|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
I nie musisz iść w 20tygodniu...masz tam chyba czas od 18-22tc ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- ale mi nie chodzi, żeby ordynator mi poród przyjmował
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
|
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jakby i u mnie była taka sytuacja to też bym tak na to patrzyła. Ale patrząc na moją rodzinę nigdy nie było żadnego poronienia i mam nadzieje, że nie będzie!!!
|
|
|
|
|
#1474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie skończyłam sprzątać pokój, w którym będę miała gości... Siostra męża ma praktyki w naszym szpitalu i chce przenocować kilka nocy... i to jeszcze z koleżanką ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Ale życzę ci oczywiście jak najlepiej, żeby się tobą zainteresowali i pomogli Wróciłam z Tesco ze skarpetkami
|
||
|
|
|
#1475 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
heej,wróciłam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() juuuuż? to super ![]() Cytat:
Cytat:
wasze ciuszki precudowne ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- moja relacja ze szpitala; sprawdzali dokładna anatomie dziecka. wszystko jest ok; nogi rece, serce, mozg, brzuch,kręgosłup połozenie jest miednicowe,mam nadzieje ze sie jeszcze obróci, bo inaczej czeka mnie cesarka. musze brac furagin bo mam bakterie i leukocyty moczu a chciałam w poniedziałek na pływalnie isc ![]() płeć potwierdzona ![]() przy badaniu wewnętrznym oprocz mojej lekarki byla studentka. gin pokazywala jej jak ma badac zeby jak najmniej bolalo.W pewnym momencie pyta studentke; - na podstawie położenia dna macicy prosze powiedzieć ktory to tydzien ciazy? studentka; - eee, siódmy lekarka;- -w siodmym jest na wysokosci spojenia łonowego. niech sie pani zastanowi. studentka;-hmm to bedzie chyba juz dalej. trzeci miesiac! lekarka sie wtedy wk.. i powiedziala ze nie zaliczy ćwiczeń bo studentka 6 roku takie rzeczy powinna wiedziec!! (dodam że jestem w 22 tygodniu i brzuchol mam widoczny )a jeszce maz mnie rozsmieszyl. mowie ze szkoda ze nie przyjedzie do mnie do szpitala, bo zobaczyłby takie malutkie 1-dniowe dzieciątka. a on mi na to; 1 dniowe?a mieszczą się już w dłoni?
http://s10.suwaczek.com/20120713030123.png http://www.suwaczki.com/tickers/rolol6d8oc2wjmfi.png Edytowane przez skubana Czas edycji: 2013-12-07 o 19:35 |
||||||
|
|
|
#1476 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do sikania, ja chodzę naokrągło. Piję i wysikuję, beznadzieja - lekarz kazał zwiększyć picie wód, ale co z tego, skoro i tak wszystko ze mnie wylatuje. No i ... zaczęły mnie znów boleć sutki a poza tym swędzą mnie biodra i mam tam rozstępy ![]() Ja też! Ja też Już wczoraj przegrzebałam cały dział z ubrankami w tesco - aż się na mnie dziwnie ludzie patrzyli Cytat:
Cytat:
Byłaś 'króliczkiem doświadczalnym' A ja dopiero usiadłam do komputera. Pół dnia byłam na zakupach i kupiłam w końcu kurtkę w rozmiarze - uwaga! - 44 ![]() Dodatkowo kupiłam sobie sukienko - tunikę na obronę i leginsy czarne... największe w pasie jakie były. Jestem już gruba, aż sama się sobie nie mogę nadziwić. |
||||
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziołszki
![]() Tż naprawił mi kompa i znalazłam pozytywną informację, że czasem dopiero przy pęcherzyku 25mm widać zarodek, także tego się trzymam i wiem, że maluszek tam jest Widziałam ubranka jakie wklejaliście......piękne, ja mam 2 śpioszki póki co, i więcej w tym trymestze kupować nie będę. Nie chodzi o zabobony, bardziej o to, że gdyby coś się stało ( tfu, tfu tfu) to i tak nie chciałabym tego zostawić dla kolejnego dzidziusia. Macie ciemniejsze obwóludki wokół sutków?? Dziś pół dnia było mi niedobrze, ale do wymiotów nie doszło.
|
#1478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A studentka niezła jest, mogła przecież chociaż na wielkość brzucha spojrzeć, a nie walić, że 7 tydzień, przecież 7 to ledwo się człowiek dowiedział, a o rozpoznaniu płci to może zapomnieć ![]() Cytat:
Dobrze, że w ogóle kurtkę znalazłaś ![]() Aż spojrzałam na swoje cyce, ale chyba nie mam czegoś takiego Sam sutek jest dość ciemny, ale nie widzę obwódki ![]() Wreszcie zrobiłam te moje wymarzone muffiny i powiem wam, że niebo w gębie Foty nie zrobiłam, bo wyglądały tragicznie, za dużo ciasta nalałam do foremek i całe mi się rozlazły i posklejały Ale pychota jest
|
||
|
|
|
#1479 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że z maluszkiem wszystko dobrze macie już dla niego imie??Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1481 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jestem już po śniadanku i idę się ogarnąć trochę ![]() Cytat:
Ale stopniowo z tygodnia na tydzień mi się powiększały i ciemniały. Na początku odczuwałam tylko ból sutków. Cytat:
Zostały jeszcze jakieś muffinki? Cytat:
|
|||
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
No to naprawdę wyjątkowe imię
Raczej nie spotykane a pasuje do Waszego nazwiska? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzmi tak... hmmm.... poważnie i zacnie ![]() Herbert Herbert imię germańskie oznaczające tego, który wyróżnia się ze swego ludu. Jak na właściciela takiego imienia przystało Herbert jest władczy, silny i nie znosi sprzeciwu; gdy spotka przyjaciela jest oddany na zabój, a gdy wpadnie w gniew, lepiej zejść z drogi. Lubi też podróże - to najlepsza sposobność by zabłysnąć w nowym otoczeniu. Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-12-08 o 10:30 |
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostały Zaraz wtrąbię jedną na śniadanie ![]() A nie było czasem takiego poety? Hahaha, u mnie ja chcę Miłosza, Juli Herberta, następny będzie Prus Vioris śniło mi się, że napisałaś nam, że test wyszedł pozytywny
|
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny znacie jakieś skuteczne krople do nosa które można brać w ciaży?? bo kurde kupiłam sobie prenalen ale jest o dupe potłuc nie dziwie sie ze można je stosować 5 razy na dobę zakraplając wg uznania jak one nie robią nic
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to ważne. Jak słyszę Nicoletta Bułka, albo Ines Ciastek to Mi się ogólnie takie imiona nie podobają, ale prawda jest taka że mi się żadne imię dla chłopca nie podoba Cytat:
Czyli będzie negatyw, bo się sprawdza odwrotnie My to chyba wszystkie żyjemy tym forum, bo mi się też śnicie co jakiś czas A jaki ja miałam wczoraj sen To chyba nigdy w życiu jeszcze takiego nie miałam. Śniło mi się, że podpisywałam pakt z diabłem I ja ich zatrzymałam i im gadam, że z nimi chcę pakt podpisać i że muszę wyrwać tż-ta z rąk diabła. I zaczęliśmy szukać tż-ta w jakimś wielkim budynku. I nagle wszystko zmieniło się w scenę z Harrego Pottera
|
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
Carmenaa, ja chodzę np. Do ordynatorki patologii ciąży. Szwagierka też do niej chodziła i była lepiej traktowana. Jednak wpis w naszych kartach swoje robi. Mi się właśnie wydaje że taki wpis że naszą ciążę prowadził ordynator oddziału robi dużo. Ja też nie liczę na to że moja ginka będzie przy porodzie bo przecież zwyczajnie może akurat nie mieć dyżuru albo jeszcze coś innego ale mam chociaż świadomość że samo traktowanie mojej osoby będzie inne. Ja akurat będę wysyłać jeszcze małża do kolegi bo jego ciocia jest na oddziale położną i także zna mojego mężusia więc tak czy inaczej jakoś to będzie A u nas w ogóle zimno, mokro. Wczoraj sypał śnieg ale już śladu nie ma po nim. Teściówka chora w łóżku leży. Mężusia też zaczyna rozkładać... I wymyślił sobie że może lepiej by było gdybym na jakiś tydzień do moich rodziców się przeniosła |
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie od wczoraj też bierze przeziębienie Kicia wpisać Cię na pierwszą stronę ? Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-12-08 o 12:52 |
|
|
|
|
#1492 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niestety nie znamCytat:
![]() A ja wczoraj oglądałam KSW z małżem i dziś mi się śniło, że go dusiłam podczas walki Cytat:
Wpisz Herbert lub Bianka/Blanka I marsz do łóżka. Wypij herbatę z miodem. ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
No chyba, że ma inny w tym cel, żeby Cię wysyłać do rodziców Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-12-08 o 13:43 |
|||||
|
|
|
#1493 | |
|
Raczkowanie
|
Może
Cytat:
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie czytam i czytam i nie mogę wyszukać zadowalającej mnie odpowiedzi.
Kochane... czy można pić dużo miodu w ciąży? Ja od kilku dni piję tylko herbatę z miodem i uwielbiam ten smak. Czy miód lipowy (dobry na przeziębienia) jest równie nieszkodliwy? Spotkałyście się z tym gdzieś? |
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będę po wizycie ok?
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
dziś mnie w pracy tak brzuch bolał, że co chwila latałam do wc sprawdzić, czy nie plamię... na szczęście nic złego się nie dzieje. ALe nie wiem czy to nie z głodu, bo zjadłam i już nie boli ( chociaż to taki ból jak na @ był)
słuchajcie powiedzcie mi, czy gazy, pełny żąłądek wpływają negatywnie na usg dopochwowe? Bo ostatnio tylko opróżniałam pęcherz, a z godzinę przed usg zjadłam 2 buły .
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bólem się nie przejmuj, weź no - spę w nagłych przypadkach. Jak będziesz na wizycie to powiedz o tym lekarzowi, może przepisze Ci duphaston albo luteinę - wtedy będziesz spokojniejsza. Mnie też tak bolał brzuch - właśnie jak na @ i ciągle latałam, żeby sprawdzić, czy nie dostałam właśnie okresu. |
|
|
|
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jasne, nie ma sprawy ![]() Cytat:
. Któraś dziewczyna kiedyś napisała, że w ciąży żyję się od usg do usg i miała rację
|
||
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
z tym usg to każdy lekarz mówi co innego jeden żeby opróżnić pęcherz inny że nie
![]() a mnie już bóle jak na @przeszły raz na 2-3 dni mnie zaboli i tyle teraz częściej mam bóle jakby na zatrucie ale to lekko
|
#1500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
haha, ja też za każdym razem jak idę siku to patrzę w majty ;D |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

Na pewno dlatego byłam też ostrożniejsza.
pewnie jakby i u mnie była taka sytuacja to też bym tak na to patrzyła. Ale patrząc na moją rodzinę nigdy nie było żadnego poronienia i mam nadzieje, że nie będzie!!!

Siostra męża ma praktyki w naszym szpitalu i chce przenocować kilka nocy... i to jeszcze z koleżanką 
Ale życzę ci oczywiście jak najlepiej, żeby się tobą zainteresowali i pomogli
Ja pierdzielę, pogięło ich chyba... to już wolę coś dziecku kupić... 40 km dalej w mieście jest bezpłatna nauka raz w tygodniu więc może tam się wybierzemy, bo tu to bez sensu i tak chyba jest to samo...

- lekarz kazał zwiększyć picie wód, ale co z tego, skoro i tak wszystko ze mnie wylatuje. No i ... zaczęły mnie znów boleć sutki a poza tym swędzą mnie biodra i mam tam rozstępy
Już wczoraj przegrzebałam cały dział z ubrankami w tesco - aż się na mnie dziwnie ludzie patrzyli

Sam sutek jest dość ciemny, ale nie widzę obwódki 
Foty nie zrobiłam, bo wyglądały tragicznie, za dużo ciasta nalałam do foremek i całe mi się rozlazły i posklejały
Jestem już po śniadanku i idę się ogarnąć trochę 

Zaraz wtrąbię jedną na śniadanie

niestety nie znam