez wyjdzie zwiedzac Cytat:
Cytat:
|
|
#3619 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kilka lat temu zamknęłam tak moją Kicię i poszłam na uczelnię Dobrze, że odwołali nam wtedy wykład, bo niecałe 2 godz. później byłam z powrotem. Dostałam ochrzan ![]() Od tamtej pory zawsze sprawdzam przed wyjściem, czy jakaś paskuda się w szafie nie zawieruszyła. Cytat:
![]() Mikołaj fajny, do mnie niestety jeszcze nie zawitał (wyręczyłam go i sama sobie kupiłam to, co chciałam
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2013-12-06 o 18:49 |
||
|
|
|
#3620 | |
|
Rozeznanie
|
teraz zawiesiłyśmy wychodzenie na dwór z powodu zimy, ale na wiosnę, jak już będzie ciepło i sucho to znowu będziemy wychodzić. I znowu kotka od początku będzie się uczyć, bo już pewnie zapomniała jak sie w szelkach chodzi
![]() Cytat:
![]() jeszcze przypomnę Gruszkę, bo troche nas tu nie było, a są tez nowe kociary
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Rozeznanie
|
Nowe, grzeczne zdjęcia...
i ona tak ciągle, albo ucieka do sypialni, bo znalazła sobie "lukę" w łózku i tam się "zakopuje". Sprytne te koty.
|
|
|
|
#3622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle, Katya "gada"? Czy raczej jest cicha?
|
|
#3623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oczywiśćie wyszkoliła nas i oboje już tak samo robimy ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------
|
|
|
|
|
#3624 | |||
|
|
Cytat:
A ja byłam pewna, że będzie odwrotnie, tzn. że Cycek pierwszy by wyszedł ![]() No niestety Oj tak, ja o świętach to już dłuuuugo myślę Cytat:
Cytat:
Tak więc mam nowy wydatek Na razie daję im ciepłą wodę, bo codziennie nosze królikom i papugom, ale jutro może kupię mleko dla kotów , bardziej dla kociaka, ale matka też się pewnie napije. Ja też się cieszę , że chociaż do altany trafiły I wzajemnie Ale słitaśnie się zrobiło
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2013-12-06 o 20:01 |
|||
|
|
|
#3625 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3626 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44049445]U nas oczywiście muszą być dwie osoby do tego, jedna trzyma, druga obcina. Stepka jest uczulona na punkcie łapek i nie lubi jak się ją po nich dotyka.
[/QUOTE]Da sie samemu. tzn- biore recznik, sadzam kota jak dziecko. jedna polowa recznika przeciagam kotu recznik pod pacha a druga str recznika pod broda(zeby nie gryzl) wtedy ciacham 1 lapke, pozniej zawiajm na odwrot w nagrode pasta na klaki i narka
|
#3627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
|
#3628 |
|
|
W zeszłym m-cu nie kupiłam tego drapaka, bo aukcje się pokończyły zanim się zdecydowałam. Teraz mam 3 do wyboru. Który Waszym zdaniem lepszy i dlaczego?
http://allegro.pl/hit-drapak-dla-kot...771962455.html http://allegro.pl/hit-drapak-dla-kot...774270467.html http://allegro.pl/hit-drapak-dla-kot...777351840.html
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
Fela z z tych kotów niedrapakowych, więc nie wiem jak z użytecznością, ale pod względem wizualnym - brałabym trzeci
![]() Powiedzcie mojemu kotu, żeby się już odstosunkował od kuwety. Nie wiem co się dzieje, może przez ten wiatr, ale cały dzień dzis sprzątam kocią ubikację Tak symbolicznie sobie kot jej używa, ale co chwile...
|
#3630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wylazi tylko zjesc, napuszyc ogon i probowac sie dostac do pudelka ze snakami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

((
takze teraz kupuje tylko te dwie co dalam linka plus dla Rusi mam specjalna z imitacja cmy ale jej chwilowo nie ma w zoo+ (i dlatego kontaktowalam sie z amerykanskim producentem i zalawil mi ze niemiecki dystrybutor na Europe przyslal mi wedke i 3 doczepki - pajaka, motyla i cme, czego sie nie robi dla kotkow nie?)
dz.

Wyrzuciłam.
Tak symbolicznie sobie kot jej używa, ale co chwile...