|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pryzmy Givenchy
Cytat:
No to mój jest świeższy ![]() Najświeższa u mnie rzecz to róż nowy Guerlain brązujący,ze stycznia tego roku
|
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, uzylam dzis Softow 3 raz - zgroza, dopiero 3 podejscie... i wreszcie
Znalazlam dla nich odpowiednie miejsce\zastosowanie - filtr 50+ Po prostu pieknie
|
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Vril, zależy jaką masz skórę no i ile go nałożyłaś
|
|
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga zrob fotke w swietle dzinnym softow zaczynam sie lamac, czy ich sobie nie sprawic, a tym bardziej mnie korci , bo nie moge ich ponownie pomacac , bo przyjaciolka - wlascicielka tychze wrocila do siebie i w Polsce bedzie dopiero za kilka miesiecy, a do tego czasu uschne I co Wizaz robi z porzadnych ludzi
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze z lampą, dwa pozostałe bez (a więc i trochę rozmazane przy moich drżących łapach). I nie są dla mnie za ciemne
|
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, na niepodrażnionej skórze (lub podrażnionej, ale zagruntowanej zielonym korektorem i białą bazą) u mnie świnki nie robi, bo tego bym nie zniosła. A na dodatek nakładam go na Revlona Colorstaya Softflex, nr 110, który jest beżowy (ani róż ani żółć), więc mógłby mieć ku temu skłonność.
A dziś się tak zagruntowałam - już mi skóra prawie pod okiem odpada od kwasów - że gdyby nie suche skórki pod podkładem, to nie widać by bylo że mam cokolwiek na twarzy opłaciło się staranne rozcieranie korektora, bazy, drugiego korektora, podkładu, sypkich pryzm i na koniec, żeby nie było , nałożyłam pędzlem prasowany, żółty puder ze ślubnej kolekcji EL. Wszyscy tylko mówili "ale blada"
|
|
|
|
|
#1688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Agniesko, może przegapiłam, albo nie zarejestrowałam - gdzie kupiłaś ?
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1691 |
|
Witchdoctor
|
No i kupiłam Prisme Again 02 bo na inny odcień raczej nie mam szans.
Prasowane Chic White poleciały w świat po 2 dniach i sypkie chyba też długo ze mną nie pobędą. DLACZEGO NIE MA PASTELI?
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem nieskromnie, że jest czego
a na serio - bardzo je lubię i z sypkich pudrów zostawiłam sobie już tylko ten do poprawek w ciągu dnia i puder do zadań specjalnych, wspominany wyżej EL z serii ślubnej (dzięki Vril za doradzenie!
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
A tam zaraz nieskromnie. Ja się właśnie ostro przepraszam z pastelami i dobrze nam idzie
![]() Aga, wiem, że to już było wałkowane kilka razy (wybacz) ale czy Ty masz zestaw Red Neutralizer Lauder? Matuje toto? Pomaga czerwonej paszczy? [Vril (mam coś dla Ciebie ale w UP) -ma zdaje się pozostałe a mnie właśnie o tego reda chodzi].
|
|
#1694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A "seria ślubna" jest zapewne inspirowana stylem klasycznego makijażu slubnego ?
|
|
|
|
#1695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy matuje - nie wiem, zawsze dodawałam część sypką do innego pudru (głównie fixatora Kryolanu), i dopiero wtedy nakładałam na twarz, do dzisiaj część sprasowana była niemal nieużywana. Zresztą, dziś też nałożyłam tą prasowaną dopiero na sypkie pryzmy - obawiam się, że przy moim przetłuszczaniu skóry sam EL by się nie spisał. Myślę, że to kwestia opanowania tego pudru, znalezienia odpowiedniej mieszanki, ale tak, rzeczywiście, moja skóra była dziś idealnie blado-żółta. Za to kolor skóry pod tą tapetą pozostawiał wiele do życzenia ale dwa tygodnie używania co noc Lysanelu robią swoje. Tak, Vril ma te dwa pozostałe, nawet sporego apetytu mi swego czasu narobiła ta ten, którym udaje opaleniznę, ale w końcu wzięłam tylko żółty ![]() Cytat:
Pozostała część kolekcji to palety makijażu, składające się z dwóch cieni, błyszczyka i różu. Jeśli jesteś zainteresowana - wrzuć na google czy nawet na Allegro (w zakończonych) hasło "beautiful bride"
|
||
|
|
|
|
#1696 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga, gdzie kupujesz fixator Kryolanu? Widziałam, ze pisałas o nim tu i ówdzie, ale w sumie nie wiem, co to dokładnie jest. Jakiś puder?
![]() majade: przyleciał mój EL Lucidity 06. No cudo po prostu Po ostatniej zimie jednak mocno przybladłam i 01 robił mi ciemne plamy, dlatego go używałam tylko do mieszanek ze skrobią. 1 06 jest taka bielutka. Muszę Ci podziękować, że pokazałaś go na zdjęciach, bo dzięki temu się na niego zdecydowałam daigee: mnie się bardzo podoba róż Smiling Brown na zdjęciach. Ale nie wiem, czy nie byłby za bardzo błyszczący na twarzy. Daj znać jak Ci się sprawuje i oczywiście jak sprawuje się Cool Beige, tez mam na niego ochotę ![]() Coś mi się przypomniało: sprawdzałam wszystkie kody i przy jednym produkcie strona była "zdziwiona": sprawdź, czy wprowadziłaś dobry numer, bo wg nas puder został wyprodukowany 2007 lat temu |
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba znowu zaczne molestowac znajomych daigee za mna tez chodza od pewnego czasu Smiling Brown, maja sliczne drobinki, takie delikatne. I nie wiem czy zamiast brazera ich nie kupie. Ale z Was kusicielki
|
|
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kusicie tym jaśniutkim LU, ale będę twarda pewnie też dlatego, że ewentualny zakup bylby możliwy dopiero wtedy, gdy (jeśli ) wybiorę się wreszcie do Pragi. Coś nie mam szczęścia do tego miasta Cytat:
Ale bardziej ta pasiasto-ciapkowata Nouba brązująca, muszę pojechać w ten weekend do Wrocka - wprawdzie byłam w sobotę, ale tylko w Ikei i myslałam, że padnę z gorąca
|
||
|
|
|
|
#1699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brazujaca Nouba chyba jest ciemna, widzialam ja w przelocie i tylko maznelam palcem. Ale temat wymaga ponownego rozpracowania, a przez te upaly nigdzie sie nie ruszam.
|
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet ta najjaśniejsza, łaciata? Nie wytrzymam, ze "światem" łączy mnie tylko forum, allegro i gazety a tam ciągle jakieś cudeńka. Choćby te nowe produkty Sephory
|
|
|
|
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale cos mi w nich niepodpasowolo. Nie chce pisac na wyrost, jak obacze to zdam raport. Ta szachownica Sephory tez mnie zaintersowala, ale obawiam sie, ze bedzie mocno nablyszczana jak wszystko ostatnio
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, dziękuję
Czyli dalej dumam nas ślubnym EL.Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam Twoją wypowiedż o LU i jego zakupie w Pradze ale muszę Cię zmartwić - z tego co wiem, mają tam kolorystykę Lucidity tą samą co u nas, 06 tam nie dostaniesz ![]() Margaretko, bardzo się cieszę, że 06 Ci się podoba! tak myślałam, że Cię ten kolor porwie Widziałam, ze jest znów dostępny - Mad go zdaje się szukała!
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu, mi jeszcze spodobał się ten poczwórny błyszczyk ze złotymi i różowymi częściami, ale ma sporo drobinek no i grzebanie paluchem w pudełeczku nie jest moją ulubioną formą aplikacji. |
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Alez sie spisalyscie od rana, przynajmniej sie moglam odstresowac. Jak ja nienawidze tych tumanow z poczty!!! Co za menda bagienna zostawila mi awizo u sasiadow (ktorych nie bylo), gdzie jak byk na drzwiach wisi inny numer i nazwisko! A ja sierota waruje przy oknie i czekam tydzien na przesylke zeby sie po paru godzinach dowiedziec, ze ten jelop mial paczke dla mnie ale nie chcialo mu sie podejsc 2 domy dalej i wrzucil kartke do odebrania u sasiadow. No szczyty! Przegial pale, jutro rozniose poczte jak pojde w ten skwar do miasta odebrac ta cholerna paczke osobiscie.
No dobra, a w temacie... Znow sie temat EL rozwinal ![]() Agnieska jesli pytasz zo filtr - mam cere mieszana, przesuszajaca sie i nalozylam bez problemu cale 2ml z saszetki na twarz i szyje, a na to cienka warstwe pryzm. Calosc siedzi na miejscu do chwili obecnej (od 9 rano). Aha - zdjecie porownawcze sypancow wyszlo super Ja swoje lubie i nie oddam, rzadko teraz uzywam ale zostana ze mna. ostatnio nalozylam liliowy #02 na sam krem - rozjasnilo mnie jakos jeszcze bardziej. Zawsze uzywalam na City Blocka lub jakis podklad, a tu nalozony na sam krem nadal "lalkowy" odzien. Podoba mi sie w nich tez, ze skora po nalozeniu jest tak gladka, tak jak w pryzmach.Odnosnie EL - dla mnie jest matujacy w stopniu "meteorytowym", czyli jak dla mnie wystarczajacym do nalozenia solo. Nr #03 jest bezowo-sloneczny, koloru nie nadaje, nalozony na lekko "samoopalona" twarz daje cudny efekt, na bladej az tak spektakularnego efektu nie widac ale ozywia cere bez ryzyka jak przy pudrze liliowym #02. Aha - czesc kolekcji slubnej EL jest na Truskawie (podwojny puder w swietnych cenach). Bierzcie tylko poprawke, ze to kolekcja sprzed 2 lat chyba. Majade, dobry czlowieku stuknij PW |
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Noubę testowałam, cholernie ciemna na skórze, rozmawiałam zresztą z wizazystka Nouba, która mnie ostatnio malowała i też mi się żaliła, że brązery potwornie ciemne i nawet jako róże się nie nadają dla przeciętnych Polek, zresztą to chyba włoska marka, co by wszystko wyjasniało
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Vril
No nie, to ja tu nad jednym, malutkim ślubnym zestawikiem myślę dla czerwonych, a Ty mi tu bach - opalający, rozświetlający, lalkowy, gładka, cudowny i teraz mam już zupełny mętlik
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, ale chyba zdecyduję się jednak na Illumination 06 - ostatnio rozmawiałam ze znajomą, która go miała i wychwalała pod niebiosa, na pewno któryś z nich kupię, no chyba, że wezmę oba, bo ciężko podjąć decyzję
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi o ten puder: Puder Anti-Shine za 56,12? Anti-Shine Powder jest specjalnie matującym pudrem , podobnym w zastosowaniu do ryżowego, azjatyckiego pudru. Zapobiega on niechcianemu tempemu efektowi i daje miłe uczucie na skórze. Anti-Shine Powder nie posiada koloru i jest szczególnie polecany dla zapewnienia dodatkowego efektu zmatowienia podczas sesji fotograficznych. Aga, szukałaś kiedyś pędzli Inglota. Nie wiem czy już wiesz, we Wrocławiu w Arkadach otworzyli sklep firmowy Inglota, mają tam wszystko, pędzle też. |
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie cierpie grzebac paluchami w blyszczykach i innych mazidlach chyba to puder sypki Heleny Rubinstein
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

To oni produkują kosmetyki na pół roku (albo nawet wcześniej) przed wprowadzeniem go na rynek ?!!!!!