|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Aaaaa, świetnie dziecko wychowują!! mi też cycki opadły!
|
|
#302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale też stwierdziłam, że szkoda zaśmiecać szafę kurtką, która się przyda na 3 miesiące. Gosiu, daj szansę Perfuzji się wykazać, nie ródź jeszcze! ![]() A tak na poważnie, domyślam się jak się zestresowałaś, dobrze, że wszystko w porządku. Lela, nie dość, że masz być jej szoferem przedszkolnym, to jeszcze mikołajem? Ech... Spotkaj się z samym bratem i porozmawiaj z nim, bez córki i żony, bo może żona go tak nastawia.
|
|
|
#303 | |||||
|
Zadomowienie
|
Przede wszystkim: ALE PĘDZICIE!! Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego, wybiórczo robię to
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja ma tak na gotowaniu. Inne programy są nie-zepsute :/Z takich domowych to podobno pepsi, colę jakieś inne gówienko gazowane, tzw. odrdzewiacz oraz plauszki. Generalnie pewnie słone coś, co zatrzymuje wodę w organiźmie. Nie mam ulotki do leku Co do podobieństwa dzieci do rodziców. U nas starszak jest nasz: w zależności koło kogo stoi do tego z rodziców jest podobny. Maluch na zdjęciu z usg jest p podobny do starszaka. Aż w szoku byliśmy, że można taką kopię zrobić
|
|
|
#304 |
|
Rozeznanie
|
Le La, faktycznie kiepska postawa dla dziecka. Aż dziwne w sumie, bo dzieci za bardzo nie znają wartości prezentów. Moja siostra np. jest z tych rozpieszczonych (4 lata) i ma bardzo dużo zabawek. Ale tak samo cieszyłby sie z domku papierowego z Lidla za 35 zł do malowania jak i lalki monster high podswietlanej za 150zl. Z reszta czasem jak akurat jestem bez kasy przynoszę jej puzzle (tak do 20zl) i jest przeszczesliwa gdy tylko je razem układamy. Hitem była piłka z Tesco za 3 zł, zabawa przez ból dnia
wiec no chyba wpływ brata niestety jest tu kluczowy :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pralkę to chyba zaraz tasakiem porąbię zamówiłam serwis na jutro zobaczę co się zepsuło i czy opłaca mi się ją naprawiać a małż już nowej szuka w necie w razie czegoCo do zachowania Twojego brata to brak słów poprostu....
|
|
|
#306 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze co do zabawek. Niekiedy dzieci - zwłaszcza starsze, jak mój - nieświadomie błędy rodziców popełniają.
Ja mu zawsze mówiłam, ze zabawka chińska, badziewna, popsuje się itd. Zwłaszcza jeśli chodzi o te tanie. Wolę kupić dwie drogie, porządne niż 30 badziewnych. I on czasem dostając coś bierze w łapki, dziękuje (a owszem) i pyta się głośno i wyraźnie czy to tanie i badziewne. Mając na myśli to, że z badziewiem musi inaczej się bawić; spokojniej. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- [QUOTE=sweet_vintage;44077 855]Le La, faktycznie kiepska postawa dla dziecka. Aż dziwne w sumie, bo dzieci za bardzo nie znają wartości prezentów[/QUOTE] Nie do końca się z tym zgodzę. Naprawdę w wieku starszym własnie tak jak mój widać jakość prezentu. Autko za 20 zł a auto za 5 jest róznicy kolosalnej. Moje nie zna wartości pieniadza ale wie co jest droższe a co tańsze.
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otworzyły się a wody nie ma bo nie startuje już na początku - nawet wody nie pobiera. Idę kur** spalić napalmem
|
|
|
#308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maruda dawaj znać jak tam u ciebie!Senira, mnie parę dni temu dopadła jelitówka. Na samego wirusa nie ma rady, trzeba go przejść, ale trzeba pamiętać, żeby duuuuużo pić (nie ma się na to ochoty, ale to mus - sama infekcja nie zagraża dziecku, tylko odwodnienie). Mi lekarka zaleciła preparat Orsalit dla dzieci uzupełniający elektrolity. Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-12-09 o 09:43 |
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie przejmuj się, u nas w rodzinie na Mikołaja też było ciekawie... Kuzyn ma 3 córki i mój brat jest chrzestnym jednej z nich i zadzwonił do jej mamy podpytać, co mała by chciała (dziewczynka jest w 2 klasie SP i kiedyś zastrzegła, żeby czasem jej ubrań nie kupować, tylko zabawki..) . Okazało się, że sikającą lalkę W każdym razie pojechał do nich w odwiedziny i był wielki żal, że sikającej lalki nie ma, a dwie pozostałe z niesmakiem, że mają mniejsze paczki niż ich siostra..
|
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
Ja wiem, że dziecko tu nie jest tak naprawdę niczemu winne, tylko ma niestety powalonych rodziców. A co do zabawek, to ona naprawdę ma wszystko i niczego nie szanuje, a ma dopiero 6 lat!!! Dostaje to co chce i za chwile już jest znudzona i chce następne i następne.... A podejrzewam, że jest tak nastawiana, że ciocia ci kupi....
Przytoczę Wam moja rozmowę tel.z bratową przed urodzinami dziecka: b: no cześc, kupiłaś już może A... prezent na urodziny? ja: yyyyyyyyyyy jeszcze nie, a co???b: aa no to super, bo wczoraj A... oglądała mini mini i tam była reklama takiej lalki roszpunki, taka nowośc, co jej się kolor włosów pod swiatło zmienia i jej się bardzo podobała.... To kup jej to w takim razie ja: ( w domyśle: co k....wa?????) eeeeee no nie wiem, zobaczę, cos jej wybiorę b: nooooo, to weź tą roszpunkę ja: jak gdzieś znajdę......b: ja już Ci sprawdziłam gdzie one są.. i tu mi podała liste sklepów Edytowane przez Le La Czas edycji: 2013-12-09 o 09:46 |
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś też tak miałam, na dole pralki mam taki filtr i było tam pełno monet i śrubek
|
|
#312 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocne żeby wszytsko dobrze się skończyło .Cytat:
2.ryba po grecku , kompot z suszek , sledzie w śmietanie i pieróg ! 3.Ryba po grecku i pieróg 4. Prezenty pod choinka Od zawsze wszyscy sobie kupujemy prezenty więc pod choinką zawsze jest ich dużo ![]() Cytat:
Ja tam kupiłam sobie zwykłe spodnie dresowe w których śmigam i cieplejsze leginsy ale zwykłe . Nienawidzę ciążowych rzeczy . Nie lubię mieć coś na brzuchu zawsze mam pod . Co do kurtki mieszczę się w swoją zimową . Tzn nie dopinam się w nią tylko u góry a brzuch mi trochę wystaje pewnie komicznie to wygląda ale trudno . Mam jeszcze jedną kurtkę ale wyglądam w niej jak we worku i jak stara baba Cytat:
Cytat:
super dziecko wychowuję ! Ja nie wiem co z ludzmi się dziecie czy już najdroższy prezent jest priorytetem czy pamięć ?Cieszę się , że moja chrześnica ma normalnych rodziców bo różnie kupuję prezenty ale dzieci zawsze ze wszytskiego się cieszą . Nawet z kinder niespodzianki ! Twojego brata to bym palnęła w główkę naprawdę Jeszcze jakie mała miała zyczenia Jak chciałam chrześniakowi kupić za 100 prezent to brat mi powiedział , ze oszalałam i kupujemy max do 50zł bo teraz oboje mamy inne wydatki . Nie rozumiem jak można rozpuszczać i napuszczać tak dzieci ! A tekst Twojego brata "brat do niej z tekstem: no cóż Misiu, tylko tyle dostałaś, tam nic więcej nie ma, no trudno, ciocia ma inne wydatki, więc chyba nie dostaniesz tych zabawek, co sobie życzyłaś" Witam mąż zabrał się za malowanie pokoju więc przed świętami będzie gotowy Kurczę dobrze się czuję ale mnie trochę gardło pobolewa |
|||||
|
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
To i ja witam się w nowym wątku
Widzę, że weekend bardzo aktywny, bo postów się namnożyło jak nigdy ![]() Witam nowe/zaginione dziewczyny Iwantyou, Ty to raczej nie masz co sobie zarzucać i gdybać, bo Twoja intuicja i czujność do tej pory mnie zadziwia. Jesteś bohaterką Gosiu, to noc miałaś faktycznie gorącą Ogarniaj ostatnie rzeczy, bo nie znasz dnia ani godziny ![]() Lela, brak słów na to dziecko, a raczej rodziców. Jak można tak uczyć ...oj, żeby się nie zdziwił jak będzie ich tak samo traktować ...a po takich "lekcjach", z pewnością tak będzie. Też się pożalę, robiłam właśnie wyniki w szpitalu. Oczywiście pogoda do bani, w nocy śnieg, a teraz deszcz. Wpakowałam się w samochód, oczywiście pod szpitalem sobie uświadomiłam, że siuśki zostały w domu, więc w ramach tego, zrobiłam sobie przymusową wycieczkę krajoznawczą po mieście. No, ale nawyklinałam swojego żelka, policzyłam do 10 i lecę znów do szpitala. Na szczęście nie było dużo ludzi. Wsiadam do samochodu, a że szyby zaparowane i zachlapane, otworzyłam na chwilę jedną i oczywiście się zaciął mechanizm Jakimś cudem udało mi się zostawić 5 cm-ową przerwę i poleciałam do męża do pracy, żeby coś z tym zrobił, bo padało mi do środka. Na miejscu jeszcze okazało się, że przepaliła się jedna żarówka Tż-owi się dostało się przy okazji, że ostatnio mu mówiłam, że mam mało powietrza w kołach i zacina mi się spryskiwacz i nic z tym nie zrobił. Na szczęście sytuacja opanowana. Kolega Tż-a chyba patrzył na mnie jak na histeryczkę i wyszłam na zołzę Teraz mi głupio Mąż mi "przykazał", żebym nie jechała po wyniki sama i jak wróci z pracy, to odbierzemy razem. Chyba uznał, że tak będzie bezpieczniej ![]() ...i z tego wszystkiego nie wiem co jeszcze komu miałam odpisać
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-12-09 o 09:51 |
|
|
|
#314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szukamy plusów we wszystkim co złe. Bratowa barto dobrze się zachowała Zmniejszyła Twoją ciężką pracę zwiazaną z lataniem po sklepach. Wystarczyło TYLKO kasę wyjąć i zapłacić. Podejrzewam, że około 200 zł ![]() U nas starszak mój bardzo długo był jeynym wnukiem z każdej strony. Mąż ma siostrę, ja trzy. I tak naprawdę był jedynym maluchem w rodzinie. I wierzcie mi, członkowie, dziadki, babcie, ciocie nauczyły go, że zawsze coś dla niego mają. Zawsze. Bo to było też swego rodzaju konkurencją, kto da więcej, częściej, drożej. Jak zwracałam uwagę, np. babciom, to się fochały. Teraz jest spokojniej.
|
|
|
#315 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=mengazhu;44077886]I jeszcze co do zabawek. Niekiedy dzieci - zwłaszcza starsze, jak mój - nieświadomie błędy rodziców popełniają.
Ja mu zawsze mówiłam, ze zabawka chińska, badziewna, popsuje się itd. Zwłaszcza jeśli chodzi o te tanie. Wolę kupić dwie drogie, porządne niż 30 badziewnych. I on czasem dostając coś bierze w łapki, dziękuje (a owszem) i pyta się głośno i wyraźnie czy to tanie i badziewne. Mając na myśli to, że z badziewiem musi inaczej się bawić; spokojniej. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
No a właśnie, reklamy tez swoje robią. Ja pamietam, ze zawsze najbardziej chciałam mieć zabawki promowane w telewizji i z siostra jest to samo. Na to chyba nic sie nie poradzi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po prostu gorszy poranek
|
|
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#318 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Moja córa zawsze cieszyła się z najdrobniejszych prezentów,super było obserwować jej radość. Raz tylko wypaliła do chrzestnego : "bardzo fajne te koniki,ale wiesz wujek,że to podróba" ![]() Cytat:
Nie,nie ja absolutnie nie chcę się wpychać...
|
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
u mnie też niespokojna noc, mały tak mi skopał pęcherz, że jeszcze dzisiaj mnie wszystko boli :/ w 31 t siedzi jeszcze główką do góry więc wykorzystuje ten stan najbardziej jak potrafi znowu się zaczyna...oszaleje dzisiaj
|
|
|
|
#320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I kiedyś przy dziadkach też padło magiczne pytanie. Babcia się wyrwała i pow., że kupi. Na co starszak: nie, już mi mama kupi
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
IWANTYOU bo Ci pupe przetrzepie. Nie myśl tak. Tak miało być i koniec. Sama mam dziewczynki z 30tc i do dziś nie wiem co spowodowało poród przedwczesny-choć obstawiam łożysko bo Lena była w bardzo ciężkim stanie aczkolwiek stabilnym. Lila była w lepszym ale tylko lepszym. I co tylko się cieszyć,że zdrowe są,dobrze się rozwijają. I z Dominikiem tak będzie. KATARZYNIAK kurcze kobieto Ty to się należysz w szpitalu ale warto. Co do tego gnoja co żona leży w ciąży to bym ubila. JASZCZURKA u mnie też będzie synek i będzie też Miłosz. Imię mi się podoba od co najmiej 10 lat KLUSKA pamiętamy pamiętamy Ty byłaś tu jeszcze przede mną. GOSIA nie panikuj,spokojnie dasz radę. Co do kurtki to noszę swój płaszcz,ale pod nim mam gruby swetr także zimno mi nie jest. Ale mnie Mały wystraszył,zazwyczaj jak wstaje w nocy na siku to on też się budzi a dzisiaj nic,zero. Teraz właśnie się wypina,i czkawkę ma. I chyba na główkę do góry. U nas buro i ponuro,w dodatku światło się święci bo ciemnica w pokojach. Masakra. Jak taka pogoda będzie w środę to ja nie wiem.
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego ona nic nie szanuje, bo co tylko chce to ma, na każde zawołanie ma wszystko kupowane, potem jest to rzucane w kąt, bo jest kolejna reklama i kolejna zabawka, no a niestety, swoich rodziców też już nie szanuje.... |
|
|
|
|
#323 |
|
Gang Iren
|
Jeszcze co do zabawek to pisałam ostatnio,że moja mama kupiła Erykowi duze auto przewożące mniejsze 6 aut za 3f. Na drugi dzień znalazło sie w smieciach i dziecko było zawiedzione. A jak chciała wydać te 3 f to mogła np kupić 2 resoraki matchbox za tą cenę i dziecko byłoby szczęśliwe,a te auta są tak wytrzymałe,że nic się nie rozpada,kółko nie wypadnie itp.
|
#324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#325 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- to chyba nie do mnie ... Cytat:
Cytat:
nie ma się co stresować .. chociaż wiem że łatwo powiedzieć gorzej zrobić ![]() a mnie dzisiaj coś strasznie kuje w okolicy łona ... jakby mi ktoś od środka milion szpilek wbijał .... nie wiem co zrobić na obiad bo jedyne co mam w lodówce to mrożona fasola żółta ... nie mam żadnego mięska na obiad i nie wiem jak to się stało
|
|
|
#326 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja mam koleżankę,której córka (5 lat) jest strasznie rozpieszczona) I kiedyś byłysmy razem na zakupach i Eryk sie darł,że chce auto ( Wiki nigdy mi scen nie robiła,a Eryk ma inny charakter). Daje mu z torebki auto,ze tu mam jego i nowego nie kupimy dziś. On oczywiście starego nie chciał,no trudno nie to nie. A koleżanka,że czemu nie kupię,to jest tanie. I nie mogła pojąć,że to nie o pieniądze chodzi,że dziecko nie może dostać wszystkiego czego chce. Musi się tego nauczyć,że to że pełno jest zabawek w sklepach nie znaczy,że wszystko trzeba kupić. Dla dziecka które jest nauczone,że dostaje wszystko w któryms momencie zderzenie z rzeczywistością będzie ciężkie,gdy przekona się,że jednak nie można mieć wszystkiego.
|
|
#327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
młoda co widzi reklamę, a szczególnie te na płytach DVD z bajkami innych bajek to pyta czy jej kupimy - mówimy ze tak, ale na tym temat sie kończy Co najlepsze, 90% rzeczy uważa ze dostała ode mnie co sie ktoś spyta od kogo jest dana zabawka, to okazuje sie ze to ja kupiłam w ogóle jak sie domyślacie miedzy nami jest wielka różnica wieku i tez siostra była bardzo rozpieszczana, ale jakoś udało sie ja naprostowac. Teraz np mnie rozczula jak za każdym razem, gdy ja odwiedzam wyszukuje i daje mi zabawkę "dla dzidziusia" Aaaa i reklamy niemowlecych zabawek teraz tez na nią działają bo wszystko chciałaby dzidziusiowi kupic. W sklepach mama jej odciągnąć nie moze od tych zabawek to np. kupują "chociaż" grzechotke ![]() Gosia, zgadzam sie w 100% Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
od 29.01.2014 jestem mamą! ![]() mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html Edytowane przez sweet_vintage Czas edycji: 2013-12-09 o 10:19 |
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Lela my jakiś nie drogi drobiazg staramy się,ale mąż na aż 9 małych w najbliższej rodzinie,u rodzeństwa. I bądź tu mądry. Raczej tylko chrześniakom. Jednego tylko po za bo jest moim ulubieńcem,i na piękne imię. I tak w tym roku dostaną kubki z imionami (a że mają mało typowe imionona to musiałam zamówić ) i coś słodkiego. Swoim nie wiem co kupić, najlepiej bawią się klockami a tych mają uwierz dosyć. I co do reklam też im się dużo podoba,a mają 2,5 roku.
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to zdałam sobie właśnie sprawę, że dziś wkraczam w magiczny etap ciąży donoszonej
![]() Mam pytanie do dziewczyn, które nie są w związku małżeńskim z ojcem dziecka: zgłaszacie się do USC z deklaracją o ojcostwie przed czy po urodzeniu dziecka? |
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Te dzidziusiowe zabawki są fajniejsze. Grają, świecą, są kolorowe. My zawsze musimy pomacać w sklepie ze starszakiem. I jak chce kupić to przypominać musimy, że mamy karton spoakowanych po nim. Chyba wkrótce bedę musiała kilka przynieść aby mógł się nacieszyć nimi
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

Myślałam, że wyje z siebie i stanę obok, więc tylko powiedziałam, że jak nie pasuje, to może nie brać....

wiec no chyba wpływ brata niestety jest tu kluczowy :/
16.06.2012 

dawaj znać jak tam u ciebie!
yyyyyyyyyyy jeszcze nie, a co???
jak gdzieś znajdę......
super dziecko wychowuję ! Ja nie wiem co z ludzmi się dziecie czy już najdroższy prezent jest priorytetem czy pamięć ?
Ogarniaj ostatnie rzeczy, bo nie znasz dnia ani godziny
Tż-owi się dostało się przy okazji, że ostatnio mu mówiłam, że mam mało powietrza w kołach i zacina mi się spryskiwacz i nic z tym nie zrobił. Na szczęście sytuacja opanowana. Kolega Tż-a chyba patrzył na mnie jak na histeryczkę i wyszłam na zołzę
Mąż mi "przykazał", żebym nie jechała po wyniki sama i jak wróci z pracy, to odbierzemy razem. Chyba uznał, że tak będzie bezpieczniej