Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach 2014 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-07, 13:08   #1471
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem, czy iść na jakieś 3d... bo to jakoś nadprogramowo jest chyba robione? Wątpię, żeby moja ginka miała taki sprzęcior, ale widziałam, że u nas na Przychodni robią... To jest tak na pamiątkę tylko nie? Nie wiem jeszcze, co zrobię na razie o tym nie myślałam, a w sumie powinnam iść w styczniu (to i tak już będzie po 20 tyg.)

Co do sali to dziwnie, ale tak właśnie słyszałam... Zobaczymy, nawet nie wiem czy tam będę rodzić, podpytam się ginki co o tym myśli, jak pójdę teraz...

Wiesz, jak mam być szczera, to ja tak za bardzo nie wierzę, że jak ktoś by zobaczył, że ciążę prowadził mi jakiś ordynator to będą mnie lepiej traktować. U mnie wszystkie babki z miasta pchają się do z-cy ordynatora na położnictwie, a on tylko kasę zbiera, a bierze aż 200 zł za wizytę To ja bym za to miała 4 wizyty... No ale jak on by miał je wszystkie zapamiętać?
no te połówkowe to nie tak na pamiątkę, na połówkowym jest 90% sprawdzalności ew. chorób u dziecka, sprawdza wszystko, no i płci jesteś pewniejsza, bo lepszy sprzęcior. Płytkę jak chcesz też możesz dostać, ale to już odpłatne. Ja mam po Igusiu, ale po drugim już nie chcę, obejrzałam 2 razy i leży gdzieś w szafie nie wiadomo gdzie. Ja na te w 13tygodniu nie byłam pewna, wolałam połówkowe tak jak już kiedyś pisałam. no ale poszłam.
I nie musisz iść w 20tygodniu...masz tam chyba czas od 18-22tc Wiesz to Twoja decyzja

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

ale mi nie chodzi, żeby ordynator mi poród przyjmował chodzi o to, że jak tam będę to inaczej będą patrzeć w kartę ciąży jak zobaczą, że jestem prywatną pacjentką ordynatora. Moja bratowa do niego chodziła i nie wiem czy tu wspominałam, ale po porodzie babki się jej zapytała czy mają jej śniadanie przynieść i czy chce herbaty, powiedziały, że ma nie chodzić przez ileś tam, przyszła z neonatologii i powiedziała wszystko na temat dziecka. A ja jak urodziłam to jak mnie zostawili w łóżku tak zostałam z tym dzieckiem, nikt mi nie powiedział co i jak mam robić, nikt mi nie pokazał jak karmić tylko kazali przystawić do cyca i tyle, nikt się nie zapytał czy będę miała pomóc przy przeprowadzce i braniu tych wszystkich klamorów do innej sali nad ranem po porodzie, dobrze, że mąż mógł przyjechać, ogólnie totalna olewka. Jako pierworódka byłam wtedy zdezorientowana. Teraz niby już wiem wszystko i nie potrzebuje pomocy ani informacji, ale miłe by to było, gdyby się chociaż ktoś zapytał czy dam radę sama po porodzie do ubikacji dojść.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:10   #1472
fantastka
Zakorzenienie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
no te połówkowe to nie tak na pamiątkę, na połówkowym jest 90% sprawdzalności ew. chorób u dziecka, sprawdza wszystko, no i płci jesteś pewniejsza, bo lepszy sprzęcior. Płytkę jak chcesz też możesz dostać, ale to już odpłatne. Ja mam po Igusiu, ale po drugim już nie chcę, obejrzałam 2 razy i leży gdzieś w szafie nie wiadomo gdzie. Ja na te w 13tygodniu nie byłam pewna, wolałam połówkowe tak jak już kiedyś pisałam. no ale poszłam.
I nie musisz iść w 20tygodniu...masz tam chyba czas od 18-22tc Wiesz to Twoja decyzja
A to na to połówkowe to pójdę normalnie do mojej gin, a że ona nie ma raczej 3d to będzie normalnie. Chyba nie będę inwestować w takie fotki, dość ładne mi daje, więc pamiątka jest

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 13:45   #1473
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, że tak też może być, ale zdarza się to rzadziej niż w I trym. Ja nie chcę nikogo straszyć, czy karcić, po prostu sama inaczej zrobiłam, bo niedawno w rodzinie miałam przypadek poronienia w 3 miesiącu. Brat pochwalił się szybko, już mieli wózek kupować, a tutaj niestety Na pewno dlatego byłam też ostrożniejsza.

No i dobrze, trzeba myśleć pozytywnie
W takim razie nie dziwie Ci się pewnie jakby i u mnie była taka sytuacja to też bym tak na to patrzyła. Ale patrząc na moją rodzinę nigdy nie było żadnego poronienia i mam nadzieje, że nie będzie!!!

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 15:59   #1474
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
W takim razie nie dziwie Ci się pewnie jakby i u mnie była taka sytuacja to też bym tak na to patrzyła. Ale patrząc na moją rodzinę nigdy nie było żadnego poronienia i mam nadzieje, że nie będzie!!!
Nie ma prawa być

Właśnie skończyłam sprzątać pokój, w którym będę miała gości... Siostra męża ma praktyki w naszym szpitalu i chce przenocować kilka nocy... i to jeszcze z koleżanką Nie mam z nią za dobrego kontaktu, za bardzo za sobą nie przepadamy, ona wiecznie czegoś potrzebuje, a to żeby ją zawieźć, a to żeby jej rzeczy z akademika przewieźć, a w zamian potrafi tylko pyskować do mojego męża i mieć przy każdej okazji jakiś problem. No ale co zrobić, nie miałam żadnej wymówki, żeby jej odmówić

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
ale mi nie chodzi, żeby ordynator mi poród przyjmował chodzi o to, że jak tam będę to inaczej będą patrzeć w kartę ciąży jak zobaczą, że jestem prywatną pacjentką ordynatora. Moja bratowa do niego chodziła i nie wiem czy tu wspominałam, ale po porodzie babki się jej zapytała czy mają jej śniadanie przynieść i czy chce herbaty, powiedziały, że ma nie chodzić przez ileś tam, przyszła z neonatologii i powiedziała wszystko na temat dziecka. A ja jak urodziłam to jak mnie zostawili w łóżku tak zostałam z tym dzieckiem, nikt mi nie powiedział co i jak mam robić, nikt mi nie pokazał jak karmić tylko kazali przystawić do cyca i tyle, nikt się nie zapytał czy będę miała pomóc przy przeprowadzce i braniu tych wszystkich klamorów do innej sali nad ranem po porodzie, dobrze, że mąż mógł przyjechać, ogólnie totalna olewka. Jako pierworódka byłam wtedy zdezorientowana. Teraz niby już wiem wszystko i nie potrzebuje pomocy ani informacji, ale miłe by to było, gdyby się chociaż ktoś zapytał czy dam radę sama po porodzie do ubikacji dojść.
Ja wiem wiem, ale jakoś i tak mi się nie wydaje, żeby to jakiś wpływ miało... Może czasami... Ale życzę ci oczywiście jak najlepiej, żeby się tobą zainteresowali i pomogli

Wróciłam z Tesco ze skarpetkami A te kapciuszki co któraś pokazywała z lwem to były ale po chyba ponad dychę to nie kupiłam Buty mały dostanie jak chodzić będzie chciał

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-12-07, 19:33   #1475
skubana
Zakorzenienie

heej,wróciłam

Cytat:
Napisane przez Goraleczka84 Pokaż wiadomość
Witam sie po krótkiej przerwie

Wybaczcie ze tak znikłam....ale strasznie sie denerwowałam po ostatniej wizycie u gin który ani nie zbadał ani nic

Na szczęście dzisiaj jestem juz po badaniach ....po genetycznym i nie powiem bo czuje jak by mi głaz ogromny spadł z serca

Mój Maluch ma juz prawie 7 cm serducho jak dzwon i na badaniu bił brawo i bawił sie pepowiną
Po prostu cudooo

Teraz wracam do pracy i będę tu zaglądać także nie gniewajcie sie
Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
poodpowiadałam i zapomniałam o sobie

wczorajsza wizyta zaliczona. Ginka powiedziała że wyniki są w jak najlepszym porządku i po badaniu powiedziała że dzieciątko pięknie rośnie
Umówiła mnie od razu na usg i .... już dziś byłam nie spodziewałam się że tak szybko będzie.
Na usg aż mi łezka poleciała Lekarka zlokalizowała gniazdko naszego bąbelka i jak się pokazało to ona do mnie "ooo ale ma pani ruchliwe to dziecko, skacze jak szalone" a tak pięknie machało rączkami i nóżkami wierciło się niesamowicie a to nogi w górze, a to rączkami gdzieś przed buzią machało a po chwili złapało się za buziaczka widok przepiękny
Termin z OM i z usg się pokrywa więc maleństwo rozwija się pięknie.

Przezierność wyszła 1.02 tak więc w normie. Serduszko i żołądek na swoim miejscu
Zastanawiam się teraz tylko po kim to moje dziecko takie ruchliwe bo wierciło się strasznie. Dopiero jak chwile spokojnie poleżałam to się uspokoiło i można było wszystko ładnie zobaczyć. Ciekawe czy za jakiś czas jak już będę czuć ruchy dzieciątka to też będzie takie ruchliwe

Poniżej chwalę się
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
moje pęcherzyki wyglądają teraz tak

i nie wiem czy w tym większym odczytywać to trochę jako że coś się kluje??
diewczyny gratuluje
Cytat:
Wiecie co... jestem zła trochę, bo wczoraj sprawdzałam szkołę rodzenia w moim mieście i kurcze ona jest płatna... A tam jest napisane, że chodzi się od 24-27 tyg. aż do porodu, czyli razem ok. 10 tygodni. Zajęcia są 2 razy w tygodniu i jak jest sama ciężarna to za jedne płaci 15 zł, jak z mężem to 25... Czyli na tydzień 50 zł x 10 tygodni = 500 zł Ja pierdzielę, pogięło ich chyba... to już wolę coś dziecku kupić... 40 km dalej w mieście jest bezpłatna nauka raz w tygodniu więc może tam się wybierzemy, bo tu to bez sensu i tak chyba jest to samo...
wiekszosc jest platna niestety a te bezplatne sa rozchwytywane

Cytat:
A wiecie co? Ja od jutra zaczynam 5 miesiąc
juuuuż? to super

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Też tego nie rozumiem, według mnie obecność partnera jest niezbędna podczas porodu, żadna położna nie włoży tyle serca w opiekę nad matką jak sam mąż
czytałam na cukrzycowym forum (chyba ) ze personel chcial rodzacej podac kosmiczna dawke insuliny i gdyby meza nie bylo to moglaby w spiaczke wpasc

Cytat:
ja zmieniłam swoje podejście po przeczytaniu historii dziewczyny która urodziła martwe dziecko w 37 tyg... nigdy nie ma się gwarancji... Także na tym etapie jestem świadoma że może być różnie ciuszki mam schowane głęboko w szafie także nie mam ich na widoku czy coś.

Staram się myśleć pozytywnie
mam podobne zdanie, ja jeszcze nic nie kupiłam, bo mam świadomość że jestem grupie ryzyka. zaczne kupować nowym roku jak zacne III trymestr

wasze ciuszki precudowne

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

moja relacja ze szpitala;
sprawdzali dokładna anatomie dziecka. wszystko jest ok; nogi rece, serce, mozg, brzuch,kręgosłupważ y już pół kilograma
połozenie jest miednicowe,mam nadzieje ze sie jeszcze obróci, bo inaczej czeka mnie cesarka. musze brac furagin bo mam bakterie i leukocyty moczu a chciałam w poniedziałek na pływalnie isc
płeć potwierdzona

przy badaniu wewnętrznym oprocz mojej lekarki byla studentka. gin pokazywala jej jak ma badac zeby jak najmniej bolalo.W pewnym momencie pyta studentke; - na podstawie położenia dna macicy prosze powiedzieć ktory to tydzien ciazy?
studentka; - eee, siódmy
lekarka;- -w siodmym jest na wysokosci spojenia łonowego. niech sie pani zastanowi.
studentka;-hmm to bedzie chyba juz dalej. trzeci miesiac!
lekarka sie wtedy wk.. i powiedziala ze nie zaliczy ćwiczeń bo studentka 6 roku takie rzeczy powinna wiedziec!!
(dodam że jestem w 22 tygodniu i brzuchol mam widoczny)

a jeszce maz mnie rozsmieszyl. mowie ze szkoda ze nie przyjedzie do mnie do szpitala, bo zobaczyłby takie malutkie 1-dniowe dzieciątka. a on mi na to; 1 dniowe?a mieszczą się już w dłoni?

Edytowane przez skubana
Czas edycji: 2013-12-07 o 19:35
skubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 20:27   #1476
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:

Co do mojej wizyty to wszystko w porządku. Powiem Wam, że bardzo polubiliśmy z moim lekarzem, wczoraj on się śmiał i ja...fajna wizyta była nawet tak pomyślałam, że szkoda mi będzie go zostawiać po 20tym tygodniu...no ale ja nie dam rady walić na dwa fronty. Mam synka i zostawianie go co 2 tygodnie już mi robi niekiedy kłopot, bo nie zawsze mąż ma nocki. Także mam myślówę na razie
Wracając do badań to wszystko okej, nie mierzył malucha ani nic, tak się zagadaliśmy, że zapomnieliśmy razem o zdjęciu Nawet zrobił wyjątek i że jako "dobrze mi się z oczu patrzy" to postarał się dopochwowo zerknąć co maluch ma między nogami...aleeee niestety. Co już miał dobre ujęcie to maleństwo odwracało pupkę także poczekam do prenatalnych pewnie z ciekawością

Kazał mi przyjść jeszcze przed świętami, czyli Zubi kochana wpisz mnie tam na 20.12.2013, zmień tylko datę...

Synuś wczoraj wyszalał się pół dnia w parku rozrywki dla dzieci. Mikołaj obdarował go prezentami. Sama byłam padnięta, dlatego też nie miałam nawet siły się odezwać
Super, że wszystko u Ciebie w porządku. Lekarza masz fajnego, tylko pozazdrościć. W sumie... ja na swojego nie narzekam, choć chwilami mam wrażenie, że dokładnie np. usg nie wykonuje no ale może za dużo wymagam
Cytat:
to ja się pochwalę kilkoma ciuszkami które mam... jest tego trochę więcej a jak już się dowiem jaka płeć to będzie szał

mi plecy trochę minęły nadal mięsień jest obolały ale już nie łapią mnie skurcze

za to oprócz tego że bolą mnie cycki minęły mi objawy już tak często nie siusiam itp

i jest śnieg od razu się tak świątecznie zrobiło
Śliczne ciuszki!

Co do sikania, ja chodzę naokrągło. Piję i wysikuję, beznadzieja - lekarz kazał zwiększyć picie wód, ale co z tego, skoro i tak wszystko ze mnie wylatuje. No i ... zaczęły mnie znów boleć sutki a poza tym swędzą mnie biodra i mam tam rozstępy
Cytat:
ja się czaje na wyprzedaż poświąteczną świątecznych ciuszków
Ja też! Ja też Już wczoraj przegrzebałam cały dział z ubrankami w tesco - aż się na mnie dziwnie ludzie patrzyli
Cytat:
A to na to połówkowe to pójdę normalnie do mojej gin, a że ona nie ma raczej 3d to będzie normalnie. Chyba nie będę inwestować w takie fotki, dość ładne mi daje, więc pamiątka jest
Ja idę teraz 16- go do mojego gina na kontrolkę a po tym dniu zapiszę się na 3d lub 4d - jeszcze się zastanawiam.
Cytat:
Napisane przez skubana Pokaż wiadomość
heej,wróciłam

sprawdzali dokładna anatomie dziecka. wszystko jest ok; nogi rece, serce, mozg, brzuch,kręgosłupważ y już pół kilograma
połozenie jest miednicowe,mam nadzieje ze sie jeszcze obróci, bo inaczej czeka mnie cesarka. musze brac furagin bo mam bakterie i leukocyty moczu a chciałam w poniedziałek na pływalnie isc
płeć potwierdzona

przy badaniu wewnętrznym oprocz mojej lekarki byla studentka. gin pokazywala jej jak ma badac zeby jak najmniej bolalo.W pewnym momencie pyta studentke; - na podstawie położenia dna macicy prosze powiedzieć ktory to tydzien ciazy?
studentka; - eee, siódmy
lekarka;- -w siodmym jest na wysokosci spojenia łonowego. niech sie pani zastanowi.
lekarka sie wtedy wk.. i powiedziala ze nie zaliczy ćwiczeń bo studentka 6 roku takie rzeczy powinna wiedziec!!
Bardzo się cieszę, że wszystko u maluszka w jak najlepszym porządku
Byłaś 'króliczkiem doświadczalnym'

A ja dopiero usiadłam do komputera. Pół dnia byłam na zakupach i kupiłam w końcu kurtkę w rozmiarze - uwaga! - 44 . Wszystkie inne były obcisłe i źle dopasowane a ta ma przynajmniej zapas z przodu i zmieszczę się nawet jak brzuchol mi jeszcze dużo urośnie. No i nie wyglądam tak źle biorąc pod uwagę fakt, że przed ciążą miałam rozmiar 36/38
Dodatkowo kupiłam sobie sukienko - tunikę na obronę i leginsy czarne... największe w pasie jakie były.
Jestem już gruba, aż sama się sobie nie mogę nadziwić.
Stary 2013-12-07, 21:03   #1477
maciejka1987
Zakorzenienie

hej dziołszki

Tż naprawił mi kompa i znalazłam pozytywną informację, że czasem dopiero przy pęcherzyku 25mm widać zarodek, także tego się trzymam i wiem, że maluszek tam jest

Widziałam ubranka jakie wklejaliście......piękne, ja mam 2 śpioszki póki co, i więcej w tym trymestze kupować nie będę. Nie chodzi o zabobony, bardziej o to, że gdyby coś się stało ( tfu, tfu tfu) to i tak nie chciałabym tego zostawić dla kolejnego dzidziusia.

Macie ciemniejsze obwóludki wokół sutków??

Dziś pół dnia było mi niedobrze, ale do wymiotów nie doszło.

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-07, 21:49   #1478
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
heej,wróciłam

płeć potwierdzona

studentka; - eee, siódmy

a jeszce maz mnie rozsmieszyl. mowie ze szkoda ze nie przyjedzie do mnie do szpitala, bo zobaczyłby takie malutkie 1-dniowe dzieciątka. a on mi na to; 1 dniowe?a mieszczą się już w dłoni?
Cieszę się, że wszystko u ciebie dobrze A studentka niezła jest, mogła przecież chociaż na wielkość brzucha spojrzeć, a nie walić, że 7 tydzień, przecież 7 to ledwo się człowiek dowiedział, a o rozpoznaniu płci to może zapomnieć

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Co do sikania, ja chodzę naokrągło. Piję i wysikuję, beznadzieja - lekarz kazał zwiększyć picie wód, ale co z tego, skoro i tak wszystko ze mnie wylatuje. No i ... zaczęły mnie znów boleć sutki a poza tym swędzą mnie biodra i mam tam rozstępy

A ja dopiero usiadłam do komputera. Pół dnia byłam na zakupach i kupiłam w końcu kurtkę w rozmiarze - uwaga! - 44 . Wszystkie inne były obcisłe i źle dopasowane a ta ma przynajmniej zapas z przodu i zmieszczę się nawet jak brzuchol mi jeszcze dużo urośnie. No i nie wyglądam tak źle biorąc pod uwagę fakt, że przed ciążą miałam rozmiar 36/38
Dodatkowo kupiłam sobie sukienko - tunikę na obronę i leginsy czarne... największe w pasie jakie były.
Jestem już gruba, aż sama się sobie nie mogę nadziwić.
A czemu ci kazał zwiększyć ilość wypijanej wody? Powiedziałaś mu ile pijesz czy przez jakieś wyniki?

Dobrze, że w ogóle kurtkę znalazłaś Teraz w tych sklepach wszystko jest ciasne i w ogóle nieocieplane... Mam nadzieję, że ja się będę mieścić jak najdłużej w swoje ciuchy

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
hej dziołszki

Aż spojrzałam na swoje cyce, ale chyba nie mam czegoś takiego Sam sutek jest dość ciemny, ale nie widzę obwódki

Wreszcie zrobiłam te moje wymarzone muffiny i powiem wam, że niebo w gębie Foty nie zrobiłam, bo wyglądały tragicznie, za dużo ciasta nalałam do foremek i całe mi się rozlazły i posklejały Ale pychota jest

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-12-07, 23:36   #1479
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
heej,wróciłam

diewczyny gratuluje
wiekszosc jest platna niestety a te bezplatne sa rozchwytywane

juuuuż? to super

czytałam na cukrzycowym forum (chyba ) ze personel chcial rodzacej podac kosmiczna dawke insuliny i gdyby meza nie bylo to moglaby w spiaczke wpasc

mam podobne zdanie, ja jeszcze nic nie kupiłam, bo mam świadomość że jestem grupie ryzyka. zaczne kupować nowym roku jak zacne III trymestr

wasze ciuszki precudowne

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

płeć potwierdzona

studentka; - eee, siódmy

Relacja świetna Fajnie, że z maluszkiem wszystko dobrze macie już dla niego imie??

Cytat:
hej dziołszki

Cytat:
Cieszę się, że wszystko u ciebie dobrze A studentka niezła jest, mogła przecież chociaż na wielkość brzucha spojrzeć, a nie walić, że 7 tydzień, przecież 7 to ledwo się człowiek dowiedział, a o rozpoznaniu płci to może zapomnieć

A czemu ci kazał zwiększyć ilość wypijanej wody? Powiedziałaś mu ile pijesz czy przez jakieś wyniki?

Dobrze, że w ogóle kurtkę znalazłaś Teraz w tych sklepach wszystko jest ciasne i w ogóle nieocieplane... Mam nadzieję, że ja się będę mieścić jak najdłużej w swoje ciuchy

Aż spojrzałam na swoje cyce, ale chyba nie mam czegoś takiego Sam sutek jest dość ciemny, ale nie widzę obwódki

Wreszcie zrobiłam te moje wymarzone muffiny i powiem wam, że niebo w gębie Foty nie zrobiłam, bo wyglądały tragicznie, za dużo ciasta nalałam do foremek i całe mi się rozlazły i posklejały Ale pychota jest
Najważniejsze, że były pyszne

Stary 2013-12-07, 23:56   #1480
BieniekI
Raczkowanie

Cytat:
hej dziołszki

Tż naprawił mi kompa i znalazłam pozytywną informację, że czasem dopiero przy pęcherzyku 25mm widać zarodek, także tego się trzymam i wiem, że maluszek tam jest

Widziałam ubranka jakie wklejaliście......piękne, ja mam 2 śpioszki póki co, i więcej w tym trymestze kupować nie będę. Nie chodzi o zabobony, bardziej o to, że gdyby coś się stało ( tfu, tfu tfu) to i tak nie chciałabym tego zostawić dla kolejnego dzidziusia.

Pewnie,że jest zarodek!Ja w I trymestrze co chwila miałam nudności,ale nigdy nie wymiotowałam
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 09:22   #1481
Juliette25
Zakorzenienie

Dzień dobry Jestem już po śniadanku i idę się ogarnąć trochę
Cytat:
hej dziołszki

Mam całe ciemne brodawy
Ale stopniowo z tygodnia na tydzień mi się powiększały i ciemniały. Na początku odczuwałam tylko ból sutków.

Cytat:

KAzał zwiększyć bo widział po usg, że mam mało wód płodowych i maluch nie ma jak swobodnie się poruszać. Muszę pić ponad 2 l samej wody.
Zostały jeszcze jakieś muffinki?
Cytat:
Relacja świetna Fajnie, że z maluszkiem wszystko dobrze macie już dla niego imie??

Najważniejsze, że były pyszne
My już wiemy jakie damy imię. Wszyscy co o tym słyszą krzywią się, ale mam to gdzieś. Ważne, że nam się podoba
Stary 2013-12-08, 09:31   #1482
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Jestem już po śniadanku i idę się ogarnąć trochę
Mam całe ciemne brodawy
Ale stopniowo z tygodnia na tydzień mi się powiększały i ciemniały. Na początku odczuwałam tylko ból sutków.

KAzał zwiększyć bo widział po usg, że mam mało wód płodowych i maluch nie ma jak swobodnie się poruszać. Muszę pić ponad 2 l samej wody.

My już wiemy jakie damy imię. Wszyscy co o tym słyszą krzywią się, ale mam to gdzieś. Ważne, że nam się podoba
Jakie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-08, 09:32   #1483
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Jakie?

Herbert
Stary 2013-12-08, 10:22   #1484
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Herbert
No to naprawdę wyjątkowe imię Raczej nie spotykane a pasuje do Waszego nazwiska?

Stary 2013-12-08, 10:29   #1485
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
No to naprawdę wyjątkowe imię Raczej nie spotykane a pasuje do Waszego nazwiska?

Właśnie pasuje bardzo Brzmi tak... hmmm.... poważnie i zacnie
Herbert
Herbert imię germańskie oznaczające tego, który wyróżnia się ze swego ludu. Jak na właściciela takiego imienia przystało Herbert jest władczy, silny i nie znosi sprzeciwu; gdy spotka przyjaciela jest oddany na zabój, a gdy wpadnie w gniew, lepiej zejść z drogi. Lubi też podróże - to najlepsza sposobność by zabłysnąć w nowym otoczeniu.

Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2013-12-08 o 10:30
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 10:57   #1486
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:

To ciekawe, co mi powie, bo ja bardzo mało piję... na początku się jeszcze pilnowałam, a teraz już nie bardzo...
Zostały Zaraz wtrąbię jedną na śniadanie

A nie było czasem takiego poety? Hahaha, u mnie ja chcę Miłosza, Juli Herberta, następny będzie Prus

Vioris śniło mi się, że napisałaś nam, że test wyszedł pozytywny

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-12-08, 11:05   #1487
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

mi tylko powiększyły się i mega żyły powyłaziły

dziewczyny znacie jakieś skuteczne krople do nosa które można brać w ciaży?? bo kurde kupiłam sobie prenalen ale jest o dupe potłuc nie dziwie sie ze można je stosować 5 razy na dobę zakraplając wg uznania jak one nie robią nic
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 11:11   #1488
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny znacie jakieś skuteczne krople do nosa które można brać w ciaży?? bo kurde kupiłam sobie prenalen ale jest o dupe potłuc nie dziwie sie ze można je stosować 5 razy na dobę zakraplając wg uznania jak one nie robią nic
Niestety nie

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-12-08, 11:55   #1489
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie pasuje bardzo Brzmi tak... hmmm.... poważnie i zacnie
Herbert
Herbert imię germańskie oznaczające tego, który wyróżnia się ze swego ludu. Jak na właściciela takiego imienia przystało Herbert jest władczy, silny i nie znosi sprzeciwu; gdy spotka przyjaciela jest oddany na zabój, a gdy wpadnie w gniew, lepiej zejść z drogi. Lubi też podróże - to najlepsza sposobność by zabłysnąć w nowym otoczeniu.
Jeśli pasuje to dobrze Bo to ważne. Jak słyszę Nicoletta Bułka, albo Ines Ciastek to
Mi się ogólnie takie imiona nie podobają, ale prawda jest taka że mi się żadne imię dla chłopca nie podoba Ja sama nie wiem co zrobię jak nam się syn urodzi

Cytat:
To ciekawe, co mi powie, bo ja bardzo mało piję... na początku się jeszcze pilnowałam, a teraz już nie bardzo...

A nie było czasem takiego poety? Hahaha, u mnie ja chcę Miłosza, Juli Herberta, następny będzie Prus

Bożyrad

Czyli będzie negatyw, bo się sprawdza odwrotnie
My to chyba wszystkie żyjemy tym forum, bo mi się też śnicie co jakiś czas
A jaki ja miałam wczoraj sen To chyba nigdy w życiu jeszcze takiego nie miałam.

Śniło mi się, że podpisywałam pakt z diabłem I w ostatnim momencie się rozmyśliłam iw połowie pisania powiedziałam mu, że rezygnuję i chcę zmazywacz I on sie wkurzył i powiedział, że porwie mojego tż-ta No i porwał a ja biegałam i szukałam aniołów I w pewnym momencie jechało auto takie większe z napisem "Tu jesteśmy - aniołowie"
I ja ich zatrzymałam i im gadam, że z nimi chcę pakt podpisać i że muszę wyrwać tż-ta z rąk diabła. I zaczęliśmy szukać tż-ta w jakimś wielkim budynku. I nagle wszystko zmieniło się w scenę z Harrego Pottera I okazało się, że mój tż to Harry Potter i jak go znaleźliśmy to powiedział, że on nigdzie nie idzie bo musi rzucić czar na Voldemorta i sobie poszedł Jak się obudziłam to myślałam, że z łóżka spadnę
Stary 2013-12-08, 12:08   #1490
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cześć wszystkim

Carmenaa, ja chodzę np. Do ordynatorki patologii ciąży. Szwagierka też do niej chodziła i była lepiej traktowana. Jednak wpis w naszych kartach swoje robi. Mi się właśnie wydaje że taki wpis że naszą ciążę prowadził ordynator oddziału robi dużo. Ja też nie liczę na to że moja ginka będzie przy porodzie bo przecież zwyczajnie może akurat nie mieć dyżuru albo jeszcze coś innego ale mam chociaż świadomość że samo traktowanie mojej osoby będzie inne. Ja akurat będę wysyłać jeszcze małża do kolegi bo jego ciocia jest na oddziale położną i także zna mojego mężusia więc tak czy inaczej jakoś to będzie

A u nas w ogóle zimno, mokro. Wczoraj sypał śnieg ale już śladu nie ma po nim. Teściówka chora w łóżku leży. Mężusia też zaczyna rozkładać... I wymyślił sobie że może lepiej by było gdybym na jakiś tydzień do moich rodziców się przeniosła

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 12:40   #1491
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Herbert
Cytat:

Dziewczyny mogę wpisać imiona na pierwszą stronę ?

Mnie od wczoraj też bierze przeziębienie

Kicia wpisać Cię na pierwszą stronę ?

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-12-08 o 12:52
Stary 2013-12-08, 13:45   #1492
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:

No.... był poeta Zbigniew Herbert - tyle, że Herbert to jego nazwisko
Cytat:

niestety nie znam

Cytat:
Śniło mi się, że podpisywałam pakt z diabłem I w ostatnim momencie się rozmyśliłam iw połowie pisania powiedziałam mu, że rezygnuję i chcę zmazywacz I on sie wkurzył i powiedział, że porwie mojego tż-ta No i porwał a ja biegałam i szukałam aniołów I w pewnym momencie jechało auto takie większe z napisem "Tu jesteśmy - aniołowie"
I ja ich zatrzymałam i im gadam, że z nimi chcę pakt podpisać i że muszę wyrwać tż-ta z rąk diabła. I zaczęliśmy szukać tż-ta w jakimś wielkim budynku. I nagle wszystko zmieniło się w scenę z Harrego Pottera I okazało się, że mój tż to Harry Potter i jak go znaleźliśmy to powiedział, że on nigdzie nie idzie bo musi rzucić czar na Voldemorta i sobie poszedł Jak się obudziłam to myślałam, że z łóżka spadnę
Haha dobre
A ja wczoraj oglądałam KSW z małżem i dziś mi się śniło, że go dusiłam podczas walki
Cytat:

Tak, możesz wpisać. A co jak będzie u mnie jednak córka? Wpisz Herbert lub Bianka/Blanka

I marsz do łóżka. Wypij herbatę z miodem.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim

Carmenaa, ja chodzę np. Do ordynatorki patologii ciąży. Szwagierka też do niej chodziła i była lepiej traktowana. Jednak wpis w naszych kartach swoje robi. Mi się właśnie wydaje że taki wpis że naszą ciążę prowadził ordynator oddziału robi dużo. Ja też nie liczę na to że moja ginka będzie przy porodzie bo przecież zwyczajnie może akurat nie mieć dyżuru albo jeszcze coś innego ale mam chociaż świadomość że samo traktowanie mojej osoby będzie inne. Ja akurat będę wysyłać jeszcze małża do kolegi bo jego ciocia jest na oddziale położną i także zna mojego mężusia więc tak czy inaczej jakoś to będzie

A u nas w ogóle zimno, mokro. Wczoraj sypał śnieg ale już śladu nie ma po nim. Teściówka chora w łóżku leży. Mężusia też zaczyna rozkładać... I wymyślił sobie że może lepiej by było gdybym na jakiś tydzień do moich rodziców się przeniosła
Dobrze myśli chłopina, po co masz te wszystkie zarazki i bakterie łapać.
No chyba, że ma inny w tym cel, żeby Cię wysyłać do rodziców

Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2013-12-08 o 13:43
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 13:49   #1493
BieniekI
Raczkowanie

Może
Cytat:

Może inhalacje byłyby skuteczniejsze?
BieniekI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 13:58   #1494
Juliette25
Zakorzenienie

A ja właśnie czytam i czytam i nie mogę wyszukać zadowalającej mnie odpowiedzi.
Kochane... czy można pić dużo miodu w ciąży? Ja od kilku dni piję tylko herbatę z miodem i uwielbiam ten smak. Czy miód lipowy (dobry na przeziębienia) jest równie nieszkodliwy? Spotkałyście się z tym gdzieś?
Stary 2013-12-08, 15:05   #1495
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

jak będę po wizycie ok?

Stary 2013-12-08, 15:13   #1496
maciejka1987
Zakorzenienie

dziś mnie w pracy tak brzuch bolał, że co chwila latałam do wc sprawdzić, czy nie plamię... na szczęście nic złego się nie dzieje. ALe nie wiem czy to nie z głodu, bo zjadłam i już nie boli ( chociaż to taki ból jak na @ był)

słuchajcie powiedzcie mi, czy gazy, pełny żąłądek wpływają negatywnie na usg dopochwowe? Bo ostatnio tylko opróżniałam pęcherz, a z godzinę przed usg zjadłam 2 buły .

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 15:18   #1497
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
dziś mnie w pracy tak brzuch bolał, że co chwila latałam do wc sprawdzić, czy nie plamię... na szczęście nic złego się nie dzieje. ALe nie wiem czy to nie z głodu, bo zjadłam i już nie boli ( chociaż to taki ból jak na @ był)

słuchajcie powiedzcie mi, czy gazy, pełny żąłądek wpływają negatywnie na usg dopochwowe? Bo ostatnio tylko opróżniałam pęcherz, a z godzinę przed usg zjadłam 2 buły .
Z tego co mi wiadomo to chyba dobrze jak się trochę więcej wypije przed usg, bo wtedy wyraźniej wszystko widać. Ale mogę się mylić

Bólem się nie przejmuj, weź no - spę w nagłych przypadkach. Jak będziesz na wizycie to powiedz o tym lekarzowi, może przepisze Ci duphaston albo luteinę - wtedy będziesz spokojniejsza.
Mnie też tak bolał brzuch - właśnie jak na @ i ciągle latałam, żeby sprawdzić, czy nie dostałam właśnie okresu.
Stary 2013-12-08, 15:34   #1498
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
No.... był poeta Zbigniew Herbert - tyle, że Herbert to jego nazwisko

niestety nie znam

Haha dobre
A ja wczoraj oglądałam KSW z małżem i dziś mi się śniło, że go dusiłam podczas walki

Tak, możesz wpisać. A co jak będzie u mnie jednak córka? Wpisz Herbert lub Bianka/Blanka

I marsz do łóżka. Wypij herbatę z miodem.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Dobrze myśli chłopina, po co masz te wszystkie zarazki i bakterie łapać.
No chyba, że ma inny w tym cel, żeby Cię wysyłać do rodziców
Jak się coś zmieni to zmienimy na dziewczynkę

Cytat:
jak będę po wizycie ok?
Jasne, nie ma sprawy

Cytat:

Wiesz co z tymi bólami to na początku jest dziwnie bo u mnie np. były takie jak na @ a czasami łapał mnie strasznie bolesny skurcz co mnie martwiło lecz później się dowiedziałam, że to nic złego. W późniejszym etapie bóle zaczęły się zmieniać i stawały się lżejsze teraz znowu są inne. A z tym sprawdzaniem czy krew nie leci to ja do dziś mam . Któraś dziewczyna kiedyś napisała, że w ciąży żyję się od usg do usg i miała rację

Stary 2013-12-08, 15:41   #1499
(kicia)
Zakorzenienie

z tym usg to każdy lekarz mówi co innego jeden żeby opróżnić pęcherz inny że nie

a mnie już bóle jak na @przeszły raz na 2-3 dni mnie zaboli i tyle teraz częściej mam bóle jakby na zatrucie ale to lekko

Stary 2013-12-08, 16:17   #1500
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
z tym usg to każdy lekarz mówi co innego jeden żeby opróżnić pęcherz inny że nie

a mnie już bóle jak na @przeszły raz na 2-3 dni mnie zaboli i tyle teraz częściej mam bóle jakby na zatrucie ale to lekko
No własnie, co lekarz to inna opinia i bądź tu mądry
Cytat:
Jak się coś zmieni to zmienimy na dziewczynkę

Wiesz co z tymi bólami to na początku jest dziwnie bo u mnie np. były takie jak na @ a czasami łapał mnie strasznie bolesny skurcz co mnie martwiło lecz później się dowiedziałam, że to nic złego. W późniejszym etapie bóle zaczęły się zmieniać i stawały się lżejsze teraz znowu są inne. A z tym sprawdzaniem czy krew nie leci to ja do dziś mam . Któraś dziewczyna kiedyś napisała, że w ciąży żyję się od usg do usg i miała rację
ok

haha, ja też za każdym razem jak idę siku to patrzę w majty ;D

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości